Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Amikor integraltkent hallgatom, nagyon szaraz, kemeny a hangzas, meg a Sonusokkal is, pedig azok eleg lagy karakterek.
Elsore meghallgattam, nagyon tetszett... majd hallgattam es hallgattam, es egyre jobban ereztem, hianyzik egy kis lagysag a hangkarakterbol. Elkezdtem probalkozni (talan tul sokat hallgattam EL84-es csovest elotte ), es a Marantz-cal elkepeszto modon tetszo hangzasra talaltam. Viszont ilyet nem nagyon talalok eladot, ugyhogy valami hasonlot/talan jobbat keresek a Krell melle. Nem elet-halal, 1 eve pattogtam volna a fejemen ha ilyen hangon szolal meg barmilyen kutyu a hazunkban. Mara szerencsemre hallottam egy par igencsak jo es kevesbe jo osszeallitast.
Hetvegen jon par elofok probara, legalabb az iranyt magyjabol be tudjam loni, ugy gondolom a gyakorlati megtapasztalas az egyetlen ut. Ezt nem fogom katalogusbol kiturni, legalabbis en nem talaltam a neten "ez + az egyutt 100% franko"... szoval hallgatozas lesz.
Jon egy AVA csoves elofok, Primare elofok, Parasound elofok. Ennyivel is elorebb leszek.
Vicces, hogy most hosszu hetek ota osszenyomtam a Pointe erositomet egy Triangle Antal Esprit EZ parossal es a Jobaratokbol tudnek idezni: "Atya... Ur... Isten... " Eppen hirdetem baratomnak a Triangle-ket, es amikor egyutt meghallottuk oket, inkabb abba az iranyba ment el mara a beszelgetesunk, a Triangle marad, Pointet kell mellejuk tenni es megall a kereses, plusz marad egy csomo penze (plusz a Marantz-a vegre atkerulhet hozzam es mindenki boldog )
Nem próbálnál ki egy 300-ast...? Akik hallották már mind a kettőt, azok általában azt mondják, hogy a 400-as szárazabb...
Sztereó erősitők
Nincs ilyen irànyú tapasztalatom..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Sztereó erősitők
Most hogy lenyugodni látszanak a kedélyek, már nyugodtan beszélhetünk a hüvelygombáról.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Koszonom ez ertheto szamomra.
Proba cserko, meglatom sikerul-e dobni valamit pozitiv iranyba. Ha nem akkor marad.
Koszi mindenkinek a segito hozzaszolasat!
Limar pont ezt írta csak nem ilyen “szájbarágósan”
Valóban meglepő megoldás integrált elé még egy előfokot..
Mondhatjuk,hogy egyedi.
Sztereó erősitők
Koszonom ez ertheto szamomra.
Proba cserko, meglatom sikerul-e dobni valamit pozitiv iranyba. Ha nem akkor marad.
Koszi mindenkinek a segito hozzaszolasat!
Limar pont ezt írta csak nem ilyen “szájbarágósan”
Valóban meglepő megoldás integrált elé még egy előfokot..
Mondhatjuk,hogy egyedi.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Nem hiszti, inkabb vicces
Feltettem egy kerdest: mit tegyek a Krell ele elofoknak?
A valaszok:
- szar az egesz elkepzeles, mint a magyar hifisek 80%-anal
- adjam el a Krellt ha nem tetszik, mert az ugy jo ahogy van
- Marantz hibat visz be, annak ellenere, hogy jobbnak hallom
- sok eves a tapasztalatuk
Nem tudom, lehet en utottem be a fejem, de nem talalom a valaszt a sorok kozott...
Egy elő-végfok páros úgy van megépítve, hogy a 2 fokozat közötti illesztés a lehető legjobb legyen. Érzékenység, impedancia, stb.
A Krell egy integrált erősítő, nem bontható elő-végfokra, mint némely más integrált. Itt integrált marad, csak fix erősítése lesz. Ha bekötsz elé egy másik előfokot, akkor előfokot ekőfokhoz kéne illeszteni. Te tulajdonképpen jelkondícionálóként szeretnéd használni az előfokot. A javaslat az volt, ha nem tetszik a kapott hang teljesen, akkor vagy a hangsugárzókat vagy az erősítőt cseréld le, mert minden további eszköz beiktatása a hangzási balansz tologatása érdekében hosszabb távon nem fog bejönni Neked sem. Ha Te mindezek ellenére is plusz előfokkal szeretnéd használni, nem érdekelnek a műszaki ellenérvek, hát használd úgy.
