Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
A Harman Kardon 90-es évek végéig gyártott, igazán kiemelkedő hangú erősítőket. Sajnos utána egyre inkább látszott a készülékeken a spórolás, ami már nem csak a hangon volt tetten érhető, hanem az anyagfelhasználásban is. A műanyag előlappal meg elcseszték az esztétikát is.
HK 970 ÉS 990 mind jóval 2000 után készult, boldog lennék bármelyikukkel. Nemvagyunk egyformák. A két említett modellben a spórolás semmiféle jelét nem lehet felfedezni, sot mindeketto tobbet kínál mint általában a versenytársak ennyiért.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
le szeretném cserélni a JungSon erősítőmet valami erősebb, dinamikusabb darabra, maradva a sztereó vonalon.
Véleményetek szerint melyik, jelenleg a fórumon eladó sorban lévő erősítőt kellene meghallgatnom?
Keret 90.000,- Ft
Távirányító jó lenne...
Köszönettel - goran
Szerintem nézd végig a 90eFt alatti távos erősítőket és pl. 3-5 darabot válassz ki, ami neked szimpatikus.
Ezután szerintem kapni fogsz tőlünk valami hasznos infót egy jó döntéshez...
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Sztereó erősitők
Kedves urak!
Primare a31.2-vel esetleg van-e valakinek tapasztalata?
- gyurmaember
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Volna egy alja(s) kérdésem itt a pro topikban.
Ha egy régi 70-es évekbeli receiver output kimenetét összekötöm a használatos újabb erősítő tuner bemenetére és így a régi erősítő csak FM rádió képességeit veszem igénybe, az mennyire árt/fáj a réginek vagy az újabbnak?
Megtisztelő válaszokat előre is köszönöm.
Nemkellfèlni,nemfogfájni!
Sztereó erősitők
Volna egy alja(s) kérdésem itt a pro topikban.
Ha egy régi 70-es évekbeli receiver output kimenetét összekötöm a használatos újabb erősítő tuner bemenetére és így a régi erősítő csak FM rádió képességeit veszem igénybe, az mennyire árt/fáj a réginek vagy az újabbnak?
Megtisztelő válaszokat előre is köszönöm.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
le szeretném cserélni a JungSon erősítőmet valami erősebb, dinamikusabb darabra, maradva a sztereó vonalon.
Véleményetek szerint melyik, jelenleg a fórumon eladó sorban lévő erősítőt kellene meghallgatnom?
Keret 90.000,- Ft
Távirányító jó lenne...
Köszönettel - goran
Marantz PM6005 - Marantz CD 6000 OSE LE
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Sztereó erősitők
Ezek az újabb HK cuccok meg még szemet is gyonyorkodtetnek.
A Harman Kardon 90-es évek végéig gyártott, igazán kiemelkedő hangú erősítőket. Sajnos utána egyre inkább látszott a készülékeken a spórolás, ami már nem csak a hangon volt tetten érhető, hanem az anyagfelhasználásban is. A műanyag előlappal meg elcseszték az esztétikát is.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Sztereó erősitők
Mennyi a keret?
A keret minderre 90.000,- Ft.
Sztereó erősitők
Ha találsz HK 3490-est az jol lehetne...
Esetleg 3480...
Bizony, bizony! A HK-nál tudják, hogy kell megfizetheto áron kellemes hangot csinálni. HK erosítokkel csak szép emlékeim vannak. Gyakorlatilag egy HK integrált terelt le az angol vonalról. Ezek az újabb HK cuccok meg még szemet is gyonyorkodtetnek.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítő infókat és ajánlásokat.
A döntés: folyamatosan figyelem a "használt" cuccokat hirdető oldalakat, hátha belefutok egy megfelelő készülékbe.
Ha találsz HK 3490-est az jol lehetne...Esetleg 3480...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
le szeretném cserélni a JungSon erősítőmet valami erősebbre, maradva a sztereó vonalon.
Köszönettel - goran
Mennyi a keret?
