Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5241

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mivel már évek óta gyalázod ezt a márkát, nem lenne itt az ideje, hogy végre meghallgass egyet? 
Egyáltalán nem gyalázom, legfeljebb nem tetszik a koncepciójuk. Egyébként hallgattam is egyszer egy régebbi példányukat, nfb1 wm,  (az speciel némi fenntartással tetszett), de nem ez alapján ítélek, sőt, nem is ítélek, csak kétkedésemnek adok hangot. Műszakilag is látok bennük számos problémás megoldást, de sok más készülékben is előfordulnak ilyenek.  

Bármilyen két különböző hangzás közötti különbség megítélése borzasztóan szubjektív, hiszen az egyik ember számára egy adott különbség aprónak tűnik és nem számottevő, míg a másik nagynak véli.

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: magicvoice »

...ezt sosem fogom megérteni, hogy ha egy új drivertől ég és föld, akkor eddig hogy lehetett annyira jó?
...nekem ez több, mint gyanús...

Mivel már évek óta gyalázod ezt a márkát, nem lenne itt az ideje, hogy végre meghallgass egyet? 

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Mint mondtam a firmware a lényeg. Az pedig nem az oprendszerre települ, hanem a DAC-ba. Ez vezérli a DAC-ot. Az új driver csak windowshoz van. Kevesebb CPU időt eszik és az új firmware miatt szükséges, mert ez támogatja. Linux és MAC alá nem kell semmilyen driver, de a firmware telepítéshez windows kell.http://www.audio-gd.com/En%20audio-gd.htm
Ez mindegyik gd dac-hoz telepíthető?
Akkor letöltés és telepítés? Nincs semmi flikk-flakk?
Gondolom usb-vel kell kapcsolódni a windows-os géphez?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

yesname
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: yesname »

Nekem gd dac-om van de osx alá nem kell driver! Azért a windows-os gépre felteszem ha annyira jó!,
Mint mondtam a firmware a lényeg. Az pedig nem az oprendszerre települ, hanem a DAC-ba. Ez vezérli a DAC-ot. Az új driver csak windowshoz van. Kevesebb CPU időt eszik és az új firmware miatt szükséges, mert ez támogatja. Linux és MAC alá nem kell semmilyen driver, de a firmware telepítéshez windows kell.
http://www.audio-gd.com/En%20audio-gd.htm
Processzor: Arvus H1-D DAC: Merging Hapi MKII + DA8P és Merging Anubis Pro DRC: Audiolense Végfok: 2xNilai 500DIY Mono, Apollon 5xNCx500 / Zajkeltők: Elac FS 407, Elac CC 400, B&W 685 S2 Kábelek: AQ Carbon USB, AQ King Cobra XLR IC, HiDiamond 8 Display: Samsung QE65QN95 Egyéb: Isotek EVO3 Sirius és Premier

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Akinek Audio-Gd DAC-ja van azoknak erősen javaslom az új 2014-es v2.0 firmware és driver telepítését. Klasszisokkal jobb a hang. Nagyobb szeparáltság és tér, nagyobb dinamika, gyorsabb mélyek, szebb magasak. Ég és föld! Igen, még az eddigiekhez képest is.
Nekem gd dac-om van de osx alá nem kell driver! Azért a windows-os gépre felteszem ha annyira jó!,
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

yesname
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

...ezt sosem fogom megérteni, hogy ha egy új drivertől ég és föld, akkor eddig hogy lehetett annyira jó?

A firmware miatt, nem a driver miatt. Csak az új firmware nem megy a régi driverekkel és az új driver nem terheli a procit annyira. Utóbbit alá tudom támasztani. Na meg hallás alapján előbbit is. Elmondásuk szerint javítottak az időzítésen, jitteren és a processzorterhelésen.  Az ég és föld pedig lehet csak túlzás. Hallhatóan jobb, ennyi. Nekem "ég és föld"-nek tűnt, de nincs AB-be régi driverrel ugyanilyen DAC.
Processzor: Arvus H1-D DAC: Merging Hapi MKII + DA8P és Merging Anubis Pro DRC: Audiolense Végfok: 2xNilai 500DIY Mono, Apollon 5xNCx500 / Zajkeltők: Elac FS 407, Elac CC 400, B&W 685 S2 Kábelek: AQ Carbon USB, AQ King Cobra XLR IC, HiDiamond 8 Display: Samsung QE65QN95 Egyéb: Isotek EVO3 Sirius és Premier

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5241

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Akinek Audio-Gd DAC-ja van azoknak erősen javaslom az új 2014-es v2.0 firmware és driver telepítését. Klasszisokkal jobb a hang. Nagyobb szeparáltság és tér, nagyobb dinamika, gyorsabb mélyek, szebb magasak. Ég és föld! Igen, még az eddigiekhez képest is.

