Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Class D amp (tapasztalatok-vélemények)

Paszuly
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Re: Class D amp (tapasztalatok-vélemények)

Hozzászólás Szerző: Paszuly »

a.gabriel írta:
2024.06.09., vas. 10:13
Gratulálok!
És azt kívánom, csak így tovább, le NE térj róla, mert akkor eltévedés lesz a vége.
Tényleg nem értem, miért jó az valakinek, hogy másokat piszkál.
Pláne így, nyilvánosan. gondolkodik.gif

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

gomolalaci írta:
2024.06.07., pén. 22:15
turho írta:
2024.06.06., csüt. 21:21
gomolalaci írta:
2024.06.05., szer. 20:15
Megérkezett Kínából egy 36V-os 9.5A -os LLC kapcsoló üzemű tápom. Beszerelés után megállapítottam, hogy legalábbis audió célra sokkal jobb, mint a MeanWell és kb. féláron van! Ja! És nem kell cipelni :rolleyes: :napsut: :smile53:
Engem érdekelne, ha van link, mi vált be. Illetve mit táplalsz vele, TPA?
Ezt vettem: https://www.ebay.com/itm/386603640107?var=653947629520
TPA 3225-höz
Gratulálok!
És azt kívánom, csak így tovább, le NE térj róla, mert akkor eltévedés lesz a vége.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

gomolalaci írta:
2024.06.07., pén. 22:17
tsilver2 írta:
2024.06.06., csüt. 09:01
esetleg vmi link, hogy ne kelljen keresgélni?
https://www.ebay.com/itm/386603640107?var=653947629520
Komoly cuccnak tűnik.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

tsilver2 írta:
https://www.ebay.com/itm/386603640107?var=653947629520
A gondolkodás nem megerőltető...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

turho írta:
2024.06.06., csüt. 21:21
gomolalaci írta:
Megérkezett Kínából egy 36V-os 9.5A -os LLC kapcsoló üzemű tápom. Beszerelés után megállapítottam, hogy legalábbis audió célra sokkal jobb, mint a MeanWell és kb. féláron van! Ja! És nem kell cipelni :rolleyes: :napsut: :smile53:
Ezt vettem: https://www.ebay.com/itm/386603640107?var=653947629520
TPA 3225-höz

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3795

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Alex_Aston írta:
2024.06.06., csüt. 21:02
kaef2 írta:
2024.06.06., csüt. 09:56
A 3 hete megtartott AVX fórum találkozón a Bowers and Wilkins 801 D4 Signature és a 804 D4 hangsugárzókat egy hazai fejlesztésű, diszkrét elemekből, nem kész modulból összerakott prototípus 2x200W + 2x800W D osztályú erősítő hajtotta Kishonti István előadása és 4 csatornás zenei bemutatója során. .....
Ha valaki kiváncsi a hangjára, akkor eljöhet hozzám meghallgatni ebben a rendszerben a következő egy-két hétben.....
Nekem tetszett, amit ott lehetett hallani a talin.

Érdekelne egy fülelés, ha tényleg van rá mód. A hozzád mit takar irányban?
XVI kerület, Budapest.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

gomolalaci írta:
2024.06.06., csüt. 20:24
tsilver2 írta:
A kérdés nekem szólt?
Igen! :) Kíváncsian várom magam is - amennyiben publikus - a linket ahonnan beszerezted.
Hálás köszönet!
D'

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: turho »

gomolalaci írta:
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3567

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

kaef2 írta:
2024.06.06., csüt. 09:56
A 3 hete megtartott AVX fórum találkozón a Bowers and Wilkins 801 D4 Signature és a 804 D4 hangsugárzókat egy hazai fejlesztésű, diszkrét elemekből, nem kész modulból összerakott prototípus 2x200W + 2x800W D osztályú erősítő hajtotta Kishonti István előadása és 4 csatornás zenei bemutatója során. .....
Ha valaki kiváncsi a hangjára, akkor eljöhet hozzám meghallgatni ebben a rendszerben a következő egy-két hétben.....
Nekem tetszett, amit ott lehetett hallani a talin.

