Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Pointe írta:
2020.05.19., kedd 21:25
kargidje írta:
2020.05.19., kedd 17:38
Igaz, hogy többlépcsős, de már majdnem dupla ára lesz így.
Akkor már nem jobb egy Edwards TT5 / TT6 vagy Thorens TD203?
A 140 helyett "csak" kb 200 - az alig másfélszeres ár ;-)

Az eredeti shellt és hangszedőt beszámítjuk, így jön ki a 200....

A kérdés egyébként racionális. De az élet sok más területén is vannak hasonló dilemmák. Vegyük meg az autót az alapmotorral, aztán majd veszünk hozzá chiptuningot?
Tehát akkor nem éri meg egy Edwards TT5 ehhez képest?

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pointe »

kargidje írta:
2020.05.19., kedd 17:38
A 140 helyett "csak" kb 200 - az alig másfélszeres ár ;-)

Az eredeti shellt és hangszedőt beszámítjuk, így jön ki a 200....

A kérdés egyébként racionális. De az élet sok más területén is vannak hasonló dilemmák. Vegyük meg az autót az alapmotorral, aztán majd veszünk hozzá chiptuningot?

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Pointe írta:
2020.05.14., csüt. 13:28

Igen, az Audio-Technica LP5X pont belefér a kategóriába....

https://vinil.hu/product/at-lp5x/

Magában is szeretjük a hangját, a kezelhetőségét, de van hozzá egy többlépcsős tuning programunk:

https://lemezjatszok.blog.hu/2019/03/08 ... n_es_akril

Lassan én is kereslek majd, ha befejeztem a lakásfelújítást és lesz hova tennem a lemezjátszót. sad.gif
A lemezek viszont már gyűlnek szépen...

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

motorgyilkos írta:
2020.05.14., csüt. 00:28
Tudnatok ajanlani egy jo lemezjatszot (uj) kereskedelmi forgalomban levo 100-150.000 ft kornyeken. Kezdo vagyok bakelites fronton. Marantz 8805 re lenne kotve, vagy ha lehetseges akkor kozvetlen aktiv hangfalra rca-val.
Igen, az Audio-Technica LP5X pont belefér a kategóriába....

https://vinil.hu/product/at-lp5x/

Magában is szeretjük a hangját, a kezelhetőségét, de van hozzá egy többlépcsős tuning programunk:

https://lemezjatszok.blog.hu/2019/03/08 ... n_es_akril

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 603

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

akvapark írta:
2020.05.14., csüt. 07:34
motorgyilkos írta:
Sziasztok!
Tudnatok ajanlani egy jo lemezjatszot (uj) kereskedelmi forgalomban levo 100-150.000 ft kornyeken. Kezdo vagyok bakelites fronton. Marantz 8805 re lenne kotve, vagy ha lehetseges akkor kozvetlen aktiv hangfalra rca-val.
Koszi.
Sokan ajánlják - magam nem ismerem - az AT(Audio Technica) gépeit:
https://lemezjatszok.blog.hu/2019/12/27 ... k_2020-ban
Jogos, vélhetően az AT LP5X és AT LP120X már nem az egyszer használatos és eldobható kategória.
Szekeres Istvánt(Pointe) keresd, ők forgalmazzák és jó ötleteket, tanácsokat fog adni a vásárláshoz.
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

motorgyilkos írta:
Sziasztok!
Koszi.
Sokan ajánlják - magam nem ismerem - az AT(Audio Technica) gépeit:
https://lemezjatszok.blog.hu/2019/12/27 ... k_2020-ban
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 603

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

motorgyilkos írta:
Sziasztok!
Koszi.
"egy jo lemezjatszot (uj) kereskedelmi forgalomban levo 100-150.000 ft kornyeken."

