Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
A technikáról ingyen is lehet beszélgetni.
Akkor itt ingyen kommunikálva, megmondanád mi körvonalazódott nálad a " hogyan, mivel, milyen formátumban" témakörről?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
DAC-olás
Akkor itt ingyen kommunikálva, megmondanád mi körvonalazódott nálad a " hogyan, mivel, milyen formátumban" témakörről?
DAC-olás
Szerintem ez csak két dologtól függ. Az egyén igényein és az elköltött pénzösszegtől.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Persze, csak az a kérdés, hogy azon belül hogyan és mivel és milyen formátumban hallgassuk az adott felvételt.
Szerintem ez csak két dologtól függ. Az egyén igényein és az elköltött pénzösszegtől.
- SoundMania
- V.I.P.
DAC-olás
Persze, csak az a kérdés, hogy azon belül hogyan és mivel és milyen formátumban hallgassuk az adott felvételt.
DAC-olás
te jó ég, én már múltkor is rácsodálkoztam erre a blogra, na most sem csalódtam nagyobbat .. ?? .. lehet ezt csalódásnak hívni?
DAC-olás
Ha elolvasod az általam javasolt különszámot ott teljesen mást fogsz erről olvasni...de lehet, hogy őket a Meridian (az MQA kitalálói) lefizették ...habár ezt aligha hiszem.
Beleolvastam, de sehol nem láttam olyat, hogy a tömörítéstől megnőne a hangminőség. Olyanról viszont igen, hogy kisebb lesz a fájlméret.
DAC-olás
A sok audio adatformátum után lehetnénk már annyira bölcsek, hogy végre belássuk, egy hangfelvétel minősége sokkal inkább múlik magán a felvételen, mint az adatok csomagolásán.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
DAC-olás
A sok audio adatformátum után lehetnénk már annyira bölcsek, hogy végre belássuk, egy hangfelvétel minősége sokkal inkább múlik magán a felvételen, mint az adatok csomagolásán.
Az Általad említett négy készülékből eddig kettőt hallottam, a Node 2-t és az SB Transportert.
Idemásolom az ide vonatkozó blog bejegyzésemet:
2007-ben ott voltam a Bristol-i HIFI Show-n, ahol egy digitális lejátszó még nagy újdonságnak számíitott. Az amerikai Slimdevices cég szobájában egy Transporter nevű asztali lejátszó volt hallható, amely remekül szólt. A polcon ott volt egy kisméretű készülék Squeezebox felirattal. A Transporter 1200 dollárba került, a Squeezebox pedig 200 dollárba. Természetesen élénken érdeklődtem az olcsóbb készülék iránt, de azt csak nem akarták bekötni a rendszerbe. Csak akkor tették meg, amikor a kiállítást már bezárták, és egy hét könyörgés után bekötötték a Squeezeboxot a kedvemért. Nos nagyon mellbevágó volt amit hallottam. A hatod annyiba kerülő kis doboz hangminőségben kb. 80%-os szinten hozta a nagy doboz minőségét. Akkor értettem meg miért nem akarták előbb bekötni.
Hazatérésem után azonnal rendeltem egy ilyet, és nagy élvezettel hallgattam sok éven át, lényegében a Node 2 megvásárlásáig ezen hallgattam a saját zenéimet és a TIDAL-t is.
Az Olive 3 300 ezer, a Pioneer N70a pedig 370 ezer Ft.
A Node 2 ok legyen 170 ezer, akkor sem azonos árkategória... de kíváncsian várom azok véleményét, akik hallották a másik kettőt.
Az Olivere van még bármilyen támogatás? Nem mertem venni mert nem találok semmi használható infót sem hdd cserére sem más egyéb probléma elhárítására. A legtöbb link hivatkozás nem működik.
De ezek a médialejátszós cuccok nagyon gyengének tűnnek.
- SoundMania
- V.I.P.
DAC-olás
Az Általad említett négy készülékből eddig kettőt hallottam, a Node 2-t és az SB Transportert.