Érdekelne egy fülelés, ha tényleg van rá mód. A hozzád mit takar irányban?
Csak a Marantz! :-D

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

tsilver2 írta:
A kérdés nekem szólt?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3795

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

A 3 hete megtartott AVX fórum találkozón a Bowers and Wilkins 801 D4 Signature és a 804 D4 hangsugárzókat egy hazai fejlesztésű, diszkrét elemekből, nem kész modulból összerakott prototípus 2x200W + 2x800W D osztályú erősítő hajtotta Kishonti István előadása és 4 csatornás zenei bemutatója során. Létezik 4x 3500W-os verziója is, ennek a kisebbnek ugyanaz a tápja, mint a sokkal nagyobb teljesítményűnek. Létezik DSP-vel is, a DSP firmware is hazai fejlesztésű, egy Analog Devices chipre fejlesztve.

Kép

Kép

Ha valaki kiváncsi a hangjára, akkor eljöhet hozzám meghallgatni ebben a rendszerben a következő egy-két hétben:

Kép
Kép
Kép

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

a.gabriel írta:
2024.05.12., vas. 07:36
hodyka írta:
2024.05.12., vas. 05:09
a.gabriel írta:
2024.05.11., szomb. 22:22
Az ilyen erősítőkben használt tápegységeket használják LED világításra (hozzáteszem sajnos), és itt Mo-n feltalálták néhányan a spanyol viaszt, hogy csodálatos érzelmes hangot tudnak ezekkel előállítani.

Egy ilyen meg olyan szotyola erősítőket meg hagyjuk már, pláne ha egy streamer is bele van integrálva.
Ha netalántán huzat lenne a szobában, akkor levinné a légáramlat a helyéről.

De, nehogy megsértődjenek az ilyen eszközöket birtokló tulajok, kívánom nekik, hogy csak így tovább, és hallgassák az érzelmi tengerét adó cuccaikat.
Hol használnak LED világításra ilyen tápegységet ?

Ezek szerint akkor Te kilóra veszel erősítőt gondolom, bemész az üzletbe megkérdezed melyik a legnehezebb és az a legjobb

Igen nagy huzatnak kéne lenni..........

Szerintem fogalmad sincs miket írtál le, csak kötekedni akartál, de hát ez vagy Te
Nem megyek át személyeskedésbe, bármennyire is várod!

De látom, hogy mélyen megérintettek a szavaim, mindazok mellet, hogy ezzel kezded a reggeled, hogy támadsz.

Nemrégiben egy általad kiválónak tartott deszka darabot tettél fel ide, és most már egy All-in-one-t.
Ha az annyira OK volt, akkor miért is lett ez?

Érdemes lenne, mindenkinek kibővíteni a tudását az EMI, RFI sugárzás ismeretére, és arra hogy ezek a sugárzások mit csinálnak a hanggal, és az elő személyekkel, az ilyen tápegységek.

És hogy választ is kapjál a kilós termékekre, képzeld tudás alapján történik bárminemű kiválasztás, ami mögött szemrevételezés, rendszerelmélet, és koncepcionális tapasztalat van.

Mind1, az a lényeg, hogy érzelem tengerén tudnak valakik utazni ezekkel a drazsékkal.....
Szia

Nem tudom hol laksz, de meghívlak egy kis ZENE hallgatásra, szívesen látlak...
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