Nem.
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Sziasztok!
Koszi.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

LIMAR írta:
2020.05.14., csüt. 00:01

Mindenkinek el kéne odáig jutni, hogy először azzal legyen tisztában, hogy mit keres. Mi az a hang, ami neki örömöt okoz. Aztán meg kell hallgatni a lehető legtöbb rendszert, hogy tudjuk, mi az, ami ezt kielégíti. Senkire se szabad hallgatni! Mindenki mást vár el egy rendszertől és a saját szempontjai szerint igaza is van. De az az ő igaza és nem azé, akinek tanácsot ad.
Szerintem ezt mi egy kicsit túlkombináljuk. Nekünk van igazunk, de emlékszem, amikor én mentem el tévét venni. Az az igazság, hogy én is ilyen felhasználói véleményeket olvasgattam, meg a könnyen hozzáférhető teszteket, fórumokat. Aztán persze végül az Aldiban vettem egy fektetett A4-es lapnyi, falra szerelhető tévét, és hát eléggé kielégíti az igényeimet.....

Maga a képminőség hidegen hagy. Nem is értek hozzá, és nem is érdekel annyira, hogy egymás után nézegessek sok milliós tévéket, és elemezgessem, melyiknek sötétebb a feketéje.

Az emberek nagy része így van ezzel a hifi kérdéssel is. Néha még egész magas árkategóriákban is.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Pointe írta:
2020.05.13., szer. 20:08
Rengeteg követője van, és igen, sokan szeretik ezeket a telefonos Youtube videókat. Fent vagyok egy-két külföldi hifis fórumban, és úgy tűnik, az emberek tök drága berendezéseket is simán ilyen Youtube vloggerek véleménye alapján vesznek.
Én nem, csak az AVX-en. Itt is csak nagyon indokolt esetben írok bármit is. Youtube videókat se szoktam nézni, csak nagy ritkán. Aki meg a fórumokon kapott tanácsok és a Youtube videók alapján vásárol a saját személyes tapasztalata helyett, meg is érdemli, ha melléfog. Mindenkinek el kéne odáig jutni, hogy először azzal legyen tisztában, hogy mit keres. Mi az a hang, ami neki örömöt okoz. Aztán meg kell hallgatni a lehető legtöbb rendszert, hogy tudjuk, mi az, ami ezt kielégíti. Senkire se szabad hallgatni! Mindenki mást vár el egy rendszertől és a saját szempontjai szerint igaza is van. De az az ő igaza és nem azé, akinek tanácsot ad. Nekem is megvan a határozott véleményem a számomra jó hangról és rendszerről, de tiszteletben tartom, ha valakinek ettől szöges ellentétben van az elvárása. Ha valaki a csöves triódás SE erősítők hangját kedveli, sohasem erőltetem rá a félvezetős erőműveket, mert nem lenne boldog vele. Megpróbálom megtalálni neki a neki legjobban megfelelő típust, rendszert.....

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

LIMAR írta:
2020.05.13., szer. 15:11
Visszatérve a belinkelt "összehasonlító teszthez", vicces a pali és nagyon hatásosan adja elő a semmit. Meg a telefonos Youtube videókkal alátámasztott véleménye. Komolytalan az egész.
Rengeteg követője van, és igen, sokan szeretik ezeket a telefonos Youtube videókat. Fent vagyok egy-két külföldi hifis fórumban, és úgy tűnik, az emberek tök drága berendezéseket is simán ilyen Youtube vloggerek véleménye alapján vesznek. Aztán persze nem szól jól, meg jönnek az alapszintű kérdések.... a múltkor egy fórumtárs vett egy lemezjátszót, és megkérdezte, hogyan lehetne rádugni a (passzív) hangsugárzókat, mert nem stimmelnek a csatlakozók. Meglepődött, amikor kiderül, hogy még kellene egy erősítő is.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2660

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Bécó írta:
2020.05.13., szer. 18:59
Privát megbeszéltem Klaca fórumtársal a dolgot. Korrektül megírta ennyi. Mindenkinek lehet véleménye ilyen vagy olyan ez szerintem természetes. :D
:smile32: :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Bécó »