2007-ben ott voltam a Bristol-i HIFI Show-n, ahol egy digitális lejátszó még nagy újdonságnak számíitott. Az amerikai Slimdevices cég szobájában egy Transporter nevű asztali lejátszó volt hallható, amely remekül szólt. A polcon ott volt egy kisméretű készülék Squeezebox felirattal. A Transporter 1200 dollárba került, a Squeezebox pedig 200 dollárba. Természetesen élénken érdeklődtem az olcsóbb készülék iránt, de azt csak nem akarták bekötni a rendszerbe. Csak akkor tették meg, amikor a kiállítást már bezárták, és egy hét könyörgés után bekötötték a Squeezeboxot a kedvemért. Nos nagyon mellbevágó volt amit hallottam. A hatod annyiba kerülő kis doboz hangminőségben kb. 80%-os szinten hozta a nagy doboz minőségét. Akkor értettem meg miért nem akarták előbb bekötni.
Hazatérésem után azonnal rendeltem egy ilyet, és nagy élvezettel hallgattam sok éven át, lényegében a Node 2 megvásárlásáig ezen hallgattam a saját zenéimet és a TIDAL-t is.
A Node 2 ok legyen 170 ezer, akkor sem azonos árkategória... de kíváncsian várom azok véleményét, akik hallották a másik kettőt.
Az Olivere van még bármilyen támogatás? Nem mertem venni mert nem találok semmi használható infót sem hdd cserére sem más egyéb probléma elhárítására. A legtöbb link hivatkozás nem működik.
De ezek a médialejátszós cuccok nagyon gyengének tűnnek.
DAC-olás
Azért legyünk tisztában a tényekkel:
Az MQA veszteséggel tömörített hangformátum. Kifejlesztésének célja a fájlméret ill. a streamelhető bitráta csökkentése a nagy felbontású audio anyagok esetén is.
Annak idején az MP3 is így indult, de azóta fejlődött a technika és szükség is van a nagyobb felbontásokhoz igazodó új szabványra.
Szóval vezeték nélküli átvitelhez tényleg a legjobb minőség/átviteli bitráta arányú formátum, de ennyi és ne akarjuk semmilyen tömörítetlen vagy veszteségmentes formátum fölé helyezni, akármennyire is akarjuk reklámozni. Az MQA sohasem lesz jobb minőségű, mint az eredeti, amiből veszteséggel tömörítették.
Ha elolvasod az általam javasolt különszámot ott teljesen mást fogsz erről olvasni...de lehet, hogy őket a Meridian (az MQA kitalálói) lefizették ...habár ezt aligha hiszem.
Blogom
DAC-olás
Bár itt állandóan leszúrnak , hogy miért istenítem, és tartom a jövő digitális formátumának az MQA-t, azért azt mondom,...
Azért legyünk tisztában a tényekkel:
Az MQA veszteséggel tömörített hangformátum. Kifejlesztésének célja a fájlméret ill. a streamelhető bitráta csökkentése a nagy felbontású audio anyagok esetén is.
Annak idején az MP3 is így indult, de azóta fejlődött a technika és szükség is van a nagyobb felbontásokhoz igazodó új szabványra.
Szóval vezeték nélküli átvitelhez tényleg a legjobb minőség/átviteli bitráta arányú formátum, de ennyi és ne akarjuk semmilyen tömörítetlen vagy veszteségmentes formátum fölé helyezni, akármennyire is akarjuk reklámozni. Az MQA sohasem lesz jobb minőségű, mint az eredeti, amiből veszteséggel tömörítették.
DAC-olás
A Node 2 jobb mint az N70? Vagy az SB transporter? Vagy egy Olive 3 ?
Blogom
Csak annyit mondok Neked, hogy mióta ott a zeneszobámban a Bluesound Node 2-m, azóta sokkal többször érzek "kényszert", hogy oda beüljek zenét hallgatni
Bár itt állandóan leszúrnak , hogy miért istenítem, és tartom a jövő digitális formátumának az MQA-t, azért azt mondom, ennyi pénzért még az MQA dekódolást is tudja a Node 2. Le a kalappal!
