Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Re: Kábelezzünk
[/quote]
Mindenesetre a törekvésetek jó, de még sokmindent meg kell tapasztalnotok, ha már másra nem hallgattok.....
[/quote]
Kérlek, mutass nekem egy olyan hifistát, aki másra hallgat!
Tanácsokat amúgy érdemes számításba venni, de szerintem a kinyilatkoztatásokkal, hogy ez vagy az a jó(jelentsen is ez bármit), nem nagyon lehet mit kezdeni.
A hifisták nem más szavára adva, füle, ízlése alapján építik, fejlesztik a rendszerüket, hanem saját maguknak, a saját preferenciájukat szem előtt tartva.
Nem kétlem, hogy amiket Te redszeresen ajálgatsz(pl. AN Vz), azok kiváló eszközök, de arra semmi garancia nincs, hogy másnak is ugyanennyire elnyerik a tetszését, vagy illeszkednek a rendszerébe, mint neked.
Mindenesetre a törekvésetek jó, de még sokmindent meg kell tapasztalnotok, ha már másra nem hallgattok.....
[/quote]
Kérlek, mutass nekem egy olyan hifistát, aki másra hallgat!
Tanácsokat amúgy érdemes számításba venni, de szerintem a kinyilatkoztatásokkal, hogy ez vagy az a jó(jelentsen is ez bármit), nem nagyon lehet mit kezdeni.
A hifisták nem más szavára adva, füle, ízlése alapján építik, fejlesztik a rendszerüket, hanem saját maguknak, a saját preferenciájukat szem előtt tartva.
Nem kétlem, hogy amiket Te redszeresen ajálgatsz(pl. AN Vz), azok kiváló eszközök, de arra semmi garancia nincs, hogy másnak is ugyanennyire elnyerik a tetszését, vagy illeszkednek a rendszerébe, mint neked.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Hülyeség szerintem ez a magyarázat. Nem az az érdekes, hogy ki honnan mit hall jónak. Hanem az hogy ezt tudja-e más hallgatási szokásaival közös nevezőre hozni. Ami nem okozhat gondot, hiszen mindenki azért onnan hallgat koncertet ahonnan, mert a többi helyet kipróbálta és nem tetszik neki. Legalábbis én így csinálom. Ha más máshogy, akkor azt magának kell konvertálnia az eltérő helyek eltérő hangzásaira.pärt írta: ↑2024.02.13., kedd 14:36Azt hogy érted, hogy "még abba is"? Ez nem egy újabb változó, hanem a kiindási pont, de minimum egy fontos tényező, hogy ne forogjon a végtelenségig ez a jól szól/nem jól szól mókuskerék. Van, akinek az a zongorahang az etalon, amit közvetlen közelről hall, másnak a nyolcadik sorban kapott élmény. Tessék aztán leszűrni bármi értelmeset a két személy egy komponenssel kapcsolatos, homlokegyenest eltérő ítéletéből.Rock60 írta: ↑2024.02.13., kedd 10:00Már megint kezdődik a relativizálás.
Hogy az élő zene sem egyforma, egyik jobban szól, másik rosszabbul, akkor most jaj, mihez is hasonlítsam, jaj, már nincs is viszonyítási alap....
Túl sok a hobbinkban a változó, hogy még abba a kérdésbe is belegabalyodjunk, hogy vajon melyik valóság - élményhez is kellene hasonlítani. / Nyilván, nem a legrosszabbhoz.../
Egyáltalán; hogy lehet értelmezni azt, hogy "legrosszabb valóságélmény"?El lehet helyezni az észlelést, érzékelést egy jó-rossz tengelyen? Körömkosznyi esély sincs így objektívitást legalább nyomokban tartalmazó párbeszédre.
