Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11488
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... aki a zenét helyezi előtérbe, azt sokkal inkább zavarja a CD-játszók 99%-ának szegényes, kiherélt, művi, bizonyos hangszereken kifejezetten fárasztó hangja.
Aki a zenét helyezi előtérbe, az nem foglalkozik vele, miről is szól éppen.
A "formátumok harca" jellegű ostobaságokkal pedig nem tudok mit kezdeni. Hadd ne fejtsem ki, miért...
Mi lenne, ha még ki is fejtenéd?.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: esel »

Bocs, de szerintem senki nem a Művész urat akarta bántani Én tuti nem...  :taps:
Én sem!

Ő tette a dolgát, amire megkérték. :kiraly:

A többi már a befogadó közönség ítélőképességén múlik. Az élet már csak ilyen vagy 4000 éve. Vagy régebb óta. Valamennyi vallás az emberi gyengeségen alapszik. Akik nem képesek sorsukat a saját kezükbe venni, azoknak szükségük van valakire, aki mutatja nekik az utat. A hit táplálása a legfőbb eszközük ebben. Aztán az erősek meg ezt kőkeményen kihasználva azonnal a gyülekezet élére állnak.
Akár az egyiptomi, akár a távolkeleti, akár a keresztény vallásokat nézzük, semmiről nem szólt az egész, mint összetartani egy közös hittel a közösséget és eltartatni magunkat velük (nem is rosszul). És mivel a gyengék nagyságrendekkel többen vannak, mint az erősek, ezért hihetetlen mértékű volt a vagyon koncentráltsága.

De ez túlságosan off, úgyhogy hagyjuk az egészet a francba.

Hg

és így jutottál el a marxizmusig

A marxizmus és az ateizmus nem ugyan azt jelenti.

toportyán
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: toportyán »

Bocs, de szerintem senki nem a Művész urat akarta bántani Én tuti nem...  :taps:
Én sem!

Ő tette a dolgát, amire megkérték. :kiraly:

A többi már a befogadó közönség ítélőképességén múlik. Az élet már csak ilyen vagy 4000 éve. Vagy régebb óta. Valamennyi vallás az emberi gyengeségen alapszik. Akik nem képesek sorsukat a saját kezükbe venni, azoknak szükségük van valakire, aki mutatja nekik az utat. A hit táplálása a legfőbb eszközük ebben. Aztán az erősek meg ezt kőkeményen kihasználva azonnal a gyülekezet élére állnak.
Akár az egyiptomi, akár a távolkeleti, akár a keresztény vallásokat nézzük, semmiről nem szólt az egész, mint összetartani egy közös hittel a közösséget és eltartatni magunkat velük (nem is rosszul). És mivel a gyengék nagyságrendekkel többen vannak, mint az erősek, ezért hihetetlen mértékű volt a vagyon koncentráltsága.

Hg

és így jutottál el a marxizmusig

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 187

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Én pedig senki mellett és ellen nem vagyok, outsider vagyok (mert megtehetem, a kereskedők persze nem, sem a linné sem a naimé) és ez jó, de ez is picit OFF
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bocs, de szerintem senki nem a Művész urat akarta bántani :kiraly: Én tuti nem...
Én sem!

Ő tette a dolgát, amire megkérték. :taps:

Hg

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Nem is neked szólt az irományom csak úgy eszembe jutott és leírtam.
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2737

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Nagy valószínűséggel a művész úr magánban sem mondana mást sztem... és nem azért mert nekem van az említett márkából, egyszerűen nem tartaná etikusnak.
Bocs, de szerintem senki nem a Művész urat akarta bántani :kiraly: Én tuti nem... :taps:

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Nagy valószínűséggel a művész úr magánban sem mondana mást sztem... és nem azért mert nekem van az említett márkából, egyszerűen nem tartaná etikusnak.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2737

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Érdekes, Szabadi Vilmos hegedűművész igen elismerően nyilatkozott egy cédés Naim láncról (nem a legeslegdrágábbról)...
.... egy álcázott fizetett hirdetésben olvastad .....

