SoundMania írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:38
Rock60 írta: ↑2023.11.16., csüt. 16:53
tunerman írta: ↑2023.11.16., csüt. 16:06
Nagyjából az a helyzet a Kondo ezüstdrótokkal amit írsz, viszont az árfekvése miatt nem tud mindenki egyformán helyeselni
TJ.
Igazából nem is a Kondo - ra szerettem volna kihegyezni a témát...
Régóta foglalkoztat ez a kérdés, az ezüst drótokkal kapcsolatos - előnyeik melletti - negatív sztereotípiák, előítéletek.
Gyakorlati tapasztalatok érdekelnének, hogy X, Y típusú ezüst drót rosszul szerepelt Z rendszerben, vagy egy másikban is, a réz alternatívához képest.
Vagy olyan ezüst drót, amelyik ugyan alacsonyabb árfekvésű pl. a Kondo - nál, de mégis hozza azokat az előnyöket maradéktalanul, ami elvárható lenne tőle.
Érdekes lenne ugyan arról a drótról különböző véleményeket olvasni és
megpróbálni kideríteni, milyen komponensek okozhatják a tapasztalatok különbözőségét...
Ez egyszerű... Az összes többi egység hibája!
Szerinted Arcamok miértbszólnak vele sokkal jobban? Mert nem csinálnak nagyon kellemetlen hibákat a szerénységük mellett.
Ha a Vz nem jó, az leginkább nem az ő hibája lesz! A többit meg nehéz vele/egymással közös nevezőre hozni, mert mindenki csak komplett rendszereket ítél meg. Senki, vagy nagyon kevesen ismerik annyira a rendszerük elemeit, hogy bárkinek a beírása bármit kiderítsen.
Igen, jó ezüst kábellel sokkal jobban hallani a készülékek hibáit. Ugyanakkor a másik oldalról se feledkezzünk meg, hogy van, sőt nem is ritka a rossz ezüst. És igen, ahogy Zoli is írja, az olcsóbbakra elég jellemző. És ahogy írtam a rossz ezüst sokkal rosszabb, mint egy nem olyan jó réz. Nekem a következőkkel volt dolgom:
- HGC (kinai) ezüst a hificollective-ről
- Mundorf ezüst belső vezeték (hfc)
- Audio Note ezüst belső vezeték (hfc)
- Duelund ezüst belső vezeték (hfc)
- Van Den Hul MCS-1000 belső vezeték
- Neotech SOST-20 belső vezeték
- pénzverdei ezüsthuzal
- Godina korai ezüst belső vezeték
- Siltech G3 interconnect
- Siltech G6 táp
- Audio Note V interconnect
- Audio Note Vx interconnect
- saját gyártású ezüst ( analóg és digi interconnect, USB, hsngfalkábel, táp )
Ezekből amit jónak gondolok:
- saját
- Audio Note Vx
- Van Den Hul MCS-1000 (enyhén technicista, de még jó)
- Siltech G6 (legalábbis tápnak)
Ami kicsit hibás, de tűrhető:
- Audio Note V
- Audio Note belső
- Duelund
- Mundorf
A többi meg nagyon nem ok. Van, amivel kifejezetten fárasztó lesz a hang akkor is, ha a készülékekkel minden rendben van. ( tudtommal a mostani Godina már nem olyan, mint amivel találkoztam, hanem jó )
Ezeket nagyjàból ugyanazon rendszerben próbáltam.