Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3760

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

ZolaBA írta:
2019.03.07., csüt. 09:26
kaef2 írta:
2019.03.07., csüt. 08:10
Szerintem vegyél egy aktív stúdió monitor hangfalpárt egy aktív szubbal.
Ezzel a felállással a távirányítható hangerő a kérdéses. A TV fejhallgató kimenete többnyire szabályzott a távirányítóval de akkor a TV D/A-ja van használva, ami eléggé kérdőjeles minőség zenére. És hozzáteszem le kell ellenőrizni állít-e fejhallgató kimeneten hangerőt a tv, mert én ezzel szívok a hálószobai Philips tv-nél, hangerő gombbal nem állítható csak nagyon mélyen menüben.
A digitális kimeneteken pedig nem szabályozott a hangerő (coax/optikai), egyedül a HDMI-nél lehet CEC, de nem is tudom van-e hdmi cec-es dac. A következő lehetőség egy komolyabb dac ami távirányítós, viszont azok egyáltalán nem olcsók. Gyakorlatilag lehet oda jut ki a dolog, hogy AVR vagy drága dac nélkül valami korlátozott lesz.
Azt biztosan állíthatom, hogy hangminőség tekintetében és ár/érték viszonyban nagyon kevés AVR / DAC megoldás lenne versenyképes (még használt áron is) azzal amit leírtam. Az hogy a távszabályzás hogyan működik lejátszó szoftverek kérdése, létezhet megoldás Applere is, ahol megvan a hangerő szabályozás is. Az egy eldöntendő kérdés, hogy a zenehallgatás vagy a filmezés a fontosabb, ha a filmezés, akkor az általam felvázolt megoldáshoz hasonló minőségű nagyon nehéz összerakni jobbat :) leborulok.gif

Én is Netflix előfizető vagyok és szoktam filmezni is a Premium előfizetést használva. Van egy 4k, HDR tévém is, de leginkább az iMac Pron nézem és az aktiv PMC vagy Quested stúdió monitor hangfalakon hallgatom. Még úgy is, hogy a Netflix Macen semmilyen browserben nem engedi a 4k-t 4k-ban lejátszani. Csak HD-ben. Mellesleg kipróbálva számos nagy és drága 4k HDR OLED és egyéb drága tévét (LG, Sony, Panasonic - Samsungot elvből nem), az a tapasztalatom, hogy az Apple TV 4k-nak szebb a képe számomra bármelyiken a HDMI-n keresztül, mint a tévék saját Netflix app-jával. De ez itt off. leborulok.gif

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

kaef2 írta:
2019.03.07., csüt. 08:10
Szerintem vegyél egy aktív stúdió monitor hangfalpárt egy aktív szubbal.
Ezzel a felállással a távirányítható hangerő a kérdéses. A TV fejhallgató kimenete többnyire szabályzott a távirányítóval de akkor a TV D/A-ja van használva, ami eléggé kérdőjeles minőség zenére. És hozzáteszem le kell ellenőrizni állít-e fejhallgató kimeneten hangerőt a tv, mert én ezzel szívok a hálószobai Philips tv-nél, hangerő gombbal nem állítható csak nagyon mélyen menüben.
A digitális kimeneteken pedig nem szabályozott a hangerő (coax/optikai), egyedül a HDMI-nél lehet CEC, de nem is tudom van-e hdmi cec-es dac. A következő lehetőség egy komolyabb dac ami távirányítós, viszont azok egyáltalán nem olcsók. Gyakorlatilag lehet oda jut ki a dolog, hogy AVR vagy drága dac nélkül valami korlátozott lesz.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3760

