Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hosszu »

[/quote]

Azért ne írjunk már baromságokat! Gondolok itt arra hogy rendkívül drágán! Mihez képest? Magyarországi viszonyokhoz képest talán! De ha a kapott hangot és a műszaki tartalmat nézzük akkor rendkívül olcsón! A másik a kondenzátorokat nem otthon készíti!Ha valamit is értenél hozzá akkor tudnád hogy otthon nem lehet kondenzátort gyártani!És vajon miért nem adják el?? Talán azért mert jó és 20 év múlva is jó lesz. :rolleyes:
[/quote]

Relax János - ne húzd fel magad, árthat a szívednek!

- A Godina készülékek régen is nagyon drágák voltak, mai is azok. Amikor ezt írom, nem minősítek, nem összehasonlítok, hanem tényt közlök.
- Azt nem tudom, ma miként készít kondenzátort, azonban kb. 25 évvel ezelőtt a lakásán rendszeresen beszélgetve, a felhasznált anyagokat és maga által gyártott alkatrészeket elemezve, nekem nem tűnt úgy, hogy bármiféle gondot jelent(ene) számára a saját kis műhelyében pl. kondenzátort (is) gyártani. Ettől még természetesen elfogadom, hogy nem értek hozzá.
- Arra nem tértem ki, hogy miért nem adják el a tulajdonosok a Godina készülékeket, de örülök, hogy megosztottad az egyik lehetőséget.
- ...és afféle "kis színesként" azért megemlítem, hogy István az első high end kiállításán a rendszerét a tőlem kölcsönkért (Sonus Faber Elektra Amator) hangsugárzókkal mutatta be, amely full Godina rendszerrel legutóbb úgy találkoztam, hogy a ház asszonya a "Barátok közt" c. szappanoperát hallgatta rajta. :(
longkft.hu/audioblog/

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

hosszu írta:
2018.06.30., szomb. 12:27
Gabor970 írta:
2018.06.29., pén. 19:18
Sziasztok!
Kaptam kölcsön egy régebbi Godina mc phono + előfok holmit, amit inkább megvettem mint visszaadtam volna. Nagyon megtetszett a hangja. Nem csöves. Dual mono, két önálló táppal. Egy dobozba van építve, kicsit megszokást igényel a dupla bemeneti választó és a dupla hangerő szabályozó.
Mennyire egyedi darab lehet? Aki ismer ilyesmiket tud valami infóval szolgálni?
Köszönöm előre is!
Godina István nagyon kis számban készít (évi néhány darab) készülékeket, de legalább rendkívül drágán :). Elsősorban csöves erősítőket, de van saját tervezésű hangsugárzója, lemezjátszója, valamint néhány félvezetős megoldása is. Minden, amit készít, technikailag a végletekig profi, már-már "betegesen" precíz. Ezüst kondenzátorokat is gyárt (otthon), melyeket nem csak saját készülékeibe épít be, hanem mások is előszeretettel használják.
A Godina termékek - mivel keveset készít - nagyon ritkák, tulajdobosaik nem nagyon szokták eladni, a külső és belső kivitelezésből pedig azonnal felismerhetőek.
Azért ne írjunk már baromságokat! Gondolok itt arra hogy rendkívül drágán! Mihez képest? Magyarországi viszonyokhoz képest talán! De ha a kapott hangot és a műszaki tartalmat nézzük akkor rendkívül olcsón! A másik a kondenzátorokat nem otthon készíti!Ha valamit is értenél hozzá akkor tudnád hogy otthon nem lehet kondenzátort gyártani!És vajon miért nem adják el?? Talán azért mert jó és 20 év múlva is jó lesz. :rolleyes:
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Gabor970
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Gabor970 »

hosszu írta:
2018.06.30., szomb. 12:27
Gabor970 írta:
Sziasztok!
Kaptam kölcsön egy régebbi Godina mc phono + előfok holmit, amit inkább megvettem mint visszaadtam volna. Nagyon megtetszett a hangja. Nem csöves. Dual mono, két önálló táppal. Egy dobozba van építve, kicsit megszokást igényel a dupla bemeneti választó és a dupla hangerő szabályozó.
Köszönöm előre is!
Godina István nagyon kis számban készít (évi néhány darab) készülékeket, de legalább rendkívül drágán :). Elsősorban csöves erősítőket, de van saját tervezésű hangsugárzója, lemezjátszója, valamint néhány félvezetős megoldása is. Minden, amit készít, technikailag a végletekig profi, már-már "betegesen" precíz. Ezüst kondenzátorokat is gyárt (otthon), melyeket nem csak saját készülékeibe épít be, hanem mások is előszeretettel használják.
A Godina termékek - mivel keveset készít - nagyon ritkák, tulajdobosaik nem nagyon szokták eladni, a külső és belső kivitelezésből pedig azonnal felismerhetőek.