Én amondó vagyok, ha csak pici az a hiányérzet részedről, próbáld meg kábelekkel megoldani a dolgot, pl a Krell tápkábelének cseréjével. Hátha...
Szerintem nem bántani akartak Téged, sőt. Mindkét Fórumtárs nagy tapasztalattal és nagy tudással bíró ember mind a hifi, mind az ahhoz kapcsolódó műszaki területeken. Inkább örülni és megköszönni kéne, hogy ilyen kaliberű emberek is segíteni próbálnak. A döntés még mindig a Tiéd, hogy megfogadod azt vagy sem.
Tudom, a tisztelet már nem úgy működik a mai netes világban, mint annó vagy mint személyesen vagy mint ahogy kéne (szerintem).
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7516
Sztereó erősitők
A valaszok:
Nem tudom, lehet en utottem be a fejem, de nem talalom a valaszt a sorok kozott...
Egy elő-végfok páros úgy van megépítve, hogy a 2 fokozat közötti illesztés a lehető legjobb legyen. Érzékenység, impedancia, stb.
A Krell egy integrált erősítő, nem bontható elő-végfokra, mint némely más integrált. Itt integrált marad, csak fix erősítése lesz. Ha bekötsz elé egy másik előfokot, akkor előfokot ekőfokhoz kéne illeszteni. Te tulajdonképpen jelkondícionálóként szeretnéd használni az előfokot. A javaslat az volt, ha nem tetszik a kapott hang teljesen, akkor vagy a hangsugárzókat vagy az erősítőt cseréld le, mert minden további eszköz beiktatása a hangzási balansz tologatása érdekében hosszabb távon nem fog bejönni Neked sem. Ha Te mindezek ellenére is plusz előfokkal szeretnéd használni, nem érdekelnek a műszaki ellenérvek, hát használd úgy.
Én amondó vagyok, ha csak pici az a hiányérzet részedről, próbáld meg kábelekkel megoldani a dolgot, pl a Krell tápkábelének cseréjével. Hátha...
Szerintem nem bántani akartak Téged, sőt. Mindkét Fórumtárs nagy tapasztalattal és nagy tudással bíró ember mind a hifi, mind az ahhoz kapcsolódó műszaki területeken. Inkább örülni és megköszönni kéne, hogy ilyen kaliberű emberek is segíteni próbálnak. A döntés még mindig a Tiéd, hogy megfogadod azt vagy sem.
Tudom, a tisztelet már nem úgy működik a mai netes világban, mint annó vagy mint személyesen vagy mint ahogy kéne (szerintem).
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Sztereó erősitők
A valaszok:
Pedig ott a valasz: baj van a kerdeseddel.
Finesse !
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8880
Sztereó erősitők
Befejeznéd ezt a hisztit már? Elolvastam többször Limar hozzászólásait. Nem volt benne semmi sértő, semmi lenéző. Egyik hozzászólásában sem. Állításait egytől-egyig alá tudta támasztani és meg tudta indokolni. Tényeket közölt, nem vitte bele hamis érzelmeket, és semmilyen bullshitet. Olyat se látni, hogy bárhol is azt ajánlotta volna, hogy vegyél tőlük bármit.
A Magellan-ról belinkelt grafikon pedig szerintem elég hasznos információ sokaknak.
Pont.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Sztereó erősitők
Nem jo a hang, vegyek egy masikat, lehetoleg toluk... ok, elgondolkodom rajta. Ja! Nem...
Befejeznéd ezt a hisztit már? Elolvastam többször Limar hozzászólásait. Nem volt benne semmi sértő, semmi lenéző. Egyik hozzászólásában sem. Állításait egytől-egyig alá tudta támasztani és meg tudta indokolni. Tényeket közölt, nem vitte bele hamis érzelmeket, és semmilyen bullshitet. Olyat se látni, hogy bárhol is azt ajánlotta volna, hogy vegyél tőlük bármit.
A Magellan-ról belinkelt grafikon pedig szerintem elég hasznos információ sokaknak.
