Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Dobtam egy pü-t

Még gyúrom a témát.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szigony »

Talàltàl dac-ot vègül? Milyen volt a zodiac?

Még gyúrom a témát.Meghallgattam a Zodiac+,(tothn-nek köszönöm a lehetőséget )de ebből érdemi következtetést nem tudtam levonni.Sajnos csak minimális viszonyítási alapom volt(teljesen más rendszer,cd pörgető hiányában nem tudtuk meghallgatni a lemezeim).Próbálok,majd beszerezni pár DAC-ot home demora..Szerencsére találtam egy Angol kereskedőt akinél szinte az összes számításba vehető DAC megtalálható.
Jelenleg ezekben gondolkodom.(max 1500GBP-ig)
Metrum HEX,Burson Conductor,Mytek Stereo192,Burson HA 160D,Hegel HD25,Zodiac+,Wyred4Sound DAC2.
Számomra továbbra is kérdéses,hogy ezen DAC-ok(+PC) képesek-e jelentősen túlmutatni a jelenlegi A.A Maestro produkcióján.
A home demo után remélem erre is megkapom az egyértelmű választ.
Ha valakinek van véleménye tapasztalata,tanácsa a témában akkor azt szívesen venném.

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Talàltàl dac-ot vègül? Milyen volt a zodiac?

Köszi a tippet.Ez nem konkrét vételi szándék.Egyik mellett sem köteleztem el magam.Ha nem illik a rendszerbe vagy érdemben nem tud hozzá tenni akkor máshol kell keresgélnem.
Egy jónak tekinthető CD játékosom van A.A Maestro.Bízom benne,hogy ezen DAC-ok valamelyike(+ iMAC) azért képs lesz jelentősen felülmúlni az A.A Maestro produkcióját.
A Zodiac-ban én is bízom,de,mint tudjuk a puding próbája az evés.Ha minden igaz akkor Dec 22 Zodaic demo.Utána már remélem jobban képben leszek .

McEng
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 8

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: McEng »

Még egy kérdés van ojan kábel is aminek az egyik vége opt a másik meg 2x rca habár lehetetlenek találom hogy müködjön de létezik ez a kábel.Mit gondoltok ?

Ilyen nincs, szerintem. Digitális jelből nem lesz "csakúgy" analóg.

Tabrol szeretném használni (nem apple) van még rajta mini hdmi meg mini usb akkor gondolom ez igy lehetetlen?!

A hdmi képet és hangot egyaránt átvisz, bár DAC-on még nem láttam hdmi bemenetet, de létezhet ilyen. A google talált is
USB bemenettel rendelkező DAC-ok léteznek szép számmal, de egy USB-SPDIF (coax) átalakítót is használhatsz a DAC előtt (általában jobb hangot eredményez, mint a DAC beépített átalakítója).
Ha az adott tab op-rendszere képes lekezelni - akár 3rd party driverrel - egy USB-s külső hangkártyát/DAC-ot, akkor nem probléma.

bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 311

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bazzs »

Szeretném megkérdezni, hogy létezik olyan DAC, amin 2 USB csatlakozási lehetőség van? Nem nagyon találtam ilyet.

A Mytek dsd192 usb1.0-val és usb 2.0-val is rendelkezik a firewire csatolás mellett.
Finesse !

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Szeretném megkérdezni, hogy létezik olyan DAC, amin 2 USB csatlakozási lehetőség van? Nem nagyon találtam ilyet.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Pedig meglehetősen gyakran használt megoldás az ilyen multifunkciós aljzat.

Sajna nem vagyok otthon annyira a digitális jelátvitelben. Leginkább analógban utazom
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Még egy kérdés van ojan kábel is aminek az egyik vége opt a másik meg 2x rca habár lehetetlenek találom hogy müködjön de létezik ez a kábel.Mit gondoltok ?

