Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

Vendég

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kérnék szépen egy másik "alkalmazási területet", ahol normál üzemi körülmények között lényeges -például- a betáp kábelek bejáratottsága.

Pl. az akvárium vízszűrő motor tápkábele. Az aranyhalak sokkal idegesebben úszkálnak, ha új tápkábelt kap a motor.
Kell vagy egy hónap, mire megnyugszanak. :haway:

Vendég

Hálózati szűrők

A hifin kívül már érzékeny alkalmazási területek is vannak, ahol még kevésbé engedhető meg, hogy egy mérő beleszóljon a betáp minőségébe.
Kérnék szépen egy másik "alkalmazási területet", ahol normál üzemi körülmények között lényeges -például- a betáp kábelek bejáratottsága.

Vendég

Hálózati szűrők

Ennyit a segítőkész és nagytudású "zenebarátokról" , amint azt itt lehet olvsani ...
Talán szólnod kellene az ápolóknak, hogy vigyék el a négydiplomás villamosmérnök szomszédot, és különben is, a nagytudású semmitmondók nála is mindent jobban tudnak

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ez szerintem nem választható opció. Az áramszolgáltató feszültséget és áramkapacitást/teljesítményt vállal a fogyasztó felé...

Elképzelem a szituációt, mikor lankadatlan lelkesedéssel mesélem már a 3. ügyintézőnek az ügyfélszolgálati irodában, hogy nem szól jól a HiFi otthon, mióta lecserélték a fogyasztásmérőt. Ők meg a háttérben azon tanakodnak, hogy a mentőknek szóljanak, vagy Egely Györgyöt hívják ki UFO elhárítási szakértőnek hozzám.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Sziasztok!

Nálunk épp tegnap cserélték a villanyórát digitálisra - Landis + Gyr E110 típus

Én nem tapasztaltam semmilyen minőségbeli változást a hangzásban vagy pl. a tv képminőségén.

Gyuri problémájához kapcsolódóan legfeljebb annyi tippem lenne, hogy én inkább gyanakodnék egyedi szerelési hibára, vagy hibás órára, mintsem rendszerbelire. Szóval ezeket az órákat azért százezer számban szerelhetik fel a világon, észrevehető zavar esetén rengeteg panasz lenne már ezekkel kapcsolatban. Az engedélyezést is rengeteg teszt és próba előzhette meg, ahol hálózati zavarok szempontjából is biztosan volt vizsgálat. A hifin kívül már érzékeny alkalmazási területek is vannak, ahol még kevésbé engedhető meg, hogy egy mérő beleszóljon a betáp minőségébe.

Hibás szereléshez vagy 15 éve volt szerencsém. Több hetes rendszertelen zavarok után (pl. tv-nél, háztartási készülékeknél) derült ki, hogy egy lépcsőházi meglazult kábelkötés miatt van az egész. A helyzet egyre romlott, mindenki a Démászt és a kábelszolgáltatót cseszegette, végül a kötés annyira bizonytalanná vált, hogy egy éjszaka füstölni kezdett az a kapcsolószekrény, amit villanyszerelő "elvileg" előtte felülvizsgált. Javítás után persze minden OK lett. Nem állítom, hogy ebben az esetben is ez a probléma, de valami ilyet valószínűbbnek tartok, mint, hogy a mérő okozza a gondot, legfeljebb akkor, ha maga a beszerelt konkrét eszköz hibás.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3721

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Nem igazán értek a digit. fogyasztásmérőkhöz, hogyan lesz tőlük a hálózati feszültség még zajosabb? Ha számottevő mértékben növeli a zajt, az egy komoly és valós érv lehet a visszacserére.

Ez szerintem nem választható opció. Az áramszolgáltató feszültséget és áramkapacitást/teljesítményt vállal a fogyasztó felé

például az EDF DÉMÁSZ a garantált szolgáltatás alatt a feszültség mibenlétére ezt érti:

"IX.Feszültség a kisfeszültségű felhasználási hely csatlakozási pontján
A felhasználási hely csatlakozási pontján a DÉMÁSZ Hálózati Kft. a névleges feszültség ± 7,5 % (leágazási ponton +8/-7%) tartományon belül szolgáltatja a villamos energiát normál üzemállapotú egyhetes mérése alatt (bármely nap) a napi bármely 10 percre átlagolt értékek 95%-ában. Az egyhetes mérés valamennyi 10 perces átlagértékének a névleges érték +10/-10 % tartományába kell esnie. A legnagyobb feszültség-növekedés mértéke a névleges feszültség 115%-át, feszültség-csökkenés mértéke a névleges feszültség 80%-át nem haladhatja meg 1 perces átlagban. "

Szó sincs itt frekvencia és fázis pontosságról, áram/feszültség csúszásról, pláne nem a felharmonikus tartalomról.

