Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
mi itt audiofil, illetve high end gyártókról beszélunk nem a multikról, azok csak méretben nagyok, nem otletekben.
Őket is muszáj, hogy érdekelje a profit, különben hamar lehúzhatják a rolót. Én fantasztikus ötleteket látok pont a multiktól is (nemcsak a hifi terén), tehát azzal sem értek egyet. Sőt maga egy ötlet megvalósítása is nagyon sok pénzt igényelhet.
Cd játszók
mi itt audiofil, illetve high end gyártókról beszélunk nem a multikról, azok csak méretben nagyok, nem otletekben.
Őket is muszáj, hogy érdekelje a profit, különben hamar lehúzhatják a rolót. Én fantasztikus ötleteket látok pont a multiktól is (nemcsak a hifi terén), tehát azzal sem értek egyet. Sőt maga egy ötlet megvalósítása is nagyon sok pénzt igényelhet.
-
alfaati
Cd játszók
a pc-s zenehallgatás volt a téma megjegyzem.
szerintem ha a PC-s zenehallgatás elore lépés lenne a régebbi formatumokhoz képest akkor a kiallításokon, forgalmazói bemutató termekben azzal demóznának már. A hi-fi újságok pedig hangkártyákat tesztelnének cd játszók helyett. De ugye nem ez a jelen helyzet???
a tunerek, radiók topikban lehet elolvasni az elozményeket!
-
Vendég
Cd játszók
...7 emberből 8 egyértelműen a PC-z hozta ki jobb hangúnak...
TJ!
Ha van kedved, ezt olvasd végig (magyar nyelvű).
http://www.limar.hu/images/stories/lima ... erulet.pdf
Hg
Érdekes cikk, mondjuk ez nem is olcsó gép egyik sem... :taps: 2000 euró a Logitech, az azért kemény... :kiraly:
-
alfaati
Cd játszók
Tudom ez még nem tokéletes magyarázat számodra, de a nagy gyártók és forgalmazók a fulukre hallgatnak és nem az eszukre ami a kényelmet diktalja.
Tévedés, a nagy gyártók és forgalmazók a profitra hallgatnak.
-
Vendég
Cd játszók
...7 emberből 8 egyértelműen a PC-z hozta ki jobb hangúnak...
TJ!
Ha van kedved, ezt olvasd végig (magyar nyelvű).
http://www.limar.hu/images/stories/lima ... erulet.pdf
Hg
-
Vendég
Cd játszók
Szegeden mikor voltunk Bálint Ferinél ott volt egy Moon Cd nem olcsó darab, és Whitefül media lejátszója...7 emberből 8 egyértelműen a PC-z hozta ki jobb hangúnak... Azt gondolom ezzel mindent elárultam.És nem hogy alapzaj nem volt, de még a Pc ventilátorát sem hallottam közelről sem.
-
Vendég
Cd játszók
A digi rendszerek minősége nem csak a mintavételezéstől (elvi megoldásaitól) függ. Számtalan más, a készülék kivitelezésével, gyártásával összefüggő paraméter számít.Egyetlen dolgot említenék - a CD játszók futóművét.....milyen a PC-k cd drive egységének a minősége?
A tápegységekről, vezetékekről és a PC-kben található egyébb zavart okozó egységekről nem is beszélve.
Összegezve: egy audofil CD játszó hangminősége fényévekkel jobb lehet, mint bármilyen PC-ben található drive.
Üdv: TJ.
TJ!
Minden tiszteletem a Tied, de ne haragudj, semmi rálátásod sincs a PC alapú, vagy hálózati lejátszók jelenlegi minőségére, fejlesztési irányaira.
Ami alapján Te megítéled a mai digitális technikát az az őskori 14/16 bites 44.1 kHz-s PCM elv.
Az idő ezen már rég túlhaladt.
Hidd el nekem, a digitális technikával ma JOBB hangminőséget lehet előállítani, mint bármilyen analóg rendszerrel.
Itt most nem a kommersz PC/Laptop/DAC összeállításokra gondolok, hanem a digitális technika jelenlegi csúcsát jelentő hálózati lejátszókra (Linn Klimax DS, Akurate DS) és USB DAC-okra (EMM LABS DAC2, AYRE QB-9).