Sztereó erősitők
Szerintem az itt a probléma, hogy ha valaki leírja a tapasztalatait egy összeállítással kapcsolatban, sokan úgy írnak véleményt, "tanácsot", hogy nem hallgatták meg az adott rendszert, ez pedig hiba,(ebbe a csapdába én is bele estem) mivel ami nálam esetleg szépen szól az nem biztos, hogy a másik akusztikai környezetben is megállja a helyét és fordítva, illetve nem biztos hogy egyezik az ízlésünk, legalábbis nekem ez a tapasztalatom, a másik dolog, tanácsot, észrevételt úgyis lehet adni, hogy a másik fél esetleg ne érezze azt, hogy a rendszere egy rakás szar és aki x erősítőt y dobozzal hallgatja az egy sajnálni való bolond. Jártak nálam is a fórumról páran, meghallgatták a rendszeremet, volt akinek talán még tetszett is volt akinek nem, én is jártam másoknál, ez a közös zenélés, tapasztalat csere, szerintem mindenféle leírt tanácsnál többet ér. (és mennyi jó zenei albumot be lehet így gyűjteni)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Sztereó erősitők
4. Igen, jövök a Triangleval, mert számtalan példányát hallottam már és mindnek ugyanaz a karaktere. Nem az a kifejezetten relaxációra tervezett példány. Nem véletlen, hogy az Audiovisiontuningban is MF erősítőkkel favorizálták, vagy máshol csövesekkel (amik kerekítenek) párosítják. Forszírozza a magas tartományt, ezzel a felbontás érzetét kelti. Demózni kiváló, hallgatni kevésbé (ha vigasztal, számtalan gyártó él ezzel a trükkel nem kis sikerrel). Ha meg egy korrekt láncra kötöd, szúr és visít a hangja. Nem baj ez, csak nem kell ilyen láncra kötni. Akinek meg kerekített, felbontás hiányos lánca van örömmel hallgatja, mivel rátesz arra a tartományra, amiben a lánc gyenge. Sajnálom, de ez a tapasztalatom velük. A lényeg, hogy mindennek megvan a helye.
Ezt annyival egészíteném ki, hogy napjaink Triangle hangsugárzói sajnos, nagyon messze kerültek a 90-es évek elejének könnyed, laza, "franciásan elegáns" Triangle hangképétől.
A régi, filléres Audax magassugárzó - amit használtak - bár technikai értelemben (sebesség, hangerő, dinamika) sokkal rosszabb volt, mint a 25 éve folyamatosan fejlesztés alatt álló Triangle tölcséres magas az alumíniummembránjával, de azzal legalább lehetett zenét hallgatni.
Sajnos a műszakiasabb, ridegebb hangkép a Musical Fidelity-t is elérte, így például egy MF M6si + Magellan Concerto páros garantáltan mindenkit leszoktat a zenehallgatásról.
longkft.hu/audioblog/
Sztereó erősitők
sajnos ebben a kerdesben ertekelheto valaszra megsem futotta... kar.
Esteleg érdemes lenne elgondolkoznod azon, hogy lehet mégis úgy van, ahogy mondják.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sztereó erősitők
Birom ezt a fellengzos lenezo stilust, sok lehetoseget tartogat meg szamomra, de tenyleg varom a szakmai indokokat inkabb, mint sem a flame elinduljon:
- ugyan miert ne kothetnem ossze oket, hiszen a gyar is megadta ezeket a funkcioikat?
- nem csak ugy legoztam ossze majd lesz valami alapon... a Krell hangja nyers volt a Sonusokkal IS (pl. Quadral Vulkannal nem, oda nem is hianyzott mas, csak a Krell onmagaban es ugy hallgattuk tovabb). Gondoltam keresek valami lagyabb hangkarakteru kispajtast melle. A tapasztalatok azt mutattak a Marantz ilyen lesz, es nicsak... ilyen is lett
- nem tudom mennyire neztel utana a KAV400xi es a Marantz PM14 aranak, nagyjabol egy arszinten van a ket integralt most. A PM14 a Marantz kinalatanak a csucsa volt, nezd meg aktualis kinalataban a PM10-et mint utodjat mennyiert vagjak hozzad. A Krell-nel a KAV400xi-nek pedig a kinalatban van lentebb es fentebb is. Marha nehez meghatarozni szerintem mi tartozik egy katgoriaba, es mi illik mihez. A "ket nem jot" ezen jot mosolyogtam, egyetlen hozzaszolasomban nem irtam, barmelyik jo vagy nem jo.
