Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3566

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
2025.02.19., szer. 15:01
dixie-chicken írta:
2025.02.19., szer. 13:22

@Rock:hogy témánál maradjunk,hallottam @kaef2 Byob rendszerét,Avanrgarde Trio-val,Zu Druid-al,még annó,a Mission 776/777-est,az ominozúsos ASR Emitter Exclusive II-est...semelyikre,én nem mondanám hogy "döglött" hangjuk lett volna :D :smile53: a döglött hang nálam,a halálos itélete egy komponensnek/rendszernek :smile29: ...ami van ezeknél,és hasonlókrol beszéltek haverjaim amikor akksirol tápláltak egy McIntosh CD lejátszot,még a '90 évek elején,hogy a hangjukban van egy érdekes "tisztaság","nyugalmi állapot",de ez nem statikus jelenség,hogy "leragad a zene,lassúvá válik", hanem követi a zenei folyamatokat,vlmilyen érdekes módon...de swsz 3x
[OFF - katt ide ha látni akarod]
én eredeti Hafler-rol beszélek,lényegtelen hogy,kapható volt kit-ben,vagy gyárilag összeszerelt változatban...ezt a részét,tovább nem vitatnám,főleg itt :D
az OK, csak hallottad azt az Altmant normál táppal? a kérdés költői,mert biztos nem, ahogy én is csak akkuval,de nem Feriét. havernak volt. ezek olyasmi dolgok,mint a 47Lab,csak falapra vannak szerelve,míg a 47 egy átgondolt mechanikai sasszira. de ami a lényeg,igaz,hogy a 47-esek drágábbak voltak, de ahhoz adtak egy tápegységet is/készülék. Nem volt rossz az Altman,de a 47 Lab Shigaraki melett már nem volt túl vehemensnek nevezhető a p6ordukciója. a kategória ugyanaz, mini készülék,pár filléres alkatrészből. difi a mechanikai megvalósítás és a tápellátás. ami közös bennük, egyikből se fogyott sok :D
Legalább 10 - féle combos lineáris táppal próbáltuk akku helyett az Altmann eszközöket, Köztük olyan japánnal is, ami drágább volt, mint akár az erősítő, akár a DAC, és többféle Paul Hynes táppal is. Az én Avantgarde Trio hangfalammal és a dupla Rel Studio szubokkal.

A DAC, ADC, a clock regenerator, a CD transport és a phono kb egyformán szólt a Paul Hynes-szal és a spirál cellás akkuval, azért mondom a Pual Hynest, mert azok jöttek be leginkább a rendszeremben.
Az erősítő az akkuval szólt a legélőbben, dinamikusabban, ami nem igazán nagy csoda, mert kifejezetten (spirál cellás) akkus üzemmódhoz volt optimalizálva. Forrásnak vagy a cd játszót, vagy egy TC Konnekt firewire audio interfészt használva az akkori Macbookommal és Power Macemmel. Legalább 2 évig kisérletezgettünk ezzel. Legalább 95-96 dB érzékenységű hangsugárzók kellettek ahhoz, hogy az Altmann erősítő ki tudja futni magát.
A DAC, ADC és a phono bármilyen környezeteben megállta a helyét.
Kb 7-8 év alatt legalább 110-120 különböző Altmann eszközt adtunk el a Pennában, de a DAC volt messze a legnépszerűbb, abból minimum 60-70 db-ot sikerült értékesíteni.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

revox írta:
2025.02.19., szer. 15:01
dixie-chicken írta:

@Rock:hogy témánál maradjunk,hallottam @kaef2 Byob rendszerét,Avanrgarde Trio-val,Zu Druid-al,még annó,a Mission 776/777-est,az ominozúsos ASR Emitter Exclusive II-est...semelyikre,én nem mondanám hogy "döglött" hangjuk lett volna :D :smile53: a döglött hang nálam,a halálos itélete egy komponensnek/rendszernek :smile29: ...ami van ezeknél,és hasonlókrol beszéltek haverjaim amikor akksirol tápláltak egy McIntosh CD lejátszot,még a '90 évek elején,hogy a hangjukban van egy érdekes "tisztaság","nyugalmi állapot",de ez nem statikus jelenség,hogy "leragad a zene,lassúvá válik", hanem követi a zenei folyamatokat,vlmilyen érdekes módon...de swsz 3x
én eredeti Hafler-rol beszélek,lényegtelen hogy,kapható volt kit-ben,vagy gyárilag összeszerelt változatban...ezt a részét,tovább nem vitatnám,főleg itt :D
az OK, csak hallottad azt az Altmant normál táppal? a kérdés költői,mert biztos nem, ahogy én is csak akkuval,de nem Feriét. havernak volt. ezek olyasmi dolgok,mint a 47Lab,csak falapra vannak szerelve,míg a 47 egy átgondolt mechanikai sasszira. de ami a lényeg,igaz,hogy a 47-esek drágábbak voltak, de ahhoz adtak egy tápegységet is/készülék. Nem volt rossz az Altman,de a 47 Lab Shigaraki melett már nem volt túl vehemensnek nevezhető a p6ordukciója. a kategória ugyanaz, mini készülék,pár filléres alkatrészből. difi a mechanikai megvalósítás és a tápellátás. ami közös bennük, egyikből se fogyott sok :D
csak speckó akksival (Optima Red Top?...csak annyit tennék hozzá,hogy akkor 1 olyan akksi,kb 3x annyiba került mint amit mi teherautókba épitgettünk akkor be,12V/225Ah,Varta volt az OEM,de nekünk saját logóval érkeztek)...nekem rendben volt a dolog,ahogyan irtam :D ...a 47Labs-os rendszer ami volt a az 'Art Hotelben,az is rendben volt,a Sead Lejlic féle Jordan széléssávúval..a marketing része engem nem érdekel,és a számla sem,a zenészeket nem én fizettem a végén :D ...én csak a saját,egyszerű felhasználói véleményemet mertem leirni :kiss: 31_1_21.gif
ja és Jordan/Lejlic...google Jordan Watts-Jodrell
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dixie-chicken 2025.02.19., szer. 15:19-kor.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4316
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

dixie-chicken írta:

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 11:04
revox írta:
2025.02.19., szer. 10:53

A fejlődés,tapasztalás nagy ellensége a vélelmezett elméleti okfejtés :smile53:

Akinek valami már kellően izgalmas, vagy megfelelő, nem biztos,hogy mások "koordináta rendszerében" (chordtól lopva ;) ) is megüti ezt a mércét, vagy esetleg "elmegy,de van tovább is". :smile53:
Persze, de ez mindenre igaz. Csak beszélgetünk...
/ Azt a Mission párost pl. nagyon meghallgatnám./

Ez nagyon igaz.
igen, ez jó példa,engem pl nem érdekel. kis kategóriában van erősítőm, a nagyhoz meg úgyis messze van,bármit is tudhat. nyilván ez is csak feltételezés részemről is,de azért a logika működik: ha akkora durranás lenne, már rég képbe kerülhetett volna. Kettő, sokan átvették volna az ötletet.
juteszembe, épp tegnap beszéltem Sead Lejliccsel (gugli. de azon kevesek egyike,aki a hangsugárzójával be tudott törni a japán undergroundba és a 47Lab a referencia rendszerét az Ő dobozával mutatta be a világnak). Sead is készített Konus Audio néven saját, kiskategóriás erősítőket,amiket akkus tápellátással látott el. nemigazán futott fel... nem tudom, még gyártja e, de amikor volt is, kérdeztem Kürthy Tomit, ilyet nem e akar hozni, biztos jó lenne belépőnek,de nem tette. Inkább hozta a szintén Konus Cutie kis erősítőt.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 12:57
dixie-chicken írta:
2025.02.19., szer. 11:33

Az a Mission 776/777 egy zseniális páros,az nekem be van égetve a memóriaegységembe,és nem tudom kitörölni...előfok elemes,és ezek már rég tönkre mentek,mindben,mármint az elemek,ha találnál használt példányt...végfok MOS-FET,2x100W...