Valahol egy másik dimenzióban vagy idősíkon biztosan. De itt.....
Illetve lehet, csak akkor a 2 csatlakozó között a kábelen kívül valami másnak is lennie kell.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Sami
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 100

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Sami »

Sami
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Tabrol szeretném használni (nem apple) van még rajta mini hdmi meg mini usb akkor gondolom ez igy lehetetlen?!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10992
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szerintem ennek a másik vége is optikai,csak valami speckó dugó, egyébként nem lenne értelme. A 3,5-jack aljzaton semmiképp nem jön ki digitális jel.

Pedig meglehetősen gyakran használt megoldás az ilyen multifunkciós aljzat.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Igen , igen ,igen ez a kábel minden kétséget kizároan jack opt

Ime a linkhttp://www.amazon.co.uk/TOSlink-Digital-Toslin ... 376&sr=1-1

Továbbra is az lene a kérdés hogy ezt hogy lehetne tab rol vagy pc röl üzemeltetni?

Bocsánat a tömör válaszért

Annak a kábelnek a bemenete optikai, kimenete optikai. Csak a bemenete minijack csatlakozóba való. A kimenete Toslink. (illtve gondolom fordítva is működne)
Vannak olyan számítógépek(pl az apple laptopok), melyeknél úgy oldják meg a digitális kimenetet, hogy a fejhallgató csatlakozónak kettős funkciója van. Egyrészt rá lehet kötni a fejhallgatót, másrészt be tudod dugni az optikai kábel minijack csatlakozós végét(ami neked is van).
Ha nem ilyen a számítógépeden a csatlakozó akkor természetesen semmire nem mész azzal a kábellel.
Ez esetben meg kell nézni a számítógéped könyvét, hogy kínál-e digitális kimenetet és ha igen arra kell kötni a dacot megfelelő kábellel.

Sami
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Igen , igen ,igen ez a kábel minden kétséget kizároan jack opt

Ime a linkhttp://www.amazon.co.uk/TOSlink-Digital-Toslin ... 376&sr=1-1

Továbbra is az lene a kérdés hogy ezt hogy lehetne tab rol vagy pc röl üzemeltetni?

Bocsánat a tömör válaszért

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sziasztok lene egy kérdésem van egy dac nem usb-s csak opt,coax azt hitem hogy müködni fog nekem ugy hogy van hozá egy opt kábel aminek a másik vége jack 3.5 ,de nem müködik a kérdés minek csinálnak ijen kábelt ha nem müködik?

Szerintem ennek a másik vége is optikai,csak valami speckó dugó, egyébként nem lenne értelme. A 3,5-jack aljzaton semmiképp nem jön ki digitális jel.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Sami
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Még egy kérdés az elöbb emlitett dac-ot hogyan lhetne müködésbe hozni egy fejhalgatoval meg egy erösitövel?

Sami
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Sziasztok lene egy kérdésem van egy dac nem usb-s csak opt,coax azt hitem hogy müködni fog nekem ugy hogy van hozá egy opt kábel aminek a másik vége jack 3.5 ,de nem müködik a kérdés minek csinálnak ijen kábelt ha nem müködik?

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De szép is lenne, ha ilyen egyszerű lenne. Ebben az esetben is pont olyan fontos a " futómű", pedig elvileg mindeggynek kéne lennie, kéne, de nem így van..

köszi az eddigi válaszokat.
Konkrétan nagyon szeretnék egy oppo 103-t de nem tudom, hogy megéri-e.
Az újabb pioneer bd-k sem rosszak és esetleg egy CA dacmagiccel vagy musical fidelity m1-l kombinálva biztos nem lehet rossz...ilyen kombinációkban gondolkozom...a mostani onkyo bd-vel sem lenne semmi bajom ha lenne rajta usb...

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Sziasztok.

Ha vennék egy olyan bluray lejátszót ami mögé tennék egy dacot és a lejátszó usb bemenetét használnám forrásnak (vagy a NAS hálózatot) akkor elvileg mindegy, hogy milyen a lejátszóm mert a külső dac végzi a munkát??