- SoundMania
- Törzsgárda

Igen, az. Persze viszonyítás kérdése, de javaslom hallgass meg valamit ami jó ebben a viszonylatban is és rájössz miért és mennyire..... Nem véletlenül ennyi az ára sem. Nagyon sajátkarakteres tehát a hangja. Biztosan van olyan ahova elmegy, ahol még nagyobb problémák vannak.... De ettől ez még probléma marad hogy e kábel hangjával mit kell kikompenzálni hogy jónak tűnjön néhányak számára.
Egyáltalán; hogy lehet értelmezni azt, hogy "legrosszabb valóságélmény"?
El lehet helyezni az észlelést, érzékelést egy jó-rossz tengelyen? Körömkosznyi esély sincs így objektívitást legalább nyomokban tartalmazó párbeszédre.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5318
Azt hogy érted, hogy "még abba is"? Ez nem egy újabb változó, hanem a kiindási pont, de minimum egy fontos tényező, hogy ne forogjon a végtelenségig ez a jól szól/nem jól szól mókuskerék. Van, akinek az a zongorahang az etalon, amit közvetlen közelről hall, másnak a nyolcadik sorban kapott élmény. Tessék aztán leszűrni bármi értelmeset a két személy egy komponenssel kapcsolatos, homlokegyenest eltérő ítéletéből.Rock60 írta: ↑2024.02.13., kedd 10:00Már megint kezdődik a relativizálás.
Hogy az élő zene sem egyforma, egyik jobban szól, másik rosszabbul, akkor most jaj, mihez is hasonlítsam, jaj, már nincs is viszonyítási alap....
Túl sok a hobbinkban a változó, hogy még abba a kérdésbe is belegabalyodjunk, hogy vajon melyik valóság - élményhez is kellene hasonlítani. / Nyilván, nem a legrosszabbhoz.../
Egyáltalán; hogy lehet értelmezni azt, hogy "legrosszabb valóságélmény"?
El lehet helyezni az észlelést, érzékelést egy jó-rossz tengelyen? Körömkosznyi esély sincs így objektívitást legalább nyomokban tartalmazó párbeszédre.Re: Kábelezzünk
A First lassú, lomha? Nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod bármit írok ez után. 
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2024.02.13., kedd 13:20-kor.
Biztos, hogy láttál már pl a LessLoss kábel....Rock60 írta: ↑2024.02.13., kedd 12:06Cables
Nem olyan nevetséges az.
Ha jó megszemléljük, a nagyon sok eres porcelánszigetelésű Lietz szerkezetű AN kábelek amennyire lehetséges, ezt a filozófiát követik.
SM
Annyival lehet talán jobb, amennyivel a hármas fonás hatékonyabb a csavargatásnál.
Gondolom munkaigényessége és anyagszükséglete miatt hanyagolják a fonást, maximum csak megtekerik a drótokat, hármas fonást én még nem láttam - attól persze lehet - gyári dróton.
"Az igazi barát szemből támad."
- SoundMania
- Törzsgárda

Ami most eszembe jut, Kimber pbj, kcag, kctg, audioquest powerkábelek, ha körül nézel találsz párat azért.Rock60 írta: ↑2024.02.13., kedd 12:06CablesSoundMania írta: ↑2024.02.13., kedd 09:07Nem csak azért drágák a jó kábelek mert jobban szólnak. Hanem egyre költségesebb őket előállítani. Ha vesznek drótot és összefonják őket 3as fonatba, még ne reméljék hogy az majd aztán milyen nagyon jó lesz! Csak annyit érnek el, hogy olcsóbban lesz olyan kábelük mint a hasonló felépítésű gyáriak.
Nem olyan nevetséges az.
Ha jó megszemléljük, a nagyon sok eres porcelánszigetelésű Lietz szerkezetű AN kábelek amennyire lehetséges, ezt a filozófiát követik.
SM
Annyival lehet talán jobb, amennyivel a hármas fonás hatékonyabb a csavargatásnál.
Gondolom munkaigényessége és anyagszükséglete miatt hanyagolják a fonást, maximum csak megtekerik a drótokat, hármas fonást én még nem láttam - attól persze lehet - gyári dróton.