A digit mérő meg az áramszolgáltató érdeke, pontosabb, távlekérdezhető, kétirányú, valószínű még távlekapcsolásra is alkalmas (ebben nem vagyok biztos), és szarik a hifisták igényeire. A szabványok ma már nem kötelezők, azok csupán ajánlások.

https://www.edfdemasz.hu/servlet/downlo ... le&id=1173

Vendég

Hálózati szűrők

itt most a fő kérdés, tudja/akarja használni a digitális fogyasztásmérővel még zajosabbá tett áramszolgáltató hálózatot, vagy nem.
Nem igazán értek a digit. fogyasztásmérőkhöz, hogyan lesz tőlük a hálózati feszültség még zajosabb? Ha számottevő mértékben növeli a zajt, az egy komoly és valós érv lehet a visszacserére.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Tudom, hogy az akkus táplálás híve vagy, én is megtapasztaltam az előnyeit, de nem tartom a minden körülmények között legjobb megoldásnak. Kis fogyasztású digitális és analóg eszközöknél sem volt számomra egyértelmű az akkus hangzás fölénye, inkább csak másnak mondanám. Egyszerű kapcsolóüzemű tápegységekhez képest egyértelműen jobb a produkció, de egy komolyabb lineáris tápellátás szintjét nem éri el (3 rendszerben tapasztaltam ugyanezt). Nagyobb étvágyú készülékeknél, végerősítőknél pedig szerintem még inkább problémás a helyzet, bár ezt nem volt lehetőségem eddig kipróbálni, csak kis D osztályú példányoknál, ahol ugyanaz volt a benyomásom, mint a DAC-oknál, lejátszóknál, előerősítőknél. Továbbá szerintem anyagilag is kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a teljes rendszert akkukról lássák el energiával. Egy mezei, jellemzően 250-400 Wh fogyasztású rendszert akkukkal, töltőkkel, pufferekkel felszerelni több százezer Ft. Persze van, aki egy tápkábelért is többet fizet, én nem tartozom közéjük.

Egyébként a vázolt mérőóra csere más országokban is zajlik és bár többen is jelezték, hogy megváltozott a hangzást, nem olyan negatív a megítélés, mint elkeseredett fórumtársunk beszámolójában. Műszakilag sem tartom megalapozottnak a drámát, hiszen az új óráknál igazából csak a mérésben, adatfeldolgozásban van különbség, az erősáramú részek lényegében nem változnak. Persze azt nem állítom, hogy nem lesz hallható hatása, de szerintem akkora változást nem fog hozni, hogy emiatt le kelljen szoknunk a zenehallgatásról.

itt most a fő kérdés, tudja/akarja használni a digitális fogyasztásmérővel még zajosabbá tett áramszolgáltató hálózatot, vagy nem. A zajosabb 230V-ot további zaj csillapító eszközökkel, minőségi elosztóval, külön hifi ösvénnyel és hifi hálózati kábellel fel lehet-e tornázni egy elfogadható, vagy annál is jobb szintre, kérdés ez az út a könnyebben járható vagy a hálózat független aksi-inverter, esetleg aksi-DC betáplálás. Ez utóbbi természetesen már erősen DIY és készülék függő, tehát ez nem általánosan javasolható.

