Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
2021.01.22., pén. 12:21
zoli73 írta:
2021.01.22., pén. 10:27
Nehany gondolat a "bakelit" kifejezesről.
Sajnos ez a kifejezes sajnos nálunk helytelenűl, de be nagyon beívódott a kőztudatba, szinte már hungarikum. Van akiket ez a helytelen megnevezés kevesbé, másokat jobban zavar, engem nagyon.
Ahol csak tehetem ennek hangot is adok, kijavítom, figyelmeztetem azt, aki így említi, az Lp lemezt.
Részemről is néhány gondolat, és bocs, ha hosszú lesz, de ez már nagyon régóta kikívánkozik belőlem.

A "bakelit"-et szerintem el kell fogadni, mert nem sokkal tévesebb, mint az "LP" generalizált használata.

A "bakelit" emlékeim szerint akkor terjedt el nálunk, amikor a CD-k már nagyon jelen voltak a piacon, és a "lemez" kifejezést a CD-re is lehetett érteni. Vagyis nagyon régóta él már a magyar köztudatban. Korábban én csak "hanglemez"-ként vagy egyszeren "lemez"-ként hallottam emlegetni. Ha a "bakelit"-et anyagmegnevezésként értelmezzük a hanglemezre, akkor valóban téves, de a jelentése már rég túlment a lemez anyagán, magát a hanglemezt jelöli ebben a kontextusban. Ezt a nyelvi jelenséget "metonímiának" (névátvitelnek) nevezi a nyelvészet, és a metonímiáról szóló magyar Wikipédia szócikk a "bakelit"-et említi is a példák között (megjegyezve, hogy tévedésen alapul - de ettől még metonímia).

Ilyen a magyar nyelv, gyorsan változik, a nyelvtan pedig az élő nyelv leírása kell legyen, nem kőbe vésett. Ha az élő nyelv változik, akkor a nyelvtan és a szótárak tartalma is változik.

A "vinyl" szót sokkal kevesebben ismerik, ráadásul az írásmódja sem segít az elterjedésének. Az "LP" pedig érdekes, de alighanem még kevésbé közérthető rövidítés, ráadásul ezt is mindenféle vinyl-lemezre használják már ma, miközben eredetileg a rögzített hanganyag hossza alapján való kategorizálásnak szánták ("long play").

Engem is rettenetesen zavarnak bizonyos dolgok, példáut üvölteni tudnám sokszor, hogy a magyar nyelvben nincs "-al", "-el" toldalék, hanem csak "-val", "-vel" illetve ezek hasonult kezdőbetűjű változatai - de nem teszem, főleg amióta olvastam egy nyelvészeti megközelítésű cikket, ami szerint ennek a nyelvi jelenségeknek is van ésszerű magyarázata.

Egyébként, a "bakelit"-ről ezt egy jó cikknek tartom, érdemes elolvasni legalább az utolsó részét, és a konklúziót is: https://index.hu/tudomany/til/2020/02/0 ... es-szleng/

Végül, az egyik legjobb magyarországi újhanglemez-beszerzési forrást "Bakelitfutár"-nak hívják (és biztos vagyok benne, hogy a tulaja már névadáskor is pontosan tudta, hogy nem bakelitből vannak a hagyományos hanglemezek).

Szóval javaslom, lépjünk túl ezen a "bakelit"-kontrázáson, ugyanúgy, mint ahogy a "nyelvtannáciskodás" sem "menő" már (sőt, a netikett külön felhívja rá a figyelmet, hogy csak a helyesírása, vélt vagy valós rossz szóhasználata vagy rossz nyelvtana miatt ne kössünk bele senkibe).
Amiket leírtál, ezekkel én is tisztában vagyok, de remélem nem baj, ha azt mondom, nem győztél meg.
Ahogy már korábban is írtam, ez a buta elnevezés csak nálunk, Magyarországon létezik, máshol miért tudják a pontos elnevezést használni ma is, mindenféle félreértés nélkül.
A cd-től való megkülönböztetés nekem, és az ismeretségi körömben sohasem okozott problémát, vagy félreértést. Nekünk mindig is Lp, vagy a cd-től könnyebb megkülönböztetés miatt "nagylemez" volt.
Az elnevezése, hogy Lp, "Long play"' a mai kor emberének már nem túl praktikus elnevezés, de ennek a lemez szabványnak mindíg is ez volt a megnevezése.
Ezek az elvek alapján, a cd lemeznek miért nem találtak ki valami hasonló szleng elnevezést, mert hát a mai elvárások alapján, nem igazán lehet "compact"-nak nevezni.
Ahogy írod, szerinted a "bakelit" nem kevésbé téves megnevezés, mint az Lp, ezért fogadjuk el, és lépjünk túl rajta.
Sajnos ezzel nem tudok egyet érteni, mert ez nem igaz. Az "Lp" a formátum hivatalos megnevezése, immár több mint 60 éve, viszont "bakelit" nem volt soha, sehol.
Az, hogy az "átlag" emberek(nem hifisták), "bakelitnek" nevezik, is zavar de nem érdekel, de ha itt, egy szakmai fórumon, ahol szinte mindenki, tisztában van a jelentőségével, igenis zavar.
Kérlek nézd el nekem, én már csak ilyen "kemény fejű" vagyok.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

galrob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: galrob »

dgab írta:
2021.01.21., csüt. 20:38
galrob írta:
2021.01.21., csüt. 14:26
dgab írta:
2021.01.19., kedd 21:34
Kedves Fórumtársak,

Tudtok ajánlani valamilyen megoldást Pro-Ject szíjtárcsa fémre való kiváltására? Akárhogy nézem, míg Regák esetében bőséges a választék, Pro-Ject tuningra csak egyetlen lehetőséget találok, az Acoustand tavasz óta out-of-stock delrin tányérját. A típus III xpression.