Továbbá láttam, hogy ha számítógépről szeretnék zenét hallgatni (dac-n keresztül) akkor van olyan dac ami igényel egy programot amit fel kell telepíteni...de pl egy régebbi hivox dac (aminek van usb bemente) is igényel ilyet? Mitől függ?

köszi
üdv
Laci

De szép is lenne, ha ilyen egyszerű lenne. Ebben az esetben is pont olyan fontos a " futómű", pedig elvileg mindeggynek kéne lennie, kéne, de nem így van..
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Vendég

DAC-olás

Sziasztok.

Ha vennék egy olyan bluray lejátszót ami mögé tennék egy dacot és a lejátszó usb bemenetét használnám forrásnak (vagy a NAS hálózatot) akkor elvileg mindegy, hogy milyen a lejátszóm mert a külső dac végzi a munkát??

Továbbá láttam, hogy ha számítógépről szeretnék zenét hallgatni (dac-n keresztül) akkor van olyan dac ami igényel egy programot amit fel kell telepíteni...de pl egy régebbi hivox dac (aminek van usb bemente) is igényel ilyet? Mitől függ?

köszi
üdv
Laci

1. nem valószínű
2. DAC függő. Van, ami igényel drivert, van, ami nem. Újak közül pl az MF sem igényel. De ne ezen múljon a választás....

Vendég

DAC-olás

Sziasztok.

köszi
üdv
Laci

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Peger »

Én megfülelnék egy nagyobb Hegel-t is: a 20-ast vagy a 25-öst is!

Metrumot volt szerencsém meghallgatni, akinek vételi szándéka van mindenképpen érdemes a listába tenni. Zenei, kiegyensúlyozott, jó felbontású dac dac. Én sajnos az idén már nem költök többet hifire . Még 13 nap van hátra
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ígéretes a Metrum Acoustic.Éppen van is eladó a fórumon,de sajnos nem usb-s.Ami jelen esetben az egyik fontos szempont lenne.A legnagyobb Metrum DAC ami usb-s az sajnos 2000EUR fölött van.

Én megfülelnék egy nagyobb Hegel-t is: a 20-ast vagy a 25-öst is!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

szigony
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Azért, ezt is bevenném a csapatba...

http://audiolife.blo...tics_octave_dac

Ígéretes a Metrum Acoustic.Éppen van is eladó a fórumon,de sajnos nem usb-s.Ami jelen esetben az egyik fontos szempont lenne.A legnagyobb Metrum DAC ami usb-s az sajnos 2000EUR fölött van.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Miért is? Alátudod támasztanád tényekkel, tapasztalatokkal? Honnan tudod hogyan szól bármelyik Zodiak termék egy Harbeth dobozzal párosítva? Pontosan hogyan kell szólni ennek a doboznak esetleg más nagy gyártó Digit frontjával?

@szigony : Én szavaznék a Zodiak és Metrum Acoustics meghallgatására. Az én fülem szerint jobb választás a Zodiak, de ez már ízlés és pénztárca függő.

Köszi a tippet.Ez nem konkrét vételi szándék.Egyik mellett sem köteleztem el magam.Ha nem illik a rendszerbe vagy érdemben nem tud hozzá tenni akkor máshol kell keresgélnem.
Egy jónak tekinthető CD játékosom van A.A Maestro.Bízom benne,hogy ezen DAC-ok valamelyike(+ iMAC) azért képs lesz jelentősen felülmúlni az A.A Maestro produkcióját.
A Zodiac-ban én is bízom,de,mint tudjuk a puding próbája az evés.Ha minden igaz akkor Dec 22 Zodaic demo.Utána már remélem jobban képben leszek .

szigony
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Azért, ezt is bevenném a csapatba...

http://audiolife.blo...tics_octave_dac

Köszi.Megnézem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”