Legalább 10 - féle combos lineáris táppal próbáltuk akku helyett az Altmann eszközöket, Köztük olyan japánnal is, ami drágább volt, mint akár az erősítő, akár a DAC, és többféle Paul Hynes táppal is. Az én Avantgarde Trio hangfalammal és a dupla Rel Studio szubokkal.revox írta: ↑2025.02.19., szer. 15:01az OK, csak hallottad azt az Altmant normál táppal? a kérdés költői,mert biztos nem, ahogy én is csak akkuval,de nem Feriét. havernak volt. ezek olyasmi dolgok,mint a 47Lab,csak falapra vannak szerelve,míg a 47 egy átgondolt mechanikai sasszira. de ami a lényeg,igaz,hogy a 47-esek drágábbak voltak, de ahhoz adtak egy tápegységet is/készülék. Nem volt rossz az Altman,de a 47 Lab Shigaraki melett már nem volt túl vehemensnek nevezhető a p6ordukciója. a kategória ugyanaz, mini készülék,pár filléres alkatrészből. difi a mechanikai megvalósítás és a tápellátás. ami közös bennük, egyikből se fogyott sokdixie-chicken írta: ↑2025.02.19., szer. 13:22
@Rock:hogy témánál maradjunk,hallottam @kaef2 Byob rendszerét,Avanrgarde Trio-val,Zu Druid-al,még annó,a Mission 776/777-est,az ominozúsos ASR Emitter Exclusive II-est...semelyikre,én nem mondanám hogy "döglött" hangjuk lett volna![]()
a döglött hang nálam,a halálos itélete egy komponensnek/rendszernek
...ami van ezeknél,és hasonlókrol beszéltek haverjaim amikor akksirol tápláltak egy McIntosh CD lejátszot,még a '90 évek elején,hogy a hangjukban van egy érdekes "tisztaság","nyugalmi állapot",de ez nem statikus jelenség,hogy "leragad a zene,lassúvá válik", hanem követi a zenei folyamatokat,vlmilyen érdekes módon...de swsz 3x
![]()
A DAC, ADC, a clock regenerator, a CD transport és a phono kb egyformán szólt a Paul Hynes-szal és a spirál cellás akkuval, azért mondom a Pual Hynest, mert azok jöttek be leginkább a rendszeremben.
Az erősítő az akkuval szólt a legélőbben, dinamikusabban, ami nem igazán nagy csoda, mert kifejezetten (spirál cellás) akkus üzemmódhoz volt optimalizálva. Forrásnak vagy a cd játszót, vagy egy TC Konnekt firewire audio interfészt használva az akkori Macbookommal és Power Macemmel. Legalább 2 évig kisérletezgettünk ezzel. Legalább 95-96 dB érzékenységű hangsugárzók kellettek ahhoz, hogy az Altmann erősítő ki tudja futni magát.
A DAC, ADC és a phono bármilyen környezeteben megállta a helyét.
Kb 7-8 év alatt legalább 110-120 különböző Altmann eszközt adtunk el a Pennában, de a DAC volt messze a legnépszerűbb, abból minimum 60-70 db-ot sikerült értékesíteni.