Köszönöm szépen!

https://www.youtube.com/watch?v=GGRv2jS ... L&index=46
Köszönöm!
Érezhetően tovább akarsz jutni a jelenlegi szinten, ami valóban nem könnyű, ha nem érted igazán, hogy márkától független, mitől fog jól szólni egy lemezjátszó. Az  xpression semmivel sem rosszabb egy hasonló árú regánál. Mindkettő csak egy vágódeszka a szememben, tele hiányosságokkal. A regából több van és angol, ezért alakult ki a tuningolására egy egész hadsereg. Zoli73 azért próbált a maga módján lebeszélni a fejlesztésről, mert valóban el lehet költeni egy csomó pénzt, alig hallható eredménnyel. Az önmagában valóban kevés, ha megrendeled a több száz fontos, kínában legyártatott alu tányért. Az édeskevés, hogy valamilyen alu az alapanyag és kipotyog a cnc-ből! Aztán majd fórumozgatsz tovább és a megmondó emberek, megmondó emberei, megmondják, hogy mit kell még hozzá megvenned. Semmilyen saját gondolat, vagy tudás nélkül! Egy merev vázas vágólap, az ikeás szekrényen... de azt már nem tudják megmondani, hogy állványzat nélkül, még a legjobb is csak átlagos marad.
A videót nem véletlenül linkeltem be neked. Elhangzott benne Godina úr neve. Tudna neked segíteni, még az is lehet, hogy a rega, pro-ject fejlesztéseiből, maradt neki alu alsótányérja.Nem célom vagy érdekem senkit sem reklámozni, de Ő valóban olyan tudást szerzett, amit csak nagyon kevesen és jó ha tudjuk, vannak ilyen emberek is kis hazánkban.
A képen az egyik munkája egy Akai ap100-as fejlesztés. Már külsőre is ígéretes, és csak egy módolás előtti, gyári 12coll Jelco kar. A fontos részek, amitől kiváló lesz a hangja, még nem is látszanak. 
Ha gondolod, szívesen megírom privát üzenetben az elérhetőségét, ha többet akarsz kihozni abból a gépezetből.
20210121_190315.jpg
20210121_190315.jpg (734.66 KiB) Megtekintve 2370 alkalommal
20210121_190129 (2).jpg
20210121_190129 (2).jpg (672.41 KiB) Megtekintve 2370 alkalommal

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1181

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

dgab írta:
2021.01.22., pén. 10:51
Sziasztok, köszönöm az ajánlásokat, ezek tök jó gépek!

Valóban kusza kissé, megpróbálom összefoglalni, amit mondani szerettem volna.

1. ha van lehetőség egy fém szíjtárcsára Pro-Ject iii xpression géphez, szívesen tudnék róla.

2. nincs ezzel világmegváltó célom, puszta kíváncsiság, tanulás lenne

3. tudom, hogy ebből a gépből sosem lesz audiophile lemezjátszó. Ma már azt is tudom, hogy nagyjából mit és mennyiért kellene/lehetne vennem, ami az lenne. Sok éve ellenben nem tudtam, ezért a kevésbé tapasztalt hobbitársaknak (lehet, hogy itt ilyenből egyáltalán nincs) segítségképp leírtam, hogy attól, hogy valaki vesz egy akármilyen lemezjátszót, még nem fogja élvezni a lemezek hallgatását.

4. adtam egy becslést arra, hogy kb. mekkora összeggel érdemes számolni. Azért új ár, mert bár használt piacon kevesebből is megy, oda felhalmozott tudás és befektetett idő kell, ez a kezdő hobbistáknak egy nehezebben beárazható dolog. Az új dolgok ára időben és térben kb stabil, könnyebb ez alapján döntést hozni, hogy akarom-e én ezt az egészet. És ha újat veszel, ott sokkal kevésbé van jelen a bizonytalanság, hogy ez most tényleg ilyen, vagy csupán ez a konkrét példány ilyen. Az összeget fenntartom, ha mostani bolti áron összeraktok egy szettet (lemezjátszó, adott esetben tápegység, hangszedő, phonó), amit jó szívvel ajánlanátok első, de tartósan használható eszköznek, nem hiszem, hogy nagyon alá tudtok menni.

5. felmerült még kérdésként, hogy a mostani gép vajon hol állhat más gépekhez képest. Tudom, ezt csak én dönthetem el, de azt reméltem, hogy aki már rengeteg lejátszót hallott, többek között olyat is, ami nekem van, talán tud egy sávot mondani (pl. figyelj, ez valószínűleg így is nagyon gáz, vagy figyelj, ez egy jó gép, különösebb probléma nélkül, de innen azért könnyen lehet még feljebb lépni, vagy figyelj, ha ennél egyértelműen jobbat akarsz, akkor arra már költeni kell).

Zárásként minden idők legszebb és legjobb disclaimere:
Elnézést az okozott kellemetlenségekért!
Ennek a lemezjátszónak az ára , kb a mai Rega P3 ára.... Bár nekem a régi szimpatikusabb..... Szóval nem egy világmegváltó dolog. Szerintem fémtányér a Paratracer leg"nagyobbja" ami jó. Nézd meg , hogy lehetne applikálni a Projektre. Kell hozzá valószínű egy csapágy is. Nem emlékszem van-e nekik az is, vagy kell venni egy Rega csapágyat és átcserélni a Projektben, ha nem azonos eleve a mérete. De szerintem ennyit nem ér a dolog, mert amennyit ráköltesz, nem hoz annyi javulást. Cserélni kellene a lemezalátétet, ellensúlyt, kart, hangszedőt, karkábelt, akár a lemeztányért is. Ezek Regán viszonylag egyszerűen és nem olcsón(!) megoldhatóak már, mert kiépült rá egy komoly iparág. Ha megnézed egy használt bármelyik általam felsorolt lemezjátszó árát, akár egy Townshend Rock bele is fér csak a tuningra költött összegbe. Nem javasolnám, hogy a saját tapasztalataidból itt és így akarj tanulni. Tényleg inkább vegyél egy jobbat!
Egy Roksan esetén már más a dolog, mert 2-3 százezer költséggel a mennyekig lehet emelni a hangját, de az is csak a készülék árának a 4-ede , 3-ada. És akkor már sztem csak 1-2 cd lesz amit még oda lehet tenni mellé, a többit nem érdemes. Hogy lemezjátszó szinten még úgy mi lehet jobb nála azt mondjuk nem tudom , mert azt nem volt alkalmam próbálni. De Regákat , Systemdekeket, Projekteket (akármelyiket is ! ) Townshend Rockot, vagy alapverziós Roksant sem érdemes mellette próbálni!