Privát megbeszéltem Klaca fórumtársal a dolgot. Korrektül megírta ennyi. Mindenkinek lehet véleménye ilyen vagy olyan ez szerintem természetes. :D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Bécó írta:
2020.05.13., szer. 13:56
Klaca írta:
2020.05.13., szer. 11:38
Most, hosszú idő után idetévedve kicsit visszaolvasgattam, és az előző témával kapcsolatban érdekelne, hogy a regának azt a filozófiáját tényleg mindenki hülyeségnek tartja, hogy minél merevebb, de minél kevesebb anyagot tartalmazó, tehát minél könnyebb vázat építsen. Ugye mindenhol az a szöveg megy erről, hogy a rezgés energia, az energia anyag, így ha nem lenne anyag a motor a tányér és a kar között, akkor nem lenne semmi, ami a rezgéseket közvetíti a motor és a kar között. Ezt persze csak közelíteni lehet, de - bár nem értek hozzá - nem tűnik feltétlenül illogikusabbnak, mint az, hogy legyen minél nagyobb tehetetlen tömeg ott, és akkor nem fog rezegni. (A tányér tömegét azért ők is növelik, ahogy felfelé megyünk a ranglétrán, de az ugye az a tányér 'forgási tehetetlensége' miatt kell, ami más tészta.) Persze, ha az ember a kezébe fogja a testét egy ilyen lejátszónak, rögtön az ugrik be, hogy "anyám micsoda gagyi", mert alig van súlya. Az új P6-tól felfele gyakorlatilag egy valami nagyon merev anyaggal laminált szivacsból van a lejátszó, és az egyre drágább modellek teste egyre könnyebb lesz (talán a naiad a legkönnyebb). Nekem még egy szakember is azonnal azt reagálta, amikor kezébe vette a P/-ot, hogy ez csak színtiszta spórolás lehet a gyár részéről, de hát ennek ellentmondani látszik, hogy ez csak a P6 felett, tehát a három legdrágább modellnél jelenik meg. Ha olcsósítás lenne,miért ne tennék be az olcsóbb modellekbe is (p1-p3). Mondjuk a p3 ról azt hallom, hogy az tényleg rettenetes gagyi megépítettségű, és hogy ezért már gyakorlatilag a P6 lett az, ami régen a Planar 3 volt. Ami a P6 hangját illeti, az viszont tényleg rettenetesen légies, könnyed és testetlen. Én nagyon szeretem. Azt mondanám, hogy sokkal jobb, mint a régi P3, de ezt azért nem tudom pontosan megítélni, mert egyszerre cseréltem majdnem mindent, amikor a P3-at lecseréltem. Sztem pont a gagyi feeling miatt sokan gyorsan eladták igen olcsón a gyakorlatilag új P6 jukat. Ha egy ilyen felbukkan 250-300 között, az sztem nagyon jó vétel, nem hiszem, hogy sok versenytársa lenne ebben az ársávban. Hogy az új árát megéri-e, az más kérdés, ezt nem tudom, de el tudom képzelni, hogy, ami a hangját illeti, akár még ott is nagyon jó vételnek számít. Egy dolgot próbálnék esetleg még ki, ha lenne kedvem, pénzem, időm kütyüzni: kíváncsi lennék, mit csinálna ez a futómű egy unipivot karral. Az valahogy - pusztán 'filozófiailag' vagy 'spekulatíve' - nekem ehhez a légies, testetlen, könnyed prezentációhoz és filozófiához még jobban illene, mint a rega kar. De valszeg ezt nem fogom soha megtudni. (Esetleg valaki próbált ilyen 'szivacsmodellt' a regától valamilyen unipivot karral?)
Meg szabad kérdezni, hogy milyen rendszerben hallgatod a Rega-t? Phono, hangszedő, erősítő, hangsugárzó
@Bécó:ezt a rendszerkérdést a másik irányba is lehetne feszegetni..a képen látható rendszer nem éppen a szenteltvizes 100% Rega rendszer,van egy érzésem hogy van egy pár "ellenkanyar" benne... :D