Az MQA kétkedőknek egy idén nyáron a The absolute sound magazin által megjelentetett különszám érdekes lehet. Valószínűleg szánok majd a blogomban egy külön fejezetet ennek a különszámnak a megállapításaira, amelyek egyértelműen azt állítják, hogy az MQA sokkal jobb minden eddigi digitális zenei formátumnál, és itt most ne a flac-re gondoljatok, mert a flac formátum olyan, mint egy boríték, lehet benne 1000Ft. (mp3), 5000 Ft. (TIDAL CD minőségű fájljai), de akár 10 ezer Ft. is (MQA). Itt nem veszteséges, vagy tömörített formátumról van szó, hanem egy több évtized alatt tudományos kutatásokra alapozva kifejlesztett, a különszám tanúsága szerint a zenészek és a hangmérnökök által is elismerten analóg hangzású, forradalmi technológiáról van szó, amelynek keretében, mint egy origami összecsomagolják (nem tömörítik) a zenei fájlokat, hogy azokat gond nélkül lesugározhassák a távzene szolgáltatók, majd a készülékek (Pl. DAC) dekódolják az MQA fájlt és a készülék kimenetén megjelenik a stúdió felvétel felbontásával (pl. 32 bit/384 kHz) azonos analóg jel. Sajnos a Node 2-mön jelenleg az elérhető kb. 25 MQA kódolású zene van csak fent, mivel az ilyen felvételeket áruló internetes cégek (7 digital, Highresaudio, Onkyo Music) egyikétől sem lehet vásárolni MQA formátumú felvételeket nálunk, Európa közepén! (próbáltam...). Reményeim szerint mindent meg fog változtatni a TIDAL (vagy más) távzene szolgáltató, amikor elindítja az MQA zenei fájlok sugárzását is...
Én is Squeezeboxról váltottam a Node 2-re, és annyira jó a hangja, hogy jelenleg nem érzek késztetést arra, hogy vegyek hozzá egy DAC-ot.
Most már egy TP-Link powerline kütyüvel van összekötve az otthoni hálózatom és a Node 2. Ez egy kicsivel nagyobb térérzetet, több finom részletet ad, a hangszereket jobban elhelyezi térben, mint a blogomon Innováció címen bemutatott megoldás (Netgear wifi range extender), amely ugyan meglepően jól szól, de picivel összemosottabb a hangkép, mint a powerline (hálózati jelet áramkábelen továbbító) megoldás.
Tudom kapok majd hideget-meleget a véleményemért, de amiről meg vagyok győződve, azt továbbra is le fogom írni, mert remélem mások is örömüket lelik a zenehallgatásban a javaslataim által (mint pl. egy ismerősöm, aki az első bejegyzésem alapján vett egy Meze 99 Classics fejhallgatót és egy Dragonfly Red-et, és azt mondta, nagyon hálás nekem, hogy felhívtam rájuk a figyelmét, mert "szenzációsak").
- SoundMania
- V.I.P.
DAC-olás
Csak annyit mondok Neked, hogy mióta ott a zeneszobámban a Bluesound Node 2-m, azóta sokkal többször érzek "kényszert", hogy oda beüljek zenét hallgatni
Bár itt állandóan leszúrnak , hogy miért istenítem, és tartom a jövő digitális formátumának az MQA-t, azért azt mondom, ennyi pénzért még az MQA dekódolást is tudja a Node 2. Le a kalappal!
Az MQA kétkedőknek egy idén nyáron a The absolute sound magazin által megjelentetett különszám érdekes lehet. Valószínűleg szánok majd a blogomban egy külön fejezetet ennek a különszámnak a megállapításaira, amelyek egyértelműen azt állítják, hogy az MQA sokkal jobb minden eddigi digitális zenei formátumnál, és itt most ne a flac-re gondoljatok, mert a flac formátum olyan, mint egy boríték, lehet benne 1000Ft. (mp3), 5000 Ft. (TIDAL CD minőségű fájljai), de akár 10 ezer Ft. is (MQA). Itt nem veszteséges, vagy tömörített formátumról van szó, hanem egy több évtized alatt tudományos kutatásokra alapozva kifejlesztett, a különszám tanúsága szerint a zenészek és a hangmérnökök által is elismerten analóg hangzású, forradalmi technológiáról van szó, amelynek keretében, mint egy origami összecsomagolják (nem tömörítik) a zenei fájlokat, hogy azokat gond nélkül lesugározhassák a távzene szolgáltatók, majd a készülékek (Pl. DAC) dekódolják az MQA fájlt és a készülék kimenetén megjelenik a stúdió felvétel felbontásával (pl. 32 bit/384 kHz) azonos analóg jel. Sajnos a Node 2-mön jelenleg az elérhető kb. 25 MQA kódolású zene van csak fent, mivel az ilyen felvételeket áruló internetes cégek (7 digital, Highresaudio, Onkyo Music) egyikétől sem lehet vásárolni MQA formátumú felvételeket nálunk, Európa közepén! (próbáltam...). Reményeim szerint mindent meg fog változtatni a TIDAL (vagy más) távzene szolgáltató, amikor elindítja az MQA zenei fájlok sugárzását is...
