Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati szűrők
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11303
- Kapcsolat:
Hálózati szűrők
én továbbra is az aksi megoldás felé érvelek, ha nem akarsz DC-kkel bemenni a készülékekbe, akkor egy ilyen inverter jó lehet, PC-s szünetmentesek audio célra nem jók.
http://www.conrad.hu...ucts&pid=510549
Tudom, hogy az akkus táplálás híve vagy, én is megtapasztaltam az előnyeit, de nem tartom a minden körülmények között legjobb megoldásnak. Kis fogyasztású digitális és analóg eszközöknél sem volt számomra egyértelmű az akkus hangzás fölénye, inkább csak másnak mondanám. Egyszerű kapcsolóüzemű tápegységekhez képest egyértelműen jobb a produkció, de egy komolyabb lineáris tápellátás szintjét nem éri el (3 rendszerben tapasztaltam ugyanezt). Nagyobb étvágyú készülékeknél, végerősítőknél pedig szerintem még inkább problémás a helyzet, bár ezt nem volt lehetőségem eddig kipróbálni, csak kis D osztályú példányoknál, ahol ugyanaz volt a benyomásom, mint a DAC-oknál, lejátszóknál, előerősítőknél. Továbbá szerintem anyagilag is kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a teljes rendszert akkukról lássák el energiával. Egy mezei, jellemzően 250-400 Wh fogyasztású rendszert akkukkal, töltőkkel, pufferekkel felszerelni több százezer Ft. Persze van, aki egy tápkábelért is többet fizet, én nem tartozom közéjük.
Egyébként a vázolt mérőóra csere más országokban is zajlik és bár többen is jelezték, hogy megváltozott a hangzást, nem olyan negatív a megítélés, mint elkeseredett fórumtársunk beszámolójában. Műszakilag sem tartom megalapozottnak a drámát, hiszen az új óráknál igazából csak a mérésben, adatfeldolgozásban van különbség, az erősáramú részek lényegében nem változnak. Persze azt nem állítom, hogy nem lesz hallható hatása, de szerintem akkora változást nem fog hozni, hogy emiatt le kelljen szoknunk a zenehallgatásról.
Nos , kedves Zenebarát
Ez az én keserves tapasztalatom a digitális villanyóráról , sajnos a sajátomról
Ennyit a segítőkész és nagytudású "zenebarátokról" , amint azt itt lehet olvsani ...
Keresem a megoldást , ha megtaláltam jelentkezem .
Addig is zárom soraim .
Üdvözlet
én továbbra is az aksi megoldás felé érvelek, ha nem akarsz DC-kkel bemenni a készülékekbe, akkor egy ilyen inverter jó lehet, PC-s szünetmentesek audio célra nem jók.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=510549
Hálózati szűrők
Nos , kedves Zenebarát
Ennyit a segítőkész és nagytudású "zenebarátokról" , amint azt itt lehet olvsani ...
Addig is zárom soraim .
Üdvözlet
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=510549
Hálózati szűrők
Önmagamat kell idéznem...Hűha! Senkinek semmi tapasztalata? Pedig a mérőcsere folyik, és az EDF Démász hírleveléből az derül ki, hogy 3000 db ilyen okos mérőt fognak felszerelni... SFI
Nos , kedves Zenebarát
Addig is zárom soraim .
Üdvözlet
Hálózati szűrők
Nagy a valószínűsége, hogy a történtek tudatában, HA visszaállítanák az eredeti "komponenst", sem lenne ugyanaz a hang már soha.
Emberek azért hogy a villanyóra hangja hatással van a hifire... keressük már másban az esetleges problémát
Ez kb. mintha a routereket cserélnénk a hálózati zenelejátszásnál mert a Netgear sokkal teresebb mint a Dlink.
Persze ez csak az én meglátásom, ettől még lehet hogy jelen kontextusban én vagyok a Sith lovag. DE nem ezen veszik el a minőségi zenehallgatás élménye az 100%.
Nem hallgattam még Hálózati Zenelejátszóról zenét , nem tudom milyen
Te hallottad már a két villanyóra közötti különbséget ?
A héten egy nagy tiszteletben tartott zenebarátnál is cserélték az órát .
Nagyon sokan ismerik az országban és nagyon sokan tisztelik a tudása és az emberi magatartása végett .