Sztereó erősitők
Sziasztok,
le szeretném cserélni a JungSon erősítőmet valami erősebbre, maradva a sztereó vonalon.
Köszönettel - goran
Sztereó erősitők
Az előbb nem írtam, de a SR20 tényleg erősen gondolkodóba ejtett az esetleges "új" vonalon.
Mindent tud, ami nekem kell
A hűtőventi kapcsolását mi szabályozhatja (fix hangerőállásban kapcsol, vagy termisztoros vezérlésű)?
Ennek biztosan jobb hangúnak kell lennie mint a Technicsednek. Nekem a CA-k túl nyugodt hangúak de az tény, hogy a 100Wattjával és a beépített tunerrel megfelel a céljaidnak bár igaz 100 felett van, de a dinamikával nem lehet gond. Technicsbol csak a PXS kondikkal szerelt integrált példányokat szabad megvenni vagy a "nagy" elo-végfok kombókat. Ezeknél figyeltek a hangminoségre is de ezek mind oregebbek mint 8 év!
Én az A.I. Altót nem ajánlanám. Van nekem is otthon egy cd-erosíto páros. Nem fog dinamikusan szólni az álló hangfalaiddal alacsony hangeron. Nálam már csak porfogó. Bár a cd játszóban van egy tuner is ami ajándék de csak ezért ne adj ki pénzt érte. Az biztos, hogy kulso dizájnra az egyik legszebb és a feleség is szívesen néz(ne) rá.
A Japán "nagy vasak" kozott van jó pár ami pici hangeron is fergeteges dinamikát produkál de ezek mind a 90-es években készultek. Te pedig kotod az ebet a karóhoz, tehát nem játszik esetedben. Tunert kulon vennék, de méginkább internet rádiót hallgatnék.
- VIII. Jimmy
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Jó ajánlat, az SR 20 egy kiváló erősítő, és WDTV Live gyenge analóg kimenete helyet sem árt az SR20 beépített DAC-ját használni.
Az előbb nem írtam, de a SR20 tényleg erősen gondolkodóba ejtett az esetleges "új" vonalon.
Mindent tud, ami nekem kell
A hűtőventi kapcsolását mi szabályozhatja (fix hangerőállásban kapcsol, vagy termisztoros vezérlésű)?
- Forrás: HTPC vagy az ERŐSÍTŐ saját DAC-ja (USB vagy DLNA)
Erősítő: Onkyo Tx-8050
Hangfal: CAV DP880A
Hangfalkábel: Van Damme 268-502-000 (2*2.5mm)
SUB: TAGA SW10 v.2
SUB kábel: InAkustik Premium Y Sub 5méter
Sztereó erősitők
Szia!
Ami nekem nagyon bevált az a Cambridge Audio SR20. Bivalyerős, alacsony hangerőn is jó dinamikával, jó minőségű beépített DAC-kal, kiegyenlített, nyugodt hanggal. Viszont kissé felette van a keretednek.
Ami viszont belefér, cserébe nincs DAC és "mindössze" 2*85W-ot tud 8 Ohm-on (500W-os trafóval ez hihető is): Cambridge Audio SR10 V2
Jó ajánlat, az SR 20 egy kiváló erősítő, és WDTV Live gyenge analóg kimenete helyet sem árt az SR20 beépített DAC-ját használni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- VIII. Jimmy
- Újonc fórumos
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítő infókat és ajánlásokat.
A döntés: folyamatosan figyelem a "használt" cuccokat hirdető oldalakat, hátha belefutok egy megfelelő készülékbe.
Sztereó erősitők
Szia!
Ami nekem nagyon bevált az a Cambridge Audio SR20. Bivalyerős, alacsony hangerőn is jó dinamikával, jó minőségű beépített DAC-kal, kiegyenlített, nyugodt hanggal. Viszont kissé felette van a keretednek.
