Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Akinek nem gyári szerelésű a hangszóró-csatija - bármilyen márkájú is legyen - annak érdemes kipróbálni a nélkül is, ha a kábel nem ezer szálas.
Meglepő, hogy mennyivel jobb úgy.
Ez nem hiszem, hogy rendszerfüggő lenne.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Alon írta:
2023.11.09., csüt. 14:50
Shimano írta:
2023.11.09., csüt. 13:37
Alon írta:
2023.11.09., csüt. 13:24

Értem. Mit hallottál ezzel a dugóval? jöhet privátban is.
A csupasz bekötés után egy steril,élettelen és testetlen hangot.Kb mintha levette volna a kábelhang felét,főleg az alsót.
Nekem ilyen dugók vannak a kábelemen, de ettől még nem szól sterilen, élettelenül és testetlenül a rendszer. :)
Lehet ez is kábelfüggő, hogy hová mi illik, és csatikból sincs univerzális, mindenhová, és mindenkinek jó. Vagy csak az elvárások mások, ill. ki tudja ki mit ért a fogalmak alatt, hol van a toleranciaszint. ;) Épp ezért tényleg csak személyes próba alapján érdemes bármit is vásárolni, ha lehet.
Hidd el sokkal jobb a Furutech mint régebben is mondtam neked ….ezekkel a kácsás csatival volt nálam kábel kipróbálásra de a Furutech még a legolcsóbb villàval is sokkal tisztább és jobb hangot csinált mint a kácsás csati a térről nem is beszélve…😃😃
"Az igazi barát szemből támad."

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: p.zoli 73 »

Köszi a tippet mindenképpen megnézem , hogy meglazult-e . Nem szoktam ezt szerelés után próbálgatni . :smile53:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Shimano »

p.zoli 73 írta:
2023.11.09., csüt. 14:19

Nem vagyunk egy véleményen , de nem gond ez . Jelenleg is a Viablue TS van használatban . A "repedős" kácsás dugó egyáltalán nem volt masszívabb - a fekete és a víztiszta sem , hangban szerintem laposabb ( mondhatjuk lineárisnak is ) . Ebben sem vagyunk egyformák , még szerencse , hogy tonnaszámra gyártják őket több típusban is .
Nem is kell az egy vélemény,unalmas lenne úgy az élet. :D De nem azt írtad hogy furu villa és dugód van,vagy az más kábelen feszül?A repedős kácsást én,főleg így a "tunning" után jobban megtudom húzni,mint azt a viablue ts-t azzal a nyamvadt vékony és könnyen is hajló imbusszal,(nem is értem hogy miért nem lehet legalább 1.5-ös fejet rakni a csavarokra gondolkodik.gif ),de ha úgy érzed hogy jó,használd. :smile32: Időnként azért húzz utána,mert az tuti hogy ereszteni fog.

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó

36_1_11.gif
Rock60 írta:
2023.11.09., csüt. 14:22
Shimano írta:

A csupasz bekötés után egy steril,élettelen és testetlen hangot.Kb mintha levette volna a kábelhang felét,főleg az alsót.
Nem kérdés - legalább is számomra - hogy ha a kábel szerkezete lehetővé teszi, akkor csupaszon a legjobb a hangja.
Ha az én hangfalkábelemen nem lenne gyárilag dugó, biztosan nem tennék rá, semmilyet.
36_1_11.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:

Nem kérdés - legalább is számomra - hogy a kábelnek dugó nélkül, csupaszon a legjobb a hangja.
Ha az én hangfalkábelemen nem lenne gyárilag dugó, biztosan nem tennék rá, semmilyet.
Ha egy esetleges eladásban nem lenne hátráltató tényező, még ezeket a gyári dugókat is levágnám.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.11.09., csüt. 14:27-kor.

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
2023.11.09., csüt. 12:59
p.zoli 73 írta:
2023.11.09., csüt. 12:24
Hát a Viablue TS szerintem sem hangban sem masszívságban nem egy kategória a "repedős" kácsás banándugóval . gondolkodik.gif
Volt már ilyen dugód?Egy vékony,(a méret most nem ugrik be) imbusz kell hozzá,de még azzal is könnyen megszakíthatók a csavarok,a dugók meg olyan rugalmatlanok,hogy szinte kalapálni kell a terminálokba.Köszi,de ez nekem nem minőség,bármennyire is annak tűnik ránézésre.
Az említett csatikkal a fő gondom az,hogy nem lehet rendesen meghúzni a csavarokat,mert vagy megszakadnak,vagy olyan gyengén tartanak,hogy két három hetente utána lehet húzni,nekem ez sem minőség.
Nem vagyunk egy véleményen , de nem gond ez . Jelenleg is a Viablue TS van használatban . A "repedős" kácsás dugó egyáltalán nem volt masszívabb - a fekete és a víztiszta sem , hangban szerintem laposabb ( mondhatjuk lineárisnak is ) . Ebben sem vagyunk egyformák , még szerencse , hogy tonnaszámra gyártják őket több típusban is .