Miééé? Olyan van???

Vendég

Cd játszók

Érdekes, Szabadi Vilmos hegedűművész igen elismerően nyilatkozott egy cédés Naim láncról (nem a legeslegdrágábbról)...
Mikor találkoztál vele?

Mert ha nem magánbeszélgetésben mondta ezt el Neked, hanem egy álcázott fizetett hirdetésben olvastad egy lapban (amit ugye a hirdetők tartanak el), akkor elég kevéske hivatkozási alap lehet egy ilyen cikk egyetlen betűje is.

hg

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5350

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Érdekes, Szabadi Vilmos hegedűművész igen elismerően nyilatkozott egy cédés Naim láncról (nem a legeslegdrágábbról)... Pedig ő biztos tudja, hogy kell szólnia a hegedűnek...
Van egy csomó igen gyenge hangú cdjátékos. És van jónéhány , de összességében kevés igen jóhangú is. Persze nem olcsón, de elnézést, egy hallgatható analóg lemezjátszó + RIAA korrektor sem két fillér, nem?
Az igaz, hogy ha két olcsó cuccot vizsgálunk, az analógnak elviselhetőbb a hangja, mint a digitálisnak.

Vendég

Cd játszók

Zavar még a torzítás (adott esetben például a belső barázdán nagyon)
Ha az LP-ről neked CD ellenében a torzítás jut eszedbe, akkor egész biztosan nem hallottál még rendes lemezjátszót... egyszerűen nem ugyanarról beszélünk! Az sem ízlés kérdése, hogy például -hogy is mondjam udvariasan- a hegedűhang jellemzően nem erőssége a cédének. Néha az elviselhetetlenség határát feszegeti, mellette általában a megfelelő kategóriájú lemezjátszó (belső barázdán is!) szinte maga a valóság. Aki nem hiszi, kérdezzen meg művészeket vagy ízlés szerint:) a gurut, akire honlapján hivatkozik.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1298
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Robici »

Miért teszel úgy, mintha nagyjából csak ezen múlna a bizonyítvány?
Persze, nem csak ezen múlik. Zavar még a torzítás (adott esetben például a belső barázdán nagyon), a porral kapcsolatos problémák, adott esetben az oldalankénti túl rövid játékidő, a lemezek nagy minőségi szórása (a használatkról már nem is szólva), a lemezkínálat sem kielégítő, a fenntartása nekem drága, macerás. Ezek számomra mind a zene útjában állnak, az egész nem ér ennyit amiatt az egy-két lemez miatt, ami esetleg jobban szól, mint CD-n (a remek új remasterekről már nem is szólva). Aki ezt szereti, vagy neki jobban szól, tőlem hallgassa, de nekem nem kell. Ha már megvan, hallgatom, de én erre többet nem költök.

és aki a zenét helyezi előtérbe, azt sokkal inkább zavarja a CD-játszók 99%-ának szegényes, kiherélt, művi, bizonyos hangszereken kifejezetten fárasztó hangja.

NEKED az, NEKEM nem. Nehogy már az legyen a zeneszeretet kritériuma, hogy min hallgatom! Miért akarod a te ízlésedet referenciának kikiáltani? Mindegyik formátum messze van a tökéletestől, egyik sem jobb, mint a másik, van akinek ez jön be, van akinek az. A legtöbb embert különben teljesen hidegen hagyják ezek a szempontok. Egyébként meg nekem például az új digitális felvételek kifejezetten hűen tolmácsolják azt, amit a hangversenytermekben hallok - na nem mintha ez bármit is jelentene, én ugyanolyan élvezettel hallgatom a régi felvételeket is. (Különben meg érdekes, ezt a "hatalmas" különbséget Ivor Tiefenbrun például nem volt képes észrevenni?)

