Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Üdvözlet Mindenkinek !
Még új vagyok itt , bár 15 éve hallgatom a zenét és igyekszem a számomra legszebb minőségben .
Nálam szeptember 19 -én cserélte a Démász az órát ... fekete nap !
A régi jó mechanikus órákat 10 év után cserélik !
Esély sincs másikat kérni , mint sem a digitálisat , ugyanis 2018. január 1 -ig az EU területén minden szolgáltatónak , minden fogyasztónál kötelező átállni a digitális fogyasztás mérésre .
Hogy mit csinál a rendszer hangjával ?
Majd mindenki meghallja ...
Az én rendszerem :
Philips 304 /Takács Jenő/ Telefunken csövekkel , Deltec Precision Audio elő-végfok , Altec 604-8G gyári hangdoboz .
Azért ez nekem nagy élményt nyújtott
Szeptember 19 -ig
Vége a zenének !
Azóta azon dolgozom , hogyan kapom vissza a hangomat !
Ha valakinek bármi tuti javaslata van , nagyon boldog lennék ...
Fontos : sok-sok dolgot kipróbáltam ... semmi eredmény .
Ezt egy sima szűrővel , bocsánat , nem lehet megoldani , sajnos .
A 2 millió körüli eszközök ... nem mindenki tudja kifizetni .
Várom szíves segítségeteket , köszönettel .

akkumulátor

Gyuri63
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: -3

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Gyuri63 »

Önmagamat kell idéznem...Hűha! Senkinek semmi tapasztalata? Pedig a mérőcsere folyik, és az EDF Démász hírleveléből az derül ki, hogy 3000 db ilyen okos mérőt fognak felszerelni... SFI

Üdvözlet Mindenkinek !
Még új vagyok itt , bár 15 éve hallgatom a zenét és igyekszem a számomra legszebb minőségben .
Nálam szeptember 19 -én cserélte a Démász az órát ... fekete nap !
A régi jó mechanikus órákat 10 év után cserélik !
Esély sincs másikat kérni , mint sem a digitálisat , ugyanis 2018. január 1 -ig az EU területén minden szolgáltatónak , minden fogyasztónál kötelező átállni a digitális fogyasztás mérésre .
Hogy mit csinál a rendszer hangjával ?
Majd mindenki meghallja ...
Az én rendszerem :
Philips 304 /Takács Jenő/ Telefunken csövekkel , Deltec Precision Audio elő-végfok , Altec 604-8G gyári hangdoboz .
Azért ez nekem nagy élményt nyújtott
Szeptember 19 -ig
Vége a zenének !
Azóta azon dolgozom , hogyan kapom vissza a hangomat !
Ha valakinek bármi tuti javaslata van , nagyon boldog lennék ...
Fontos : sok-sok dolgot kipróbáltam ... semmi eredmény .
Ezt egy sima szűrővel , bocsánat , nem lehet megoldani , sajnos .
A 2 millió körüli eszközök ... nem mindenki tudja kifizetni .
Várom szíves segítségeteket , köszönettel .

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Bocs, összekevertem az "okos" fogyasztásmérővel...

Jó is lenne,ha az lenne amerikai.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért odaát sem nyeretlen kétévesek ülnek a tervezőasztaloknál, hogy egy 25.000.- Euro-s erősítő hangját szándékosan lerontsák.
Bocs, összekevertem az "okos" fogyasztásmérővel...

Vendég

Hálózati szűrők

Made in Hungary... Korrekt termék, leszámítva, hogy a hangminőséget lerontja.

Made in USA...Korrekt termék, a hangminőséget nem rontja. A falból érkező sok szemét annál inkább. Ez pedig a nem kívánatos nagyfrekvenciás komponenseket szépen távol tartja, a nagyáramú terhelésnek pedig utat enged a fal felé.
Azért odaát sem nyeretlen kétévesek ülnek a tervezőasztaloknál, hogy egy 25.000.- Euro-s erősítő hangját szándékosan lerontsák. Hidd el, tudják, hogy mit és miért csinálnak. Nem ma kezdték a szakmát.

Vendég

Hálózati szűrők

Ez biztos valami Kínai csoda

Made in Hungary... Korrekt termék, leszámítva, hogy a hangminőséget lerontja.

