Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: AVX »

.

Bada LB-5600

Ugye emlékszünk, amikor itt többen, köztük VibaVoice is, azt ajánlgatta, hogy dugjunk be egy kondenzátort (párhuzamosan) az elosztóba.

.

Nem egy nagy csoda a belseje.

Vendég

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

.

Bada LB-5600

Ugye emlékszünk, amikor itt többen, köztük VibaVoice is, azt ajánlgatta, hogy dugjunk be egy kondenzátort (párhuzamosan) az elosztóba.

.

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 579

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: petimre »

http://www.ebay.co.uk/itm/Bada-LB-5600- ... 427wt_1053

Itt könnyen elérhető a BADA LB-5600, szállítási ktg.nincs, kis szerencsével áfa és vám sem...igy kijöhet akár 43.000 Ft-ből nagyságrendileg.

Üdv.
Imi

Lyngdorf - AP Avanti I.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: AVX »

200 USD környéke (+szállítás + ÁFA + vám), de láttam már 300 €-ért is EU áruházban.

Régebben be akartuk hozni,csak nem volt rá CE.
Ismerem jól a céget.

Úgy látom most sincs:

Vendég

Hálózati szűrők

a

Akkor jól gondoltam.
Egyidőben írtunk.

Szerintem meg semmi jelentősége, hogy ki mit hol és hogyan reklámoz.
A hifisták zöme azért felnőtt már, hogy ezt a helyzetet kezelje.

Én sem vettem intim betétet, pedig mindenhol megpróbálnak rávenni, akármelyik csatornát is nézem (meg Calgont sem vettem soha).

A lendület most viszi ez a témát, de véleményem szerint hamar ki fog fulladni.

A kábelek árai meg olyanok, hogy nagyot bukni rajtuk nem lehet. Ha valaki megpróbálja, tegye.
Ha nem jön be, akkor se dől a tőrébe.

Vendég

Hálózati szűrők

A végén egy régebbi (omegás) HIVOX jelkondicionáló maradt az erőstő elé.

Szerintem az Vibavoice Omega (500?) lehetett. De fülelek biztosan megerősít majd ebben.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Az Omega sosem volt Hivox termék, a Vibavoice gyártotta.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: cables »

Üdv mindenkinek!

Nekem az elmúlt időszakban volt egy többmenetes szeánszom, amelynek során többféle szűrős elosztót próbáltunk, és több saját kábelemet. Volt Supra, AVA a körben. A végén egy régebbi (omegás) HIVOX jelkondicionáló maradt az erőstő elé. A CD pedig közvetlenül az én tápommal ment egy másik fali dugóból. Bármit próbáltunk utána ez maradt winner.

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: robert99 »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11305
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mennyibe kerül egy ilyen Bada LB-5600?

200 USD környéke (+szállítás + ÁFA + vám), de láttam már 300 €-ért is EU áruházban.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Mennyibe kerül egy ilyen Bada LB-5600?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Több éve keresgélek hálózati elosztót a piacon megfizethető áron, ami esetemben 50 e Ft alatt értendő. Eddig egy Supra termékkel voltak csak igazán jó élményeim, az volt képes érezhető javulást okozni a hangzásban, távozásakor pedig hiányérzetet kelteni bennem. Most van szerencsém néhány napja egy Bada LB-5600 hálózati zavarszűrős elosztót használni az otthoni rendszeremben. Azt hiszem, nem kell tovább keresgélnem. A hangzáson egyértelműen nagyot dobott, de még az M1 HD olimpiai adásának képére is érezhetően jótékony hatással van. Képben és hangban egyaránt kevesebb lett a zaj, nyugodtabb lett a produkció, miközben a dinamika és a lendület is fokozódott.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Jó kis fogyasztású készüléket kell találj hozzá.

Nyilván csak viccnek szántam..bár lehet egy cd transporttal vagy kisebb előfokkal elbírna.

Vendég

Hálózati szűrők

Közben még egy elborult ötletem támadt:)

Van egy orbit-om. Meglehetne azt is nézni, hogy mit befolyásol egy készülék hangján (nem a lemezjátszón..ott világos).

Jó kis fogyasztású készüléket kell találj hozzá.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Közben még egy elborult ötletem támadt:)

Van egy orbit-om. Meglehetne azt is nézni, hogy mit befolyásol egy készülék hangján (nem a lemezjátszón..ott világos).

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Lehoakonál pedig a borhűtő zaját nullázta le egy 1-es Alces. Nélküle zajos volt a hálózat.

...

Így van! Nem kicsit néztünk, hogy "akkor most nem megy a hűtő?"... Pedig, dehogynem...

Amúgy iszonyú zajt csap a hálózatban egy hűtő, ahogy feszt rángatja a fázist, meg zúgatja, mindenképp kellett elé az Alces.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Egy tápkábel csökkentette nálad a zajt??

Igen, valamennyire csökkentette (és engem is meglepett), de teljesen csak másik körre átdugással szűnt meg. Ez a kábel elég új fejlesztés, nem az itt járatos cégek terméke. (A gyártó által elmondott szerkezetből /működési elvből adódik is az 50Hz-re rakódó zajok csökkenése.

Szerencsére hűtő nincs a hifis áramkörön. A TV bekapcsolva kicsit behallatszik (nagyságrenddel kisebb mértékben, mint a telefon) de kikapcsolva nem. Zenénél meg úgysem nézem
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Lehoakonál pedig a borhűtő zaját nullázta le egy 1-es Alces. Nélküle zajos volt a hálózat.

