Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Köszi a választ.
Azt jelenti, hogy nem indul el a lejátszás. A számláló 0:00-nál áll és nem mozdul. DS213+-om van.
A Synology azt jelezte vissza, hogy úgy tűnik nem pontosan ugyanaz az interface, mint az ő Hiface TWO-juk. Ez furcsa, mert az eredeti driverrel Windows alól tökéletesen megy minden, meg úgy néz ki, mintha eredeti lenne. Passz.

Én a Hiface Two-t  a 4.3 oprendszerrel használtam. Ez a fekete verzió. Ott tökéletesen üzemelt. Most az 5.2 oprendszerrel egy másik xmost próbáltam rendben volt.
A Ds, szabvány usb2 audio driverst használja. Úgy tudnád ellenőrizni, egy másik linuxos rendszerre csatlakoztatod és ott alsa felületen ellenőrzöd a lejátszást.
Mennyire vagy otthon az ssh-ban?
Esetleg írni a gyártónak h., sorozatszám alapján ellenőrizzek a cuccot.
Mindig, mindennél van jobb!

s8109csa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: s8109csa »

Nálam ment rendben. Audo station? Mit jelen h., nem boldogul? Pattog, nincs hang, stb.
Köszi a választ.
Azt jelenti, hogy nem indul el a lejátszás. A számláló 0:00-nál áll és nem mozdul. DS213+-om van.
A Synology azt jelezte vissza, hogy úgy tűnik nem pontosan ugyanaz az interface, mint az ő Hiface TWO-juk. Ez furcsa, mert az eredeti driverrel Windows alól tökéletesen megy minden, meg úgy néz ki, mintha eredeti lenne. Passz.
Processzor: Marantz AV7705, Végfok: ROTEL RMB-1585
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO  LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Az Auralic Aries mini támogatja a tidalt, de vajon a spotify premiumot is? Kíváncsi vagyok mennyivel lesz jobb, mint egy sonos?

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Sziasztok!

Synology NAS-omra aggattam egy Hiface TWO-t. Elvileg full támogatott, de úgy tűnik ha bekapcsolom a 24 bites átvitelt (High Quality USB outbput) akkor a 44,1kHz-nél magasabb frekvencián mintavételezett anyagokkal nem boldogul. Van valakinek bármi ötlete? Ticketet már nyitottam a Synology-nál, rá is néztek, de egyenlőre tanácstalanság van.

Köszi előre is!

Nálam ment rendben. Audo station? Mit jelen h., nem boldogul? Pattog, nincs hang, stb.
Mindig, mindennél van jobb!

s8109csa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: s8109csa »

Sziasztok!

Synology NAS-omra aggattam egy Hiface TWO-t. Elvileg full támogatott, de úgy tűnik ha bekapcsolom a 24 bites átvitelt (High Quality USB outbput) akkor a 44,1kHz-nél magasabb frekvencián mintavételezett anyagokkal nem boldogul. Van valakinek bármi ötlete? Ticketet már nyitottam a Synology-nál, rá is néztek, de egyenlőre tanácstalanság van.

Köszi előre is!
Processzor: Marantz AV7705, Végfok: ROTEL RMB-1585
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO  LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3226
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Köszi, ez pofásnak tűnik. Nem számítok semmi audiofil élményre, csak hallgatható hangra: vagy 3-4 éve pont nálad hallgattam egy Pioneer Z9-et, az visszarántott a földre. Most elsősorban funkciót, dizájnt és kompakt méretet keresek, így is egy hatalmas kupleráj a tévé alatti szekrény a médialejátszóval, routerrel, oldschool Technics mini hifivel és a többivel.

Nálad kapható a Yamaha N560 is; annál miben jobb ez a Coctail X12?

Bónusz kérdés: Tidalt tudhat pluginnel és/vagy esetleges fw frissítéssel az X12?

Hangban nagyjából ugyanaz a szint, szolgáltatásban sokkal többet tud az X12, köztük olyan unikális dolgot mint felvétel készítés beépített merevlemezre internetrádióról vagy külső analóg forrásból, vagy CD rippelés. Valamiért egyenlőre a kevéssé ismert Qoubuz streaming service támogatott a Tidal nem. Elvileg sw frissítéssel megoldható lenne, de nem tudok ilyen tervekről.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Ezt is érdemes lenne figyelembe venned: Cocktail Audio X12
Azért ebben az árkategóriában csodákra ne számíts (hangminőség tekintetében), főleg, hogy ilyen mindent egyben rendszerben gondolkodsz.

Köszi, ez pofásnak tűnik. Nem számítok semmi audiofil élményre, csak hallgatható hangra: vagy 3-4 éve pont nálad hallgattam egy Pioneer Z9-et, az visszarántott a földre. Most elsősorban funkciót, dizájnt és kompakt méretet keresek, így is egy hatalmas kupleráj a tévé alatti szekrény a médialejátszóval, routerrel, oldschool Technics mini hifivel és a többivel.

