Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Egyszer csinálhatnánk egy ilyen tesztet is.
Van pár értékes régi masinám.

herstal
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 71

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: herstal »

Hitachi D-5500

Üdv. Mindenkinek.

Vendég

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv mindenkinek, de lecsúszott ez a totyik ... :kiraly:  
Nos, a kérdésem a következő lenne :

Kinek van gyakorlati tapasztalata a Technics RS-BX501-el kapcsolatban?

Milyen a hangja. mondjuk egy 3 fejes masínához képest?

Nekem van, de igen régi. Bírta a strapát, de a 450-es Aiwa (nem a pultos!) jobb hangú volt. Minez már lassan 20 éves emlék...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Üdv mindenkinek, de lecsúszott ez a totyik ... :lol!:  

Én is már csak nézegetem a régmúlt nagy gépeit.
Régen csak álmodoztam egy Dragonról,most meg ott porosodik a polcon.Még ki sem próbáltam,mióta megvettem.
Ugyan így járt a Pioneer CTF1250 is.

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Üdv mindenkinek, de lecsúszott ez a totyik ... :lol!:

Nos, a kérdésem a következő lenne :

Kinek van gyakorlati tapasztalata a Technics RS-BX501-el kapcsolatban?

Milyen a hangja. mondjuk egy 3 fejes masínához képest?

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: close652 »

1-2 szépség használtan is jöhet
őrült árakért mennek el a kazik mostanában

---------

egyébként épp a Fuji állította le kazetta-gyártását a DR (legegyszerűbb fajta) kivételével.

egy fórumban leírták mi maradt Európának:

Basf Sound (not recomended far quality basf once had)
Fuji DR
Maxell UR (better than Basf/fuji, the one they have now is cheap buildt)
Sony HF
Sony EF (not avabile anywhere)
Sony UX-S (the latest version not recomended cheap buildt in mexico)
Sony CD it II slide (the best option from sony but the slipcase sux)
Tdk D (The best Normal bias option avaible in shops)
TDK FE(not as good as D)
TDK SA ( the best and now only chrome tapes not discontinued in europe)
system

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

ha eladó 1-2 darab szólj...
Új már nincs közte.
Most láttam a TeszVesz-en, hogy bontatlan Sony UX-S kazit 1300-1500 Ft-ért adnak.
Annyiért már metál szalagot kapok és még marad is pénzem.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Van nálam is kilóra néhány ilyen gagyi kazetta (TDK MA-XG, Sony Super Metal Master).

ha eladó 1-2 darab szólj...
system

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

...A jó kazi 6-800 forint, mig kapsz irható cd-t 50 forintért is. Erről ennyit...
Van nálam is kilóra néhány ilyen gagyi kazetta (TDK MA-XG, Sony Super Metal Master).
A végén már nem tudtam kínomban, hogy mit vegyek rájuk. Nyúzós szalagnak a 46 perces, kerámiaházas Sony még elmegy... :smile19:
A cégünknél 1999 és 2001 között ilyenekkel tesztelték az autós magnómechanikákat. Amikor lement a magnómecha, kartonszám dobták ki ezeket. Néhányat sikerült megmentenem magamnak.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Azért kérdeztem az auto ble-t, mert az új gépem (Pioneer CT-S530) pl. jobban szól 1-2 kazinál mint az előző (ugyanaz csak 510-es).
Ha tisztábban szól és jobbak a magasak, akkor szerintem fejállás (fejkopás miatti) probléma volt az 510-nél. Az új decked fejállása közelebb áll ahhoz, amikor felvetted a kazira az anyagot, mint a régi deckedé az utolsó időkben.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2984

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Szerintem még most is tudna meglepetést okozni, ha egy CD-t egy átlagos CD/DVD lejátszóval lejátszva vs. ugyanaz egy jó kazira felvéve. (Szvsz a DVD-t legyalázná rendesen, persze a s/n csak 60 db...)

