Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 316

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

wittao írta:
2023.06.02., pén. 09:25
A digitalis jelek kozvetito kozegein kozlekedo zajok/zavarok nem feltetlenul a kabel ket vegen fejtik ki aldasos tevekenyseguket/hatasukat. Elkepzelheto, hogy egy kulso HDD zajat kozvetito USB 2.0 kabel mas anyaga, hosszusaga befolyassal van olyan zajokra, amik majd kesobbi analog fokozatokban ervenyesulnek, de mondjuk a mertekuk kisebb lesz.
Ez korrekt válasz. Ezer helyen lehetne cáfolni, de két észrevételt le is írok. Az egyik, hogy szerinted létezik olyan, hogy egy 50 ezer forintos USB kábel teleszórja zajjal a lejátszót, egy 100 ezres pedig kevésbé? Ráadásul a zaj kézzelfogható csúcsfényekben manifesztálódik? A másik, hogy ha a kábel és a lemez önmagában a probléma, akkor miért nem szabadulunk meg tőlük fillérekért? Ott a wifi minden lejátszóban. A HDMI kábel helyett ott a wireless HDMI. Teszteltük, még Nemtomm kolléga is elvérzett a vakteszten. Sokkal olcsóbb, mint a kábelek zöme.

Pont a napokban gondolkoztam el rajta, hogy ha emlékeim nem csalnak soha nem volt téma a 75 ohmos koax kábel. Pedig ugye számít itt már minden, a 220-as kábel, az UTP kábel, az USB kábel a HDMI kábel, de valamiért az antenna nem jött szóba. Pedig biztos valaki kitalálná, hogy mennyivel jobb az RTL vagy a TV2 ha drágábbra cseréli. Talán az lehet a gond, hogy még senki nem ismerte fel a piaci rést és senki nem gyárt 100 ezerért antenna kábelt.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

mishow írta:
2023.06.02., pén. 15:05
Amikor megvettem az Apple TV-t, napokig kergettem a lepkef*ngot, hogy minden beállítást kimaxoljak.
Már csak az ethernet kábel kiválasztása volt hátra, néhány versenyzőből.
Jó hifista módjára elbindzsiztem ezzel is rendesen, amikor bejött a párom, ránézett a képre, belehallgatott a zenébe, és azt mondta:
Figyelj, ilyen durván jól még egyik koncert sem szólt és a képe is fantasztikus!
Gondoltam, akkor meg is vagyunk! :D
Csodálatos amikor az ember párja megérzi mire van szükségünk :D
bocs ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1117

Hozzászólás Szerző: denesdr »

gyongyhalas írta:
2023.06.02., pén. 16:29
denesdr írta:
2023.06.02., pén. 15:24
gyongyhalas írta:
2023.06.02., pén. 15:02
Szerintem a zenészek sem veszik elő a multimétert egy koncerten és azzal hangolják a hegedűjüket vagy stb..Hegedű és hegedű között hú de nagy különbségek vannak ...mégse tudják műszeresen mérni mitől más egy két kiválóság.....
Ha nem is multimétert, de a zenészek is gyakran használnak referenciaként segédeszközöket a hangszerük hangolására. Hogy mitől más két hegedű hangja, az egyelőre nem is érdekes, de ha van köztük hallható különbség, akkor azt ki lehet mutatni méréssel, ez a lényeg.
Megint kíváncsi lettem milyen mérőműszereknek nevezett "referenciaként segédeszközöket" említesz? Mivel is mérik két hegedű hangbeli kicsiny eltérését ?
Lehet én nem tudom ,miféle mérési lehetőségű műszerek vannak...Mond. :D
Pl a hangvillát.
Impulzuselemzéssel, a harmónikus összetétel vizsgálatával, de ennek nem vagyok szaktudója, csak az elvét ismerem.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

denesdr írta:
gyongyhalas írta:
Szerintem a zenészek sem veszik elő a multimétert egy koncerten és azzal hangolják a hegedűjüket vagy stb..Hegedű és hegedű között hú de nagy különbségek vannak ...mégse tudják műszeresen mérni mitől más egy két kiválóság.....
Ha nem is multimétert, de a zenészek is gyakran használnak referenciaként segédeszközöket a hangszerük hangolására. Hogy mitől más két hegedű hangja, az egyelőre nem is érdekes, de ha van köztük hallható különbség, akkor azt ki lehet mutatni méréssel, ez a lényeg.
Megint kíváncsi lettem milyen mérőműszereknek nevezett "referenciaként segédeszközöket" említesz? Mivel is mérik két hegedű hangbeli kicsiny eltérését ?
Lehet én nem tudom ,miféle mérési lehetőségű műszerek vannak...Mond. :D