Én is Squeezeboxról váltottam a Node 2-re, és annyira jó a hangja, hogy jelenleg nem érzek késztetést arra, hogy vegyek hozzá egy DAC-ot.
Most már egy TP-Link powerline kütyüvel van összekötve az otthoni hálózatom és a Node 2. Ez egy kicsivel nagyobb térérzetet, több finom részletet ad, a hangszereket jobban elhelyezi térben, mint a blogomon Innováció címen bemutatott megoldás (Netgear wifi range extender), amely ugyan meglepően jól szól, de picivel összemosottabb a hangkép, mint a powerline (hálózati jelet áramkábelen továbbító) megoldás.
Tudom kapok majd hideget-meleget a véleményemért, de amiről meg vagyok győződve, azt továbbra is le fogom írni, mert remélem mások is örömüket lelik a zenehallgatásban a javaslataim által (mint pl. egy ismerősöm, aki az első bejegyzésem alapján vett egy Meze 99 Classics fejhallgatót és egy Dragonfly Red-et, és azt mondta, nagyon hálás nekem, hogy felhívtam rájuk a figyelmét, mert "szenzációsak").
DAC-olás
Szerintem nyugodtan maradhatnánk a "nagy/magas felbontás" szópárnál Hisz eleve ezt jelenti.
A Bluesoundot én is azért vettem meg, mert olvastam a blogod. Ezúton is köszönöm, mert nagyon szeretem. Nálam már volt egy-két 100-200eFt-os fejhallgató erősítő és DAC, illetve az 500+ kategóriából is néhány és el kell ismerjem, tényleg jó a Node 2. Főleg, ha azt is hozzávesszük, hogy ebben minden benne van, egyszerre. Tuti vétel.
Viszont az érdeklene, hogy hol lehet 150eFt-ért megvenni, mert én közvetlenül a gyártó honlapjáról rendeltem és lényegesen többre jött ki.
Magam részéről értékelem a blogod és az ábráid, összeállításaid is a témában A kekecekkel ne törődj, maradj aktív továbbra is - ez már csak ilyen. Számomra kifejezetten jó látni, hogy vannak tagok, akik ténylegesen, konkrét készülékekről adnak konkrét tanácsokat.
//Az a Meze még piszkálja a csőröm.. De nyilván nem az a kategória, amihez az utóbbi időkben szerencsém volt, ezért megvenni biztos nem fogom, meghallgatni meg miskolciként nincs lehetőségem.//
Én ahogy a blogomon írom is, egy Brüsszeli kereskedőnél vettem meg és az egy bemutató darab volt, így nekem 150 ezerbe került, tény, hogy a neten most ennél drágább, de láttam már akcióban olcsóbban.
Blogom
DAC-olás
A vízszintes tengely mit ábrázol a koordináta-rendszerben a képen?
Valójában itt nincs vízszintes tengely, csak a hangminőség, csak ha egymás fölé raktam volna a készülékeket, akkor nagyon nagy lett volna az ábra, és a jelen formájában jobban meg tudom mutatni a kisebb különbségeket közöttük.
Blogom
DAC-olás
Szerintem nyugodtan maradhatnánk a "nagy/magas felbontás" szópárnál Hisz eleve ezt jelenti.
A Bluesoundot én is azért vettem meg, mert olvastam a blogod. Ezúton is köszönöm, mert nagyon szeretem. Nálam már volt egy-két 100-200eFt-os fejhallgató erősítő és DAC, illetve az 500+ kategóriából is néhány és el kell ismerjem, tényleg jó a Node 2. Főleg, ha azt is hozzávesszük, hogy ebben minden benne van, egyszerre. Tuti vétel.
Viszont az érdeklene, hogy hol lehet 150eFt-ért megvenni, mert én közvetlenül a gyártó honlapjáról rendeltem és lényegesen többre jött ki.
