Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati szűrők
Hálózati szűrők
Javítsatok ki ha rosszul tudom, de angliában ~110V van.
Ez a szűrő az ottani hálózathoz van méretezve, nem a magyar ~230V-ra.
Hogy lehet, hogy képes kifejteni a hatását?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Köszönöm,köszönöm.
Hát még én,hogy örülök.
Így:
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 308
Hálózati szűrők
Köszönöm,köszönöm.
Hát még én,hogy örülök.
Így:
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Hálózati szűrők
láss csodát olyan hangot produkált-a 300 Ft-os adaptereivel együtt-,hogy azt hittem lemosom a bokám!A zene SOKKAL kifinomultabb,selymesebb,részletezőbb,mélyebb tónusú és egyúttal dögösebb is lett.
Ezzel szépen megalapoztad, hogy jóval drágábban el tudjad adni majd
No de komolyan, örülök, hogy találtál egy ilyet
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Megfontolom köszi.
Múlt hét csütörtökön kaptam próbára egy USA Audio diy szűrőt.Egy picit finomított ugyan a hangon de emellett sokat el is vett a dinamikából,ezáltal döglötté,unalmassá vált az egész,gyorsan ki is került a rendszerből.Ezek után féltem,hogy milyen lesz a Tacima.Szombaton azt is megkaptam,és láss csodát olyan hangot produkált-a 300 Ft-os adaptereivel együtt-,hogy azt hittem lemosom a bokám!A zene SOKKAL kifinomultabb,selymesebb,részletezőbb,mélyebb tónusú és egyúttal dögösebb is lett.
Nem akartam hinni a fülemnek,hogy ennyi pénzért ennyivel jobb hangot kapok.Felért egy komponens cserével az ár töredékéért.
A hangszerek valósághűbbek és jobban elválaszthatók egymástól,szórakoztatóbb és/vagy nyugtatóbb a zene.
A Quad-ok legjellemzőbb tulajdonsága,a hosszan hallgathatóság megkétszereződött,harmónia áradt belőlük.
Biztos ismerős az dolog,mikor leülsz tesztelni,de sok órás zenehallgatás lesz belőle.Aki nem hiszi járjon utána.Persze az én rendszeremben és szvsz.
- Elmo
- Törzsvendég

Hálózati szűrők
Megfontolom köszi.
Múlt hét csütörtökön kaptam próbára egy USA Audio diy szűrőt.Egy picit finomított ugyan a hangon de emellett sokat el is vett a dinamikából,ezáltal döglötté,unalmassá vált az egész,gyorsan ki is került a rendszerből.Ezek után féltem,hogy milyen lesz a Tacima.Szombaton azt is megkaptam,és láss csodát olyan hangot produkált-a 300 Ft-os adaptereivel együtt-,hogy azt hittem lemosom a bokám!A zene SOKKAL kifinomultabb,selymesebb,részletezőbb,mélyebb tónusú és egyúttal dögösebb is lett.
Nem akartam hinni a fülemnek,hogy ennyi pénzért ennyivel jobb hangot kapok.Felért egy komponens cserével az ár töredékéért.
A hangszerek valósághűbbek és jobban elválaszthatók egymástól,szórakoztatóbb és/vagy nyugtatóbb a zene.
A Quad-ok legjellemzőbb tulajdonsága,a hosszan hallgathatóság megkétszereződött,harmónia áradt belőlük.
Biztos ismerős az dolog,mikor leülsz tesztelni,de sok órás zenehallgatás lesz belőle.Aki nem hiszi járjon utána.Persze az én rendszeremben és szvsz.
Hálózati szűrők
Egy ötlet: olcsón lehet rendelni fali aljzatot ami UK szabvány, ugyanígy USA szabványút is akár, és nem kell megbontanod a tápkábeledet, könnyen lehet szerelni be illetve ki a falból.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- Elmo
- Törzsvendég

Hálózati szűrők
Próbáltam próbálni,de nem jött össze.Nem baj,ha nem jön be,majd eladom v.kinek sokkal drágábban.
- dominique29
- V.I.P.