Igaz , Ő nem fórumozik , pontosan az olyan hozzáállású emberek miatt , mint a 'SEX' ...
Talán jól is teszi .
Én ide segítségért bátorkodtam fordulni és nem gúnyolódásért .
Azért egy 'elite group' is a saját problámájával foglalkozzon és ne a másik szex -hez való viszonyával ...
Ez nem az a hely , ahol a szex a téma .
Meggyőződésem , hogy a hálózati lejátszódat nem fogja zavarni a digit villanyóra .
Hálózati szűrők
A múltkor is írtad, van egy komoly ellenszere ezen felettébb nagy horderejű problémáknak, mely nem más, mint a SEX.
Akkor sok-sok szex és rendben lesz minden probléma az életünkben
Nekem jelenleg ez a legnagyobb problémám .
Jó nekem
Nagy a valószínűsége, hogy a történtek tudatában, HA visszaállítanák az eredeti "komponenst", sem lenne ugyanaz a hang már soha.
Emberek azért hogy a villanyóra hangja hatással van a hifire... keressük már másban az esetleges problémát
Ez kb. mintha a routereket cserélnénk a hálózati zenelejátszásnál mert a Netgear sokkal teresebb mint a Dlink.
Persze ez csak az én meglátásom, ettől még lehet hogy jelen kontextusban én vagyok a Sith lovag. DE nem ezen veszik el a minőségi zenehallgatás élménye az 100%.
A múltkor is írtad, van egy komoly ellenszere ezen felettébb nagy horderejű problémáknak, mely nem más, mint a SEX.
Hálózati szűrők
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Hálózati szűrők
Szerintem -mivel most még nem kötelező!-, próbáld megjátszani, hogy nem bízol az általad kiforratlannak tartott technikában. Ez pl. reális veszély. Ha nem tudják garantálni az adatbiztonságot (nyilván nem tudják), kéred vissza a bevált analóg villanyórát...
Köszönöm az ötletet
Az óra 'elster' német gyártmány ...
Én , mint zenehallgató , nehezen fogom a Démász -t meggyőzni , hogy ez egy kiforratlan technika .
Annyira kiforratlan , hogy ahol lejár a mechanikus OMH hitelesítése , csak ilyet szerelnek fel .
A villanyóráig a szolgáltatóé a hálózat .
Utána lehet színes karikákat ragasztani ...
Hálózati szűrők
.
Nem találom a HFM-ben azt a cikket, amiben az utcai trafóra ragasztott színes karikák jótékony hatását fejtegeti DL, pedig most nagyon aktuális lenne.
.
Na most érdemes külön ösvényt kiépíteni , megszakítókat cserélni , lehet nevetni a szolgáltatóknak rajtunk ...
"Na nehogy már a villanyóra elrontsa a hangot ... ez nem normális"
Kértem az óra cserélését vissza mechanikusra ... lehetetlen .
Nem az ügyfélszolgálaton kértem , kicsit feljebb
Annyi zseni van a zenebarátok között ...
Nincs valakinek valami megoldása ?
Lehet megkérdezem , szabad -e kiírni az üzenőfalra ...
Vagy ott nem szabad ilyet kérdezni ?
Lehet viccelődni , lehet rajtunk nevetni .
Jött a 4 diplomás villamosmérnök :
meghallgatta a hangot , utána hoztam a szomszédtól áramot mezei hosszabbatóval - Neki még mechanikus órája van -leesett az álla , meghallotta a különbséget a mérnökje !
-
Vendég
Hálózati szűrők
Köszönöm , hogy foglalkoztok a dologgal és együtt talán sikerül valamit kitalálni ...
Szerintem -mivel most még nem kötelező!-, próbáld megjátszani, hogy nem bízol az általad kiforratlannak tartott technikában. Ez pl. reális veszély. Ha nem tudják garantálni az adatbiztonságot (nyilván nem tudják), kéred vissza a bevált analóg villanyórát...
-
Vendég
Hálózati szűrők
.
Nem találom a HFM-ben azt a cikket, amiben az utcai trafóra ragasztott színes karikák jótékony hatását fejtegeti DL, pedig most nagyon aktuális lenne.
.
Hálózati szűrők
Nagyon boldog lennék , ha valaki adna egy választ , hogy az óracserére és annak hatására mi a megoldás ...
Én keresem , ahogy javasolod is .