supravox írta:
2024.05.12., vas. 10:42
denesdr írta:
2024.05.12., vas. 10:13
supravox írta:
2024.05.12., vas. 09:53
Egy hazai amúgy elismert és kedvelt "gyártót" kértem meg,hogy az aktuális legmenőbb hypex kit-et felhasználva építsen egy végfokot de rendes dupla analóg táppal.
A Hypex végfokokhoz a saját SMPS-ük a legjobb, sokan próbálkoztak velük lineáris tápolással, de mindig ez lett a konklúzió. Persze ettől még egyáltalán nem biztos, hogy SMPS-sel tetszett volna neked, de lesz..zni ettől még nem kell (ezt csak általánosan írom), mert sokan használják megelégedéssel ezeket a készülékeket.
Nem véletlen írtam a több tapasztalatot.Ha egy MBL-nek Trinnov-nak nem sikerült /számomra/ értékelhető hangot kicsiholnia a technikából akkor miért írjam azt,hogy ó hát persze nagyon szuper.
Ellenben a Soulution valamelyik erősítője tetszett.
De sztem ők komolyabban vették ezt a dolgot.
Ki az a MBL és Trinnov? Ők a mindentudók? :napsut:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

supravox írta:
2024.05.12., vas. 09:53
La_Valse írta:
2024.05.12., vas. 07:29
A hozzászólásokból az derül ki, a technológia zsigeri elutasítói vannak megsértődve, hogy
egyáltalán van, aki ilyet merészel birtokolni, hallgatni, és hovatovább beszélni is róla.
Szerintem picit félreértesz valamit.
Már ha rám gondoltál😁
A technológia iránti elutasításom nem zsigeri.Vegytisztán tapasztalati.
Évekkel ezelőtt én is futottam egy kört D osztállyal kapcsolatban.
Egy hazai amúgy elismert és kedvelt "gyártót" kértem meg,hogy az aktuális legmenőbb hypex kit-et felhasználva építsen egy végfokot de rendes dupla analóg táppal.
Komoly keszülékházba.
Szóval nem a disznóóldeszkára visító kapcsitáppal.
Nem lett jó.
Hetekig csak feszengve hallgattam zenét.
Hallottam full kiépítésben Trinnov rendszert.Aminek minden eleme D-osztályos vegfok volt.
Lenyűgöző volt 10 percig.
Aztán olyan volt az érzés mint a fogorvosnál.
Mi volt még?
Ja MBL.. nem az űber több százerez eurós cucc.
Csak a kb. 100 ezer.
Ugyanaz a kellemetlen érzés tört rám.
Én egyszerűen nem tudnék egy ilyen hangképpel együtt élni.
A fenti tapasztalatok miatt berzengedek akkor mikor valaki megpróbál meggyőzni,hogy az Aliexpressen összevásárolt lomokból megépítette a mindent lebírkózót.
A minőség (bármiben) csak a márka és az ár lehet???

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

a.gabriel írta:
2024.05.12., vas. 09:50
Ha audioról van szó, akkor olvassál utána, hogy egy Jeff Rowland, vagy egy MSB mit tesz meg azért, hogy mind a külső, mind a belső hatás a lehető legkevésbé szóljon bele a hangba.

De, más területen, ott van az Synergistic Research, vagy Acoustic Review, Schnerzinger, Telos Audio, stb....terméik, tudod ezek nem elvek, hanem testet öltött termékek, csakhogy megint NE legyen igazad..

Minden bizonnyal éltél ezek termékkel együtt, vagy valamelyikével, és tudod, mit csinálnak, és miként dolgoznak.

Anno ugyan ez volt a kontakt javító folyadékkal, senki nem tudott fényképen számos darabot felmutatni, mint én, de mindenkinek volt egypár jó-rossz szava a témához, akik egyetlen eggyel sem rendelkeztek.

Számtalanszor bebizonyosodott itt már, hogy mások pufogtatnak, nem akinek van ezekkel tapasztalata.

De ha nem akarsz olvasni, akkor érdemes megnézni az On The Spot-t, azon belül is a digitális világ hatásait az emberi szervezetre. Ha jól emlékszem fent van a youtube-on, de ha ott nincs akkor házimozisan élve, valamelyik kölcsönzön.