Akitől vettem, ő is azért adta el, mert már ott volt az újabb 2dobozos phono-előfok mely szintén Godina. Tulképp nem is tervezte eladni, csak mondtam neki, miért jó ha csak ott áll félretéve? :) Ebben is vannak sajátkészítésű kondik.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Gabor970 írta:
Sziasztok!
Köszönöm előre is!
longkft.hu/audioblog/

Gabor970
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Gabor970 »

Sziasztok!

Köszönöm előre is!

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1066

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

Ha tudod nézesd át akkor egy szakival.

Gabcsika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gabcsika »

On 2018. 06. 19. at 10:52 PM, BLX said:

Ha letekered a hangerő potit teljesen, akkor is erősem "puffan" egyet kikapcsoláskor? Általában a bekapcsolás szokott "pukkanással" járni. Lehet maga a kapcsoló idéz elő valami problémát...?, biztosan valaki aki ért jobban hozzá fog tudni tanácsot adni. Koppanásgátlót valószinűleg lehet bele rakni, de szerintem nem érdemes. Inkább nézesd meg az erősítőt, hogy van-e bármi apró gondja. Pukkanás szempontjából mindegy milyen elosztóba van bedugva szerintem.

Sajna nem vált be. Teljesen lehalkítva is nagyot puffan. Bekapcsoláskor is létezik a dolog, de csak nagyon minimálisan. Az elhanyagolható.

On 2018. 06. 20. at 8:41 AM, tottyi said:

Szia, pedig ilyen erositokbe be eszoktak rakni ezeket a dolgokat meg kene nezetni valami szakemberrel, esetleg probald ugy ki mikor megy a zene akkor olyan negyed hangeron van az erosito es ugy kikapcsolni az erositot, hogy a kondenzatorokbol kimenjen a toltottseg.

Szerintem ebből kimaradt. Volt hasonló korú Pioneer erősítőm, abban volt koppanásgátló. Jó, mondjuk az a Reference széria volt.

Ha nagyobb hangerőn kikapcsolom, úgy sincs változás. A következő "menet" végén kikapcsoláskor szintén nagyot pukkan.

Dolgok amiket utálok:

1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 945

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

10 órája, Gabcsika írta:

Sziasztok. Van egy Denon PMA 250-es kisvasam. Tök jó, meg cuki, egy gondom van vele, hogy nincs benne koppanásgátló és kikapcsoláskor egy elég bitangosat odaküld a hangfalaknak. Eléggé zavaró, lehet ezzel kezdeni valamit? Kicsit már féltem is a dobozokat, elég szépen meglengeti a hangszórókat. A "ne kapcsold ki" javaslatot nem tartanám követendőnek.  Pl. az számít valamit, hogy ha egy filléres hosszabbítóba van dugva vagy egy jobb féle zavarszűrős tápelosztóba? Netes infók alapján lehet ilyen koppanásgátlót építeni bele. Ez befolyásol valamit a hangzásban?

Szia, pedig ilyen erositokbe be eszoktak rakni ezeket a dolgokat meg kene nezetni valami szakemberrel, esetleg probald ugy ki mikor megy a zene akkor olyan negyed hangeron van az erosito es ugy kikapcsolni az erositot, hogy a kondenzatorokbol kimenjen a toltottseg.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1066

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

9 minutes ago, Gabcsika said:

Sziasztok. Van egy Denon PMA 250-es kisvasam. Tök jó, meg cuki, egy gondom van vele, hogy nincs benne koppanásgátló és kikapcsoláskor egy elég bitangosat odaküld a hangfalaknak. Eléggé zavaró, lehet ezzel kezdeni valamit? Kicsit már féltem is a dobozokat, elég szépen meglengeti a hangszórókat. A "ne kapcsold ki" javaslatot nem tartanám követendőnek.  Pl. az számít valamit, hogy ha egy filléres hosszabbítóba van dugva vagy egy jobb féle zavarszűrős tápelosztóba? Netes infók alapján lehet ilyen koppanásgátlót építeni bele. Ez befolyásol valamit a hangzásban?

