Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Az a "gáz",hogy ma észrevettem (eddig semmi gond nem volt),hogy egy idő után gondolom,ha felmelegszik el kezd "pattogni" a hangszóró főleg a mély hangoknál!Elöszőr azt hittem,hogy az új írt cd a rossz,de sajna nem!Én a kondit olvastam és azt is,hogy jobb hangja lesz az erősítőnek!Most már tuti kell cserélni valamit bent.Néztem a kondikat,forrasztásokat és "szemre" nincs hiba!
Van egy érzésem,hogy nem tett neki jót amikor rákötöttem az A+B csatornát egy hangfalra vagy köze lehet hozzá!

Használtad az erősítő hátulján lévő impedance selectort?

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Az a "gáz",hogy ma észrevettem (eddig semmi gond nem volt),hogy egy idő után gondolom,ha felmelegszik el kezd "pattogni" a hangszóró főleg a mély hangoknál!Elöszőr azt hittem,hogy az új írt cd a rossz,de sajna nem!Én a kondit olvastam és azt is,hogy jobb hangja lesz az erősítőnek!Most már tuti kell cserélni valamit bent.Néztem a kondikat,forrasztásokat és "szemre" nincs hiba!
Van egy érzésem,hogy nem tett neki jót amikor rákötöttem az A+B csatornát egy hangfalra vagy köze lehet hozzá!

Ha egy dobozpárra kötötted rá az A és B kimenetet, az semmi gondot nem okozhatott, mert tulajdonképpen csak a kimenet van kettéosztva. Ha valami gondot okozhatna ilyen esetben inkább az, ha két pár dobozt kötsz rá, és egyszerre akarod nagy hangerővel hallgatni.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: voges »

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

ha ki van cserélve a kondi(k) az erősítőbe jobb fajtára akkor tényleg szebben szólna az erőlködő?

Nem. De szebbnek fogod hallani. 

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 787

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sziasztok!
Olvasgattam a neten,hogy ha ki van cserélve a kondi(k) az erősítőbe jobb fajtára akkor tényleg szebben szólna az erőlködő?
Most az én Yamahámban Elna for audio 2db kondenzátor van,de gondolom lehet már szárad stb,és arra gondoltam,hogy mi lenne,ha kicserélném a dicsért Elna silmic ii-re?Megérné szerintetek a csere?

hát  ö izé..
szóval ha meg tudod a kondenzátor jósági tényezőjét mérni avagy méretni, (ehhez van egy speckó műszer) akkor az nyomban eldönti a kérdést. Ez az adat nem áll szoros összefüggésben a kapacitással ellenben sokkal fontosabb jellemzője a minőség és működés kérdésében
Ha a mérés szerint vacak akkor csere ha nem vacak akkor meg maradhat.
Ettől függetlenül ha elmúlt pl 15 éves a cucc és sokat ment akkor nem akkora baj a csere.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Köszi!
Egy hírtelen ötlet volt csak!Akkor inkább nem piszkálok bele!

Knez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Knez »

Most az én Yamahámban Elna for audio 2db kondenzátor van,de gondolom lehet már szárad stb,és arra gondoltam,hogy mi lenne,ha kicserélném a dicsért Elna silmic ii-re?Megérné szerintetek a csere?

Nem feltétlenül.

Az alkatrészeknek van saját hangjuk, de egy eleve jó minőségű alkatrészt kicserélni egy másik jó minőségűre nem érdemes: más lesz a hang, de nincs rá garancia, hogy "jobb" lesz. Még csak arra sem, hogy jobban tetszene.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Olvasgattam a neten,hogy ha ki van cserélve a kondi(k) az erősítőbe jobb fajtára akkor tényleg szebben szólna az erőlködő?

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Majik »

Sziasztok!
Először is mindenkinek Boldog karácsonyt! karácsony 2
Lenne egy olyan kérdésem,hogy a sztereó erősítőmre két pár hangfalat rá lehet kötni A+B  ,de mi lenne ha az "A" csatorna plusz és mínusz oldalát rákötném a bi kábelezhető hangfal egyik  plusz és mínuszra (pl felülre) és a "B" csatornát is ugyan így csak alulra?
Szóval 1hangfalat hajtana az A+B csatorna!
Egy kép (netről) az erőlködő hátulja images22.jpg

Szia,
Ha a mely es a magas szekcio meghajtasahoz kulonbozo tipusu esetleg eltero hosszusagu kabelekkel szeretnel kiserletezni, akkor a legcelszerubb megoldas.
Nehany gyarto kfejezetten ajanlja is ezt a megoldast.