Erről ennyit, itt befejeztem, akit érdekel ez az egész, akkor úgy is utána fog nézni, a többieknek meg marad a pufogtatás...
36_1_11.gif
Én bizonyosan nem fogok utána nézni, ráadásul nem is ,,pufogtatok" :rolleyes: Most mi lesz? Örömmel és elégedettséggel hallgatom továbbra is a zenét, és nem a nagyon nagy nevekre és ,,nagyágyúkra" csorgatom a nyálam 36_1_11.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gomolalaci 2024.05.12., vas. 20:59-kor.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

a.gabriel írta:
2024.05.12., vas. 09:18
Javaslom olvassál inkább és tanulj, tapasztaljál, de egy ilyen hangnemű írásra csak azt tudom mondani, maga a stílus meandervölgyi kivonatban.
Ezért tart itt egy fórum, mert sokan nem tudnak viselkedni, és ezért nem is írnak már ide be....
Viszont ezzel átléptél egy határt, ami miatt itt minden további ismeretanyag nem lesz megosztva, sem nyilvánosan, sem másképpen, ja és engem senki nem fog pontozni, azt az óvodába szokás.
Köszönjétek meg denesdr-nek
Nem, nem köszönöm meg denesdr- nek :D Baj?

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

a.gabriel írta:
2024.05.11., szomb. 22:22
Az ilyen erősítőkben használt tápegységeket használják LED világításra (hozzáteszem sajnos), és itt Mo-n feltalálták néhányan a spanyol viaszt, hogy csodálatos érzelmes hangot tudnak ezekkel előállítani.

Egy ilyen meg olyan szotyola erősítőket meg hagyjuk már, pláne ha egy streamer is bele van integrálva.
Ha netalántán huzat lenne a szobában, akkor levinné a légáramlat a helyéről.

De, nehogy megsértődjenek az ilyen eszközöket birtokló tulajok, kívánom nekik, hogy csak így tovább, és hallgassák az érzelmi tengerét adó cuccaikat.
bravo.gif bravo.gif bravo.gif

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

A mostani LLC tápok már nagyon jók

https://www.monolithicpower.com/underst ... onant-tank

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

a.gabriel írta:
2024.05.12., vas. 07:36

Nemrégiben egy általad kiválónak tartott deszka darabot tettél fel ide, és most már egy All-in-one-t.
Ha az annyira OK volt, akkor miért is lett ez?
Szia

Meg van az is, csak most pihen, a Lumint M1-et a Fiamtól kaptam és tetszik is :rolleyes:

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 283

Hozzászólás Szerző: feket663 »

gyongyhalas írta:
2024.05.12., vas. 14:02
feket663 írta:
2024.05.12., vas. 13:04
gyongyhalas írta:
2024.05.12., vas. 12:28

Szerintem olvasd el mégegyszer...Talán a cikk még elfogult is lehetne hiszen termék eladásáról van szó ...így a hülyítés is benne van a pakliban....de és itt a de, más készülékeknél is van szó emi/rfi filter alkalmazásáról annak szükségletéről...innen már csak egy gondolat a hangminőségére való káros hatásának csökkentésére való irányultság.....vagy minnél nagyobb annál jobban szól a zene? Nekem mindkét rendszerem van ....Talán sokunknál nincs így...Az én tapasztalatom hasonlóan az érzelmek hiányára utal egyik rendszer ellenében...A másik meg elképesztő felbontás és dinamika jellemzi.....Na most melyik kezembe harapjak.....vagyis fáj az érzékenyebb kezem....Ennyi Valami okozza a fejben kialakuló érzetet....Nem írok jobbságot csak másságot és elfogultságot.....Talán valóban szükséges lenne mérni
melyik készülék tápegység zavaróbb és itt lehetne beszélgetést kezdeni ötletelni.......Bár nagyon nem szeretem a méricskélés szót...de miért is van valami? Gondolom ezzel nem sértek egyéneket. POnt
" A 4 mm vastag alumínium készülékház teljesen árnyékolt az EMI/RFI interferencia ellen, sőt a rendszer sugárzásmentes, hogy megakadályozza a rákapcsolt készülékek induktív szennyezését." Ez azért nekem eléggé bullshit dumának tűnik, azzal a szennyezéssel, amit a szomszéd inverteres klímája, vagy akár kapcsolóüzemű tápos D osztályú erősítője okoz, nem nagyon írják, hogy mit csinál, csak hogy az "áram kondicionálás kiváló hatékonyságának egyik kulcsa a magas minőségű, egyedi gyártású toroid transzformátor." Akkor az én toroid transzformátorral ellátott tápegységem is ekkora truváj lenne?
Ezek a tápszűrő/kondicionáló eszközök sem működnek mindenkinél, sokan arra panaszkodnak, hogy pont az életet ölik ki a mögéjük kapcsolt készülékek hangjából. Sajnos/szerencsére én sohasem éreztem szükségét ilyesmiknek, nem is költenék ezekre, azokhoz a zenékhez, amit hallgatok, semmi szükség rá, és vannak olyan hobbijaim, amikre szívesebben áldozok.
A hangminőségről adott leírás pedig pont olyan, mint bármilyen más cikknél olvasható, lágyabb, nagyobb felbontású, etc., etc. De mi van, ha azt a hangot nem is lágyra szerette volna alakítani a hangmérnök?
Na akkor másodszorra sem sikerült.... :D :smile53:
Vállalom.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