Vendég

Hálózati szűrők

Nálunk is cserélik folyamatosan Dédász Tolna megye. Szerintem akkora mértékben nem negatív tényező, nem hallom hátrányát! Egyébként minden fogyasztónál meg fog ez valósulni!

A legtöbb áramszolgáltató még csak kísérleti jelleggel szerelt fel intelligens (digitális) mérőket. Kisfogyasztóknál szerintem csak úgy éri meg a szolgáltatóknak, ha megvárják a kötelező a cseréket (15 év). Személyes tapasztalatom nincs, az egymástól független elbeszélések alapján azt kell mondanom, szerencsémre. Belépő szinten nyilván nem veszélyes, a High End-et viszont úgyszólván megöli...

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Önmagamat kell idéznem...Hűha! Senkinek semmi tapasztalata? Pedig a mérőcsere folyik, és az EDF Démász hírleveléből az derül ki, hogy 3000 db ilyen okos mérőt fognak felszerelni... SFI

Nálunk is cserélik folyamatosan Dédász Tolna megye. Szerintem akkora mértékben nem negatív tényező, nem hallom hátrányát! Egyébként minden fogyasztónál meg fog ez valósulni!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Az Alces hálózai szűrő/elosztóknak teljesen mindegy, milyen villanyóra van előttük, ez nem befolyásolja a hangminőséget. A falban menő kábelek minősége, keresztmetszete is csak csekély mértékben. ((x))

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: SFI »

Üdvözletem! Egy ismerősöm mesélte, hogy nála lecserélték a villanyórát az új intelligens tipusú készülékre, és azóta "meghalt" a zene. Big fórumtárstól már érdeklődtem, hogy Ő hallott-e már erről a jelenségről, de nem volt a válasz. Itt is érdeklődöm, van-e valakinek a cserével kapcsolatos tapasztalata? Ha igen, akkor kérem ossza meg velünk. Köszönettel: SFI

Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 609

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Üdvözletem! Egy ismerősöm mesélte, hogy nála lecserélték a villanyórát az új intelligens tipusú készülékre, és azóta "meghalt" a zene. Big fórumtárstól már érdeklődtem, hogy Ő hallott-e már erről a jelenségről, de nem volt a válasz. Itt is érdeklődöm, van-e valakinek a cserével kapcsolatos tapasztalata? Ha igen, akkor kérem ossza meg velünk. Köszönettel: SFI

Nemrég hallottam vmit erről/ úgy rémlik / és ott is visszarakatták a régi hagyományos órát.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: SFI »

Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Ez készüléke, konstrukciója válogatja. Az én erősítőmben NINCS egy cm kábel sem a tápban, sem a jelutakban. A hálózati bemenete igen erősen védekezik a nagyfrekis összetevők, de még a DC ellen is. Az induló áramot több lépcsőben korlátozza.

Ez biztos valami Kínai csoda

Vendég

Hálózati szűrők

Ha leemeljük készülékeink tetejét (persze mindenki csak saját felelősségre), a legtöbb esetben azt láthatjuk, az AC-csatlakozótól a transzformátorig filléres, szűk keresztmetszetű, árnyékolatlan "tyúkbél" viszi az áramot. (Nagyjából hasonló a helyzet, mint a hangsugárzók belső kábelezésénél - dobozig akár sok-sok százezres (milliós) kábelköteg, dobozon belül pedig néhány forintos kábelecske.)
Ez a belső AC-kábel erősítőmnél kb. 40 cm-es, CD-játszómnál kb. 70 cm. A CD-nél egyszerű volt a megoldás, mert a trafó vezetékeit közvetlenül ráköthettem az AC-csatlakozóra (nem kevéssé lélegzett fel a zene). Erősítőmnél pedig Siltech (hát persze) kábellel hidaltam át a csatlakozó és transzformátorok közötti szakaszt.

Ez készüléke, konstrukciója válogatja. Az én erősítőmben NINCS egy cm kábel sem a tápban, sem a jelutakban. A hálózati bemenete igen erősen védekezik a nagyfrekis összetevők, de még a DC ellen is. Az induló áramot több lépcsőben korlátozza.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Big »

Na, annak az árnak még a fele sem

DIY-be írjak? Pl. jó minőségű elosztó, réz belsővel érdekelne, amin esetleg csak ki kell cserélni a kábelt.