Nálad kapható a Yamaha N560 is; annál miben jobb ez a Coctail X12?

Bónusz kérdés: Tidalt tudhat pluginnel és/vagy esetleges fw frissítéssel az X12?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok, utoljára vagy 3 éve jártam erre... Azóta elég sokat változott a hálózati lejátszók piaca, én meg lemaradtam. Felmerült az igény egy egyszerű, viszont annál integráltabb rendszerre. A szerintem jó hangú Naim Uniti nem fér a keretbe, úgyhogy ezt néztem ki:
http://europe.yamaha.com/en/products/au ... cr-n560_w/

Okosnak tűnő, pofás rendszer. Hallotta esetleg valaki ezt a konkrét típust? Milyen olyan alternatívái lehetnek hasonló tudással (integrált erősítő, CD, hálózati lejátszó, FLAC 24/192), ami belefér hasonló árszintbe (~4-500€), és jó a hangja? A Marantz Melody Media drágább, a Pioneer X-HM72/82, a Denon N9, DF109, ill. a CD-mentes Yamaha RN500 tudnak hasonlókat, de sajna egyelőre egyiket se hallottam. 90%-ban rock és jazz szólna rajta, egy Twonkyt futtató NAS + a CD-gyűjteményem lenne a forrás. Mivel sötétben tapogatózom, bármilyen inputot szívesen vennék. Köszönet előre is.

Ezt is érdemes lenne figyelembe venned: Cocktail Audio X12
Azért ebben az árkategóriában csodákra ne számíts (hangminőség tekintetében), főleg, hogy ilyen mindent egyben rendszerben gondolkodsz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Sziasztok, utoljára vagy 3 éve jártam erre... Azóta elég sokat változott a hálózati lejátszók piaca, én meg lemaradtam. Felmerült az igény egy egyszerű, viszont annál integráltabb rendszerre. A szerintem jó hangú Naim Uniti nem fér a keretbe, úgyhogy ezt néztem ki:
http://europe.yamaha.com/en/products/au ... cr-n560_w/

Okosnak tűnő, pofás rendszer. Hallotta esetleg valaki ezt a konkrét típust? Milyen olyan alternatívái lehetnek hasonló tudással (integrált erősítő, CD, hálózati lejátszó, FLAC 24/192), ami belefér hasonló árszintbe (~4-500€), és jó a hangja? A Marantz Melody Media drágább, a Pioneer X-HM72/82, a Denon N9, DF109, ill. a CD-mentes Yamaha RN500 tudnak hasonlókat, de sajna egyelőre egyiket se hallottam. 90%-ban rock és jazz szólna rajta, egy Twonkyt futtató NAS + a CD-gyűjteményem lenne a forrás. Mivel sötétben tapogatózom, bármilyen inputot szívesen vennék. Köszönet előre is.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Indy »

http://www.audioaffair.co.uk/sansui-wld ... ork-player
Simply Sansui – Simply 50% Off!
Sansui WLD 201 Network Player
£165.00

– FLAC upto 48/24, WAV, AAC/AAC+, MP3, Real- Audio, WMA (DRM) Supported

OK vannak ennél (sokkal) okosabb készülékek is, de átlag zenehallgatónak szerintem tökéletes lehet.

Az új, nemrég megjelent FW-el már viszi a 24/192-es FLAC fájlokat is. Hallottam ilyet, az árához képest nagyon jó a hangja és a megépítettsége. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

http://www.audioaffair.co.uk/sansui-wld ... ork-player
Simply Sansui – Simply 50% Off!
Sansui WLD 201 Network Player
£165.00

– Over 16,000 stations internet radio broadcast
– Live Internet radio broadcasts and “listen again” on-demand content
– Music streaming with playlist capability
– Wi-Fi (802.11b/g) & Ethernet Connection with Push Button WPS security for hassle free setup.
– FLAC upto 48/24, WAV, AAC/AAC+, MP3, Real- Audio, WMA (DRM) Supported
– Audio playback from USB
– 128*64 Graphic LCD Display
– Full function IR remote control
– DAB or DAB+ reception
– RCA stereo analog output
– Optical output
– Control remotely via iPad, iPhone or iPod Touch with Sansui ‘Libretto’ control app

OK vannak ennél (sokkal) okosabb készülékek is, de átlag zenehallgatónak szerintem tökéletes lehet.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hálózati audio lejátszók

Nos ez kicsit hosszabb történet. Az alap Airport meg sb- k árait mindenki ismeri. Használtan meg kedvezőbb. Legtöbb felhasználó " megjavítja/ megjavíttatja" őket. Musical Fidelity pl. "gyártóként " egy ezerpárszáz eurós készüléket csinál belőle. De az sb- ket is simán fel lehet hozni erre a hangminőségszintre. Ezért szerintem ezek inkább indulhatnak néptömegcikként és aki kedvet érez egész komoly hangzásig elmehet velük. Még a pézt is ráér így apránként ráfordítani. Szóval sztem nem találta fel az Aries ezekkel a spanyolviaszt.