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

kkp900 írta:
2019.02.07., csüt. 15:45
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,hogy milyen szettet is vegyek magamnak házimozi erősítőst vagy stereosat.
Elsőnek szeretném leírni ,hogy mire is szeretném használni a hangszettet.
Adott egy Macbook pro kettő Iphone telo Apple TV4K Samsung Q9FN tv.Filmek nézése 4K UHD -ban ahoz ált alában DTS vagy DD5.1 hangzás van.Tv műsorok UPC beltéri egységgel.Zene hallgatás netes radio letöltött Yutube és mostanában flacokat is töltögetek előre gondolva.CD-t már nem nagyon szeretnék.Ezekre melyik lenne a legmegfelelőbb 2.1 rendszer.Tudom ha a későbbiekben szeretném bővíteni akkor a Házimozi erősítőt ajánlották,meg a HDMI miatt is,mert a tvnek és az APTV4 nek is az van.De van aki inkább a Stereo szettet ajánlotta,mert ő is már inkább azt használja.Nem szeretnék 5 hangfalat kerülgetni egyenlőre egy 20 nm -es szobába kellene a rendszer.De ahogy ezeket írom lehet ,hogy ha stereo is inkább olyan erősítő kellene amit lehet 4 hangfalra bővíteni,vagy ez hülyeség?Persze Sub az kellene ,mert a filmek miatt biztos jó lenne ,de ebben se vagyok biztos,sajnos ahol lakok nincsen normális hely ahol ki tudnék próbálni ezekből valamit is.2004-ben már volt házimozi szettem Harman Kardon JBL 5.1 -el.De nem szeretnék újra ilyet.Ha házimozi erősítős szett akkor is csak 2.1 normális hangfalal lenne beszerezve nem olyan kis dobozosokkal.A soundbarral kezdtem de annyira szidva voltak mindenhol ,hogy ennyiért már normális szettet is lehet kapni ,hogy egy hét alatt el is vetettem a vásárlását.Meg Digitális kimenettel is össze lehet kötni a tv-vel így a hdmi se fontos.
Airplayes erősítőket néztem,hogy ki tudjam használni a az apple dolgokat.
De találtam egy Audiocast M5 nevű kis wifis dolgot ami ezt is megoldaná,vagy Yamaha MusicCast WXAD-10,mondjuk az 5-szörösébe kerülne.Így a kijelző rész meg az Airplay a telóval le is lenne tudva.
Az eddigi farorit szettem:
https://www.hangkepstudio.hu/sztereo-re ... -szettben/

https://digitalszalon.hu/rcd-m41-permiu ... lakk-feher de ehez nincsen Sub.

A keret 200 lenne rá.Még egy kérdés ,hogy a hangfalakhoz kap az ember kábelt?Gondolom az egyenlőre megfelelne hozzá nem?Vagy egyből jobbat kell venni?És ha igen akkor milyet?Tudom a csillagos ég a határ,de hátha van ajánlott ilyen kisebb szettekhez is.
Minden segítséget meghallgatok ,és előre is köszönök. leborulok.gif
Szerintem vegyél egy aktív stúdió monitor hangfalpárt egy aktív szubbal. Például ezeket:

Presonus Eries E5 70 wattos, kétutas aktív stúdiómonitor 1 pár 99.000.- Ft / pár
Presonus Temblor T8 aktiv szub, beépített 100W AB osztályú erősítővel és keresztváltóval: 117.000.- Ft

Ez kb 200e Ft. Picit több.

Ha a Macbooknak van line outja akkor azt be lehet dugni egy kis jack nagy jack kábellel a szubba és onnan tovább fűzni nagy jack nagy jack kábellel a frontokba. Az Apple TV -t hdmi-n keresztül a tévébe és akár a tévé fejhallgató kimenetét meg el lehet vinni az RCA bemenetére a szubnak és onnan tovább a frontokba.

Ha valami igen extrát akarsz és egy újabb Thunderbolt 3 (USB C) csatlakozós Macbookról van szó, akkor venni kell még hozzá USB C csatlakozós külső D/A konvertert is mint például a Presonus Studio 2|4 2x4 USB-C 192 kHz/24 bit hangkártya 49.000.- Ft - ért és azon keresztül meghajtani az aktiv hangfal szub triót.