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Aszpirin írta:
2021.01.22., pén. 12:21
zoli73 írta:
Sajnos ez a kifejezes sajnos nálunk helytelenűl, de be nagyon beívódott a kőztudatba, szinte már hungarikum. Van akiket ez a helytelen megnevezés kevesbé, másokat jobban zavar, engem nagyon.
Ahol csak tehetem ennek hangot is adok, kijavítom, figyelmeztetem azt, aki így említi, az Lp lemezt.
Részemről is néhány gondolat, és bocs, ha hosszú lesz, de ez már nagyon régóta kikívánkozik belőlem.

A "bakelit"-et szerintem el kell fogadni, mert nem sokkal tévesebb, mint az "LP" generalizált használata.

A "bakelit" emlékeim szerint akkor terjedt el nálunk, amikor a CD-k már nagyon jelen voltak a piacon, és a "lemez" kifejezést a CD-re is lehetett érteni. Vagyis nagyon régóta él már a magyar köztudatban. Korábban én csak "hanglemez"-ként vagy egyszeren "lemez"-ként hallottam emlegetni. Ha a "bakelit"-et anyagmegnevezésként értelmezzük a hanglemezre, akkor valóban téves, de a jelentése már rég túlment a lemez anyagán, magát a hanglemezt jelöli ebben a kontextusban. Ezt a nyelvi jelenséget "metonímiának" (névátvitelnek) nevezi a nyelvészet, és a metonímiáról szóló magyar Wikipédia szócikk a "bakelit"-et említi is a példák között (megjegyezve, hogy tévedésen alapul - de ettől még metonímia).

Ilyen a magyar nyelv, gyorsan változik, a nyelvtan pedig az élő nyelv leírása kell legyen, nem kőbe vésett. Ha az élő nyelv változik, akkor a nyelvtan és a szótárak tartalma is változik.

A "vinyl" szót sokkal kevesebben ismerik, ráadásul az írásmódja sem segít az elterjedésének. Az "LP" pedig érdekes, de alighanem még kevésbé közérthető rövidítés, ráadásul ezt is mindenféle vinyl-lemezre használják már ma, miközben eredetileg a rögzített hanganyag hossza alapján való kategorizálásnak szánták ("long play").

Engem is rettenetesen zavarnak bizonyos dolgok, példáut üvölteni tudnám sokszor, hogy a magyar nyelvben nincs "-al", "-el" toldalék, hanem csak "-val", "-vel" illetve ezek hasonult kezdőbetűjű változatai - de nem teszem, főleg amióta olvastam egy nyelvészeti megközelítésű cikket, ami szerint ennek a nyelvi jelenségnek is van ésszerű magyarázata.

Egyébként, a "bakelit"-ről ezt egy jó cikknek tartom, és érdemes elolvasni legalább az utolsó részét, és a konklúziót is: https://index.hu/tudomany/til/2020/02/0 ... es-szleng/

Végül, az egyik legjobb magyarországi újhanglemez-beszerzési forrást Bakelitfutár-nak hívják (és biztos vagyok benne, hogy a tulaja már névadáskor is pontosan tudta, hogy nem bakelitből vannak a hagyományos hanglemezek).

Szóval javaslom, lépjünk túl ezen a "bakelit"-kontrázáson, ugyanúgy, mint ahogy a "nyelvtannáciskodás" sem "menő" már (sőt, a netikett külön felhívja rá a figyelmet, hogy csak a helyesírása, vélt vagy valós rossz szóhasználata vagy rossz nyelvtana miatt ne kössünk bele senkibe).
Korrekt írás, nem igazán lehet belekötni!
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:

Engem is rettenetesen zavarnak bizonyos dolgok, példáut üvölteni tudnám sokszor, hogy a magyar nyelvben nincs "-al", "-el" toldalék, hanem csak "-val", "-vel" illetve ezek hasonult kezdőbetűjű változatai - de nem teszem, főleg amióta olvastam egy nyelvészeti megközelítésű cikket, ami szerint ennek a nyelvi jelenségeknek is van ésszerű magyarázata.

Egyébként, a "bakelit"-ről ezt egy jó cikknek tartom, érdemes elolvasni legalább az utolsó részét, és a konklúziót is: https://index.hu/tudomany/til/2020/02/0 ... es-szleng/

Végül, az egyik legjobb magyarországi újhanglemez-beszerzési forrást "Bakelitfutár"-nak hívják (és biztos vagyok benne, hogy a tulaja már névadáskor is pontosan tudta, hogy nem bakelitből vannak a hagyományos hanglemezek).

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: dgab »

Köszönöm, érthető és nagyon hasznos!
zoli73 írta:
dgab írta:
2021.01.21., csüt. 23:38
zoli73 írta:
2021.01.21., csüt. 22:43

Tudod, addíg amíg "bakelitet" hallgatsz a lemezjátszón, addig bizony marad is a "sírva kirohanás".
Sajnálom, ha sértésnek érzed, nem annak szántam. És nem is személyeskedésnek. Szerintem ez tényleg szomorú. Örültem volna, ha akkor valaki megmondja, hogy mit vegyek (és szerintem az is fontos és nehezen vitatható, hogy a használt cikkek kockázatosabbak és több körültekintést igényelnek). De nem mondta, és úgy sejtem, sokaknak ma sem mondja meg senki.

