Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Re: Kábelezzünk
Ez a weboldal megnyilik masnak?
Ok is keszitenek konfekcionalt kabeleket egyedi megrendeles szerint?
Én meg a Canare DA202-t merem ajánlani, nálam bevált.
A komolyabbik - azt hiszem 175-ös típusú - digitális kábelük szerintem tök jól sikerült. Nekem is van itt a fiókban, nem ér annyit, hogy eladjam. Mármint a Van Damme-nak. A többit nem ismerem.
- BLX
- Törzsvendég
Valóban nem túl informatív a magyar oldal.

Itt lehet nézelődni:
https://www.van-damme.com
Jó kábelek, és szépen szerel a hazai forgalmazó. Persze lehet venni drágábbat is
- BLX
- Törzsvendég
Nagyon klassz, hogy ennyi digit kimenete van ennek a cd lejátszónak.
Én azt hiszem csináltatnék egy AES/EBU-t, jó minőségű pro audio kábelből Neutrik csatlakozókkal és kipróbálnám. Nem vennék "drága" AES EBU kábelt.
Itt vehetsz pl.: Canare AES/EBU kábelt, pro verziót:
https://sonopart.hu/spd/CAN-DA202-N-XX- ... o-kabel-1m
Itt Klotz pro kábelt találsz:
https://elimex.hu/
Van Damme pro kábelek:
https://vandamme.hu/
Kácsa:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/szerel ... -osszekoto
Supra:
https://hifiboltonline.hu/Supra-Dac-XLR-Digital
Nem gondolnám, hogy "óriási" lenne a különbség a coaxhoz képest. Majd számolj be esetleg milyen, ha esetleg belevágnál a kísérletezésbe.

- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
blx írta:
"Én az AES/EBU -ra tenném le a voksom.
Te milyen különbséget tapasztalsz a kimenetek között? Milyen CD aminek ennyi digit kimenete van?"
köszönöm, nuprime cdt 8 pro. csak 1xű koax kábelem van, nem tudok különbségről beszámolni.
"Én az AES/EBU -ra tenném le a voksom.
Te milyen különbséget tapasztalsz a kimenetek között? Milyen CD aminek ennyi digit kimenete van?"
köszönöm, nuprime cdt 8 pro. csak 1xű koax kábelem van, nem tudok különbségről beszámolni.
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
- BLX
- Törzsvendég
Én az AES/EBU -ra tenném le a voksom.
Te milyen különbséget tapasztalsz a kimenetek között? Milyen CD aminek ennyi digit kimenete van?
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
tiszteletteljes kérdésem lenne, ha cd-dac összekötésére minden lehetőség adott (AES/EBU, koax, toslink, i2s) akkor melyik a "legjobb"? Köszönöm!
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
- livestrong
- Nincs visszaút
- Értékelés: 653
Szia!
Az Audioquest G2 ről érdeklődnék. A centerem azzal van bekötve, és van még 2x 3 méterem a frontokhoz. Kellene még kábelt vennem a B hangfalakhoz ( Jamo C97 ), és nem tudom, merre induljak. Vegyek még G2-t, vagy vegyek tök mást? 3e forint/m kategóriában gondolkozom, dugók nélkül.
Szerintem vegyél G2 kábelt, ha már mindenhol G2 kábelt használsz!
Az Audioquest G2 ről érdeklődnék. A centerem azzal van bekötve, és van még 2x 3 méterem a frontokhoz. Kellene még kábelt vennem a B hangfalakhoz ( Jamo C97 ), és nem tudom, merre induljak. Vegyek még G2-t, vagy vegyek tök mást? 3e forint/m kategóriában gondolkozom, dugók nélkül.Doky írta: ↑2023.01.01., vas. 17:20Vicces de pl ez a kábel kilóg az AQ családból!eszeky írta: ↑2022.12.31., szomb. 17:12Sziasztok!
Tudom, hogy nem ez a megoldás, de egy próbát megérne.
Az lenne a kérdésem, hogy ha több mélyet szeretnék varázsolni a hallani kívánt zene aljára milyen kábelt ajánlanátok?
Primare CD31 és Primare I22 erősítőt hajtok. Hangfalak Sonus Faber Toy széria. A tápkábeleim Suprák. Az összekötők Talán Fapaci féle. VDH Clearwater a jelenlegi hangfalkábelem.