Nálam Alces 3 van..sajnos a hűtő ki-be kapcsolását (ilyen energiatakarékos biszbasz) nem tüntette el. Igaz valamennyit tompult és a hang tényleg változott (szubjektív:jobb lett) tőle.

Az a szerencse, hogy csak késő este/éjjel szokott a hűtő áramot felvenni, amikor már kevésbé szoktam hifizni.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Nálam a telefon-dokkoló tápjának a zaját csak másik kismegszakító körre való dugás tudta megszüntetni. (3 fázis, 3x16A-es hálózatom van) Érdekes módon (kíváncsiságból próbáltam) viszont a legújabban beszerzett hálózai kábelem valamelyest csökkentette.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

A passzív szűrők esetén én úgy gondolom nem igazán a beépített high-end komponensek adják a hatásosság lényegét. Ennek tükrében használok én ipari EMC filtert, mégpedig frekvenciaváltókhoz gyártott fajtákat, bemeneti oldalit. Aki ismeri a frekiváltók villamos motor oldali jelspektrumát, PWM, 2-15kHz tartomány, 200W-10kW terhelések mellett van mit eltüntetni a hálózatra vissza termelt EMC komponensekből az alsó és magasabb frekvencia tartományokban is. Az enyém egy 1,5kW típusterhelésű szűrő (OMRON) amit terhelek folyamatosan kb 430W-al. Lényeges, a szűrő áram-teljesítmény határa legyen többszöröse mint ami hifi készüléket rákötünk, így nem okoz dinamika korlátot, miközben az eszköznek magában is van tartaléka, mert egy dinamikus hajtás indításnál nem lehet áramkorlátozó a szűrőegység.
A high-end-nek mondott szűrőkhöz képest ez töredék áru, például egy egyfázisú 1,5kW-os max kb 10eFt. Ehhez persze még hozzá kell tenni csatlakozásokat, esetleg kábelt, és lényeges, egy szűrő csak egy készüléket lásson el.
Nekem van összehasonlításom Furutech TP60 high-end 6-os elosztóval, az 20xoros árú, igaz 6 készüléket lát el, minőségi aljzatok vannak rajta, de annak hatása egy lehelettel emelkedik csupán egy Kinai műanyag elosztó fölé.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Egy dolog, hogy Te milyen elosztót sorolsz High End kategóriába, egy másik dolog, hogy én melyikeket gondolom annak és a harmadik - talán leginkább irányadó - kérdés, hogy maga a kereskedő mit mond annak. Márpedig van rá példa, hogy valaki High End termékként árul egy 65e forintos, szűrő nélküli elosztót. Ha ő mondja...

Van elosztó, szűrő és hangzásjavító készülék, ill. ezeknek különböző kombinációi. Ha valami nem szűr, de a hangon javít, attól még lehet high-end.

Ill. a másik fele: Nehezen tudom elképzelni, hogy létezik 100.000 alatt olyan készülék, ami komoly zavarok kiszűrése mellett ne b.ná agyon mondjuk a dinamikát.
Nálam a telefon-dokkoló tápjának a zaját csak másik kismegszakító körre való dugás tudta megszüntetni. (3 fázis, 3x16A-es hálózatom van) Érdekes módon (kíváncsiságból próbáltam) viszont a legújabban beszerzett hálózai kábelem valamelyest csökkentette.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Egy dolog, hogy Te milyen elosztót sorolsz High End kategóriába, egy másik dolog, hogy én melyikeket gondolom annak és a harmadik - talán leginkább irányadó - kérdés, hogy maga a kereskedő mit mond annak. Márpedig van rá példa, hogy valaki High End termékként árul egy 65e forintos, szűrő nélküli elosztót. Ha ő mondja...

Ohh, azért ebben nincs akkora woodoo, vagy ízlésfüggőség, hogy a szavakkal keljen zsonglőrködni és definícióknak nekifutni
A tájékozódó hifistáknak nincs szükségük arra, hogy a kereskedőtől tudják meg, hogy az adott termék hájend avagy sem...
Mint minden komponensnél, a szűrőknél is vannak túlárazott termékek, akár hájend, akár nem.
A példád teljesen helytálló, van ilyen. Engem csak az általánosítás zavar, hisz vannak nagyon drága szűrők is, amelyek nagyon is jó teszik a dolgukat, érezhetően jobban, mint az olcsóbbak, függetlenül attól, hogy pl. hány forintos kondikat látunk bennük

A témához kapcsolódóan, bár lehet, hogy ez már volt itt linkelve:
http://www.systemsan..._07-08-2007.pdf
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Vagyis nem high-end kategóriába sorolható szűrőket próbáltál
Akkor meg ne keverjük bele ezeket.
Ha az olcsóbb tápszűrök között a Supra és a Bada tetszett, akkor az OK.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

N/A

Én több kimenetes és olcsóbb elosztót kerestem, így nálam az Alcesek kiestek.

Vagyis nem high-end kategóriába sorolható szűrőket próbáltál
Akkor meg ne keverjük bele ezeket.
Ha az olcsóbb tápszűrök között a Supra és a Bada tetszett, akkor az OK.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

@fapaci

Az alcesről mi a véleményed?

N/A

Én több kimenetes és olcsóbb elosztót kerestem, így nálam az Alcesek kiestek.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”