Ott van lejjebb a fotója,...amint járatásra bekötötte.(Furutech)
Amúgy attól biztosan nem jobb,mint amilyen neked van... kispest-newbie hirdetésénél írtad,hogy neked is VIBRA-R elosztód van.
Ott van lejjebb a fotója,...amint járatásra bekötötte.(Furutech)
Hmm elég érdekes mert tp 82-est nem találtam csak 80-ast …..a fapaci elosztóról semmi infóm nincs, de nem is találtam…. de ha dobnál róla egy képet akkor tudnám azonosítani és szeretném kipróbálni ha ennyire jó?..
Ez márcsak azért is így van, mert mindannyian mások vagyunk, más-más rendszerrel, más-más füllel, más-más elvárásokkal, és nem utolsó sorban más-más hálózati zavarokkal.supravox írta: ↑2024.12.06., pén. 15:07Jaja.zoli73 írta: ↑2024.12.06., pén. 14:58Fel kell fedjem magam, mert én voltam az, aki sugallta Supravox kollégának, látva az elosztóját, hogy egy ilyen nívós rendszer(ami az aláirásában olvasható), sokkal jobb elosztót érdemelne.
Konkrét márkát/típust nem javasoltam, csak elmondtam, hogy nálam a legkisebb Furutech elosztó(TP-60e) milyen sokat hozott, a korábban használt Fapaci elosztóhoz képest, ami figyelembe véve az árkategóriákat, nem is szabad, hogy meglepő legyen.
Ezzel (hifi)bogarat ültettem Supravox fülébe, és tett is egy próbát a lent említett elosztóval. Az eredmény az lett, hogy nála a Fapaci elosztó jobban teljesít, mint a sokszoros árú, nagy márka elosztója.
Konklúziók? Semmi sem biztos, semmi sincs előre borítékolva, és egyikről sem lehet kijelenteni, hogy tuti minden rendszerben jobban fog működni.
Tanulságos tapasztalat szerzés volt, és nem csak Supravoxnak!
Lehet nem hangsúlyoztam ki de a teszt eredménye valószínűleg nem általánosítható.
Nem kizárt,hogy másnál más eredményt kapnánk.
Jaja.zoli73 írta: ↑2024.12.06., pén. 14:58Fel kell fedjem magam, mert én voltam az, aki sugallta Supravox kollégának, látva az elosztóját, hogy egy ilyen nívós rendszer(ami az aláirásában olvasható), sokkal jobb elosztót érdemelne.
Konkrét márkát/típust nem javasoltam, csak elmondtam, hogy nálam a legkisebb Furutech elosztó(TP-60e) milyen sokat hozott, a korábban használt Fapaci elosztóhoz képest, ami figyelembe véve az árkategóriákat, nem is szabad, hogy meglepő legyen.
Ezzel (hifi)bogarat ültettem Supravox fülébe, és tett is egy próbát a lent említett elosztóval. Az eredmény az lett, hogy nála a Fapaci elosztó jobban teljesít, mint a sokszoros árú, nagy márka elosztója.
Konklúziók? Semmi sem biztos, semmi sincs előre borítékolva, és egyikről sem lehet kijelenteni, hogy tuti minden rendszerben jobban fog működni.
Tanulságos tapasztalat szerzés volt, és nem csak Supravoxnak!
Melyik fajta elosztó ami nyert , lehetne tudni mindkét típust ?
Elnézésedet kapom! Szabad kérni egy kevés beszámolót, hogy miben érzed jobbnak, a régi kontaset elosztódhoz képest mekkora előrelépés, esetleg erről is egy fotót, árban hogyan viszonyulnak egymáshoz (nem kell pontos összeg)? Számításba vennénk talán többen is egy jövőbeni beruházásban.
Hát ja... Dirac impulzus ide, Laplace transzformácio oda...
"A kondenzátor a hirtelen fellépő feszültségugrások közvetlen közelében hajlamos rövidzárként viselkedni. Ezzel csökkenti az ilyen jellegű, bejövő zavarok nagyságát."La_Valse írta: ↑2024.11.29., pén. 18:00
A kondenzátor a hirtelen fellépő feszültségugrások közvetlen közelében hajlamos rövidzárként viselkedni.