Ha a bakelittel a hozzá-nem-értésemre utalsz, valószínű, hogy sokan tapasztaltabbak itt nálam. Én örülök, ha ez a különbség csökken. Visszanézve két erre a célra használható információt látok az eredeti kérdésem felvetése óta: hogy hagyjam a fenébe, ill. a linket videót. Ezekért köszönet!
Nem, nem vettem sértőnek, bár azt nem értem miért engem említesz úgy, hogy én majd mindenkit mindenről lebeszélek, csak azért mert a korábban feltett kérdésedre, én nem éppen a szád ìzének megfelelő választ adtam.
De a témával kapcsolatban, mit gondolsz, miért nem találsz szinte semmi tuning alkatrészt a Pro-ject lemezjátszókhoz, noha az eladott lemezjátszók száma alapján a Pro-ject piacvezetőnek számít?
Ellentétben, ahogy Te is tapasztaltad, pl. a Rega lemezjatszóhoz számtalan ilyen kiegészítő elérhető.
Ez bizony arra vezethető vissza, hogy a szakma, ill. a tuning alkatrészeket gyártó cégek, nem látnak bennük potenciált.
Ehhez még hozza jön az is, ami az itt tapasztalható ellenérzést is táplálja, hogy sokan(én is) csalódtak a Pro-ject lemezjatszókban, ami leginkább a silány kiviteli minőségére, és gyenge anyagminőségre vezethető vissza. Egy példa, közismert, hogy a Pro-ject lemezjatszók szinte "eszik" a motorokat.
Azzal együtt, hogy az ár/minőseg mutató miatt használt készülék pártinak vallom magam, el kell ismerjem, ez bizony rejthet magában kockázatot.
Viszont az is mellettük szól, hogy egy használt, esetünkben lemezjátszóról, ami akar évtizedek óta gyártásban van, nagyon könnyű információkat, hiteles tapasztalati véleményeket beszerezni. Egy ilyen készülék pontosan behatárolható, leginkabb a "népítélet" alapjan már jól megítelhető, hogy mit várhatunk róla.
Ez a tapasztalati tényező, sok esetben az új készülékeknél nagyon hiányzik. Most a szponzorált bemutató teszteket hagyjuk, azokban mindent megdícsérnek, mert ott ez az elváras, de sajnos objektíven nem tájekoztatnak.
Azt tudom, hogy miből, de azt nem tudom, hogy kitől ered ez a nagyon helytelen megnevezés, és ahogy már említettem, ez csak nálunk, Magyarorszagon eltejedt. Egy pelda, idehaza a MediaMarkt Lp lemez kínalata felett a "bakelit" felirat díszeleg, míg ugyanezen cég, ausztriai, vagy németorszagi üzleteiben ugyanott, "vinyl/Lp felirat olvasható.
Tehát kérlek ne vedd sértésnek, ha e miatt kijavítalak, mással is ezt teszem.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok, köszönöm az ajánlásokat, ezek tök jó gépek!

Valóban kusza kissé, megpróbálom összefoglalni, amit mondani szerettem volna.

1. ha van lehetőség egy fém szíjtárcsára Pro-Ject iii xpression géphez, szívesen tudnék róla.

2. nincs ezzel világmegváltó célom, puszta kíváncsiság, tanulás lenne

3. tudom, hogy ebből a gépből sosem lesz audiophile lemezjátszó. Ma már azt is tudom, hogy nagyjából mit és mennyiért kellene/lehetne vennem, ami az lenne. Sok éve ellenben nem tudtam, ezért a kevésbé tapasztalt hobbitársaknak (lehet, hogy itt ilyenből egyáltalán nincs) segítségképp leírtam, hogy attól, hogy valaki vesz egy akármilyen lemezjátszót, még nem fogja élvezni a lemezek hallgatását.

4. adtam egy becslést arra, hogy kb. mekkora összeggel érdemes számolni. Azért új ár, mert bár használt piacon kevesebből is megy, oda felhalmozott tudás és befektetett idő kell, ez a kezdő hobbistáknak egy nehezebben beárazható dolog. Az új dolgok ára időben és térben kb stabil, könnyebb ez alapján döntést hozni, hogy akarom-e én ezt az egészet. És ha újat veszel, ott sokkal kevésbé van jelen a bizonytalanság, hogy ez most tényleg ilyen, vagy csupán ez a konkrét példány ilyen. Az összeget fenntartom, ha mostani bolti áron összeraktok egy szettet (lemezjátszó, adott esetben tápegység, hangszedő, phonó), amit jó szívvel ajánlanátok első, de tartósan használható eszköznek, nem hiszem, hogy nagyon alá tudtok menni.

5. felmerült még kérdésként, hogy a mostani gép vajon hol állhat más gépekhez képest. Tudom, ezt csak én dönthetem el, de azt reméltem, hogy aki már rengeteg lejátszót hallott, többek között olyat is, ami nekem van, talán tud egy sávot mondani (pl. figyelj, ez valószínűleg így is nagyon gáz, vagy figyelj, ez egy jó gép, különösebb probléma nélkül, de innen azért könnyen lehet még feljebb lépni, vagy figyelj, ha ennél egyértelműen jobbat akarsz, akkor arra már költeni kell).

Zárásként minden idők legszebb és legjobb disclaimere:
Elnézést az okozott kellemetlenségekért!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

dgab írta:
zoli73 írta:
dgab írta:
2021.01.21., csüt. 22:34

Szomorú, de a vásárláskor nem áll mindenki mellett zoli73, ....
Tudod, addíg amíg "bakelitet" hallgatsz a lemezjátszón, addig bizony marad is a "sírva kirohanás".
Sajnálom, ha sértésnek érzed, nem annak szántam. És nem is személyeskedésnek. Szerintem ez tényleg szomorú. Örültem volna, ha akkor valaki megmondja, hogy mit vegyek (és szerintem az is fontos és nehezen vitatható, hogy a használt cikkek kockázatosabbak és több körültekintést igényelnek). De nem mondta, és úgy sejtem, sokaknak ma sem mondja meg senki.