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Alon írta:
2023.11.09., csüt. 13:24
Shimano írta:
2023.11.09., csüt. 13:01
Alon írta:
2023.11.09., csüt. 12:36

A Kácsa BP6220G szerintem elég jó csati. Érdekes, hogy ennyi dugó kipróbálásával sem hallottál lényegi változást. Ez egyébként nem feltétlen rossz. Néha az is elég, ha egy csatlakozó nem ront a hangon, cserébe stabil kapcsolatot biztosít, és jól szerelhető.
Hallottam,csak nem tetszett.A törős kácsás dugót nem hallom,viszont 6220-at igen ha ráteszem a kábelre,és én nem dugóhangot akarok hallgatni.
Értem. Mit hallottál ezzel a dugóval? jöhet privátban is.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Alon írta:
2023.11.09., csüt. 12:36
Shimano írta:
2023.11.09., csüt. 11:29
Kipróbálom ezt a furu banánt,most már kíváncsi vagyok rá,benne is van a blackfrájdéj :D kínálatban a kácsánál,majd akkor.Amikben miket az utóbbi időkben próbáltam,aq sg 100,kácsa bp 6220g,és a viablue ts,én nem hallottam semmi olyan pluszt,ami megérte volna a váltást az olcsóbb kácsástól,el is adtam mindet.Meg az sem tetszett bennük hogy olyan nyamvadtul gyenge csavarok voltak bennük,amiket meg sem mertem rendesen húzni.
A linkelt furu villa is jónak tűnik,még az is lehet egy opció, gondolkodik.gif csak ne szólna így is számomra jól a rendszer,mert ez kissé lanyhítja az inspirációt,de egyszer élünk alapon,és miért is ne,így is kipróbálom. ;)
A Kácsa BP6220G szerintem elég jó csati. Érdekes, hogy ennyi dugó kipróbálásával sem hallottál lényegi változást. Ez egyébként nem feltétlen rossz. Néha az is elég, ha egy csatlakozó nem ront a hangon, cserébe stabil kapcsolatot biztosít, és jól szerelhető.
Hallottam,csak nem tetszett.A törős kácsás dugót nem hallom,viszont 6220-at igen ha ráteszem a kábelre,és én nem dugóhangot akarok hallgatni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

p.zoli 73 írta:
2023.11.09., csüt. 12:24
Hát a Viablue TS szerintem sem hangban sem masszívságban nem egy kategória a "repedős" kácsás banándugóval . gondolkodik.gif
Volt már ilyen dugód?Egy vékony,(a méret most nem ugrik be) imbusz kell hozzá,de még azzal is könnyen megszakíthatók a csavarok,a dugók meg olyan rugalmatlanok,hogy szinte kalapálni kell a terminálokba.Köszi,de ez nekem nem minőség,bármennyire is annak tűnik ránézésre.
Az említett csatikkal a fő gondom az,hogy nem lehet rendesen meghúzni a csavarokat,mert vagy megszakadnak,vagy olyan gyengén tartanak,hogy két három hetente utána lehet húzni,nekem ez sem minőség.

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kipróbálom ezt a furu banánt,most már kíváncsi vagyok rá,benne is van a blackfrájdéj :D kínálatban a kácsánál,majd akkor.Amikben miket az utóbbi időkben próbáltam,aq sg 100,kácsa bp 6220g,és a viablue ts,én nem hallottam semmi olyan pluszt,ami megérte volna a váltást az olcsóbb kácsástól,el is adtam mindet.Meg az sem tetszett bennük hogy olyan nyamvadtul gyenge csavarok voltak bennük,amiket meg sem mertem rendesen húzni.
A linkelt furu villa is jónak tűnik,még az is lehet egy opció, gondolkodik.gif csak ne szólna így is számomra jól a rendszer,mert ez kissé lanyhítja az inspirációt,de egyszer élünk alapon,és miért is ne,így is kipróbálom. ;)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