Természetesen ezzel egy időben a CD lejátszás is hatalmasat lépett előre, csak ezekkel a gépekkel Te nem kerülsz napi kapcsolatba. Az EMM LABS TSD1/DAC2, vagy a legújabb Esoteric futóműves XDS1 olyan szintű CD lejátszást produkál, amit el sem tudsz képzelni.
De említhetném a nagy Esoteric, Accuphase, FM Acoustic, Boulder, Goldmund lejátszókat is.
Mondom mindezt úgy, hogy jelenleg nincs CD játszóm, mert amit megvennék, nincs rá pénzem. (EMM LABS XDS1)
Cd játszók
Régi mondás, de nagyon igaz: " A mennyiség - nem minőség!"
"A mennyiség már magában minőség" Lenin
~84000 T34 vs. 1355 Tiger
Cd játszók
Az idő majd eldönti, mennyire életképes. Én valamiért úgy érzem, hogy a hordozható és autóhifiben lenne igazán nagy áttörés. Ha valaki otthon hallgat zenét akkor minimálisan kényelmesebb (ha egyáltalán az) hálózatról elindítani egy albumot vagy levenni egy lemezt a polcról. De ha teszemazt mászkálok a városban, az mp3 lejátszómmal meg rá tudok kapcsolódni az otthoni 2000 albumos tárra az már igen.
-
Vendég
Cd játszók
Vegyuk a nagy high-end show-kat pl. A london-in osszesen 1 szobában ment PC-rol a zene. Vajon mért? Pedig a pc-s zene hallgatás nem tegnap lett kitalálva, és nem is tegnap elott. A Muncheni képeket átnézve, ott sem találtam pc-s szobát. Még mindíg LP és CD a musorforrás. Tudom ez még nem tokéletes magyarázat számodra, de a nagy gyártók és forgalmazók a fulukre hallgatnak és nem az eszukre ami a kényelmet diktalja.
Münchenben a sokak szerint legjobb hangú szobában (Magico, Spectral) PC alapú volt a zene.
A DAC egy EMM LABS DAC2-es volt USB bemenetről hajtva.
De a másik igen kitűnő szobában (Wilson, FM Acoustic) is zömmel egy PC-ről demóztak.
Tudom ez még nem tokéletes magyarázat számodra, de a nagy gyártók és forgalmazók a fulukre hallgatnak és nem az eszukre ami a kényelmet diktalja.
Cd játszók
Kik a nagy gyártók? Én több patinás cégről is tudok, aki a közelmúltban, vagy közeljövőben hozza ki nem CD alapú, hanem háttértárra vagy hálózatra épülő digitális lejátszóit.
A Linn is például már elég régóta ott van a hálózati lejátszók piacán. Pedig szerintem elég "patinásnak" számít.
Cd játszók
Kik a nagy gyártók? Én több patinás cégről is tudok, aki a közelmúltban, vagy közeljövőben hozza ki nem CD alapú, hanem háttértárra vagy hálózatra épülő digitális lejátszóit.
A Linn is például már elég régóta ott van a hálózati lejátszók piacán. Pedig szerintem elég "patinásnak" számít.
Vegyuk a nagy high-end show-kat pl. A london-in osszesen 1 szobában ment PC-rol a zene. Vajon mért? Pedig a pc-s zene hallgatás nem tegnap lett kitalálva, és nem is tegnap elott. A Muncheni képeket átnézve, ott sem találtam pc-s szobát. Még mindíg LP és CD a musorforrás. Tudom ez még nem tokéletes magyarázat számodra, de a nagy gyártók és forgalmazók a fulukre hallgatnak és nem az eszukre ami a kényelmet diktalja.
A minap forgattam az egyik neves szaklap legújabb számát. A közepénél járva fura érzésem lett. Gyorsan átfutottam a lapot és megszámoltam, az oldalak 60 %-a számítógépes zenelejátszáshoz köthető témákkal foglalkozott.
Mindez persze nem bizonyít különösebben semmit, max annyit, hogy nem kell félvállról kezelni a jelenséget.
A jelenség írányát inkább az emberek fülében látható fülhallgatók számából következtetném....még több memóriakapacítást, még több MP játszót ...
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3440
Cd játszók
A minap forgattam az egyik neves szaklap legújabb számát. A közepénél járva fura érzésem lett. Gyorsan átfutottam a lapot és megszámoltam, az oldalak 60 %-a számítógépes zenelejátszáshoz köthető témákkal foglalkozott.