Attila
Az AQ kábelek sajátossága (amikkel nekem tapasztalatom volt eddig) hogy magasba húznak, ez viszont pont fordítva, ez a kábel az Audioquest G2 hangfal kábel (még a régi világos színű).
Anno csináltattam hármat is de előtte teszt volt ezerrel és nagyon jó lett a végeredmény…mindegyik passzív és még az emészthető kategória volt árban is anno, most már az anyagár is elgondoltató lenne….összehasonlítottuk több nívós cuccal is nem volt jobb sok száz ehuf- Ig….gomolalaci írta: ↑2023.01.11., szer. 21:06Nekem is volt ,,nívósabb". Egy próbát szerintem megér! Nem kell hinni a reklámnak, meg a kamu teszetknek...nemtomm írta: ↑2023.01.10., kedd 21:38tgomolalaci írta: ↑2023.01.10., kedd 20:37
Elsőként javasolnám a tápszűrő kiiktatását. Utána jöhetnek a kábel próbák...
A tápszűrőt vajon miért? Azt sem tudjuk milyen fajta aktív passzív iec csatis netán fix bekötésű nívósabb darab netán pár ehuf tápszűrő ? A tápkábel vajon milyen fajta? Ezer kérdés volna de nem tudjuk miről van szó?
"Az igazi barát szemből támad."
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Nekem is volt ,,nívósabb". Egy próbát szerintem megér! Nem kell hinni a reklámnak, meg a kamu teszetknek...nemtomm írta: ↑2023.01.10., kedd 21:38tgomolalaci írta: ↑2023.01.10., kedd 20:37Elsőként javasolnám a tápszűrő kiiktatását. Utána jöhetnek a kábel próbák...Bane03 írta: ↑2023.01.10., kedd 00:10Sziasztok,
amatőr kérdéssel állnék elő...
Adott egy hálózati szűrő, erősítő, hálózati lejátszó, mind gyári tápkábellel rendelkeznek.
Fejlesztés, előrelépés gyanánt ezeknek az együttes cseréje segíthet, illetve mindhárom tápkábel cseréje szükséges?
Igaz lehet hogy 10% amit a kábelnek vinnie kell?
(Középkategóriának mondható rendszernél.)
A tápszűrőt vajon miért? Azt sem tudjuk milyen fajta aktív passzív iec csatis netán fix bekötésű nívósabb darab netán pár ehuf tápszűrő ? A tápkábel vajon milyen fajta? Ezer kérdés volna de nem tudjuk miről van szó?
A gondolkodás nem megerőltető...
----
AES/EBU XLR kábelt használ valaki az itt olvasók közül? Szakmai kérésem lenne, ha írna rám pm-et megköszönném.
AES/EBU XLR kábelt használ valaki az itt olvasók közül? Szakmai kérésem lenne, ha írna rám pm-et megköszönném.
Még az sem biztos, hogy az azonos gyártótól származó kábelek fogják adni ár-érték arányban a legjobb megoldást. Szerintem érdemes lenne próbára elkérni néhányat és a hangjuk alapján kiválasztani a legjobban tetszőt. Gyártón belül is óriásiak tudnak lenni a szórások. Nekem van egy jó nevű gyártótól két különböző típusú tápkábelem és ég és föld az egymáshoz viszonyított hangjuk. Mondjuk árban is sokszorosa az egyik a másikának, nem véletlenül.
(A magyar Hifi Show számomra, a kábelezések megvizsgálása, sajnos leginkább csak a szemrevételezés szintjén, de még így is nagyon érdekes volt. Voltak igazán szépen zenélő, olcsóbb megoldások is. Ha jól láttam "tigris" hangsugárzókábelekkel voltak bekötve az OzAudio álló sugárzói?)
nemtomm írta: ↑2023.01.10., kedd 21:38tgomolalaci írta: ↑2023.01.10., kedd 20:37Elsőként javasolnám a tápszűrő kiiktatását. Utána jöhetnek a kábel próbák...Bane03 írta: ↑2023.01.10., kedd 00:10Sziasztok,
Adott egy hálózati szűrő, erősítő, hálózati lejátszó, mind gyári tápkábellel rendelkeznek.