Ami viszont belefér, cserébe nincs DAC és "mindössze" 2*85W-ot tud 8 Ohm-on (500W-os trafóval ez hihető is): Cambridge Audio SR10 V2
Sziasztok!
A p.hardveren már kérdeztem (és kaptam is segítő infókat), de itt is megkérdezném (több vélemény vagy megerősít, vagy bizonytalanná tesz )
Röviden: a jelenlegi erősítőmnél (Technics SA EX120) szeretnék jobb hangot. (jelenleg halkan dinamikátlan, és minden hangerőn magas hiányosnak érzem). Csak új jöhet szóba. Összeghatár: nagyon max 100eFt. Receiver jó lenne mert jobban szeretnék egy eszközt, mint külön tunert.
Többi komponens: Hangfal CAV DP880a. Forrás: WDTV LIVE streaming: FLAC és/vagy Panasonic DVD S295: audio CD. Zenék terén szinte mindenevő vagyok. Ami csak ritkán van: Jazz.
A másik fórumon a DENON PMA-720ae volt az ajánlott az általam ott felsoroltak közül.
Nekem viszont az Onkyo TX-8020 lenne tuti befutó.
Tudom, hogy halk hallgatásnál (a sokak által jogosan elítélt) loudness funkció lenne a javalt egy kis "virtuális" dinamika növelésre, de sajnos? ebben az nincs.
Csak annyi kérdésem lenne: a jelenlegi kb.17 éves erősítőmnél halhatóan "jobban" szólna (dinamika-magas hangok) az Onkyo 8020? Vagy mindenképpen a DENON legyen? Esetleg Pioneer A30?
Sztereó erősitők
esetleg még 5-8éves még talán bevállalnék. [...] Ilyen korú receiverek közül tudnátok ajánlani 1-2 jobb hangút? Esetleg hasonló korú integrált erősítőt, amihez vennék egy tunert (itt viszont fontos lenne az azonos gyártó).
Rádiót csak akkor érdemes venni, ha az a típus vagy, aki gondosan rákészül a Bartók rádió heti 1-2 élő koncertközvetítésére, ünneplőbe öltözik, odahúzza a fotelt a sztereó színpad közepére, és pisszenés nélkül végigélvezi az egész közvetítést.
Ja, és eleve olyan helyen lakik, hogy a Bartók rádió jó térerővel fogható.
Minden más esetben a rádió felesleges: a kereskedelmi rádiók eleve MP3-as file-okat adnak le, ezt a hangminőséget pedig még tovább rontja a rádiózás további rengeteg limitáló tényezője, a légköri zavaroktól a pilotjel-elnyomásig.
Sokkal értelmesebb és érdekesebb netes rádiókat hallgatni, még csak fenenagy sávszélesség sem kell hozzá, és még háttérzenéléshez is zeneileg sokkal jobban szerkesztett műsorokat lehet kifogni, ráadásul van egy csomó adó, amik tényleg reklám és idegesítő műsorvezetők nélkül csak zenét sugároznak. A rendszer leírásodból látszik, hogy eleve műsorforrásként tekintesz a számítógépedre - akkor rádiót miért ne azon keresztül hallgatnál?
Ha eltekintesz a rádiótól, több pénzed marad az erősítőre. 100 körül már komolyabb gépeket ki lehet fogni, pláne ha nem ragaszkodsz az új, újszerű, vagy "5-8 éves" kategóriákhoz.
Az erősítőkben nem igen van mozgó, kopó alkatrész, egy normális alkatrészekből megépített félvezetős erősítőnek egyszerűen semmi oka, hogy ne működjön tökéletesen akár 100 évet is. A potmétereket időnként (10-15-20 évenként) érdemes tisztítani, rossz esetben cserélni, az áramkörök egyes elektrolit kondenzátorait szintén, de ezek egy műszerész számára rutin feladatnak számítanak, költségük pedig minimális, max pár ezer forint.
Az erősítőknél érdemes a magyar márkákat keresni, mert ezek nagyon sokszor lényegesen jobb hangúak, mint egy ugyanannyiért árult "márkás" készülék.