Dps is érdekesen van összerakva. Acrolin 6n is... Szerintem kicsit felületesen néztél eddig körül.
- SoundMania
- Törzsgárda

Ebben egyet értünk. Az élő hang az etalon. Én azt nem értem másnak ez miért nem evidens?!denesdr írta: ↑2024.02.13., kedd 11:10Nem én hoztam fel a témát, hanem SM, aki itt rendszerint megmondja a tutit, többek közt pl azt, hogy mi az igazi valóság a visszajátszott hang esetében, ha kábelezésről van szó. Egyébként meg ha valaki a hang valóságosságát említi, akkor mégis mihez lehetne hasonlítani, hanem nem egy valódi hangszer valódi (erősítetlen) hangjához.Rock60 írta: ↑2024.02.13., kedd 10:00Már megint kezdődik a relativizálás.
Én sosem mondtam, hogy kellene bármihez is hasonlítani és olyat sem mondtam, hogy hogyan lehet elérni a legvalóságosabb hangot vagy ehhez éppen milyen kábel kell.
Szerintem SM (jó esetben) a saját valóságát próbálja meg rátukmálni másokra, azt amiről ő úgy gondolja, hogy az igazi. Rosszabb esetben csak trollkodik (elnézést a feltételezésért!).
Aztán még az is lehet, hogy igaza van és tényleg tudja a tutit...
CablesSoundMania írta: ↑2024.02.13., kedd 09:07Nem csak azért drágák a jó kábelek mert jobban szólnak. Hanem egyre költségesebb őket előállítani. Ha vesznek drótot és összefonják őket 3as fonatba, még ne reméljék hogy az majd aztán milyen nagyon jó lesz! Csak annyit érnek el, hogy olcsóbban lesz olyan kábelük mint a hasonló felépítésű gyáriak.
Nem olyan nevetséges az.
SM
- SoundMania
- Törzsgárda

Nem emlékszem melyik mikor jelent meg. Azt tudom a d300 meg d102 volt akkoriban a 'legjobb'. De ezt úgy kell érteni, hogy azonos árúakhoz képest. Akkoriban még nehezen talált jobbat ennél a kettőnél az ember, azt hiszem.Rock60 írta: ↑2024.02.13., kedd 10:09Pont úgy nézett ki, a neve is ismerős, de az még nem volt szerintem a nyolcvanas években...SoundMania írta: ↑2024.02.13., kedd 08:33
Remélem nem a Thunderline-ra gondolsz, mert az egy nagyon gyenge cucc volt!![]()
A sárgánál jobb volt, de sokkal drágábban, nem érte meg az árát.
First sohasem tetszett. Túl meleg lomha, lanyha, lassú hangú volt. Ha jól emlékszem, hasonló áron volt mit akkor az AN v. Ha igen, akkor most reális az árkülönbségük. V sokkal jobb volt mindig, mindenhol ahol próbáltuk. Thunderline meg Orchid megint soha nem szerepeltek jól. Sokkal olcsóbbak jobbak voltak más márkáktól. Még párat kipróbáltunk akkoriban, de mindig volt jobb/sokkal jobb akár olcsóbban. D300 meg 102 már akkor nem jött szóba számomra. Hisz ott volt az AN v.... ami szintén hasonló árú Kimber és Siltech kábeleknél jobb volt. Mindig, mindenhol, ahol csak próbáltuk.
Aztán jött a Vz meg spx, amiket megszorítani sem tudott semmi amivel dolgom volt talán 2 évtizeden át. Pedig sokszor jöttek, hogy na majd akkor aztán most kössék fel a gatyájuk az AN-ek.... Voltak olcsóbbak, messze elmaradva és néhány drágább, még mimdig jócskán elmaradva. Soha sem jött el a "várt" csoda.... Meg kellett szokni, hogy ha ez kell, ennyit kell áldozni rá.