Ritka állat, melyen a formátum jellgzetes hibái hosszabb távon is elviselhetőek

Az emberek többsége mégis egész jól megvan vele, sőt technikailag ennél is gyengébb formátumokat is élvezettel hallgatnak. Nem jó az, ha mindenki azt hallgat, amit szeret azon, amin szereti?

A "formátumok harca" jellegű ostobaságokkal pedig nem tudok mit kezdeni. Hadd ne fejtsem ki, miért...

Csak gondoltam jobban illene oda ez az itt teljesen offtopic jellegű vita, de nekem mindegy.

Vendég

Cd játszók

Érdekes ,hogy régebben a digitális felvételekhez egy kevéske tűzajt kevertek a stúdióban ,és így (zajosan) adtak ki sok CD lemezt ... azzal indokolták :így természetesebben szólal meg az adott felvétel .

Nem tűzajt, hanem széles frekvenciájú analóg zajt, azért, hogy elfedjék kis jelszinten a digitális jel lépcsőzöttségét.

Nem ugyanarról beszéltek.
Valóban volt olyan korszak, amikor analóg zajt szándékosan rátettek a CD-kre, de ezt ne keverjük a dither-rel, amit a kvantálási hiba véletlenszerűsítése miatt adnak a jelhez rendkívül alacsony szintek esetében.
A dither egy külön tudomány. A mastering egy fontos része.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok! 
Meg tudja mondani valaki, hogy a Technics SL-PG570, 580, 590 CD-lejátszók között mi a különbség. Kívülről tök egyformák. Előre is köszi.

Nemis, mert az 580-on nincs fejhallgató kimenet.

És digit kimenet sincs az 580-on...

Engem, elsősorban a hangminőséget befolyásoló különbségek érdekelnek. Vagyis, ami kívölről nem látszik.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Cd játszók

Lehet magyarázni a rossz bizonyítványt
Miért teszel úgy, mintha nagyjából csak ezen múlna a bizonyítvány? Hiszen van abban még jópár, a zenéhez sokkal szorosabban kapcsolódó tantárgy... és aki a zenét helyezi előtérbe, azt sokkal inkább zavarja a CD-játszók 99%-ának szegényes, kiherélt, művi, bizonyos hangszereken kifejezetten fárasztó hangja. Ritka állat, melyen a formátum jellgzetes hibái hosszabb távon is elviselhetőek, több műfajon helytáll és még jól is szól (nem mintha jobbnál jobb analóg gépekkel lenne tele a piac illetve a használtpiac). A "formátumok harca" jellegű ostobaságokkal pedig nem tudok mit kezdeni. Hadd ne fejtsem ki, miért...

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Cd játszók

De kifejthetnéd részletesebben. Az a gyanúm, sokunknak fogalmunk sincs róla.
A Mastering fő lépései: vágás, illetve a hangszín, kivezérlési szint, dinamika és a térhatás módosítása, néha még zengetés és zajszűrés is, továbbá a metadata infók elkészítése. Mindezeket a készre kevert anyagon végzik és így készül a sokszorosításra szánt verzió.

Találtam egy ilyet.

Nem tudom, szakmailag mennyire helytálló, de nekem érdekes volt.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Cd játszók

Másrészt, Robicival már volt egy vitám a formátumok harca topikban fel évvel ezelott ahol elakarta magyarázni nekem, hogy a cd minosége jobb a vinyénél (hangminosegrol van szó) aztán valószínu belátta, hogy nincs igaza mert utána 1 hétig Robici volt a legaktívabb a lemezjátszó topikban. 
Osszerakott magának egy lemezjátszót, vagy csak vett lemezeket a már meglévo lp jatszóhoz nem tudom. De az teny hogy nem jott vissza a formátumok harca topikba szitkozódni, hogy jaj de milye vissza lépés ez vinyl a cd-hez képest...

