Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elosztók
Elosztók
Sziasztok!
A földelésről írnék pár szót, ha nem gond.
Kísérleteztem egy kicsit, mivel nálam is sok gondot okozott pl. a számítógép és a házimozi erősítő "összelövése" bármit csináltam, hol a hang, hol a kép, hol mindkettő volt zajos. Búgott, szemcsézett, stb.
Mérgemben a konnektortól kezdve megszüntettem minden földelést és láss csodát, kitisztult a hang, tűéles lett a kép.
A készülékek sem kapcsolódnak egymáshoz a földelésen keresztül.
Magyarul olyan, mintha földeletlen aljzatokat használnék
Egy kis gebasz azért van a dologban.
...Amiről ATC is beszélt...
Az érintésvédelem.
Ha asztali PC-t kötök a rendszerbe, a házán a fázisceruza halványan világít. Nedves kézzel, mezítláb ez már nem játék!!!!
...De a hang k@va jó lett.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Elosztók
Azt nem tudom,hogy a hangzás miatt milyen szerepe van,de érintésvédelmi szenpontból biztosan fontos.Vannak még olyan helyek,ahol nincs földelt aljzat?
Hi!
Bizony van. Nálam a panelban(és gondolom az összes panelban ahol nincs még újrakábalezve) csak a konyhában és a fürdőszobában van földelt aljzat a szobákban nincs. Szeretünk veszéjesen élni, tiszta xtreme sport
Nem panelban lakom, de sajnos, nálam sincs földelt aljzat.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Elosztók
Azt nem tudom,hogy a hangzás miatt milyen szerepe van,de érintésvédelmi szenpontból biztosan fontos.Vannak még olyan helyek,ahol nincs földelt aljzat?
Hi!
Bizony van. Nálam a panelban(és gondolom az összes panelban ahol nincs még újrakábalezve) csak a konyhában és a fürdőszobában van földelt aljzat a szobákban nincs. Szeretünk veszéjesen élni, tiszta xtreme sport
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-
Vendég
Elosztók
Nem szól bele a hangba, de jóval jobban szól, mint a korábbi elosztómmal.
Sirály
Elosztók
Mi ezt használjuk minden bemutató termünkben:
Jungson tápszűrő:19900 Ft.
Mennyire fontos ennek, hogy földelt aljzatba legyen dugva?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Elosztók
Van olyan konnenktor amit ajánlanátok is? (valami emberi áron, tehát nem több száz ezresért mint amit tegnap néztem )
Mi ezt használjuk minden bemutató termünkben:
Jungson tápszűrő:19900 Ft.
Mennyire fontos ennek, hogy földelt aljzatba legyen dugva?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Elosztók
Remélem nem baj, hogy on leszek:Az Amtron Kft. gyors és segítőkész hozzáállása révén sikerült hozzájutnom egy Eichmann elosztóhoz, ami remekül teljesít.
Remek, használd egészséggel!
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Elosztók
Remélem nem baj, hogy on leszek:
Az Amtron Kft. gyors és segítőkész hozzáállása révén sikerült hozzájutnom egy Eichmann elosztóhoz, ami remekül teljesít.
Ha lesz időm, akkor megcsinálom az Eichmann XPress tápkábelt is hozzá, ami nagyon jó minőségűnek tűnik, szerintem a hangja is kiváló lesz.
Naim-ZU
- Megyer
- Nincs visszaút

- Értékelés: 31
Elosztók
off: Én alapesteben magamból indulok ki. Ezt azért jó tisztázni, mert nem a kötözködés hajt, hanem inkább laikusként közelítem meg ezt a témát. Azért kérdeztem azt, hogy tudtad-e melyik kábel van a rendszerben, mert én biztosan nem hallanám a külömbséget, csak akkor ha tudnám melyik működik éppen. És ez már erősen placebo jelenség. Agyunk működése nem kis mértékben játszik közre a hallásnál. Ugyanúgy mint a látásnál vagy minden más érzékszervnél. Nem véletlen, hogy a hangulat is meg lett említve. Szóval elnézést ha félreérthető voltam Inkább az elosztókról írjatok, annál is inkább, mert szerintem is régóta kellett volna már egy ilyen topik.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
Elosztók
Vagy, ha sejted, akkor miért nem mondod el? Szégyelled? Félted a tudásodat?