Messze az árán túl lövő nagy hangerőn is igen jól szóló rendszert lehet igy összerakni.

galrob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: galrob »

kkp900,
Két külön dolog a sztereó zenehallgatás és az 5.1 vagy akármi digitális hang. Ha csak filmezel akkor jó lehet a házimozi, de akkor legyen hely meg pénz egy csomó normális hangfalra is.
Én inkább a sztereó fele fordultam, ami alkalmas a zenehallgatásra, és egy jó dac-al a filmeknek is nagyon jó hangjuk van.
Egy sztereo tranzisztoros erősítő. Egy pár jó képességű álló hangfal. Egy külső dac.
Erre már tudsz építeni akár analóg lemezjátszót, vagy a hálózatról, telóról digitális anyagot, ha a zenehallgatás is fontos.
Nekem egyáltalán nem hiányzik egy dübörgő mélynyomó egy rakás gagyi hangfal kíséretében, de biztos vannak sokan, akiknek az tetszik.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ZolaBA írta:
2019.01.23., szer. 05:02
Amúgy ha komoly a hiányérzeted, akkor bocs és ne legyen igazam, de ebből hangsugárzó csere lesz. Mondom ezt úgy, hogy se a dobozok se a rendszered hangját nem ismerem, csak abból a saját tapasztalatból indulok ki, hogy az néha kevés ha valami nagyon jó.
Nem lesz hangsugárzó csere. Tegnap óta van egy Vibavoice Omega 500-asom, ami megtáltosította a rendszeremet. Tegnap is, ma is órákig hallgattam, A/B tesztet is végeztem, és nincs semmi kétség, a szar minőségű hálózati áram volt az oka az edigi hiányérzeteimnek, meg annak, hogy egyszer jobbnak, máskor rosszabbnak hallottam.

Visszatért a hitem abba, hogy lehet nálam is hifi zene fejhallgató nélkül is. Van tehát alap, amire építkezni.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kkp900
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: kkp900 »

https://www.audiomekka.hu/cikk/586/Mara ... r-3-szett/
http://www.netdepo.hu/hangfal-hangfalsz ... -melynyomo

Ezt ajánlották,mivel egy 150 ezres Sub se tud állítólag szebben szólni ebben a felállásban akármilyen nagy is a teljesítménye.Ezt egy hozzá értő srác ajánlotta aki forgalmazza ezeket de ki is próbálta ezzel a subbal.Azt mondta azokra amire nekem kell nem tudna jobb szettet összerakni ennyiért.

Szerintem ez a szett jobb ,mint egy 5-6 éves használt szett.De persze mindenkinek más a felhasználási köre .Nem minden nap fogok rajta zenét hallgatni,többet fog a tv és a HBO GO menni rajta meg letöltött 4K filmek DD vagy DTS vagy hasonló hangformátumokkal.Persze zenét is szeretnék hallgatni majd internetes rádiók Flac formátum MP3 formátum meg ha ezt veszem amit linkeltem akkor előveszem a régi CD-imet is lehet. 36_1_11.gif
Szóval ehhez keresek egy szettet vagy szeretnék összevásárolni egy szettet.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

6c33c írta:
2019.02.07., csüt. 20:49
Ha 200 ezer a keret,akkor talán érdemesebb használtban gondolkodni. Ennyi pénzért kapsz 5-6 éves erősítőt és egy pár normál méretű hangfalat, mely kiváltja sub-ot.
A szubot semilyen hangfal nem váltja ki. :smile51:

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Ha 200 ezer a keret,akkor talán érdemesebb használtban gondolkodni. Ennyi pénzért kapsz 5-6 éves erősítőt és egy pár normál méretű hangfalat, mely kiváltja sub-ot.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

kkp900
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: kkp900 »