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2603

Hozzászólás Szerző: mishow »

denesdr írta:
Hogy mitől más két hegedű hangja, az egyelőre nem is érdekes, de ha van köztük hallható különbség, akkor azt ki lehet mutatni méréssel, ez a lényeg.
Az egykoron volt Hifi Magazinban Darvas László csinált egy kísérletet, amelyet "Mesterhegedűk mesterszalagon" címmel publikált.
Az eredeti cikk itt olvasható:
http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM1705.HTM

Erre érkeztek válaszok, melyeket a következő lapszám "Hangszerviz" című levelező rovatában DL részletekben közölt, saját kommentárjával. Itt olvasható két vélemény, Teőke Béla villamosmérnök, hegedű játékos és hegedű készítő levele (korabeli kommentje) különösen izgalmas, és rímel a mostani - kissé elszabadulni látszó - vitára, de Erdélyi Sándor levele is tanulságos, mivel Erdélyi úr részt vett a tesztelésen is.
A levelek a rovat közepén olvashatóak:
http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM1902.HTM

A tanulság, hogy bár sok dolgot ki lehet méréssel mutatni, sok dolgot meg nem, de ezekkel a hifiben pont nem megyünk sokra, mivel a legfontosabb szempont, az ÉLMÉNY - na az műszerekkel nemigen mérhető! :rolleyes:

OFF: Csak halkan jegyzem meg, hogy a levelek hangvétele, már-már irodalmi stílusa külön figyelmet érdemel! Nem akarok a "régen_minden_jobb_volt" bezzegelés hibájába esni, de hogy ezek a levelek a mai kommentelés stílusától mennyire messze állnak ...

OFF 2 : Ez a téma már szerintem bőven az általános hifi topicba való lenne, úgyhogy részemről bocsi, és itt be is fejeztem!

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

gyongyhalas írta:

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2603

Hozzászólás Szerző: mishow »

Amikor megvettem az Apple TV-t, napokig kergettem a lepkef*ngot, hogy minden beállítást kimaxoljak.
Már csak az ethernet kábel kiválasztása volt hátra, néhány versenyzőből.
Jó hifista módjára elbindzsiztem ezzel is rendesen, amikor bejött a párom, ránézett a képre, belehallgatott a zenébe, és azt mondta:
Figyelj, ilyen durván jól még egyik koncert sem szólt és a képe is fantasztikus!
Gondoltam, akkor meg is vagyunk! :D

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

denesdr írta:
2023.06.02., pén. 14:25
tottyi írta:
2023.06.02., pén. 13:48
En pl arra lennek kivancsi ki milyen teszteket csinalt es mik a tapasztalatai nem azt olvasni hetrol hetre, hogy ti ebben mennyire nem hisztek es tamasztjak ala meresekkel.
Arra vagy kíváncsi oké, nincs ezzel semmi gond, viszont a fórumszabályzatban nincs ennyire lekorlátozva ez a topik.

De itt van akkor pár friss tapasztalat a mai nap terméséből miniösszefoglalóként:
wittao írta:
A fentiek alapjan ha egy lejatszoba nyomunk egy pendrive-ot, kulso SSD-t, kulso HDD-t siman benne van a pakliban, hogy mast fogunk hallani, mivel mas a generalt zaj, zaj izolacio. Mi amikor probaltuk, akkor ezek a kulonbsegek reprodukalhato modon hallhatoak voltak."
Vakon is vagy csak amikor tudva levő volt, hogy épp mi van a lejátszóra kötve? Habár a HDD hallható és mérhető zajt is produkál (akinek van számítógépe, szinte mindenki hallotta már a HDD-t benn dolgozni), ami simán lehet alapja a különbségnek.
nemtomm írta:
2023.06.02., pén. 10:37
Már többször kipróbáltuk külső hdd, ssd közé jobb minőségű kábelt és mindig a jobb minőségű kábel vált be...a kép és a hang javulása egyértelmű volt bármennyire is hihetetlen.. :D
Itt mit jelent, hogy a jobb kábel jobb volt? Mintha előre tudták volna (honnan, mi alapján?), hogy melyik a jobb és persze az lett a jobb, nemcsak, hogy különbség volt, hanem konzisztensen jobb volt az egyik.