Mindez persze nem bizonyít különösebben semmit, max annyit, hogy nem kell félvállról kezelni a jelenséget.
A jelenség írányát inkább az emberek fülében látható fülhallgatók számából következtetném....még több memóriakapacítást, még több MP játszót ...
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11456
- Kapcsolat:
Cd játszók
Más, nem mechanikus elven rögzített digi információ is ugyanazon hiányosságokban szenved - minden ugyanúgy érvényes rá - a mechnikus visszajátszás kivételével.Miért gondolod, hogy az analóg infó a tökéletesen idegen PC környezetben - digizve - előrelépés?
Várj! Az alapkérdés az volt, hogy a számítógépes zenelejátszás visszalépés-e a CD-hez (és az LP-hez) képest. Te erre határozottan igennel feleltél, aminek az okát keresem. Erre Te a digitális technika fogyatékait sorolod, ami nem válasz, hiszen mindhárom esetben jelen van.
Továbbá a PC miért idegen környezet annak tudatában, hogy a hangstúdiók túlnyomó többsége PC alapon működik?
Az természetesen nem érdekel, hogy ki milyen módon teszi tönkre a valóságban megtörtént események hitelességét. Úgyanúgy nem érdekel, hogy a mai "HANGSTÚDÓKBAN" mit követnek el a modern digitális rendszerek használatával.
DE!
Számomra az nem elfogadható indok, hogy már mindenki így készítí a felvételeit, kiadványait - ez nem HIFI vagy HIGH END szemléletet tükröz, ezért számomra érdektelen.
- tunerman
- V.I.P.

Cd játszók
Más, nem mechanikus elven rögzített digi információ is ugyanazon hiányosságokban szenved - minden ugyanúgy érvényes rá - a mechnikus visszajátszás kivételével.Miért gondolod, hogy az analóg infó a tökéletesen idegen PC környezetben - digizve - előrelépés?
Várj! Az alapkérdés az volt, hogy a számítógépes zenelejátszás visszalépés-e a CD-hez (és az LP-hez) képest. Te erre határozottan igennel feleltél, aminek az okát keresem. Erre Te a digitális technika fogyatékait sorolod, ami nem válasz, hiszen mindhárom esetben jelen van.
Továbbá a PC miért idegen környezet annak tudatában, hogy a hangstúdiók túlnyomó többsége PC alapon működik?
Az természetesen nem érdekel, hogy ki milyen módon teszi tönkre a valóságban megtörtént események hitelességét. Úgyanúgy nem érdekel, hogy a mai "HANGSTÚDÓKBAN" mit követnek el a modern digitális rendszerek használatával.
DE!
Számomra az nem elfogadható indok, hogy már mindenki így készítí a felvételeit, kiadványait - ez nem HIFI vagy HIGH END szemléletet tükröz, ezért számomra érdektelen.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
alfaati
Cd játszók
asszem a pc hangminosége volt a kérdés! Vagyis az hogy mért visszalépés az LP-hez és a CD-hez képest?
Én nem muszaki szempontból kozelítem meg, mert ahhoz itt a fórumon más jobban ért.
-
alfaati
Cd játszók
ebbol a topicból is menni kell.... Marad a formátumok harca toytik!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Cd játszók
fapaci!
A digi rendszerek minősége nem csak a mintavételezéstől (elvi megoldásaitól) függ. Számtalan más, a készülék kivitelezésével, gyártásával összefüggő paraméter számít.
Egyetlen dolgot említenék - a CD játszók futóművét.....milyen a PC-k cd drive egységének a minősége?
A tápegységekről, vezetékekről és a PC-kben található egyébb zavart okozó egységekről nem is beszélve.
Összegezve: egy audofil CD játszó hangminősége fényévekkel jobb lehet, mint bármilyen PC-ben található drive.
Egy komoly félreértést vélek soraid mögött. A számítógépes zenelejátszás esetében nem - az amúgy valóban problémás - CD meghajtó a forrás.
Más, nem mechanikus elven rögzített digi információ is ugyanazon hiányosságokban szenved - minden ugyanúgy érvényes rá - a mechanikus visszajátszás kivételével.
Miért gondolod, hogy az analóg infó a tökéletesen idegen PC környezetben - digizve - előrelépés?
