Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
Kazettás deckek
a magnó újrahasznosítása
Kazettás deckek
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- atis
- V.I.P.
- Értékelés: 307
Kazettás deckek
Ha valakinek olyan nagyobb gépe van (TEAC, Sony, stb.), amelyiknél ilyen alátétek vannak, repedeznek, törnek, vagy csak hiányzonak találtam lehetőséget a pótlásukra némi utánajárás után.
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Kazettás deckek
van mind kettőből dual 11x7x2,13x8x2 es 2 pár,
-
- Kezdő Fórumlakó
Kazettás deckek
Az első két kép bal oldali a 13,3x7x2 es a másik a 13x8x2 es
A 3 képen az első görgő 13 mögötte a 13,3 mas kicsit oldalasan van fotózva,szerintem tisztán érhető hogy a 13,3 nem gong.ha szemből fotózóm nem látod a különbséget.3 tized,,tolómerőt előveszed és 3 tizedre nyitod és látni fogod hogy semmiség.
-
- Kezdő Fórumlakó
Kazettás deckek
Az átmerő okés. De a szélesség is fontos gondolom. Majd akinél van a magnó, megmondja. Ha jó az általad említett méret (privátban), akkor kereslek.
Annak nem látom értelmét, hogy közel azonos méreteket vegyek és végül ne legyen jó. Biztosra kell mennem. Nem budapesti vagyok, így ha vennék kettőt és nem válna be, akkor oda-vissza postázhatnánk őket.
13x8x2-as még van fémperselyes 450-ért itt-ott a neten. A baloldali görgő a lényeges inkább.
Ha a kovács elektronikától vennél görgőt közlöm, hogy a fém görgője ,rossz, kemény a gumia,vagyis törik így nem ajánlom hogy vegyél mert én vettem tőle fémtestű görgőt , a műanyag jobb minőség.A másik hogy fém vagy műanyag ,tök mindegy,ez csak parasztvakítás hogy jobb mint a műanyag, de utóbbi nem lép kölcsönhatásba a gumival,mert a fém igen,mert ezek extrudált gumik nem vulkanizált gumi mint a kocsi,meg hogy csapágyas meg ilyen baromág ,ez mind nem számít,nem befolyásolja a lejátszás,ez csak lefékezi a tengelyt a megfelelő sebbegésre ,se gyorsabb ,se lassabb nem lesz ha 3 tizedel nagyobb az átmérőd.Mert van pár hülye,aki azt mondja hogy számít,csak mi számít (zörög ,kattog vagy mi ?)hogy jobb a bronz bevonat ami eszi a gumit,mert szó szerint megeszi,kikeményíti.De teszek fel képet hogy semmi különbség nincsen,mert adtam el itt fém helyett műanyagot,és mindenkinek tökéletesen megy.Nem kell ezen agyalnod,én eladók ilyet ,garit adók ,ha rossz pénz vissza,ennyi ,A másik hogy a görgőt lehet hézagolni ,nekem mind hézagolt eredeti 13x8x2 es,és 5 tízet a mozgása,amúgy 20 lenne.Ha 7 est teszel bele, azt is lehet hézagolni mind két oldalon így középen megy a szalag,ami 4 mm ,a gumigöri meg 6-6,5 ez doszt elég ahhoz hogy tökéletesen menyen a kazi.Csak mondom hogy ezt mind kipróbált,nem csak írom, pion sonyn AZ 6 stb.Én nem akarok rád erőltetni semmit ,mert nem fogok,csak ezen ennyit agyalni nem kellene ,mikkor sity suty kész.De nem oda kéne vinni szerelni ahol 7 hónapra születtek,Kb 3 -4 hete adtam el rögit ide,mielőtt kételkednél Retro Hifi Szerviz.
- atis
- V.I.P.
Kazettás deckek
Az átmerő okés. De a szélesség is fontos gondolom. Majd akinél van a magnó, megmondja. Ha jó az általad említett méret (privátban), akkor kereslek.
Annak nem látom értelmét, hogy közel azonos méreteket vegyek és végül ne legyen jó. Biztosra kell mennem. Nem budapesti vagyok, így ha vennék kettőt és nem válna be, akkor oda-vissza postázhatnánk őket.
13x8x2-as még van fémperselyes 450-ért itt-ott a neten. A baloldali görgő a lényeges inkább.
hid már el hogy ezek 11,és 13 mas görgök.A régi öreg gumik így kopnak,ilyen görgőt nem fog találni sehol
-
- Kezdő Fórumlakó
Kazettás deckek
Ezeket a görgőket keresném:
-felcsévélő oldal
átmérő 12.8 gumipalást szélesség 7.0 görgő teljes szélessége 7.9 furat 2.0
-leengedő oldal
átmérő 10,7 gumipalást szélesség 5.9 görgő teljes szélessége 7.9 furat 2.0
hid már el hogy ezek 11,és 13 mas görgök.A régi öreg gumik így kopnak,ilyen görgőt nem fog találni sehol
- atis
- V.I.P.