Amit írtál aksi forrás vagy lineáris tápegység az már egy másik szintje a kérdéskörnek, ebbe most nem érdemes belemenni, csupán annyi tennék hozzá hogy egy jó lineáris táp, elegendő kapacitású, keresztmetszetű aksiról tud jobb is lenni, mintha trafóról/egyenirányítóról kapja az energiát sz.v.sz és tapasztalatom. szerint.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

én továbbra is az aksi megoldás felé érvelek, ha nem akarsz DC-kkel bemenni a készülékekbe, akkor egy ilyen inverter jó lehet, PC-s szünetmentesek audio célra nem jók.
http://www.conrad.hu...ucts&pid=510549

Tudom, hogy az akkus táplálás híve vagy, én is megtapasztaltam az előnyeit, de nem tartom a minden körülmények között legjobb megoldásnak. Kis fogyasztású digitális és analóg eszközöknél sem volt számomra egyértelmű az akkus hangzás fölénye, inkább csak másnak mondanám. Egyszerű kapcsolóüzemű tápegységekhez képest egyértelműen jobb a produkció, de egy komolyabb lineáris tápellátás szintjét nem éri el (3 rendszerben tapasztaltam ugyanezt). Nagyobb étvágyú készülékeknél, végerősítőknél pedig szerintem még inkább problémás a helyzet, bár ezt nem volt lehetőségem eddig kipróbálni, csak kis D osztályú példányoknál, ahol ugyanaz volt a benyomásom, mint a DAC-oknál, lejátszóknál, előerősítőknél. Továbbá szerintem anyagilag is kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a teljes rendszert akkukról lássák el energiával. Egy mezei, jellemzően 250-400 Wh fogyasztású rendszert akkukkal, töltőkkel, pufferekkel felszerelni több százezer Ft. Persze van, aki egy tápkábelért is többet fizet, én nem tartozom közéjük.

Egyébként a vázolt mérőóra csere más országokban is zajlik és bár többen is jelezték, hogy megváltozott a hangzást, nem olyan negatív a megítélés, mint elkeseredett fórumtársunk beszámolójában. Műszakilag sem tartom megalapozottnak a drámát, hiszen az új óráknál igazából csak a mérésben, adatfeldolgozásban van különbség, az erősáramú részek lényegében nem változnak. Persze azt nem állítom, hogy nem lesz hallható hatása, de szerintem akkora változást nem fog hozni, hogy emiatt le kelljen szoknunk a zenehallgatásról.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Nos , kedves Zenebarát
Ez az én keserves tapasztalatom a digitális villanyóráról , sajnos a sajátomról
Ennyit a segítőkész és nagytudású "zenebarátokról" , amint azt itt lehet olvsani ...

Keresem a megoldást , ha megtaláltam jelentkezem .
Addig is zárom soraim .
Üdvözlet

én továbbra is az aksi megoldás felé érvelek, ha nem akarsz DC-kkel bemenni a készülékekbe, akkor egy ilyen inverter jó lehet, PC-s szünetmentesek audio célra nem jók.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=510549

Gyuri63
Isten Hozott! :)
Értékelés: -3

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Gyuri63 »

Önmagamat kell idéznem...Hűha! Senkinek semmi tapasztalata? Pedig a mérőcsere folyik, és az EDF Démász hírleveléből az derül ki, hogy 3000 db ilyen okos mérőt fognak felszerelni... SFI

Nos , kedves Zenebarát
Ez az én keserves tapasztalatom a digitális villanyóráról , sajnos a sajátomról

Keresem a megoldást , ha megtaláltam jelentkezem .
Addig is zárom soraim .
Üdvözlet

Gyuri63

Hálózati szűrők

Nagy a valószínűsége, hogy a történtek tudatában, HA visszaállítanák az eredeti "komponenst", sem lenne ugyanaz a hang már soha.
Emberek azért hogy a villanyóra hangja hatással van a hifire... keressük már másban az esetleges problémát

Ez kb. mintha a routereket cserélnénk a hálózati zenelejátszásnál mert a Netgear sokkal teresebb mint a Dlink.

Persze ez csak az én meglátásom, ettől még lehet hogy jelen kontextusban én vagyok a Sith lovag. DE nem ezen veszik el a minőségi zenehallgatás élménye az 100%.

Nem hallgattam még Hálózati Zenelejátszóról zenét , nem tudom milyen
Te hallottad már a két villanyóra közötti különbséget ?

A héten egy nagy tiszteletben tartott zenebarátnál is cserélték az órát .
Nagyon sokan ismerik az országban és nagyon sokan tisztelik a tudása és az emberi magatartása végett .
Igaz , Ő nem fórumozik , pontosan az olyan hozzáállású emberek miatt , mint a 'SEX' ...