nemtomm írta:
2023.11.08., szer. 21:30
zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 18:44
Shimano írta:
2023.11.08., szer. 12:48
Egy tipp ezeknek a csatiknak a törésvédelmére.Régóta használok ilyeneket,és bizony többször törtek már a műanyag burkolatok rajtuk.A megoldás az hogy egy megfelelő méretű gyorskötözőt meghúzunk a két csavar közt,aztán ezt beitatjuk pillanat ragasztóval.Nem szép,de olyan erős lesz,hogy a törés kizárt ez után.Egynél kipróbáltam azt hogy csontra amennyire bírtam meghúztam a csavarokat imbuszkulcsal,és bírta.A törötteket is lehet így gyógyítani,nem kell kidobni.
BP-6201BG-bfa-banandugo.jpg
Ez valóban praktikus ötlet! :smile32:
Biztos van akinek segít. Természetesen én is törtem már el nem egy ilyen dugót, szerintem ez már konstrunkciós hiba. Én is kidobtam őket, és feljebb léptem erre:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... -banandugo
Precíz kivitelű, jól szerelhető, és a hangra gyakorolt hatása is egyértelműen pozitív.
Az árkülönbözet bőven megéri a Kácsáshoz képest.
Mi az, hogy ha bejáródik akkor sokkal jobb mint a villa de mint mindennél van ennél jobb is a pl Furutech 202g vagy a 212g de innen már a csillagos ég a határ csak a pénztárca szabhat határt ….egy biztos a minőségi csatlakozókat meghálálja a rendszer 🤩🤩😀😀
Bizony meghálálja!
Nálam az erősítő oldalon villa van, mert csak azt fogad, szeretem, mert stabil, egész pontosan ilyen.:https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... zoro-villa
A hangsugárzó oldalon van ez a banándugó. Persze, határ a csillagos ég, de nálam azért esett erre a dugóra, és villára a választás, mert a hanfalkábelem egy elég speciális szerkezetű, és ezeket lehetett rá legjobban, legstabilabban felszerelni.
Bevallom, korábban, például a lentebb Shimano által említett Kácsás dugóval, és hozzá hasonlókkal nem sokat tudtam kezdeni hangilag. Én azzal a kategóriával nem hallottam, tapasztaltam semmit. Viszont az említett Furutech dugó és villa, nagy meglepetésemre jól hallható, és pozitív változást eredményezett.
Feltételezem, a dragább csatlakozóknál ez még markánsabban jelentkezik. Akár drágábbat is bevállaltam volna, mikor a fent említetteket vettem, de az én kábelemre, szerelhetőségi okokból ezt javasolták.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 18:44
Shimano írta:
Egy tipp ezeknek a csatiknak a törésvédelmére.Régóta használok ilyeneket,és bizony többször törtek már a műanyag burkolatok rajtuk.A megoldás az hogy egy megfelelő méretű gyorskötözőt meghúzunk a két csavar közt,aztán ezt beitatjuk pillanat ragasztóval.Nem szép,de olyan erős lesz,hogy a törés kizárt ez után.Egynél kipróbáltam azt hogy csontra amennyire bírtam meghúztam a csavarokat imbuszkulcsal,és bírta.A törötteket is lehet így gyógyítani,nem kell kidobni.
Biztos van akinek segít. Természetesen én is törtem már el nem egy ilyen dugót, szerintem ez már konstrunkciós hiba. Én is kidobtam őket, és feljebb léptem erre:
Precíz kivitelű, jól szerelhető, és a hangra gyakorolt hatása is egyértelműen pozitív.
Mi az, hogy ha bejáródik akkor sokkal jobb mint a villa de mint mindennél van ennél jobb is a pl Furutech 202g vagy a 212g de innen már a csillagos ég a határ csak a pénztárca szabhat határt ….egy biztos a minőségi csatlakozókat meghálálja a rendszer 🤩🤩😀😀

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2023.11.08., szer. 19:01
Ha már ajánlás,akkor nekem ez tetszik leginkább,sajna nálunk nem elérhető.Réz,ezüst,arany és ródium bevonattal készül,és 30 dolcsi körül van egy négyes szett.
viborg_001.jpg
Azért ez olyan bosszantó. Számtalan ilyen dolgot tudnék említeni, ami nem is egy drága valami, sokak ácsingóznak rá, de idehaza nem kapható.
Lásdd a lemezjatszók topik témáját, a L'art du son lemezmosó folyadékot, ugyanez a helyzet azzal is.
A feleségem hobbija a patchwork(foltvarrás), annak is rengeteg a kütyüigénye, akárcsak a miénknek, és folyton bosszankodik(a hobbitársnőivel együtt), hogy filléres vackok, baromira tudnak hiányozni, de nem tudnak mit csinálni, mert rengeteg, néha alapvető eszkőz, alkatrész idehaza nem elérhető.
Külhonból meg lehetne rendelni, de nem éri meg, mert tényleg filléres vackokról van szó.
Nem is értem, hogy minket miért kerül el sokminden. gondolkodik.gif
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Ha már ajánlás,akkor nekem ez tetszik leginkább,sajna nálunk nem elérhető.Réz,ezüst,arany és ródium bevonattal készül,és 30 dolcsi körül van egy négyes szett.
viborg_001.jpg
viborg_001.jpg (15.78 KiB) Megtekintve 1128 alkalommal

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

nemtomm írta:
2023.11.08., szer. 17:10
Shimano írta:
Simán kidobtam őket...nem pepecseltem velük vettem helyettük ilyet..