Boldog Karácsonyt!

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy a sztereó erősítőmre két pár hangfalat rá lehet kötni A+B ,de mi lenne ha az "A" csatorna plusz és mínusz oldalát rákötném a bi kábelezhető hangfal egyik plusz és mínuszra (pl felülre) és a "B" csatornát is ugyan így csak alulra?
Egy kép (netről) az erőlködő hátulja images22.jpg

Szia!
Kb ugyanaz mintha kìvül választanád szèt, csak ìgy fogod tudni kapcsolgatni, hogy külön a magas, külön a mèly szòljon, vagy mindkettő. Èn nem kìsèrletezgetnèk vele.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy a sztereó erősítőmre két pár hangfalat rá lehet kötni A+B  ,de mi lenne ha az "A" csatorna plusz és mínusz oldalát rákötném a bi kábelezhető hangfal egyik  plusz és mínuszra (pl felülre) és a "B" csatornát is ugyan így csak alulra?
Egy kép (netről) az erőlködő hátulja

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Végül is lecseszhetem, hogy miért nem dobta be a neszesszerébe a készülékeket.

Az MA S8-ról vannak sejtéseim, mivel már hallottam RX 8-at. A TEAC a fekete ló, mivel a külföldi oldalakon elég jó véleményeket olvastam róla, azonban itthon nagy csend van róla. Igazából a gyártása megszűnt, ha minden igaz.

Azt gondolom hogy ideheza az említett Teac vasból nem adtak el nagyon sokat, így igazi tapasztalata sem lehet sok embernek vele. 
Amin el lehetne gondolkozni az olyan vas ami elerhető...

Első sorban keresgelj MF, Rotel, Naim vasakat és ha van lehetőséged akkor hallgass meg ProAc dobozokat is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Kazán66 »

A MA S8 szerintem egy jó választás lehet számodra is!
Jól eltalált doboz!

Esetleg Audiolab párosításon is el lehetne gondolkozni!

Miért nem mondtad a spanodnak hogy hozza haza a készülékeket magával?

Végül is lecseszhetem, hogy miért nem dobta be a neszesszerébe a készülékeket.

Az MA S8-ról vannak sejtéseim, mivel már hallottam RX 8-at. A TEAC a fekete ló, mivel a külföldi oldalakon elég jó véleményeket olvastam róla, azonban itthon nagy csend van róla. Igazából a gyártása megszűnt, ha minden igaz.  

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok![/size]
 [/size]
Kezdő (vagy inkább még leendő) „hifistaként” gyűjtögettem itt az infókat. A majdani berendezésnek 25m² nappali + 15m² étkező-konyha területet kellene majd bezenélnie, az általam preferált jazz, blues és progresszív rock stílusokban. Az egyik jelenleg Prágában élő, a zenében több ponton hasonló ízléssel rendelkező barátom nagyon dicséri a Teac AI2000 – Monitor Audio Silver 8 párosát. Van-e valamilyen véleményetek, tapasztalatotok ezekkel az eszközökkel...
Előre is köszönöm: Kazán[/size]
A MA S8 szerintem egy jó választás lehet számodra is!Jól eltalált doboz!

Esetleg Audiolab párosításon is el lehetne gondolkozni!

Miért nem mondtad a spanodnak hogy hozza haza a készülékeket magával?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Vagy lesre...
A megtapasztalás iskolája kihagyhatatlan. Amint sokfelé megfordul az ember, és néhány év verejtékes 'jóhangkutatást' megél, rájön mennyiféle szubjektív preferencia létezik szeretett hobbinkban. E mellett azt is nehéz felmérni egy-egy ajánlásban, hogy mihez képest ítélendő jónak vagy kevésbé valami. Milyen rendszerben, milyen árkategóriában, hány m2-hez/akusztikához/zenehallgatási szokásokhoz idomult fül...és így tovább. Úgy hogy +1 a fentiekhez! 

