Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Hálózati audio lejátszók
N50 egyébként lejárssza a nem-tördelt flacot, csak egyvégtében. Mondjuk legalább bele lehet tekerni.
Persze sokkal egyszerűbb ráereszteni egy cue splittert, ami kb. fél perc alatt szétbontja.
Mac Minihez mondjuk nem árt hozzászámolni a zöbbi periféria árát is (ami ha jól sejtem, Neked megvan, de a korrektség kedvéért azt is vedd hozzá).
Tekintve, hogy innen indultam ki és jutottam oda ahová, gondoltam megosztom mással is. Lehet eszébe sem jut, vagy nem mer belevágni (az általam leírtak fele hálózati audio lejátszókról szól egyébként is, tehát úgy gondolom NEM, ennek nem ott lenne a helye).
Auralic minit ajánlotta alto fórumtárs is pár hete/hónapja. Jelenleg 170 körül megy. Annyiból megvan a minim is és jRiverestől, és a képességeik hát... nem ugyanazok.
Ettől függetlenül az Auralic szerintem is egy jó alternatíva annak aki külső USB DAC-hoz akar csatlakozni (én csöves dacot használok, úgyhogy az Auralic belső dac-ja nem érdekelt a döntésnél) és nem PC-znek és mobil appal elvannak.
SZERK: Auralic-ba és N70-be mondjuk engedj be légyszi egy .cue fájllal megtámogatott .flac-et, ami nincs track-ekre szedve! Ott azért ér meglepetés, mivel üres mappákat látsz... előtte egy progival track-ekre kell szedni (ugyanis az sem mindegy a .cue hol található). Szóval nem olyan egyszerű ez. Találkoztam .mka formátumba mixelt 2.0 flac és 5.1 formátumú fájllal is. Ezek szintén megadják a kegyelemdöfést mindkét említett lejátszónak! Ezt azért fontos figyelembevenni a döntésnél, mert 170eFt-ról beszélünk (Auralic) és 399eFt-ról beszélünk (N70). Beszélhetünk még Tidalról is... ott is vannak problémák néhány dedikált lejátszó gyártónál a licenszek és balf.sz fejlesztők miatt.
használt gép árát hasonlítod új hálózati lejátszóhóz. akkor legyen már az összehasonlítás új vs új, vagy használt vs használt.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Hálózati audio lejátszók
Tekintve, hogy innen indultam ki és jutottam oda ahová, gondoltam megosztom mással is. Lehet eszébe sem jut, vagy nem mer belevágni (az általam leírtak fele hálózati audio lejátszókról szól egyébként is, tehát úgy gondolom NEM, ennek nem ott lenne a helye).
Auralic minit ajánlotta alto fórumtárs is pár hete/hónapja. Jelenleg 170 körül megy. Annyiból megvan a minim is és jRiverestől, és a képességeik hát... nem ugyanazok.
Ettől függetlenül az Auralic szerintem is egy jó alternatíva annak aki külső USB DAC-hoz akar csatlakozni (én csöves dacot használok, úgyhogy az Auralic belső dac-ja nem érdekelt a döntésnél) és nem PC-znek és mobil appal elvannak.
SZERK: Auralic-ba és N70-be mondjuk engedj be légyszi egy .cue fájllal megtámogatott .flac-et, ami nincs track-ekre szedve! Ott azért ér meglepetés, mivel üres mappákat látsz... előtte egy progival track-ekre kell szedni (ugyanis az sem mindegy a .cue hol található). Szóval nem olyan egyszerű ez. Találkoztam .mka formátumba mixelt 2.0 flac és 5.1 formátumú fájllal is. Ezek szintén megadják a kegyelemdöfést mindkét említett lejátszónak! Ezt azért fontos figyelembevenni a döntésnél, mert 170eFt-ról beszélünk (Auralic) és 399eFt-ról beszélünk (N70). Beszélhetünk még Tidalról is... ott is vannak problémák néhány dedikált lejátszó gyártónál a licenszek és balf.sz fejlesztők miatt.
használt gép árát hasonlítod új hálózati lejátszóhóz. akkor legyen már az összehasonlítás új vs új, vagy használt vs használt.