Előrébb vagyunk ezekkel a tapasztalatokkal, amik durva hasonlattal élve simán lehetnek "laposföld" érzéki csalódások, limitáltságok eredményei is? :rolleyes:
Lehet, hogy ma is túlzottan előjött belőlem a méricskélősdi, elnézést érte! Viszont érdekes módon ahogy meg lett említve a dolog, a letámadás egyből megjött, ahelyett, hogy ilyenek olvashattunk volna: "igen, hallani véltünk különbséget, de nem mértük meg" vagy épp "megmértük, de az eredmény nem mutatott semmi érdemlegeset", stb.
Szerintem nincs baj ha egy fórumtárs nem hallja, saját rendszerében a nem megdöbbentő különbségeket netán kábelcsere vagy pendrive csere között.....sokan vannak így.....Vannak olyanok , akik rendszerükben viszont hallanak változást negatív vagy pozitív irányban,,,,,,,,,,, és elkezdik, természetesen az ö meglátásuk hallásuk után hangolni a számukra keresendő hangélményt......Ők vannak talán kevesebben.
Miért is ? Na itt jön az , hogy biztos bolondok ,meg becsapják magukat....stb.
Hallásbeli nüanszokat fizikai mérőeszközökkel mérni ???....hát lelke rajta aki így próbál hangolni.Szerintem a zenészek sem veszik elő a multimétert egy koncerten és azzal hangolják a hegedűjüket vagy stb..Hegedű és hegedű között hú de nagy különbségek vannak ...mégse tudják műszeresen mérni mitől más egy két kiválóság.....A szoba akusztikát viszont igen ajánlatos mérni és ha kell kezelni...
Ja és a fül is egy jó eszköz ...Szigorúan Sz.v.sz. :smile53:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gyongyhalas 2023.06.02., pén. 15:06-kor.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

tottyi írta:
En pl arra lennek kivancsi ki milyen teszteket csinalt es mik a tapasztalatai nem azt olvasni hetrol hetre, hogy ti ebben mennyire nem hisztek es tamasztjak ala meresekkel.
Arra vagy kíváncsi oké, nincs ezzel semmi gond, viszont a fórumszabályzatban nincs ennyire lekorlátozva ez a topik.

De itt van akkor pár friss tapasztalat a mai nap terméséből miniösszefoglalóként:
wittao írta:
A fentiek alapjan ha egy lejatszoba nyomunk egy pendrive-ot, kulso SSD-t, kulso HDD-t siman benne van a pakliban, hogy mast fogunk hallani, mivel mas a generalt zaj, zaj izolacio. Mi amikor probaltuk, akkor ezek a kulonbsegek reprodukalhato modon hallhatoak voltak."
Vakon is vagy csak amikor tudva levő volt, hogy épp mi van a lejátszóra kötve? Habár a HDD hallható és mérhető zajt is produkál (akinek van számítógépe, szinte mindenki hallhatta már a HDD-t benne dolgozni), ami simán lehet alapja a különbségnek.
nemtomm írta:
Már többször kipróbáltuk külső hdd, ssd közé jobb minőségű kábelt és mindig a jobb minőségű kábel vált be...a kép és a hang javulása egyértelmű volt bármennyire is hihetetlen.. :D
Itt mit jelent, hogy a jobb kábel jobb volt? Mintha előre tudták volna (honnan, mi alapján?), hogy melyik a jobb és persze az lett a jobb, nemcsak, hogy különbség volt, hanem konzisztensen jobb volt az egyik.

Előrébb vagyunk ezekkel a tapasztalatokkal, amik durva hasonlattal élve simán lehetnek "laposföld" érzéki csalódások, limitáltságok eredményei is? :rolleyes:
Lehet, hogy ma is túlzottan előjött belőlem a méricskélősdi, elnézést érte! Viszont érdekes módon ahogy meg lett említve a dolog, a letámadás egyből megjött, ahelyett, hogy ilyenek olvashattunk volna: "igen, hallani véltünk különbséget, de nem mértük meg" vagy épp "megmértük, de az eredmény nem mutatott semmi érdemlegeset", stb.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

tottyi írta:
denesdr írta:
2023.06.02., pén. 13:10
gyongyhalas írta:
2023.06.02., pén. 11:53