Ha a bakelittel a hozzá-nem-értésemre utalsz, valószínű, hogy sokan tapasztaltabbak itt nálam. Én örülök, ha ez a különbség csökken. Visszanézve két erre a célra használható információt látok az eredeti kérdésem felvetése óta: hogy hagyjam a fenébe, ill. a linket videót. Ezekért köszönet!
Nem, nem vettem sértőnek, bár azt nem értem miért engem említesz úgy, hogy én majd mindenkit mindenről lebeszélek, csak azért mert a korábban feltett kérdésedre, én nem éppen a szád ìzének megfelelő választ adtam.
De a témával kapcsolatban, mit gondolsz, miért nem találsz szinte semmi tuning alkatrészt a Pro-ject lemezjátszókhoz, noha az eladott lemezjátszók száma alapján a Pro-ject piacvezetőnek számít?
Ellentétben, ahogy Te is tapasztaltad, pl. a Rega lemezjatszóhoz számtalan ilyen kiegészítő elérhető.
Ez bizony arra vezethető vissza, hogy a szakma, ill. a tuning alkatrészeket gyártó cégek, nem látnak bennük potenciált.
Ehhez még hozza jön az is, ami az itt tapasztalható ellenérzést is táplálja, hogy sokan(én is) csalódtak a Pro-ject lemezjatszókban, ami leginkább a silány kiviteli minőségére, és gyenge anyagminőségre vezethető vissza. Egy példa, közismert, hogy a Pro-ject lemezjatszók szinte "eszik" a motorokat.
Azzal együtt, hogy az ár/minőseg mutató miatt használt készülék pártinak vallom magam, el kell ismerjem, ez bizony rejthet magában kockázatot.
Viszont az is mellettük szól, hogy egy használt, esetünkben lemezjátszóról, ami akar évtizedek óta gyártásban van, nagyon könnyű információkat, hiteles tapasztalati véleményeket beszerezni. Egy ilyen készülék pontosan behatárolható, leginkabb a "népítélet" alapjan már jól megítelhető, hogy mit várhatunk róla.
Ez a tapasztalati tényező, sok esetben az új készülékeknél nagyon hiányzik. Most a szponzorált bemutató teszteket hagyjuk, azokban mindent megdícsérnek, mert ott ez az elváras, de sajnos objektíven nem tájekoztatnak.
Azt tudom, hogy miből, de azt nem tudom, hogy kitől ered ez a nagyon helytelen megnevezés, és ahogy már említettem, ez csak nálunk, Magyarorszagon eltejedt. Egy pelda, idehaza a MediaMarkt Lp lemez kínalata felett a "bakelit" felirat díszeleg, míg ugyanezen cég, ausztriai, vagy németorszagi üzleteiben ugyanott, "vinyl/Lp felirat olvasható.
Tehát kérlek ne vedd sértésnek, ha e miatt kijavítalak, mással is ezt teszem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1181

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

dgab írta:
zoli73 írta:
dgab írta:

Ha jól értem az a kérdésed, hogy a meglevő belépő szint körüli lemezjátszóra költs, vagy vegyél jobbat ?
Kérdés meddig akarsz eljutni ? A nonpluszultra kell , vagy elég kompromisszumosabb is? Ha utóbbi, akkor sztem hosonlítsd össze az árakat a vélhető tuningra költendő összeggel és el tudod dönteni.
Amiket most is tudok javasolni :
Rega Planar 3 ( ez még igényelne jó sok tuningot)
Systemdek IIx ( szerintem erre is ráfér még sokminden.)
Townshend Rock-Excalibur kar- Merlin táp ( ehhez egy jó hangszedő kell és akkor akár elég lehet)
Pink Triangle LPT ( sokan a "kis Roksan-nak" hívják)
Heybrook TT2
és Roksan Xerxes-Artemiz-EMT
Lehetne még bonyolítani, de ezek stabilan beválós készülékek. Systemdektől felfelé bármelyik lehet a kategóriájának a végállomása.
A tuningról : Regákon tapasztalva, akármilyen fém subplatter nem megfelelő! Ott a Paratracer legdrágábbik verziója ami tényleg jó. De az ára..... :( Gondolom ez lenne a tiedénél is. Szerintem vegyél jobb lemezjátszót! :) Azt , hogy milyen szintűt, azt neked kell majd kitalálni.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zoli73 írta:
dgab írta:

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Aszpirin írta:
2021.01.21., csüt. 20:03
Én inkább úgy mondanám, hogy talán ez az a minimum szint, ahol az LP-zés hangbéli előnyei mar esetleg megmutatkozhatnak. És még ebben sem vagyok biztos.
Ez tökéletesen így van.
Mindig az a kérdés, hogy mit mihez hasonlítunk. LP-t digitális forráshoz? Igen, de mit mihez?
Milyen Lp milyen digitálisnál jobb?
Sok digitális forrás létezik, ami szinte minden LP forrásnál jobb hangot produkál. És van néhány LP forrás, amit csak nagyon kevés digitális forrás tud megközelíteni, vagy megelőzni.
Az, hogy valami LP, még semmire se garancia. Ahogy "digitális"-t se kell leírni.
Mindegyikből van kevés jó és sok kevésbé jó. Versenyeztetni, egymáshoz hasonlítani őket sok értelme nincs. Egy a lényeg, hogy ki és mivel hallgat boldogabban zenét. Részemről én képes vagyok mindkettővel élvezettel zenét hallgatni.
Mivel nekem a LP rendszerem sokkal magasabb szinten áll, mint a digitális, így érthetően, inkább azt hallgatom, ha van arra időm, hogy leüljek zenét hallgatni. Mind a hardware, mind a software az LP rendszeremben rendkívül erős, így személy szerint én a saját körülményeim közözött az LP hallgatást részesítem előnyben. Természetesen van olyan digitális forrás, ami minőségben felveszi a versenyt, de jelenleg nem érzek késztetést arra, hogy a meglévő analóg rendszerem mellé beruházzak ilyenre. Ha az anyagi forrásaim korlátlanok lennének, akkor gondolkodás nélkül ezt megtenném.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