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Hálózati audio lejátszók
Teljesen meg tudom érteni mindkét oldalt a gépes (Mac/Pc) es a dedikalt lejatszos oldalt. En ugyan az utóbbi vagyok, igy nekem a Tidal legegyszerűbb streamelesere kerestem lejátszót ami szinten neha fejfajast okozott. Engem a kijelző vs. nem kijelző nem izgatott fel sose, inkab tudjam kikaocsolni ha zavar volt a fontos. Aztan meg a dac része se izgatott mert nem rossz a H80-e de ha van kiprobalom.. egye fene. A fontos es igen most jon a vezerles volt a fontos, hogy minnel egyszerűbben menjen. Itt voltam a legkiabrandultabb mert ahogy mondjátok Bubble UPnP vagy a sajat app. Bubble nyert nalam az Onkyo-nal. Sokat szenvedek vele, hogy nem jatsza le a szamokat egymás utan, ilyenkor sok újraindítás van de végülis ennyi lett a gond vele. Tidal app-ban Share-el megosztom a Bubble-el azt szól..
Magáról a lejátszóról annyit, hogy nagy fenntartásokkal vágtam bele, mert sajat cuccal nem próbáltam ki, de annyira pozitivan csalodtam benne. Egyelőre gyenge RCA kábel miatt meg nem tudom a dsd minőséget számottevően élvezni de maga a gép tényleg jó hangon zenél az en rendszeremben. Bárkinek ajánlom egy próbára
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2
Hálózati audio lejátszók
Az utóbbi fél évemet azzal töltöttem, hogy milyen hálózati audió lejátszót találjak magamnak viszonylag elfogadható áron.
Pioneer N50-N70 család, CA Stream Magic, Onkyo playere volt a kijelzőjük miatt az elsődleges célpont, egyelőre jók a szemeim és én a moziszobában az erősítőn keresztül is simán olvasom a kis betűket. Nálam a kijelző fontos volt.
TV-t el akartam kerülni, dedikált eszközt kerestem.
Azután elkezdtem egyre jobban beleásni magam a témába, és úgy döntöttem dobom a témát. Almás gépeket használok lassan 13-14 éve munkára, magán célra és egyre inkább elkanyarodtam az audio pc irányba...
A legfőbb ok az volt, hogy külső DAC-ot használok, és ezt annyira megszerettem, tetszik a produkció, hogy nem akarok lemondani róla. USB-vel összekötni a forrással viszont NAGYON leszűkíti a hálózati lejátszók körét. Cocktail Audio X35-X50 az alsó kettő a szolgáltatásnak megfelelő ársávban, amely USB audio out-tal rendelkezik, tehát a digitális jelet USB-n továbbítani tudja a DAC-nak. 450.000-500.000 Ft-ról beszélünk.
Úgy döntöttem, B-terv kell, mert ennyit erre nem tudok szánni.
Feltelepítettem az Audirvana+ -t, majd a jRiver-t a gépemre, és egyszer csak felkapcsolták a villanyt. Borítók, DSD, teljes USB támogatás, Tidal, Spotify stb. + kontroller app telefonra + Synology NAS-om teljes támogatása. Jelenleg ezt a felállást használom a notebookomról, tesztelgetem egy ideig. Ha 1-2 hónapig nem lesz semmi gebasz, akkor Macmini + Teradak táp + jRiver + külső DAC (+ külső app) és boldogság.
Úgy látom sajnos, hogy a hálózati audiólejátszók gyártói marhára nem ehhez az informatikai tempóhoz vannak hozzászokva, kétlem, hogy bármikor utóléri a Pio-CA-Onky-Yamaha stb. egy PC-OSX audio szoftverfejlesztő cég szinvonalát.