Hálózati szűrők
tt van tőlem egy köpésre és elég olcsó is.Ha úgy döntenék,hogy megveszem,beszámolok a tapasztalatomról.
Ha közel van, akkor esetleg egy próbára elkérhetnéd, hmm?
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Ha olyan kaliberű rendszered van, mint pl. tothn kollégának, akkor feltételezem, hogy vájtfülű hifista vagy (ezt nem pejoratívan értem) és akkor már az átalakító tudata is, mint egy „szükségtelen” plusz elem, rontani fog a zene élvezetén. Minden egyéb esetben nem igaz, hogy „nagyon” ront a hangon egy ilyen átalakító.
A What-hifi 5 csillag ár/érték arányra utal, egy 40 fontos elosztó azért, csillagok ide vagy oda, nem egy kifinomult darab, és a tapasztal az, hogy az olcsóbb passzív szűrők bezony kis százalékban tetszenek a hifistáknak. És egy átalakító az égvilágon nem oszt vagy szoroz.
Ilyen kategóriában egy rahedli szűrős elosztó van, normál Schuko (EU) aljzatokkal. Még ha féláron is meg tudod venni az angol szűrőt, az is olyan kb. 7 ezer forint árkedvezmény, amiért talán mégse kéne Angliából rendelni, de Te tudod
-Olyan kaliberű rendszert csak szeretnék mint tothn kollégának van.
-Nem vagyok különösebben vájtfülű,de azért azt nem szoktam hagyni,hogy v.minek a tudata befolyásoljon.De értem mire gondolsz.
-A szűrőt nem kell külföldről rendelni,itt van tőlem egy köpésre és elég olcsó is.Ha úgy döntenék,hogy megveszem,beszámolok a tapasztalatomról.
- Elmo
- Törzsvendég

Hálózati szűrők
Ha olyan kaliberű rendszered van, mint pl. tothn kollégának, akkor feltételezem, hogy vájtfülű hifista vagy (ezt nem pejoratívan értem) és akkor már az átalakító tudata is, mint egy „szükségtelen” plusz elem, rontani fog a zene élvezetén. Minden egyéb esetben nem igaz, hogy „nagyon” ront a hangon egy ilyen átalakító.
A What-hifi 5 csillag ár/érték arányra utal, egy 40 fontos elosztó azért, csillagok ide vagy oda, nem egy kifinomult darab, és a tapasztal az, hogy az olcsóbb passzív szűrők bezony kis százalékban tetszenek a hifistáknak. És egy átalakító az égvilágon nem oszt vagy szoroz.
Ilyen kategóriában egy rahedli szűrős elosztó van, normál Schuko (EU) aljzatokkal. Még ha féláron is meg tudod venni az angol szűrőt, az is olyan kb. 7 ezer forint árkedvezmény, amiért talán mégse kéne Angliából rendelni, de Te tudod
-Olyan kaliberű rendszert csak szeretnék mint tothn kollégának van.
-Nem vagyok különösebben vájtfülű,de azért azt nem szoktam hagyni,hogy v.minek a tudata befolyásoljon.De értem mire gondolsz.
-A szűrőt nem kell külföldről rendelni,itt van tőlem egy köpésre és elég olcsó is.Ha úgy döntenék,hogy megveszem,beszámolok a tapasztalatomról.
- dominique29
- V.I.P.

Hálózati szűrők
Nem annyira értem mi a probléma: ha az angol szabványú dugók a kiemeneten, akkor az a probléma, hogy a tápkábeleidet érdemes lenne angol szabványú dugósra cserélni, mert az eu-UK fordítónak( de bármilyen fordítónak) nagyon ki lehet hallani a hangra gyakorolt hatását.
Tényleg nem egyértelműen fogalmaztam,de igen,a kérdésem erre vonatkozott.
Szóval ha átalakítóval használom-mivel mással nem tudom-az beleszól a hangba.Jól értem?
De mi van,ha még így is jobb mint a semmi,mint ahogy most is van?
Amúgy erre gondoltam:http://tacima.com/mains_cond_cs929.html
Tudom,hogy nem jelent semmit,de whathifi 5 csillag.
- Elmo
- Törzsvendég