- amikor beirok teszteket a topikomba, akkor olyan osszehasonlitasokat teszek, amikre sehol mashol nem lenne lehetosegem. Elmegyek egy boltba, ott azt probaljak eladni amit forgalmaznak... mert az illik ossze a legjobban, ezert aruljak, na persze. Mikor lehetne egy boltban kiprobalni egy Krellt egy Marantz-cal egyutt szolni egy Sonus Faberen? Soha, nezd meg hany forgalmazonal rudnam megvenni ezt a 3 komponenst!
- csak halkan jegyzem meg, hogy ketto sztereo rendszert hasznalok (amit Limar forumtars nem fogott fel). A Trianglek csoves Pointen szoltak, szolnak kivaloan, 92 dB erzekenysegukkel nem is meglepo talan, hogy arra akasztottam ra. A Krell-Marantz paros a Sonusokkal megy. Problem?
- penztarca: a keszulekek jo resze nem az enyem, hanem a gazdaik hozzak magukkal probalgatni, vajon ez ezzel, ez azzal hogyan szolhat egyutt. Ezutan kialakithat o is egy kepet magaban, nekem pedig tok hasznos mivel uj embereket ismerhetek meg, jokat dumalunk es amellett kicsit tagitjuk a tapasztalatainkat audio fronton. Erre hol lenne meg nekik illetve nekem lehetosegem?
Vagy ha egy UD-503-as lenne valamelyik lancban, akkor keresztbe allna a nyelved a szadban a gyonyortol? de tenyleg varom a szakmai indokokat Toled miert rossz, ha ket marka elo-vegfokat osszekotom egymassal... jol fog esni ket percnyi csend!
Tisztelt Uram !
Mint sokadszor, a tények makacs dolgok. Senki nem néz le senkit. Csak van mögöttem 40 év tapasztalat, ebből elég sokat a mások hibájából tanultam. Azt is tudom, meg is szoktam fogalmazni, hogy a lélek legfájóbb sebe, a mások által kimondott igazság. A láncteória hiábavalóságát nem én fedeztem fel, de egyetértek vele. Nagyon egyszerűen, a minőségi, jó elektronikák, hangdobozok minden felállásban jól szólnak, legfeljebb eltérően, de nem hallgathatatlanul, nem kívánják kompenzáltatni magukat. Nincsenek ilyen-olyan elhúzásaik, felépítésük különbözőségéből mindegyik nagyon hallgatható, és a valósághoz közeli megszólalást produkál, körülbelül annyi különbséggel, mint két mesterhegedű. Az összereszelt berendezések külön külön nem hallgathatók élvezettel, mert ordít belőlük a hiányosságuk, amiért is válogatni kell, az agyusztálásukra más eszközökből, amiknek szintén "szignifikánsan egyedi" a megszólalásuk.
Mindenkor a "stílus" ! Amikor a kedves fórumozó kakukkos óráit nem magasztaljuk kellő tisztelettel, rögtön a "hangnem" a téma. Hogy a kedves zenehallgató milyen eszközöket szíveskedett egymás mellé tenni , hát az nem számít, csak a mások által róla alkotott vélemény.
Tudja jó Uram, igen sok éjjeliőrt láttam nappal meghalni, és a tapasztalataimat Ön sem elvenni, sem megváltoztatni nem tudja. Bátran sértődjön meg ! Szíve joga. Ettől bizonyára megjavul a berendezésének a hangminősége is, "lelágyul".
Sztereó erősitők
2. Senki nem írt arról, hogy 80% sz@rt használ - ezt honnan veszed?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2229201
"A legtipikusabb lánc teória. Az önállóan nem jókat legózzuk, 'oszt majd lesz belőle hang. ( Vagy nem. ) Az otthoni berendezések legalább nyolcvan százaléka ilyen, és az benne a legröhejesebb, hogy ártól függetlenül. Alsó kategóriákban még elmegy, de amikor már a nagyon sok millióért győzködik egymást, meg önmagukat, ... Az ő útjuk, meg az ő pénztárcájuk."
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ami szerinted "felhuzasnak" tunt, az inkabb ertetlenseg. En sehol nem beszeltem hibarol, a cimboraddal kezdtetek pocskondiazni a lancot, a magyar audio felhasznalok 80%-a szart hasznal es toldozza foldozza stb. Ilyeneket irsz most is, hogy hibat vittem be a Marantz-cal... megis milyen hibat vittem be? Folyamatosan jottok a Triangle-vel, pedig vilagosan leirtam, hogy nem az a tema. Termeszetesen tettem azzal is egy probat, de nem arra iranyult a kerdesem.