Emiatt mondtam le erről, és kötöttem kompromisszumot: Macmini lesz hálózati lejátszó helyett (ja és az audio szoftverekben az oprendszer esetleg zavaró szolgáltatásait ki lehet lőni!!) , kis kijelző nem lesz, helyette TV. Mobil app és/vagy BT bill + egér...
Ja és az árak: Macminit 3 éve nem frissítettek, vélhetően most fog tavasszal kijönni egy új. Vagy veszek most egy használt kifutót jó áron (hardver teljesen bír mindent amire szükség van), vagy az újat megvárom. 140-300eFt. TeraDac komplett 100-140eFt között. Szoftverek ára változó, kinek mi jön be (JRiver, Audirvana+, Amarra stb.).
Nem hittéríteni akarok, csak gondoltam megosztom Veletek ezzel kapcsolatos gondolataimat, mert volt egy félsz bennem a PC irányba, és emiatt kereskedtem először nagyon dedikált hardver irányban.
Néhány képernyőkép:
JRiver_1.jpg
Kis érdekesség, amiket még lehet sasolni a track-ekről ha valakit érdekel:
JRiver2.jpg
Köszi hogy megosztottad a gondolataidat! Ami engem illet jelenleg minden egyes alkalommal, ha zenét akarok hallgatni, PC bekapcsol és foobar elindít. Na ezt szeretném leegyszerűsíteni: Mobiltelefonról tudjak irányítani egy eszközt és ne kelljen hozzá se TV, sem semmi. Nagyon jól látod: Az egésznek informatikai korlátai vannak. Na ez az ami pl már lassan mindenhol kezd kicsit megváltozni, legyen szó autóiparról TV-kről, stb. Mindenhová beszivárgott az applikáció szintű kezelés. Így van lehetőség esetleg másikat használni és nincs az ember bekorlátozva a gyártó által megszabott keretekbe. Nyilván valamennyi kompromisszumot a kényelemért hajlandó meghozni, de ez túl sok...
Meg fogom még nézni a Node2-t mert ott pl lehet akár az erősítőhöz kapott távirányítóval is kezelni a lejátszást és ott van az applikáció is mint lehetőség.
Hálózati audio lejátszók
Nyilván úgy értettem, hogy az N50 a leggyengébb, N70 a legerősebb.
Ach ja, így már érthető.
Ez komoly? A legkisebb ugrifüles vezeti a sort? Hogyhogy?
Hálózati audio lejátszók
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hálózati audio lejátszók
Mondjuk ennek a PC-s topikban lenne a helye szerintem. Biztos jó, de nekem ez a vonal nem gyere be.
Egyébként az Auralic Aries mininek van USB digital kimenete.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Hálózati audio lejátszók
En a Squeezert hasznalom Android alatt, az egeszen hasznalhato.
https://play.google.com/store/apps/deta ... ezer&hl=en
Tudsz adni egy play linket ahhoz ami te hasznalsz?
Mobilon (7.1.2) én is az általad használt appot használom, de én megszoktam a tableten (4.2.2) ezt https://play.google.com/store/apps/deta ... eboxremote és ezen a droidon fut is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Hálózati audio lejátszók
Én hangminőség szerint így állítanám sorba az említett lejátszókat: N-50, CXN, N-70
Hálózati audio lejátszók
Nos, én kb 3 m-ről simán olvashatónak tartom a kijelzőt, gond nélkül!
De az is igaz hogy én is tab-ról vezérlem (gyorsabb, kényelmesebb)!
Mondjuk az érdekes hogy droid 4.x verzió felett nincs már normális app!
Viszont a LMS nagyon jól meg van csinálva szerintem!
Komoly cégek miért nem tudnak hasonlót készíteni ill ezzel kompatibilis szoftvert írni?
En a Squeezert hasznalom Android alatt, az egeszen hasznalhato.
https://play.google.com/store/apps/deta ... ezer&hl=en
Tudsz adni egy play linket ahhoz ami te hasznalsz?
