Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Maga a kütyü...

...keverem valamivel.

Szóval ahogy gondoltam.Azért kíváncsi lennék hogy hangban miben más mimt a Logitech SB (egy erős alap láncban)!
Mondjuk nekem a lan csatlakozás jobban felszik mint a wifi!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Köszönöm!

No és akkor ezzel hogy is jut el a muzsika a pc/vinyó-ról az erősítőig?
Mik a feltételek?

Maga a kütyü egy tenyérnyi kis valami, ami igényel egy USB-s tápot, (ha nagyon audiofil buzi akarsz lenni, akkor boven elketyeg egy olcso powerbankrol) es van neki analog vonalszintu, ill optikai kimenete, amivel az erositod bemenetere dugod es mar szol is.

A kutyu (Chromecast, vagy Chromecast Audio) alapvetoen wifin keresztuli streamelesre van kitalalva. Ha a sajat hattertaradon talalhato zeneidet akarod ra atkuldeni, akkor keresel egy tetszoleges ingyenes DNLA szervert, felrakod arra a szamitogepre amin a zeneidet tartalmazo hattertar van es azzal megosztod. Ezek utan mobilra letoltesz egy tetszolegesen szimpatikus DLNA playert es maris a karosszekbol vezerelheted az egeszet, kenyelemben, nyugalomban.

A masik (nagy elony) hogy egy rakas programnak illetve mobilos appnak nativ Chromecast tamogatasa van, igy a dlna bohockodast is meguszhatod. Youtube, Netflix, HBO Go, Chrome bongeszo, satobbi, satobbi. Ha van egy Chromecasted ami kozos halozaton van a pc vel ill kozos wifivel a telefonon, akkor automatikusan megjelenik a cast (tovabbitas) ikon az eszkozokon es mar mehet is at a zene.

Ha NASban gondolkodsz, termeszetesen a Synologynak is van nativ Chromecast tamogatasa. Az LMS sajnos direktben nem, de plugin formajaban tamogatja a DLNAt. Viszont ott remlik valami bug a gapless playback korul, de lehet hogy keverem valamivel. 

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

En a sima változatot használom filmek streamelesere, szóval azzal nem lennél előrébb. Köszönöm! 
No és akkor ezzel hogy is jut el a muzsika a pc/vinyó-ról az erősítőig?
Mik a feltételek?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Valakinek nincs egy kölcsön kipróbálni?
En a sima változatot használom filmek streamelesere, szóval azzal nem lennél előrébb.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

Chromecast Audio? Olcsó, nagyon jó support, es digit outja is van, ha kevesellned a saját D/A-jat.
Valakinek nincs egy kölcsön kipróbálni?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3176
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

köszi, ez túl sok nekem háttérzenére van valami olcsóbb alternatíva?

Argon Stream 2
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Chromecast Audio? Olcsó, nagyon jó support, es digit outja is van, ha kevesellned a saját D/A-jat.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Ez esetleg? https://ipon.hu/hir/minden_amit_az_uj_c ... udni/35187
http://www.emag.hu/chromecast-audio-288 ... DXMSV3BBM/
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: greenbio »

http://www.netdepo.hu/multiroom/sonos-c ... a-lejatszo

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

mi az Sonos? egy linket tudsz küldeni?
nekem valami olyasmi kellene, ami vonalszintű jelet ad ki, és egyből mehet egy erősítő vonalszintű bemenetére.

http://www.netdepo.hu/multiroom/sonos-c ... a-lejatszo

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

Sonos? Ha bekotned a Sony tunerbe, akkor Sonos Connect is lehet egy jo alternativa. Eleg jo a kezelofelulete. 
mi az Sonos? egy linket tudsz küldeni?
nekem valami olyasmi kellene, ami vonalszintű jelet ad ki, és egyből mehet egy erősítő vonalszintű bemenetére.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

sziasztok!

hálózati lejátszót szeretnék vásárolni, kizárólag netrádió (Linn) hallgatására. nagyon tetszik a Logitech Squeezbox Classic, csak hát már sajnos nem kapható. laptopról is meg lehetne oldani, de egyszerűbb, gyorsabb és elegánsabb erre egy külön kis készülék. arra kellene az egész, hogy a nappaliban szóljon valami, az éterből fogható rádiókat már unom. mi lenne az, amit ma érdemes erre a célra beszerezni? köszi

Sonos? Ha bekotned a Sony tunerbe, akkor Sonos Connect is lehet egy jo alternativa. Eleg jo a kezelofelulete. 

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

sziasztok!

hálózati lejátszót szeretnék vásárolni, kizárólag netrádió (Linn) hallgatására. nagyon tetszik a Logitech Squeezbox Classic, csak hát már sajnos nem kapható. laptopról is meg lehetne oldani, de egyszerűbb, gyorsabb és elegánsabb erre egy külön kis készülék. arra kellene az egész, hogy a nappaliban szóljon valami, az éterből fogható rádiókat már unom. mi lenne az, amit ma érdemes erre a célra beszerezni? köszi

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

azért bennem felmerül a kérdés, hogy poly vagy egy chromecast audio, és optikai kábel. Szivesen olvasnék erről majd egy tesztet, van-e különbség, és ha igen jeletősnek mondható-e?
Ár érték arányban tuti a Chromecast nyer   

Teljesen igazad van!
A Poly csak egy kényelmi kiegészítő, ha összedugjuk a Mojo-val nem kell kábelekkel és mobilokkal bíbelődni.
Na de ezt 500 fontért???
Blogom

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SSS »

valakinek van tapaztalta a gramofon streamerrel?

https://gramofon.com
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Ha valaki még jobbat akar, akkor pár napon belül már megveheti a Chord Polyt.
Csak szerintem szemtelenül sokat kérnek érte, többe kerül, mint az alap készülék.
Már az első benyomásokról is írnak.