aztán,egy érdekes téma,a topicinditó első mondata is igen érdekes,és a megoldás is amit alkalmaz,mint "ellenkanyar"

https://www.pinkfishmedia.net/forum/thr ... ge.240111/

;peace;

van egy olyan érzésem,hogy a Bob Marley "Lively up yourself" felvételén,Aston Barrett bassgitárjátékának igazi hangtömegét,nem a mai Rega lemezjátszók nagyobb példányai fogják elhozni a hallgató szobájába,de az is lehet hogyha valaki "kottázni "szeretné azt,tökéletes megoldások lehetnek...

:D
Csatolmányok
IMG_3763.JPG
IMG_3763.JPG (2.05 MiB) Megtekintve 3369 alkalommal
IMG_3762.JPG
IMG_3762.JPG (2.39 MiB) Megtekintve 3369 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Klaca írta:
2020.05.13., szer. 14:54
.... és Gedeont sem ismerem)
Boldog ember. Keress rá! Netdepo videók, feltöltötte GEDEON.

Visszatérve a belinkelt "összehasonlító teszthez", vicces a pali és nagyon hatásosan adja elő a semmit. Meg a telefonos Youtube videókkal alátámasztott véleménye. Komolytalan az egész.
De valahogy, ha már teszt, akkor Stereophile, The Absolute Sound, HiFi News, Tone Audio...
2018-2019-ben besöpörte szinte az összes Év terméke, Szerkesztők által ajánlott termék címet.

https://www.mofielectronics.com/reviews

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

LIMAR írta:
2020.05.13., szer. 14:44
Klaca írta:
2020.05.13., szer. 14:26
...felépítettség nem feltétlenül jelent jobb hangot...
A felépítettség objektív, a "jó hang" szubjektív, de a vélemény szabad. És ez is egy a sok közül.

Amúgy a csávóka nagyon hitelesnek tűnik, mint a Netdepo-s Gedeon videói kb. Bocsánat, azok azért jobbak.
Na jó, ezekben azért igazat adok neked... (bár ez nyilván nem számít semmit, és Gedeont sem ismerem)

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Klaca írta:
2020.05.13., szer. 14:26
...felépítettség nem feltétlenül jelent jobb hangot...
A felépítettség objektív, a "jó hang" szubjektív, de a vélemény szabad. És ez is egy a sok közül.

Amúgy a csávóka nagyon hitelesnek tűnik, mint a Netdepo-s Gedeon videói kb. Bocsánat, azok azért jobbak.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Bécó írta:
2020.05.13., szer. 13:56
Meg szabad kérdezni, hogy milyen rendszerben hallgatod a Rega-t? Phono, hangszedő, erősítő, hangsugárzó
Megírtam. Ehhez a gagyi-nem gagyi kérdéshez azért azt még hozzátenném, hogy itt van pl. egy teszt, ahol a mofi studiodecket ereszti össze valami fószer az új P3-al, és hát a P3-at legalább egy szempontból jobbnak hallja (és semmiben sem hallja rosszabbnak), csak azért hozza ki döntetlenre a dolgot, mert a mofi sokkal jobban megépített. Szóval úgy tűnik a jó felépítettség nem feltétlenül jelent jobb hangot...

youtu.be/EdRjbd4r9jg

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Bécó »

