Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Hello
Van egy sima klasszikus stereo erősítőm és egy modernebb led tv-m amin csak fülhallgató kimenet és optikai hangkimenet van.(házimozit nem szeretnék és erősítőt cserélni sem ) Jelenleg a tv-m egy jack-rca kábellel van összekötve az erősítővel. Tervezem egy dac vásárlását. hogy optikai kábellel tudjam összekötni. Jobb lessz a hangminőségem? Megéri több tizezer forintot elkölteni?Akinek ezzel kapcsolatban vannak tapasztalatai kérem írjon .előre is köszönöm!
Mindenképpen jobb lesz a hangminőség egy külső DAC-cal, csak azt derítsd ki, hogy a TV-be épített digitális szekció le tudja-e keverni stereo PCM-re a jelet, mert a sima stereo DAC-ok csal azt tudják kezelni. Nekem így működik és megelégedéssel használom.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
DAC-olás
Hello
Van egy sima klasszikus stereo erősítőm és egy modernebb led tv-m amin csak fülhallgató kimenet és optikai hangkimenet van.(házimozit nem szeretnék és erősítőt cserélni sem ) Jelenleg a tv-m egy jack-rca kábellel van összekötve az erősítővel. Tervezem egy dac vásárlását. hogy optikai kábellel tudjam összekötni. Jobb lessz a hangminőségem? Megéri több tizezer forintot elkölteni?Akinek ezzel kapcsolatban vannak tapasztalatai kérem írjon .előre is köszönöm!
DAC-olás
Ismerkedünk, LG G2-HRT MSII.
Az LG az első telefon 192/24 -es dac csippel, és simán megy is usb-s dac-al ( jelen esetben 96/24- ben a HRT miatt )
photo (11).JPG
Nyúltam a képet!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
DAC-olás
Ismerkedünk, LG G2-HRT MSII.
Az LG az első telefon 192/24 -es dac csippel, és simán megy is usb-s dac-al ( jelen esetben 96/24- ben a HRT miatt )
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
DAC-olás
Akinek meg nincs mereg draga usb kabele,de minden mas rendben van,az forditsa azt a szaz e.ft pluszt inkabb egy dragabb dac ra .Nem egy markas ra,hanem egy jobbra!!
100e lene egy jó USB? Sztem sokkal olcsóbb.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
DAC-olás
Szerintem meg akinek telik rá az ne felejtse el a drága usb kábeleket mert itt is nagyon számít!
Akinek meg nincs mereg draga usb kabele,de minden mas rendben van,az forditsa azt a szaz e.ft pluszt inkabb egy dragabb dac ra .Nem egy markas ra,hanem egy jobbra!!
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
DAC-olás
A mereg draga usb kabeleket meg el lehet felejteni,mert itt aztan nem oszt nem szoroz!!!
Szerintem meg akinek telik rá az ne felejtse el a drága usb kábeleket mert itt is nagyon számít!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
DAC-olás
Mivel mint írtad nincs már Div3 ezért kellhet a jó USB kábel:-)
Nem eppen.a gyari usb kabellel is szuperul szol,a te draga kabeleddel meg talan meg sem hallod a klonbseget!!
veszel ezt azt sokkal dragabban,aztan a vegosszeg megis jobb,mert nem cseszted el a penzed draga kabelekre!!
DAC-olás
A mereg draga usb kabeleket meg el lehet felejteni,mert itt aztan nem oszt nem szoroz!!!
Mivel mint írtad nincs már Div3 ezért kellhet a jó USB kábel:-)
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
DAC-olás
DAC-olás
A div 3 gyartasat nem tudom miert allitottak le,a master 7 ici picivel jobb igy mint sajat usb vel.persze ehhez kell egy jo psu.A kulonbseg nem szamottevo,de megis!!!
DAC-olás
a Firewire kapcsolaton szólt a legszerényebben az USB egész jól muzsikált, de az SPDIF volt a legjobb.