Vagy lesre...
A megtapasztalás iskolája kihagyhatatlan. Amint sokfelé megfordul az ember, és néhány év verejtékes 'jóhangkutatást' megél, rájön mennyiféle szubjektív preferencia létezik szeretett hobbinkban. E mellett azt is nehéz felmérni egy-egy ajánlásban, hogy mihez képest ítélendő jónak vagy kevésbé valami. Milyen rendszerben, milyen árkategóriában, hány m2-hez/akusztikához/zenehallgatási szokásokhoz idomult fül...és így tovább. Úgy hogy +1 a fentiekhez! 

Sziasztok!
Ez pontosan így is fog történni, azonban most jön haza és két hónapig itthon is marad. Közben azért gyűjteném az infókat, illetve januárban itthon is megfülelném egy kereskedőnél. Volt már olyan, hogy az általam feldobott párost mindenki azonosan értékelte és később a meghallgatásnál be is igazolódott. Ugyanakkor mások ismerhetnek, tapasztalhattak olyan típus hibákat, amivel a barátom az eddigi viszonylag rövid használat alatt nem találkozott még, vagy éppen a részegységeket egy másik konstellációban hallotta és van véleménye róla. Köszönöm szépen a tanácsokat, ígérem, hogy semmit sem veszek meghallgatás nélkül.     
Üdv: Kazán

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

A létező legjobb vélemény, tapasztalat a sajátod - de tényleg!
Elmész Prágába a barátodhoz és némi sörözés után sok-sok zenét meghallgattok. Amennyiben maradéktalanul tetszik a hangkép, amit hallasz, neked is ezt a párost kell megvenned, ha nem, akkor egy lehetőséget biztosan kizárhatsz.
Az egész út sokkal kevesebbe fog kerülni ráadásul élvezetesebb is, mintha (csak) mások véleményére támaszkodva "lukra futsz".

Vagy lesre...
.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Az egyik jelenleg Prágában élő, a zenében több ponton hasonló ízléssel rendelkező barátom nagyon dicséri a Teac AI2000 – Monitor Audio Silver 8 párosát. 
A létező legjobb vélemény, tapasztalat a sajátod - de tényleg!
Elmész Prágába a barátodhoz és némi sörözés után sok-sok zenét meghallgattok. Amennyiben maradéktalanul tetszik a hangkép, amit hallasz, neked is ezt a párost kell megvenned, ha nem, akkor egy lehetőséget biztosan kizárhatsz.
Az egész út sokkal kevesebbe fog kerülni ráadásul élvezetesebb is, mintha (csak) mások véleményére támaszkodva "lukra futsz".
longkft.hu/audioblog/

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Kezdő (vagy inkább még leendő) „hifistaként” gyűjtögettem itt az infókat. A majdani berendezésnek 25m² nappali + 15m² étkező-konyha területet kellene majd bezenélnie, az általam preferált jazz, blues és progresszív rock stílusokban. Az egyik jelenleg Prágában élő, a zenében több ponton hasonló ízléssel rendelkező barátom nagyon dicséri a Teac AI2000 – Monitor Audio Silver 8 párosát. Van-e valamilyen véleményetek, tapasztalatotok ezekkel az eszközökkel, esetleg a fennemlített konstellációval kapcsolatban.

Előre is köszönöm: Kazán

A MA Silver 8 egy remek hangfal, jó választás. Az AI2000-t már nem gyártják, nem rossz, de én inkább egy CAmbridge Audio CXA80-at javasolnék hozzá.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Kezdő (vagy inkább még leendő) „hifistaként” gyűjtögettem itt az infókat. A majdani berendezésnek 25m² nappali + 15m² étkező-konyha területet kellene majd bezenélnie, az általam preferált jazz, blues és progresszív rock stílusokban. Az egyik jelenleg Prágában élő, a zenében több ponton hasonló ízléssel rendelkező barátom nagyon dicséri a Teac AI2000 – Monitor Audio Silver 8 párosát. Van-e valamilyen véleményetek, tapasztalatotok ezekkel az eszközökkel, esetleg a fennemlített konstellációval kapcsolatban.