Kazettás deckek
Ezeket a görgőket keresném:
-felcsévélő oldal
átmérő 12.8 gumipalást szélesség 7.0 görgő teljes szélessége 7.9 furat 2.0
-leengedő oldal
átmérő 10,7 gumipalást szélesség 5.9 görgő teljes szélessége 7.9 furat 2.0
A Sankyo-mechanikás nagyobb TEAC magnókhoz mekkora görgők kellenek?
TEAC V5000/5010, V7000/7010, V6030S/8030S.
Konkrétan azt hiszem a mechanika azonos, a 7000-esbe és a 6030S-be kellene nekem, de az ebay-en méretek nem nagyon vannak, illetve sokért mérik, plusz posta. Itthon is biztos van.
- atis
- V.I.P.
Kazettás deckek
Tolomérövel mérd le ,hátha akad nekemElküldtem egy Teac-szakinak. Lehet, hogy kereslek priviben
-
- Kezdő Fórumlakó
Kazettás deckek
Konkrétan azt hiszem a mechanika azonos, a 7000-esbe és a 6030S-be kellene nekem, de az ebay-en méretek nem nagyon vannak, illetve sokért mérik, plusz posta. Itthon is biztos van.
Tolomérövel mérd le ,hátha akad nekem
- atis
- V.I.P.
Kazettás deckek
Felhívtam az Alisca-t és bevállalják, csak most tele vannak melóval.
Két három oldalt visszaolvastam, de csak valami videón megy a harc....
Eeegen. Jó sok off van.
Kazettás deckek
Ha van kedved olvasni, javasolnám ezt a fórumot.
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... =146821301
Van néhány kolléga, ha a konkrét hibát leírod, biztosan lesz valami javaslat.
Felhívtam az Alisca-t és bevállalják, csak most tele vannak melóval.
Két három oldalt visszaolvastam, de csak valami videón megy a harc....
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- atis
- V.I.P.
Kazettás deckek
- atis
- V.I.P.
Kazettás deckek
Tud valaki infót az Alisca-nál javítanak kazettás jószágot? Mert a szerelő akitől fél év várakozás után javítatlanul elhoztam azt mondta, hogy már nem foglalkoznak ott vele, meg nem is értenek hozzá.
Ha tényleg nem, akkor Pest környékén ki javít még szalagos rögzítőt?
Ha van kedved olvasni, javasolnám ezt a fórumot.
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... =146821301
Van néhány kolléga, ha a konkrét hibát leírod, biztosan lesz valami javaslat.
Kazettás deckek
Tud valaki infót az Alisca-nál javítanak kazettás jószágot? Mert a szerelő akitől fél év várakozás után javítatlanul elhoztam azt mondta, hogy már nem foglalkoznak ott vele, meg nem is értenek hozzá.
Ha tényleg nem, akkor Pest környékén ki javít még szalagos rögzítőt?
Ne keverjük!
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Kazettás deckek
Üdv igazad van én már nem bírom elviselni a szallag zaját de hogy azért valami forogjon is inkább DAT hallgatok meg bakelit lemezt valahogy a kazettás magnó nem jön be nekem.
Egy tisztességes szalagra,tisztességes, (nem feltétlenül 3 fejes) magnóval készített felvételnek, olyan alacsony a zaja, hogy csak nagy hangerőn lehet, zavaró.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
-
- Kezdő Fórumlakó
Kazettás deckek
Mik nem voltak a kezdetekkor.
https://www.youtube.com/watch?v=RJo13FP4UpI
hát igen,nekem a 6 kazis piom van
Kazettás deckek
Ne keverjük!
Kazettás deckek
Semmi gond a hozzászólással.. sőt. Nos, nem azért keresek ES decket, mert nem jó a hallásom... egyszerűen azért mert tetszik... vannak kazettáim, és a feeling is bejön. Természetesen van mai kornak megfelelő technika is, amit tudok hallgatni. Viszont nem ér annyit, hogy 100-200 EFt-ot adjak érte.