1. Nem pocskondiáztuk a láncodat.
2. Senki nem írt arról, hogy 80% sz@rt használ - ezt honnan veszed?
3. Igen, plusz hibát vittél be a láncodba. Fenntartom. Egy plusz elektronika a láncban, ami módosítja az eredeti hangképet, csak újabb hiba bevitele árán képes erre. Mit nem lehet ezen érteni? Hogyan tüntetne el "keménységet" ha nem azzal, hogy a saját hangja puha, lágy. Mitől lenne a Krell hangja lágyabb azzal, hogy elébe kötsz egy másik elektronikát? Nem előfokot kötsz be, ezt értsd már meg végre! Egy plusz elektronikát kötsz be. Nem helyettesíted a Krell előfokát, mivel az belül ugyanúgy működik és átmegy rajta a jel, csak módosítod a bemenetére érkező jelet, ami lágyabb, kerekebb, mint az eredeti jel, vagyis hibás az eredeti jelhez képest. Hogy ez így jobban tetszik, az a te dolgod. De attól még hibát hibára halmozol.
4. Igen, jövök a Triangleval, mert számtalan példányát hallottam már és mindnek ugyanaz a karaktere. Nem az a kifejezetten relaxációra tervezett példány. Nem véletlen, hogy az Audiovisiontuningban is MF erősítőkkel favorizálták, vagy máshol csövesekkel (amik kerekítenek) párosítják. Forszírozza a magas tartományt, ezzel a felbontás érzetét kelti. Demózni kiváló, hallgatni kevésbé (ha vigasztal, számtalan gyártó él ezzel a trükkel nem kis sikerrel). Ha meg egy korrekt láncra kötöd, szúr és visít a hangja. Nem baj ez, csak nem kell ilyen láncra kötni. Akinek meg kerekített, felbontás hiányos lánca van örömmel hallgatja, mivel rátesz arra a tartományra, amiben a lánc gyenge. Sajnálom, de ez a tapasztalatom velük. A lényeg, hogy mindennek megvan a helye.
ps.: Ha nem módosítod a láncodat, ne butítsd le csak azért, hogy hallgathatóbb legyen. Vagy add el a Krellt, vagy add el a Trianglet. De ne rakj be egy plusz elektronikát csak azért, hogy hallgathatóbb legyen. Ez csak egy tanács, nem kötelező megfogadni. A döntés a te kezedben van.
Nézd meg egy Triangle Magellán átvitelét. iszonyatos rezonancia csúcs a magas tartományban. És az összes ilyen.
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Plusz az én saját otthoni rendszeremben urambocsá hadd csináljak már azt amit akarok, még ha a kedves uraknak ez nem tetszik.
Tudod, az embernek ezért nincs kedve itt már semmire se válaszolni. Az ilyen stílussal sikerült elűzni innen azokat, akik érdemben is hozzá tudtak szólni egy-egy témához, nem csak bólogatnak és együtt örülnek, de érdemben nem tesznek a témához. Persze az ember már csak olyan, hogy nem szívesen néz szembe a tényekkel, inkább visszaigazolást vár másoktól. De az meg kinek jó? Előrébb visz a problémádban?
Te megsértődtél azon, hogy le mertem írni azt, hogy a Krellnek nincs végfok bemenete, nem tudod kikerülni az előfokát, csak azt egységnyi erősítésűre állítod (azaz annak minden hibája(?) benne marad az átvitelben) . Így kötsz rá egy plusz Marantz előfokot. Ezzel nem a hiba(?) okát szüntetted meg (ami az ismert láncban változatlanul a Triangle - szerintem), hanem a tüneteit kezelted, hogy elviselhetőbb legyen a hang. Vagyis egy hibát pluszban bevittél a láncodba a Marantzcal. Nyilvánvaló az is, amit Alto is leírt, hogy ennek ára van máshol, amit pillanatnyilag nem érzékelsz, csak annyit, hogy a hang elviselhetőbb lett.
De ezen miért húzod így fel magadat? Pláne nem értem hogy jön ide más erősítő meg annak az árai, és a kereskedők pocskondiázása.