dgab írta:
zoli73 írta:
2021.01.21., csüt. 17:09

Azt írod, hogy neked ezt az 5-600e/új ár kategóriát kellett elérni, hogy ki tudj lépni, a hallgathatatlan kategóriából. Erre csak két dolgot mondok(írok).
1. Az nagyon szubjektív, hogy kinek, meddig tart a hallgathatatlan szint.
2. Használt, vagy részben használt készülékekből építkezve, sokkal kevesebb pénzből el lehet érni.
Azért írtam új árat, mert ott talán könnyebben gondolunk ugyanazokra a dolgokra. A használt készülékeknél sokkal nagyobb a szórás. És használt vagy van, vagy nincs. Az új az van.

A hallgathatatlanság és a sikítva kirohanás pedig valóban erős kifejezések, de higgyétek el, sokaknál ez lett volna a helyzet. Gond nélkül bírom a 256 kbps-et Almáról, külső erősítő vagy DAC nélkül, pár tízezres iem fülhallgatóval. Soha nem volt bajom nyávogós, masszív alapzajos kazettákkal. Most átgondolva nem volt olyan forrás/lejátszó, se előtte se azóta, aminél nem tudtam a muzsikára koncentrálni. Abban az állapotban lemezről inkább nem hallgattam zenét. A bakelit jobban szól.

Emlékszem, megkérdeztem a kereskedőt, akitől vettem, hogy valami nem az igazi, ha veszek egy stand-alone phonót, attól javulhat? Nem hiszem, jó az úgy, hagyd csak. Szürreál, de tényleg ez történt. Lehet, hogy személyes ellenszenv. Vagy épp sietett. Vagy pont nem árult külön phonót.

Ezért írtam le, amit írtam. Ha jár itt olyan, aki megvette/megvenné a már nem kifejezetten olcsó, de azért még nem “túlárazott, parasztvakító, lehúzós high-end” motyót, és nem érti, hogy miért gyenge. Nincs ellentmondás, a bakelit tényleg jobban szól, egy szint felett. Szomorú, de a vásárláskor nem áll mindenki mellett zoli73, hogy felhívja a figyelmet, hogy mégis mit vársz, abból sosem lesz rendes lemezjátszó, de ha találsz ebből a típusból jó áron, ellenőrzöd ezt a néhány dolgot, és szerencséd van, mert nincs rejtett hibája, akkor abból a pénzből, amit most elköltenél egy új gépre, élvezhető hangot is kaphatsz.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

kargidje írta:
2021.01.21., csüt. 21:13
dgab írta:
2021.01.21., csüt. 13:52

Én ezt nem tudtam tizenpár éve, így amikor az élet más területén felhalmozott tapasztalatokból kiindulva ráböktem az árskála azon szegmensére, ahol arányaiban más dolgokból már olyat kapsz, ami értelmesen ellátja a funkcióját, hatalmasat csalódtam. Hallgathatatlan volt, bármiféle hifis tapasztalat nélkül is. Kiborultam a dologtól, el is engedtem az egészet.

Aztán pár éve valahogy újra előkerült a dolog, azóta jópár komponenst lecseréltem. Van rendes erősítőm ...

Talán előbb kellett volna a "rendes" erősítő, meg talán egy "rendes" hangfal, kábelek..., lehet nem rohansz ki a szobából. Ne is haragudj, de ez így eléggé gondolkodik.gif késztet.
Logikus, amit írsz, de végiggondoltam még egyszer, és volt olyan állapot, amikor már jó kábel volt jó phonóval, de magához a lemezjátszóhoz még nem nyúltam (mert az alap a jó erősítő), és akkor sem volt élvezhető. Egyértelműen jobb volt, de még nem volt jó.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zoli73 írta:
2021.01.21., csüt. 17:09

Azt írod, hogy neked ezt az 5-600e/új ár kategóriát kellett elérni, hogy ki tudj lépni, a hallgathatatlan kategóriából. Erre csak két dolgot mondok(írok).
2. Használt, vagy részben használt készülékekből építkezve, sokkal kevesebb pénzből el lehet érni.
Azért írtam új árat, mert ott talán könnyebben gondolunk ugyanazokra a dolgokra. A használt készülékeknél sokkal nagyobb a szórás. És használt vagy van, vagy nincs. Az új az van.

A hallgathatatlanság és a sikítva kirohanás pedig valóban erős kifejezések, de higgyétek el, sokaknál ez lett volna a helyzet. Gond nélkül bírom a 256 kbps-et Almáról, külső erősítő vagy DAC nélkül, pár tízezres iem fülhallgatóval. Soha nem volt bajom nyávogós, masszív alapzajos kazettákkal. Most átgondolva nem volt olyan forrás/lejátszó, se előtte se azóta, aminél nem tudtam a muzsikára koncentrálni. Abban az állapotban lemezről inkább nem hallgattam zenét. A bakelit jobban szól.

Emlékszem, megkérdeztem a kereskedőt, akitől vettem, hogy valami nem az igazi, ha veszek egy stand-alone phonót, attól javulhat? Nem hiszem, jó az úgy, hagyd csak. Szürreál, de tényleg ez történt. Lehet, hogy személyes ellenszenv. Vagy épp sietett. Vagy pont nem árult külön phonót.