Egyelőre nem értem és nem találom .
Hálózati szűrők
Komolyan kérdeztem, nem viccből és cinizmus által vezérelve. Érdekes, hogy azt tapasztalod, hogy jobb is lett hirtelen, utána meg rosszabb. Laikusként azt mondom, hogy az óracserével sokkot, stresszt kapott a hálózat (na meg a hallgató ) Így egy része a tüneteknek lehet a "bosszúság" által kiváltott emocionális befolyásoltság. Valószínűsíthető, hogy a régi óra visszakötésével sem jönne vissza jó ideig az addigi élmény.
Köszönöm , hogy foglalkoztok a dologgal és együtt talán sikerül valamit kitalálni ...
Mindenkinek csak azt tudom mondani :
meghallja nem sokára , mit tesz a digit óra .
Nem lesz könnyű visszavarázsolni az imádott hangot , az biztos .
Kérem szíves segítségeteket
Az biztos , hogy az óra cseréjével kapott egy sokkot a hálózat .
Ennek 6 hete és semmi jele a bejáratódásnak .
A szűrők , legyen az bármilyen neves és drága , változtatnak a hangon - remélem ezzel egyetértetek ...
A stabilizátorok , stabilizálják a feszültséget ...
Mérettem torzítást , 3% , ez szóra sem érdemes ...
Valahogy ki kellene kerülni az óra 'hangját' ...
Keresem a megoldást .
-
Vendég
Hálózati szűrők
Komolyan kérdeztem, nem viccből és cinizmus által vezérelve. Érdekes, hogy azt tapasztalod, hogy jobb is lett hirtelen, utána meg rosszabb. Laikusként azt mondom, hogy az óracserével sokkot, stresszt kapott a hálózat (na meg a hallgató ) Így egy része a tüneteknek lehet a "bosszúság" által kiváltott emocionális befolyásoltság. Valószínűsíthető, hogy a régi óra visszakötésével sem jönne vissza jó ideig az addigi élmény.
-
Vendég
Hálózati szűrők
Az idézőjelebe foglalt szöveg nagyon frappáns ...
Majd , ha meghallja , aki megkapja a digit villanyórát , hogy ez mennyire nem vicc ...
Azonnal lehetett hallani a változást , de az első 3-4 napban még talán jobbnak is hatott összességében .
Utána viszont drasztikusan negatív irányt vett :
semmi térélmény , semmi levegő , nincs közép tartomány , csak visít , nincs előre-hátra esetleg csak jobbra-balra ... de inkább még az sem .
Az egész átment egy műanyag hifitoronyba .
Hálózati szűrők
Konkrétan mik azok a tünetek az "intelligens" kontra "ostoba" mérőóra esetében, amik "tönkreteszik a hangot"?
Az idézőjelebe foglalt szöveg nagyon frappáns ...
Majd , ha meghallja , aki megkapja a digit villanyórát , hogy ez mennyire nem vicc ...
Azonnal lehetett hallani a változást , de az első 3-4 napban még talán jobbnak is hatott összességében .
Utána viszont drasztikusan negatív irányt vett :
semmi térélmény , semmi levegő , nincs közép tartomány , csak visít , nincs előre-hátra esetleg csak jobbra-balra ... de inkább még az sem .
Az egész átment egy műanyag hifitoronyba .
Csak néztem , hogy mi történik és nem is értettem , kerestem a hibát , de minden ugyanaz .
Ez most miért így szól ?
Az addig imádott felvételek úgy szólnak , hogy 15 évvel ezelőtt sem hallgattam volna ilyen szörnyű hangot .
Minden idők egyik legjobban sikerült szabadtéri könnyűzenei felvétele - Supertramp , Paris in live - úgy szól , mintha egy szűk stúdióban vették volna fel ...
Nem tudom ennél jobban megfogalmzni .
Fogalmam sincs mit lehet/kell tenni
Hálózati szűrők
.
Köszönöm ...
-
Vendég
Hálózati szűrők
Konkrétan mik azok a tünetek az "intelligens" kontra "ostoba" mérőóra esetében, amik "tönkreteszik a hangot"?
Vége a zenének !
.
-
Vendég
Hálózati szűrők
Köszönöm az együttérzést ...
Szívesen fizetek is érte , ha valaki megmondja mit kell tenni azért , hogy a digit villanyóra ne tegye tönkre a hangot .