Kód: Egész kijelölése

https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furutech-fp-201g-hangszoro-villa
amit sokkal jobb fel lehet szerelni nem kell rá vigyázni és ráadásul a hang is jobb lett tőle...
Már nem veszek ilyet nem ér annyit, hogy utána kuka....
Megértem,viszont elég jó hangú ez a csati,nekem pl jobban bejön ez mint sok más amit eddig próbáltam.Ennél legalább nem kell félni hogy megszakad a menet,ellentétben sok más típussal.Ez egyébként attól törik leginkább ha a blankolatlan kábel részt a hátsó csavarral túlhúzzuk,főleg ha merev a kábel,de ez sem gond ha meg van erősítve.
Jó,és lehet jobb is lehet az a villa is amit mutattál,de az sem használható mindenhol,van ahová banán kell.
De ez csak egy tipp volt a részemről,eszembe ötlött,kipróbáltam,és működik,még a törött csatiknál is.Gondoltam megosztom,kb ennyi. ;) Pár perc munka,és szinte O a pénzmag ráfordítás.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Shimano írta:
Simán kidobtam őket...nem pepecseltem velük vettem helyettük ilyet..

Kód: Egész kijelölése

https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furutech-fp-201g-hangszoro-villa
amit sokkal jobb fel lehet szerelni nem kell rá vigyázni és ráadásul a hang is jobb lett tőle...
Már nem veszek ilyet nem ér annyit, hogy utána kuka....

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

BP-6201BG-bfa-banandugo.jpg (46.02 KiB) Megtekintve 1065 alkalommal

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pjm »

Köszi mindenkinek a segítséget!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

dixie-chicken írta:
2023.11.06., hétf. 14:30
fülelek írta:
2023.11.05., vas. 16:46
A D300S nem hangszórókábel, hanem koaxiális készülék összekötő kábel, de használják hangszórókábelként is, de akkor csak a belső eret kell használni (azaz egy oldalra két kábel szükséges, és az árnyékolásokat meg le kell kötni víz vagy gázcsőhöz és nem az erősítőhöz. A Magnum a D352 nagyobb keresztmetszetű verziója, sosem volt sikeres, a D352 (szerintem is) jobb nála és olcsóbb is. A Revolution és a Revelation is egy jól hallható előrelépés ezekhez képest, de csak akkor, ha hozzáértő kezek végzik a csatlakozó szerelését.
pjm írta:
2023.11.05., vas. 13:07
Üdv urak!
Meg tudja valaki nekem mondani, hogy viszonyul egy Van den Hul D300S mondjuk egy D352-höz vagy Magnumhoz képest hangilag?
kersed meg @sütemenyx-et,neki van egy kb 2x5m VDH D300S kábelpárosa,használaton kivüli,ha minden igaz úgy van szerelve ahogyan @fülelek mondja...ha jócskán visszalapozol,vannak feltöltött képek is az adott példányrol (talán ?)...

puding próbája,az evés....
Igen van, el lehet vinni próbálni.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10971
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Rock60 írta:
2023.11.07., kedd 07:42
Te hogy mondanád ? Mit csinálnak a csatlakozók, forrasztások, hogy valóban jobban szólnak, ha egy ideje nem buzerálták őket ?
Én azt szoktam mondani, hogy lenyugszanak. Nem tudom, fizikailag mi zajlik a háttérben, de a jelenségnek van hallható hatása.

Rock60
Őslakos
Őslakos

fapaci írta:
2023.11.07., kedd 07:26
Rock60 írta:
2023.11.05., vas. 22:12
Beállnak az elektronok, vagy valami ilyesmi... :D
Elég csúnya baleset lenne, ha beállnának. De most, hogy a magyar származású Nobel-díjas Krausz Ferenc kutatási eredményei lehetővé tették az elektronok alapos vizsgálatát, talán néhány HiFi-s rejtélyre is fény derül.
Ok, nem tudom, mi a helyes kifejezés. gondolkodik.gif
Te hogy mondanád ?

Mit csinálnak a csatlakozók, forrasztások, hogy valóban jobban szólnak, ha egy ideje nem buzerálták őket ?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10971
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Rock60 írta:
2023.11.05., vas. 22:12
Beállnak az elektronok, vagy valami ilyesmi... :D
Elég csúnya baleset lenne, ha beállnának. De most, hogy a magyar származású Nobel-díjas Krausz Ferenc kutatási eredményei lehetővé tették az elektronok alapos vizsgálatát, talán néhány HiFi-s rejtélyre is fény derül.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”