Hálózati audio lejátszók
A Node 2 ről van valahol részletes leírás, vagy teszt ahol esetleg kivesézik az Appot is, különösen a hiányosságokat?
BluOs néven keress rá...
Hálózati audio lejátszók
Nem, egy Upnp lejátszó nem tallóz fájlokat a hálózaton, hanem az Upnp szerver által, a fájlok ID3 tag információ alapján összeállított adatbázisban tud tallózni, különböző szempontok szerint keresgélni.
Teljesen mind1, hogy technikailag miről beszélünk, ha egyszer nem felhasználóbarát: lefagy, lassú, kevés szolgáltatás stb.
Hálózati audio lejátszók
Ebben ne legyél biztos. Kivitele jó a Node2-nek. A kinézet ugye szubjektív, de nekem a Pioneer "hifitornyos" kivitele nem tetszik. Kijelző azért nincs rajta, mert felesleges.
Ez mondjuk igaz. Az enyémen is csak azért van, hogy legyen mit kikapcsolni. De tényleg, nagyjából öt alkalommal volt eddig példa arra, hogy odahajoltam és a kijelző segítségével választottam zenét, akkor is csak azért, mert pont arra tévedtem, és lusta voltam elmenni a tabletig.
Tényleg nem értem, minek rá egy ekkora egértévé.
Más részt ha már 200-300 eft kiad az ember egy ilyen céleszközért, amit csak és kizárólag zene lejátszásra lehet használni, jogosan merül fel az igény, hogy legalább annyit tudjon mint egy windowsos/androidos lejátszó, ráadásul utóbbiak1000-2000 ft ért elérhetők a különböző platformok áruházaiban. Tehát : Fájlok tallózása a hálózaton, azok kedvencként megjelölése, listák készítése, borító képek megjelenítése, GYORS működés és még sorolhatnám a teljesség igénye nélkül. Ha már a CA képes volt energiát fektetni egy saját lejátszó fejlesztésébe ami illeszkedik a saját rendszerébe (szintén lehet elvárás (Van aki e szerint is választ, ennyi pénzért elvárhatóan nem szedett vetett cuccokból összepakolt rendszert)), akkor hogy lehet ekkora blamát elkövetni. Nem tudom szavakkal kifejezni ... Felvesznek 2-3 Androidos fejlesztőmérnököt és rendbeteszik az appot. Más részt úgyis ez a jövő, ha nem haladsz elbuksz.
A Node 2 ről van valahol részletes leírás, vagy teszt ahol esetleg kivesézik az Appot is, különösen a hiányosságokat?
Nem, egy Upnp lejátszó nem tallóz fájlokat a hálózaton, hanem az Upnp szerver által, a fájlok ID3 tag információ alapján összeállított adatbázisban tud tallózni, különböző szempontok szerint keresgélni.
Hálózati audio lejátszók
Más részt ha már 200-300 eft kiad az ember egy ilyen céleszközért, amit csak és kizárólag zene lejátszásra lehet használni, jogosan merül fel az igény, hogy legalább annyit tudjon mint egy windowsos/androidos lejátszó, ráadásul utóbbiak1000-2000 ft ért elérhetők a különböző platformok áruházaiban. Tehát : Fájlok tallózása a hálózaton, azok kedvencként megjelölése, listák készítése, borító képek megjelenítése, GYORS működés és még sorolhatnám a teljesség igénye nélkül. Ha már a CA képes volt energiát fektetni egy saját lejátszó fejlesztésébe ami illeszkedik a saját rendszerébe (szintén lehet elvárás (Van aki e szerint is választ, ennyi pénzért elvárhatóan nem szedett vetett cuccokból összepakolt rendszert)), akkor hogy lehet ekkora blamát elkövetni. Nem tudom szavakkal kifejezni ... Felvesznek 2-3 Androidos fejlesztőmérnököt és rendbeteszik az appot. Más részt úgyis ez a jövő, ha nem haladsz elbuksz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 42
Hálózati audio lejátszók
Nekem volt Linn network playerem és bármivel próbáltam működött vele...
