Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

remete
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 10

Re: Pioneer vintage, retro hifi új/ bontatlan 1976'

Hozzászólás Szerző: remete »

Nem mozdul a szalag lejátsszákor.Pörgetni pörget mindkét irányba.

quote=frenki485 post_id=2356316 time=1551881988 user_id=34282]

remete írta:
2019.03.06., szer. 15:09
Egy kis szomorúság az örömben,nem játssza le a kazettát,pörgetni pörget mindkét irányba,de sajna a lényeg nem működik.
Van valakinek tippje miért?Most rendelek hozzá új szíjakat.
De magát a szalagot csévéli lejátszáskor, vagy azt sem?
Tehát lejátssza, csak hang nincs, vagy meg sem mozdul a szalag?
[/quote]

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 603

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

remete írta:
2019.03.06., szer. 15:09
Egy kis szomorúság az örömben,nem játssza le a kazettát,pörgetni pörget mindkét irányba,de sajna a lényeg nem működik.
De magát a szalagot csévéli lejátszáskor, vagy azt sem?
Tehát lejátssza, csak hang nincs, vagy meg sem mozdul a szalag?
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

remete
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: remete »

herstal
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 71

Re: Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: herstal »

DSCF6297.JPG
DSCF6297.JPG (2.02 MiB) Megtekintve 1975 alkalommal
https://www.youtube.com/watch?v=ncLCxkxZnjM

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6188

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

tamagaba írta:
2019.02.16., szomb. 09:00
tonee73 írta:
2019.02.15., pén. 20:58
tamagaba írta:
2019.02.15., pén. 13:13

Egy Z7000 Master az AudioScope-on 4300 euró gondolkodik.gif
Az Audioscope a legdrágább oldalak egyike, ott mindennek elszállt ára van. :smile51:
Igen, eléggé túl árazottnak tűnik elsőre. Aztán ha továbbvisszük a fonalat egy mechanikus top-class 20-40 éves készüléknél, amit az ebajon vettünk kevesebbért ilyen-olyan hiányosságoggal és meg szeretnénk csináltatni, lehet, hogy így elkerülhető az a kálvária, amit funtánk az ügyben és a végén ugyan annyiból jönne ki a szépen rendberakott magnó pl
Én is próbálkoznék kevesebbért más forrásból megvenni ugyanazt az "excellent condition, minimal wear only" állapotot, kérdés, hogy sikerülne-e. Persze lehet ésszerü kompromisszumokat kötni. Azt se felejtsük el, hogy sajnos nem a magyar vásárlói rétegnek lett beárazva - nem akarok senkit sem leszegényíteni itthon :ohnoohnoohno:
Köln és környéke, német-francia-svájc háromszögben máshogy megy az almapiac :)
A kazettás deckeknél ez teljesen jogos, pláne ha csak azt nézem, hogy a Marrs Communications mennyiért ad egy ékszíj készletet bármihez is.Viszont a többi kategóriában található cuccaik sem az átlagos magyar pénztárcához vannak belőve-ez már csak ilyen:mindenki addig amíg a takaró ér. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6188

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

tamagaba írta:
2019.02.15., pén. 13:13

Az Audioscope a legdrágább oldalak egyike, ott mindennek elszállt ára van. :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Aiwa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 137

Hozzászólás Szerző: Aiwa »

Akkor már inkább Dragon
Nagyon nem egy kategória!
Egy ország ahol a gagyi az érték!
Ezen mindig jót derülök mikor belépve ránézek:
Kezdő Fórumlakó

gyj
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: gyj »

Sziasztok!

Keresek olyan fórum tagot aki rendelkezik Sony tc-k950es deckkel. Kérdésem lenne az említett deckkel kapcsolatban.

Üdv!
Gy Józsi

dudi6
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: dudi6 »

Sziasztok!
Szeretnék venni a Denon rendszeremhez egy kazettás magnót. Melyik típust érdemes venni?
Denon DRM-540 pl. jó lesz?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

herstal írta:
2018.08.01., szer. 20:49
eumig :)DSCF6206.JPG
Bjutiful!

Jó téged megint itt látni. :napsut:
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

herstal
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 71

Hozzászólás Szerző: herstal »

eumig :)
DSCF6206.JPG
DSCF6206.JPG (2.72 MiB) Megtekintve 2738 alkalommal

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Az igaz, hogy a mozgó, kopó alkatrészeket cserélni kell, de ez így van egy mai 100 éves autónál is.

A gyár már sehol nincs, de a cucc reprodukálható! Tengelyt, gumit, fogaskereket akár 3D nyomtatóval is lehet majd csinálni aprópénzért.

Egy mai tucat mp3-ban lévő memória IC pl. mennyiben lesz elérhetőbb 100 év múlva?

Már most nehéz olyan kínai chip-et találni néha, ami megfelelő és ami még működik is... (Fejlődhet a gyártás, de közben el is avul a keresett chip)

Az autóra visszatérve: ha akarná bárki is, bármely régi modellt le lehetne gyártani újra, lásd a Jaguar E Type-ot...

A nyakamat teszem rá, hogy pl. egy Dragon-t valami jogutód pl. 30 év múlva elkezd gyártani 1000 példányban, természetesen arany áron...

atti07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: atti07 »

2007. 09. 20. at 12:30, AVX írta:

Azért van külömbség a kettő között.

Az LP-ket és a CD játszókat még a mai napig gyártják,de kazettás magnót szerintem már csak elvétve.

Nekem is van egy pár muzeális darab.

