Ja. Ezek mennek. Meg a bárányfelhők...asebestyen írta: ↑2023.11.17., pén. 13:29Itt már annyian megmondtak mindent... etc a végtelenbe és egy kicsit tovább.

Ja. Ezek mennek. Meg a bárányfelhők...asebestyen írta: ↑2023.11.17., pén. 13:29Itt már annyian megmondtak mindent... etc a végtelenbe és egy kicsit tovább.
Nemcsak az atomok típusa számít, valóban.Aszpirin írta: ↑2023.11.17., pén. 12:51Érdekes módon az eddigi legrosszabb ditiális kábelem egy fullezüst vezetőjű(nek modnott), harisnyázot DIY SP/DIF kábel volt (sértődés elkerülése miatt nem írom be a készítőjét). Addig nem is hittem, hogy egy digitális kábel is bele tud szólni a rendszer hangjába, amíg ezt be nem tettem, és haza nem vágta totál a hangot.
Ugyanakkor az eddigi legmarkénsabb pozitív változást hozó fejhallgatókábelem is fullezüst vezetőjű volt (ezt már megnevezem: a Kácsás ezüst fejhallgatókábel, HD650-hez), ezért hajlok arra, hogy nem csak az anyag számít (of course).
Amit mondott, igaz. Viszont más a helyzet réz és ezüst esetén.
Most mi a helyzet, avval , amit Fülelek mondott ?
Wireworld Starlight 8-at váltott. Minden paraméterben jobb. Részletező, de a magas tartománya nem bántó. Egységes megszólalás, nem húz a magasba. Én próbára javaslom, úgyis ott dől el minden. Még talán annyi hogy elég sok bejáratás kell neki szerintem.
Milyen usb kábelt váltott le? Miben lett jobb mint a régi?Tctronic írta: ↑2023.11.17., pén. 09:59Ha jól tudom már az én USB kábelem is ilyen.sutemenyx írta: ↑2023.11.17., pén. 09:27.....
- 3N kristályfúziós ezüst
- dupla rétegű, természetes, színezetlen, vegyszerezetlen pamut szigetelés, vagy pedig PTFE szigetelés
- 0.6mm vagy 1.0mm átmérőjű vezetőerek
- a szerkezet analóg vagy digitális interconnect kábelnél hármasfonat: 1ér melegpont, 2ér hidegpont
- a szerkezet hangfal kábelnél szintén hármasfonat, de minden pólusra egy komplett hármasfonat van, tehát 1pár hangfalhoz 4db hármasfonat
- a szerkezet USB kábelnél négyesfonat
Az interconnect és USB kábeleken általában van még egy réteg plusz pamutszigetelés, de inkább csak esztétikai szempontból. Tervben van az is, hogy kipróbálom külső vagy köztes köpenynek a carbon szálas kígyóbőrt, ugyanis az remekül vezet, így aztán árnyékoló réteg szerepét is be tudja tölteni.
Ha jól tudom már az én USB kábelem is ilyen.sutemenyx írta: ↑2023.11.17., pén. 09:27.....
- dupla rétegű, természetes, színezetlen, vegyszerezetlen pamut szigetelés, vagy pedig PTFE szigetelés
- 0.6mm vagy 1.0mm átmérőjű vezetőerek
- a szerkezet analóg vagy digitális interconnect kábelnél hármasfonat: 1ér melegpont, 2ér hidegpont
- a szerkezet hangfal kábelnél szintén hármasfonat, de minden pólusra egy komplett hármasfonat van, tehát 1pár hangfalhoz 4db hármasfonat
- a szerkezet USB kábelnél négyesfonat
Az interconnect és USB kábeleken általában van még egy réteg plusz pamutszigetelés, de inkább csak esztétikai szempontból. Tervben van az is, hogy kipróbálom külső vagy köztes köpenynek a carbon szálas kígyóbőrt, ugyanis az remekül vezet, így aztán árnyékoló réteg szerepét is be tudja tölteni.