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,hogy milyen szettet is vegyek magamnak házimozi erősítőst vagy stereosat.
Elsőnek szeretném leírni ,hogy mire is szeretném használni a hangszettet.
Adott egy Macbook pro kettő Iphone telo Apple TV4K Samsung Q9FN tv.Filmek nézése 4K UHD -ban ahoz ált alában DTS vagy DD5.1 hangzás van.Tv műsorok UPC beltéri egységgel.Zene hallgatás netes radio letöltött Yutube és mostanában flacokat is töltögetek előre gondolva.CD-t már nem nagyon szeretnék.Ezekre melyik lenne a legmegfelelőbb 2.1 rendszer.Tudom ha a későbbiekben szeretném bővíteni akkor a Házimozi erősítőt ajánlották,meg a HDMI miatt is,mert a tvnek és az APTV4 nek is az van.De van aki inkább a Stereo szettet ajánlotta,mert ő is már inkább azt használja.Nem szeretnék 5 hangfalat kerülgetni egyenlőre egy 20 nm -es szobába kellene a rendszer.De ahogy ezeket írom lehet ,hogy ha stereo is inkább olyan erősítő kellene amit lehet 4 hangfalra bővíteni,vagy ez hülyeség?Persze Sub az kellene ,mert a filmek miatt biztos jó lenne ,de ebben se vagyok biztos,sajnos ahol lakok nincsen normális hely ahol ki tudnék próbálni ezekből valamit is.2004-ben már volt házimozi szettem Harman Kardon JBL 5.1 -el.De nem szeretnék újra ilyet.Ha házimozi erősítős szett akkor is csak 2.1 normális hangfalal lenne beszerezve nem olyan kis dobozosokkal.A soundbarral kezdtem de annyira szidva voltak mindenhol ,hogy ennyiért már normális szettet is lehet kapni ,hogy egy hét alatt el is vetettem a vásárlását.Meg Digitális kimenettel is össze lehet kötni a tv-vel így a hdmi se fontos.
Airplayes erősítőket néztem,hogy ki tudjam használni a az apple dolgokat.
De találtam egy Audiocast M5 nevű kis wifis dolgot ami ezt is megoldaná,vagy Yamaha MusicCast WXAD-10,mondjuk az 5-szörösébe kerülne.Így a kijelző rész meg az Airplay a telóval le is lenne tudva.
Az eddigi farorit szettem:
https://www.hangkepstudio.hu/sztereo-re ... -szettben/

https://digitalszalon.hu/rcd-m41-permiu ... lakk-feher de ehez nincsen Sub.

A keret 200 lenne rá.Még egy kérdés ,hogy a hangfalakhoz kap az ember kábelt?Gondolom az egyenlőre megfelelne hozzá nem?Vagy egyből jobbat kell venni?És ha igen akkor milyet?Tudom a csillagos ég a határ,de hátha van ajánlott ilyen kisebb szettekhez is.
Minden segítséget meghallgatok ,és előre is köszönök. leborulok.gif

karesz41
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: karesz41 »

6c33c írta:
2019.02.05., kedd 21:26
Mivel 1991-ig gyártották, sok kiszáradt ELKO-t, recsegő potit.
Kinzétre szép, sok kapcsoló van van rajta.
Az aláírásodba szereplő HEED megeszi reggelire.
Szerintem egy erősítőre elég egy bemenet választó, egy hangerő szabályzó és egy on/off. A többi p..vakítás.
De ízlések és pofonok különböznek.
Nem szerettem volna a heed et lecserélni csupán kiváncsi voltam😊. Köszi a kimerítő választ! 👍
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Mivel 1991-ig gyártották, sok kiszáradt ELKO-t, recsegő potit.
Kinzétre szép, sok kapcsoló van van rajta.
Az aláírásodba szereplő HEED megeszi reggelire.
Szerintem egy erősítőre elég egy bemenet választó, egy hangerő szabályzó és egy on/off. A többi p..vakítás.
De ízlések és pofonok különböznek.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

karesz41
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: karesz41 »

Sziasztok!
Sansui au x301i erősítőtől mit várhatok? Egy sima alap erősítő?
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

nad_g írta:
2019.02.04., hétf. 15:28
Hát köszi a tippeket, a tologatás révén megtaláltam a sztereo képet és levált a hangfalakról a zenekép. :tutiok:
Persze nem annyira és úgy ahogy szeretném, de ez a szokásos hifista probléma, nyilván van ennél jobb cucc.