yesname
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3247

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Meg tudnád fogalmazni,hogy milyen értelemben volt jobb a hangzás cd+dac párossal (tér,felbontás,dinamika stb)?
Csak azért érdekel,mert nekem is a fent nevezett cd játékosom van és gondolkodom némi továbblépésen.
Ami azonnal feltűnik a hangjában, a természetesség. Nyiltabb, dinamikussabb, lett a mélységi térábrázolás egy klasszissal jobb. Az énekhang érthetősége, a hangszerhangok és a felbontás terén nagyot lépett előre. De amit szintén meg kell említsek, mint negatívum, ha egyáltalán az, hogy a dac által kiadott jel, kicsit gyengébb mint amit a cd saját kimenetén produkál. Magyarul egy kicsit halkabb, de nem dinamikátlan. Mindőssze egy picit feljebb kell tekerni a hangerőszabájzót. Ez egy igen jó kis dac, enné sokkal jobb cd játszók hangján is jávít.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Egyértelműen a Heed dac-al jobb a hangja! Nem egy kategória a kettő. De mostanra okafogyottá vált a felvetésem, ugyanis mindkettő eladósorban van. A Sonyra már megvan a vevő, a dacot pedig itt hírdetem. Annak ellenére, hogy a Sony új korától az enyém, a Heed pedig csak 2 éve, mégis ettől válok meg fájóbb szívvel. Remek kis készülék.

Meg tudnád fogalmazni,hogy milyen értelemben volt jobb a hangzás cd+dac párossal (tér,felbontás,dinamika stb)?
Csak azért érdekel,mert nekem is a fent nevezett cd játékosom van és gondolkodom némi továbblépésen.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Egyértelműen a Heed dac-al jobb a hangja! Nem egy kategória a kettő. De mostanra okafogyottá vált a felvetésem, ugyanis mindkettő eladósorban van. A Sonyra már megvan a vevő, a dacot pedig itt hírdetem. Annak ellenére, hogy a Sony új korától az enyém, a Heed pedig csak 2 éve, mégis ettől válok meg fájóbb szívvel. Remek kis készülék.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Persze, én is úgy gondoltam, hogy a futómű és a dac kb egy kategória. Jelen állás szerint futóműnek Sony CDP-XB 930 -ast használok, a dac pedig egy Heed Dactilus. A jel coax digit kábelen megy, optikait nem is próbáltam, tudomásom szerint is jobb a coax. Elképzelésem szerint a dac-ban tőbb tartalék van. Hallottam olyan véleményt, hogy futóműnek jobb a Philips alapú mechanika, masok szerint meg az általam használt Sony, igenis jó futóműnek, csak a dac-ja csapnivaló. Kicsit tanácstalan vagyok.

Érdeklődnék,hogy mi a véleményed a kapott hangot illetően.A Sony saját hangja,vagy a Heed-del megtámogatott hangzás a jobb?
Tudom,hogy ez szubjektív,de Neked melyik tetszik jobban?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

A cdjátszó fontos, hogy jól olvasson és szinkronba legyen a digit kijáraton (órajel) a daccal. ha nincs szinkron és nem jó a digit kijárat megépítettsége bizony nem fogjuk hallani mit is tud a dac(...feltételezve, hogy komolyabb mint a beépített).
Ezek megint csak értékes imformációk, köszönöm!

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: csövi »

A cdjátszó fontos, hogy jól olvasson és szinkronba legyen a digit kijáraton (órajel) a daccal. ha nincs szinkron és nem jó a digit kijárat megépítettsége bizony nem fogjuk hallani mit is tud a dac(...feltételezve, hogy komolyabb mint a beépített).
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Mi a fontosabb a zenében? A basszus vagy a magas hangok? Mit kezdesz az infóval, ha 40-60 %-ot, vagy 60-40 %-ot írok? A 60 %-os eszközre többet költesz? Csak érteni szeretném.
Akkor úgy fogalmazok, ha mondjuk 15-85% a dac javára, akkor nem feltétlen tervezem a futómű cseréjét, mert csak kis részben veszi ki a részét . Tehát ide kis túlzással, bármilyen futómű jó lehet. De ha, az általad említett 40-60%-ot veszem szintén a dac javára, akkor már tényleg felértékelődik a futómű szerepe, és ilyenkor jőn a gondolat, hogy talán ez a gyenge láncszem a rendszerben. Talán így érthetőbb a logikám, bár aláírom, elég hülye megközelítés ez a százalék.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3190

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az alábbi gondolatok is tovább erősítik bennem, mennyire sokféle "JÓ" elgondolás létezik a HiFi-ben.

Van jó és kevésbé jó CD játszó.
Van jó és kevésbé jó Dac. (Hogy kinek melyik a jó, az más kérdés. )
A kettő együttes végeredményét a két készülék minősége - és a közé kötött kábel!!!!!! - befolyásolja jó, vagy számunkra rossz irányba. 
(Az optikai kábeles megoldás sem elvetendő - vannak/lehetnek előnyei is - csak kicsit macerásabb normális kábelt beszerezni. Ha sikerül, akkor nem olyan rossz az!)