Ezt például a napokban adták el, és valóságos lopás volt megvenni:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %91/page-3
Sztereó erősitők
Keress egy Audio Innovations Alto cd erősítő szettet ( mk II ), ebben van rádió is, jól is néz ki, és jól is szól.
- VIII. Jimmy
- Újonc fórumos
Sztereó erősitők
Alfaati és doky!
Köszönöm az őszinte sorokat. Az adott költségkereten belül én is azt látom, hogy csak komprommiszumos megoldást kapnék, ami tekintve, hogy nem rövid távra tervezek, nem biztos hogy jó ötlet.
Mint írtam tizenéves cuccot semmiképpen nem akarok, de (megdumálva a párom) esetleg még 5-8éves még talán bevállalnék. Ilyen idős, magasabb kategóriàs Hm erősítőt nem biztos megérné vennem, mert nem használnám ki a tudását, és több a jövőbeni hibalehetősége is.
Ilyen korú receiverek közül tudnátok ajánlani 1-2 jobb hangút? Esetleg hasonló korú integrált erősítőt, amihez vennék egy tunert (itt viszont fontos lenne az azonos gyártó).
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Hát Jimmy, szerintem is vesztésre állsz!
Senki nem akadályozhat meg abban hogy elkölts adott összeget (mások komplett láncra nem tudnak ennyit) egy vasra amit csak kompromisszumokkal tudsz majd hasznalni (az is kétséges hogy mennyire boldogan)!
Az asszony honnan tudja hogy a gyári csomagolást te bontottad ki vagy sem?
Az újnál letelt az 1 éves akkor ott is neked kell mindent intézni ha gond van!
És én azt látom hogy a mostani készülékek nem fognak 20 évig kezyegni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Azért kell új, mert:
1. Családi béke fontos (párom kérése, ha másik lesz, csak új:)
2. Tizenéves erősítővel bármi gond lehet (alkatrészek öregszenek stb,.), vásárlás után minimum felújítást végeztetnék valakivel, de hozzáértőt itt a közelben nem ismerek, stb..
kiskapu: Ha kapnék, még garanciális, 1-2 éves "gépet" karcmentes állapotban, esetleg azt bevállalnám.
Köszi az ajánlást,de mindenképpen "hagyományos" méretű-szélességű erősítőt keresnék. Az ajánlott bolt BP-i, így nekem felejtős a hazavitel.
Ha még lehetne kapni DENON DRA500-at, az talán tökéletes lenne (bár kicsit túl lenne a költségkereten)...
A Yamaha jelenlegi receivereknek meg a retrós kinézete, ami nekem nem jön be (egyébként megfelelőek lennének).
Esetleg egy Yamaha rx-v479 (tudom, alsó kategóriás HM erősítőt sztereóra ne ) hangja is lehetne jobb a jelenlegi erősítőmnél?
Olyan kritériumokat állítottál fel magadnak amivel megnehezíted a helyzetet amennyire csak lehet. Az sem igazán kompromisszum, hogy 1-2 év garanciával egy használtat. Ilyen csak a mesében van! Újra adnak 1 év garanciát vagy felárért kiterjesztheted a garanciát egy hosszabb ido intervallumra. Eddíg vesztésre állasz magaddal szemben. 100 ezer az nem valami sok pénz manapság. Új cuccot ennyiért nem hinném, hogy kapsz, foleg olyat ami minden kritériumnak megfelel.
Az internet rádió térhódításával az ún.: receiverek (sztereo ráidós-erosítok) nem divatosak, vagy inkább úgy mondanám nem szerelnek tunert sztereo erosítokbe. Lehet maradt még egy-két cég aki csinál ilyet de inkább a házi mozi erosítok vették át ezt a szerepet. Hogy azok milyenek sztereora nem tudom.