Ha ismered a Hafler DH100/101/110/200/220-sokat,kb hasonló a 776/777,csak egy szintel magasabb hangzás mint a Hafler-ek...
Először nem értettem, hogy egy '21 - es akku miért biztos, hogy mind tönkrement, ránéztem még egyszer, akkor látom, hogy '82 - es a motyó... :smile51:
Azért ilyen szép masszív... :D
Gondolom, hasonló paraméterekkel lehet találni bele sokkal korszerűbb aksikat...

Még valami a Pink-kel kapcsolatban hogy behelyezhessük a korába - közvetlen előtte egy ARC SP9 előfokom volt. / Az SP11 - ről álmodoztam, de az csak álom maradt. sad.gif /
Mindenesetre az SP9 - es is egy jegyzett, elismerten jó hangú darab volt.
Tehát az ARC után jött a Pink Pip, és minden paraméterében jobb volt.
Tér, levegő, felbontás, minden.
Ennek ellenére a 11 - esért látatlanba odaadtam volna... :D

Hafler - ről annyit tudok csak, hogy TJ tunermann-nak volt egy utánépítése, és mind a véres kardot hurcolta körbe, hogy mindenféle gyári erősítőt " leverjen " vele... :D
Egy alkalommal én is fültanúja voltam, hogy egy Sony őrült - 10 éve Sonykat dédelgetett - legcsúcsabb csúcs erősítőjét hogy alázta porrá... :rolleyes:
Szegény tulaj olyan ideges lett, hogy majdnem kiugrott az ablakon.
Végül nem vette meg a Haflert, de két héten belül minden Sony-ját eladta. :D
Tanganciális lemezjátszót, erősítőt, GR5 - ös dobozokat, amit talált...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

dixie-chicken írta:
2025.02.19., szer. 11:33

Az a Mission 776/777 egy zseniális páros,az nekem be van égetve a memóriaegységembe,és nem tudom kitörölni...előfok elemes,és ezek már rég tönkre mentek,mindben,mármint az elemek,ha találnál használt példányt...végfok MOS-FET,2x100W...

Ha ismered a Hafler DH100/101/110/200/220-sokat,kb hasonló a 776/777,csak egy szintel magasabb hangzás mint a Hafler-ek...
Először nem értettem, hogy egy '21 - es akku miért biztos, hogy mind tönkrement, ránéztem még egyszer, akkor látom, hogy '82 - es a motyó... :smile51:
Azért ilyen szép masszív... :D
Gondolom, hasonló paraméterekkel lehet találni bele sokkal korszerűbb aksikat...

Még valami a Pink-kel kapcsolatban hogy behelyezhessük a korába - közvetlen előtte egy ARC SP9 előfokom volt. / Az SP11 - ről álmodoztam, de az csak álom maradt. sad.gif /
Mindenesetre az SP9 - es is egy jegyzett, elismerten jó hangú darab volt.
Tehát az ARC után jött a Pink Pip, és minden paraméterében jobb volt.
Tér, levegő, felbontás, minden.
Ennek ellenére a 11 - esért látatlanba odaadtam volna... :D

Hafler - ről annyit tudok csak, hogy TJ tunermann-nak volt egy utánépítése, és mind a véres kardot hurcolta körbe, hogy mindenféle gyári erősítőt " leverjen " vele... :D
Egy alkalommal én is fültanúja voltam, hogy egy Sony őrült - 10 éve Sonykat dédelgetett - legcsúcsabb csúcs erősítőjét hogy alázta porrá... :rolleyes:
Szegény tulaj olyan ideges lett, hogy majdnem kiugrott az ablakon.
Végül nem vette meg a Haflert, de két héten belül minden Sony-ját eladta. :D
Tanganciális lemezjátszót, erősítőt, GR5 - ös dobozokat, amit talált...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3453

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

cables írta:
2025.02.19., szer. 11:17
istvan01 írta:
2025.02.19., szer. 10:17
Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 09:24