Ezért írtam le, amit írtam. Ha jár itt olyan, aki megvette/megvenné a már nem kifejezetten olcsó, de azért még nem “túlárazott, parasztvakító, lehúzós high-end” motyót, és nem érti, hogy miért gyenge. Nincs ellentmondás, a bakelit tényleg jobban szól, egy szint felett. Szomorú, de a vásárláskor nem áll mindenki mellett zoli73, hogy felhívja a figyelmet, hogy mégis mit vársz, abból sosem lesz rendes lemezjátszó, de ha találsz ebből a típusból jó áron, ellenőrzöd ezt a néhány dolgot, és szerencséd van, mert nincs rejtett hibája, akkor abból a pénzből, amit most elköltenél egy új gépre, élvezhető hangot is kaphatsz.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

dgab írta:

Én ezt nem tudtam tizenpár éve, így amikor az élet más területén felhalmozott tapasztalatokból kiindulva ráböktem az árskála azon szegmensére, ahol arányaiban más dolgokból már olyat kapsz, ami értelmesen ellátja a funkcióját, hatalmasat csalódtam. Hallgathatatlan volt, bármiféle hifis tapasztalat nélkül is. Kiborultam a dologtól, el is engedtem az egészet.

Aztán pár éve valahogy újra előkerült a dolog, azóta jópár komponenst lecseréltem. Van rendes erősítőm ...

Talán előbb kellett volna a "rendes" erősítő, meg talán egy "rendes" hangfal, kábelek..., lehet nem rohansz ki a szobából. Ne is haragudj, de ez így eléggé gondolkodik.gif késztet.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

galrob írta:
2021.01.21., csüt. 14:26
dgab írta:
Kedves Fórumtársak,

Tudtok ajánlani valamilyen megoldást Pro-Ject szíjtárcsa fémre való kiváltására? Akárhogy nézem, míg Regák esetében bőséges a választék, Pro-Ject tuningra csak egyetlen lehetőséget találok, az Acoustand tavasz óta out-of-stock delrin tányérját. A típus III xpression.

Köszönöm szépen!

Köszönöm!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

dgab írta:
És ez lesz az a szint, ahol nem rohansz ki sikítva a szobából..
Nagyrészt egyetértek azzal, amit írtál, de a fenti kijelentés nagyon erős, és hitelteleníti az üzenetet. Ez alatt sem fog senki sikítozva kiszaladni a szobából.

Én inkább úgy mondanám, hogy talán ez az a minimum szint, ahol az LP-zés hangbéli előnyei mar esetleg megmutatkozhatnak. És még ebben sem vagyok biztos.
(Ráadásul még egy ennyit rá kell szánni a lemezekre is... minimum, mai árakon, és akkor mondjuk -ügyesen vásárolva - összejönhet egy 150-200 darabos, közepes minőségű gyűjtemény, csupa olyan darabbal, amit Te szeretsz, nem a hagyaték volt tulajdonosa... :) )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6164

Re: Lemezjátszó pickup csere, beállítás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

martinko írta:
2021.01.21., csüt. 13:27
Köszönöm, írtam neki!
A hsz.-ek átkerültek a helyükre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

dgab írta:
Biztosan sokaknak a könyökén jön ki, de kezdő hifistáknak nem lehet elégszer hangsúlyozni: az elfogadható hangot pénzért adják. A jó hangot még több pénzért. Nincs shortcut, nincs best buy, nincs óriásölő, már a hallgatható szint eléréséhez is költeni kell. A hallgatható szint persze nem objektív, de azt mondanám, hogy aki nem szán új áron a phono-val bezárólag értelmezett lemezes frontendre legalább 500-600 ezer forintot, az inkább ne kezdjen bele. Nyűglődés lesz. Ezt az összeget valahol el kell költeni. Értsd: jó lehet egy nagyon jó phono egy nem “rendes” lemezjàtszóval, egy olcsóbb phono egy jó futóművel+ karral, az előbbiekből normális egy jó hangszedővel. És ez lesz az a szint, ahol nem rohansz ki sikítva a szobából. Audiophilíáról még nem beszélünk.

Aztán pár éve valahogy újra előkerült a dolog, azóta jópár komponenst lecseréltem. Van rendes erősítőm jó phonoval (ultrafontos). A Pro-Jectnél (valójában Cambridge TT 50) nagyot rántott a hangon a kvarcvezérelt külső táp, ez elengedhetetlen, ha valakinek ilyen gépe van. Egy jó hangszedő szintén sokat javított az élményen. Láb, csapágyolaj, szíj, ellensúly cserék, tompítás a shell és a hangszedő közé, lemezleszorító egyenként nem hoztak igazolható változást, de ha egyszerre csináltam volna, a teljes hatás talán már hallható lett volna. A kar/karkábel cseréjéhez nem értek, így az nem lesz, még a fém szíjtárcsa kipróbálása az, ami a szokásos javaslatok közül vissza van. De úgy tűnik, ha csak le nem gyártatom egy szakival, erre nem lesz lehetőség. És persze tessék ügyelni a teljes vízszintre!

Mindez elég volt arra, hogy elhagyjam a hallgathatatlan szintet. A mostani hanggal már lehet együtt élni (hirtelen fejben utánaszámolva, új áron, inflációval korrigálva már az említett ársáv felett járok, a phonot is beleértve - természetesen el lehetett volna ezt az összeget okosabban is költeni, de jelen esetben inkább azt tartom fontosnak, hogy hol következik be a hallgathatatlan szint elhagyása. Hát nagyjából itt).

Még nem hallottam “rendes” lemezjátszót, és meglepő módon pusztán az internetről lehetetlen kideríteni, hogy hol járok a “rendes” lemezjátszókhoz képest. (Pedig mindent ki lehet deríteni, ha szánsz rá időt. Ezt nem.) Kicsit jobban specifikálva a kérdést, kíváncsi vagyok, hogy egy 0-50-es skálán, legyen lineáris, ahol a nulla az 50 ezer forintos all-in-one gép, a 47 (hogy maradjon hely az általam nem ismert csúcsgépeknek) mondjuk egy TechDAS Airforce III egy Reed 3p-vel, egy Top Wing Blue Dragonnal és egy Accuphase C-47-tel, vajon milyen értékű lehet a mostani setup. Továbbá melyik értéknél érkezik el a minden helyzetben élvezetes zenehallgatás lehetősége, és ott vajon milyen lemezjátszók vannak.

