Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
Kis esti csendelet, gondoltam legyen a topikban valami, ami PC-s :)
TAIKO szerver bal oldalon felul
Mellette felul a mi szerverunk 7” kijelzovel, 2 dobozos kivitel.
Kozepen lent egy TAIKO switch.
Ha valakit erdekelnek a keszulekek parameterei szivesen irok meg.
TAIKO szerver bal oldalon felul
Mellette felul a mi szerverunk 7” kijelzovel, 2 dobozos kivitel.
Kozepen lent egy TAIKO switch.
Ha valakit erdekelnek a keszulekek parameterei szivesen irok meg.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Koszi, igy mar megy de en nem kapok kedvezmenyt ugy nez ki. :(
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Mert még nincs előfizetésed. Indítsd el a próbaidőszakot, aztán ezt fogod látni:
- tottyi
- Hazajáró lélek
Nekem nem dobja ki csak a havi es az evi fizetesi lehetoseget. Az elejen a Pricing-nal meg ha megnezem akkor ott 830 dollar van.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nincs másik Roon oldal. Hozz létre egy fiókot és azon belül (Manage Billing Planes) tudsz fizetési módot választani: havi, éves, örökös! A Lifetime most éppen csak 680 $.
- tottyi
- Hazajáró lélek
5 evvel ezelott meg "csak" 500 euro volt es banom, hogy akkor nem vettem meg de valahogy mindig visszaterek ra mikor van akcio, de ha havonta fogom fizetni 6 evig es meg mnindig szeretnem hasznalni akkor mar rafizetes.fapaci írta: ↑2023.08.29., kedd 08:58Roon weboldal
Kifizetsz előre 6 évi díjat egy szoftver használatáért?
A link nemjo mert mindig a free trialra vezet. Valahogy ugy mondtak, hogy eloszor a havit kell elinditanom triallal es csak aztan tudom a lifetime-ot.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
- tottyi
- Hazajáró lélek
Hi, tud valaki Roon-ra linket, hogy lifetime-ot tudjam megvenni?
Megjelent a FLAC 1.4.3
A hivatalos közlés szerint a fejlesztés a flac és metaflac eszközökre összpontosított. A flac fő fejlesztése az idegen metaadatok kezelése a fájl dekódolása során (azaz az idegen metaadatok visszaállítása). A metaflac néhány funkcióval bővült. Mindkét eszközt fuzz-tesztelés segítségével ellenőrizték, ami számos apró javítást eredményezett.
A hivatalos közlés szerint a fejlesztés a flac és metaflac eszközökre összpontosított. A flac fő fejlesztése az idegen metaadatok kezelése a fájl dekódolása során (azaz az idegen metaadatok visszaállítása). A metaflac néhány funkcióval bővült. Mindkét eszközt fuzz-tesztelés segítségével ellenőrizték, ami számos apró javítást eredményezett.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
A legjobb alatt azt értem, hogy a hallható dinamika, hogy mekkora energiával tudnak megszólalni hangok illetve a tapasztalható részletezettség (nem sziszegés és nem magashang dominancia), azaz hogy mennyire tónusgazdagon jelennek meg akár a magas, akár a közép, de még a mélyhangok is, abból lesz több. Szóval hogy jobban “belelátni” a felvételbe ezáltal és a nagyobb skálájú energia miatt pedig testközelebbinek, nagyobbnak, életszerűbbnek érződik.
A stab ic-s megoldás trafo->dioda->elkó->stabIC->elkó->kimenet.
Stabilizátorból volt 7812 és LM350T, hangban kb ugyanaz a szint. Inkább az előző hozzászólásomban felsorolt elvi megközelítések közt van nagyobb hallható különbség számomra.
Mindenesetre az is nagyon érdekes, hogy a táp betáp oldali és a kimeneti vezetékét is nagyon hallani, hogy milyen. Réz/ezüst, tömör/sodort - simán hallatszik, akkor is, ha csak 20centi.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
A stabIC-s megoldas az hogy nezett ki?
Mit ertesz alatta, hogy a stabilizalatlan lett a “legjobb”? Milyen stabIC-ket hasznaltal?
Koszi a megosztast!
Mit ertesz alatta, hogy a stabilizalatlan lett a “legjobb”? Milyen stabIC-ket hasznaltal?
Koszi a megosztast!
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Szóval a múltkor már említettem, hogy kisérletezem, hogy a külön mobilrouterhez milyen táp a legjobb. Végülis volt stabilizátor ic-s megoldás, lett egy áteresztő tranzisztoros, visszacsatolatlan kapcsolású is és végül egy teljesen stabilizálatlan is.
- Az ic-s megoldás ugyebár egy belül elég bonyolult kapcsolás, egy globális visszacsatolású DC erősítőről van szó. A mérhető paraméterei neki a legjobbak.