Visszatérve Trianglere. Azt is elhiszem, hogy vannak erősítők, amikkel neked tetszett. Nyilvánvaló, hogy azok kerekebb hangkaraktere jobban illik hozzá, elviselhetőbbé teszik azt. De ez megint nem a Krell hibája. A Krell egy őszinte erősítő, nem csal, nem hazudik. Mint minden amerikai erősítő, nem színes álomvilágot akar festeni, a realitásra törekszik a maga módján és szintjén. A hozzá nem illő hangfal választás nem az ő hibája. Ha a Triangle neked tetszik, tartsd meg és add el a Krellt. Hallgasd a Trianglet Marantzcal, vagy a csöveseddel.
És itt a beszélgetésben a forrásról még nem esett szó. Arról se tudunk semmit. A kábelezésről szintén keveset tudunk (ezüst? réz?).
És javaslom, ne kapd fel a vizet, ha valaki érdemben is hozzászól a beírásodhoz. Semmi rossz szándék nem vezérelt, csak az eddigi tapasztalataim (Krell, Triangle) alapján válaszoltam és egy technikai hibára felhívtam a figyelmedet.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 467
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Triangle-t NEM KRELL-lel kötöttem össze, hanem egy Pointe csövessel ... zseniális volt a hangja (anno úgy tudom Sindrics Úr egy Genese Quartet-en tesztelte a Pointéket amikor építette, de ez lehet totál nem így van. Ha nem igaz akkor a véletlen műve, de csodálatosan szólnak együtt)
A kis erősítőd idén ünnepli 25-ik születésnapját (legalábbis a széria első darabja), a Triangle Genése Quartet meg egy mostani típus (talán tavaly futott ki). Szóval biztosan nem lettek együtt tesztelve, legalábbis annak idején biztosan nem.
Az más kérdés, hogy a bemutatóinkon és a nyílt napokon az új generációs Pointe erősítőket mostanában valóban ezzel a hangsugárzóval mutatjuk be.
Sztereó erősitők
Szia, jo vegre egy normalisan kommentelo forumtars valaszara reagalni, eleg fura, mar ezt is meg kell koszonni sajnos, de koszonom
Ami talan felreertesre adhat okot, hogy nem fejtettem ki teljesen a Krell es Sonus paros osszehallgatasat. Siman vallalnam, nagyon szepen szolnak egyutt. Az emberi kivancsisag es az elottem hevero lehetoseg adta, probaljam ki egyutt oket. Ha ezek adottak, hat miert ne? Es az eredmeny a lentebb kommentelok szamara gondolom fizikai fajdalmat okozva, de jobb mint onmagaban, NEKEM.
Biztos ismeros az erzes, ha van valamid aminel hallasz egy elerheto aru jobb megoldast, akkor elindul az agyadban a gondolat, azt szivesebben birtokolnad.
A Krellt most nem cserelnem le, megprobalom osszehazasitani valamivel, amivel jobb. Ha nem talalok ilyet, marad a rendszerben igy ahogy van. Mert igy is jo.
Próbáld elnézni nekünk kereskedőknek, ha időnként nyersen fogalmazunk. 20-30 év szakmai tapasztalattal a hátunk mögött és munkánkból adódóan nagyságrenddel több lehetőségünk van különböző készülékek, és azok kombinációinak hangzásának megítélésére, mint egy átlag felhasználónak, ez nem lenézés vagy lesajnálás, csak puszta tény.