A jel/zajviszony javitásának módja - csak hozzáértők részére! A törlőoszcilátor áramkörében a következőket kell elvégezni: jobb tápszürés, párba válogatott tranyok, a visszacsatolás optimalizálása, a szinuszjel torzitásának a minimalizálása. Siker esetén néhany dB-t nyerhettek a tuninggal.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

close652
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Jó ilyeneket olvasni amiket Turbo írt...
Most épp egy 19 éves felvételt hallgatok, Pink Floyd - Wish You Were Here.
Hogy mivel lett LP-ről rögzítve nem emlékszem, de komolyabb gépek voltak az egyik nagybátyámnál. Én annyit tettem hozzá a dologhoz, hogy TDK SA-X kazit vittem - úgy látom jól tettem. (El is kellene menni hozzá, neki nagyon sok és drága és akkor szememnek mindenféle érdekes kinézetű kazettája volt, hogy a kötelező nagy orsós akairól ne is beszéljek.)
system

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Miután a mai napig magnózok, gondoltam én is hozzáteszem a véleményemet.
Én inkább emócionális oldalról közelítek, sem mint a száraz mérési eredmények alapján. Bár nekem sosem volt elérhető a nagy Nakamichi Dragon, (Csak nyálcsorgatva néztem a Hifibarlangban a '91-ben 199.990 Ft-ba került) viszont nem lebecsülendő a többi remek gép sem. Amikor előszőr hallottam a Denon DRM 700-at, és 800-at '90-ben a Belgrád rakparti hifiáruház pincejében, majd eldobtam az agyam a gyönyörtől, hogy magnó így is tud szólni. '91-ben meg is vettem az első 3!! havi fizetésemből és azóta is kifogástalanul működik a legnagyobb örömömre.
Szerintem még most is tudna meglepetést okozni, ha egy CD-t egy átlagos CD/DVD lejátszóval lejátszva vs. ugyanaz egy jó kazira felvéve. (Szvsz a DVD-t legyalázná rendesen, persze a s/n csak 60 db...)
Bármilyen zajszűrő használatával természetesen rögtön egy átlagos 2 fejessé válik, hát még a dbx-el. Brr.
A 965-ös Technics-emben volt, na meg kalibrálás is, az is hazavágta a hangzást, persze biztos a fülemmel van a baj, de nekem a lejátszott CD az etalon és ha nyomogatom a Monitor gombot nem szeretek különbséget hallani. Nyilvánvalóan tök jó az auto cal...
És végül kütyüzésnek a legjobb! (Na jó az LP is)

close652
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Azért kérdeztem az auto ble-t, mert az új gépem (Pioneer CT-S530) pl. jobban szól 1-2 kazinál mint az előző (ugyanaz csak 510-es).
system

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

És ez tulajdonképpen mit csinál??? Mi található a szalagon??
Ez 3 féle szalag.
Az elsőnek a neve Flutter 3150 Hz. A szalagsebességet lehet vele bekalibrálni, hogy lejátszáskor a műszer pontosan 3150 Hz-et mutasson (oda-visszajátszós deckeknél mindkét irányban), gyorsmásolósaknál 6300 Hz-et.
A második az Azimuth 10 kHz. Ezzel lehet a magnó fejállását belőni, miután a szalagsebesség már be van állítva.
A harmadik Azimuth/Level 10k/315Hz. Ezzel a fejállással együtt a jelszintet is be lehet állítani, 2 frekvenciájú szinuszjel megy felváltva 5-5 másodpercig.

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

És ez tulajdonképpen mit csinál??? Mi található a szalagon??

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Ilyen tesztkazikkal szoktam beállítani a hozzám kerülő deckeket.
A rajta lévő évszám (1981) nem a gyártás évét, hanem a szabvány megjelenésének idejét jelzi. Ilyen kazikat 1998 és 2002 között használtak a munkahelyemen.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Nekem is van egy régi pultos Aiwa- és nagyon imádom.Egy csomó helyen lehet kapni párszáz forintért eredeti műsoros kazikat,gondoltam venni kéne párat-nosztalgiából.Csak azon filózom,hogy nem járnék-e jobban ha inkább chrome-os vagy metal kazira kopiznék cd-ről.
Kipróbáltam egyébként,s azt vettem észre,hogy az eredeti kazi mintha életszerűbben szólalt volna meg.

Persze, mert az automatikus szalagtípus-felismerés lejátszáskor letompítja a magasakat.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

A Nakamichi ZX7-nél kézzel tekergetsz egy nagyon finom áttételű csigahajtást, ami acélszallagal viszi át a fejhez a kivánt elmozdulást. Az autoazimuthos tipusoknál ugyanezt egy kis DC motoros szerkezet végzi el ( nagyon komoly fáziseltérést vizsgáló áramkörrel vezérelve). A tapasztalatom az, hogy a müködtetés esetén korrektül beállitja a fejet.
Én is valahogy így képzeltem el.
A korrekt beállítás nem lehet probléma, jelszintmaximumra kell törekedni. Ha egy felüláteresztő szűrő is van a jelszintvizsgáló előtt, az mégjobb.

Sweety
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Sweety »

Nekem is van egy régi pultos Aiwa- és nagyon imádom.
Egy csomó helyen lehet kapni párszáz forintért eredeti műsoros kazikat,gondoltam venni kéne párat-nosztalgiából.Csak azon filózom,hogy nem járnék-e jobban ha inkább chrome-os vagy metal kazira kopiznék cd-ről.
Kipróbáltam egyébként,s azt vettem észre,hogy az eredeti kazi mintha életszerűbben szólalt volna meg.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2984

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Azt viszont nem tudom, hogy auto azimuthnál mi mozgatja a fejet, de oda is el tudnék képzelni motort csigahajtással.

A Nakamichi ZX7-nél kézzel tekergetsz egy nagyon finom áttételű csigahajtást, ami acélszallagal viszi át a fejhez a kivánt elmozdulást. Az autoazimuthos tipusoknál ugyanezt egy kis DC motoros szerkezet végzi el ( nagyon komoly fáziseltérést vizsgáló áramkörrel vezérelve). A tapasztalatom az, hogy a müködtetés esetén korrektül beállitja a fejet.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

előfordulhat, hogy rosszul kalibrál és döglöttebb lesz a hang?
Nem tapasztaltam ilyet.

Még én sem találkoztam ilyennel.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Amúgy ez a kalibrálás a legtöbb gépben benne van(lsd.: Technics-ATC). Igazából az azimuth az érdekesebb, és a kérdés hogy mennyire megbízható a mechanika. Pont ezért tettszett meg a revox, hihetetlen stabil mechanika , 4 motor a négy tengelyre(!!), sztem ennél jobb nincs is és ebben is van AUTO caliber. Amúgy sok hárommotoros decknél a 3. motor a kazi-ajtót nyitja...
Valóban, szinte minden komolyabb márkának volt kalibrálós gépe.
Azt azért ne felejtsük el, hogy az auto azimuth csak lejátszásnál számít, ahol az eltérő fejállással készült felvételre állította be a fejet a gép (mint videóknál az auto tracking), felvételnél mindig a beállított középső pozícióban kell állnia a fejnek. Ha kopik a fej, akkor a felvétel a gyáritól eltérő beállítással készül, nincs is gond vele egészen addig, amíg egy nem auto azimuthos, más fejállású (új vagy másképp kopott fejű) gépbe nem tesszük a felvételt.
A motoros kaziajtó is igaz, a Technicsek erre mentek rá. Sőt olyat is láttam, hogy a fejet motor mozgatta fel-le. Azt viszont nem tudom, hogy auto azimuthnál mi mozgatja a fejet, de oda is el tudnék képzelni motort csigahajtással.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

előfordulhat, hogy rosszul kalibrál és döglöttebb lesz a hang?
Nem tapasztaltam ilyet. Viszont a kézi kalibrálással nagyon el lehet rontani, írok is rá egy példát:
Még a '90-es években egy haveromnak kézi bias-os Technics deckje volt, szintén Technics CD-vel és erősítővel. Tudni kell, hogy ennek a márkának a nem csúcskategóriás készülékei eléggé zárt hangúak, én hallottam néhány készüléket, mindig a mélyek domináltak a közepe még elmegy, fent meg valami csörög. A srác is hiányolta a magasakat, ezért az összes magnófelvételét csutkára tekert biasszal vette fel, ahol a legjobban kiemelte a magasakat.

Vendég

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Amúgy ez a kalibrálás a legtöbb gépben benne van(lsd.: Technics-ATC). Igazából az azimuth az érdekesebb, és a kérdés hogy mennyire megbízható a mechanika. Pont ezért tettszett meg a revox, hihetetlen stabil mechanika , 4 motor a négy tengelyre(!!), sztem ennél jobb nincs is és ebben is van AUTO caliber. Amúgy sok hárommotoros decknél a 3. motor a kazi-ajtót nyitja...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”