Azt biztosan állíthatom, hogy hangminőség tekintetében és ár/érték viszonyban nagyon kevés AVR / DAC megoldás lenne versenyképes (még használt áron is) azzal amit leírtam. Az hogy a távszabályzás hogyan működik lejátszó szoftverek kérdése, létezhet megoldás Applere is, ahol megvan a hangerő szabályozás is. Az egy eldöntendő kérdés, hogy a zenehallgatás vagy a filmezés a fontosabb, ha a filmezés, akkor az általam felvázolt megoldáshoz hasonló minőségű nagyon nehéz összerakni jobbat :)ZolaBA írta: ↑2019.03.07., csüt. 09:26Ezzel a felállással a távirányítható hangerő a kérdéses. A TV fejhallgató kimenete többnyire szabályzott a távirányítóval de akkor a TV D/A-ja van használva, ami eléggé kérdőjeles minőség zenére. És hozzáteszem le kell ellenőrizni állít-e fejhallgató kimeneten hangerőt a tv, mert én ezzel szívok a hálószobai Philips tv-nél, hangerő gombbal nem állítható csak nagyon mélyen menüben.
A digitális kimeneteken pedig nem szabályozott a hangerő (coax/optikai), egyedül a HDMI-nél lehet CEC, de nem is tudom van-e hdmi cec-es dac. A következő lehetőség egy komolyabb dac ami távirányítós, viszont azok egyáltalán nem olcsók. Gyakorlatilag lehet oda jut ki a dolog, hogy AVR vagy drága dac nélkül valami korlátozott lesz.

Én is Netflix előfizető vagyok és szoktam filmezni is a Premium előfizetést használva. Van egy 4k, HDR tévém is, de leginkább az iMac Pron nézem és az aktiv PMC vagy Quested stúdió monitor hangfalakon hallgatom. Még úgy is, hogy a Netflix Macen semmilyen browserben nem engedi a 4k-t 4k-ban lejátszani. Csak HD-ben. Mellesleg kipróbálva számos nagy és drága 4k HDR OLED és egyéb drága tévét (LG, Sony, Panasonic - Samsungot elvből nem), az a tapasztalatom, hogy az Apple TV 4k-nak szebb a képe számomra bármelyiken a HDMI-n keresztül, mint a tévék saját Netflix app-jával. De ez itt off.