Igen, mert a Linn készülékek OpenHome renderer eszközök és az eléggé elterjedt. Az én Sneakym is teljeskörűen kezelhető a szintén OpenHome renderer Luminok alkalmazásával. Én a CA fogyatékosságára szerettem volna utalni, ami ugyanúgy UPnP protokollt használ mégsem használható teljeskörűen csak a saját alkalmazásával.
Hálózati audio lejátszók
Az UPnP eredendően egy hálózati protokoll ami a hálózati eszközök közötti kommunikációt hivatott egyszerűsíteni. Kiterjesztése az UPnP AV ami számtalan audio és video formátumot támogat, általában okostelevíziók, médialejátszók, settop boxok, stb. használják médiafájlok hálózati megosztására.
https://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Plug_and_Play
Egészen biztos vagy ebben?
A Linn és az Auralic eszközei tudomásom szerint az UPnP protokollon belül OpenHome stackeket használnak a szerver→kontroller→lejátszó közötti kommunikációban. Az én korábbi CA hálózati lejátszóm egészen biztosan nem azt használta ugyanis sem a Linn sem az Auralic kontroller alkalmazásával nem lehetett a lejátszót vezérelni. De igazából más kontroller alkalmazással sem, az összes funkcióját csak a CA primitív gyári alkalmazásával lehetett hibátlanul kezelni.
Upnp AV, valóban így pontos. Viszont videolejátszásra csak korlátokkal alkalmas (ilyen olyan spéci file formátumok, felirat és hangszikron file-ok, stb), ezért a medialejátszók bár tudják az upnp-t, inkább sima SMB vagy NFS protokollal működnek.
Egészen biztos vagyok, elég sok hálózati lejátszó járt márt itt a bemutatóteremben, kivétel nélkül mindegyiket tudtam kezelni a Synology saját DS Audio nevű Unpn kontrollerével vagy akár a LInn Kinskyvel.
Persze az is hozzátartozik, hogy ez a megállapítás arra vonatkozik, hogy egy Upnp szerverről való hálózati lejátszást bármelyik Upnp kontrollerrel bármilyan Upnp lejátszón kezelni lehet. Viszont a lejátszó specifikus dolgokhoz (pl. lejátszás csatlakoztatott USB adathordozóról, Tidal kliens kezelése, internet rádió, stb) szükség van általában a gyári appra.
Hálózati audio lejátszók
Az UPnP eredendően egy hálózati protokoll ami a hálózati eszközök közötti kommunikációt hivatott egyszerűsíteni. Kiterjesztése az UPnP AV ami számtalan audio és video formátumot támogat, általában okostelevíziók, médialejátszók, settop boxok, stb. használják médiafájlok hálózati megosztására.
A Linn és az Auralic eszközei tudomásom szerint az UPnP protokollon belül OpenHome stackeket használnak a szerver→kontroller→lejátszó közötti kommunikációban. Az én korábbi CA hálózati lejátszóm egészen biztosan nem azt használta ugyanis sem a Linn sem az Auralic kontroller alkalmazásával nem lehetett a lejátszót vezérelni. De igazából más kontroller alkalmazással sem, az összes funkcióját csak a CA primitív gyári alkalmazásával lehetett hibátlanul kezelni.
Upnp AV, valóban így pontos. Viszont videolejátszásra csak korlátokkal alkalmas (ilyen olyan spéci file formátumok, felirat és hangszikron file-ok, stb), ezért a medialejátszók bár tudják az upnp-t, inkább sima SMB vagy NFS protokollal működnek.
Egészen biztos vagyok, elég sok hálózati lejátszó járt márt itt a bemutatóteremben, kivétel nélkül mindegyiket tudtam kezelni a Synology saját DS Audio nevű Unpn kontrollerével vagy akár a LInn Kinskyvel.