Magam részéről értékelem a blogod és az ábráid, összeállításaid is a témában A kekecekkel ne törődj, maradj aktív továbbra is - ez már csak ilyen. Számomra kifejezetten jó látni, hogy vannak tagok, akik ténylegesen, konkrét készülékekről adnak konkrét tanácsokat.
//Az a Meze még piszkálja a csőröm.. De nyilván nem az a kategória, amihez az utóbbi időkben szerencsém volt, ezért megvenni biztos nem fogom, meghallgatni meg miskolciként nincs lehetőségem.//
Nagyon örülök annak amit írtál
Egy ilyen fórumnak szerintem pont az a lényege, hogy vannak elfoglalt emberek, vagy valaki nem beszél angolul és így nem jut el hozzá néhány fontos infó...
Nekem akkora örömöt okozott, hogy fél éven belül összeállt a Meze-Bluesound kombináció, hogy akkor határoztam el, hogy megosztom az örömömet...és írok egy blogot...
Jó hallani, hogy nem maradok egyedül a véleményemmel...
Blogom
DAC-olás
nen tudom mit csináljak, vagy vegyek a squeezebox helyett valami komolyab hálózati lejátszót, pl pioneer n-70a, marantz na8005, bluesound node 2...
vagy egy jo dacot
es persze barmelyik változat bis lenne a kerdes h milyen készüleket erdemes...
Blogom
nen tudom mit csináljak, vagy vegyek a squeezebox helyett valami komolyab hálózati lejátszót, pl pioneer n-70a, marantz na8005, bluesound node 2...
vagy egy jo dacot
Ha gyári SB-d van szerintem felesleges hozzá dac. Akkor sem lesz jó hangja. De ha N70- en is gondolkodsz akkor pl egy Audio Note vagy Benchmark dac-kal meg komoly tuninggal az SB többre lesz képes.
- SoundMania
- V.I.P.
DAC-olás
vagy egy jo dacot
Ha gyári SB-d van szerintem felesleges hozzá dac. Akkor sem lesz jó hangja. De ha N70- en is gondolkodsz akkor pl egy Audio Note vagy Benchmark dac-kal meg komoly tuninggal az SB többre lesz képes.
Mit szólnál a "részletgazdag" kifejezéshez? Én rugalmas vagyok, ha találunk a High-Res helyett egy jó magyar szót, akkor én azonnal módosítom
A részletező, és a részletgazdag is arra utal, hogy a CD minőségű fájloknál több részletet mutat meg a zenéből, attól még nem feltétlenül jobb.
Vannak olyan CD minőségű felvételek, amelyek jobban szólnak néhány High-Res zenénél is.
DAC-olás
Mit szólnál a "részletgazdag" kifejezéshez? Én rugalmas vagyok, ha találunk a High-Res helyett egy jó magyar szót, akkor én azonnal módosítom
A részletező, és a részletgazdag is arra utal, hogy a CD minőségű fájloknál több részletet mutat meg a zenéből, attól még nem feltétlenül jobb.
Vannak olyan CD minőségű felvételek, amelyek jobban szólnak néhány High-Res zenénél is.
DAC-olás
Látom, ez a "részletező zene" fogalom csak nem megy ki az ujjadból, pedig nagyon megtévesztő, mert azt sugallja, hogy amelyik nem ilyen szabványú, az nem részletező, tehát nem is jó. Pedig ilyesmiről szó sincs, a felvételek minősége formátumtól függetlenül elég nagy szórást mutat. Remélem, nem terjed el, mint a bakelit, amit valamelyik szófosóblogoló/újságíró talált ki, és terjed, mint a lépfene, ha hagyják.
/Korcsosul a nyelv rendesen, 20 éve még a "lebeszélhető" nem azt jelentette, mint ma, hogy felhasználható telefonálásra, és az iromba sem jelentett otrombát is csak azért, mert kevesen ismerték az eredeti jelentést./
Hogy mit ajánlok helyette? Pl. a "magasabb felbontású felvétel" kifejezést. De lehet ajánlani jobbat...
Blogom
DAC-olás
az a baj, hogy kb. a piac 1%-át se fedi le az ábra.