Ha letekered a hangerő potit teljesen, akkor is erősem "puffan" egyet kikapcsoláskor? Általában a bekapcsolás szokott "pukkanással" járni. Lehet maga a kapcsoló idéz elő valami problémát...?, biztosan valaki aki ért jobban hozzá fog tudni tanácsot adni. Koppanásgátlót valószinűleg lehet bele rakni, de szerintem nem érdemes. Inkább nézesd meg az erősítőt, hogy van-e bármi apró gondja. Pukkanás szempontjából mindegy milyen elosztóba van bedugva szerintem.

Gabcsika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gabcsika »

Dolgok amiket utálok:

1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

5 perce, wittao írta:

Azert nem szeretem olvasni azt sem, amikor nemhogy egy lo hanem egy masik lo masik oldalara esunk at... van 50-100-200 gyarto a vilagban aki csinal ilyen “sz@rokat”. Kerem itt a lehetoseg a kondimanias fikazoknak, hogy csinaljanak ennel jobb erositoket, epitsenek fel egy brand-et es aruljanak 10000 db/ev szamra. Utana majd lehet magyarazni, hogy ezek a “segghulye” gyartok ilyen meg olyan szarokat pakolnak a vasarloik lehuzasa miatt az erositoikbe.

Abba nem nagyon gondol bele senki, hogy nem alkatreszarban kell gondolkodni. Ha 50.000 db-ot kell venni es nem egy online shopbol a haver fejes erositojebe 2db Jantzent akkor mas a leanyzo fekvese... de tudjuk 10 millio szakerto orszaga vagyunk.

Nincs itt semmilyen lehúzás! Pusztán csak üzlet!!! Ez igaz bármelyik kategóriára!

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

9 perce, alto írta:

Ránézésre én sem vennék ilyet,  ezt most 250ezerért adják, nem éppen high-end kategória. Ennyiért azért nem biztos, hogy elvárható 30-40ezer forintnyi minőségi kondenzátor belepakolása.

Ennél nem is várható el! De sajnos ez a sokkal drágább készülékek némelyikére is igaz!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3412
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

1 hour ago, béres jános said:

A szóban forgó MF-nek nagyobb gondjai vannak! A  táp kondik mérete még elég is lehetne,de a minősége az gáz!

Ránézésre én sem vennék ilyet,  ezt most 250ezerért adják, nem éppen high-end kategória. Ennyiért azért nem biztos, hogy elvárható 30-40ezer forintnyi minőségi kondenzátor belepakolása.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

4 perce, supravox írta:

Ha jól látom a szóban forgó MF erölködőn a 2. megoldást alkalmazták.

Azaz mondhatjuk,hogy ez így ebben a formában nem ok.

A szóban forgó MF-nek nagyobb gondjai vannak! A  táp kondik mérete még elég is lehetne,de a minősége az gáz!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2726

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: supravox »

6 hours ago, hosszu said:

Háromféle irányzat létezik:

1. A technikailag feltétlenül szükséges minimum használata, melynek oka, hogy a pufferkondik lassítják az energiák áramlását, torzítják a hangot, főleg a magasabb frekvenciákon. (pl. 47Lab)

2. Beletesznek csatornánként egy-egy 4700-6300 mikrós kondit, hogy némileg és főleg minél olcsóbban ellensúlyozza az alúlméretezett - olcsó, kicsi - transzformátor gyengeségeit. (pl. a nagy átlag)

3. Beletesznek annyi pufferkondenzátort a tápegységbe (nemcsak erősítő, de akár dac, phono, stb. esetében is), amennyi belefér a dobozba, melynek oka, hogy bármikor, bármilyen terhelés és igény esetén, korlátlan elektronmennyiség álljon rendelkezésre. (pl. Krell, Mark Levinson, Etalon...)

Tessék választani, kinek, mi tetszik, melyik megoldás a szimpatikus.

Ha jól látom a szóban forgó MF erölködőn a 2. megoldást alkalmazták.

