Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4338

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: juliush »

hodyka írta:
2024.09.09., hétf. 16:30
The AK4499EX is a new concept Premium multi-bit Stereo DAC with newly developed Switched Resistor
technology,
Nem összetévesztendő a natív multi-bites létrahálózatokkal!
Az AK4191-es delta-szigma modulátortól kapott 128 vagy 256-szorosan túlmintavételezett, 7-bitre konvertált jelfolyammal dolgozik.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1172

Hozzászólás Szerző: chord_ »

MOT64 írta:
2024.09.09., hétf. 15:27

......

A második cikk nem R2R DAC-okról szól, hanem kapcsolt ellenállás hálózattal működő DAC-okról. A két struktúra nem ugyan az, habár mindegyik ellenállásokat használ a jelek leosztására. A kapcsolt ellenállás hálózat esetén a bitek szegmentálása is sokkal jobb eredményt ad, mint R2R esetén. Ilyen például az AKM AK4499-es "zászlós hajója".

Ezt pl. a Gustard dac-ok esetén jómagam is alátámasztom. Az AKM 4499-ben valamit hallok, ami 'új', és nagyon-nagyon jó, az R2R verzió pedig nem rossz, de mégis csak alulmaradt 1 perc után, és el is lett adva 3 nappal később.

De ez egy elszigetelt, egyéni vélemény. A felsőbb osztályban akár át is fordulhatnak a dolgok.
Az R2R előrenyomulást szimpla 'divathullám-meglovaglásként' érzékelni azért nem helyes, bármekkora is a valós 'bitmélység'. A nép, az istenadta nép szereti, és ez fontos, tehát, valamit máris hozzáadott a hangzáskultúrához.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - TT DAC - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2797

Hozzászólás Szerző: supravox »

Én azt látom,hogy már boldog boldogtalan tud,gyakorlatilag BÁRMIT gyártani.
Csak itt a fórumon legalább 3 "gyártó" jelent meg a porondon.
Gyakorlatilag MIND diy kategória.
Csilliárdokért.
Hát csak azt tudom mondani,hogy hajrá👍👍
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 460

Hozzászólás Szerző: hodyka »

[AK4499EX]

The AK4499EX is a new concept Premium multi-bit Stereo DAC with newly developed Switched Resistor
technology,
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

juliush írta:
2024.09.09., hétf. 13:34
La_Valse írta: 1. az R-2R nem konvertálja az órajelet a kimeneti jelbe - ezt nem is értem
2. az R-2R érzéketlen a jitterre, ... - tessék?
3. a kimeneti jel sokkal pontosabb a szigma-delta D/A-hoz képest - vesd össze "Hátrányok" 1. pontjával!

Hátrányok
1. a torzítási tényező rendkívül jó a mai szigma-delta chipeknél, az R-2R létrák is jók, de nem annyira
A vitatott/nem is értett? megállapítások az Audio-gd cég következtetései.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

shany írta:
2024.09.09., hétf. 13:55
La_Valse írta:
2024.09.09., hétf. 13:19
MOT64 írta:
2024.09.09., hétf. 12:11
Bravó! Eljutottunk 13 bitig. És most?
Ha csak az ellenállások pontosságát nézzük, akkor 0,01% valóban 13 bitre elegendő. Manapság egy ultragyors FPGA vezérli és korrigálja az R2R létrát, párhuzamos üzemmódban, 1 órajelciklus alatt. Így elérhető a 24 bit....
Az ellenállásértékek szórása/pontatlansága okozta hiba csökkentését valójában módosított struktúrával érik el ---> szegmentálás, pl.:
https://www.researchgate.net/publicatio ... t_matching

https://www.analog.com/media/en/trainin ... mt-016.pdf
Mondom, hogy elbeszélünk egymás mellett. Én írok valamit, te másra válaszolsz. Ennek ellenére köszönöm a cikkeket, hasznos olvasmány volt mindegyik.

Ha te is végig olvastad, láthatod, hogy az első cikkben is csak 18 bit felbontásig vizsgálták az R2R DAC-okat. Előbb már leírtam, hogy pontossági okok miatt nem nagyon van értelme feljebb menni. A cikkben említett 10 ppm pontosság, amit elértek már közelíti a 17 bitet, de még azt sem éri el. Aztán itt a plafon. És ez csak egy szimuláció volt. A valóság lehet ennél egy kicsit gyengébb lenne.

"10,000 randomly generated 18-bit DACs with standard deviation σ= 0.021% for each DAC model." Ez is csak 12 bit.

A második cikk nem R2R DAC-okról szól, hanem kapcsolt ellenállás hálózattal működő DAC-okról. A két struktúra nem ugyan az, habár mindegyik ellenállásokat használ a jelek leosztására. A kapcsolt ellenállás hálózat esetén a bitek szegmentálása is sokkal jobb eredményt ad, mint R2R esetén. Ilyen például az AKM AK4499-es "zászlós hajója".

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: shany »

La_Valse írta:
2024.09.09., hétf. 13:19
MOT64 írta:
Ha csak az ellenállások pontosságát nézzük, akkor 0,01% valóban 13 bitre elegendő. Manapság egy ultragyors FPGA vezérli és korrigálja az R2R létrát, párhuzamos üzemmódban, 1 órajelciklus alatt. Így elérhető a 24 bit....
Az ellenállásértékek szórása/pontatlansága okozta hiba csökkentését valójában módosított struktúrával érik el ---> szegmentálás, pl.:
https://www.researchgate.net/publicatio ... t_matching

https://www.analog.com/media/en/trainin ... mt-016.pdf

juliush
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta: 1. az R-2R nem konvertálja az órajelet a kimeneti jelbe - ezt nem is értem
2. az R-2R érzéketlen a jitterre, ... - tessék?
3. a kimeneti jel sokkal pontosabb a szigma-delta D/A-hoz képest - vesd össze "Hátrányok" 1. pontjával!

Hátrányok
1. a torzítási tényező rendkívül jó a mai szigma-delta chipeknél, az R-2R létrák is jók, de nem annyira
Gyula 

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3559
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

MOT64 írta:
shany írta:
2024.09.08., vas. 22:03

0.01%-os tűrésű, akár TCR=0.05 PPM/°C smd ellenállások a "boltból":
https://hu.mouser.com/c/passive-compone ... 0.01%20%25
shany írta:
R2R dac mérés. Hány bit lehet ez?:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... dac.10161/
Megint nem beszélünk egy nyelvet. Én felbontásról és pontosságról írtam. Te belinkelsz zaj mérési adatokat. A kettő nem egészen ugyan az. -130 dB körüli dinamikatartományt nehéz lenne elérni túlmintavételezési és zajspektrum szűrési eljárások nélkül. Ezekről egyik R2R DAC esetében sem beszélnek. Akkor mi a trükk? Lehet, hogy a mérés? Mérni sokféleképpen lehet, arról sincs korrekt leírás. Ezért vagyok én ilyen kétkedő.

Amúgy hallottam már x ezer Eurós R2R DAC-ot. Számomra kristálytiszta, nyugodt hang, de tompa, dinamikátlan megszólalás. Nem jött be. Ezért is hiszek a mateknak.
Mérnökként és közgazdászként jórészt én is a számokban hiszek, azok általában nem hazudnak. Hifi esetén kicsit óvatosabb vagyok ezzel - fontosak persze a mérési eredmények - de a tapasztalat azért azt mutatja hogy a hangminőséget nehéz levezetni a számokból. Fantasztikus mérési eredményekkel rendelkező készülékek tudnak rettenetes hangot is produkálni, és viszonylag gyenge mért paraméterekkel rendelkezők is szólhatnak egész kiválóan.
Aztán azt is kifejtettem már párszor, hogy egy adott technológia önmagában nem tudja a minőséget garantálni, azt a kiváló mérnöki implementáció nyújtja, amely kihasználja az adott technológia előnyeit és kompenzálja hátrányait.

A dinamika tartomány esetén például szép eredmény egy -130db-s vagy akár egy -140db-s mérési eredmény, ugyanakkor kétlem hogy ebben a tartományban a 10 db-s különbséget bárki is meghallaná, és akkor tegyük hozzá azt is, hogy analóg technikát használók az LP max. 70 dB dinamika tartományával is nagyon jól elvannak, és ritkán szoktak a dinamikátlan hangra panaszkodni.

Az R2R versus delta-sigma vitához: halottam jót és rosszat is mindkettőből, de az én ízlésemhez is valamiért közelebb áll a delta-sigma világ.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

MOT64 írta:
Ha csak az ellenállások pontosságát nézzük, akkor 0,01% valóban 13 bitre elegendő. Manapság egy ultragyors FPGA vezérli és korrigálja az R2R létrát, párhuzamos üzemmódban, 1 órajelciklus alatt. Így elérhető a 24 bit.

Az R-2R DAC előnyei, hátrányai dió(dejó)héjban

Előnyök
1. az R-2R nem konvertálja az órajelet a kimeneti jelbe
2. az R-2R érzéketlen a jitterre, míg a szigma-delta D/A sokkal érzékenyebb rá
3. a kimeneti jel sokkal pontosabb a szigma-delta D/A-hoz képest

Hátrányok
2. a létra pontossága és strukturális problémái miatt előálló gondokat nagyon nehéz kézben tartani,
kiküszöbölésük összetett technológiát igényel
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

shany
Fórumlakó
Fórumlakó

MOT64 írta:
...Megint nem beszélünk egy nyelvet. Én felbontásról és pontosságról írtam. Te belinkelsz zaj mérési adatokat....
Meg kellene nézni azt a linkelt dac mérést alaposabban ( meg egyéb dacok mérését is....) :
szintfüggő linearitás a rági Analog Devices R2R 20 bites dac ic ( specifikált sáv ), és a diszkrét R2R Holo audio dac esetében ( mérés ):
Clipboard_09-09-2024_01.jpg
ENOB (effective number of bits) és SINAD (signal-tonoise-and-distortion ratio) kapcsolata pl.:
https://www.analog.com/media/en/trainin ... MT-003.pdf

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút

shany írta:

shany írta:
Megint nem beszélünk egy nyelvet. Én felbontásról és pontosságról írtam. Te belinkelsz zaj mérési adatokat. A kettő nem egészen ugyan az. -130 dB körüli dinamikatartományt nehéz lenne elérni túlmintavételezési és zajspektrum szűrési eljárások nélkül. Ezekről egyik R2R DAC esetében sem beszélnek. Akkor mi a trükk? Lehet, hogy a mérés? Mérni sokféleképpen lehet, arról sincs korrekt leírás. Ezért vagyok én ilyen kétkedő.

Amúgy hallottam már x ezer Eurós R2R DAC-ot. Számomra kristálytiszta, nyugodt hang, de tompa, dinamikátlan megszólalás. Nem jött be. Ezért is hiszek a mateknak.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4442

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

wittao írta:
2024.09.08., vas. 19:10
Ez nem tudom es nem is szeretnem megitelni, csupan valaszoltam egy kerdesre.

Ellenallasletras megoldasokat azert hasznalnak a mai nap meglehetosen nepszeru es komoly teljesitmenyre kepes dac-okban, mikt pl. Rockna Wavedream, vagy eppen Holo Audio May. Ott nativ DSD1024 es PCM1536 fepbontasok is mennek ezeknek a keszulekeknek. Ugy gondolom a fejlett FPGA tehnologiaval megtamogatva mar nincsenek ilyen jellegu kepesseg-beli problemak ezen technologian alapulo keszulekeknek.
Létrás DAC-ok általában háromféle kategóriában kerülnek eladásra:

- vintage

- chi-fi: lásd Hifiman, Gustard, Musician, Holo, Fiio, stb. A Fiio új létrás DAC, fejhallgató erősítője-ja, a FiiO K11 R2R kb 60-70e Ft lesz idehaza, áfával.

Kép

- Az ultra high-end kategóriában, mondjuk a 15e euro feletti árszegmensben. Ott szinte minden nagy játékos valamilyen R2R megoldást használ, nagyon kevesen csipeznek. Az általam hallott több tíz milliós DAC-ok, (SA)CD játszók közül egyedül a Kalista használ ESS Sabre chipeket egy majd 40 milliós SACD/CD/streamer eszközben (talán a 9018 vagy 9028-as csipeket). Mellesleg ennek a hangja sokkal jobban bejön nekem, mint bármely másé, amit valaha is próbáltam: például ideértve az MSB, Meitner, dCS, Rockna termékeket.

Szerintem nem nagyon van értelme egy többé kevésbé ideiglenes honlap információi alapján bármit is megítélni.
De persze kinek, mihez van kedve. :smile53:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

hodyka írta:
2024.09.08., vas. 14:22
A honalapon olvastam gondolkodik.gif

"Ez a kézi megmunkálási folyamat biztosítja, hogy minden egyes DAC egyedi karakterrel és kivételes akusztikai tulajdonságokkal rendelkezzen. "

Akkor most minden DAC-nak más hangkaraktere lesz ?

Na ez érdekes.... gondolkodik.gif
Érdemes lenne a teljes bekezdést idézni, hogy a kontextus is látszon, ne csak egy kiragadott mondat:

"A DAC teste kézzel készült, gondosan válogatott fából, ami egyedi megjelenést és melegséget kölcsönöz a készüléknek. Ez a kézi megmunkálási folyamat biztosítja, hogy minden egyes DAC egyedi karakterrel és kivételes akusztikai tulajdonságokkal rendelkezzen."

Szerintem ez azt jelenti, hogy a DAC-ok vizuálisan lehetnek egyediek, miközben általában kivételes akusztikai tulajdonságokkal rendelkeznek majd - bármit is jelentsen egy DAC esetében az akusztikai tulajdonság.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó

MOT64 írta:
2024.09.08., vas. 18:42
wittao írta:
2024.09.08., vas. 10:12
MOT64 írta:
2024.09.07., szomb. 21:11

Lehet tudni valamit az alkalmazott csipről, működési elv, egyéb? Valami közelebbi információ?
Honlap alapjan letras dac felepites, PCM tamogatas.
Ez most komoly? 2024-ben? Még mindig több mint 50-60 évvel ezelőtti technológiával kábítják a nagyérdeműt?
Amúgy a honlap alapján inkább azt akarják sugallni, hogy akinek van pénze kb. 250 milliós ingatlanra + méregdrága berendezési tárgyakra, az már vehet hozzá egy ilyet is. Végül is nagyon jól mutat a hamutartó mellett (helyett).
Ami különösen érdekes, hogy ezekre a diszkrét ellenállásokból felépített (max. 0.1 % pontosság, az ugye nagyjából 10 bit) átalakítókra simán ráírják, hogy 24 bit felbontás, néha 28 bit. Kérdezem, hogyan? Annó az Analóg Devices, akik élen jártak ebben a technológiában még integrált áramköri technológiával sem próbálták meg átlépni a 18-20 bites határt. Egyszerűen azért, mert ennek az átalakító típusnak a felbontása nem növelhető egy bizonyos határon túl. Pedig ott volt lehetőség utólagos lézeres trimmelésre. Itt nem tudnak utólagosan korrigálni, talán ezért írják, hogy "minden egyes DAC egyedi karakterrel és kivételes akusztikai tulajdonságokkal rendelkezzen".
Ébredjünk már fel. Ez nem más, mint népámítás. Mert bútordarabnak azért egy kissé drága.

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút

wittao írta:
2024.09.08., vas. 19:10

Ellenallasletras megoldasokat azert hasznalnak a mai nap meglehetosen nepszeru es komoly teljesitmenyre kepes dac-okban, mikt pl. Rockna Wavedream, vagy eppen Holo Audio May. Ott nativ DSD1024 es PCM1536 fepbontasok is mennek ezeknek a keszulekeknek. Ugy gondolom a fejlett FPGA tehnologiaval megtamogatva mar nincsenek ilyen jellegu kepesseg-beli problemak ezen technologian alapulo keszulekeknek.
Nem is neked szólt a kritika, és köszönöm a válaszodat.
Nem a fejlett FPGA technológiával van baj, az gyors és precíz. Az ellenállások pontossága és a gyártók által megadott felbontási értékek nem stimmelnek. Már pedig nem kicsit nem, nagyon nem. Nagyságrendekkel nem. Nekem ez a bajom ezzel az újonnan olyan divatos és felkapott R2R-el. Már bocsánat, ennél ma már léteznek sokkal precízebb megoldások is. Ezt általában azért veszik elő, mert ilyet a sarki fűszeres is tud tervezni, az ellenállásoknak meg 30 fillér darabja. Már csak el kell hinteni a köztudatban, hogy ez a legjobb. Ez a szomorú.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2253

Hozzászólás Szerző: wittao »

Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút

wittao írta:
2024.09.08., vas. 10:12
MOT64 írta:
kaef2 írta:
2024.09.05., csüt. 22:14
Kaptam egy új hazai DAC-ot kipróbálásra.
Az előfok feletti, színes előlapos eszközről van szó.
Megérdemelné, hogy nemzetközi szinten is ismerjék, nagyon jó.
Lehet tudni valamit az alkalmazott csipről, működési elv, egyéb? Valami közelebbi információ?
Ez most komoly? 2024-ben? Még mindig több mint 50-60 évvel ezelőtti technológiával kábítják a nagyérdeműt?
Amúgy a honlap alapján inkább azt akarják sugallni, hogy akinek van pénze kb. 250 milliós ingatlanra + méregdrága berendezési tárgyakra, az már vehet hozzá egy ilyet is. Végül is nagyon jól mutat a hamutartó mellett (helyett).
Ami különösen érdekes, hogy ezekre a diszkrét ellenállásokból felépített (max. 0.1 % pontosság, az ugye nagyjából 10 bit) átalakítókra simán ráírják, hogy 24 bit felbontás, néha 28 bit. Kérdezem, hogyan? Annó az Analóg Devices, akik élen jártak ebben a technológiában még integrált áramköri technológiával sem próbálták meg átlépni a 18-20 bites határt. Egyszerűen azért, mert ennek az átalakító típusnak a felbontása nem növelhető egy bizonyos határon túl. Pedig ott volt lehetőség utólagos lézeres trimmelésre. Itt nem tudnak utólagosan korrigálni, talán ezért írják, hogy "minden egyes DAC egyedi karakterrel és kivételes akusztikai tulajdonságokkal rendelkezzen".
Ébredjünk már fel. Ez nem más, mint népámítás. Mert bútordarabnak azért egy kissé drága.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

A honalapon olvastam gondolkodik.gif

"Ez a kézi megmunkálási folyamat biztosítja, hogy minden egyes DAC egyedi karakterrel és kivételes akusztikai tulajdonságokkal rendelkezzen. "

Akkor most minden DAC-nak más hangkaraktere lesz ?

Na ez érdekes.... gondolkodik.gif

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2253

Hozzászólás Szerző: wittao »

MOT64 írta:
kaef2 írta:
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

MOT64 írta:
kaef2 írta:
Részben valószínűleg változni fog mostanában pár apró kontsrukciós részlet, részben meg ahogy írtam csak hallgatásilag van nálam és csak annyi info publikus, amit a honlap mutat egyelőre.

Gondolkozom azon, hogy az Audio Expo hangsugárzó, erősítő bemutatóin majd esetleg használjuk a szobámban, ezért is került hozzám a gyártó jóvoltából. Valószínűleg bizonyos felvételekhez fogjuk használni ha nem is mindegyikhez.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
(nem tud natív DSD256-ot, illetve tervezünk 4 csatornás "quadrofon" felvétel demót is, azokhoz nem lesz használható, ezek esetében a Merging Technology Anubis ADC/DAC eszközét használjuk majd).

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút

kaef2 írta:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2024.09.06., pén. 08:25
kaef2 írta:
https://admaudio.com/hun/
Lehet, hogy bal lábbal keltem fel, de nem igazán értem az önálló, "boutique" (értsd a nappali ékkövének szánt, a tetszetős design-nak és prémium kidolgozásnak köszönhetően nyilvánvalóan 4-5? számjegyű EUR-os árcédulával büszkélkedő), de egyébként alapfunkcionalitású DAC, mint termék koncepcióját!
A DAC tipikusan az az eszköz, amit körbe kell venni digitális forráseszközökkel (streamer, futómű), erősítőkkel, sőt a hang minőségének maximalizálása érdekében a megfelelő állvány is javasolt. Elég életszerűtlen, hogy egy designer nappaliban nagy büszkén kiteszi a tulaj a szemrevaló DAC-ot közszemlére így önmagában. Ha legalább streamer funkció is lenne benne! Meg előerősített kimenet, akkor már önállóan megállná a helyét szem előtt, a végfok már eldugható, vagy lehetne aktív hangfalakban gondolkodni!
Egyébként a lenti képed kiválóan szemlélteti, mire is számíthat egy magára valamit is adó audiofil "barlangjában". ;)
Ui.: Tisztában vagyok vele, hogy sokszor egyedi, akár megosztó véleményt képviselek, lehet, hogy más nem így gondolja.
Kösz a véleményt, én csak hallgatom, nem gyártom. : :smile53:
Ha jól sejtem nem ez a végleges külseje, lesznek teljesen más verziói is. Streamer készül, gondolom majd a hifi kiállításokon pár hét múlva bemutatják. A hangerőszabályozott kimenet is lehetséges.

Nálam azért van, hogy ellenőrizzem a benne lévő Amanero interfész kompatibilitását különböző Linux és Apple audio rendszerekkel és alkalmazásokkal, különböző csöves, félvezetős, műveleti erősítős, passzív előfokokkal és könnyen lehet hogy az Audio Expon ezt fogjuk használni néha a Merging Anubis ADC/DAC mellett a demózásra. Kétféle aktív és talán egyféle passzív egy utas hangsugárzóval szólhat majd, ha megkapjuk.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
https://admaudio.com/hun/
Lehet, hogy bal lábbal keltem fel, de nem igazán értem az önálló, "boutique" (értsd a nappali ékkövének szánt, a tetszetős design-nak és prémium kidolgozásnak köszönhetően nyilvánvalóan 4-5? számjegyű EUR-os árcédulával büszkélkedő), de egyébként alapfunkcionalitású DAC, mint termék koncepcióját!
A DAC tipikusan az az eszköz, amit körbe kell venni digitális forráseszközökkel (streamer, futómű), erősítőkkel, sőt a hang minőségének maximalizálása érdekében a megfelelő állvány is javasolt. Elég életszerűtlen, hogy egy designer nappaliban nagy büszkén kiteszi a tulaj a szemrevaló DAC-ot közszemlére így önmagában. Ha legalább streamer funkció is lenne benne! Meg előerősített kimenet, akkor már önállóan megállná a helyét szem előtt, a végfok már eldugható, vagy lehetne aktív hangfalakban gondolkodni!
Egyébként a lenti képed kiválóan szemlélteti, mire is számíthat egy magára valamit is adó audiofil "barlangjában". ;)
Ui.: Tisztában vagyok vele, hogy sokszor egyedi, akár megosztó véleményt képviselek, lehet, hogy más nem így gondolja.
Gyula 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”