Na most kíváncsi lettem.....Vajon milyen mérési erdmény okoz egyes fórumtársakban relatíve hangélmény orgazmust?
Téged kérdezlek elsősorban denesdr fórumtárs ...írd ide kérlek a te általad fontosnak tartott fizikai méréstani megfelelőket..netán hz. zajszint db, kg. mm. cm. stb. Mert a 230v (+- 10%)az stimmel betáp vonalon...Pc zsinór már viszi ...Na meg a digi 1 es 0 az is fontos mert szűrik és időzítik is ....Bárki írhatja ha tudja mert szeretném bővíteni és ellenőrizni nálam miért is kurva jó a hang. :D
Egyébiránt a sz@rakodás jut eszembe a mérést firtatóktól.... Mert tutira nincs etalon !!!! Ha lenne mondanák a tutit és mindenki törekedne megvenni vagy építeni hasonlót......De nincs méréstanilag igazoltan csudijó....Ezért tartom feleslegesnek méricskélni a meg nem foghatót...és innen egy lépés a mindenki más kifejezés ..vagyis mindenki másként is élvezhet.... :D
Semmi jelentősége annak, hogy nekem milyen mérési eredményű hang tetszik. A kiindulópont az volt, hogy a hanglejátszó számítógépre kötött tárolóeszközök száma és fajtája állítólag befolyásolja a hallható végeredményt, ami részben logikus is lehet, mivel egy HDD még hangot is ad ki magából, de hogy épp egy (vagy több) SSD vagy pendrive van-e rákötve és az is belehallatszik és még különbség is hallható (valamilyen módon, mert nyilván nem az SSD mechanikai zaját hallhatjuk, mivel az nincs neki), szerintem megér egy misét.
Ebben az esetben nem is kell etalon, mert először csak azt vizsgáljuk, hogy egyáltalán van-e különbség két vagy több felállás között.
En pl arra lennek kivancsi ki milyen teszteket csinalt es mik a tapasztalatai nem azt olvasni hetrol hetre, hogy ti ebben mennyire nem hisztek es tamasztjak ala meresekkel. Az a baj, hogy aki kedvet is kapna ide beirni ketszer is meggondolja magat mert rogton belekottok, hogy ez nem lehet igaz mert egyes es nulla letezik csak. Aztan ezt mind tamasztja ala meresekkel ha be tudja bizonyitani, hogy o hall kulonbseget stb...
Kereshetnetek egy forumot ahol hitetlenkedhetnetek egymast kozt. :D
Bocsi nem szemelyes es biz isten en is ellatogatnak oda neha olvasgatni, talan meg irogatok is veletek. :napsut:
Hi!

Itt van a topic amit keresel,”Hi-fi műszaki szemmel…”:

https://prohardver.hu/tema/hi-fi-rol_al ... friss.html
:napsut:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1433

Hozzászólás Szerző: akvapark »

tottyi írta:
En pl arra lennek kivancsi ki milyen teszteket csinalt es mik a tapasztalatai nem azt olvasni hetrol hetre, hogy ti ebben mennyire nem hisztek es tamasztjak ala meresekkel. Az a baj, hogy aki kedvet is kapna ide beirni ketszer is meggondolja magat mert rogton belekottok, hogy ez nem lehet igaz mert egyes es nulla letezik csak. Aztan ezt mind tamasztja ala meresekkel ha be tudja bizonyitani, hogy o hall kulonbseget stb...
Bocsi nem szemelyes es biz isten en is ellatogatnak oda neha olvasgatni, talan meg irogatok is veletek. :napsut:
Gondolod, hogy a "hallott különbségek" méréssel igazolhatók? gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.06.02., pén. 15:52-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 900

Hozzászólás Szerző: tottyi »

denesdr írta:
2023.06.02., pén. 13:10
gyongyhalas írta:
denesdr írta:
2023.06.02., pén. 11:35