Na így már egyértelműbb a dolog, vannak többen is a fórumon akik ilyesmivel is foglalkoznak, van aki gyárban készültet árul van aki DIY-t pl.: ATC, fapaci, fülelek, és talán néhai és ValhallA is, nézz körül hátha talász ár/érték arányban magadnak megfelelőt. Nagyon rendesek a srácok, biztosan kipróbálási lehetőséget is biztosítanak.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Persze, nagy tételben lehetne olcsóbb, csak hát ki akarna egy ilyen termékből több száz példányt raktározni és finanszírozni?

Ez a vevőket rohadtul nem érdekli.
Mi egyébként megtettük.

Erre mondják,hogy kereskedelem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11303
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

OK.
Egyébként ez is lehetne jóval olcsóbb,csak nem így,ahogy páran csinálják.
A szállítási költséget 10-15 USD-re lehetne kb levinni,ha konténerben lenne behozva.
Ha valaki 100 db-ot venne belőle,attól is bőven csökkenne az ár.
Az aki 115 USD-ért árulja,ő is keres rajta kb 20%-ot,tehát kb ennyit lehetne alkudni a gyártótól.

Persze, nagy tételben lehetne kicsit olcsóbb, csak hát ki akarna egy ilyen termékből több száz példányt raktározni és finanszírozni?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

A Bada természetesen nem olcsóbb, nem is erre értettem, hogy DE.

OK.
Egyébként ez is lehetne jóval olcsóbb,csak nem így,ahogy páran csinálják.
A szállítási költséget 10-15 USD-re lehetne kb levinni,ha konténerben lenne behozva.
Ha valaki 100 db-ot venne belőle,attól is bőven csökkenne az ár.
Az aki 115 USD-ért árulja,ő is keres rajta kb 20%-ot,tehát kb ennyit lehetne alkudni a gyártótól.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Ok,de az mitől olcsóbb?
Már mi sem kapnánk a Jungsonra ilyen jó árat.

A Bada természetesen nem olcsóbb, nem is erre értettem, hogy DE.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Mondom nézz be fapacihoz, beszélt ő valami olcsóbb szűrőnélküli elosztóról is, hátha csinált már.

Jövő héttől lesznek megvásárolhatóak.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Pedig de.

+ 60 USD szállítás

Ok,de az mitől olcsóbb?
Már mi sem kapnánk a Jungsonra ilyen jó árat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Ettől nem lesz olcsóbb egyik sem.l
Pedig de.
A Bada ára meg ennyi:115 USD

+ 60 USD szállítás

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Megtettem én is a próbát méghozzá kétféle módon. A már említett - villanyórától PS Audio PPP-ig kiépített Siltech AC-kábel - helyett a korábban használt "Roy-ösvényen" keresztül kötöttem be a PPP-t. Igen, nem kellett A-B vakteszt, mint ahogy ahhoz sem, hogy meghalljuk, mennyire pozitívan változik a hang, ha PPP-t az órával összekötő kb. 7 méter megfizethető árú Siltech kábel végére pluszban bekötünk egy újabb 1 méteres darabot a magasabb kategóriából. És persze az sem mindegy, milyen kábellel kötjük rá az "elméletben" stabil 230 V/50 Hz, tökéletes szinusz hullámot leadó szűrőnkre készülékeinket. A kábelek "hangja" közötti különbség pont annyira hallható, mint szűrő nélkül, csak persze mindaz magasabb minőségi szinten.

A linket az AC zavarok távolság függéséről fülelek már feltette párszor.
A PPP-t pontosítanám, abból sem jön ki tökéletes szinusz, és főleg nem stabilizált fesz. A zavarszintet és torzítás komponenseket csillapítja, a feszültség szintet a működés elvéből következően közelíti egy beállítható értékhez (a doboz alján keresztül egy pici poti).

Ennek egyenes következménye, a PPP után, kimenetére rakott kábel minősége is fontos, de mondhatnánk azt is, egy jó szinuszt nem illik elrontani egy gyenge AC kábellel.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: hosszu »

igen ezt ezt én is megléptem egy próba erejéig, nem kellett A-B vakteszttel vacakolni, a PPP nem tüntet el minden áramnyavaját amit bementén kap.