- Az áteresztő tranzisztoros kapcsolás sokkal egyszerűbb, csak kap a tranzisztor egy referenciafeszültséget, és mivel a kimenete emitter követő, így a saját teljes erősítését arra fordítja, hogy próbálja a kimenetet a referencia szintnek megfelelően tartani. Végülis így ez egy lokális feedback-et alkalmazó áramkör. Ez már biztosítja, hogy soha ne lehessen túl sok a kimeneti feszültség, de azért sem a bejövő zajelnyomása, sem a terhelés általi zaj elnyomása nem az igazi.
- A teljesen stabilizálatlan az csak 1db trafó, 2db dióda, 1db elektrolit kondenzátor az alkotóelemei. Semmi zajelnyomás.
Azért lehetséges mindegyiket használni, mert belül a routerben amúgyis van egy vagy több stabilizátorkör. Gyakorlatilag semelyik érdemi része nem 12V-ról megy.
Nos úgy néz ki, hogy legjobb a teljesen stabilizálatlan megoldás. Második az áteresztős, és utolsó helyezett a stab ic-s. Sok körös volt a próba és hosszantartó. Igyekeztem elérni, hogy a különféle megoldások ugyanolyan alkatrészeket tartalmazzanak, hogy az ne legyen különbség.
Íme a nyertes: Közben pedig elkövettem egy újabb upgrade-et a routeren. Immár piros BlackGate NX teszi benne a dolgát: Hát újra kiderült, hogy nem véletlenül adják ezeket még 5x drágábban a feketékhez képest is.
- Az ic-s megoldás ugyebár egy belül elég bonyolult kapcsolás, egy globális visszacsatolású DC erősítőről van szó. A mérhető paraméterei neki a legjobbak.
- Az áteresztő tranzisztoros kapcsolás sokkal egyszerűbb, csak kap a tranzisztor egy referenciafeszültséget, és mivel a kimenete emitter követő, így a saját teljes erősítését arra fordítja, hogy próbálja a kimenetet a referencia szintnek megfelelően tartani. Végülis így ez egy lokális feedback-et alkalmazó áramkör. Ez már biztosítja, hogy soha ne lehessen túl sok a kimeneti feszültség, de azért sem a bejövő zajelnyomása, sem a terhelés általi zaj elnyomása nem az igazi.
- A teljesen stabilizálatlan az csak 1db trafó, 2db dióda, 1db elektrolit kondenzátor az alkotóelemei. Semmi zajelnyomás.
Azért lehetséges mindegyiket használni, mert belül a routerben amúgyis van egy vagy több stabilizátorkör. Gyakorlatilag semelyik érdemi része nem 12V-ról megy.
Nos úgy néz ki, hogy legjobb a teljesen stabilizálatlan megoldás. Második az áteresztős, és utolsó helyezett a stab ic-s. Sok körös volt a próba és hosszantartó. Igyekeztem elérni, hogy a különféle megoldások ugyanolyan alkatrészeket tartalmazzanak, hogy az ne legyen különbség.
Íme a nyertes: Közben pedig elkövettem egy újabb upgrade-et a routeren. Immár piros BlackGate NX teszi benne a dolgát: Hát újra kiderült, hogy nem véletlenül adják ezeket még 5x drágábban a feketékhez képest is.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Bizony. A gyártási számhoz rendelt gyári kalibrációs csomag nem egyedi, kb 20-30-féle létezik belőle, miközben több tízezer (becsült szám) UMIK-1 készült már.denesdr írta: ↑2023.06.23., pén. 17:05A gyári kalibrálású az kapható itthon is igen, de azokhoz mind batch kalibráció (tehát X darab átlaga vagy méginkább egy kiválasztotté a batch-ből) jár, nem pedig darabonkénti, ezért is szokott eltérés lenni köztük a kalibrációs fájl betöltése után is, ahogy az említve volt. Az oké, hogy a gyári kalibrációs fájl a szériaszám megadása után tölthető le, de a szériaszám csak arra kell, hogy a gyártási batch be legyen azonosítva.
Így már értem. Itthon a gyári kalibrációval kapható.denesdr írta: ↑2023.06.23., pén. 17:05A gyári kalibrálású az kapható itthon is igen, de azokhoz mind batch kalibráció (tehát X darab átlaga vagy méginkább egy kiválasztotté a batch-ből) jár, nem pedig darabonkénti, ezért is szokott eltérés lenni köztük a kalibrációs fájl betöltése után is, ahogy az említve volt. Az oké, hogy a gyári kalibrációs fájl a szériaszám megadása után tölthető le, de a szériaszám csak arra kell, hogy a gyártási batch be legyen azonosítva.alto írta: ↑2023.06.23., pén. 15:58Miért kellene az USA-ból rendelni? Itthon is kapható.denesdr írta: ↑2023.06.23., pén. 14:17Ha valaki pontos USB-s mikrofont szeretne, akkor rendelkezésre áll egyedileg, referenciamikrofonhoz kalibrált UMIK-1 vagy UMIK-2 is, igaz, hogy az USA-ból kell rendelni, szóval egy kis plusz költséggel számolni kell ezesetben:
https://cross-spectrum.com/index.html
A gyári UMIK kalibráció batch alapú, azaz egy-egy legyártott széria átlagát kapjuk a kalibrációs fájllal, ezért is lehetnek az említett, akár több dB-es eltérések.