Talán jól is teszi .
Én ide segítségért bátorkodtam fordulni és nem gúnyolódásért .

Azért egy 'elite group' is a saját problámájával foglalkozzon és ne a másik szex -hez való viszonyával ...
Ez nem az a hely , ahol a szex a téma .

Meggyőződésem , hogy a hálózati lejátszódat nem fogja zavarni a digit villanyóra .

Gyuri63

Hálózati szűrők

A múltkor is írtad, van egy komoly ellenszere ezen felettébb nagy horderejű problémáknak, mely nem más, mint a SEX.

Akkor sok-sok szex és rendben lesz minden probléma az életünkben
Nekem jelenleg ez a legnagyobb problémám .
Jó nekem

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3012

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Nagy a valószínűsége, hogy a történtek tudatában, HA visszaállítanák az eredeti "komponenst", sem lenne ugyanaz a hang már soha.
Emberek azért hogy a villanyóra hangja hatással van a hifire... keressük már másban az esetleges problémát

Ez kb. mintha a routereket cserélnénk a hálózati zenelejátszásnál mert a Netgear sokkal teresebb mint a Dlink.

Persze ez csak az én meglátásom, ettől még lehet hogy jelen kontextusban én vagyok a Sith lovag. DE nem ezen veszik el a minőségi zenehallgatás élménye az 100%.

A múltkor is írtad, van egy komoly ellenszere ezen felettébb nagy horderejű problémáknak, mely nem más, mint a SEX.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Gyuri63

Hálózati szűrők

Szerintem -mivel most még nem kötelező!-, próbáld megjátszani, hogy nem bízol az általad kiforratlannak tartott technikában. Ez pl. reális veszély. Ha nem tudják garantálni az adatbiztonságot (nyilván nem tudják), kéred vissza a bevált analóg villanyórát...

Köszönöm az ötletet
Az óra 'elster' német gyártmány ...
Én , mint zenehallgató , nehezen fogom a Démász -t meggyőzni , hogy ez egy kiforratlan technika .
Annyira kiforratlan , hogy ahol lejár a mechanikus OMH hitelesítése , csak ilyet szerelnek fel .
A villanyóráig a szolgáltatóé a hálózat .
Utána lehet színes karikákat ragasztani ...

Gyuri63

Hálózati szűrők

.

Nem találom a HFM-ben azt a cikket, amiben az utcai trafóra ragasztott színes karikák jótékony hatását fejtegeti DL, pedig most nagyon aktuális lenne.

.

Na most érdemes külön ösvényt kiépíteni , megszakítókat cserélni , lehet nevetni a szolgáltatóknak rajtunk ...
"Na nehogy már a villanyóra elrontsa a hangot ... ez nem normális"
Kértem az óra cserélését vissza mechanikusra ... lehetetlen .
Nem az ügyfélszolgálaton kértem , kicsit feljebb

Annyi zseni van a zenebarátok között ...
Nincs valakinek valami megoldása ?
Lehet megkérdezem , szabad -e kiírni az üzenőfalra ...
Vagy ott nem szabad ilyet kérdezni ?

Lehet viccelődni , lehet rajtunk nevetni .
Jött a 4 diplomás villamosmérnök :
meghallgatta a hangot , utána hoztam a szomszédtól áramot mezei hosszabbatóval - Neki még mechanikus órája van -leesett az álla , meghallotta a különbséget a mérnökje !

Vendég

Hálózati szűrők

Köszönöm , hogy foglalkoztok a dologgal és együtt talán sikerül valamit kitalálni ...
Szerintem -mivel most még nem kötelező!-, próbáld megjátszani, hogy nem bízol az általad kiforratlannak tartott technikában. Ez pl. reális veszély. Ha nem tudják garantálni az adatbiztonságot (nyilván nem tudják), kéred vissza a bevált analóg villanyórát...

Vendég

Hálózati szűrők

.

Nem találom a HFM-ben azt a cikket, amiben az utcai trafóra ragasztott színes karikák jótékony hatását fejtegeti DL, pedig most nagyon aktuális lenne.

.

Gyuri63

Hálózati szűrők

Nagyon boldog lennék , ha valaki adna egy választ , hogy az óracserére és annak hatására mi a megoldás ...
Én keresem , ahogy javasolod is .
Egyelőre nem értem és nem találom .