Megtettem én is a próbát méghozzá kétféle módon. A már említett - villanyórától PS Audio PPP-ig kiépített Siltech AC-kábel - helyett a korábban használt "Roy-ösvényen" keresztül kötöttem be a PPP-t. Igen, nem kellett A-B vakteszt, mint ahogy ahhoz sem, hogy meghalljuk, mennyire pozitívan változik a hang, ha PPP-t az órával összekötő kb. 7 méter megfizethető árú Siltech kábel végére pluszban bekötünk egy újabb 1 méteres darabot a magasabb kategóriából. És persze az sem mindegy, milyen kábellel kötjük rá az "elméletben" stabil 230 V/50 Hz, tökéletes szinusz hullámot leadó szűrőnkre készülékeinket. A kábelek "hangja" közötti különbség pont annyira hallható, mint szűrő nélkül, csak persze mindaz magasabb minőségi szinten.

...és még egy dolog, amin talán érdemes elgondolkozni. A hálózati szűrők ugyanúgy érzékenyek a mechanikus behatásokra, mint egyéb készülékeink. Sőt! Azt tapasztaltam a PPP "hangja" közel annyira hangolható állványok, alátétek segítségével, mint a CD-játszóm! Bár, miután régi barátomnál pusztán az AC-elosztó alatti (Naim) állványra tett különféle méretű, falvastagságú (rezonanciájú) alumínium darabokkal sikerült rendszerét a nekem tetsző (nyugodtabb, megfontoltabb, sokáig hallgatható) és a Neki kedvesebb (ritmusosabb, izgalmasabb) ellentétes hangúvá alakítani, már semmin sem csodálkozom - de ezt én is már csak félve és halkan mesélem el...

Egy kicsit más, de nem kevésbé fontos. Nézzétek meg a mellékelt ábrát

Mint látható, a különféle frekvenciájú zavaró jelek a hálózaton előbb-utóbb önmaguktól is csillapodnak. Az alacsonyabb frekvenciák hosszabb távon, a magasabbak pedig egyre rövidebb és rövidebb távon (s persze ezzel együtt azért keletkeznek újabb és újabb zavarok). Az ábra alapján talán látszik, mennyire értelmetlenek azon feltevések, mely szerint "Paksig kellene kiépíteni a speciális AC-kábelt", s látszik, mennyire fontosak az utolsó méterek, sőt, centiméterek.
Na de, mit is tekintünk utolsó szakasznak (centimétereknek)?
Készülékeinket bekötöttük a számunkra legjobb hangot produkáló AC-kábellel, s boldogan hátra dőlhetünk, hisz mindent megtettünk... vagy mégsem?

Ha leemeljük készülékeink tetejét (persze mindenki csak saját felelősségre), a legtöbb esetben azt láthatjuk, az AC-csatlakozótól a transzformátorig filléres, szűk keresztmetszetű, árnyékolatlan "tyúkbél" viszi az áramot. (Nagyjából hasonló a helyzet, mint a hangsugárzók belső kábelezésénél - dobozig akár sok-sok százezres (milliós) kábelköteg, dobozon belül pedig néhány forintos kábelecske.)
Ez a belső AC-kábel erősítőmnél kb. 40 cm-es, CD-játszómnál kb. 70 cm. A CD-nél egyszerű volt a megoldás, mert a trafó vezetékeit közvetlenül ráköthettem az AC-csatlakozóra (nem kevéssé lélegzett fel a zene). Erősítőmnél pedig Siltech (hát persze) kábellel hidaltam át a csatlakozó és transzformátorok közötti szakaszt.

Amennyiben tényleg a teljesen kiépített "Roy-ösvényben" gondolkodunk, akkor annak vége, a trafó kellene hogy legyen, aminek kiépítése persze nem egyszerű, de azt megtehetjük, hogy készülékeink AC-csatlakozójára ugyanazzal, vagy annak szerkezetével megegyező, de vékonyabb (könnyebben kezelhető) vezetékkel kötjük be a készülékek transzformátorait.
Az auditív nyereség nem csekély!
longkft.hu/audioblog/

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha van néhány perced átfutni ezt az oldalt, egy olyan elosztó/szűrőt ismerhetsz meg, amit már elég sok felhasználó használ nagy megelégedettséggel, és természetesen saját rendszeredben ki is próbálhatsz.
További info ITT (x)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”