Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati szűrők
-
Vendég
Hálózati szűrők
Köszönöm az együttérzést ...
Szívesen fizetek is érte , ha valaki megmondja mit kell tenni azért , hogy a digit villanyóra ne tegye tönkre a hangot .
Konkrétan mik azok a tünetek az "intelligens" kontra "ostoba" mérőóra esetében, amik "tönkreteszik a hangot"?
Hálózati szűrők
Sajnos nem. A Living Voice főnöke a saját bemutatótermében már évek óta erre kapcsol át, ha valamiért nincs jó hang a szokványos elektromos hálózattal:
(Igen, alul az a sok nagy doboz mind akksi:) )
Úgy tűnik, a hangminőségért a jövőben is egyre többet kell fizetni...
Köszönöm az együttérzést ...
Szívesen fizetek is érte , ha valaki megmondja mit kell tenni azért , hogy a digit villanyóra ne tegye tönkre a hangot .
Hálózati szűrők
Ez nagyon szomorú 36_2_18.gif
Rettegek a naptól, mikor majd hozzánk is jönnek felrakni az intelligencs mérőórát.
Ugyanis aznap meghal a zene ... :rasor:
Ennyire nem lesz mókás , mint a kis-figurák ...
Van valami kész terved erre , vagy ennyit tudsz segíteni ?
Köszönet !
Sajnos nem. A Living Voice főnöke a saját bemutatótermében már évek óta erre kapcsol át, ha valamiért nincs jó hang a szokványos elektromos hálózattal:
igen, ez több kWh teljesítményre elegendő kapacitás, viszont nagy hátrány, ezek inverterre táplálnak, de annak kimenő szinuszát megint nagyon macerás tisztára mosni.
Az elvem az, ha egy audió készülék úgyis DC tápokkal dolgozik, akkor azokat az aksiról DC-ben kell oda juttatni, persze az aksi feszültségét stabilizátoron át, és minden készülék külön aksiról, azon belül is külön a fő tápágak, elő-vég-digit
Hálózati szűrők
igen, ez több kWh teljesítményre elegendő kapacitás, viszont nagy hátrány, ezek inverterre táplálnak, de annak kimenő szinuszát megint nagyon macerás tisztára mosni.
Az elvem az, ha egy audió készülék úgyis DC tápokkal dolgozik, akkor azokat az aksiról DC-ben kell oda juttatni, persze az aksi feszültségét stabilizátoron át, és minden készülék külön aksiról, azon belül is külön a fő tápágak, elő-vég-digit
-
Vendég
Hálózati szűrők
Ezt egy sima szűrővel , bocsánat , nem lehet megoldani , sajnos .
Hálózati szűrők
Ez nagyon szomorú 36_2_18.gif
Rettegek a naptól, mikor majd hozzánk is jönnek felrakni az intelligencs mérőórát.
Ugyanis aznap meghal a zene ... :rasor:
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Köszönöm István !
Neked is az van a rendszered áramforrásaként ?
Beszéltem hozzáértőkkel ...
Sajnos brutál nagy helyigénye van , drága és egy idő után tönkre megy , az újabb sok-sok pénz .
Várom a további segítőkész és szíves válaszotokat , köszönet ...
semmi nincs ingyen,
Nekem csak a forrás készülékeim aksisak, a csöves mono-blokk az nem ideális aksihoz, (2x400W felvett teljesítmény) ahhoz aktív áramjavítóm van, PSaudió PPP.
Van több ismerősöm aki full aksiról üzemel, de ehhez D osztályú végfok szükséges, vagy inkább optimális.
Az aksik egyszerű zselés aksik nálam, nem brutális, kb 40óra használat után rakom fel a töltőket az aksira, de töltés alatt is változatlanul lehet hallgatni, észrevétlen a töltő üzemelése.
kb 4éve használom a mostani aksikat, de még egyiket sem kellett cserélni.
Hálózati szűrők
Köszönöm István !
Sajnos brutál nagy helyigénye van , drága és egy idő után tönkre megy , az újabb sok-sok pénz .
semmi nincs ingyen,
Nekem csak a forrás készülékeim aksisak, a csöves mono-blokk az nem ideális aksihoz, (2x400W felvett teljesítmény) ahhoz aktív áramjavítóm van, PSaudió PPP.
Van több ismerősöm aki full aksiról üzemel, de ehhez D osztályú végfok szükséges, vagy inkább optimális.
Az aksik egyszerű zselés aksik nálam, nem brutális, kb 40óra használat után rakom fel a töltőket az aksira, de töltés alatt is változatlanul lehet hallgatni, észrevétlen a töltő üzemelése.
kb 4éve használom a mostani aksikat, de még egyiket sem kellett cserélni.
Hálózati szűrők
akkumulátor
Köszönöm István !
Üdvözlet Mindenkinek !
Még új vagyok itt , bár 15 éve hallgatom a zenét és igyekszem a számomra legszebb minőségben .