feket663 írta:
2024.05.12., vas. 13:04
gyongyhalas írta:

Szerintem olvasd el mégegyszer...Talán a cikk még elfogult is lehetne hiszen termék eladásáról van szó ...így a hülyítés is benne van a pakliban....de és itt a de, más készülékeknél is van szó emi/rfi filter alkalmazásáról annak szükségletéről...innen már csak egy gondolat a hangminőségére való káros hatásának csökkentésére való irányultság.....vagy minnél nagyobb annál jobban szól a zene? Nekem mindkét rendszerem van ....Talán sokunknál nincs így...Az én tapasztalatom hasonlóan az érzelmek hiányára utal egyik rendszer ellenében...A másik meg elképesztő felbontás és dinamika jellemzi.....Na most melyik kezembe harapjak.....vagyis fáj az érzékenyebb kezem....Ennyi Valami okozza a fejben kialakuló érzetet....Nem írok jobbságot csak másságot és elfogultságot.....Talán valóban szükséges lenne mérni
melyik készülék tápegység zavaróbb és itt lehetne beszélgetést kezdeni ötletelni.......Bár nagyon nem szeretem a méricskélés szót...de miért is van valami? Gondolom ezzel nem sértek egyéneket. POnt
" A 4 mm vastag alumínium készülékház teljesen árnyékolt az EMI/RFI interferencia ellen, sőt a rendszer sugárzásmentes, hogy megakadályozza a rákapcsolt készülékek induktív szennyezését." Ez azért nekem eléggé bullshit dumának tűnik, azzal a szennyezéssel, amit a szomszéd inverteres klímája, vagy akár kapcsolóüzemű tápos D osztályú erősítője okoz, nem nagyon írják, hogy mit csinál, csak hogy az "áram kondicionálás kiváló hatékonyságának egyik kulcsa a magas minőségű, egyedi gyártású toroid transzformátor." Akkor az én toroid transzformátorral ellátott tápegységem is ekkora truváj lenne?
Ezek a tápszűrő/kondicionáló eszközök sem működnek mindenkinél, sokan arra panaszkodnak, hogy pont az életet ölik ki a mögéjük kapcsolt készülékek hangjából. Sajnos/szerencsére én sohasem éreztem szükségét ilyesmiknek, nem is költenék ezekre, azokhoz a zenékhez, amit hallgatok, semmi szükség rá, és vannak olyan hobbijaim, amikre szívesebben áldozok.
A hangminőségről adott leírás pedig pont olyan, mint bármilyen más cikknél olvasható, lágyabb, nagyobb felbontású, etc., etc. De mi van, ha azt a hangot nem is lágyra szerette volna alakítani a hangmérnök?
Na akkor másodszorra sem sikerült.... :D :smile53:

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 283

Hozzászólás Szerző: feket663 »

gyongyhalas írta:

RPI4B-Allo BOSS V1.2, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”