Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ahhoz van saját ASIO szerintem. 
Azt mondod a DS-sel szól a legjobban?

Igen latok Diyinhk asio driver -t is.
De a Diyinhk usb wasapi jobban szol hatarozottan.
Azt nem tudom mi az a ds.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ahogy veszuk.
Wasapi usb Diyinhk -az audio rendelo
Bodor dac es Bodor pc
Probalgattam minden fele beallitasokkal de a Win player mindig lenyomta.
En is olvasgatom ,h ilyen olyan beallitasokkal mit ki nem lehet hozni a Jriverbol.De szerintem az csak placebo.

Ahhoz van saját ASIO szerintem. 
Azt mondod a DS-sel szól a legjobban?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

szvsz az alap beállításokra gondolt.
Ahogy veszuk.
Wasapi usb Diyinhk -az audio rendelo
Bodor dac es Bodor pc
Probalgattam minden fele beallitasokkal de a Win player mindig lenyomta.
En is olvasgatom ,h ilyen olyan beallitasokkal mit ki nem lehet hozni a Jriverbol.De szerintem az csak placebo.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 687

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Nalam wasapi-val beallitva nincs jobb hangja mint a gyari win lejatszonak.

szvsz az alap beállításokra gondolt.
Rega io/ DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / hangfalkábel, rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premium és Initium ill. Hivox, koax: AQ1 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nalam wasapi-val beallitva nincs jobb hangja mint a gyari win lejatszonak.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 687

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Az optimalis beallitas fugg a hasznalt DAC-tol is. En Naim DAC-V1-et hasznalok, a Naim weblapjarol pedig letoltheto a JRiver beallitasa ehhez a DAC-hoz.

sajnos nem könnyű beállítani, ahogy az egyik fórumtárs mondta: "pilóta" végzettség kell hozzá minimum

mondjuk nehéz eldönteni melyik dac-hoz hogyan, p. ha diy...
Rega io/ DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / hangfalkábel, rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premium és Initium ill. Hivox, koax: AQ1 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Majik »

Sziasztok!

Valaki lenne kedves ha ideje engedi elmondaná hogyan lehet a Jriver-t kimaxolni hang szempontjából?
Miket lehet és érdemes ki be kapcsolni, állítani.
Köszi előre is!

Az optimalis beallitas fugg a hasznalt DAC-tol is. En Naim DAC-V1-et hasznalok, a Naim weblapjarol pedig letoltheto a JRiver beallitasa ehhez a DAC-hoz.

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 76

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: evola »

Sziasztok!

Valaki lenne kedves ha ideje engedi elmondaná hogyan lehet a Jriver-t kimaxolni hang szempontjából?
Miket lehet és érdemes ki be kapcsolni, állítani.
Köszi előre is!
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Egy apró eltérés van, Russinovich programja titkosítva tárolja a jelszót
az adatbázisban.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: antz »

Igen, de az MPC belső AR-nek csak az alapja a S.,  vagyis annak átdolgozott változata, ezért némileg eltérnek. Ha lesz időm, leírom miképp lehet tesztelni a difiket és miért van egyáltalán értelme bizonyos hardveres környezetben. Továbbá miért pocsék a BE belső AR, miért jobb azt is cserélni, ha TrueHD-n át magas bitrátás LPCM-ig mindent Win mixeren kívül hibamentesen hallgatnánk.

Nem néztem mostanában, de feltételezem továbbra is katasztrófa a DS felirat kezelése, legalábbis abból a szempontból amire korábban kitértünk. Továbbá jelentősen eltérhet negatív arányban a render idő, aminek pöccre kiszámolt PC-nél nem kis jelentőséggel bír, pl APU, iGPU rendszerekben. Magyarul ahány sub filter, annyi plusz ms szemben az MPC-k filterével. ASS FM-ről gondoltam, hogy érdemes próbálkozni, de render időben nagyon elmarad. MediaPortal ugyanez, hiába integrálta a jó VR, VGA nélkül egy öszvér audio PC-vel úgy elmaradsz render idővel, hogy az alacsonyabb algók szintjén megkötött kompromisszumok szinte értelmetlenné teszik a használatát.