A fentebbi link a Cross-Spectrum Labs oldalára vezet, ők minden egyes darabot pontosan bekalibrálnak (ráadásul több módon is mint gyárilag), jegyzőkönyveznek.
Nekem a CSL-től van a UMIK-1-em, de kíváncsiságból letöltöttem a gyári kalibrációs fájlt is hozzá, szépen látszik a különbség köztük.
Vagy esetleg itthon is kapható példányonkénti kalibrációval?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
A gyári kalibrálású az kapható itthon is igen, de azokhoz mind batch kalibráció (tehát X darab átlaga vagy méginkább egy kiválasztotté a batch-ből) jár, nem pedig darabonkénti, ezért is szokott eltérés lenni köztük a kalibrációs fájl betöltése után is, ahogy az említve volt. Az oké, hogy a gyári kalibrációs fájl a szériaszám megadása után tölthető le, de a szériaszám csak arra kell, hogy a gyártási batch be legyen azonosítva.alto írta: ↑2023.06.23., pén. 15:58Miért kellene az USA-ból rendelni? Itthon is kapható.denesdr írta: ↑2023.06.23., pén. 14:17Ha valaki pontos USB-s mikrofont szeretne, akkor rendelkezésre áll egyedileg, referenciamikrofonhoz kalibrált UMIK-1 vagy UMIK-2 is, igaz, hogy az USA-ból kell rendelni, szóval egy kis plusz költséggel számolni kell ezesetben:
A gyári UMIK kalibráció batch alapú, azaz egy-egy legyártott széria átlagát kapjuk a kalibrációs fájllal, ezért is lehetnek az említett, akár több dB-es eltérések.
A fentebbi link a Cross-Spectrum Labs oldalára vezet, ők minden egyes darabot pontosan bekalibrálnak (ráadásul több módon is mint gyárilag), jegyzőkönyveznek.
Nekem a CSL-től van a UMIK-1-em, de kíváncsiságból letöltöttem a gyári kalibrációs fájlt is hozzá, szépen látszik a különbség köztük.
Vagy esetleg itthon is kapható példányonkénti kalibrációval?
Miért kellene az USA-ból rendelni? Itthon is kapható.denesdr írta: ↑2023.06.23., pén. 14:17Ha valaki pontos USB-s mikrofont szeretne, akkor rendelkezésre áll egyedileg, referenciamikrofonhoz kalibrált UMIK-1 vagy UMIK-2 is, igaz, hogy az USA-ból kell rendelni, szóval egy kis plusz költséggel számolni kell ezesetben:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Ha valaki pontos USB-s mikrofont szeretne, akkor rendelkezésre áll egyedileg, referenciamikrofonhoz kalibrált UMIK-1 vagy UMIK-2 is, igaz, hogy az USA-ból kell rendelni, szóval egy kis plusz költséggel számolni kell ezesetben:
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7554
Igen, nem is mozgattam át, belefér...fererencz írta: ↑2023.06.23., pén. 13:43Mondjuk az USB mikrofont PC-be kell dugni, majd ezen a lejátszós PC-n használhatjuk a kapott eredményt, hogy remélhetőleg jobb minőségben halljuk vissza a zenét.asebestyen írta: ↑2023.06.23., pén. 13:27Külön akusztikai topic nincs (bár ez majdnem az: viewtopic.php?f=4&t=16719), de olyan van, hogy Zeneszoba. viewtopic.php?f=4&t=135303
Amennyiben a mérés arra vonatkozik, hogy a szoba miként viselkedik, ott jobb helye lenne ezeknek. Ha pedig a hangsugárzót mérnénk, annak is van topicja. Ez a topic a zene lejátszására használt számítógépekről kéne szóljon.
Kicsit OFF, de kb a többinél is.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Mondjuk az USB mikrofont PC-be kell dugni, majd ezen a lejátszós PC-n használhatjuk a kapott eredményt, hogy remélhetőleg jobb minőségben halljuk vissza a zenét.asebestyen írta: ↑2023.06.23., pén. 13:27Külön akusztikai topic nincs (bár ez majdnem az: viewtopic.php?f=4&t=16719), de olyan van, hogy Zeneszoba. viewtopic.php?f=4&t=135303
Amennyiben a mérés arra vonatkozik, hogy a szoba miként viselkedik, ott jobb helye lenne ezeknek. Ha pedig a hangsugárzót mérnénk, annak is van topicja. Ez a topic a zene lejátszására használt számítógépekről kéne szóljon.