Persze az is hozzátartozik, hogy ez a megállapítás arra vonatkozik, hogy egy Upnp szerverről való hálózati lejátszást bármelyik Upnp kontrollerrel bármilyan Upnp lejátszón kezelni lehet. Viszont a lejátszó specifikus dolgokhoz (pl. lejátszás csatlakoztatott USB adathordozóról, Tidal kliens kezelése, internet rádió, stb) szükség van általában a gyári appra.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Hálózati audio lejátszók
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Hálózati audio lejátszók
Nekem Squeezebox Classic van, NAGY pontmátrixos kijelzovel. Mégsem komfortos már 2 méter távolságból sem, pedig eléggé maximalizálták a karakterméreteket rajta. Hidd el, hogy csak akkor tudod érdemben hasznát venni bármilyen kijelzőnek, ha 1 méternél közelebb ülsz. Az meg azért nem tul életszerű, vagy kényelmes.
Nos, én kb 3 m-ről simán olvashatónak tartom a kijelzőt, gond nélkül!De az is igaz hogy én is tab-ról vezérlem (gyorsabb, kényelmesebb)!
Mondjuk az érdekes hogy droid 4.x verzió felett nincs már normális app!
Viszont a LMS nagyon jól meg van csinálva szerintem!
Komoly cégek miért nem tudnak hasonlót készíteni ill ezzel kompatibilis szoftvert írni?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 42
Hálózati audio lejátszók
mert videóra az Upnp nem igazán jól van kitalálva.
Minden Upnp alapú lejátszót lehet vezérelni bármilyen Upnp Coltroller app-al...
Hálózati audio lejátszók
NA most kezdtem el olvasgatni ezt a Bluesound Node 2 teszteket, meg hogy mit is tud.. És igen ezt várnám ez a minimum, nagyon tetszik. Miért nem lehet megkapni ugyanezt egy normális OLED kijelzővel és igényesebb köntösben??? Másrészt a hangja azért gondolom nem üti meg a jobban elszeparált konkurencia hangját...(CXN, N50AE,)
Nekem Squeezebox Classic van, NAGY pontmátrixos kijelzovel. Mégsem komfortos már 2 méter távolságból sem, pedig eléggé maximalizálták a karakterméreteket rajta. Hidd el, hogy csak akkor tudod érdemben hasznát venni bármilyen kijelzőnek, ha 1 méternél közelebb ülsz. Az meg azért nem tul életszerű, vagy kényelmes.
Én úgy látom a CXN is tartalmaz XLR kimenetet, ha a több milliós rendszerben keresgélnék, akkor nem itt kérdezgetnék, hanem felülnék a repülőre kimennék egy HIFI showra és meghallgatnám őket.
Egyébként a CA úgy tudom más programokkal nem kompatibilis (olvass vissza). "A szoftveres problémákat meg lehet oldani": nem tudom hogyan fogok rá másik Firmware-t írni, de nem kétlem biztos van aki megoldja.
És ha nem használok Applikációt akkor gondolom a megosztott mappákban a kijelzőn is lehet lépdelni. Elég nevetséges hogy egy 300+ ezres készülék egy SMB-t nem kezel hibátlanul, és a kedvenceket nem tudom szerkeszteni.
A hálózati lejátszók szinte kivétel nélkül Upnp protokollal működnek (néhányuk még ismeri a Roon Raat protokolt is), és nem SMB alapon, tehát nincs ebbe semmi nevetséges szerintem.
A médialejátszók használnak inkább SMB-t, mert videóra az Upnp nem igazán jól van kitalálva.
Minden Upnp alapú lejátszót lehet vezérelni bármilyen Upnp Coltroller app-al, ha nem tetszik a gyári, kereshetsz ingyenes vagy fizetős app-ot, elég nagy a választék.