Ezzel csökkenti az ilyen jellegű, bejövő zavarok nagyságát.
Ebben az esetben még egy jótékony hatása van. Ha olyan berendezést csatlakoztatunk az elosztóba, vagy
távolítunk el, ami be van kapcsolva, akkor elektromos ív, szikra keletkezhet. Ennek nagyságát is csökkenti.
A kondenzátor a hirtelen fellépő feszültségugrások közvetlen közelében hajlamos rövidzárként viselkedni.Telekinetik írta: ↑2024.11.29., pén. 09:22Üdvözlet!
Ha volt már korábban a téma, elnézést! Sokat olvastam vissza, de nem találtam.
Mi lehet az elméleti/ gyakorlati haszna az elosztóban, a fázis és nulla vezetők közé iktatott kondenzátoroknak?
Minden csatlakozóaljzathoz tartozik egy. Ha jól látom, MPX 0,22uF K X2 - 275/300/310V AC.
Köszönöm!
hodyka írta: ↑2024.11.29., pén. 10:57ZavarszűrésTelekinetik írta: ↑2024.11.29., pén. 09:22Üdvözlet!
Mi lehet az elméleti/ gyakorlati haszna az elosztóban, a fázis és nulla vezetők közé iktatott kondenzátoroknak?
Minden csatlakozóaljzathoz tartozik egy. Ha jól látom, MPX 0,22uF K X2 - 275/300/310V AC.
Köszönöm!![]()
ZavarszűrésTelekinetik írta: ↑2024.11.29., pén. 09:22Üdvözlet!
Köszönöm!
Csillagpontosan van bekötve. A KáCsa oldalán, valamelyik Furutech elosztó leírásában megemlíti, hogy minden elosztójuk csillagpontos kötéssel, és 14AWG keresztmetszetű, alpha réz kábellel összekötött.supravox írta: ↑2024.11.27., szer. 15:17Jó meglátás.
Sajnos nem tudom,hogy van kötve.
Még nem szedem szét hisz tesztelni van nálam.
Akkor 2 órát kap minden aljzat.
Köszi![]()
Jó meglátás.
Lehet, rosszul gondolom, de ez csak akkor ér valamit, ha sorba vannak kötve a dugaljak.
RemélemRedguy írta: ↑2024.11.27., szer. 13:42Látatlanban azt gondolom, hogy az elsódleges tapasztalat a megdöbbenés lesz (még bejáratás előtt)supravox írta: ↑2024.11.27., szer. 12:20SziaTaarzan írta: ↑2024.11.27., szer. 08:50
Igen! Mint minden a lánc része és a saját tapasztalatom, talán a tápellátás az egyik legfontosabb eleme. Hiszen itt kezdődik minden ebből "készül" majd a jel, amit szállítanak a vezetékek a hangfaladnak. "Koszos vízből nem jó sört főzni"
Minden magas minőségű elem ad hozzá a rendszerhez, de a többi eleme ezt kiaknázza e, az egy másik kérdés. - Ide is egy gondolat: "Egy rendszer annyira erős, amire a leggyengébb láncszeme képes"
Az, hogy milyen és mennyiért a lánc többi elemén múlik, no meg a pénztárcán. Nem feltétlen a nagyon drága dugalajakkal szerelt a jó - persze nem rossz -, de az is csak egy eleme a rendszernek. Legalább olyan fontos, hogy milyen "drót" van benne, vagy a ház megépítése, árnyékolása, rezgéscsillapítás, stb.
A kontasetek (és kontaset típusú,pl. Titan Audio, Wire World Matrix) tényleg nem a legjobbak, egy bizonyos szint felett, kérdés Te elérted-e azt a szintet?
Aztán jön a dilemma szűrő vs nem szűrő. Én magam nem preferálom. Így csakis olyat ajánlanék, ami mentes. A Furutech házatáján vannak jó megoldások, az élen járnak tápellátásban. Ha barkácsra adod a fejed is jó alapot adnak.