Klaca írta:
Most, hosszú idő után idetévedve kicsit visszaolvasgattam, és az előző témával kapcsolatban érdekelne, hogy a regának azt a filozófiáját tényleg mindenki hülyeségnek tartja, hogy minél merevebb, de minél kevesebb anyagot tartalmazó, tehát minél könnyebb vázat építsen. Ugye mindenhol az a szöveg megy erről, hogy a rezgés energia, az energia anyag, így ha nem lenne anyag a motor a tányér és a kar között, akkor nem lenne semmi, ami a rezgéseket közvetíti a motor és a kar között. Ezt persze csak közelíteni lehet, de - bár nem értek hozzá - nem tűnik feltétlenül illogikusabbnak, mint az, hogy legyen minél nagyobb tehetetlen tömeg ott, és akkor nem fog rezegni. (A tányér tömegét azért ők is növelik, ahogy felfelé megyünk a ranglétrán, de az ugye az a tányér 'forgási tehetetlensége' miatt kell, ami más tészta.) Persze, ha az ember a kezébe fogja a testét egy ilyen lejátszónak, rögtön az ugrik be, hogy "anyám micsoda gagyi", mert alig van súlya. Az új P6-tól felfele gyakorlatilag egy valami nagyon merev anyaggal laminált szivacsból van a lejátszó, és az egyre drágább modellek teste egyre könnyebb lesz (talán a naiad a legkönnyebb). Nekem még egy szakember is azonnal azt reagálta, amikor kezébe vette a P/-ot, hogy ez csak színtiszta spórolás lehet a gyár részéről, de hát ennek ellentmondani látszik, hogy ez csak a P6 felett, tehát a három legdrágább modellnél jelenik meg. Ha olcsósítás lenne,miért ne tennék be az olcsóbb modellekbe is (p1-p3). Mondjuk a p3 ról azt hallom, hogy az tényleg rettenetes gagyi megépítettségű, és hogy ezért már gyakorlatilag a P6 lett az, ami régen a Planar 3 volt. Ami a P6 hangját illeti, az viszont tényleg rettenetesen légies, könnyed és testetlen. Én nagyon szeretem. Azt mondanám, hogy sokkal jobb, mint a régi P3, de ezt azért nem tudom pontosan megítélni, mert egyszerre cseréltem majdnem mindent, amikor a P3-at lecseréltem. Sztem pont a gagyi feeling miatt sokan gyorsan eladták igen olcsón a gyakorlatilag új P6 jukat. Ha egy ilyen felbukkan 250-300 között, az sztem nagyon jó vétel, nem hiszem, hogy sok versenytársa lenne ebben az ársávban. Hogy az új árát megéri-e, az más kérdés, ezt nem tudom, de el tudom képzelni, hogy, ami a hangját illeti, akár még ott is nagyon jó vételnek számít. Egy dolgot próbálnék esetleg még ki, ha lenne kedvem, pénzem, időm kütyüzni: kíváncsi lennék, mit csinálna ez a futómű egy unipivot karral. Az valahogy - pusztán 'filozófiailag' vagy 'spekulatíve' - nekem ehhez a légies, testetlen, könnyed prezentációhoz és filozófiához még jobban illene, mint a rega kar. De valszeg ezt nem fogom soha megtudni. (Esetleg valaki próbált ilyen 'szivacsmodellt' a regától valamilyen unipivot karral?)

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Klaca írta:
ha nem lenne anyag a motor a tányér és a kar között, akkor nem lenne semmi, ami a rezgéseket közvetíti a motor és a kar között. Ezt persze csak közelíteni lehet
Fogd meg a söröm:
dost.jpg
dost.jpg (49.22 KiB) Megtekintve 3155 alkalommal

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Klaca írta:
(Esetleg valaki próbált ilyen 'szivacsmodellt' a regától valamilyen unipivot karral?)
Te is próbálhatsz.

https://lemezjatszok.blog.hu/2019/12/25 ... n_a_kiraly

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Full Kínai...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2281

Hozzászólás Szerző: cables »

iistván írta:
2020.05.06., szer. 10:32
Na akkor kérem szépen itt egy érdekes öszvér, lehet elmélkedni a létjogosultságáról:

https://www.mcintoshlabs.com/products/turntables/MTI100

2,7m Ft :D
Még az is lehet, hogy jól szól :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”