Kezdem a kábeleknél, aztán a szoba berendezésnél folytatjuk. Aztán majd egyszer lesz belőle erősítő vagy hangfal csere.
Mar nagyon kivancsi voltam az eredmenyre es koszi, hogy megosztottad. :smile32: Tovabba en a helyedben inkabb az akusztikaval folytatnam, esetleg valamelyik a forumon tevekenykedo akusztikaval foglalkozo szakemberrel meresd ki a helyseget es akusztikai elemeket elhelyezni ahova javasoljak. A kabelezes is fontos ha a szoba akusztikaja mar rendben van. :rolleyes: Legalabb is en igy csinalnam (szerintem).
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

nad_g
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: nad_g »

Hát köszi a tippeket, a tologatás révén megtaláltam a sztereo képet és levált a hangfalakról a zenekép. :tutiok:
Persze nem annyira és úgy ahogy szeretném, de ez a szokásos hifista probléma, nyilván van ennél jobb cucc.

Kezdem a kábeleknél, aztán a szoba berendezésnél folytatjuk. Aztán majd egyszer lesz belőle erősítő vagy hangfal csere.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
2019.01.30., szer. 14:58
Vagy inkabb 2,5 metertol kezdve es az egyiket mindig odebb teszed egy 20 centit es kozepre leulsz a hagfal elott kb 3-4 meterre, legalabb is en igy probalnam.
Igen, szóval egy 2,5 - 3 méteres egyenlő oldalú háromszögben a szoba közepén meg kéne próbálni, ha ott sem érzed a teret akkor nem tologatás, ha érzed akkor tologatni tovább :)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tottyi írta:
2019.01.30., szer. 14:50
nad_g írta:
2019.01.30., szer. 14:26
A hangfalak egymástól 5 méterre szimmetrikusan vannak, elég nagy a szoba, uh nem ülök/állok a falnál.
Kevés viszont a berendezési tárgy és vagy egy nagy üvegfelület, szóval nyilván nem ideális minden.
Tologatok és köszönöm a tippet, lehet kicseréltem volna feleslegesen az erölködőt.

@Zola: Pilisszentivánon nőttem fel, 7végén is ott vagyok.
Hat en nemtudom de szerintem az az 5 meter messze van egymastol, probald ki 3 meterre egymastol es ugy told szelyebb na meg ha ekkora szoba akkor gondolom a faltol is el van huzva minimum egy metert bar a szakik ebben a temaban tobbet tudnak segiteni.
Vagy inkabb 2,5 metertol kezdve es az egyiket mindig odebb teszed egy 20 centit es kozepre leulsz a hagfal elott kb 3-4 meterre, legalabb is en igy probalnam.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

nad_g írta:
2019.01.30., szer. 14:26
A hangfalak egymástól 5 méterre szimmetrikusan vannak, elég nagy a szoba, uh nem ülök/állok a falnál.
Kevés viszont a berendezési tárgy és vagy egy nagy üvegfelület, szóval nyilván nem ideális minden.
Tologatok és köszönöm a tippet, lehet kicseréltem volna feleslegesen az erölködőt.

Hat en nemtudom de szerintem az az 5 meter messze van egymastol, probald ki 3 meterre egymastol es ugy told szelyebb na meg ha ekkora szoba akkor gondolom a faltol is el van huzva minimum egy metert bar a szakik ebben a temaban tobbet tudnak segiteni.

nad_g

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

nad_g írta:
2019.01.30., szer. 12:16
B&W 683 S2 hangfalakat hajtok egy NAD 326 C BEE -vel és egy Bluesound Node 2 a DAC forrás.
Nekem is van ilyen erősítőm, persze nem a legdrágább holmi, de nálam pl. sosem volt a "leválással" gond.
Ahogy tottyi mondta érdemes a tologatást kipróbálni és az sem mindegy hol ülsz, ha a hátsó falon az szintén bezavar.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

nad_g írta:
2019.01.30., szer. 12:16
Sziasztok,

nekem is tanács kellene, megköszönök előre is minden tippet, ötletet.