Hálózati szűrők
Nem annyira értem mi a probléma: ha az angol szabványú dugók a kiemeneten, akkor az a probléma, hogy a tápkábeleidet érdemes lenne angol szabványú dugósra cserélni, mert az eu-UK fordítónak( de bármilyen fordítónak) nagyon ki lehet hallani a hangra gyakorolt hatását.
Tényleg nem egyértelműen fogalmaztam,de igen,a kérdésem erre vonatkozott.
Szóval ha átalakítóval használom-mivel mással nem tudom-az beleszól a hangba.Jól értem?
De mi van,ha még így is jobb mint a semmi,mint ahogy most is van?
Amúgy erre gondoltam:http://tacima.com/mains_cond_cs929.html
Tudom,hogy nem jelent semmit,de whathifi 5 csillag.
Hálózati szűrők
Hello!Műszaki analfabétaként azt kérdezném,hogy ha veszek egy angol hálózati szűrőt-elosztót,akkor az eu átalakítóval nem adok-e
a sz@rnak egy pofont?Igennél és nemnél sokkal bonyolultabb válaszokat nem értek meg.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
- dominique29
- V.I.P.

Hálózati szűrők
Nem
Hello!Műszaki analfabétaként azt kérdezném,hogy ha veszek egy angol hálózati szűrőt-elosztót,akkor az eu átalakítóval nem adok-e
a sz@rnak egy pofont?Igennél és nemnél sokkal bonyolultabb válaszokat nem értek meg.
- Elmo
- Törzsvendég