Nem én hoztam fel a témát, hanem SM, aki itt rendszerint megmondja a tutit, többek közt pl azt, hogy mi az igazi valóság a visszajátszott hang esetében, ha kábelezésről van szó. Egyébként meg ha valaki a hang valóságosságát említi, akkor mégis mihez lehetne hasonlítani, hanem nem egy valódi hangszer valódi (erősítetlen) hangjához.Rock60 írta: ↑2024.02.13., kedd 10:00Már megint kezdődik a relativizálás.
Én sosem mondtam, hogy kellene bármihez is hasonlítani és olyat sem mondtam, hogy hogyan lehet elérni a legvalóságosabb hangot vagy ehhez éppen milyen kábel kell.
Szerintem SM (jó esetben) a saját valóságát próbálja meg rátukmálni másokra, azt amiről ő úgy gondolja, hogy az igazi. Rosszabb esetben csak trollkodik (elnézést a feltételezésért!).
Aztán még az is lehet, hogy igaza van és tényleg tudja a tutit...
Pont úgy nézett ki, a neve is ismerős, de az még nem volt szerintem a nyolcvanas években...SoundMania írta: ↑2024.02.13., kedd 08:33
Remélem nem a Thunderline-ra gondolsz, mert az egy nagyon gyenge cucc volt!
A sárgánál jobb volt, de sokkal drágábban, nem érte meg az árát.
Már megint kezdődik a relativizálás.
Biztos nem.pjm írta: ↑2024.02.13., kedd 08:49Esetleg Orchid.
https://www.futureshop.co.uk/van-den-hu ... udio-cable
Mondom, '84 - ' 86 - ot írunk...
Egy hangfelvétel visszajátszása esetén mást nem is hallhatunk, csupán egy virtuális valóságot.
De még ha erősítetlen élőzenét is hallgatunk, ahány hallgatási pozíció, gyakorlatilag annyiféle valóság.
- SoundMania
- Törzsgárda

Nem csak azért drágák a jó kábelek mert jobban szólnak. Hanem egyre költségesebb őket előállítani. Ha vesznek drótot és összefonják őket 3as fonatba, még ne reméljék hogy az majd aztán milyen nagyon jó lesz! Csak annyit érnek el, hogy olcsóbban lesz olyan kábelük mint a hasonló felépítésű gyáriak. Sokaknak persze ez elég már, de olyan is akad akinek az még kevés (ha már van jobb megoldás is)....cables írta: ↑2024.02.13., kedd 08:58---
Jó pár éve valamelyik audio szaklap kezdeményezett egy kerekasztal beszélgetést a legnagyobb kábel gyártók műszaki vezetői között. Mindenki ott volt aki számított akkor. A téma az volt, hogy milyen lenne az ideális IC kábel. Volt egy végső konklúzió, egy elméleti model:
Végtelen vékony, csupasz huzalok, légüres térben. Ez így ugye nevetségesen hangzik. Viszont ebbe az irányba fejlesztve igaznak tűnik a koncepció.
- SoundMania
- Törzsgárda

Jajjajjjajjjjj.... Ez a párja a Thunderline-nak.... :)pjm írta: ↑2024.02.13., kedd 08:49Esetleg Orchid.
https://www.futureshop.co.uk/van-den-hu ... udio-cable
Szerintem a 3t sorozat értékelhető az előző bármelyikekhez képest már. A többi kb mind felejtős és vannak amik nagy tévedések voltak a törtébelmében. Szerintem divat is volt. Pl szénkábel divat..... Meg nem tudom mik... De a 3t-ben már vannak jobbak is.
---
Jó pár éve valamelyik audio szaklap kezdeményezett egy kerekasztal beszélgetést a legnagyobb kábel gyártók műszaki vezetői között. Mindenki ott volt aki számított akkor. A téma az volt, hogy milyen lenne az ideális IC kábel. Volt egy végső konklúzió, egy elméleti model:
Végtelen vékony, csupasz huzalok, légüres térben. Ez így ugye nevetségesen hangzik. Viszont ebbe az irányba fejlesztve igaznak tűnik a koncepció.