Ha egy adott erősítő-hangfal páros nem úgy szól ahogy szeretnéd (és itt tételezzük fel, hogy forrás oldalon minden rendben van), akkor bár nem lehetetlen egy elméletileg szükségtelen (jelen esetben egy előerősítő) beiktatásával a kívánt irányba elvinni a hangot, de ha működik is dolog, szinte biztos, hogy a plussz komponens más paraméterek tekintetében meg gyengíteni fogja a hangot. Ezért az ilyen esetekben (erősítő-hangfal szinergia probléma), mi minden esetben inkább valamelyik komponens cseréjét szoktuk javasolni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Sztereó erősitők
Sziasztok! Olvasgatom a teoriákat,annyit hozzá szeretnék tenni én is mint Krell tulajdonos,hogy adta a powert nálam Utopiának,Audio Physic Scorpionak,Sonus Fabernek,amik mind a sajatjaim,vagy voltak éppen,és egyszer egy barátom Triangle Naia falát is áthoztuk. Hát csak vele vérzett el,de nagyon. Kutyaszar volt. Pedig hallottam azt a Naiat szépen muzsikálni is,de a Krellel enyhén szólva sem alkotnak jó párost. Az,hogy melyik a hibásabb a történetben,nem lehet kijelenteni. Felületesen azt mondanám,hogy a Triangle,mivel.nálam csak vele teljesített rosszul a Krell,de más ezer erősítővel meg egy Triangle is jó lehet. Két példát a környezetemből tudok is mondani. Fenomális egy baratomnál C Johnsonnal,egy masiknál pedig Soner végfokkal muzsikál igen szépen egy egy Naia. A Krellem meg köszöni,kiválló párost alkot a JM micro Utopiával, még ha igy elsőre hihetetlenül is hangzik esetleg. De a hifi már csak ilyen.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 467
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Elmegyek egy boltba, ott azt probaljak eladni amit forgalmaznak... mert az illik ossze a legjobban, ezert aruljak, na persze.
Azért ennek ne zárjuk ki a lehetőségét.
Sztereó erősitők
Igen, atmeno modban hasznalom ilyenkor. A Marantz-cal a hangja hatarozottan kellemesebb lett, mint integralt modban. Nem csak a Triangle-nal, hanem a Sonusoknal is.
Nem gondolom, hogy a "sullyedj melyebbre" egy helytallo kifejezes, foleg ha a kapott hang jobb mint volt... ertem a hozzaszolasod jo szandekat is eltekintve a megfogalmazastol, de ugy gondolom a kapott hang ha jobb (nekem is es masoknak is), akkor nincs mirol beszelni. A hangsuly a NEKEM es a JOBB szavakon van. Mindegyik osszehasonlitasnal jobb volt a ketto osszekotve, mint kulon-kulon. Lehet ez felrug valami nem letezo elmeletet (ami szerint ha egy ujabb szar elektronikan engedem at akkor csak rosszabb lehet a vegeredmeny), nekem nem tunt annak. Amugy ahogy a mondas tartja, az en hazam az en varam, remelem nem gazoltam bele a Krell hivok lelkivilagaba ha azt irtam, egy masikkal osszekotve nekem jobbnak tunt az eredmeny. De ha igen, akkor is a Dunaban a viz ugyanugy folyik tovabb... lehet, hogy nem 3 milkas egyik reszegyseg sem, de nekem prolinak ez is megteszi, a Triangle is (ami nem az enyem de elfogadnam) es a Sonusokkal a Krell is.
A Triangle-val abszolút érthető a hiányérzeted, a Sonusokkal már kevésbé. A Krell nagyon jó erősítő, de persze ez sem jön be mindenkinek, és úgy tűnik, hogy nem a te világod. Adódik a kérdés, miért nem a Krell-t cseréled le egy lágyabb hangzású integráltra? Vélhetően anyagilag is jobban járnál, a Krell-eket azért elég jól el lehet passzolni használtan.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Sztereó erősitők
Hogyan tudod a Krellt végfokként használni? Nincs szeparált végerősítő bemenete.
Ha a mozi üzemmódot választod, akkor csak az erősítését állítja be egységnyire, de ugyanúgy átmegy a jel a teljes elektronikán. Semmi nem változik. Beiktatsz egy plusz elektronikát, ami hozzáadja a saját hibáját.
Ha neked a Marantzcal jobban tetszik, az csak azt bizonyítja, hogy egy hibát egy másikkal próbálsz kompenzálni látszólag eredményesen.
Arra nem gondoltál, hogy a hiba nem a Krellben van? Mondjuk a Triangleben? Pont olyan karaktere, amit lehet nagyon szeretni és utálni egyaránt.
A Krell egy jó erősítő, ami a Triangle hangfalról nem igazán mondható el. Annak a keménységét, szúrósságát hallod vissza egy korrekt erősítőről.
Ahelyett, hogy az okot szüntetnéd meg, tüneti kezelésbe kezdtél.
Tévút. De te tudod. Csak ne süllyedj mélyebbre.
Szerintem a Krell maradjon és egy normális hangfalat vegyél mellé.
Hogyan tudod a Krellt végfokként használni? Nincs szeparált végerősítő bemenete.