Ez pont így igaz, ha nem ragaszkodnál a túlárazott túlhájpolt sony ES-hez akár 15E-ből is meg lehetne úszni egy szép kinézetű,finoman dolgozó preciz 3 fejes deck vásárlását mint például egy kategória legjobb ár/érték arányú deck-je egy DENON DRM 700A. De ha sony ES kell akkor azt kell venni,addig úgysem nyugszol.Én tavaly 3db 790ES-t is kiszórtam mert nem kell már semmire, amin volt pár apró karc 25e ment el a karcmentes meg 30e, ez reálisnak tűnt mert viszonylag gyorsan elkeltek.2-3 hét alatt.Hát 80-160e-t én sem adnék már ilyen hobby kütyüért. Ennyiért már OPPO 95,103, popcorn A500 vehető ami hangban jobb,és nem kell bele drága kazetta,nincs kínlódás a felvételkészítéssel.És bonusz extraként még Full HD /4K vagy 3D film is nézhető vele, de a deck-el nem.Deck mellé még kell valami ilyesmi.
Kazettás deckek
Rapsic88: "Öreg kacatok ezek már, nagypapinak az álló cerka helyett mással játszani még jók, de igényes zenehallgatásra már a fénykorukban sem voltak alkalmasak, aminek nem is annyira a magnók, sokkal inkább a kazetta a vékony szalaggal plusz a tetű lassú szalagtovábbítással volt az oka"
Elnézést kérek "Gimi"-től, hogy hozzászólnék a témához.
Mindazok ellenére, hogy ma milyen technikai megoldású berendezéseket és készülékeket hallgatunk, illetve hallgatok magam is, igen nagy szeretettel gondolok vissza a kilencvenes években birtokolt darabjaimra, amik mondjuk nem is voltak talán a leggyengébbek.
A szóban forgó, Gimi által keresett márka készülékeiből, (lásd a képet az egykori kacatokról) valamint más, nívósabbnak mondott, esetleg jobban favorizált gyártó berendezéseiből is volt jó néhány darabom és úgy emlékszem bármelyik alkalmas volt a minőségi zenehallgatásra és a becsben tartott, hozzáértők által birtokolt és megfelelően karbantartott darabok még ma is. Most az egyéb szempontokat ( kényelem, gyorsaság, sérülékenység ) ne hasonlítgassuk, nem lenne fair az eltelt idő függvényében.
Sok-sok embernek pedig sajnos a munkakörülményei, élettere valamint életvitele folytán, ezek a készülékek által produkált zenei információk, még ma is jóval meghaladják a tényleges hallásspektrumát.
Sok sikert a kutakodáshoz!
Semmi gond a hozzászólással.. sőt. Nos, nem azért keresek ES decket, mert nem jó a hallásom... egyszerűen azért mert tetszik... vannak kazettáim, és a feeling is bejön. Természetesen van mai kornak megfelelő technika is, amit tudok hallgatni. Viszont nem ér annyit, hogy 100-200 EFt-ot adjak érte.
Kazettás deckek
Rapsic88: "Öreg kacatok ezek már, nagypapinak az álló cerka helyett mással játszani még jók, de igényes zenehallgatásra már a fénykorukban sem voltak alkalmasak, aminek nem is annyira a magnók, sokkal inkább a kazetta a vékony szalaggal plusz a tetű lassú szalagtovábbítással volt az oka"
Mindazok ellenére, hogy ma milyen technikai megoldású berendezéseket és készülékeket hallgatunk, illetve hallgatok magam is, igen nagy szeretettel gondolok vissza a kilencvenes években birtokolt darabjaimra, amik mondjuk nem is voltak talán a leggyengébbek.
A szóban forgó, Gimi által keresett márka készülékeiből, (lásd a képet az egykori kacatokról) valamint más, nívósabbnak mondott, esetleg jobban favorizált gyártó berendezéseiből is volt jó néhány darabom és úgy emlékszem bármelyik alkalmas volt a minőségi zenehallgatásra és a becsben tartott, hozzáértők által birtokolt és megfelelően karbantartott darabok még ma is. Most az egyéb szempontokat ( kényelem, gyorsaság, sérülékenység ) ne hasonlítgassuk, nem lenne fair az eltelt idő függvényében.
Sok-sok embernek pedig sajnos a munkakörülményei, élettere valamint életvitele folytán, ezek a készülékek által produkált zenei információk, még ma is jóval meghaladják a tényleges hallásspektrumát.
Üdv igazad van én már nem bírom elviselni a szallag zaját de hogy azért valami forogjon is inkább DAT hallgatok meg bakelit lemezt valahogy a kazettás magnó nem jön be nekem.
Kazettás deckek
Kazettás deckek
Lónak az izéje.... túlárazzátok gyerekek... nem is kicsit! Amikor megveszitek, akkor elmondjátok mindenféle sz@r régi kacatnak, és hogy nincs hozzá alkatrész, stb.... Utána meg a csillagoség..
Ha túl áraznánk sose kelne el pedig mind elkelnek azért sem kínálják neked mert mindenki eladja ez mán a reális ára. Felment kevés van ezekből és a megkímélt még kevesebb.
De azt mondom neked lesz ez még sokkal drágább is.