Ehhez képest egy készüléktől 30cm távolságban elhelyezett 12V/50Ah-s aksi generátor impedanciája kb 0,02ohm (spirálcellás ettől sokkal alacsonyabb).
Szerintem nem ilyen egyszerű ez. Az akkumulátor belső ellenállása egészen biztos, hogy töltöttség függő és időben változó.
Egyébként a hálózatnak, mint feszültség forrásnak sem állandó a belső impedanciája, azt erősen befolyásolja a terhelés, ezért jobb éjszaka a zenehallgatás.
ez nem az én posztom volt
----------
maradva az olmos aksinál, annak impedanciája és feszültsége 12.0V-ig alig változik. Ami viszont nem hagyható el aksinál sem, az LDO-os stabilizitor, ami a fogyasztó felé az impedanciát is tovább csökkenti. A litiumos aksi ezekben a tulajdonságokban még jobb magasabb ár ellenében és hosszabb ciklus/élettartammal.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 11:04
revox írta:

Akinek valami már kellően izgalmas, vagy megfelelő, nem biztos,hogy mások "koordináta rendszerében" (chordtól lopva ;) ) is megüti ezt a mércét, vagy esetleg "elmegy,de van tovább is". :smile53:

Ez nagyon igaz.
kicsit off:

az a Mission 776/777 egy zseniális páros,az nekem be van égetve a memóriaegységembe,és nem tudom kitörölni...előfok elemes,és ezek már rég tönkre mentek,mindben,mármint az elemek,ha találnál használt példányt...végfok MOS-FET,2x100W...

volt szerencsém hozzjájuk,egy Tannoy GRF Memory-val...no,ezt én ma is referencia hangomként kezelem,ez kéne ma,nékem :smile53: :kiss: ...a Westminster,igaz a "nagyszekrény" és sokan ácsingóznak érte,de nekem hangra nem gyere be a Westminster,GRF roulez nekem..ha ismered a Hafler DH100/101/110/200/220-sokat,kb hasonló a 776/777,csak egy szintel magasabb hangzás mint a Hafler-ek...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2275

Hozzászólás Szerző: cables »

istvan01 írta:
2025.02.19., szer. 10:17
Rock60 írta:

Ehhez képest egy készüléktől 30cm távolságban elhelyezett 12V/50Ah-s aksi generátor impedanciája kb 0,02ohm (spirálcellás ettől sokkal alacsonyabb).
Szerintem nem ilyen egyszerű ez. Az akkumulátor belső ellenállása egészen biztos, hogy töltöttség függő és időben változó.
Egyébként a hálózatnak, mint feszültség forrásnak sem állandó a belső impedanciája, azt erősen befolyásolja a terhelés, ezért jobb éjszaka a zenehallgatás.

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:

Ez nagyon igaz.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
revox írta:
2025.02.18., kedd 22:03
Rock60 írta:
2025.02.18., kedd 20:27

Ott csak szép csendben kell forgatni, nem dögösen és dinamikusan... :D
Lehet nem jól fogalmaztam, vagy túl absztrajt volt a tanmese és többeknél félrement :kapdelm:

A zene energiája nem -csak- az, hogy leveri a vesét. Akár egy 8 centis egyutas is tud mocskosan jó lenni energiák terén. Akár egy zongorabilentyü leutése, de egy elsuttogott szóban is van erő,energia. A konzervzene minél természetesebben tud megszólalni, akár légyfinghalkan is, annál jobban tudja az energiát közvetíteni és fordítva is igaz. Lehet így se érthető, de kb itt feladom,hogy megpróbáljam elmagyarázni :D megmutatni könnyebb :)
De, nekem átjött, elsőre is értettem...
Ha ez így van - és így van, ha mondjátok - arra tudok gondolni, hogy a hálózat minden szemete ellenére azért produkálhat meggyőzőbb hangot, mert gyorsabb.
Az lehet, hogy egy hang kialakulása, pl. a billentyű leütése folyamán az a pár ezred másodpercnyi eltérés, amennyivel lassabban épül fel a hang az akkus szuflától adhatja ezt a picit laposabb érzést.
Ez a teher az akkus végfokokat súlythatja inkább, a nagy áramfelvétel miatt, egy dac, vagy phono esetében ( ? ) gondolkodik.gif
/ Arra nem is merek gondolni, hogy tapasztalt, sokat hallott fórumtársaim esetleg a hálózat piszkosságát érzékelik izgalmas lendületként, dögösségként az akku túl sima hangjához képest, :D :ohnoohnoohno: ez eszembe sem jutott... :ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno: /