Ami még eszembe jutott,  FP 3D iso-ból? Sokan szeretik, kis munkával MPC BE-vel megy, DS régebben tuti nem. Tehát felhasználói igények mentén lehetnek akár egyforma jók, ahogy kizárni is lehet valamelyiket ha épp saját környezetünkben nem megy vele amit szeretnénk.

Saját példámból, nálam kizárt a DS, mert nem tudom kirakni az európai vagy egzotikus nyelvezetű feliratokat egyforma minőségben 2.35-40:1 képarányra. Ha jól keverlek össze régi fórumtárssal, gondolom nálad is hasonló még a felállás.   

Ha lesz időd szívesen olvassuk az AR difiket. 

Igen, én onnan még nem léptem tovább, annyi történt, hogy az új madVR az AMD APUs rendszert is magasabb szintre emelte, NGU medium 30ms renderidővel. A DS feliratkezelés továbbra is pocsék, amellett, hogy nem jól rakja ki, renderidőt is 7-8ms megdobja.

(3D továbbra sem mozgat, de ez egyéni szocprobléma és tudom, hogy Te mindenből fel vagy készülve.)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 712

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Igaz az állítás, képzettebbeknek rendben is van, de a gyakorlatlanabb felhasználóknak már van erre ingyenes Microsoft programocska is is:
https://docs.microsoft.com/en-us/sysint ... /autologon
Ami természetesen ugyan azt csinálja.

Egy apró eltérés van, Russinovich programja titkosítva tárolja a jelszót
az adatbázisban.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Automatikus bejelentkezés:

1. Futtasd:  regedit.exe

2. Keresd meg:   HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\winlogon

3. Állítsd be vagy hozd létre az alábbi kulcsokat:

(DWORD)  AutoAdminLogon = 1
(String) DefaultUserName = "Felhasználói név"
(String) DefaultPassword = "Jelszó"

A "Felhasználói név" és a "Jelszó" alatt az általad beállítottakat kell megadni.

http://techsultan.com/autologin-on-windows-server-2012/

Igaz az állítás, képzettebbeknek rendben is van, de a gyakorlatlanabb felhasználóknak már van erre ingyenes Microsoft programocska is is:
https://docs.microsoft.com/en-us/sysint ... /autologon
Ami természetesen ugyan azt csinálja.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Nekem is Server op. rendszer volt a Bodor Htpc-men azzal jobb volt kicsit a hang, mint a win10-el de tényleg nagyon macerás (jelszavas bejelentkezés, a hálózati meghajtókat minden alkalommal egyesével kell felcsatolni, stb...)

Automatikus bejelentkezés:

1. Futtasd:  regedit.exe

2. Keresd meg:   HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\winlogon

3. Állítsd be vagy hozd létre az alábbi kulcsokat:

(DWORD)  AutoAdminLogon = 1
(String) DefaultUserName = "Felhasználói név"
(String) DefaultPassword = "Jelszó"

A "Felhasználói név" és a "Jelszó" alatt az általad beállítottakat kell megadni.

http://techsultan.com/autologin-on-windows-server-2012/
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

- audio rendernek már a Sanear a default DS-ben
- felirat még mindig olyan amilyen
- a lista többi elemét a madVR alatt intézzük, nem?

Igen, de az MPC belső AR-nek csak az alapja a S.,  vagyis annak átdolgozott változata, ezért némileg eltérnek. Ha lesz időm, leírom miképp lehet tesztelni a difiket és miért van egyáltalán értelme bizonyos hardveres környezetben. Továbbá miért pocsék a BE belső AR, miért jobb azt is cserélni, ha TrueHD-n át magas bitrátás LPCM-ig mindent Win mixeren kívül hibamentesen hallgatnánk.