De ez itt is OFF!
- tunerman
- V.I.P.

Cd játszók
fapaci!
A digi rendszerek minősége nem csak a mintavételezéstől (elvi megoldásaitól) függ. Számtalan más, a készülék kivitelezésével, gyártásával összefüggő paraméter számít.
Egyetlen dolgot említenék - a CD játszók futóművét.....milyen a PC-k cd drive egységének a minősége?
Egy komoly félreértést vélek soraid mögött. A számítógépes zenelejátszás esetében nem - az amúgy valóban problémás - CD meghajtó a forrás.
Más, nem mechanikus elven rögzített digi információ is ugyanazon hiányosságokban szenved - minden ugyanúgy érvényes rá - a mechanikus visszajátszás kivételével.
Miért gondolod, hogy az analóg infó a tökéletesen idegen PC környezetben - digizve - előrelépés?
De ez itt is OFF!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Cd játszók
fapaci!
Egy komoly félreértést vélek soraid mögött. A számítógépes zenelejátszás esetében nem - az amúgy valóban problémás - CD meghajtó a forrás. Egyik fő előnye pont ebben rejlik, mivel kimarad a bajos optikai kiolvasás a folyamatból.
fapaci!
- tunerman
- V.I.P.

Cd játszók
fapaci!
-
Vendég
Cd játszók
igen ,most kabelvadaszat jon :kiraly:az orrom elott vitte kel egy diva72-est 72 fontert...
mot IC vadaszat, majd a kobra levaltasa jon
:taps:
Udv
Én 73-sal szemezgettem sokáig, de nem találtam "normális" áron... Pedig
Cd játszók
Hmm, milyen a Stage serie hozzakepest, tudnad jellemezni kicsit? No meg hanyszorosaba kerul? Blues hallgatasara kellene, hogy alkalmas legyen. Eszembe otlott egy forumtarsunk regebbi postja: ecsetelte, a nagy Denonjat, kulon tap, minden, fullos kiepites, megszolalas, minden ami kell, de hi-fis. Ezzel szemben a Minium a kozeptartomanyra fekszik ra de ott mindent belead: zenel. Nekem ez utott szoget a fejembe, meg hogy fentiek ertelmeben, koncepciojabol adodoan nem forszirozza a magas hangokat,amikbol drasztikus gyorsasagu hallasromlasom okan eleg csinnyan allok, fene se tudja visszajonnek-e valaha. Igen, emlekszem kukorit nagyon elriasztotta ez. Egyebkent hogy mondjam, vekony a hangja ennek a CD-nek? Talan itt az ideje egy paradigmavaltasnak, jo lenne felallitani 1 elmeletet miszerint nem is oly fontosak a magasak, lenyeg a zeneiseg, bla bla, de persz baromsag lenne, marmint az elso fele.
A csak a dolgukat vegzo gyartmanyokbol viszont tenyleg elegem van, egyszeruen unalmasak, meg ha tonalisan domboritanak is. Persze valahol tuti egybeesik a 2, ezt ti majd megmondjatok, sztem az megfizethetetlen lesz nekem mindig is. Tanakodtam azon ir mitol izgalmas, zenei egy interpretalogep, talan a ritmus, a dinamika es a ter mesteri kombinacioja? De itt is eszembejut a megfelelo tomnalitas adagolasa, aranyok, terlekepezes sem megy igazan nelkule(magasak), vagy de? Csak nemtudom kizarni.
Remelem nem untattam senki a nyekergesemmel, azt viszont jogos igenynek erzem, hogy eljen a cucc, ezt eloterbe helyezve mit ajanlanatok?
Udv: zenekari arok:)
Cd játszók
A Micromegának a Minium szériából szerintem csak a rádió ér vmit. Az erősítő fakó, lapos hangú, a CD meg sem közelíti az előtte alapnak számító Stage szériát, nagyon elmarad tőle .
toti
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
-
Vendég
Cd játszók
Hello,engem Micromega Minium osszehasonlitasa erdekelne arkategoriaja egyeb jatekosaival, pl. Arcam, CA 540, Nad 521, egyebek.
venomer
Kukorinak volt egy rövid ideig , de ő nagyon rossz véleménnyel volt róla...Pedig én visszaemlékezve akkor az egy egész jó hangú CD volt.