Ettől az egész erősítő - vonal kérdéskörtől szerintem külön kellene választani a lemezjátszó tápegységet.
Nincsen gyorsasági kérdés, dinamika csúcs és társai. Csap a szép egyenletes, mindenféle külső zavar mentes sima forgás a cél... :kiss:
szerintem nem kell ezt ennyire boncolni. elméleteket gyártani csak fikció. ki kell próbálni. van itt alternatíva erre és arra is. de a normál tápos kütyük közt is van kutyaütő és olyan is,ami kapcsüzemes táppal, jobban szól,mint az elődmodell trafóval. nagy a hifi állatkertje(már megoldások terén), de a fejlődés,tapasztalás nagy ellensége a vélelmezett elméleti okfejtés :smile53:

ha a sima hang a kicsit lapos, unalmas, hagyom magam átverni a koszos 220-al :D de szerintem ebbe a csapdába nem esik bele az,aki tudja,milyen,ha légyfinghalkan 8 centinek is van energiája (csendben jegyzem meg,ezt a szót nem is szoktam látni hififórumokon. ide eljutni is egy folyamat része,de aki képes értelmezni a kifejezést már kijárta a hifisuli első osztályát :D :tutiok: )

szerintem engedd el. felelsleges téma, főleg,hogy akinek valami már kellően izgalmas, vagy megfelelő, nem biztos,hogy mások "koordináta rendszerében" (chordtól lopva ;) ) is megüti ezt a mércét, vagy esetleg "elmegy,de van tovább is". :smile53:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 09:51
revox írta:
2025.02.18., kedd 20:57

Hol az a hegy? Férfiember naturálban teker fel :D
Meg görgőn tekeri/termeli az áramot a kis FAL-as rendszernek... :kapdelm:
nem is jársz messze az igazságtól. az én görgőm működik áramforrás nélklül is,de úgy nem minden funkciója. Kedvencem az óvolt,ahogy reklámozták: süt a Nap, csavő kiviszi a kertbe és ott elkezd görgőzni :D és milyen jó,hogy tekerhetsz a napsütésben... esetleg akkor tekerhetek a rendes bringán is, és nem guminőt ba*k :D
halfnote.hu

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4016

Hozzászólás Szerző: juliush »

Rock60 írta:
Az lehet, hogy egy hang kialakulása, pl. a billentyű leütése folyamán az a pár ezred másodpercnyi eltérés, amennyivel lassabban épül fel a hang az akkus szuflától adhatja ezt a picit laposabb érzést.
Erre valók a kondenzátorok.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3453

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rock60 írta:

Ha ez így van - és így van, ha mondjátok - arra tudok gondolni, hogy a hálózat minden szemete ellenére azért produkálhat meggyőzőbb hangot, mert gyorsabb.
Gyorsaság? mitől is?
A villamos közműhálózatnak van egy generátor impedanciája a fogyasztói ponttól mérve. Ezt még egyszerűbben hurokellenállásnak nevezik, villanyszerelők erre is méreteznek, mérik is. Nem olyan bonyolult. A lakókörnyezeti konnektor pontokra 16A max áram, vezeték és biztosítást kell méretezni, szerelni. Ezeken a pontokon a hurok ellenállás lehet 0,5-1,0ohm, de ez komplex impedancia 50Hz-en. Ebben nem csak a lakás/épület/közmű hálózat impedanciája van benne, hanem még a körzet KÖF/KIF trafó primer/szekunder impedanciája is.
Ehhez képest egy készüléktől 30cm távolságban elhelyezett 12V/50Ah-s aksi generátor impedanciája kb 0,02ohm (spirálcellás ettől sokkal alacsonyabb). Ezt 230V áttételre számolnánk, akkor 20x0,01=0,4ohm lenne. És ez abszolult DC impedancia, független a hálózat szokásos szennyétől. Ennek a DC fesznek előnye, nem kell egy készülék hálózati trafón még átpréselni, annak minden bajával.
Az aksit ennek megfelelően kell oda méretezni.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2533

Hozzászólás Szerző: mishow »

revox írta:
Hol az a hegy? Férfiember naturálban teker fel
Eljön az az életkor, amikor már naturálban csak a laposon esik jól tekerni :rolleyes: az Alpokban pár éve láttam egy 80+ öregurat, aki e-montival olyan hegyi ösvénynek ment neki felfelé, hogy én lefelé gyalog is szédültem - na arra nem mondanám, hogy papírkutya, villanybringa ide, vagy oda :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:

Meg görgőn tekeri/termeli az áramot a kis FAL-as rendszernek... :kapdelm:

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.18., kedd 22:03
Rock60 írta:

Lehet nem jól fogalmaztam, vagy túl absztrajt volt a tanmese és többeknél félrement :kapdelm:

A zene energiája nem -csak- az, hogy leveri a vesét. Akár egy 8 centis egyutas is tud mocskosan jó lenni energiák terén. Akár egy zongorabilentyü leutése, de egy elsuttogott szóban is van erő,energia. A konzervzene minél természetesebben tud megszólalni, akár légyfinghalkan is, annál jobban tudja az energiát közvetíteni és fordítva is igaz. Lehet így se érthető, de kb itt feladom,hogy megpróbáljam elmagyarázni :D megmutatni könnyebb :)
Ez a teher az akkus végfokokat súlythatja inkább, a nagy áramfelvétel miatt, egy dac, vagy phono esetében ( ? ) gondolkodik.gif
/ Arra nem is merek gondolni, hogy tapasztalt, sokat hallott fórumtársaim esetleg a hálózat piszkosságát érzékelik izgalmas lendületként, dögösségként az akku túl sima hangjához képest, :D :ohnoohnoohno: ez eszembe sem jutott... :ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno: /

Ettől az egész erősítő - vonal kérdéskörtől szerintem külön kellene választani a lemezjátszó tápegységet.
Nincsen gyorsasági kérdés, dinamika csúcs és társai. Csap a szép egyenletes, mindenféle külső zavar mentes sima forgás a cél... :kiss:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

zizi8003 írta:
2025.02.18., kedd 23:33
idézve...
Évekig használtam Avantgarde Trioval ezt a full akkus lejátszó rendszert. A képen a CD transzport, DAC és a 15W-os végfok látható.

A 3 eszköz összesen kb 700e forintból volt meg és egy spirál cellás autó akkuról 10 napig is elment.
Ár/érték arányban nem tudom ma mi lehetne vele versenyképes.
Nagyon jól szólt.
Ezek milyen kábelek? Olyan mintha Kimber lenne ráírva, de nem találom a neten...

2x hallottam eddig Altmann rendszert, minden volt, de uncsi nem, inkább olyan kívánatos fajta... :-)
[/quote]

a zsugorcsövek Kimber feliratosak,végül is akkortájt a P&P forgalmazta a Kimbert,gondolom volt a sufniban egy pár Kimber szerelési anyag :D ..de ha jól emlékszem,maga a vezetékre azt monták hogy Acrotec...

Akksis a Mission 776/777 elő+végfok párosban az előfok,és az ASR Emitter Exclusive II-is

https://www.hifinews.com/content/mission-776777-combo

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.hifihuone.fi/wp-content/upl ... itter2.pdf

uncsinak nem nevezném a hangjukat :smile29:

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Rock60 írta:
Mi lehet a helyzet a lemezjátszó tápegységnél ?
Ott is dögtelen sterilséggel jár az akku ?
A J1 tápegységén volt mit feljeszteni... :rolleyes:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

idézve...
Évekig használtam Avantgarde Trioval ezt a full akkus lejátszó rendszert. A képen a CD transzport, DAC és a 15W-os végfok látható.

Kép

Kép

Kép

A 3 eszköz összesen kb 700e forintból volt meg és egy spirál cellás autó akkuról 10 napig is elment.
Ár/érték arányban nem tudom ma mi lehetne vele versenyképes.
Nagyon jól szólt.