Nem néztem mostanában, de feltételezem továbbra is katasztrófa a DS felirat kezelése, legalábbis abból a szempontból amire korábban kitértünk. Továbbá jelentősen eltérhet negatív arányban a render idő, aminek pöccre kiszámolt PC-nél nem kis jelentőséggel bír, pl APU, iGPU rendszerekben. Magyarul ahány sub filter, annyi plusz ms szemben az MPC-k filterével. ASS FM-ről gondoltam, hogy érdemes próbálkozni, de render időben nagyon elmarad. MediaPortal ugyanez, hiába integrálta a jó VR, VGA nélkül egy öszvér audio PC-vel úgy elmaradsz render idővel, hogy az alacsonyabb algók szintjén megkötött kompromisszumok szinte értelmetlenné teszik a használatát.

Ami még eszembe jutott,  FP 3D iso-ból? Sokan szeretik, kis munkával MPC BE-vel megy, DS régebben tuti nem. Tehát felhasználói igények mentén lehetnek akár egyforma jók, ahogy kizárni is lehet valamelyiket ha épp saját környezetünkben nem megy vele amit szeretnénk.

Saját példámból, nálam kizárt a DS, mert nem tudom kirakni az európai vagy egzotikus nyelvezetű feliratokat egyforma minőségben 2.35-40:1 képarányra. Ha jól keverlek össze régi fórumtárssal, gondolom nálad is hasonló még a felállás.   

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: antz »

Amiért az MPC (HC és BE) jobb lehet és jobban szeretjük integrálni, az az eltérő audio renderer, audio kijárat és vagy felirat kezelés, kényelmesebb alkalmazkodás 21:9-es vetítéshez, legyen az anamorf, maszkolt stb. Illetve UHD és HDR, de ez már más lap...
- audio rendernek már a Sanear a default DS-ben
- felirat még mindig olyan amilyen
- a lista többi elemét a madVR alatt intézzük, nem?

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

.... Nekem a Kodi kezelője bejön, de most ott csak kiválasztjuk a filmet, elolvassuk a tartalmát aztán mpc-hc-vel indítom..
Hú de nagyon kiszúrsz magaddal.  Akármilyen külső lejátszót integrálhatsz, maximum beállítástól függően a beépülés észrevehetősége lesz eltérő, annak függvényében, hogy milyen ablakkezelést használsz. Akár teljesen észrevehetetlen lehet az indítás és leállás, csak a lejátszás közbeni felület lesz a meghívott playeré. XML szerkesztés, ablakkezelés beállítás, lejátszandó formátumok kijelölése a külső lejátszó felé, ennyi a dolgod, google első találat...

Server is kezesbáránnyá alakítható, de ha többet mozizol az öszvér géppel, valóban jobb a W10. Ha már mozi és nem JRiver, abszurd lenne DirectSound kimenet, ilyenformán  az audio kijáratod áthalad a Windows mixeren, ezzel kinyírva a tökéletesen érintetlen hangfolyamot, ezzel együtt hangminőséget. Cél a minél jobb WASAPI, ami alá keresni kell a számodra és az AVR-ed/processzorod számára legjobb minőségű és hibamentes kezelhetőségű audio renderert. Ebből legalább 3-4 fajta szóba jöhet.

Dsplayer és MPC illetve további lejátszók képminősége teljesen egyforma, ha azonos szűrőkkel használod, márpedig nálad a DS és MPC ilyen tekintetben azonos, tehát minden minőségbeli változás pusztán placebo, mert a képalkotási folyamat 100%-ban azonos. Amiért az MPC (HC és BE) jobb lehet és jobban szeretjük integrálni, az az eltérő audio renderer, audio kijárat és vagy felirat kezelés, kényelmesebb alkalmazkodás 21:9-es vetítéshez, legyen az anamorf, maszkolt stb. Illetve UHD és HDR, de ez már más lap...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11063
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nekem is Server op. rendszer volt a Bodor Htpc-men azzal jobb volt kicsit a hang, mint a win10-el de tényleg nagyon macerás (jelszavas bejelentkezés, a hálózati meghajtókat minden alkalommal egyesével kell felcsatolni, stb...)

A win 10 nem olyan rossz, és már tudja az Atmos-t is. Nekem is az a tapasztalatom, hogy az mpc-hc+madVR szebb képet ad, mint a Kodi DS+ madVR, ráadásul sokszor ami gond nélkül fut az mpc-hc-n az a film a Kodi DS-el döcög (ugyanazon madvr beállítás esetén). Nekem a Kodi kezelője bejön, de most ott csak kiválasztjuk a filmet, elolvassuk a tartalmát aztán mpc-hc-vel indítom...ha jól tudom a Kodi nem tudja indítani az mpc-hc-t.