Azért ez már nem semmi.

Robicinak és Sanahan-nak ajánlanék egy érdekes linket Mark Levinson bacsitól (magyar nyelvu)

Kösz, de el tudom egyedül is dönteni, hogy mit szeretek, nem kell audio-pápák ideológiáit bifláznom, hogy mit és hogyan hallgassak. A csúsztatásait meg hadd ne soroljam.

Maj jott Robici minden technikai és szakmai alapokat nélkulozo fotós visszakicsinyítéses példája.

A kávézó számítógépes topikjában leírtam a válaszomat akkor, de úgy látszik még mindig itt tartunk.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Cd játszók

Analógnál ,ugyebár szépen folyamatosan elvész a jel az alapzajban és egyáltalán nincs ez a vágási jelenség ...

Vagy legalábbis nem hallani a zajtól. Ha jól értem arra gondoltál, hogy mondjuk amikor mondjuk egy orgonahangnál (vagy bármi más hangszernél) amikor abba hagyja a zenész a játékot és még szól a visszhang egyre hallkabban?

Egyébként én szeretem a lemezpattogást ,ha az nem túlzott mértékű ,és nem alacsony frekvenciás (sajnos erősebb lemezkopásnál már előfordul ) .

Igen, ez a másik problémám, hogy nagyon szór a használt lemezek minősége. Egyébként most provokáció nélkül elárulom, hogy képes vagyok én is elviselni, ha a zene jó. De jobban örülök, ha nincs. De ha te szereted, az ellen nincs semmi kifogásom, mindenki hallgassa, amit szeret úgy, ahogy szereti.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Cd játszók

Az elekronikus zaj nem az analóg hanglemez problémája.
Igaz.

Aki a mechanikus zajokat (a lemezzaj a tér teljesen más részéből hallható!) rosszul tolerálja, annak a koncert sem ajánlott.

Lehet magyarázni a rossz bizonyítványt, hogy máshonnan hallható, persze. Hát koncerten sem jó, ha mondjuk a mű legcsendesebb részén mondjuk valaki becsukja az ajtót, de azért szerencsére ilyenek elég ritkán fordulnak elő. De volt már olyan élményem is, amikor valami megfázott ember folyamatosan tüsszögött. A végén már nem is a zenére figyeltem, hanem azt vártam, hogy mikor köhög megint (de szerintem mások is)... Azért legtöbbször elenyésző ezek száma.

Esetleg téves elképzelései vannak az analóg korlátairól, ami talán érthető, ha még életében nem hallott tisztességes lemezjátszót, rendes erősítőkkel és hangsugárzókkal.

Igen, mindig az a tanács, hogy vegyek jobbat, drágábbat, de kösz, én már kifizettem a tanulópénzt; az LP nem az én világom - ennyi. De ha ehhez kapcsolatban van még megjegyzésed, szerintem menjünk át a formátumok harca topikba.

Az efféle okoskodásról azonban hadd ne írjam meg a véleményem:-)

Ha nem tennéd, leköteleznél

Vendég

Cd játszók

Sziasztok! 
Meg tudja mondani valaki, hogy a Technics SL-PG570, 580, 590 CD-lejátszók között mi a különbség. Kívülről tök egyformák. Előre is köszi.

És digit kimenet sincs az 580-on...

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Sziasztok! 

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!

Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

Üdv mindenkinek!

Meg tudná valaki mondani nekem,hogy hol találok Denon 735 cd lejátszóhoz servo motrot?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11488
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

De kifejthetnéd részletesebben. Az a gyanúm, sokunknak fogalmunk sincs róla.
A Mastering fő lépései: vágás, illetve a hangszín, kivezérlési szint, dinamika és a térhatás módosítása, néha még zengetés és zajszűrés is, továbbá a metadata infók elkészítése. Mindezeket a készre kevert anyagon végzik és így készül a sokszorosításra szánt verzió.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”