De jó ilyet olvasni itt 
Az audionirvana-ról jut eszembe, hogy az Audirvana Plus 3 szoftverrel is lejátszhatók már a TIDAL Masters albumok!
Ez 64 euró + ÁFA és sok jót olvasni róla. 
A Roon-nál még dolgoznak a megoldáson...

azért bennem felmerül a kérdés, hogy poly vagy egy chromecast audio, és optikai kábel. Szivesen olvasnék erről majd egy tesztet, van-e különbség, és ha igen jeletősnek mondható-e?
Ár érték arányban tuti a Chromecast nyer   
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

ár érték arányban. szerintem a chromecast audio+ chord mojo elég jó lehet. 

Ha valaki még jobbat akar, akkor pár napon belül már megveheti a Chord Polyt.
Csak szerintem szemtelenül sokat kérnek érte, többe kerül, mint az alap készülék.
Már az első benyomásokról is írnak.

Csak Tidal Master albumokat kell lejátszani és eljön az audionirvana. Ennyi az egész.

De jó ilyet olvasni itt 
Az audionirvana-ról jut eszembe, hogy az Audirvana Plus 3 szoftverrel is lejátszhatók már a TIDAL Masters albumok!
Ez 64 euró + ÁFA és sok jót olvasni róla. 
A Roon-nál még dolgoznak a megoldáson...
Blogom

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Mi időnk szerint éjszaka fel is került a 6.08, és rendben is van. 
Az automatikus frissítést ki is kapcsoltam . Ezzel is bebizonyosodott, hogy ami működik azt nem frissítjük hacsak nem jön valami fantasztikus új funkció.    

Azt szoktam a hasonló esetekre mondani, hogy ha nem romlott el, miért akarod megjavítani?

Hicks
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Hicks »

Mi időnk szerint éjszaka fel is került a 6.08, és rendben is van. 
Az automatikus frissítést ki is kapcsoltam . Ezzel is bebizonyosodott, hogy ami működik azt nem frissítjük hacsak nem jön valami fantasztikus új funkció.    

Hicks
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hálózati audio lejátszók

Megoldódni látszik. 
Itt van egy jó Lumin fórum, a Lumin support is jelen van: https://www.computeraudiophile.com/foru ... ent-644958

Itt is és a support mail címre írva is megerősítették, hogy kicsit bug-os az új app, hamarosan jön egy frissebb aminél már csak Apple jóváhagyásra várnak a feltöltés miatt. Nagyon hamar válaszoltak, ez ám az ügyfélkezelés!

Hicks
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hálózati audio lejátszók

Tudja valaki, hogy vissza lehet-e állítani a Lumin lejátszónak a szoftverét az előző verzióra?
Nem találtam lehetőséget erre de hátha valaki ügyesebb nálam.  
Ma reggel frissítettem a D1 lejátszóm szoftverét és nem kellett volna (nem is tudom minek csináltam).
Nálam a Volume Control on-ra van állítva mert aktív hangfalrendszerhez csatlakozik a lejátszóm, a Lumin-on történik a hangerőszabályzás. Az új szoftver egy szép bug keretében azt csinálja, hogy on-ról off-ra állítja ezt a funkciót automatikusan. Beállítom, egyszer tudom szabályozni, utána kikapcsol magától a funkció (szerencsére nem tolja 100%-ra hanem marad ahol volt csak nem tudom a "+" és a "-" jeleket nyomni az applikáción).
Köszönöm előre is, remélem érthető voltam  

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

kütyük kapcsan ment pü

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

sem okostelefonom, sem tabletem nincsen.  

ezekhez sem kell (van kepernyöje, amiröl iranyithato ) ?   ...tudom, ez ritkasag, de eddig nem "szennyeztem" az eletem ilyenekkel es lemondtam a nyilvan meglevö lehetösegeikröl is

szennyezni csak annyira szennyezi, amennyire engeded, hogy az életed megkeserítse.

fiatal vagy még

igaz pc-t, de egy régi okostelóról irányítom, vagy éppen ami a kezem ügyébe kerül (tablet, másik okos teló )
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

sem okostelefonom, sem tabletem nincsen.  

ezekhez sem kell (van kepernyöje, amiröl iranyithato ) ?   ...tudom, ez ritkasag, de eddig nem "szennyeztem" az eletem ilyenekkel es lemondtam a nyilvan meglevö lehetösegeikröl is

nincs nekik. És ha továbbra sem akarod szennyezni akkot streamernek inkább valami SB, azoknak van saját kijelzőjük, de ebben én nem vagyok otthon.  - Mondjuk ha csak erre használod a tabletet az akkor ugyan az mintha csak egy kijelző lenne és nem számít szennyezésnek     

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Csak feltelepített alkalmazásról működik a Masters. Pl az újdonságok - albumok - Masters fül     Ez alatt mind az.
Köszi! Este ránézek a Lumin-on!   
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”