sutemenyx írta: ↑2022.09.19., hétf. 21:47
Azért egy példát mondj már légyszi drága és rossz kábelre.
Szeretem, amikor a várakozásaim szerint mennek itt a dolgok...:)
Mert ez egyik legfontosabb kérdés a hifis kábelezésben. Meg a válaszkísérletek szintúgy. Mert én nem sétálok bele a kelepcébe: a válasz az, hogy 'rossz és drága kábel', az csak az adott rendszerben létezik, ahol tényleg rosszul teljesít. Mindig lehet kivétel.
Vagyis, az van, hogy nincs olyan, hogy általánosan és mindenhol és mindenkinél 'drága és rossz' kábel.
És akkor, ha a vállfölötti részt kicsit munkára fogjuk, néhány fura következtetés levonható ebből.
Hogy miközben krokodilkönnyeket hullatunk, hogy jaj, szegény kábelgyártók, meg kereskedők, hogy az adó, meg a NAV, meg az IEC, meg a takarítónénijük munkavédelmi oktatása, jaj...
Közben meg egy olyan terméket állítanak elő, és nyomják sok pénzért az arcunkba, ahol a felelősség, a lényeg iránt, hogy 'hogyan szól', az abszolute nulla. Semmi.
Totálisan nulla. Nem követelhető, nem mérhető, nem nyomon követhető.
Hangfalkábel? A 100 Ft-os villanydrót valami legsilányabb f@s dugóval, az összes létező érintésvédelmi vizsgálaton röhögve átsétál. Most vegyük le nyilván az elektromosan nem korrekt dolgokat, bár ilyenek is vannak.
Értitek?
Ez olyan lenne, hogy te vagy a pék, és csinálsz zsömléket. Legyen egy kinézete, az a legfontosabb, legyen valami állaga, hogy egy késsel pl. el tudjad vágni. És az íze, az teljesen és totálisan mindegy.
Mindegy. Legyen meg a kalória (mondjuk a drótnál a vezetőképesség), aztán csókolom.
Ezt a péket másnap fellógatnák valahova, ez biztos. A 'szakértő' gyártók, nagynevű cégek, bármit megcsinálhatnak. És mi, a piac, ezt tövig besz@páljuk. Ha én összeszámolnám, hogy a saját baromságaim miatt kábelekkel mi pénzt vesztettem, én lennék elsőnek rosszul.:)