Ha a mozi üzemmódot választod, akkor csak az erősítését állítja be egységnyire, de ugyanúgy átmegy a jel a teljes elektronikán. Semmi nem változik. Beiktatsz egy plusz elektronikát, ami hozzáadja a saját hibáját.
Ha neked a Marantzcal jobban tetszik, az csak azt bizonyítja, hogy egy hibát egy másikkal próbálsz kompenzálni látszólag eredményesen.
Arra nem gondoltál, hogy a hiba nem a Krellben van? Mondjuk a Triangleben? Pont olyan karaktere, amit lehet nagyon szeretni és utálni egyaránt.
A Krell egy jó erősítő, ami a Triangle hangfalról nem igazán mondható el. Annak a keménységét, szúrósságát hallod vissza egy korrekt erősítőről.
Limar !
A legtipikusabb lánc teória. Az önállóan nem jókat legózzuk, 'oszt majd lesz belőle hang. ( Vagy nem. ) Az otthoni berendezések legalább nyolcvan százaléka ilyen, és az benne a legröhejesebb, hogy ártól függetlenül. Alsó kategóriákban még elmegy, de amikor már a nagyon sok millióért győzködik egymást, meg önmagukat, ... Az ő útjuk, meg az ő pénztárcájuk.
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Hetvegen jon par elofok probara, legalabb az iranyt magyjabol be tudjam loni, ugy gondolom a gyakorlati megtapasztalas az egyetlen ut. Ezt nem fogom katalogusbol kiturni, legalabbis en nem talaltam a neten "ez + az egyutt 100% franko"... szoval hallgatozas lesz.
Jon egy AVA csoves elofok, Primare elofok, Parasound elofok. Ennyivel is elorebb leszek.
Vicces, hogy most hosszu hetek ota osszenyomtam a Pointe erositomet egy Triangle Antal Esprit EZ parossal es a Jobaratokbol tudnek idezni: "Atya... Ur... Isten... " Eppen hirdetem baratomnak a Triangle-ket, es amikor egyutt meghallottuk oket, inkabb abba az iranyba ment el mara a beszelgetesunk, a Triangle marad, Pointet kell mellejuk tenni es megall a kereses, plusz marad egy csomo penze (plusz a Marantz-a vegre atkerulhet hozzam es mindenki boldog )
- lacimaci77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 14
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ide is feltenném a kérdésem: mi lehet a különbség a Kenwood erősítőknél, a TRAITR, és a TRAIT technológia között?
Magának a TRAITR-nek értem a lényegét, de a TRAIT-ról nem találtam semmit.
A TRAIT tranzisztor továbbfejlesztése a TRAITR. https://www.mikrocontroller.net/topic/91338
Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Krell KAV 400xi-t végfokként szeretnék használni, előfok részével nem vagyok megelégedve, tehát végfok elé előfokot kersnék. Olyat, aminek 2pár XLR bemenete van, és 1 XLR (vagy 2 az plusz jó) kimenete van.
Eddig egy Marantz PM14-gyel hallottam, nagyon tetszett.
Néztem ROTEL 1570-et, ami teljesíti a fenti követelmények egy részét (1590-es teljes mértékben, de most használt piacon eladót nem látok, nem is láttam).
ETHOSZ 4.5 csoves balanced változatban gondolkodtam még, valamint Vincent SA-32-ben (itt is sajna csak 1 XLR bemenet van). Ezek azért, mert talán a Krell hidegségét az előfokcsövek tudnák kompenzálni (ahogy a Marantz kissé melegebb hangzásvilága tette azt).
2pár XLR bemenetre azért lenne szükségem, mert a CD játékosom menne az egyikre, a DAC-om a másikra (amibe USB-n a PC forrás adja majd az anyagot).
Köszi előre is,
üdv,
Viktor
(u.i. akinek Krell végfoka van, annak a véleményére külön kíváncsi vagyok )
Mi bajod a Krell előfokkal? Mi nem tetszik benne?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6172
Sztereó erősitők
EZ igen gyors válasz volt. Köszönöm. Akkor ez nagy valószínűséggel vezérli mindegyiket?
Ha a linken a képre húzod az egeret látszik a nagyított kép.A power gomb alatt ott vannak a mód gombok:tuner, deck, cd.
Tehát mindet vezérelnie kellene elvileg.A rossz hír csak az, hogy nagyon ritka táv, ebay-en is csak utángyártottat találtam (illetve helyettesítőt).
Sok sikert a vadászathoz.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.