Például mert senki nem kérdezett a sejtéseimről. Továbbá, tisztában vagyok a sejtések és a tudás közti különbséggel. Engem ez különböztet meg a felszínes tudással rendelkező, ámde hótmagabiztos okoskodó guruktól.
Egyébként ha megtisztítottad volna a kábelek csatlakozóit, nehezebb dolgod lett volna a felismeréssel!
Meg szoktam... hát ez nem nyert. A jövő héten újra megpróbáljuk?
off
"ne ítélj, hogy ne ítéltess"
A szálkáról meg a gerendáról se feledkezz meg!
on
-
Vendég
Elosztók
Például mert senki nem kérdezett a sejtéseimről. Továbbá, tisztában vagyok a sejtések és a tudás közti különbséggel. Engem ez különböztet meg a felszínes tudással rendelkező, ámde hótmagabiztos okoskodó guruktól.
Egyébként ha megtisztítottad volna a kábelek csatlakozóit, nehezebb dolgod lett volna a felismeréssel!
Meg szoktam... hát ez nem nyert. A jövő héten újra megpróbáljuk?
- fülelek
- V.I.P.

Elosztók
off: és ezt vakteszteléssel hallottad ill. vetted észre vagy tudtad melyik kábel van a fiókban? Nem mindegy...
Pontosan arról volt szó, hogy mindkettő ki lett húzva (össze lett keverve) és egy másik rendszerbe mindenképpen a "formában lévőt" akartam bekötni. Meghallgatással elég hamar kiderült, melyik az.
Miért nem tudod kimondani, hogy nem tudod, mi miért történik?
Inkább csak másokat fikázol leginkább burkolva?
-
Vendég
Elosztók
off: és ezt vakteszteléssel hallottad ill. vetted észre vagy tudtad melyik kábel van a fiókban? Nem mindegy...
Pontosan arról volt szó, hogy mindkettő ki lett húzva (össze lett keverve) és egy másik rendszerbe mindenképpen a "formában lévőt" akartam bekötni. Meghallgatással elég hamar kiderült, melyik az.
- Megyer
- Nincs visszaút

- Értékelés: 31
Elosztók
...Valami ötleted van, hogy mi történt egy hónap alatt?...
Lehetséges (ill. biztos), hogy egy idő után a fülünk és az agyunk hozzászokik az adott rendszerhez.
Van két ugyanolyan, egyaránt bejáratott kábelem. Egyformán szólnak. Egyiket elrakom a fiókba egy hónapra. Onnan elővéve lényegesen rosszabb hangot produkál a folyamatosan használthoz képest. Szóval, ezen még gondolkodni kell egy kicsit:)
-
Vendég
Elosztók
...Valami ötleted van, hogy mi történt egy hónap alatt?...
Lehetséges (ill. biztos), hogy egy idő után a fülünk és az agyunk hozzászokik az adott rendszerhez.
Van két ugyanolyan, egyaránt bejáratott kábelem. Egyformán szólnak. Egyiket elrakom a fiókba egy hónapra. Onnan elővéve lényegesen rosszabb hangot produkál a folyamatosan használthoz képest. Szóval, ezen még gondolkodni kell egy kicsit:)
-
Vendég
Elosztók
egy szóval sem írtam ilyet?!
Egyértelműen utaltál rá azzal, hogy szerinted figyelemen kívül hagytam a lelkiállapotot.
Elosztók
...hogy nem nézzük a másikat unintelligens ösztönlénynek, aki sorozatosan képtelen (legalább utólag) felmérni, hogy mikor milyen lelkiállapotban ül(t) neki zenét hallgatni.
egy szóval sem írtam ilyet?!