Kicsit OFF, de kb a többinél is.
Nem szotkam hibázni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kb. 30 mérőmikrofont kalibráltam eddig, a maximális jelszinteltérés 7-8 dB volt köztük. Ami különösen érdekes, hogy a gyári kalibrálásban is előfordulhat 2-3 dB jelszint hiba, még a divatos UMIK-1-nél is, szóval némi szerencse nem árt a vásárlásnál. A témáról írtam már párszor, pl. itt is.
Hogy mekkora eltérés számít problémának, az attól függ, mit akarunk mérni. Ha valaki csak a szoba állóhullámait akarja látni a görbéken, arra egy mobiltelefon is elég. De annak fényében, hogy 1 dB eltérést a laikusok is meghallanak, nem becsülném le a kérdés jelentőségét. Átviteli paraméterek beállításához szükséges a pontos mérőműszer.
- fererencz
- Törzsvendég
Nem vagyok képben, a fázis mennyire ront bele a tárgyalt feladatba, nem is olvastam a jelentőségéről. Ha valaki tudja szívesen olvasom. =)ZolaBA írta: ↑2023.06.23., pén. 13:15
Ez eszembe jutott nekem is, viszont mivel nincs külön közös akusztikai fórum (csak gyártói van) talán a pc-hez áll legközelebb.
Megerősítés vagy cáfolat? Hangnyomás görbén mondhatni megerősítés, fázis görbén inkább cáfolatDe szerintem itt a mikrofon típus is erősen közbeszól.
Amúgy ha már mérés... én méricskéltem sokat, de azért kell hozzá egy kis ismeret. Pl. egyáltalán nem mindegy, hogy merre néz a mikrofon, látható a különbség ha szembe néz a két hangsugárzó közé vagy ha direktben rá az egyikre. Sőt ha a másikra néz az megint más. Fülünk meg kettő van és megint másfele nézMeg megint más, hogy egy csatornát szólaltatsz meg vagy kettőt. Viszont a durva hibák mindenhogy kijönnek - a szépsége meg pont az, hogy ezeket a durva hibákat a legnehezebb orvosolni, mondjuk ilyen ami a szoba méretéből vagy a hangsugárzó magasságából adódik.
Az irány valóban nem mind1, de ugye ha van kalibrációs fájl, akkor abból kétféle szokott lenni, 0- és 90fokos mérethez való (itt is a cél a meghatározó). Újabb pont a kalibrált mellett. De, ha továbbra is a mélyeket, és a középsávot nézzük, ahol a feladat van, akkor megint csak nincs nagy jelentősége.
Én mondjuk oda forgatom a mikrofont, ahova éppen kell, tehát nem omnidirekcionális módon használom. Kezdetleges módon készítettem egyébként SPL kalibrációs fájlt, egészen jó lett. 0vs90fokos átváltót is lehet halászni a neten.

Nem szotkam hibázni.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7554
Külön akusztikai topic nincs (bár ez majdnem az: viewtopic.php?f=4&t=16719), de olyan van, hogy Zeneszoba. viewtopic.php?f=4&t=135303
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Egy szokványos (20-25 m2) méretű és kialakítású szobában 150-200e forintból elérhető a várt akusztikai eredmény (az összegben benne van a helyszíni mérés díja is). Félmillióból - ami az általad említett nagyságrendnyi eltérés lenne - már egészen magas stúdió minőség is megcélozható, ilyen elvárás ritkán fordul elő. High-End kereskedésekben persze el lehet költeni milliókat is akuszikai panelekre, csak nem feltétlenül érdemes.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.06.23., pén. 13:38-kor.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Ez eszembe jutott nekem is, viszont mivel nincs külön közös akusztikai fórum (csak gyártói van) talán a pc-hez áll legközelebb.
Megerősítés vagy cáfolat? Hangnyomás görbén mondhatni megerősítés, fázis görbén inkább cáfolat

Amúgy ha már mérés... én méricskéltem sokat, de azért kell hozzá egy kis ismeret. Pl. egyáltalán nem mindegy, hogy merre néz a mikrofon, látható a különbség ha szembe néz a két hangsugárzó közé vagy ha direktben rá az egyikre. Sőt ha a másikra néz az megint más. Fülünk meg kettő van és megint másfele néz

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- fererencz
- Törzsvendég
Ugyan nem a megfelelő topikban vagyunk, de akkor ez egy megerősítés, vagy cáfolat?

Nem szotkam hibázni.