Kobak véleményét osztom: "Sajnos ez az a hobby, ahol minden számít..."   
.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Cd játszó és dac együtt, lehetne százalékosítani melyik milyen hatással van a hangra?
Mi a fontosabb a zenében? A basszus vagy a magas hangok? Mit kezdesz az infóval, ha 40-60 %-ot, vagy 60-40 %-ot írok? A 60 %-os eszközre többet költesz? Csak érteni szeretném.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Persze, én is úgy gondoltam, hogy a futómű és a dac kb egy kategória. Jelen állás szerint futóműnek Sony CDP-XB 930 -ast használok, a dac pedig egy Heed Dactilus. A jel coax digit kábelen megy, optikait nem is próbáltam, tudomásom szerint is jobb a coax. Elképzelésem szerint a dac-ban tőbb tartalék van. Hallottam olyan véleményt, hogy futóműnek jobb a Philips alapú mechanika, masok szerint meg az általam használt Sony, igenis jó futóműnek, csak a dac-ja csapnivaló. Kicsit tanácstalan vagyok.
Valamiért ez 2x ment el, bocsánat!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Az én tapasztalatom pont fordított.
Egy igazán jó cd játszó hangján nem  nagyon segít egy külső dac.
Például egy Akai cd-79 saját analóg kimenetén jobban szól, mint egy dac-kal úgy 300ezer Ft-ig.
Egy olcsó 5 ezer Ft-os dvd lejátszót viszont igencsak fel lehet javítani egy hozzá illő dac-kal.
Arányokat nem lehet mondani. A lényeg, hogy ritka az igazán jó cd, játszó, az összes többit el lehet felejteni,
felesleges megpróbálni dac-kal javítani a hangján. Kidobott pénz.
Jó dac-ot egyébként érdemes venni számítógépes lejátszáshoz.
Én annyit tudtam meg saját kútfőből, hogy mikor megvettem a dac-ot, lényegesen jobb lett a hang. Kipróbáltam a dac-ot a blu-ray lejátszóval(Pioneer BDP-160) is, de Sony-hoz képest igen gyengén muzsikált. Ez is bizonyítja, hogy bizony a futóművek közt is nagy a különbség.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Az én tapasztalatom pont fordított.
Egy igazán jó cd játszó hangján nem  nagyon segít egy külső dac.
Például egy Akai cd-79 saját analóg kimenetén jobban szól, mint egy dac-kal úgy 300ezer Ft-ig.
Egy olcsó 5 ezer Ft-os dvd lejátszót viszont igencsak fel lehet javítani egy hozzá illő dac-kal.
Arányokat nem lehet mondani. A lényeg, hogy ritka az igazán jó cd, játszó, az összes többit el lehet felejteni,
felesleges megpróbálni dac-kal javítani a hangján. Kidobott pénz.
Jó dac-ot egyébként érdemes venni számítógépes lejátszáshoz.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Sziasztok!

Volna egy kérdésem. Cd játszó és dac együtt, lehetne százalékosítani melyik milyen hatással van a hangra? Arra akarnék kilyukadni, hogy a futóműnek használt cd játszó mennyire felelős a kapott hangért? Gondolom a dacon több múlik.

szerintem igy nem lehet. egyes esetekben barmi elöfordulhat, pl.:
- ha pl. futomü sokra kepes, DAC kevesre, akkor roszz a hang es a DAC a felelös
- ha futomü "alig olvas ki valamit", de DAC szuper jo, akkor is gyenge a hang, es akkor a futomü a felelös.

azaz barmelyik elronthatja a mutatvanyt, es akkor az igen gyenge komponensen mulott szinte minden.

legfeljebb teljes altalanossagban lehetne, hogy a futomüvek hany %-a igen jo / jo  futomünek, illetve a DAC-ok hany %-a igen jo / jo DAC-nak.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 280

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Sziasztok!

Volna egy kérdésem. Cd játszó és dac együtt, lehetne százalékosítani melyik milyen hatással van a hangra? Arra akarnék kilyukadni, hogy a futóműnek használt cd játszó mennyire felelős a kapott hangért? Gondolom a dacon több múlik.

Szerintem több múlik, de erre az általános válasz az, hogy ami el sem jut a dac-ig, azt nem tudja átalakítani. Magyarul, ha a futómű nem olvas ki valamit vagy pontatlanul, akkor utána tökéletesen mindegy, hogy milyen a dac.
Sajnos ez az a hobby, ahol minden számít, azt kell eldönteni, sok hallgatózás után, hogy neked melyik a fontosabb. Továbbá az sem mindegy, hogy a cd-ből optikai vagy koax kimeneten jön a hang. Tapasztalatom szerint a koax klasszisokkal jobb.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, szerintem olyan 40-60%, cd-dac arány, de ez csak az én véleményem.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Sziasztok!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”