Ott igen valószínű, hogy valami nem OK, ha az USB jobb volt mint a firewire. Illetve az szokott ilyen eredményt hozni, ha az USB kábel egy minőségibb darab és firewire viszont egy alap adatkábel. Vagy a rendszerbe jobban illik az USB hangkaraktere, bár ettől technikaliag még jobb a firewire (részletezőbb, dinamikusabb, stb.).
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
DAC-olás
Rendben, de akkor miért van rajta a többi bemenet?
Gondolom azért, hogy minél univerzálisabb legyen a használni
.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 385
DAC-olás
Hát azért, hogy meg tudd állapítani, a Firewire bemeneten a legjobb... :-D
Poént félretéve, pár hete pont MytekMan hozta el hozzám az M-192-őt pont azért hogy megnézzük
melyik bemenetén mit mutat és meglepő módon (legalábbis én nem erre számítottam), a Firewire
kapcsolaton szólt a legszerényebben az USB egész jól muzsikált, de az SPDIF volt a legjobb.
(Win 8.1, AMD alapú rendszer direkt HTPC-nek építve és természetesen mindegyik bemenetén a megfelelő
beállításokkal) Annyit még hozzá kell tenni, hogy nem az alaplapi szutyok hangkari szolgáltatta a digit jelet az SPDIF-nek,
hanem egy Musilad Digital Times, kizárólag digit kimenetekkel rendelkező hangkártya. Hozta is az eredményt!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- magicvoice
- V.I.P.
- Értékelés: 57
DAC-olás
Firewire-t kell használni Mytek Stereo 192-nél
DAC-olás
Ezt mindenki elfelejti, hogy Firewire is létezik…. köztük én is:-)
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
DAC-olás
Meg tudom erősíteni. Legutóbb egy olyan Mytek Stereo 192-DSD DAC járt nálam, amin a legjobb firmware és a legújabb, állítólag nagyon jó USB driver volt fönt, ennek ellenére USB-n meg sem közelítette egy Audio-gd NFB-1P hangját. SPDIF bemeneten már nem volt ekkora különbség, ott nekem tetszett a Mytek hangja is.
Firewire-t kell használni Mytek Stereo 192-nél
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
- gabo01
- V.I.P.
DAC-olás
Mivel idevág...
Mi azt hallottuk, hogy a fenti Mytek USBn elmaradt a Human Audio Tabla Pico átalakítótól (tehát a kisebbtől). Hiface2, esetleg kicsivel afölötti amit nyújt USBn.
A gd-n is hoz kicsit usb-n a "nagy" Tabla de közel sem annyit, hogy elgondolkodjak a megvételén!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
DAC-olás
Köszönöm az infókat…
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
DAC-olás
Meg tudom erősíteni. Legutóbb egy olyan Mytek Stereo 192-DSD DAC járt nálam, amin a legjobb firmware és a legújabb, állítólag nagyon jó USB driver volt fönt, ennek ellenére USB-n meg sem közelítette egy Audio-gd NFB-1P hangját. SPDIF bemeneten már nem volt ekkora különbség, ott nekem tetszett a Mytek hangja is.
Mivel idevág...
Mi azt hallottuk, hogy a fenti Mytek USBn elmaradt a Human Audio Tabla Pico átalakítótól (tehát a kisebbtől). Hiface2, esetleg kicsivel afölötti amit nyújt USBn.
- magicvoice
- V.I.P.
- Értékelés: 57
DAC-olás
Hasonlítottuk már össze néhány dac-al! Nekem pl. a Mytek 192-nél jobban tettszett!
- gabo01
- V.I.P.
DAC-olás
Màs dachoz képest...Nem ismerem a készüléket.
Hasonlítottuk már össze néhány dac-al! Nekem pl. a Mytek 192-nél jobban tettszett!
DAC-olás
Màs dachoz képest...Nem ismerem a készüléket.
- gabo01
- V.I.P.
DAC-olás
Ezt körbeteszteltétek már? ...Szimpi, hogy nem kell átalakító...
Mire gondolsz?? A Reference 5.32 Via chip-el szerintem elég jó hangù ahhoz, hogy ne kelljen hozzá feltétlenül külső usb/koax átalakító!
DAC-olás
Nem hiszem
Szerintem a DAC specifikációjánál is az előfok adatak olvashatók.