Nálam szeptember 19 -én cserélte a Démász az órát ... fekete nap !
A régi jó mechanikus órákat 10 év után cserélik !
Esély sincs másikat kérni , mint sem a digitálisat , ugyanis 2018. január 1 -ig az EU területén minden szolgáltatónak , minden fogyasztónál kötelező átállni a digitális fogyasztás mérésre .
Hogy mit csinál a rendszer hangjával ?
Majd mindenki meghallja ...
Az én rendszerem :
Philips 304 /Takács Jenő/ Telefunken csövekkel , Deltec Precision Audio elő-végfok , Altec 604-8G gyári hangdoboz .
Azért ez nekem nagy élményt nyújtott
Szeptember 19 -ig
Vége a zenének !
Azóta azon dolgozom , hogyan kapom vissza a hangomat !
Ha valakinek bármi tuti javaslata van , nagyon boldog lennék ...
Fontos : sok-sok dolgot kipróbáltam ... semmi eredmény .
A 2 millió körüli eszközök ... nem mindenki tudja kifizetni .
Várom szíves segítségeteket , köszönettel .
akkumulátor
Hálózati szűrők
Üdvözlet Mindenkinek !
Még új vagyok itt , bár 15 éve hallgatom a zenét és igyekszem a számomra legszebb minőségben .
Esély sincs másikat kérni , mint sem a digitálisat , ugyanis 2018. január 1 -ig az EU területén minden szolgáltatónak , minden fogyasztónál kötelező átállni a digitális fogyasztás mérésre .
Az én rendszerem :
Philips 304 /Takács Jenő/ Telefunken csövekkel , Deltec Precision Audio elő-végfok , Altec 604-8G gyári hangdoboz .
Szeptember 19 -ig
Vége a zenének !
akkumulátor
Hálózati szűrők
Önmagamat kell idéznem...Hűha! Senkinek semmi tapasztalata? Pedig a mérőcsere folyik, és az EDF Démász hírleveléből az derül ki, hogy 3000 db ilyen okos mérőt fognak felszerelni... SFI
Üdvözlet Mindenkinek !
Az én rendszerem :
Szeptember 19 -ig
Vége a zenének !
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 823
Hálózati szűrők
Bocs, összekevertem az "okos" fogyasztásmérővel...
Jó is lenne,ha az lenne amerikai.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
-
Vendég
Hálózati szűrők
Azért odaát sem nyeretlen kétévesek ülnek a tervezőasztaloknál, hogy egy 25.000.- Euro-s erősítő hangját szándékosan lerontsák.
Bocs, összekevertem az "okos" fogyasztásmérővel...
-
Vendég
Hálózati szűrők
Made in Hungary... Korrekt termék, leszámítva, hogy a hangminőséget lerontja.
Made in USA...Korrekt termék, a hangminőséget nem rontja. A falból érkező sok szemét annál inkább. Ez pedig a nem kívánatos nagyfrekvenciás komponenseket szépen távol tartja, a nagyáramú terhelésnek pedig utat enged a fal felé.
Azért odaát sem nyeretlen kétévesek ülnek a tervezőasztaloknál, hogy egy 25.000.- Euro-s erősítő hangját szándékosan lerontsák. Hidd el, tudják, hogy mit és miért csinálnak. Nem ma kezdték a szakmát.
-
Vendég
Hálózati szűrők
Ez biztos valami Kínai csoda
Made in Hungary... Korrekt termék, leszámítva, hogy a hangminőséget lerontja.
-
Vendég
Hálózati szűrők
Nálunk is cserélik folyamatosan Dédász Tolna megye. Szerintem akkora mértékben nem negatív tényező, nem hallom hátrányát! Egyébként minden fogyasztónál meg fog ez valósulni!
A legtöbb áramszolgáltató még csak kísérleti jelleggel szerelt fel intelligens (digitális) mérőket. Kisfogyasztóknál szerintem csak úgy éri meg a szolgáltatóknak, ha megvárják a kötelező a cseréket (15 év). Személyes tapasztalatom nincs, az egymástól független elbeszélések alapján azt kell mondanom, szerencsémre. Belépő szinten nyilván nem veszélyes, a High End-et viszont úgyszólván megöli...
- JOE77
- Nincs visszaút

- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
Hálózati szűrők
Önmagamat kell idéznem...Hűha! Senkinek semmi tapasztalata? Pedig a mérőcsere folyik, és az EDF Démász hírleveléből az derül ki, hogy 3000 db ilyen okos mérőt fognak felszerelni... SFI
Nálunk is cserélik folyamatosan Dédász Tolna megye. Szerintem akkora mértékben nem negatív tényező, nem hallom hátrányát! Egyébként minden fogyasztónál meg fog ez valósulni!