A Nakamichi Dragon régen egy álom volt,de ma már egy MP3-as felvevő is lehet,hogy megalázná.Ott porosodik a polcomon.

Üdv!

Már bocs de MP3???? Az egy vicc nem zene. Bármelyik Nakamichi megeszi reggelire.

Én egy Quad77-et tuningoltam fel arról veszek fel metál kazettára Cardas Clear Light kábelen keresztül. 

Úgy szól, hogy abba sem tudod hagyni a táncikálást fejeden a fejhallgatóval.

Lyra

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: szamóca »

2018. 04. 24. at 22:30, TZoZ írta:

Hát pedig nem ördögtől való dolog, hogy egy ékszíjat vagy görgőt ki kell cserélni.

Ami mozog az idővel elkopik.

Pontosan ez az egyik hátránya. Van aki maga cserélgeti a kopó, nyúló alkatelemeket, ( már ha van hozzá affinitása, no meg felszerelése) de ha ezeket mással csináltatja, manapság nem ritka, hogy 8-10ezret kérnek egy gumigarnitúra-cseréért. És a gumik ma már nem olyan minőségben szerezhetőek be, mint hajdanán. A müa.fogaskerekek is elhasználódnak, és lehet 3D nyomtatóst keresni, meg eredetit, meg donort meg tudomisén, de bizony ezek elég macerás dolgok, csak a megrögzött rajongók találnak ebben szépséget.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Az van pótalkatrész,szíj  görgök és donor gép,és 100 év mire lehalAz idrer már fogaskerék hajtással megy ,

TZoZ
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: TZoZ »

Hát pedig nem ördögtől való dolog, hogy egy ékszíjat vagy görgőt ki kell cserélni.

Ami mozog az idővel elkopik.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Hát nekem ilyen problémák sosem voltak

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: szamóca »

2018. 04. 20. at 11:24, manman12 írta:

És hát írhatnám még,de a magnó öröké fen marad,mert a mechanika  szinte elnyűhetetlenen,nekem ez a meglátásom,. Nem fikázni akarom a cd ,valaki ez valaki az,szíve joga eldönteni kinek mi a jó.A hifi legyen veletek

Pont a mechanika a legfőbb gond ezeknél a mechano-elektronikus szerkezeteknél. Elhasználódó gumialkatrészek, műanyagok, fejek, csúszócsapágyak stb. cseréje manapság már szinte csak utángyártatható, és időleges. A mechanika nélküli műsorforrásoké a jövő, ez ma már tisztán látható.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Én nap mint nap   halgatom,kb 5-6 orát,nekem a  cd okoz fejfájást 20 khz,a vasam 24 khz tud,,a gr 777 es még rásegít ,:Kis  ügyességgel  alkatrész cserékkel lehet jobbat csinálni,mint a cd,nekem pl ,a szünetek közt 1 bd zaj van kromon, és metálon.Én a használt hifimre átépítésere kb 150 et  költöttem.De mindenkinek más a füle mást keres és mást stílusa van,ezért valaki nem szereti ,valaki igen.Mint két fotós ,egyik így ,a másik úgy fotóz, és csak néha van kompromisszum, és hát persze ˙(fikázások hogy szar)de ha egyformák lennénk akkor minden egyforma lenne.Én szeretem a magnót,van amit a magnó ad meg a hangzásával,van mit a cd.No meg a gyerek kori emlékek ,mi megy szépíti.No meg az mikkor a piacon vetünk  műsoros Kazit fél árban,és otthon, autóban, recsegésig toltuk a ,snap-et  ice mc stb,és a Lada alatt hullott a rozsda a mélytől ,Na azok volta a szép idők.De  szerintem a magnó megér némi tiszteletet,hisz ez volt az áttörés a hifi világába,a világba nem fogyott annyi kazetta mint most bármiből (1,5 miliárd kazi)ezek csak műsoros, Kazik,A discoverin volt egy műsor a címe azok a 80 évek,onnan tudom ezeket,.És hát írhatnám még,de a magnó öröké fen marad,mert a mechanika  szinte elnyűhetetlenen,nekem ez a meglátásom,. Nem fikázni akarom a cd ,valaki ez valaki az,szíve joga eldönteni kinek mi a jó.A hifi legyen veletek

TZoZ
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: TZoZ »

"Használni", vagy csak néha bekapcsolni és gyönyörködni egy szép készülékben és átérezni azt ahogy 20 éve zenéltünk nem ugyanaz a dolog.

Gondolom sokan vannak így ezzel, bennem pl. kellemes emlékeket ébreszt ha elindítok egy kazit, persze a hangja nem jó, -bár kétségkívül egyedi- így legalább könnyen felismerhető ha ez szól.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Amúgy ki az a mazochista aki még kazettás magnót használ?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: AVX »

8 perce, Laci777 írta:

Én szívesen vennék egyet nagy álmom hogy legyen egy dragonom .

Már több éve eladtam. Sosem próbáltam ki.

Laci777
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Laci777 »

9/20/2007 at 12:30, AVX írta:

Azért van külömbség a kettő között.

Az LP-ket és a CD játszókat még a mai napig gyártják,de kazettás magnót szerintem már csak elvétve.

Nekem is van egy pár muzeális darab.

A Nakamichi Dragon régen egy álom volt,de ma már egy MP3-as felvevő is lehet,hogy megalázná.Ott porosodik a polcomon.

Én szívesen vennék egyet nagy álmom hogy legyen egy dragonom .

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

a magnó újrahasznosítása

Inkább, a megbecstelenítése.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Na eböl látszik hogy a magnó fennmarad még 1000 évig

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”