Pedig vannak ilyenek, de nem ehhez a dobozhoz valók. :)tonya írta: ↑2019.03.20., szer. 17:35Az a probléma ezzel az erősítő kereséssel így, hogy ez csak ötletelgetés, vagy kér kölcsön erősítőket és haza viszi meghallgatja ha tetszik valamelyik és megtalálja benne azt amit keres, akkor boldogság, vagy meghallgat komplett rendszereket és ha valamelyik bejön akkor eladja a B&W dobozokat és összeállít egy olyan rendszert ami tetszett Neki, de úgy erősítőt venni, hogy valaki azt mondta hogy ez vagy az a tuti, én ebben már nem hiszek. (szigorúan saját vélemény)![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Re: Kezdő hifi - tanács kéne
Az a probléma ezzel az erősítő kereséssel így, hogy ez csak ötletelgetés, vagy kér kölcsön erősítőket és haza viszi meghallgatja ha tetszik valamelyik és megtalálja benne azt amit keres, akkor boldogság, vagy meghallgat komplett rendszereket és ha valamelyik bejön akkor eladja a B&W dobozokat és összeállít egy olyan rendszert ami tetszett Neki, de úgy erősítőt venni, hogy valaki azt mondta hogy ez vagy az a tuti, én ebben már nem hiszek. (szigorúan saját vélemény) 

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
A bowers 703-as dobozokat szeretném megtartani. Erősítőt keresek hozzá, ami tiszta, erőteljes, feszes rockos hangzást adna.
milyen előadókra gondolsz,konkrétan?...eleve nekem a B&W nem igazán cseng egyben a rockzenéhez,inkább vlmi jazz,komolyzene,finomabb dolgok (de ez lehet az én hibám is)..mi a forrás,kábelezés?..az a 5x4,5m szoba annyira nem kicsi...Nagyon gyors, bonyolult rockzenék gyors és pontos
YBA Integre DT,Denesen DM10 vagy régebbi Naim CB sorozat(62/140-160),talán megfelel a "feszesnek",emlékeim szerint,fogalmam sincs milyenek lehetnek egy B&W-hez,de igazi gatyaszárlengetést azért ne várj..az elemi ösztön kicsalogatásához,radikálisabb változást kéne meglépni..persze,hitegetheti magát az ember egy ideig....
just my 2 cents

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2566
A hifi-építés alapkérdéseSoundMania írta: ↑2019.03.20., szer. 13:28Hallottad már valaha úgy szólni, ahogy szeretnéd most , hogy szóljon?!

- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Én Bryston 4B-t hallgatok, és valóban kellően semleges, gyors hangú vas, iszonyatosan tiszta és energiákban gazdag, kontrollált mélytartományban. B&W 703-at egyszer hallottam, egy Mark Levinson (ha jól emlékszem: 332) végére biggyesztve egy hozzájuk méltatlanul kicsi, és akusztikai problémákkal küzdő térben, és az (ott, akkor, úgy) nekem nem tetszett, mert a mély bebúgott (akusztika), a hang pedig valahogy "lassú" volt (a párosítás miatt).
Nem tudom, mit értesz "feszes rockos" hangzás alatt, de ha a jó ritmustartó képességet, a zenei energiaszintek váltakozásai közepette fenntartott stabilitást, akkor a Brystont érdemes felvenni a listára - annak ellenére is, hogy nem a "rockos" az első jelző, ami eszembe jut róla. Ebben persze az is szerepet játszhat, hogy az én zenei étlapom sokadik oldalán szerepel csak a hagyományos rockzene.
Csak hogy mire képes a Bryston: van egy régi, mára klasszikussá vált trip-hop lemez, a Massive Attack Mezzanine-je. Annak idején még koncertre is elmentem érte, hogy élőben hallgassam meg, hogy szól, elég sokat hallgatjuk a családdal az autóban is (a gyerek imádja a legjobban). Az autóban sem szól rosszul, de egy massza ahhoz képest, ahogy a nappaliban (hála többek között a Brystonnak) megszólal, mert itt nem egy stúdióban rögzített és kevert, hangmintákkal telepakolt trip-hop lemez, hanem akusztikus albumként szólal meg: hirtelen hallja az ember, hogy ez nem massza, hanem szólamok sokasága, anélkül, hogy szétesne a zene vagy a hangtömegek elvesztenék a súlyukat. Pedig a Vandersteen nem igazán rockzenére való hangfal.
Ilyen számok vannak rajta. És jól adja elő a Bryston.
youtu.be/6lcZ0redg1s
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- SoundMania
- V.I.P.
Hallottad már valaha úgy szólni, ahogy szeretnéd most , hogy szóljon?!Kobuc írta: ↑2019.03.20., szer. 10:33kaef2 írta: ↑2019.03.19., kedd 20:51Vagy tegyél egyszer egy próbát egy aktiv stúdió monitorral. Például egy Presonus R80-al (új ára 270e bruttó forint/ pár, a benne lévő 2x130W-nyi 4 db erősítővel, a Digital Pro a hazai forgalmazója). Egy szabályozható kimenetű akár pro audiós DAC-ról is hajtva, viszonylag olcsó pro kábelekkel már igen jó hangot lehet csinálni. A stúdió monitorok mélyei általában nem túltengősek és habár nem jó általánosítani, de feszesek is és tudnak nagy hangrőn is megfogottan szólni, még metál zenén is. Plusz általában van az aktiv monitorok hátulján valamilyen mély, magas szabályozás is, hogy az elhelyezés során a közeli falak, felületek okozta kiemeléseket ki lehessen esetleg részben legalábbis korrigálni.
A bowers 703-as dobozokat szeretném megtartani. Erősítőt keresek hozzá, ami tiszta, erőteljes, feszes rockos hangzást adna. Gyakorlati tapasztalatra épülő ajánlásoknak örülnék.
Nem emlékszem írtál-e zenekarokat, de az sem mindegy mit szeretnél vele jónak hallani.
Pl Dire Straits felrakható nagyon jó rendszerre is. Sőt érdemes is olyanon hallgatni ha mód van rá. :)
Nekem megfelelt erre a célra...
A Bryston semleges. Nem lesz tole “rockos” a hangzas. Jo esetben is csak valamivel feszesebb a mely. Ha egyaltalan.dbrnsk írta: ↑2019.03.20., szer. 10:39Bryston 4B.Kobuc írta: ↑2019.03.20., szer. 10:33kaef2 írta: ↑2019.03.19., kedd 20:51
Vagy tegyél egyszer egy próbát egy aktiv stúdió monitorral. Például egy Presonus R80-al (új ára 270e bruttó forint/ pár, a benne lévő 2x130W-nyi 4 db erősítővel, a Digital Pro a hazai forgalmazója). Egy szabályozható kimenetű akár pro audiós DAC-ról is hajtva, viszonylag olcsó pro kábelekkel már igen jó hangot lehet csinálni. A stúdió monitorok mélyei általában nem túltengősek és habár nem jó általánosítani, de feszesek is és tudnak nagy hangrőn is megfogottan szólni, még metál zenén is. Plusz általában van az aktiv monitorok hátulján valamilyen mély, magas szabályozás is, hogy az elhelyezés során a közeli falak, felületek okozta kiemeléseket ki lehessen esetleg részben legalábbis korrigálni.
A bowers 703-as dobozokat szeretném megtartani. Erősítőt keresek hozzá, ami tiszta, erőteljes, feszes rockos hangzást adna. Gyakorlati tapasztalatra épülő ajánlásoknak örülnék.
Bryston 4B.Kobuc írta: ↑2019.03.20., szer. 10:33kaef2 írta: ↑2019.03.19., kedd 20:51Vagy tegyél egyszer egy próbát egy aktiv stúdió monitorral. Például egy Presonus R80-al (új ára 270e bruttó forint/ pár, a benne lévő 2x130W-nyi 4 db erősítővel, a Digital Pro a hazai forgalmazója). Egy szabályozható kimenetű akár pro audiós DAC-ról is hajtva, viszonylag olcsó pro kábelekkel már igen jó hangot lehet csinálni. A stúdió monitorok mélyei általában nem túltengősek és habár nem jó általánosítani, de feszesek is és tudnak nagy hangrőn is megfogottan szólni, még metál zenén is. Plusz általában van az aktiv monitorok hátulján valamilyen mély, magas szabályozás is, hogy az elhelyezés során a közeli falak, felületek okozta kiemeléseket ki lehessen esetleg részben legalábbis korrigálni.