Előre is köszönöm: Kazán

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

... összehallgattam és végül a MF-re esett a választás. Persze nem mondom, hogy mindenben jobb volt, de valahogy csak ezt a "semmilyen" erősítőt választottam. Én is szeretnék majd róla feljebb lépni, mert természetesen ez is  bőven kompromisszumos, de csak arra akartam utalni hogy érdemes esélyt adni neki. Aztán ízlés dönt. 
Természetesen neked is igazad van, éppen ezért idézném beírásom utolsó mondatát:  

"Ezektől függetlenül a legfontosabb pedig az, se nekem, se másnak ne higgy el semmit, hanem meg kell hallgatnod személyesen mindkettőt, lehetőleg saját rendszerben."
longkft.hu/audioblog/

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

- Eddig is Marantz-od volt, ráadásul K. I. változat, a CD-játszód ezután is az marad. Úgy gondolom egy  K. I. nevét magán viselő, még ha ("jóárasított" is) erősítő továbbviszi azt a hangzásvilágot, amit megszoktál.

- Az M3i valahogy olyan semmilyen erősítő, nem viszi tovább a régi MF erősítők meleg, gömbölyű, kicsit lassú ám barátságos hangját, de nem szól precízen, részletezősen "nagyfiúsan" sem.

- Keress mindkét készülékről belső fotókat és nézd meg, melyikhez lenne nagyobb bizodalmad.

Ezektől függetlenül a legfontosabb pedig az, se nekem, se másnak ne higgy el semmit, hanem meg kell hallgatnod személyesen mindkettőt, lehetőleg saját rendszerben.

Én ezzel nem teljesen értek egyet. Az M3i kategóriájában szerintem viszonylag jó felbontásúnak, levegősnek számít. Nekem perpillanat ilyen zenél a láncban. Egy Denon PMA-1500AE-t, egy Creek Evo 50A-t és egy Audio Analogue Puccini SE-t túrt ki a rendszerből. Mindegyikkel összehallgattam és végül a MF-re esett a választás. Persze nem mondom, hogy mindenben jobb volt, de valahogy csak ezt a "semmilyen" erősítőt választottam. Én is szeretnék majd róla feljebb lépni, mert természetesen ez is  bőven kompromisszumos, de csak arra akartam utalni hogy érdemes esélyt adni neki. Aztán ízlés dönt. 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szitaati »

A Luxman különösen jó vétel, ha hibátlanul működik.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Végül a linkelt Harman-Kardon HK3300 lett, el tudtam menni kipróbálni-meghallgatni és tetszett. Nem is gondoltam volna, hogy a hangfalaimból ilyen hangzás is képes előbújni.
Mondjuk mostanra kiderült, hogy van egy kis bibi velük, de ez már egy másik topic témája lesz.
Az infókat köszönöm mégegyszer, valószínűleg tavasszal fatert is meglepem valami használt csodával, amíg a Yamaháját megjavíttatom (választókapcsoló...)
Szép napot mindenkinek!

Attila

size
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 41

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: size »

Hasonló zenei palettán mozgok, Obelisk Si+táp+végfokkal. Szerintem 200-ig nagyon jó választás az Obelisk (az egy dobozos verzióval is), az Elixír-t még nem hallgattam.
Köszönöm a tanácsot!

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: NOGRP90 »

- Eddig is Marantz-od volt, ráadásul K. I. változat, a CD-játszód ezután is az marad. Úgy gondolom egy  K. I. nevét magán viselő, még ha ("jóárasított" is) erősítő továbbviszi azt a hangzásvilágot, amit megszoktál.

- Az M3i valahogy olyan semmilyen erősítő, nem viszi tovább a régi MF erősítők meleg, gömbölyű, kicsit lassú ám barátságos hangját, de nem szól precízen, részletezősen "nagyfiúsan" sem.

- Keress mindkét készülékről belső fotókat és nézd meg, melyikhez lenne nagyobb bizodalmad.

Ezektől függetlenül a legfontosabb pedig az, se nekem, se másnak ne higgy el semmit, hanem meg kell hallgatnod személyesen mindkettőt, lehetőleg saját rendszerben.

Köszönöm a tanácsokat!

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Miért a marantzot javasolnád?

longkft.hu/audioblog/

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”