Ha már szóba jött a  " megjavítja/ megjavíttatja" tud esetleg valaki egy olyan helyet ahol meg lehet javítattni egy sb-t? Az én Touch-om toslink ledje világít, de se kép, se hang…  nagyon hiányzik a kis kütyü...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: NTX »

Tidal használata esetén Squeezbox lejátszónál (vagy más upnp lejátszónál LMS-el), valakinek sikerült már Synology Nasra telepített LMS alá feltenni a Tidal vagy a Spotify appot, úgy hogy működjön is? Én a leírás szerint feltettem, de az appok közül a Spotify nem jelenik meg. A Tidalt működtető ickstream appot feltettem, de amikor rákattintok azt írja ki lépjek be a beállítási oldalon, de már be vagyok lépve, nem érzékeli.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Filling the hole left by the Squeezebox is the Aries Mini streamer from Auralic... írta John Darko 1 órája a Facebookon.
Jut eszembe, lefordítottam az Aries vs Aries Mini összehasonlító táblázatát...

Nos ez kicsit hosszabb történet. Az alap Airport meg sb- k árait mindenki ismeri. Használtan meg kedvezőbb. Legtöbb felhasználó " megjavítja/ megjavíttatja" őket. Musical Fidelity pl. "gyártóként " egy ezerpárszáz eurós készüléket csinál belőle. De az sb- ket is simán fel lehet hozni erre a hangminőségszintre. Ezért szerintem ezek inkább indulhatnak néptömegcikként és aki kedvet érez egész komoly hangzásig elmehet velük. Még a pézt is ráér így apránként ráfordítani. Szóval sztem nem találta fel az Aries ezekkel a spanyolviaszt.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hubee »

Filling the hole left by the Squeezebox is the Aries Mini streamer from Auralic... írta John Darko 1 órája a Facebookon.

Én is így érzem picit   

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hálózati audio lejátszók

Bizony!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

SB = Squeezebox?
Bizony!

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hálózati audio lejátszók

Az Airport meg az SB- k nem tudják majdnem ugyanezt?
SB = Squeezebox?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Népstreamer – Auralic Aries Mini
Az Airport meg az SB- k nem tudják majdnem ugyanezt?

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hálózati audio lejátszók

Népstreamer – Auralic Aries Mini

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

A legujabb Lumin 6.00 firmware-be implementaltak a Tidal setup-ot is,
ha valakit erdekel...

CD minoseg, jo kereshetoseg, zenehegyek

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hálózati audio lejátszók

Auralic Aries androidos vezérlése úgy látszik megoldva

Sajnos nem jó hír, de európai kereskedőknél a minap áremelés volt.
Így aki talál még olcsóbban (kb. 1500euró-ért  vagy annak megfelelő forintért) Aries-t az siessen, mert sok tízezer forintot spórolhat meg!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

A yamahat még nem hallottam, az N70a egy egészen jó hangú szerkezet, sokat fejlődött az N50-hez képest. A Pioneer mellett szól még, hogy friss fejlesztés tavaly második félévben jöttek ki vele, a yamaha meg kicsit már koros, 2010-es termék, és ebben a műfajban sokat jelent pár év.
Egyébként ebben az árkategóriában én megnézném a Lumin D1-et is.

A Lumint, már hallottam, inkább az érdekel, hogy ehhez képest ez mennyivel rosszabb. No meg a Lumin belső DAC-ja nekem nem annyira volt meggyőző, mint futóműként érdekes, DAC-om nekem attól jobb van. A Pioneert is csak digit forrásként használnám.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok! Van-e valakinek Yamaha NP-S 2000-ese vagy Pioneer N70-ese, vagy esetleg tapasztalata ezekkel a keszulekekkel kapcsolatban?

A yamahat még nem hallottam, az N70a egy egészen jó hangú szerkezet, sokat fejlődött az N50-hez képest. A Pioneer mellett szól még, hogy friss fejlesztés tavaly második félévben jöttek ki vele, a yamaha meg kicsit már koros, 2010-es termék, és ebben a műfajban sokat jelent pár év.
Egyébként ebben az árkategóriában én megnézném a Lumin D1-et is.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

AV-Online tesztek = kac-kac kategória 

A kérdésem nekem inkább arra vonatkozott, hogy valakinek esetleg van-e? Ki lehetne-e próbálni, stb! Teszteket én is találtam, illetve nem szeretnék most odamenni úgy egy kereskedőhöz, hogy egyelőre én még gondolkodom, hogy player vagy számítógép. Mindkettőnek meg van a maga baja...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”