Hálózati szűrők
Sajnos nem. A Living Voice főnöke a saját bemutatótermében már évek óta erre kapcsol át, ha valamiért nincs jó hang a szokványos elektromos hálózattal:
(Igen, alul az a sok nagy doboz mind akksi:) )
Úgy tűnik, a hangminőségért a jövőben is egyre többet kell fizetni...
Köszönöm az együttérzést ...
Szívesen fizetek is érte , ha valaki megmondja mit kell tenni azért , hogy a digit villanyóra ne tegye tönkre a hangot .
Hálózati szűrők
Ez nagyon szomorú 36_2_18.gif
Rettegek a naptól, mikor majd hozzánk is jönnek felrakni az intelligencs mérőórát.
Ugyanis aznap meghal a zene ... :rasor:
Ennyire nem lesz mókás , mint a kis-figurák ...
Van valami kész terved erre , vagy ennyit tudsz segíteni ?
Köszönet !
Sajnos nem. A Living Voice főnöke a saját bemutatótermében már évek óta erre kapcsol át, ha valamiért nincs jó hang a szokványos elektromos hálózattal:
igen, ez több kWh teljesítményre elegendő kapacitás, viszont nagy hátrány, ezek inverterre táplálnak, de annak kimenő szinuszát megint nagyon macerás tisztára mosni.
Az elvem az, ha egy audió készülék úgyis DC tápokkal dolgozik, akkor azokat az aksiról DC-ben kell oda juttatni, persze az aksi feszültségét stabilizátoron át, és minden készülék külön aksiról, azon belül is külön a fő tápágak, elő-vég-digit
Hálózati szűrők
igen, ez több kWh teljesítményre elegendő kapacitás, viszont nagy hátrány, ezek inverterre táplálnak, de annak kimenő szinuszát megint nagyon macerás tisztára mosni.
Az elvem az, ha egy audió készülék úgyis DC tápokkal dolgozik, akkor azokat az aksiról DC-ben kell oda juttatni, persze az aksi feszültségét stabilizátoron át, és minden készülék külön aksiról, azon belül is külön a fő tápágak, elő-vég-digit
-
Vendég
Hálózati szűrők
Ezt egy sima szűrővel , bocsánat , nem lehet megoldani , sajnos .
Rettegek a naptól, mikor majd hozzánk is jönnek felrakni az intelligencs mérőórát.
Hálózati szűrők
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Köszönöm István !
Neked is az van a rendszered áramforrásaként ?
Beszéltem hozzáértőkkel ...
Sajnos brutál nagy helyigénye van , drága és egy idő után tönkre megy , az újabb sok-sok pénz .
Várom a további segítőkész és szíves válaszotokat , köszönet ...
semmi nincs ingyen,
Nekem csak a forrás készülékeim aksisak, a csöves mono-blokk az nem ideális aksihoz, (2x400W felvett teljesítmény) ahhoz aktív áramjavítóm van, PSaudió PPP.
Van több ismerősöm aki full aksiról üzemel, de ehhez D osztályú végfok szükséges, vagy inkább optimális.
Az aksik egyszerű zselés aksik nálam, nem brutális, kb 40óra használat után rakom fel a töltőket az aksira, de töltés alatt is változatlanul lehet hallgatni, észrevétlen a töltő üzemelése.
kb 4éve használom a mostani aksikat, de még egyiket sem kellett cserélni.
Hálózati szűrők
Köszönöm István !
Sajnos brutál nagy helyigénye van , drága és egy idő után tönkre megy , az újabb sok-sok pénz .
semmi nincs ingyen,
Nekem csak a forrás készülékeim aksisak, a csöves mono-blokk az nem ideális aksihoz, (2x400W felvett teljesítmény) ahhoz aktív áramjavítóm van, PSaudió PPP.
Van több ismerősöm aki full aksiról üzemel, de ehhez D osztályú végfok szükséges, vagy inkább optimális.
Az aksik egyszerű zselés aksik nálam, nem brutális, kb 40óra használat után rakom fel a töltőket az aksira, de töltés alatt is változatlanul lehet hallgatni, észrevétlen a töltő üzemelése.
kb 4éve használom a mostani aksikat, de még egyiket sem kellett cserélni.
Hálózati szűrők
akkumulátor
Köszönöm István !