A saját példám a végére. Egy Isol-8 PowerLine-t vettem alapul és átépítettem. Kidobtam a szűrőt, Furutech NCF és Gold (fele-fele) dugaljak és NCF IEC. Kábel szintén, Furutech Alpha-22 és Alpha-CB10. Fodesz féle saválló lábak-tüskék elcsatolásnak, így 3-4 kg lett a szerkezet
Bár, ha összeadom nem olcsó, de szeretek barkácsolni.
20240225_091849.jpg
20240225_091826.jpg
20240225_091806.jpg
Köszi a hozzászólást.
Ma hazaviszek egy Furutech elosztót.
Ez még nem NCF-es vagy mi.
Nekem kell a 8 "luk"
Bejáratom aztán referálok mi a tapasztalat.![]()
Látatlanban azt gondolom, hogy az elsódleges tapasztalat a megdöbbenés lesz (még bejáratás előtt)supravox írta: ↑2024.11.27., szer. 12:20SziaTaarzan írta: ↑2024.11.27., szer. 08:50Igen! Mint minden a lánc része és a saját tapasztalatom, talán a tápellátás az egyik legfontosabb eleme. Hiszen itt kezdődik minden ebből "készül" majd a jel, amit szállítanak a vezetékek a hangfaladnak. "Koszos vízből nem jó sört főzni"
Minden magas minőségű elem ad hozzá a rendszerhez, de a többi eleme ezt kiaknázza e, az egy másik kérdés. - Ide is egy gondolat: "Egy rendszer annyira erős, amire a leggyengébb láncszeme képes"
Az, hogy milyen és mennyiért a lánc többi elemén múlik, no meg a pénztárcán. Nem feltétlen a nagyon drága dugalajakkal szerelt a jó - persze nem rossz -, de az is csak egy eleme a rendszernek. Legalább olyan fontos, hogy milyen "drót" van benne, vagy a ház megépítése, árnyékolása, rezgéscsillapítás, stb.
A kontasetek (és kontaset típusú,pl. Titan Audio, Wire World Matrix) tényleg nem a legjobbak, egy bizonyos szint felett, kérdés Te elérted-e azt a szintet?
Aztán jön a dilemma szűrő vs nem szűrő. Én magam nem preferálom. Így csakis olyat ajánlanék, ami mentes. A Furutech házatáján vannak jó megoldások, az élen járnak tápellátásban. Ha barkácsra adod a fejed is jó alapot adnak.
A saját példám a végére. Egy Isol-8 PowerLine-t vettem alapul és átépítettem. Kidobtam a szűrőt, Furutech NCF és Gold (fele-fele) dugaljak és NCF IEC. Kábel szintén, Furutech Alpha-22 és Alpha-CB10. Fodesz féle saválló lábak-tüskék elcsatolásnak, így 3-4 kg lett a szerkezet
20240225_091849.jpg
20240225_091826.jpg
20240225_091806.jpg
Köszi a hozzászólást.
Ma hazaviszek egy Furutech elosztót.
Ez még nem NCF-es vagy mi.
Nekem kell a 8 "luk"
Bejáratom aztán referálok mi a tapasztalat.
SziaTaarzan írta: ↑2024.11.27., szer. 08:50Igen! Mint minden a lánc része és a saját tapasztalatom, talán a tápellátás az egyik legfontosabb eleme. Hiszen itt kezdődik minden ebből "készül" majd a jel, amit szállítanak a vezetékek a hangfaladnak. "Koszos vízből nem jó sört főzni"
20240225_091849.jpg
20240225_091826.jpg
20240225_091806.jpg
Nem is néztem... De valóban ez már nagyon nem az a szint, amit egy Kontaset-re bíznék. De én a Te szinteden el is vérzem, hogy mi lehetne jó megoldás.Szerintem elérte azt a szintet, lásd az aláírásában.
Igen! Mint minden a lánc része és a saját tapasztalatom, talán a tápellátás az egyik legfontosabb eleme. Hiszen itt kezdődik minden ebből "készül" majd a jel, amit szállítanak a vezetékek a hangfaladnak. "Koszos vízből nem jó sört főzni"
Megtörtént.