Nagyjából mindenre, ami publikus. Alapanyag, szerkezet, keresztmetszet, szigetelés, stb.
Ezért írtam, hogy lehet. Lehet, hogy meghallanám, de nem tervezem biztosítékok cserélgetését.Rock60 írta: ↑2023.11.16., csüt. 23:05Nem arra gondoltam, hogy hirtelen a semmitől megváltozott volna erről a kérdésről a véleményed.
Hanem az új kábelek nyújtotta jobb hang, nagyobb felbontás hatására, már a biztosítékok hangja közti különbség is felszínre tud jutni, amit ha most meghallanál, már talán másképp látnád a jelentőségét.
Az Emanation drótok itt:Rock60 írta: ↑2023.11.16., csüt. 23:11Kösz a tippet !new_dualcs5000 írta: ↑2023.11.16., csüt. 22:28Jó ideje hallgatom a zenét Emanation ezüst kábeleivel, a "szokásos" ezüst-kábel-hang hibák (sziszegés, keménység, stb.) érzékelése nélkül. Magyar gyártó. Megfizethető termék, támogatással.
Megpróbáltam utánakutakodni, de csak kreatint és púdert találtam ezen a néven...![]()
A phonóból már én is kivágtam az üveget.SoundMania írta: ↑2023.11.16., csüt. 21:50
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha tudnátok milyen a bizti nélküli hang, nem imádnátok ennyire a drága biztiket!
Kösz a tippet !new_dualcs5000 írta: ↑2023.11.16., csüt. 22:28Jó ideje hallgatom a zenét Emanation ezüst kábeleivel, a "szokásos" ezüst-kábel-hang hibák (sziszegés, keménység, stb.) érzékelése nélkül. Magyar gyártó. Megfizethető termék, támogatással.
Nem arra gondoltam, hogy hirtelen a semmitől megváltozott volna erről a kérdésről a véleményed.
Ezüstbányám valóban nincs. Alapanyag az 3N ezüst. A hány fokon hevítést meg varjúmájjal kenegetést valóban nem érdemes megkérdezni, de a lényeg az, hogy történik vele egy rendes fizikai behatás, amitől megváltozik az anyagszerkezet, egyesülnek a kristályhatárok, így kvázi olyan lesz az anyag mintha öntött lenne. Ez a tulajdonsàg -hogy mennyire töredezett az anyag- különbözteti meg leginkább a jó hangú ezüstöt a nem jó hangútól. Nem árulok el ennél többet, utána lehet járni fém megmunkálás témakörben az interneten.pali923 írta: ↑2023.11.16., csüt. 22:29Valószínűleg az a legérdekesebb, hogy mi volt az alapanyag. Feltételezem, hogy nincs ezüstbányád, de azt is el tudom képzelni, hogy nem te húztad a drótot valamilyen ezüsttömbből.![]()
Hogy aztán hány fokon hevítetted, miközben varjúhájjal kenegetted, azt már nem merjük megkérdezni.![]()
Otthon, persze.SoundMania írta: ↑2023.11.16., csüt. 21:42
Könnyen hallgattál nála zenét. Ő előtte megcsinálta hozzá a "hifizést". :)
De szerintem ahhoz kell egy kicsit hifizni, hogy aztán nyugodtan leülhess sokat zenét hallgatni, akkor már hifizés nélkül.
Valószínűleg az a legérdekesebb, hogy mi volt az alapanyag. Feltételezem, hogy nincs ezüstbányád, de azt is el tudom képzelni, hogy nem te húztad a drótot valamilyen ezüsttömbből.
Nemtudom, melyik részére vagy kíváncsi?
Úgy három éve vettem egy Furutech biztosítékot az akkori végerősítőmbe(Conrad Johnson MF-2250). Hosszas tesztelgetés után sem jutottam vele semmire, ha megfeszültem, akkor sem tudtam megfigyelni semmit.