- Kobuc
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 1
- Kapcsolat:
kaef2 írta: ↑2019.03.19., kedd 20:51Vagy tegyél egyszer egy próbát egy aktiv stúdió monitorral. Például egy Presonus R80-al (új ára 270e bruttó forint/ pár, a benne lévő 2x130W-nyi 4 db erősítővel, a Digital Pro a hazai forgalmazója). Egy szabályozható kimenetű akár pro audiós DAC-ról is hajtva, viszonylag olcsó pro kábelekkel már igen jó hangot lehet csinálni. A stúdió monitorok mélyei általában nem túltengősek és habár nem jó általánosítani, de feszesek is és tudnak nagy hangrőn is megfogottan szólni, még metál zenén is. Plusz általában van az aktiv monitorok hátulján valamilyen mély, magas szabályozás is, hogy az elhelyezés során a közeli falak, felületek okozta kiemeléseket ki lehessen esetleg részben legalábbis korrigálni.Kobuc írta: ↑2019.03.19., kedd 16:23A 703-as nagyobb méretű doboz és van még egy plusz mélyhangú hangszórója. Több feszességet várok a hangjától. Jó pár erősítővel kipróbáltam. Minden esetben más volt a hang. Ezért gondolom, hogy egy feszesebb karakterű erősítő megoldaná a problémát.SoundMania írta: ↑2019.03.18., hétf. 14:56
Bocs , közbem rájöttem , hogy a CDM7-et hallottam nem a 703-at.
Nem tudom mennyire mások , de a cdm7 elég lomha ,elomlós hang volt amikor hallottam. Nekem nagyon nem tetszett.
Vagy tegyél egyszer egy próbát egy aktiv stúdió monitorral. Például egy Presonus R80-al (új ára 270e bruttó forint/ pár, a benne lévő 2x130W-nyi 4 db erősítővel, a Digital Pro a hazai forgalmazója). Egy szabályozható kimenetű akár pro audiós DAC-ról is hajtva, viszonylag olcsó pro kábelekkel már igen jó hangot lehet csinálni. A stúdió monitorok mélyei általában nem túltengősek és habár nem jó általánosítani, de feszesek is és tudnak nagy hangrőn is megfogottan szólni, még metál zenén is. Plusz általában van az aktiv monitorok hátulján valamilyen mély, magas szabályozás is, hogy az elhelyezés során a közeli falak, felületek okozta kiemeléseket ki lehessen esetleg részben legalábbis korrigálni.Kobuc írta: ↑2019.03.19., kedd 16:23A 703-as nagyobb méretű doboz és van még egy plusz mélyhangú hangszórója. Több feszességet várok a hangjától. Jó pár erősítővel kipróbáltam. Minden esetben más volt a hang. Ezért gondolom, hogy egy feszesebb karakterű erősítő megoldaná a problémát.SoundMania írta: ↑2019.03.18., hétf. 14:56Bocs , közbem rájöttem , hogy a CDM7-et hallottam nem a 703-at.
Nem tudom mennyire mások , de a cdm7 elég lomha ,elomlós hang volt amikor hallottam. Nekem nagyon nem tetszett.
- Kobuc
- Lefelé a lejtőn
- Kapcsolat:
SoundMania írta: ↑2019.03.19., kedd 17:05Értem mit szeretnél, de nem vagyok híve az ilyen jellegű kompenzálásoknak.Kobuc írta: ↑2019.03.19., kedd 16:23A 703-as nagyobb méretű doboz és van még egy plusz mélyhangú hangszórója. Több feszességet várok a hangjától. Jó pár erősítővel kipróbáltam. Minden esetben más volt a hang. Ezért gondolom, hogy egy feszesebb karakterű erősítő megoldaná a problémát.SoundMania írta: ↑2019.03.18., hétf. 14:56
Bocs , közbem rájöttem , hogy a CDM7-et hallottam nem a 703-at.
Nem bánnám,ha most nekem lenne igazam. Nem volt egyszerű eladni az elődjét és rátalálni a bowersre. Nincs kedvem újra egy hangfal keresgélős macerához.
- SoundMania
- V.I.P.
Értem mit szeretnél, de nem vagyok híve az ilyen jellegű kompenzálásoknakKobuc írta: ↑2019.03.19., kedd 16:23A 703-as nagyobb méretű doboz és van még egy plusz mélyhangú hangszórója. Több feszességet várok a hangjától. Jó pár erősítővel kipróbáltam. Minden esetben más volt a hang. Ezért gondolom, hogy egy feszesebb karakterű erősítő megoldaná a problémát.SoundMania írta: ↑2019.03.18., hétf. 14:56Bocs , közbem rájöttem , hogy a CDM7-et hallottam nem a 703-at.