Hálózati szűrők
Hálózati szűrők
Fura hogy még senkinek nem jutott eszébe hogy akkumulátorról hallgasson zenét.
Az szűrőknek szerintem problémája a galvanikus kapcsolat az elektromos hálózattal.Nekem nagyon bevált egy kettős inverteres tulajdonképpen eredeti funkciója szerint szünetmentes tápegység, ami első lépésben csinál dc-t, azzal tölti az akumulátorokat 36 volton. A második inverter meg csinál kvázi tökéletes szinuszos váltóáramot. Az egészet processzor vezérli. Az erősítő tehát mindig akkuról megy nincs kontakt a bejövő hálózattal.
A szépséghibája a dolognak hogy hangja van mivel az elektronikát ventillátor hűti, a másik hogy az 1kva táp a 2x 35w -os csöves monoblokkokat pont határ terhelésen tudja elvinni.
Nem utolsó szempont az ára sem alacsony ~80e magyar pínz.
Másrészt nekem nagyon bevált. Családi ház, barkácsoló hajlamú szomszédok stb,
amikor bekapcsolja a 100000 w os körfűrészt csoda hogy nem égnek le az utcán a kábelek, csak úgy rángatja a hálózatot.
VBV egész termékskálát épített az akkus tápellátású készülékekre.
-
Vendég
Hálózati szűrők
Tényleg jó, nekem is 2KVA-es van, szerencsére csak ritkán húzza le az órán levő PCB-t.
És tölem wetted...
-
Vendég
Hálózati szűrők
Tényleg jó, nekem is 2KVA-es van, szerencsére csak ritkán húzza le az órán levő PCB-t.
-
Vendég
Hálózati szűrők
Mennyibe kerül mostanában egy jól megépített 1kW-os leválasztó trafó?
Fordulj hozzám bizalommal...
Habár én 2kwattossal foglalkozom csak.
Az már jó akármi elé...
Hálózati szűrők
Fura hogy még senkinek nem jutott eszébe hogy akkumulátorról hallgasson zenét.
Az szűrőknek szerintem problémája a galvanikus kapcsolat az elektromos hálózattal.Nekem nagyon bevált egy kettős inverteres tulajdonképpen eredeti funkciója szerint szünetmentes tápegység, ami első lépésben csinál dc-t, azzal tölti az akumulátorokat 36 volton. A második inverter meg csinál kvázi tökéletes szinuszos váltóáramot. Az egészet processzor vezérli. Az erősítő tehát mindig akkuról megy nincs kontakt a bejövő hálózattal.
A szépséghibája a dolognak hogy hangja van mivel az elektronikát ventillátor hűti, a másik hogy az 1kva táp a 2x 35w -os csöves monoblokkokat pont határ terhelésen tudja elvinni.
Nem utolsó szempont az ára sem alacsony ~80e magyar pínz.
Másrészt nekem nagyon bevált. Családi ház, barkácsoló hajlamú szomszédok stb,
amikor bekapcsolja a 100000 w os körfűrészt csoda hogy nem égnek le az utcán a kábelek, csak úgy rángatja a hálózatot.
Nem hiszem el, hogy nem szedett szét még senki sem egy ilyen csodaszert...
Találtam még képet.
A signature:
Hálózati szűrők
Találtam még képet.
A signature:
Találtam még képet.
Képeket azért lehet találni.
Egyik módszer nem üti a másikat, a BPT passzív szűrőiben van CLC szűrés és minőségi toroid leválasztás. Az egyszerűbbik BP2+ $1500, varjúhájjal tuningolt BP3.5signature $3000 és kW a névleges max terhelhetőség.
Hálózati szűrők
Találtam még képet.
Képeket azért lehet találni.
Egyik módszer nem üti a másikat, a BPT passzív szűrőiben van CLC szűrés és minőségi toroid leválasztás. Az egyszerűbbik BP2+ $1500, varjúhájjal tuningolt BP3.5signature $3000 és kW a névleges max terhelhetőség.
Hálózati szűrők
Találtam még képet.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Nem passzív hálózatizavarszűrő, de nagyon kellemes hangot eredményez 1db 1kW-os
hálózati transzformátor, minek a szekunder 1x230V, a primer
2x115V-ra van tekerve, a földelés a szekunder közepére van
kötve. A megcsapolt szekunderről üzemelő készülék
diferenciált hálózati zavart kapnak, amit a legtöbb készülék
jól tolerál, és valóban javul a rendszer hangzásvilága.
Figyelem, itt a szekunder a 2x115V! Nehogy vki felcserelje!
Uraim, p61 figyelmeztetését megerősítendő, további pontosítás:
A primer oldalon nem tanácsos a 2x115V közepét leföldelni, és a 230V-ra tekert szekunderen levenni a tápot, mert egy nullázott hálózatban ott nem 230V, hanem közel 460V fog megjelenni, ez komoly problémát okozhat.
A helyes megfogalmazás, a primer 1x230V, a szekunder 2x115V és a szekunder közepét lehet leföldelni.
Ez a közösmódusú zajokat csökkenti, minél szimetrikusabb a trafótekerés, meg azért jól árnyékolt, meg alaposan rögzített és vákumimpregnált, akkor lehet jobb a hatása mint egy CLC zavarszűrő áramkör. A kellő túlméretezés ( minimum 2x szorzóval) fontos és a toroid trafók előnyösebbek.
Viszont aki beiktatja az 1-2kW-os toroid trafót a rendszerbe, az számítson arra, hogy az induló áram levágja a 16A-es lakás megszakítót még akkor is, ha be van téve egy NTC.
Hálózati szűrők
Nem passzív hálózatizavarszűrő, de nagyon kellemes hangot eredményez 1db 1kW-os
hálózati transzformátor, minek a szekunder 1x230V, a primer
2x115V-ra van tekerve, a földelés a szekunder közepére van
kötve. A megcsapolt szekunderről üzemelő készülék
diferenciált hálózati zavart kapnak, amit a legtöbb készülék
jól tolerál, és valóban javul a rendszer hangzásvilága.
Figyelem, itt a szekunder a 2x115V! Nehogy vki felcserelje!
Uraim, p61 figyelmeztetését megerősítendő, további pontosítás:
A primer oldalon nem tanácsos a 2x115V közepét leföldelni, és a 230V-ra tekert szekunderen levenni a tápot, mert egy nullázott hálózatban ott nem 230V, hanem közel 460V fog megjelenni, ez komoly problémát okozhat.
A helyes megfogalmazás, a primer 1x230V, a szekunder 2x115V és a szekunder közepét lehet leföldelni.
Ez a közösmódusú zajokat csökkenti, minél szimetrikusabb a trafótekerés, meg azért jól árnyékolt, meg alaposan rögzített és vákumimpregnált, akkor lehet jobb a hatása mint egy CLC zavarszűrő áramkör. A kellő túlméretezés ( minimum 2x szorzóval) fontos és a toroid trafók előnyösebbek.
Viszont aki beiktatja az 1-2kW-os toroid trafót a rendszerbe, az számítson arra, hogy az induló áram levágja a 16A-es lakás megszakítót még akkor is, ha be van téve egy NTC.
Hálózati szűrők
VBV-nek ezt a hozzászólását nem olvastam, köszi hogy be idézted.
Nem is nagyon olvashattad, mert ezt egy kérdésemre küldte emailban, de talán nem sértődik meg, ha most ideidéztem...