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5347
Hálózati szűrők
Az Alces hálózai szűrő/elosztóknak teljesen mindegy, milyen villanyóra van előttük, ez nem befolyásolja a hangminőséget. A falban menő kábelek minősége, keresztmetszete is csak csekély mértékben. ((x))
Hálózati szűrők
Üdvözletem! Egy ismerősöm mesélte, hogy nála lecserélték a villanyórát az új intelligens tipusú készülékre, és azóta "meghalt" a zene. Big fórumtárstól már érdeklődtem, hogy Ő hallott-e már erről a jelenségről, de nem volt a válasz. Itt is érdeklődöm, van-e valakinek a cserével kapcsolatos tapasztalata? Ha igen, akkor kérem ossza meg velünk. Köszönettel: SFI
Michell Engineering, Analog Art, Benz Micro, ARC, Music Reference, Marantz, Conrad Johnson, Harmonic Technology, Transparent, B&W, Ponder Over
Üdvözletem! Egy ismerősöm mesélte, hogy nála lecserélték a villanyórát az új intelligens tipusú készülékre, és azóta "meghalt" a zene. Big fórumtárstól már érdeklődtem, hogy Ő hallott-e már erről a jelenségről, de nem volt a válasz. Itt is érdeklődöm, van-e valakinek a cserével kapcsolatos tapasztalata? Ha igen, akkor kérem ossza meg velünk. Köszönettel: SFI
Nemrég hallottam vmit erről/ úgy rémlik / és ott is visszarakatták a régi hagyományos órát.
Hálózati szűrők
Nemrég hallottam vmit erről/ úgy rémlik / és ott is visszarakatták a régi hagyományos órát.
Aurender - Marten Design
Hálózati szűrők
Michell Engineering, Analog Art, Benz Micro, ARC, Music Reference, Marantz, Conrad Johnson, Harmonic Technology, Transparent, B&W, Ponder Over
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Hálózati szűrők
Ez készüléke, konstrukciója válogatja. Az én erősítőmben NINCS egy cm kábel sem a tápban, sem a jelutakban. A hálózati bemenete igen erősen védekezik a nagyfrekis összetevők, de még a DC ellen is. Az induló áramot több lépcsőben korlátozza.
Ez biztos valami Kínai csoda
-
Vendég
Hálózati szűrők
Ha leemeljük készülékeink tetejét (persze mindenki csak saját felelősségre), a legtöbb esetben azt láthatjuk, az AC-csatlakozótól a transzformátorig filléres, szűk keresztmetszetű, árnyékolatlan "tyúkbél" viszi az áramot. (Nagyjából hasonló a helyzet, mint a hangsugárzók belső kábelezésénél - dobozig akár sok-sok százezres (milliós) kábelköteg, dobozon belül pedig néhány forintos kábelecske.)
Ez a belső AC-kábel erősítőmnél kb. 40 cm-es, CD-játszómnál kb. 70 cm. A CD-nél egyszerű volt a megoldás, mert a trafó vezetékeit közvetlenül ráköthettem az AC-csatlakozóra (nem kevéssé lélegzett fel a zene). Erősítőmnél pedig Siltech (hát persze) kábellel hidaltam át a csatlakozó és transzformátorok közötti szakaszt.
Ez készüléke, konstrukciója válogatja. Az én erősítőmben NINCS egy cm kábel sem a tápban, sem a jelutakban. A hálózati bemenete igen erősen védekezik a nagyfrekis összetevők, de még a DC ellen is. Az induló áramot több lépcsőben korlátozza.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Hálózati szűrők
Na, annak az árnak még a fele sem
DIY-be írjak? Pl. jó minőségű elosztó, réz belsővel érdekelne, amin esetleg csak ki kell cserélni a kábelt.
Na így már egyértelműbb a dolog, vannak többen is a fórumon akik ilyesmivel is foglalkoznak, van aki gyárban készültet árul van aki DIY-t pl.: ATC, fapaci, fülelek, és talán néhai és ValhallA is, nézz körül hátha talász ár/érték arányban magadnak megfelelőt. Nagyon rendesek a srácok, biztosan kipróbálási lehetőséget is biztosítanak.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Hálózati szűrők
Persze, nagy tételben lehetne olcsóbb, csak hát ki akarna egy ilyen termékből több száz példányt raktározni és finanszírozni?
Ez a vevőket rohadtul nem érdekli.
Mi egyébként megtettük.
Erre mondják,hogy kereskedelem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Hálózati szűrők
OK.
Egyébként ez is lehetne jóval olcsóbb,csak nem így,ahogy páran csinálják.
A szállítási költséget 10-15 USD-re lehetne kb levinni,ha konténerben lenne behozva.
Ha valaki 100 db-ot venne belőle,attól is bőven csökkenne az ár.
Az aki 115 USD-ért árulja,ő is keres rajta kb 20%-ot,tehát kb ennyit lehetne alkudni a gyártótól.
Persze, nagy tételben lehetne kicsit olcsóbb, csak hát ki akarna egy ilyen termékből több száz példányt raktározni és finanszírozni?