- SoundMania
- Törzsgárda

Nem érdemes ennyire filozófikusra venni. Azt nem mondtam soha, hogy ami drága az mindig jó és a vz-t sem azért szoktam emlegetni mert a legjobb. De mindenesetre mutatja hogy a rosszak miért rosszak. Azt nem tudod megmagyarázni nekem, hogy az olyanok, amik sokmindent nem engednek át magukon, azok valaha is jók lesznek, vagy megközelítenék a drágábbakat amik jók. Persze van átfedés már.... A rengeteg kábelgyártó mégnagyobb kínálata miatt. Az emberek meg elvesznek a túlkínálatban. Nyitottabb füllel és szemmel kellene járniuk az embereknek. Nem filozofálgatni, hanem meghallabi és meglátni a jó dolgokat. De legtöbbeknek ez a hifiben is nem a hangra korlátozódik elsődlegesen. Ha arra korlátozódna, nem lenne hozzászólás a médialejátszós, meg tidalos meg hasonló helyeken.chord_ írta: ↑2024.02.13., kedd 08:08Ismételten óvatos ellentmondásomnak adnék hangot. Már ismerjük kb. egymás véleményeit, becsípődéseit, dilijeit, így jó.SoundMania írta: ↑2024.02.13., kedd 07:16... Csak a virtuális valóságot hallottátok, nem a valódit. De a törekvés jó, csak valamiért mégis eltévedtetek. (részletek hiányában ezt nehéz kitalálni miért)
Lehet hogy a többi kábelt is ki kellene "bogoznotok", készülékekkel is lehet hiba. Ismerjétek meg a rendszereitek többi elemének is a hangzását minél több helyen és kiderül a jó irány. Vagy legalábbis minden egység hibája és erőssége. Abból több mindenre lehet következtetni.
De a nagyon drága kábeleknél óriási tévedés azt hinni, hogy ők aztán megmutatják a komponensek igazi hangját. Nem. Abszolute nem. Mert ők is brutál módon odateszik a jelenlétüket, színüket, hangjukat.
Gyakorlatilag egy brutál jelkondicionálás történik. Virtuális valóság lesz az is. És igen, a jó kábel (ami lehet akár drága is)(meg lehet akár a vz, egy adott populációnak), az jó hangú. Figyeljük csak szép nyelvünk meta-jelentéseit: jó hangú, jó hangja van, az a hang az övé, nem másé.
Tudom, hogy tetszetős hasonlat, ez az 'itt bemegy, ott kijön, nem tesz oda semmit', de a valóság sokkal bonyolultabb. Aki próbált már kiiktatni aljzatokat, csatlakozásokat, vezetékeket, biztosítékokat, vagy kellően belebonyolódott pl. a 230 dugók lelkivilágába, az ezen legalább el fog gondolkodni; aki nem, annak ez az elmélet periférián lesz.
- SoundMania
- Törzsgárda

Remélem nem a Thunderline-ra gondolsz, mert az egy nagyon gyenge cucc volt!Rock60 írta: ↑2024.02.13., kedd 07:31Vdh 300 -asom nem volt, 102 sem, 105 igen. / Sárga kanóc, még nem hibrid./
Az annak idején - '84 - a Keravill-os drótokhoz és a Hama - hoz képest óriási ugrás volt.
Kevés pénzért szerintem ma is egy vállalható hang.
A 105 és a Silver MC között volt egy lépcsőfok, de nem emlékszem a nevére/számára, pedig meg volt egy darabig...![]()
Piros kábel volt, ismeri esetleg valaki ?