A karc mentes használt garancia nélkulire látok még a legnagyobb esélyt ha a koltségvetésedet nézzuk. Ha maradsz a használt vintage cuccoknál akkor beleférsz a koltségvetésbe simán és minden meglesz egy gépben de akkor pár másik kritérium nem teljesul.
A hangfalaidhoz egy "monster" erosíto kell! Alacsony hangeron csak az ilyen ero-gépek fognak elfogadható vagy épp fantasztikus (ha bele nyúlsz egy jófélébe)dinamikát produkálni. Rádiót hallgatva alacsony hangeron nekem még a vintage monster erosíto mellé kellett egy aktív szub jól beállítva. Ultra alacsony hangeron is volt dinamika a szubbal.
- VIII. Jimmy
- Újonc fórumos
Sztereó erősitők
Èn a helyedben ezt sem zárnám ki:http://www.netdepo.hu/teac-ai-101da-5758.html/hun/
Amùgy nagyon rendes srácok, lehet, hogy hazaviheted az összeset kipròbálni, legalábbis kb 10 ève csináltak ilyet.
Mièrt ragaszkodsz az ùjhoz?
Azért kell új, mert:
1. Családi béke fontos (párom kérése, ha másik lesz, csak új:)
2. Tizenéves erősítővel bármi gond lehet (alkatrészek öregszenek stb,.), vásárlás után minimum felújítást végeztetnék valakivel, de hozzáértőt itt a közelben nem ismerek, stb..
kiskapu: Ha kapnék, még garanciális, 1-2 éves "gépet" karcmentes állapotban, esetleg azt bevállalnám.
Köszi az ajánlást,de mindenképpen "hagyományos" méretű-szélességű erősítőt keresnék. Az ajánlott bolt BP-i, így nekem felejtős a hazavitel.
Ha még lehetne kapni DENON DRA500-at, az talán tökéletes lenne (bár kicsit túl lenne a költségkereten)...
A Yamaha jelenlegi receivereknek meg a retrós kinézete, ami nekem nem jön be (egyébként megfelelőek lennének).
Esetleg egy Yamaha rx-v479 (tudom, alsó kategóriás HM erősítőt sztereóra ne ) hangja is lehetne jobb a jelenlegi erősítőmnél?
- gyurmaember
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A p.hardveren már kérdeztem (és kaptam is segítő infókat), de itt is megkérdezném (több vélemény vagy megerősít, vagy bizonytalanná tesz )
Röviden: a jelenlegi erősítőmnél (Technics SA EX120) szeretnék jobb hangot. (jelenleg halkan dinamikátlan, és minden hangerőn magas hiányosnak érzem). Csak új jöhet szóba. Összeghatár: nagyon max 100eFt. Receiver jó lenne mert jobban szeretnék egy eszközt, mint külön tunert.
Többi komponens: Hangfal CAV DP880a. Forrás: WDTV LIVE streaming: FLAC és/vagy Panasonic DVD S295: audio CD. Zenék terén szinte mindenevő vagyok. Ami csak ritkán van: Jazz.
A másik fórumon a DENON PMA-720ae volt az ajánlott az általam ott felsoroltak közül.
Tudom, hogy halk hallgatásnál (a sokak által jogosan elítélt) loudness funkció lenne a javalt egy kis "virtuális" dinamika növelésre, de sajnos? ebben az nincs.
Csak annyi kérdésem lenne: a jelenlegi kb.17 éves erősítőmnél halhatóan "jobban" szólna (dinamika-magas hangok) az Onkyo 8020? Vagy mindenképpen a DENON legyen? Esetleg Pioneer A30?
Èn a helyedben ezt sem zárnám ki:http://www.netdepo.hu/teac-ai-101da-5758.html/hun/
Amùgy nagyon rendes srácok, lehet, hogy hazaviheted az összeset kipròbálni, legalábbis kb 10 ève csináltak ilyet.
Mièrt ragaszkodsz az ùjhoz?
- VIII. Jimmy
- Újonc fórumos
Sztereó erősitők
Sziasztok!