Fejlesztés, előrelépés gyanánt ezeknek az együttes cseréje segíthet, illetve mindhárom tápkábel cseréje szükséges?
Taga pf-500 - cocktail audio n15d- Leak stereo 130.
Tápszűrőnek miért kellene mennie?
Van esetleg valami irány vagy ajánlás amivel érdemes lehet kezdeni a gyári kábelek cseréjét, és ha jól gondolom egy fajta gyártóval érdemes dolgozni?
tgomolalaci írta: ↑2023.01.10., kedd 20:37Elsőként javasolnám a tápszűrő kiiktatását. Utána jöhetnek a kábel próbák...Bane03 írta: ↑2023.01.10., kedd 00:10Sziasztok,
"Az igazi barát szemből támad."
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Elsőként javasolnám a tápszűrő kiiktatását. Utána jöhetnek a kábel próbák...Bane03 írta: ↑2023.01.10., kedd 00:10Sziasztok,
A gondolkodás nem megerőltető...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6166
Re: Xlr male - rca male összekötő
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 85
A gyári gatyamadzag csak arra jó, hogy egyáltalán megszólaljon a rendszer. Csatlakozom az előttem szólóhoz, annyi kiegészítéssel, hogy ha nincs tápösvényed, akkor a tápszűrő elé sem árt egy jobb kábel, mert egy jó választás esetén abból az egész rendszer profitál…Baryll írta: ↑2023.01.10., kedd 02:35Ezt a százalékosdit nyugodtan el is felejtheted. Olyan kábelek kellenek, amilyenekkel a legjobban tetszik a rendszered hangja és hogy ez 5% lesz, vagy úgy, mint nálam, hogy 50+% (és még biztosan lenne feljebb), az már teljesen az egyéni ízlés - és pénztárca - dolga.Bane03 írta: ↑2023.01.10., kedd 00:10Sziasztok,
Erősítő tápkábele volt nálam ami a legfontosabb volt és csak utána a forráskészüléké. Tápszűrőm nincs, viszont tápösvényem van és rengeteget hozott hangban.
Neutrik XLR, és olcsóbbért Neutrik RCA, drágábban Switchcraft 3502 AAU. A Neutrik is teljesen egységes, csak kissé szürkébb és sávhatároltabb a Switchcraftnál. Én így csinálnám.Andraspetar írta: ↑2023.01.10., kedd 01:452db xlr apu- rca apu kábelt szeretnék összerakni, mert nem találok olyan műszaki tartalommal, ami tükrözné az árat. Nézegettem, és Neutrik NC3MXX-B XLR Dynavox 2M RCA csatik látszanak elfogadhatónak. Van valakinek tapasztalata a témában? Esetleg felesleges csati hasonlo kategoriában?
Köszi előre is a segítő válaszokat!![]()
#kérdés #összekötőkábel
Ja és még egy dolog, milyen ónt javasoltok, mert hallom hogy van valami jobb minőségű.. Nekem Bauhauszos van itthon..
Na oszt mér???tonee73 írta: ↑2023.01.10., kedd 05:15Ez az általános részre való téma, nem az adás-vételre. Most átraktam, legközelebb simán törlöm.Andraspetar írta: ↑2023.01.10., kedd 01:452db xlr apu- rca apu kábelt szeretnék összerakni, mert nem találok olyan műszaki tartalommal, ami tükrözné az árat. Nézegettem, és Neutrik NC3MXX-B XLR Dynavox 2M RCA csatik látszanak elfogadhatónak. Van valakinek tapasztalata a témában? Esetleg felesleges csati hasonlo kategoriában?
Köszi előre is a segítő válaszokat!![]()
#kérdés #összekötőkábel
Ja és még egy dolog, milyen ónt javasoltok, mert hallom hogy van valami jobb minőségű.. Nekem Bauhauszos van itthon..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Ezüst tartalmú ónokat szoktak ajánlani ilyen célokra. Pl. ilyesmit: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/szerel ... rraszto-onAndraspetar írta: ↑2023.01.10., kedd 01:45Ja és még egy dolog, milyen ónt javasoltok, mert hallom hogy van valami jobb minőségű.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla