Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Skacok, akkor ha már a kábelek.... Mi van a csatlakozókkal? 

Valahogy én is így látom, ezeket tapasztaltam. Olcsóbb szinten jópofa, van belőlük pár ami nem borítja fel teljesen a balanszot, egységes, dinamikus, kicsit fedett, itt-ott olyan, szöszöl, zizis, de egész jó csak lehetne még "olyanabb", meg hát gond a sok hangszer.ELEX írta: ↑2025.03.16., vas. 13:42
Egy egymilliós rendszerhez sohasem tettünk több milliós kábeleket......
Mozis felhasználásra, üzleti (étterem, iroda) hangosítási felhasználásra, ahova sok száz méter, vagy több km kábel kellett, a Klotz kábeleit használtuk, ha már a Siltech, Crystal legolcsóbb kábelei is drágák voltak.
Azért nem értem én a pár ezer Ft/m árú kábelek ilyen szintű istenítését, mert nekem módomban állt a saját gyártók lépcsőit és más gyártók még olcsóbb kábeleit is kipróbálni nagyon komoly rendszerekben. Sajnos a csoda mindig elmaradt.
Azonos gyártón belül a drágább mindig jobb volt. Mindenben.
A legalsó szinteken csak az volt a kérdés, hogy melyik fáj kevésbé. Nagyon sok ezüst bevonatú réz kábel hangja szinte hallgathatatlan volt a csörömpölés miatt, amit középtartományban és felette produkált. A tisztán réz kábeleknél pedig a részletek eltűnésének mértéke, a basszus feldúsulás mértéke befolyásolta az élményt. Itt az volt a legjobb, amelyik a lehető legkevesebbet vette el és a lehető legkevésbé billentette fel a hangképet. Itt a professzionális felhasználásra szánt kábelek jobban teljesítettek a HiFi gyártók legalsó kategóriájánál, mert azok mindig valamerre billentették a hangot. A hangosításra szánt profi kábelek mindig kiegyenlítettebbek voltak, inkább csak elvettek, de nem raktak hozzá zavaróan a hangképhez.
Nagyon jók ezek a kábelek arra, hogy kijózanítsanak, ha nagyon bementél az erdőbe valamivel.
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 724
Hát most erre mit írjak?DeProtector írta: ↑2025.03.16., vas. 13:14.....Meg már nagyon kíváncsi lettem volna ELEX ajánlására, legyen az bármi is. Azt el tudom fogadni, ha nem tart jónak valamit, de szerintem ha ezt minduntalan le is írja, illene alternatívát ajánlani. Ez így túl destruktív szerintem.
......
Rendszerben kell gondolkodni. Számomra tök ismeretlen rendszerekbe tök ismeretlen ízlésvilágú tulajdonosnak mit tudnék jó szívvel ajánlani?
Amíg aktív voltam, nagyon sok rendszert raktam össze. Mindegyikben a rendszer szintjének megfelelő kábelezéssel.
A LIMAR-ban nyilvánvalóan a Siltech, Crystal, Kubala kínálatából választottam.
Egy egymilliós rendszerhez sohasem tettünk több milliós kábeleket. A kábelek maximum a rendszer értékének a 20%-át tették ki vagy annyit sem. 30-50 milliós rendszerbe pedig a tulaj ízlésének megfelelően választottunk a kábel gyártók felsőbb kategóriáiból. 100 mill felett pedig egy időben nem a Limar által importált kábeleket raktuk be, mert akkor oda már más kellett. Így kerültek a csúcs rendszerekbe (100 mill feletti) a Nordost legfelsőbb kábelei, az Odin, majd az Odin 2. Ma már a Siltechnek és a Crystalnak is vannak olyan szintű kábelei, amik képesek bármilyen rendszer kiszolgálására. A Kubalának is van ilyen kábele. Ettől függetlenül a Nordost Odin, Odin 2-őt is a létező legjobb kábelek között tartom számon.
Mozis felhasználásra, üzleti (étterem, iroda) hangosítási felhasználásra, ahova sok száz méter, vagy több km kábel kellett, a Klotz kábeleit használtuk, ha már a Siltech, Crystal legolcsóbb kábelei is drágák voltak.
Azért nem értem én a pár ezer Ft/m árú kábelek ilyen szintű istenítését, mert nekem módomban állt a saját gyártók lépcsőit és más gyártók még olcsóbb kábeleit is kipróbálni nagyon komoly rendszerekben. Sajnos a csoda mindig elmaradt.
Azonos gyártón belül a drágább mindig jobb volt. Mindenben.
A legalsó szinteken csak az volt a kérdés, hogy melyik fáj kevésbé. Nagyon sok ezüst bevonatú réz kábel hangja szinte hallgathatatlan volt a csörömpölés miatt, amit középtartományban és felette produkált. A tisztán réz kábeleknél pedig a részletek eltűnésének mértéke, a basszus feldúsulás mértéke befolyásolta az élményt. Itt az volt a legjobb, amelyik a lehető legkevesebbet vette el és a lehető legkevésbé billentette fel a hangképet. Itt a professzionális felhasználásra szánt kábelek jobban teljesítettek a HiFi gyártók legalsó kategóriájánál, mert azok mindig valamerre billentették a hangot. A hangosításra szánt profi kábelek mindig kiegyenlítettebbek voltak, inkább csak elvettek, de nem raktak hozzá zavaróan a hangképhez.
Nem csak "rézdrótokat" lehet venni, kaphatók ezüst, és más nemesfém ötvözetű, kombinációjú kábelek is, ha a materiális érték is szempont az anyagiak magyarázatára, és nem csak a hangminőség.
Hogy egy laikusnak el kell magyarázni, hogy mi, miért kerül annyiba amennyibe, az még rendben van, de hogy egy szakfórumon, még több évtized után is azon rágódunk, hogy "mi kerül ezen a fotelon 7200Ft-ba?", az enyhén szólva is gáz.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Egy kívülállónak nemhogy az 5 milliós, de még az 500 ezres hifi is irracionális. Legalábbis a környazetemben azt tapasztalom, hogy a zenehallgatás csak sokadrendű kérdés, így megoldják ennél sokkal olcsóbban.Shimano írta: ↑2025.03.16., vas. 13:15Ja,miért is ne.![]()
De képzeld el azt a szitut,hogy 10 a hifitől távol álló ismerősnek elmondod azt hogy te 5 milláért vettél egy hifi rendszert.Erre valszeg azt mondják majd hogy ejha,ez igen,és ez biztosan f@sza is lehet,de nem néznek hülyének.
Viszont ha ennek a 10 embernek azt is megsúgod,hogy ehhez még + 5 milláért vettél rézdrótokat is,akkor valszeg a 10-ből 11 teljesen hülyének fog nézni,és igazuk is van,mert annyira irracionális ez.![]()
Mi benne vagyunk itt egy olyan buborékban,amiről azt hisszük hogy teljesen rendben van,de ez közel sincs így,a kívülállók szemével nézve meg végképp.
Nem csak "rézdrótokat" lehet venni, kaphatók ezüst, és más nemesfém ötvözetű, kombinációjú kábelek is, ha a materiális érték is szempont az anyagiak magyarázatára, és nem csak a hangminőség.
Hogy egy laikusnak el kell magyarázni, hogy mi, miért kerül annyiba amennyibe, az még rendben van, de hogy egy szakfórumon, még több évtized után is azon rágódunk, hogy "mi kerül ezen a fotelon 7200Ft-ba?", az enyhén szólva is gáz.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nem tudom elképzelni. Próbáltam. (Általában ők kezdték, amikor kiderült nekem mim van.) Minden ismerősöm aki nem hifizik hülyének néz még a töredék árú készülékhalmaz esetén is. Pont annyira néznek hülyének egy drágább erősítő miatt, mint bármi más miatt. A kábelig nem jutsz el velük. Max annyi érdekli, hogy tudja-e a bluetooth-t. Nem hibáztatom őket, ugyanígy nézek arra, aki például halakat tart. Vagy bélyegeket, régiségeket gyűjt. Vagy bármi mást. Visszatérve az eredeti témára: ha technikailag közelíti meg néhány, akkor kezdi azt, hogy ami digitális az egyforma, az erősítő frekvenciamenete jobb mint a füledé stb. Ugyanolyan hibás hozzáállás, mint az, hogy két rézkábel között nem lesz különbség. Részemről mindenkinek hiszek, csak ne rágják a fülem.Shimano írta: ↑2025.03.16., vas. 13:15De képzeld el azt a szitut,hogy 10 a hifitől távol álló ismerősnek elmondod azt hogy te 5 milláért vettél egy hifi rendszert.Erre valszeg azt mondják majd hogy ejha,ez igen,és ez biztosan f@sza is lehet,de nem néznek hülyének.
Viszont ha ennek a 10 embernek azt is megsúgod,hogy ehhez még + 5 milláért vettél rézdrótokat is,akkor valszeg a 10-ből 11 teljesen hülyének fog nézni,és igazuk is van,mert annyira irracionális ez.![]()

Utóirat: nekem sem kerül annyiba a kábel mint a hifi. De biztosan van olyan akinek igen. Csak úgy megjegyeztem.
De képzeld el azt a szitut,hogy 10 a hifitől távol álló ismerősnek elmondod azt hogy te 5 milláért vettél egy hifi rendszert.Erre valszeg azt mondják majd hogy ejha,ez igen,és ez biztosan f@sza is lehet,de nem néznek hülyének.
Viszont ha ennek a 10 embernek azt is megsúgod,hogy ehhez még + 5 milláért vettél rézdrótokat is,akkor valszeg a 10-ből 11 teljesen hülyének fog nézni,és igazuk is van,mert annyira irracionális ez.
Mi benne vagyunk itt egy olyan buborékban,amiről azt hisszük hogy teljesen rendben van,de ez közel sincs így,a kívülállók szemével nézve meg végképp.
Ja,miért is ne.

Viszont ha ennek a 10 embernek azt is megsúgod,hogy ehhez még + 5 milláért vettél rézdrótokat is,akkor valszeg a 10-ből 11 teljesen hülyének fog nézni,és igazuk is van,mert annyira irracionális ez.

De amúgy jól tippeltél, ilyesmi összeg amit max rászánnék.
Köszi a tippet, ez számomra totál ismeretlen. Ráhallgatok mindenképp, ha találkozok eladó példánnyal.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 212
Összeget azért sem írtam, mert szerintem nem azon múlik sokszor a jó hang. Meg már nagyon kíváncsi lettem volna ELEX ajánlására, legyen az bármi is. Azt el tudom fogadni, ha nem tart jónak valamit, de szerintem ha ezt minduntalan le is írja, illene alternatívát ajánlani. Ez így túl destruktív szerintem.Rock60 írta: ↑2025.03.16., vas. 06:14
Ugyan nem én vagyok a megszólított, de azért nem ártana tudni, mennyit szánsz rá maximum...
Lehet, privátban praktikusabb lenne, de miért ne írnám le az én ajánlásom...
A Gekko Black Knight hangszórókábelét használom pár éve teljes megelégedéssel.
Az előző, VdH xy drótomnál sokkal jobb, más kábelem nem volt azóta, hasonló árkategóriából járt nálam másik két drót összehasonlításra, erősen a Gekko maradt... ( Nagyon muzikális, semmi tolakodás, kellő felbontás...)
A 2x3m 160e körül volt három éve, a mai árát nem ismerem, sacc/kb lehet most 200...
Szerintem a rendszered bőven megérdemli ezt a szintet.![]()
De amúgy jól tippeltél, ilyesmi összeg amit max rászánnék.
Köszi a tippet, ez számomra totál ismeretlen. Ráhallgatok mindenképp, ha találkozok eladó példánnyal.
Köszi. Amit eddig AQ-et hallottam az nem nyerte el a tetszésemet, elég technikai hangjuk volt. De rég is volt, meg szerintem valami nagyon alap lehetett, sajna már nem tudom a típusokat. Ráfülelek a Rocket-re ha tudok, még nem tűnik annyira meredeknek az ára.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3255
Egyrészt szerintem felesleges az ilyen típusú hozzászólás,.mert hangulatkeltésre és személyeskedésre bár alkalmas, de igazából valamiféle önigazolást sejtet.Shimano írta: ↑2025.03.16., vas. 11:59
...A második részhez csak annyit hogy azt azért ne gondolja senki,hogy aki pl megáll egy canare hs drótnál,az nem próbáld mást,akár sokkal drágábbakat is elötte,és így ezután vonta le azt a következtetést,amit.
Én egyébként azokat sajnálom inkább ha már degradáljuk az olcsó de jó drótokat,akik megveszik pl az említett aq 33-ast,de a zenehallgatás közben nem a zene szippantja be őket,ha nem azon agyalnak hogy jó jó ez,de a 88-as!!, na az lenne az igazi,és erre is gyúrnak,még akkor is ha igazából,és őszintén bevallva maguknak ezt már nem is engedhetik meg maguknak.
Sz@r,és nehéz is lehet úgy a zenét élvezni,hogy közben a "feljebb" lépés motoszka is ott van a fejekben drót ügyben.Mókuskerék,így jellemezném ezt,mert találó ez a megfogalmazás.
Másrészt szerintem te sem életedben egy rendszert hallgattál otthon, egyetlen kábellel. Akkor most téged is sajnáljunk, hogy milyen sz@r lehet neked, hogy így hallgattál zenét, hogy nem voltál elégedett?
Vagy mondjam azt, hogy savanyú a szőlő, és nem telik "rendes" kábelre, ezért jön az ilyen hozzászólás?
Nem, nem mondom, mert teljesen felesleges, és csak végeláthatatlan, es teljesen partralan vita alapja lenne.
Arról azért biztosíthatlak, és remélem, hogy ettől talan megnyugszol, és nem fogsz amiatt aggódni,
hohy a családom szájából veszem ki az ételt, abban a jelenleg szerencsés helyzetben vagyok, hogy már évek óta, havonta több pénzt rakok félre, mint egy 2x3m-es Rocket 88 ára. Szóval bőven vehetnék szinte bármilyen kábelt., ha akarnék. De nem akarok.
Illetve remélem azt is megérted, hogy vannak olyanok, akik azért vesznek bármi ú / más jdolgot, mert azt bizony "jobbnak" hallják. És általában ez bizony többe kerül.
Peace!

Csak a Marantz! :-D
A hit az egy kemény dolog, és sokszor ellentmond a tapasztalatnak.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
Sokféle ember van ám... Egy példa: nagyon sokmindenkinek szoktam javasolni a vz-t, ezt tudod.... Van olyan ismerősöm aki mégsem azt vett, mert inkább adott jóval több pénzt drótért, egyrészt, hogy "neki legyen igaza" másrészt drágább volt biztosabb hogy jobb. Amikor elhozta összehallgatni, kiderült nem találta el, de logikus volt számára a magyarázata, hogy a rendszerem biztos a vz-hez van hangolva. Ezért nála is meghallgattuk. De ott is ugyanaz lett az eredmény. A Vz jobb volt. Ugyanannyival és ugyanolyan módon.... :)zoli73 írta: ↑2025.03.16., vas. 12:52Azért azt sem kellene feltételezni, sugallni, hogy aki drága kábeleket(jelentsen ez bármit is) vesz, az csupán sznobizmusból, mert megteheti, és tapasztalatlanságból teszi, ezért totál tévúton jár, megvezetve.Shimano írta: ↑2025.03.16., vas. 11:59A bekezdés első részéhez csak annyit hogy DE,azért nem veszik meg sokan mert nem elég drága,és így jó nem is lehet,szerintük.Ezt teszi a mindenhonnét ömlő marketing,és el is éri a célját sokaknál,mert csak a drága,a drágább a jó,a többi annyit is ér,ez a jelige.Rock60 írta: ↑2025.03.16., vas. 05:48
A topic remélhetőleg összeségében nem azt sugallja, hiszen senki nem gondolhat komolyan ilyen hülyeséget - még ha le is írja - , hogy csak azért nem vesz meg valaki egy drótot, mert nem elég drága...
Másfelől tökéletesen érthető, hogy szűkebb költségvetésből sokan próbálják a lehető legtöbbet kihozni, viszont több milliós komponensek közé beszuszakolni, szerintem már a tök értelmetlen kategória, de ha valaki mazohista, vagy időmilliomos...![]()
![]()
Egy nagy átb@szás ez a kábelbiznisz,de fel lehet ülni erre a vonatra is,meg egy másikra is,mert ez egy szabad ország,még.A rézdrót akkor is csak egy rézdrót marad ha az több millába is kerül,és ha valaki ezt kipengeti,lelke rajta,de akkor is csak egy darab rezet vett meg,és nem egy értékesebb akármit.
A második részhez csak annyit hogy azt azért ne gondolja senki,hogy aki pl megáll egy canare hs drótnál,az nem próbáld mást,akár sokkal drágábbakat is elötte,és így ezután vonta le azt a következtetést,amit.
Én egyébként azokat sajnálom inkább ha már degradáljuk az olcsó de jó drótokat,akik megveszik pl az említett aq 33-ast,de a zenehallgatás közben nem a zene szippantja be őket,ha nem azon agyalnak hogy jó jó ez,de a 88-as!!, na az lenne az igazi,és erre is gyúrnak,még akkor is ha igazából,és őszintén bevallva maguknak ezt már nem is engedhetik meg maguknak.
Sz@r,és nehéz is lehet úgy a zenét élvezni,hogy közben a "feljebb" lépés motoszka is ott van a fejekben drót ügyben.Mókuskerék,így jellemezném ezt,mert találó ez a megfogalmazás.
Gondolod, hogy van itt olyan, aki nem azért vesz drága kábeleket, mert tapasztalatai alapján nem az a jó? Hanem inkább ismeretlenűl rábök valamire, amit még hajlandó/képes megfizetni, és az tuti jó lesz, mert hát drága? Szerintem nincs olyan hifista, aki csak ezek alapján döntene.
Én elfogadom, hogy Te, és mások is maximálisan elégedettek, az ilyen bárki által megfizethető kábelekkel, de azért nem kellene komplett idiótának beállítani, és újjal mutogatni azokra, akik máshogy gondokodnak, és nekik a drága kábel a megfelelő.
Sokan, sokszor hitet emlegetnek, pedig ez nem vallás, nem hit kérdése. Szerintem csak tapasztalat alapján lehet jó döntést hozni, ami egyeseknél olcsóbb, másoknál drágább kábelt eredményez.
Ennyi ez nem több, nem kellene ebből is egy újabb hitvitát generálni. Használjon mindenki olyat, amilyet akar, de nem kellene újjal mutogatni a másként gondolkodókra. Ez az élet sok más területén is így kellene hogy legyen, de sajnos nem így van.
Gondolod, hogy van itt olyan, aki nem azért vesz drága kábeleket, mert tapasztalatai alapján nem az a jó? Hanem inkább ismeretlenűl rábök valamire, amit még hajlandó/képes megfizetni, és az tuti jó lesz, mert hát drága? Szerintem nincs olyan hifista, aki csak ezek alapján döntene.
Én elfogadom, hogy Te, és mások is maximálisan elégedettek, az ilyen bárki által megfizethető kábelekkel, de azért nem kellene komplett idiótának beállítani, és újjal mutogatni azokra, akik máshogy gondokodnak, és nekik a drága kábel a megfelelő.
Sokan, sokszor hitet emlegetnek, pedig ez nem vallás, nem hit kérdése. Szerintem csak tapasztalat alapján lehet jó döntést hozni, ami egyeseknél olcsóbb, másoknál drágább kábelt eredményez.
Ennyi ez nem több, nem kellene ebből is egy újabb hitvitát generálni. Használjon mindenki olyat, amilyet akar, de nem kellene újjal mutogatni a másként gondolkodókra. Ez az élet sok más területén is így kellene hogy legyen, de sajnos nem így van.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Azért azt sem kellene feltételezni, sugallni, hogy aki drága kábeleket(jelentsen ez bármit is) vesz, az csupán sznobizmusból, mert megteheti, és tapasztalatlanságból teszi, ezért totál tévúton jár, megvezetve.Shimano írta: ↑2025.03.16., vas. 11:59A bekezdés első részéhez csak annyit hogy DE,azért nem veszik meg sokan mert nem elég drága,és így jó nem is lehet,szerintük.Ezt teszi a mindenhonnét ömlő marketing,és el is éri a célját sokaknál,mert csak a drága,a drágább a jó,a többi annyit is ér,ez a jelige.Rock60 írta: ↑2025.03.16., vas. 05:48
A topic remélhetőleg összeségében nem azt sugallja, hiszen senki nem gondolhat komolyan ilyen hülyeséget - még ha le is írja - , hogy csak azért nem vesz meg valaki egy drótot, mert nem elég drága...
Másfelől tökéletesen érthető, hogy szűkebb költségvetésből sokan próbálják a lehető legtöbbet kihozni, viszont több milliós komponensek közé beszuszakolni, szerintem már a tök értelmetlen kategória, de ha valaki mazohista, vagy időmilliomos...![]()
![]()
Egy nagy átb@szás ez a kábelbiznisz,de fel lehet ülni erre a vonatra is,meg egy másikra is,mert ez egy szabad ország,még.A rézdrót akkor is csak egy rézdrót marad ha az több millába is kerül,és ha valaki ezt kipengeti,lelke rajta,de akkor is csak egy darab rezet vett meg,és nem egy értékesebb akármit.
A második részhez csak annyit hogy azt azért ne gondolja senki,hogy aki pl megáll egy canare hs drótnál,az nem próbáld mást,akár sokkal drágábbakat is elötte,és így ezután vonta le azt a következtetést,amit.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
Ilyeneket csak az ír és terjeszt, aki sohasem hallotta még jó dróttal a hifijét, még ha az Arcam 7 vagy 8, vagy Heed is az! A mókuskerék az amikor canary 2s11 helyett szenved még egy 4s11-el mert még biztos be kell járatni..... Ahelyett hogy venne jó kábelt az addig már elcseszett pénzen. :)Shimano írta: ↑2025.03.16., vas. 11:59A bekezdés első részéhez csak annyit hogy DE,azért nem veszik meg sokan mert nem elég drága,és így jó nem is lehet,szerintük.Ezt teszi a mindenhonnét ömlő marketing,és el is éri a célját sokaknál,mert csak a drága,a drágább a jó,a többi annyit is ér,ez a jelige.Rock60 írta: ↑2025.03.16., vas. 05:48
![]()
Mégis forog a föld. Nem csak a drága kábelhívők beszélnek lesajnálóan az olcsóbbakat használókról, hanem ez fordítva is igaz. 

A bekezdés első részéhez csak annyit hogy DE,azért nem veszik meg sokan mert nem elég drága,és így jó nem is lehet,szerintük.Ezt teszi a mindenhonnét ömlő marketing,és el is éri a célját sokaknál,mert csak a drága,a drágább a jó,a többi annyit is ér,ez a jelige.Rock60 írta: ↑2025.03.16., vas. 05:48
![]()

- nebulo5
- V.I.P.
- Értékelés: 56
Beismerem, nekem is jött már hasonló gondolat... Attól tartok, ha előbb "távozom", a feleségem annyi pénzért akarná eladni a "cuccaimat", amennyit be mertem vallani neki!Alex_Aston írta: ↑2025.03.16., vas. 09:31Valóban kicsit off.
Én pont bő egy éve írtam össze a feleségemnek, hogy kiket keressen, ha esetleg történik velem valami (akikről tudom, hogy el is adnának mindent, ha szükséges lenne), illetve milyen életbiztosításom van, a lakás rezsi ügyek rendezési folyamatai, stb.
Remélem persze sosem lesz rá szükség, de 2 gyerekem is van, az ember jó esetben nem csak magára gondol ilyenkor (bár láttam sajna ennek ellenkezőjét nem egyszer...).

Üdv: nebulo
Az igazi az, ha nincsenek titkok.

A másik fele az, hogy nekem olcsóbb cuccokból is van annyi, hogy lehetne belőle drágább, de hát így megy ez...
- Alex_Aston
- V.I.P.
Valóban kicsit off.
Én pont bő egy éve írtam össze a feleségemnek, hogy kiket keressen, ha esetleg történik velem valami (akikről tudom, hogy el is adnának mindent, ha szükséges lenne), illetve milyen életbiztosításom van, a lakás rezsi ügyek rendezési folyamatai, stb.
Remélem persze sosem lesz rá szükség, de 2 gyerekem is van, az ember jó esetben nem csak magára gondol ilyenkor (bár láttam sajna ennek ellenkezőjét nem egyszer...).
- Alex_Aston
- V.I.P.
Én tudom javasolni az AQ Rocket kábeleket.DeProtector írta: ↑2025.03.15., szomb. 21:06
.....Közepes Heed rendszerbe, ha ez számít. (mármint márkán belül a közepe kb, nem úgy általában)
Jó ideig Rocket 33-asom volt, ami egy VDH d352-t váltott anno, egyértelmű javulás mellett. Nem volt hiány érzetrm vele, kellemes karakter volt.
Nemrég jött egy jó ajánlat Rocket 88-ra, le is csaptam rá, mondván eladom ugyanannyiért, ha esetleg nem válik be. Maradt.

A lényeg, hogy aki a Rocket 33-ast vette meg írta, hogy saját rendszerben meghallgatná, mert vett már vakon a saját Canare 4s11 bi-wire kábaleinél drágábbat, de eddig mindig mindig maradt az olcsóbb.
Részemről semmi akadálya nem volt, elkuldtem neki. Fél nap múlva az alábbiakat írta
"Szia! Marad a kabel, koszonom szepen. Nem gondoltam volna, hogy valaha kabelre ezt mondom, de eg es fold a kulonbseg. "
Illetve még ezt, miután mondtam neki, hogy vigyázzon, ne hallgassa meg a Rocket 88-at.
"Pont ezen gondolkoztam, hogy erdemes lett volna a csuccsal kezdeni :) de egyelore eleg boldog vagyok ezzel, de persze elobb-utobb ugyis beindul majd a hifibogar. Ma meg nem szalltam ki a fotelembol... "
Ezek alapján bátran merem ajánlani a Rocket 33-ast, (vagy akár a 44, 88-ast...) mint látható, valakinél ezt váltotta ki a Canare után. Persze ez nem biztosíték arra, hogy másnál is ezt az eredményt hozzá.
Ha kell, megadom az elerhetőségét, hogy több infót mondjon a tapasztalatairól (itt a fórumon lett eladva).
Továbbra is tartom, hogy nagyon alapszinten van pár hangsuggárzó kábel, ami jól hallgatható, pl. név szerint a van danne 4*4-es kábele, a canare lejjebb említett 4 erese a belsen 9497 vagy a mogamik. A két utóbbi kellene keginkább.Rock60 írta: ↑2025.03.16., vas. 05:48Egy kezdő ismerősöm érdekelt a kérdésben, azért kíváncsiskodtam...
Szándékosan hagytam ki a pikírd megjegyzést amire reagáltál, egyszer is elég volt olvasni...
![]()
Összekötőben a lejjebb tárgyalt Monster, Mogami, Vdh d102, kicsit fentebb a Saecek zeneibbek, pl saec 6 n, hangfalkábelből már az 1000-es is nagyon jó. Vagy összekötőben a first. Az is meg van 40 körül. Amúgy most van nálam Koscsó Feri wireworld pro kábele 20 ezer/méter, kissé mélytónusú, de nagyon egységes és szerethető az is.

Az előző, VdH xy drótomnál sokkal jobb, más kábelem nem volt azóta, hasonló árkategóriából járt nálam másik két drót összehasonlításra, erősen a Gekko maradt... ( Nagyon muzikális, semmi tolakodás, kellő felbontás...)
A 2x3m 160e körül volt három éve, a mai árát nem ismerem, sacc/kb lehet most 200...
Szerintem a rendszered bőven megérdemli ezt a szintet.
Ugyan nem én vagyok a megszólított, de azért nem ártana tudni, mennyit szánsz rá maximum...DeProtector írta: ↑2025.03.15., szomb. 21:06
Érdekelne az ajánlásod, hogy te akkor mit javasolnál? Mármint halál komolyan, semmi kötözködés nincs a kérdésemben.
Közepes Heed rendszerbe, ha ez számít. (mármint márkán belül a közepe kb, nem úgy általában)

Szerintem a rendszered bőven megérdemli ezt a szintet.

Egy kezdő ismerősöm érdekelt a kérdésben, azért kíváncsiskodtam...
Szándékosan hagytam ki a pikírd megjegyzést amire reagáltál, egyszer is elég volt olvasni...
Másfelől tökéletesen érthető, hogy szűkebb költségvetésből sokan próbálják a lehető legtöbbet kihozni, viszont több milliós komponensek közé beszuszakolni, szerintem már a tök értelmetlen kategória, de ha valaki mazohista, vagy időmilliomos...
Először is bocs, hogy megvágtam az írásod, hogy jobban fókuszban maradjunk.pjm írta: ↑2025.03.15., szomb. 18:55Az idézetedből pont az hiányzik, amire reagáltam:
"Örülünk, hogy tetszik, de sajnos sokunknak nem elég drága, hogy jó is legyen."
A Mogamival számomra zene van, a Canareval hangok.
Amúgy sem vitázni akartam, csak azt sem akarom, hogy a topic azt sugallja, hogy ezek a darabok legtöbbünknek tökéletes vagy elég jó, csak nem elég drága. Tökéletes annak aki szereti, másnak meg más.
Ha meg melléjük teszünk egy egységes hifi kábelt akkor meg nincs is kérdés.
Félreértés ne essék, én is odavagyok ezekért az egyszerű, de jól működő kábelekért
Ja, és nem kell veleme gyet érteni, csak mint mondtam, ne csak a leborulás legyen, hanem más vélemény is.![]()
Egy kezdő ismerősöm érdekelt a kérdésben, azért kíváncsiskodtam...
Másfelől tökéletesen érthető, hogy szűkebb költségvetésből sokan próbálják a lehető legtöbbet kihozni, viszont több milliós komponensek közé beszuszakolni, szerintem már a tök értelmetlen kategória, de ha valaki mazohista, vagy időmilliomos...

- DeProtector
- Fórumlakó
Nem kívánom semerre hangolni a rendszert, ha erre gondolsz. Simán csak jobb kábelt keresek, mert úgy gondolom, hogy már elérte a rendszer azt a szintet, hogy hoz is akkora változást egy jobb kábel mint amibe kerül.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5103
A Canare hangszórókábelek gyári állapotban kb. annyit érnek, amibe kerülnek, vagy legfeljebb kicsit többet. Viszont ha leszedjük a külső pvc burkolást, majd összecsavarjuk a két eret, rögzítjük a végeket egy nylon kábelkötöző szíjjal, forrasztunk a végére két olcsó, primitívnek tűnő, amúgy igen kitűnő aranyozott/ezüstözött berillium-réz Z banánt, akkor az eredetihez képest sokkal jobb kábelt kapunk, aminél jobbat csak legalább 4-6x áron lehet venni. Tehát jó darabig állja a hifibogár támadásait
Ha akusztikailag nincs rendben a cucc, akkor meg végképp nem érdemes ennél többet költeni hangszórókábelre.

Ha akusztikailag nincs rendben a cucc, akkor meg végképp nem érdemes ennél többet költeni hangszórókábelre.
- DeProtector
- Fórumlakó
Elex: "Nem mindegy? Egyik szarabb, mint a másik. Mindenki csodát vár, hallja is, mert akarja, aztán elmúlik és jön a csere. Ahelyett, hogy valami normálist venne, amivel sok évig együtt tudna élni."
Hangfal és rca kábelt keresek épp, és hangfalnak vettem én is Canare-t, 2s11-et is meg 4s11g-t, de még nincs bejáratva úgyhogy véleményt nem mondanék.
Érdekelne az ajánlásod, hogy te akkor mit javasolnál? Mármint halál komolyan, semmi kötözködés nincs a kérdésemben.
Közepes Heed rendszerbe, ha ez számít. (mármint márkán belül a közepe kb, nem úgy általában)
Hangfal és rca kábelt keresek épp, és hangfalnak vettem én is Canare-t, 2s11-et is meg 4s11g-t, de még nincs bejáratva úgyhogy véleményt nem mondanék.