- Kobuc
- Lefelé a lejtőn
- Kapcsolat:
A 703-as nagyobb méretű doboz és van még egy plusz mélyhangú hangszórója. Több feszességet várok a hangjától. Jó pár erősítővel kipróbáltam. Minden esetben más volt a hang. Ezért gondolom, hogy egy feszesebb karakterű erősítő megoldaná a problémát.SoundMania írta: ↑2019.03.18., hétf. 14:56Bocs , közbem rájöttem , hogy a CDM7-et hallottam nem a 703-at.Kobuc írta: ↑2019.03.18., hétf. 10:45Mire alapozod a kételyeidet?SoundMania írta: ↑2019.03.17., vas. 21:09
Vannak kételyeim, hogy ez a doboz alkalmas arra ami elvárásokat leírtál.
- SoundMania
- V.I.P.
Bocs , közbem rájöttem , hogy a CDM7-et hallottam nem a 703-at.Kobuc írta: ↑2019.03.18., hétf. 10:45Mire alapozod a kételyeidet?SoundMania írta: ↑2019.03.17., vas. 21:09Vannak kételyeim, hogy ez a doboz alkalmas arra ami elvárásokat leírtál.Kobuc írta: ↑2019.03.14., csüt. 22:52
Ezekról a bowerswkrül van szó: https://www.hifiengine.com/manual_libra ... /703.shtml
Jelenleg milyen erősítővel hallgatod a dobozokat, ami ezek szerint nem hozza számodra a kívánt szintet ?
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
- Kobuc
- Lefelé a lejtőn
- Kapcsolat:
Mire alapozod a kételyeidet?SoundMania írta: ↑2019.03.17., vas. 21:09Vannak kételyeim, hogy ez a doboz alkalmas arra ami elvárásokat leírtál.Kobuc írta: ↑2019.03.14., csüt. 22:52Ezekról a bowerswkrül van szó: https://www.hifiengine.com/manual_libra ... /703.shtml
- Kobuc
- Lefelé a lejtőn
- Kapcsolat:
Mennyibe fáj a használtpiacon a legolcsóbb cav?
- SoundMania
- V.I.P.
Vannak kételyeim, hogy ez a doboz alkalmas arra ami elvárásokat leírtál.Kobuc írta: ↑2019.03.14., csüt. 22:52Ezekról a bowerswkrül van szó: https://www.hifiengine.com/manual_libra ... /703.shtml
CAV A10, CAV A12, vagy valami hasonló képességűt.
Ezekhez én pl. melegen ajánlom a DK Design VS.1 Reference Mk2 vagy Mk3 erősítőjét, ezek reinkarnációját,Kobuc írta: ↑2019.03.14., csüt. 22:52Ezekról a bowerswkrül van szó: https://www.hifiengine.com/manual_libra ... /703.shtml
CAV A10, CAV A12, vagy valami hasonló képességűt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Kobuc
- Lefelé a lejtőn
- Kapcsolat:
Ezekról a bowerswkrül van szó: https://www.hifiengine.com/manual_libra ... /703.shtml
Röviden és tömören, így semmilyen, ezt csak úgy tudod eldönteni ha több erősítőt is meghallgatsz a dobozaiddal lehetőleg a saját akusztikai környezetedben, a dobozok típusa se lenne hátrány ha leírnád. 

- Kobuc
- Lefelé a lejtőn
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Milyen sztereo integrált erősítő felel meg az alábbi igényeknek?
Használt ár: 150-250 e ft, Hang: Rövid lecsengésű, száraz gyors basszusok, erőteljes, tiszta, pontos hangzás. Jól kiemelt, egymástól elkülönülő hangszer és énekhangok. Nagyon gyors, bonyolult rockzenék gyor és pontos lekövetése. A hangfalaim érzékenysége 90 db. Meghallgatáson alpuló tapasztalatoknak örülnék.
Milyen sztereo integrált erősítő felel meg az alábbi igényeknek?
Használt ár: 150-250 e ft, Hang: Rövid lecsengésű, száraz gyors basszusok, erőteljes, tiszta, pontos hangzás. Jól kiemelt, egymástól elkülönülő hangszer és énekhangok. Nagyon gyors, bonyolult rockzenék gyor és pontos lekövetése. A hangfalaim érzékenysége 90 db. Meghallgatáson alpuló tapasztalatoknak örülnék.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Én is Presonus R65+T10-et hallgatok, a hangminőségben egyetértünk ...

A hangerő szabályzás volt csak kérdőjeles.
(Én asztalnál használom és csak zenére, de zavarna ha csak egérrel vagy telefonon lehetne állítani. Szerencsére a TEAC UD-503-as dacomhoz van távirányító.)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!