Elnézést, azt hittem, hogy hangreprodukáló készülékek gyártójaként, forgalmazójaként gyakran végzel/végeztek akusztikus méréseket!
Akár önellenőrzésre, akár más miatt.
De ha nem, hát nem, oké.
Na most kíváncsi lettem.....Vajon milyen mérési erdmény okoz egyes fórumtársakban relatíve hangélmény orgazmust?
Téged kérdezlek elsősorban denesdr fórumtárs ...írd ide kérlek a te általad fontosnak tartott fizikai méréstani megfelelőket..netán hz. zajszint db, kg. mm. cm. stb. Mert a 230v (+- 10%)az stimmel betáp vonalon...Pc zsinór már viszi ...Na meg a digi 1 es 0 az is fontos mert szűrik és időzítik is ....Bárki írhatja ha tudja mert szeretném bővíteni és ellenőrizni nálam miért is kurva jó a hang. :D
Egyébiránt a sz@rakodás jut eszembe a mérést firtatóktól.... Mert tutira nincs etalon !!!! Ha lenne mondanák a tutit és mindenki törekedne megvenni vagy építeni hasonlót......De nincs méréstanilag igazoltan csudijó....Ezért tartom feleslegesnek méricskélni a meg nem foghatót...és innen egy lépés a mindenki más kifejezés ..vagyis mindenki másként is élvezhet.... :D
Semmi jelentősége annak, hogy nekem milyen mérési eredményű hang tetszik. A kiindulópont az volt, hogy a hanglejátszó számítógépre kötött tárolóeszközök száma és fajtája állítólag befolyásolja a hallható végeredményt, ami részben logikus is lehet, mivel egy HDD még hangot is ad ki magából, de hogy épp egy (vagy több) SSD vagy pendrive van-e rákötve és az is belehallatszik és még különbség is hallható (valamilyen módon, mert nyilván nem az SSD mechanikai zaját hallhatjuk, mivel az nincs neki), szerintem megér egy misét.
Ebben az esetben nem is kell etalon, mert először csak azt vizsgáljuk, hogy egyáltalán van-e különbség két vagy több felállás között.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7815

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Elképesztő, hogy még mindig ez megy, szembeállítása a méréseknek a meghallgatásokkal. Srácok, ne már!
Ezek nem ellentétei egymásnak, nem egymást kizáró módszerek, ezek egymást segítik, jó esetben.
Kérlek próbáljátok a témát személyeskedés nélkül boncolgatni. Köszi! :smile32:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

gyongyhalas írta:
denesdr írta:
wittao írta:
2023.06.02., pén. 11:01
Ha ugy erzem, hogy szuksegem van arra, hogy neked az altalam hallani velt dolgokat bizonyitgassam meresekkel, akkor majd ugy fogok tenni.
Elnézést, azt hittem, hogy hangreprodukáló készülékek gyártójaként, forgalmazójaként gyakran végzel/végeztek akusztikus méréseket!
De ha nem, hát nem, oké.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 957

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

denesdr írta:
2023.06.02., pén. 10:51

Tényleg bármiféle személyeskedés nélkül. Ilyeneket olvasni kétszázadszorra, szerintem továbbra sem meggyőző. Aztán aki meg nem hallja, nem látja, annak meg le van sajnálva a rencere vagy épp az érzékelési képességei.

Amúgy mi az, hogy "a jobb kábel mindig jobban teljesített"? Előre tudtátok, már a kipróbálás előtt, hogy melyik a jobb kábel? Miből? gondolkodik.gif
Nem értem a hitetlenkedésedet menj be a boltba tegyél le kaukciót és vigyél haza több ( legalább több napra) ilyen kábelt és hallgasd meg otthon és írd le a tapasztalatodat a végeredményről ha pozitiv ha negativ a végeredmény. Ne tőlünk várd azt, hogy megmérjük a különbséget mikor se müszer se kedve nincs hozzá az embernek...senkinek sincs lesajnálva a rendszere de nem biztos, hogy a tiedén kihallható vagy látható a végeredmény. gondolkodik.gif
Tudod az evés próbája a puding..... :smile29: szóval hajrá... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.06.02., pén. 13:16-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
"Az igazi barát szemből támad."

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: wittao »

denesdr írta:
2023.06.02., pén. 12:13
wittao írta:
2023.06.02., pén. 12:08
Vegzunk mereseket, csak ahhoz neked nem sok kozod van.
Mármint akusztikus méréseket? Vagy a mérés fajtája is titok?
Mármint.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2023.06.02., pén. 12:08
Vegzunk mereseket, csak ahhoz neked nem sok kozod van.
Mármint akusztikus méréseket? Vagy a mérés fajtája is titok?

wittao
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
wittao írta:
Ha ugy erzem, hogy szuksegem van arra, hogy neked az altalam hallani velt dolgokat bizonyitgassam meresekkel, akkor majd ugy fogok tenni.
De ha nem, hát nem, oké.
Vegzunk mereseket, csak ahhoz neked nem sok kozod van. Legalabbis nem tudom szerinted mennyi van hozza?
Amugy gyartokent milyen kotelessegem olyan mereseket vegezni velemenyed szerint, hogy valaki pendrive-ot vagy kulso vinyot nyom egy streamerre, annak milyen hangi valtozasai vannak?