Ezek a szines LCD kijelzők ugyan jól mutatnak a lejátszókon, de a használati értékük csekély, 1 méternél messzebbről már nem látszik szinte semmi, sokkal kényelmesebb egy appal vezérelni.
A lejátszási listák szerkesztése valóban nem erőssségük ezekenek az appoknak, de erre meg léteznek kiváló ingyenes vagy fizetős PC-s szoftverek, amivel a listák összeállíthatók, szerkeszthetők.
Én hangminőség szerint így állítanám sorba az említett lejátszókat: N-50, CXN, N-70
Hálózati audio lejátszók
Én úgy látom a CXN is tartalmaz XLR kimenetet, ha a több milliós rendszerben keresgélnék, akkor nem itt kérdezgetnék, hanem felülnék a repülőre kimennék egy HIFI showra és meghallgatnám őket.
Egyébként a CA úgy tudom más programokkal nem kompatibilis (olvass vissza). "A szoftveres problémákat meg lehet oldani": nem tudom hogyan fogok rá másik Firmware-t írni, de nem kétlem biztos van aki megoldja.
És ha nem használok Applikációt akkor gondolom a megosztott mappákban a kijelzőn is lehet lépdelni. Elég nevetséges hogy egy 300+ ezres készülék egy SMB-t nem kezel hibátlanul, és a kedvenceket nem tudom szerkeszteni.
A hálózati lejátszók szinte kivétel nélkül Upnp protokollal működnek (néhányuk még ismeri a Roon Raat protokolt is), és nem SMB alapon, tehát nincs ebbe semmi nevetséges szerintem.
A médialejátszók használnak inkább SMB-t, mert videóra az Upnp nem igazán jól van kitalálva.
Minden Upnp alapú lejátszót lehet vezérelni bármilyen Upnp Coltroller app-al, ha nem tetszik a gyári, kereshetsz ingyenes vagy fizetős app-ot, elég nagy a választék.
Ezek a szines LCD kijelzők ugyan jól mutatnak a lejátszókon, de a használati értékük csekély, 1 méternél messzebbről már nem látszik szinte semmi, sokkal kényelmesebb egy appal vezérelni.
A lejátszási listák szerkesztése valóban nem erőssségük ezekenek az appoknak, de erre meg léteznek kiváló ingyenes vagy fizetős PC-s szoftverek, amivel a listák összeállíthatók, szerkeszthetők.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
elszeparált konkurencia hangját...(CXN, N50AE,)
Ebben ne legyél biztos. Kivitele jó a Node2-nek. A kinézet ugye szubjektív, de nekem a Pioneer "hifitornyos" kivitele nem tetszik. Kijelző azért nincs rajta, mert felesleges.
Hálózati audio lejátszók
Miért ragaszkodsz a kijelzőhöz? A legtöbb távolabbról semmit sem ér és úgyis kezedben a teló, vagy tablet amiről irányítod. Ezen az áron inkább egy Bluesound Node2, vagy Auralic Aries mini.
NA most kezdtem el olvasgatni ezt a Bluesound Node 2 teszteket, meg hogy mit is tud.. És igen ezt várnám ez a minimum, nagyon tetszik. Miért nem lehet megkapni ugyanezt egy normális OLED kijelzővel és igényesebb köntösben??? Másrészt a hangja azért gondolom nem üti meg a jobban elszeparált konkurencia hangját...(CXN, N50AE,)
Hálózati audio lejátszók
Még szép, hogy tartalmaz, hiszen a cxn a stream magic nagytesója. Vagy inkább azon az úton lett tovább gondolva és - fejlesztve, amit a stream magic-kel próbáltak ki.
Firmware-t nem is Neked kell írni rá, nem azt mondtam, hogy feküdj neki otthon egy Észer laptopon. Csak azt mondtam, meg LEHET oldani, szemben a hardver esetleges hiányosságaival, amit csak a hardver cseréjével orvosolhatsz.