Ha valakinek van véleménye ezzel kapcsolatban, szívesen veszem.

Üdv,
dgab

galrob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: galrob »

dgab írta:
Kedves Fórumtársak,

Köszönöm szépen!

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Biztosan sokaknak a könyökén jön ki, de kezdő hifistáknak nem lehet elégszer hangsúlyozni: az elfogadható hangot pénzért adják. A jó hangot még több pénzért. Nincs shortcut, nincs best buy, nincs óriásölő, már a hallgatható szint eléréséhez is költeni kell. A hallgatható szint persze nem objektív, de azt mondanám, hogy aki nem szán új áron a phono-val bezárólag értelmezett lemezes frontendre legalább 500-600 ezer forintot, az inkább ne kezdjen bele. Nyűglődés lesz. Ezt az összeget valahol el kell költeni. Értsd: jó lehet egy nagyon jó phono egy nem “rendes” lemezjàtszóval, egy olcsóbb phono egy jó futóművel+ karral, az előbbiekből normális egy jó hangszedővel. És ez lesz az a szint, ahol nem rohansz ki sikítva a szobából. Audiophilíáról még nem beszélünk.

Aztán pár éve valahogy újra előkerült a dolog, azóta jópár komponenst lecseréltem. Van rendes erősítőm jó phonoval (ultrafontos). A Pro-Jectnél (valójában Cambridge TT 50) nagyot rántott a hangon a kvarcvezérelt külső táp, ez elengedhetetlen, ha valakinek ilyen gépe van. Egy jó hangszedő szintén sokat javított az élményen. Láb, csapágyolaj, szíj, ellensúly cserék, tompítás a shell és a hangszedő közé, lemezleszorító egyenként nem hoztak igazolható változást, de ha egyszerre csináltam volna, a teljes hatás talán már hallható lett volna. A kar/karkábel cseréjéhez nem értek, így az nem lesz, még a fém szíjtárcsa kipróbálása az, ami a szokásos javaslatok közül vissza van. De úgy tűnik, ha csak le nem gyártatom egy szakival, erre nem lesz lehetőség. És persze tessék ügyelni a teljes vízszintre!

Mindez elég volt arra, hogy elhagyjam a hallgathatatlan szintet. A mostani hanggal már lehet együtt élni (hirtelen fejben utánaszámolva, új áron, inflációval korrigálva már az említett ársáv felett járok, a phonot is beleértve - természetesen el lehetett volna ezt az összeget okosabban is költeni, de jelen esetben inkább azt tartom fontosnak, hogy hol következik be a hallgathatatlan szint elhagyása. Hát nagyjából itt).

Még nem hallottam “rendes” lemezjátszót, és meglepő módon pusztán az internetről lehetetlen kideríteni, hogy hol járok a “rendes” lemezjátszókhoz képest. (Pedig mindent ki lehet deríteni, ha szánsz rá időt. Ezt nem.) Kicsit jobban specifikálva a kérdést, kíváncsi vagyok, hogy egy 0-50-es skálán, legyen lineáris, ahol a nulla az 50 ezer forintos all-in-one gép, a 47 (hogy maradjon hely az általam nem ismert csúcsgépeknek) mondjuk egy TechDAS Airforce III egy Reed 3p-vel, egy Top Wing Blue Dragonnal és egy Accuphase C-47-tel, vajon milyen értékű lehet a mostani setup. Továbbá melyik értéknél érkezik el a minden helyzetben élvezetes zenehallgatás lehetősége, és ott vajon milyen lemezjátszók vannak.

Ha valakinek van véleménye ezzel kapcsolatban, szívesen veszem.

Üdv,
dgab

martinko
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: martinko »

Köszönöm, írtam neki!

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

martinko írta:
2021.01.21., csüt. 11:44
Kedves fórumozók!

Az szeretném kérdezni, hogy esetleg vállal-e valaki lemezjátszóban pickup cserét, beállítást?
Egy Thorens TD2001-es lejátszóról volna szó (TP90-es karral) és egy Benz Micro Ace SL MR hangszedőről.
Egyszerűen túl értékes ez a hangszedő ahhoz, hogy az én tapasztalatommal csak úgy nekiessek. :)

Üdvözlettel,
Martinkó Márk
Keresd Mészáros Jánost, Malfox Audio: memberlist.php?mode=viewprofile&u=27414
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

martinko
Értékelés: 2
Kapcsolat:

Lemezjátszó pickup csere, beállítás

Hozzászólás Szerző: martinko »

Kedves fórumozók!

Az szeretném kérdezni, hogy esetleg vállal-e valaki lemezjátszóban pickup cserét, beállítást?
Egy Thorens TD2001-es lejátszóról volna szó (TP90-es karral) és egy Benz Micro Ace SL MR hangszedőről.
Egyszerűen túl értékes ez a hangszedő ahhoz, hogy az én tapasztalatommal csak úgy nekiessek. :)

Üdvözlettel,
Martinkó Márk

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4951

Hozzászólás Szerző: pärt »

Mai Pro-jecteket nem ismerem, az enyém már negyedszázados. És tényleg volt apró hibája, amit viszonylag egyszerűen helyreraktam, de maximálisan megértem azt, akinek ez nem fér bele. Az viszont kissé furcsa, mennyire negatív az általános vélekedés a márkáról nálunk, míg külföldi oldalakon nem ez a jellemző. Talán az lehet a háttérben, hogy felénk inkább a belépő kategória fogy belőle, aminél gyakoribbak a műszaki gondok.
Mindenesetre a kusza termékpalettájuk számomra agyrém, régen több logika volt benne. Most mintha sokkolni akarnának a modellbőséggel, hogy aztán úgyis tőlük válassz valamit.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”