én általában ilyen lelkülettel ülök le zenét hallgatni
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Elosztók
engedd meg hogy Marabu adja meg a "választ" helyettem:
Tehát a feltételezésedben semmi logika nincs, továbbá... adjuk már meg egymásnak a homo sapiensnek kijáró alapvető tiszteletet. T.i., hogy nem nézzük a másikat unintelligens ösztönlénynek, aki sorozatosan képtelen (legalább utólag) felmérni, hogy mikor milyen lelkiállapotban ül(t) neki zenét hallgatni.
Elosztók
nyaralásból visszatérve más lelkiállapotban vagy.egy válás után is másképp szól a rendszer.
És az a "más lelkiállapot" miért nem szűnik meg hirtelen? Például a zene hatására?
engedd meg hogy Marabu adja meg a "választ" helyettem:
"Hová tűnik a Nap, amikor jő az éj?
…
Hová tűnnek a csillagok, amikor nem ragyognak?
…
Hová tűnik a lábszag, amikor lábat mosunk?"
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Elosztók
nyaralásból visszatérve más lelkiállapotban vagy.egy válás után is másképp szól a rendszer.
És az a "más lelkiállapot" miért nem szűnik meg hirtelen? Például a zene hatására? Élő koncerten miért nem tapasztalni hasonlót? Miért van az, hogy "végre hazatértem" állapotban is rosszabb a hosszabb ideig kikapcsolt hifi hangja?
Elosztók
Akinek van füle, észrevehette, hogy nyaralásból visszatérve nem olyan a hang, mint azelőtt, és hallgatni kell egy darabig, míg "helyrerázódik".
marhaság!
nyaralásból visszatérve más lelkiállapotban vagy.
egy válás után is másképp szól a rendszer.
de miután megajándékoznak téged valamivel akkor is más a rendszer hangja, nahát!!!
egyedül abban hiszek, hogy késő este, mikor a nagyfogyasztók kilépnek a hálózatból, a hang nyugodtabbá válik, és kellemesebb akkor zenét hallgatni.
de relevánsan ezt sem lehet összevetni mert késő este az ember fáradtabb, mint napközben és akkor is máshogy hallasz..
-
Vendég
Elosztók
És mikor volt az inflexiós pont, hogy tegnap még nem volt jó, ma meg, érdekes, már tetszik?!
vs.
Nem a bejáratás jelentőségét vitatom, csak a hosszan elnyúló hangminőség javulást nem értem
Hosszan elnyúló vagy tegnapról mára? Vajon melyik értelmezése helyes a mondanivalómnak? Legközelebb, mielőtt bele teccik kötni, tessék már logikusan eldönteni...
Kis segítség: minden (nem süket vagy nem nagyon rossz láncot hallgató) hifista számára nyilvánvaló, hogy a hangminőség ingadozik, még napszaktól függően is. Akinek van füle, észrevehette, hogy nyaralásból visszatérve nem olyan a hang, mint azelőtt, és hallgatni kell egy darabig, míg "helyrerázódik".
- fülelek
- V.I.P.

Elosztók
"Nálam egy hónap után már nem volt gond a mélyekkel."
Valami ötleted van, hogy mi történt egy hónap alatt?
És mikor volt az inflexiós pont, hogy tegnap még nem volt jó, ma meg, érdekes, már tetszik? Nem viccből kérdezem, hanem komolyan érdekel, hogy mi történik egy passzív elemmel egy hónap alatt, ami aztán már nem változik, hiszen utána folyamatosan tetszik. És ha elmegyek egy hónapra külföldre, akkor utána megint rosszabb lesz, és megint be kell járatni, vagy ugyanolyan marad?
Ha esetleg ezoterikus a magyarázat, az is érdekel, csak valamilyen logika legyen benne!
Nem a bejáratás jelentőségét vitatom, csak a hosszan elnyúló hangminőség javulást nem értem