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

denesdr írta:
wittao írta:
De ha nem, hát nem, oké.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
De ha nem, hát nem, oké.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
2023.06.02., pén. 10:54
wittao írta:
2023.06.02., pén. 10:49
denesdr írta:
2023.06.02., pén. 10:12

Ha hallható, akkor akusztikus jelenségről beszélünk, viszont akkor van esély rá, hogy akusztikusan mérhető is. Szerintem ilyen mérésre sokan kíváncsiak lennének, hogy ne csak azt lehessen felhozni egy beszélgetéskor, hogy "én hallom", "de bizony hallottuk" stb.
Rengeteg időt, felesleges gépelést meg lehetne vele spórolni.
Hat merjed, nem tartalak vissza, az biztos. Hadd szoljon!
Nem én állítottam, hogy külső meghajtókat a gépre csatlakoztatva hallani lehet különbséget.
Nezd, egyelore meg ha nem haragszol meg nem tartunk ott, hogy hazifeladatokat oldjak meg a te kedvedert. Ha ugy erzem, hogy szuksegem van arra, hogy neked az altalam hallani velt dolgokat bizonyitgassam meresekkel, akkor majd ugy fogok tenni. De egyelore mar ne is haragudj meg, de magasrol teszek ra ez szamodra hiheto-e, vagy mennyire nem bizonyitott, mit hallottam es mit nem…
Beszelgetunk eppen arrol, hogy mit tapasztaltunk. Akinek meregetesre van szuksege, az merjen. Vegyetek meg a szukseges muszereket, kalibraltassatok be, hozzatok letre hiteles meresre alkalmas merokornyezetet, es utana ugorjatok neki. Meregetek eleget a 3 kivansag nelkul is, a szabadidom fontosabb par AVX forumos bizonyitasi kenyszeres forumtag meggyozogetesenel… amugy meg ha bizonyitok barmit is, akkor onnantol amit te eddig nem hallottal, majd a bizonyitas utan mar hallani is fogod?

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

pali923 írta:
2023.06.02., pén. 10:46
denesdr írta:
Hány éves vagy, királyfi? Még hiszel a mesékben? :fekverohog:
Jogos, végülis egy fórumnak az a lényege, hogy szaporodjon a leírt szó, tiszta sor, én balga. :D

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2023.06.02., pén. 10:49
denesdr írta:
wittao írta:
A fentiek alapjan ha egy lejatszoba nyomunk egy pendrive-ot, kulso SSD-t, kulso HDD-t siman benne van a pakliban, hogy mast fogunk hallani, mivel mas a generalt zaj, zaj izolacio. Mi amikor probaltuk, akkor ezek a kulonbsegek reprodukalhato modon hallhatoak voltak.
Ha hallható, akkor akusztikus jelenségről beszélünk, viszont akkor van esély rá, hogy akusztikusan mérhető is. Szerintem ilyen mérésre sokan kíváncsiak lennének, hogy ne csak azt lehessen felhozni egy beszélgetéskor, hogy "én hallom", "de bizony hallottuk" stb.
Nem én állítottam, hogy külső meghajtókat a gépre csatlakoztatva hallani lehet különbséget.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
wittao írta:

fentiek alapjan ha egy lejatszoba nyomunk egy pendrive-ot, kulso SSD-t, kulso HDD-t siman benne van a pakliban, hogy mast fogunk hallani, mivel mas a generalt zaj, zaj izolacio. Mi amikor probaltuk, akkor ezek a kulonbsegek reprodukalhato modon hallhatoak voltak.
Tényleg bármiféle személyeskedés nélkül. Ilyeneket olvasni kétszázadszorra, szerintem továbbra sem meggyőző. Aztán aki meg nem hallja, nem látja, annak meg le van sajnálva a rencere vagy épp az érzékelési képességei.

Amúgy mi az, hogy "a jobb kábel mindig jobban teljesített"? Előre tudtátok, már a kipróbálás előtt, hogy melyik a jobb kábel? Miből? gondolkodik.gif

wittao
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
wittao írta:
A fentiek alapjan ha egy lejatszoba nyomunk egy pendrive-ot, kulso SSD-t, kulso HDD-t siman benne van a pakliban, hogy mast fogunk hallani, mivel mas a generalt zaj, zaj izolacio. Mi amikor probaltuk, akkor ezek a kulonbsegek reprodukalhato modon hallhatoak voltak.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”