Valaki tudna feltenni egy linket a JRiver pontos beállításáról? Eddig csak annyit állítottam rajta, hogy default direct sound-ra állítottam a lejátszó kimenetét, nekem így szebb a hang, mint Wasabi-n. (nálam hdmi-n megy a hang a Yami prociba).

Ez mind megoldható Server alatt is.

Az Atmos kezelése szerintem nem operációs rendszer kérdése, de ebben nincs tapasztalatom. A KODI csak egy használói felületed ad, a filmek lejátszása olyan szoftverrel történik alatta, amilyent szeretnél, akár MPC-HC is lehet.

A Direct Sound messze a leggyengébb hangminőséget produkálja a kijátszó protokollok között.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

A win 10 nem olyan rossz, és már tudja az Atmos-t is.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy az mpc-hc+madVR szebb képet ad, mint a Kodi DS+ madVR, ráadásul sokszor ami gond nélkül fut az mpc-hc-n az a film a Kodi DS-el döcög (ugyanazon madvr beállítás esetén). Nekem a Kodi kezelője bejön, de most ott csak kiválasztjuk a filmet, elolvassuk a tartalmát aztán mpc-hc-vel indítom...ha jól tudom a Kodi nem tudja indítani az mpc-hc-t.

Valaki tudna feltenni egy linket a JRiver pontos beállításáról?
Eddig csak annyit állítottam rajta, hogy default direct sound-ra állítottam a lejátszó kimenetét, nekem így szebb a hang, mint Wasabi-n. (nálam hdmi-n megy a hang a Yami prociba).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Nagyon megkönnyíti az ember életét a használata. Például amikor annyira "optimalizáljuk"

a rendszert, hogy nem működik. Ilyenkor nem kell telepíteni, csak felülírjuk a romhalmazt

az előzőleg elmentett hibátlannal.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Virtual Hard Drive, egy fájl .vhd kiterjesztéssel, ebben van az egész oprendszer.
Ertem .Ez egy portable verzio.Programokban szoktam ilyent hasznalni de oprendszerrel meg nem talalkoztam.
Köszi

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Mi az a vhd?
Virtual Hard Drive, egy fájl .vhd kiterjesztéssel, ebben van az egész oprendszer.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Játszadozásra, kísérletezésre bootolható VHD a kényelmes megoldás.
Nem kell bajlódni a partíciókkal, és a meglévő vason elkészíthető,
futtatható.

Mi az a vhd?

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Játszadozásra, kísérletezésre bootolható VHD a kényelmes megoldás.
Nem kell bajlódni a partíciókkal, és a meglévő vason elkészíthető,
futtatható.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hmmmmm!? Kétlem, hogy menne így, de ha megkeresel privátban segítek. 
Köszi!
Ha nyaribol hazaerek elni is fogok vele.
Habar mar nagyon sokat telepitettem mindenfele Wint.
De a Server tipusoknal mar a belepes is zavaro volt,es emlekszem ,h egyiknel sem sikerult wifit racsatlakoztatni.Utana meg minden kikapcsolasnal ledobta a dac programjat.Csak hibakereses mizeriaval lehetett vissza eleszteni.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hangra a Jriver jobban bejon mint a kodi.
Kodi kezelo felulete nem jon be es a kepesem olyan jo mint az mpc hc -nak.
Arra meg nem gondoltam ,hogy 2 wint rakjak a gepre.
De ki probalo .Habar nem tudom hogyan kel,de majd rajovok.

Hangra a Jriver jobban bejon mint a kodi.
Kodi kezelo felulete nem jon be es a kepesem olyan jo mint az mpc hc -nak.
Arra meg nem gondoltam ,hogy 2 wint rakjak a gepre.
De ki probalo .Habar nem tudom hogyan kel,de majd rajovok.

Hmmmmm!? Kétlem, hogy menne így, de ha megkeresel privátban segítek. 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”