Azaz mondhatjuk,hogy ez így ebben a formában nem ok.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

8 órája, Mendark írta:

Azért az "alig van" és a "semmi" korántsem ugyanaz.

Egyre több helyen találkozom ezzel az indokolatlan kondi-fétissel, ugyanakkor jön a kérdés: ha valóban kellene, akkor miért nincsen, gyárilag?

Azért nincs benne gyárilag ,megfelelő méretű és minőségű hogy minél olcsóbban elő lehessen állítani és a lehető legnagyobb haszonnal eladni. Röviden ennyi! Ezen tessék kicsit elgondolkodni.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

15 órája, S@ny@80 írta:

TV hangját szerettem volna kihangosítani ezért nem akarok komolyat venni.

És ez milyen?

https://www.amazon.de/Dynavox-CS-PA1-Mi ... B000G8NQ70

Akkor vegyél egy olcsóbb házimozi erősítőt (használtat). Nekem Denon AVR 1306 van erre a célra.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

1 hour ago, Mendark said:

Egyre több helyen találkozom ezzel az indokolatlan kondi-fétissel, ugyanakkor jön a kérdés: ha valóban kellene, akkor miért nincsen, gyárilag?

Háromféle irányzat létezik:

1. A technikailag feltétlenül szükséges minimum használata, melynek oka, hogy a pufferkondik lassítják az energiák áramlását, torzítják a hangot, főleg a magasabb frekvenciákon. (pl. 47Lab)

2. Beletesznek csatornánként egy-egy 4700-6300 mikrós kondit, hogy némileg és főleg minél olcsóbban ellensúlyozza az alúlméretezett - olcsó, kicsi - transzformátor gyengeségeit. (pl. a nagy átlag)

3. Beletesznek annyi pufferkondenzátort a tápegységbe (nemcsak erősítő, de akár dac, phono, stb. esetében is), amennyi belefér a dobozba, melynek oka, hogy bármikor, bármilyen terhelés és igény esetén, korlátlan elektronmennyiség álljon rendelkezésre. (pl. Krell, Mark Levinson, Etalon...)

Tessék választani, kinek, mi tetszik, melyik megoldás a szimpatikus.
longkft.hu/audioblog/

Mendark
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mendark »

19 hours ago, supravox said:

Például alig van tápkondi:)

Mint felesleges vacak:)

Azért az "alig van" és a "semmi" korántsem ugyanaz.

S@ny@80
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: S@ny@80 »

TV hangját szerettem volna kihangosítani ezért nem akarok komolyat venni.

És ez milyen?

https://www.amazon.de/Dynavox-CS-PA1-Mi ... B000G8NQ70

Mendark
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

1 hour ago, hosszu said:

A1 (teljesítménybeli kompromisszumokkal)

A100

A200

B200

X-A1

X-A2

X-A100

X-150

P-170 végfok + Pre 3b előfok

X-A50 monó végfokok + X-pre előfok

MA-50 monó végfokok + pre 3a előfok

...

Köszönöm szépen!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2726

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: supravox »

1 hour ago, Mendark said:

Igen, a belső képek alapján. Semmi felesleges kacat, IC-k szép távol egymástól, tranzisztorok tisztességesen hűtve.

Én úgy látom, hogy ez így rendben van. Persze kinek mi...

Például alig van tápkondi:)

Mint felesleges vacak:)

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

51 minutes ago, Mendark said:

Köszönöm a velős kommentet. Felsorolod azt a 10MF típust?

A1 (teljesítménybeli kompromisszumokkal)

A100

A200

B200

X-A1

X-A2

X-A100

X-150

P-170 végfok + Pre 3b előfok

X-A50 monó végfokok + X-pre előfok

MA-50 monó végfokok + pre 3a előfok

...

longkft.hu/audioblog/

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

54 perce, Mendark írta:

Igen, a belső képek alapján. Semmi felesleges kacat, IC-k szép távol egymástól, tranzisztorok tisztességesen hűtve.

Rendben van?? Egy rakás hulladékot belapátoltak egy dobozba!! Sajnos nem egyedi eset!

Mendark
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

On 6/1/2018 at 9:56 PM, supravox said:

Belső képek alapján?

Manapság már egy switch analóg tápja is komolyabb trafót kap..

Ez valami igen nyüzüge egy cucc

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”