[/quote]

Ezek milyen kábelek? Olyan mintha Kimber lenne ráírva, de nem találom a neten...

2x hallottam eddig Altmann rendszert, minden volt, de uncsi nem, inkább olyan kívánatos fajta... :-)
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:

halfnote.hu

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Hozzászólás Szerző: greenbio »

chord_ írta:
2025.02.18., kedd 19:41
revox írta:
2025.02.18., kedd 14:48

Az akkus tápok hoznak valami simaságot,de valójában olyan, mint a Panyolai pálinka, fel van vizezve, hogy 42°-os legyen, de nincs benna az igazi 220Voltos kraft,ami karmol és amitől pálesz a pálesz :rolleyes:
Hááát, nekem nincs akkus táplálásom, de csak két dolog, ami eszembe jut, mindkettő 18650-es Li ion cellát használ.

Egyszer menegettem az M7-en, szolid nagyongyorsan, szép idő, alig forgalom, egy Tesla szépen lassan megelőzött, aztán előttem rálépett a gázra, és valami olyat láttam, mint a Csillagok Háborújában, amikor hiper-seb.-re kapcsoltak...

youtu.be/5J571eXnmJ4

OK, itt van 2000valami db. cella, persze, hogy megy.

De az E biciklimben, amit nagyon szeretek, van 18 db cella, és ez felsegít a Balaton-partról Veszprémbe, a legnagyobb ellenszélben is, és még marad kraft benne,
és 1.2 kg összesen az egész akku..

Ezt a q..vanagy, egyenesen meghökkentő energiasűrűséget látni, de még inkább, fizikálisan érezni, konkrétan, az az akkus hifis táplálással kapcsolatban nekem nem a fenti véleményt előlegezi.
A benzin/gázolaj energiasűrűsége jóval nagyobb mint bármelyik elektromos autó akkumulátoré. Amit tapasztalsz az a villanymotor nyomaték/fordulatszám karakterisztikája, ami sokkal kedvezőbb mint a belső égésű társaiké (szinte a teljes fordulatszám tartományban a maximális nyomatékot le tudja adni a villanymotor).
De ez itt már nagyon OFF 😀

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
Hogy mit "tudnak" csinálni a tápok, próbáld ki pl Roksan Xerxes - en. Készült hozzá párféle. Mind más....

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.02.18., kedd 19:41
revox írta:
2025.02.18., kedd 14:48

Az akkus tápok hoznak valami simaságot,de valójában olyan, mint a Panyolai pálinka, fel van vizezve, hogy 42°-os legyen, de nincs benna az igazi 220Voltos kraft,ami karmol és amitől pálesz a pálesz :rolleyes:
Hááát, nekem nincs akkus táplálásom, de csak két dolog, ami eszembe jut, mindkettő 18650-es Li ion cellát használ.

Egyszer menegettem az M7-en, szolid nagyongyorsan, szép idő, alig forgalom, egy Tesla szépen lassan megelőzött, aztán előttem rálépett a gázra, és valami olyat láttam, mint a Csillagok Háborújában, amikor hiper-seb.-re kapcsoltak...

youtu.be/5J571eXnmJ4

OK, itt van 2000valami db. cella, persze, hogy megy.

De az E biciklimben, amit nagyon szeretek, van 18 db cella, és ez felsegít a Balaton-partról Veszprémbe, a legnagyobb ellenszélben is, és még marad kraft benne,
és 1.2 kg összesen az egész akku..

Ezt a q..vanagy, egyenesen meghökkentő energiasűrűséget látni, de még inkább, fizikálisan érezni, konkrétan, az az akkus hifis táplálással kapcsolatban nekem nem a fenti véleményt előlegezi.
Kevered a -fizikailag, pl akkuban- tárolt és a zene energiáját. A második egyébként kapcsolatban van a reprodukákt zene természetességével, de nem érdekes annyira.

halfnote.hu

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4016

Hozzászólás Szerző: juliush »

Rock60 írta:
https://www.thales.swiss/technology2.html
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”