B&W 683 S2 hangfalakat hajtok egy NAD 326 C BEE -vel és egy Bluesound Node 2 a DAC forrás.
Korábbi 80as évekbeli részben örökölt cuccaimhoz képest ég és föld a hangzás, ami viszont már hiányzik, hogy a "sztereo kép leváljon a hangfalakról" ahogy egyes guruk mondják.
Nem értek hozzá, de az új árakból kiindulva az erősítő a gyenge láncszem, a hangfalak tudnának többet hangzásban. Esetleg a kábelezés.

Mit gondoltok? Ha erősítő csere, van tippetek mi lehetne jó szint nekem?
Szia, szerintem elso korben probalkozz a hangfalak tologatasaval, elhelyezesevel foglalkozni, lehet csak csupan akusztiaki anomaliak vannak nalad. Nalam ilyen gond volt de az elozo hangfalamnal ha picit odebtettem a fejem mar szetesett a hangkep a mostaninal meg mar jarkalhatok is a szobaban. :)

nad_g

Sziasztok,

nekem is tanács kellene, megköszönök előre is minden tippet, ötletet.

Korábbi 80as évekbeli részben örökölt cuccaimhoz képest ég és föld a hangzás, ami viszont már hiányzik, hogy a "sztereo kép leváljon a hangfalakról" ahogy egyes guruk mondják.
Nem értek hozzá, de az új árakból kiindulva az erősítő a gyenge láncszem, a hangfalak tudnának többet hangzásban. Esetleg a kábelezés.

Mit gondoltok? Ha erősítő csere, van tippetek mi lehetne jó szint nekem?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

asebestyen írta:
2019.01.28., hétf. 12:43
tonya írta:
2019.01.28., hétf. 12:26
tottyi írta:
2019.01.28., hétf. 11:38

Olyat nem lehet, hogy veszek egy ilyen foglalatot es abbol kiszedem azt a picike perselyt?
A későbbi kontakt hibák és rejtélyes hibák alapjait rakod le ezzel szerintem. A csere a tuti megoldás. :rolleyes:
Vagy már ezért volt a rejtélyes hiba és nem véletlenül jött az ki onnan. :rolleyes:
Nemhinnem mert rohadt nehezen jott ki a chip es mikor kijott akkor vettem eszre, hogy az egyik laban meg rajtamaradt szoval volt ott kontakt. A rejtelyes hiba es tesztje ez utan kovetkezett volna persze ha nem lennek ennyire peches, hogy ez csak velem tortenik meg mint mikor a filmben mar nem emlekszem a cimere de fogadtak ha meggyujtja az ongyujtot tizszer akkor ove az osszeg ha nem akkor levagjak az ujjat de mar az elsore nem gyuladt meg. :)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tonya írta:
2019.01.28., hétf. 12:26
tottyi írta:
La_Valse írta:
2019.01.28., hétf. 10:31

Attól tartok, nem úszod meg a foglalat kicserélését. Egyébként sosem lesz tökéletes.
Olyat nem lehet, hogy veszek egy ilyen foglalatot es abbol kiszedem azt a picike perselyt?
A későbbi kontakt hibák és rejtélyes hibák alapjait rakod le ezzel szerintem. A csere a tuti megoldás. :rolleyes:
Vagy már ezért volt a rejtélyes hiba és nem véletlenül jött az ki onnan. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

tottyi írta:
La_Valse írta:
2019.01.28., hétf. 10:31
tottyi írta:
2019.01.28., hétf. 08:44
Jo reggelt, tudna valaki ebben segiteni, hogy e kepen lathato foglalatba honnet tudnek olyan perselyszeru foglalatot szerezni mert mikor vissza akartam rakni akkor a pinzettabol ugy kilott, hogy a fel delutanom alatt sem talaltam meg a szobaban. :)
Attól tartok, nem úszod meg a foglalat kicserélését. Egyébként sosem lesz tökéletes.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

tottyi írta:
Ideiglenes megoldásnak jó lehet, meg ha van óraműves és kazánkovács elhivatottságod hozzá. :D
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”