Gyuri63

Hálózati szűrők

Komolyan kérdeztem, nem viccből és cinizmus által vezérelve. Érdekes, hogy azt tapasztalod, hogy jobb is lett hirtelen, utána meg rosszabb. Laikusként azt mondom, hogy az óracserével sokkot, stresszt kapott a hálózat (na meg a hallgató ) Így egy része a tüneteknek lehet a "bosszúság" által kiváltott emocionális befolyásoltság. Valószínűsíthető, hogy a régi óra visszakötésével sem jönne vissza jó ideig az addigi élmény.

Köszönöm , hogy foglalkoztok a dologgal és együtt talán sikerül valamit kitalálni ...
Mindenkinek csak azt tudom mondani :
meghallja nem sokára , mit tesz a digit óra .
Nem lesz könnyű visszavarázsolni az imádott hangot , az biztos .
Kérem szíves segítségeteket

Az biztos , hogy az óra cseréjével kapott egy sokkot a hálózat .
Ennek 6 hete és semmi jele a bejáratódásnak .

A szűrők , legyen az bármilyen neves és drága , változtatnak a hangon - remélem ezzel egyetértetek ...
A stabilizátorok , stabilizálják a feszültséget ...
Mérettem torzítást , 3% , ez szóra sem érdemes ...

Valahogy ki kellene kerülni az óra 'hangját' ...

Keresem a megoldást .

Vendég

Hálózati szűrők

Komolyan kérdeztem, nem viccből és cinizmus által vezérelve. Érdekes, hogy azt tapasztalod, hogy jobb is lett hirtelen, utána meg rosszabb. Laikusként azt mondom, hogy az óracserével sokkot, stresszt kapott a hálózat (na meg a hallgató ) Így egy része a tüneteknek lehet a "bosszúság" által kiváltott emocionális befolyásoltság. Valószínűsíthető, hogy a régi óra visszakötésével sem jönne vissza jó ideig az addigi élmény.

Vendég

Hálózati szűrők

Az idézőjelebe foglalt szöveg nagyon frappáns ...
Majd , ha meghallja , aki megkapja a digit villanyórát , hogy ez mennyire nem vicc ...
Azonnal lehetett hallani a változást , de az első 3-4 napban még talán jobbnak is hatott összességében .
Utána viszont drasztikusan negatív irányt vett :
semmi térélmény , semmi levegő , nincs közép tartomány , csak visít , nincs előre-hátra esetleg csak jobbra-balra ... de inkább még az sem .
Az egész átment egy műanyag hifitoronyba .

Gyuri63

Hálózati szűrők

Konkrétan mik azok a tünetek az "intelligens" kontra "ostoba" mérőóra esetében, amik "tönkreteszik a hangot"?

Az idézőjelebe foglalt szöveg nagyon frappáns ...
Majd , ha meghallja , aki megkapja a digit villanyórát , hogy ez mennyire nem vicc ...
Azonnal lehetett hallani a változást , de az első 3-4 napban még talán jobbnak is hatott összességében .
Utána viszont drasztikusan negatív irányt vett :
semmi térélmény , semmi levegő , nincs közép tartomány , csak visít , nincs előre-hátra esetleg csak jobbra-balra ... de inkább még az sem .
Az egész átment egy műanyag hifitoronyba .
Csak néztem , hogy mi történik és nem is értettem , kerestem a hibát , de minden ugyanaz .
Ez most miért így szól ?
Az addig imádott felvételek úgy szólnak , hogy 15 évvel ezelőtt sem hallgattam volna ilyen szörnyű hangot .
Minden idők egyik legjobban sikerült szabadtéri könnyűzenei felvétele - Supertramp , Paris in live - úgy szól , mintha egy szűk stúdióban vették volna fel ...
Nem tudom ennél jobban megfogalmzni .
Fogalmam sincs mit lehet/kell tenni

Gyuri63

Hálózati szűrők

.

Köszönöm ...

Vendég

Hálózati szűrők

Konkrétan mik azok a tünetek az "intelligens" kontra "ostoba" mérőóra esetében, amik "tönkreteszik a hangot"?

Vége a zenének !

.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”