Az utolsó bekezdéssel kapcsolatban tennék hozzá annyit, hogy itt arra gondoltam, ami pl több japán kábelnek sajátja, hogy hallod, hogy csal, mézes, kerekít, de annyira jól csinálja, hogy ez nem érdekel. Nos ez pl a Firstre nem annyira igaz, jobban a képedbe vágja a változásokat. Én legalább is így hallom.chord_ írta: ↑2024.02.13., kedd 08:08Ismételten óvatos ellentmondásomnak adnék hangot. Már ismerjük kb. egymás véleményeit, becsípődéseit, dilijeit, így jó.SoundMania írta: ↑2024.02.13., kedd 07:16... Csak a virtuális valóságot hallottátok, nem a valódit. De a törekvés jó, csak valamiért mégis eltévedtetek. (részletek hiányában ezt nehéz kitalálni miért)
Lehet hogy a többi kábelt is ki kellene "bogoznotok", készülékekkel is lehet hiba. Ismerjétek meg a rendszereitek többi elemének is a hangzását minél több helyen és kiderül a jó irány. Vagy legalábbis minden egység hibája és erőssége. Abból több mindenre lehet következtetni.
De a nagyon drága kábeleknél óriási tévedés azt hinni, hogy ők aztán megmutatják a komponensek igazi hangját. Nem. Abszolute nem. Mert ők is brutál módon odateszik a jelenlétüket, színüket, hangjukat.
Gyakorlatilag egy brutál jelkondicionálás történik. Virtuális valóság lesz az is. És igen, a jó kábel (ami lehet akár drága is)(meg lehet akár a vz, egy adott populációnak), az jó hangú. Figyeljük csak szép nyelvünk meta-jelentéseit: jó hangú, jó hangja van, az a hang az övé, nem másé.
Tudom, hogy tetszetős hasonlat, ez az 'itt bemegy, ott kijön, nem tesz oda semmit', de a valóság sokkal bonyolultabb. Aki próbált már kiiktatni aljzatokat, csatlakozásokat, vezetékeket, biztosítékokat, vagy kellően belebonyolódott pl. a 230 dugók lelkivilágába, az ezen legalább el fog gondolkodni; aki nem, annak ez az elmélet periférián lesz.
Persze ez sem tökéletes, mint semmi ember által alkotot eszköz. legalábbis a hifiben.
A többivel maximálisan egyetértek, sokszor hallottam több sajáthangot milliós eszközöknél, kábeleknél, mint egy olcsóbb megoldásnál. Az olcsóbbat főleg az árához viszonyítanám.
Annyira karakteresen akarják megmutatni mennyire jók, mert így tetszetős, így illik bele abba, amit a gyártó képvisel hangilag, ami számukra ideális.
Amikor még nagyobb divat volt a lemezezés, még a CD-k is másképp szóltak attól fügően, hogy európai, azon belül főleg pldául egy francia vagy angol megint más volt, amerikai már megint változott, de a japán is. Az LP-kről ne is beszéljünk. Az ottani ízlésnek megfelelően lett elkészítve. Akkor most melyik az igaz amikor beteszem a lejátszóba?
Pont ezért szól másképp egy Siltech mint egy Transparent, vagy Van den Hul, egy Note,esetleg SAEC (és még bármi más).
A hifisták által gondolt tökéletesség lenne a cél egyformán szólnának, csak a márkát kellene kitalálni, melyik a szimpatikus aztán bemenni és megvenni. De nem így van.
Ismételten óvatos ellentmondásomnak adnék hangot. Már ismerjük kb. egymás véleményeit, becsípődéseit, dilijeit, így jó.SoundMania írta: ↑2024.02.13., kedd 07:16... Csak a virtuális valóságot hallottátok, nem a valódit. De a törekvés jó, csak valamiért mégis eltévedtetek. (részletek hiányában ezt nehéz kitalálni miért)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pont ezt mondom
Megjegyzés: azt gondolom mindenki az összekötőre gondol D300S kapcsán, pedig azt mint hangfalkábelt említettem.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?t=129701