Abban igazad van, hogy a piac valóban óriási...
Azért kíváncsi lennék olyanok véleményére is, akiknek az ábrán látható készülékek közül valamelyik megvan, és használja...
Én hármat is használok:
1. Chromecast Audio - ezt a házimozi erősítőmre kötöttem rá egy optikai kábellel, háttérzeneként használom, pl. diavetítések alkalmával (nyilvánvalóan nem az a minőség, amivel az ember nap mint nap zenét hallgat, de 11 ezer Ft.-ért
azért hallgatható hangot ad).
2. Dragonfly Red - Notebookomhoz csatlakoztatva (Jitterbug szűrővel), pl. munka közben a Meze fejhallgatómmal zenét hallgatva, szuper hangminőség, főleg annak, aki idén Black Friday-en 37 ezerért vette meg, nekem kicsit többe volt...
3. Bluesound Node 2 - Ez ma a zeneszobám új ékessége. Meggyőződésem, hogy ár/érték arányban ma ez a legjobb távzene vevő/DAC/fejhallgató erősítő. Elképesztő hangminőség ezért a pénzért...
Még annyit, hogy amikor először közzétettem a javaslataimat a blogomon, akkor írt nekem egy úr, akinek megvan a Resonessence Labs Herus és Concero készüléke is, és külön megköszönte, hogy Magyarországon először én írtam ezekről a készülékekről elismerően, pedig ő már évek óta örömét leli a kiemelkedő hangminőségű készülékekben....
Blogom
DAC-olás
vagy egy jo dacot
DAC-olás
hu ez szuper kis osszefoglalo, koszi
halozati zenelejatszora kotnem, konkretan logitech squeezebox classicra
ne vicceljünk. ez 1 ember velemenye, összefoglaloja. ovatosan a komolyanvételével !
vajon hány DAC-ot nem hallott, amik jobbak, jobb ár-érték arányúak lennének ?
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
DAC-olás
az a baj, hogy kb. a piac 1%-át se fedi le az ábra.
Jo de o meg lelkesen probal segiteni nem ugy aki mar rengeteget tud a dologrol es belatja, hogy nagyon nehez segiteni. Ez olyan amikor az erdo kozepen allunk es a vevo azt akarja hogy segitsek neki fat valasztani amit hazavinne.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
DAC-olás
Részletes információt találsz ha az aláírásomban található linkre kattintasz az általam legjobbnak tartott DAC-ok témájában.
Az összefoglaló kép, amely jelzi, hogy szerintem melyek a legjobb vételek:
Lényeges kérdés, hogy a DAC-ot milyen forráskészülékre akarod rákötni...egy CD játszóra, vagy egy távzene vevőre?
Asztali, vagy hordozható DAC-ban gondolkozol?
Én ma már az Audiolab M-DAC helyett egy Chord Mojo-t vennék, abban nem igazán lehet csalódni.
Az egyik legjobb DAC és megfizethető (igaz külföldön kapható, de ott kb. 150 ezerért), és a kis méret ne zavarjon meg, a legtöbb olyan asztali készüléknél jobb a hangja, amely 300 ezer Ft.-nál nem drágább...
Ha ez az ár sok, akkor pedig a Schiit Modi Multibit a nyerő, amely az európai webáruházból kb. 85 ezerért rendelhető. Tudom azonnal megkapom a magamét azért, mert olyan készüléket ajánlok, amelyet nem lehet meghallgatni, de ennyire jó készüléket ennyiért csak úgy tudnak adni, ha nem hagyományos kereskedői láncon keresztül értékesítenek....
Én, ahogy írom is a Bluesound Node 2-t használom, amelyhez semmit nem kell csatlakoztatni, mert mindent lejátszik (távzene, otthoni tárolókon tárolt zenék, High-Res fájlok vezeték nélkül és MQA).
Ebben egy nagyon jó DAC van, habár a konzervatív szemek, akik elvárják, hogy egy HIFI készülék hagyományosan nézzen ki ezt aligha nézik ki belőle.
Mivel nap, mint nap hallgatom mondhatom remek masina...(ára külföldön 150 ezer Ft., itthon 179 ezer Ft.)
hu ez szuper kis osszefoglalo, koszi
halozati zenelejatszora kotnem, konkretan logitech squeezebox classicra