DENON DRM-800 lett az új toronylakó .
Mától többek ő is muzsikál majd nálam .

Üdv.
Astra
Szerintem Technics RS-AZ7 helyett vehetsz RS-AZ6 -os típust, szinte ugyanaz, de jóval olcsóbb.
A 965-öst nem hasonlította a valamikori HFM gárda az AIWA 990-nel? Úgy lékszem az Aiwa friss hangja mellett kissé mély túltengése volt azon a teszten. Nekem tetszettek a kisebb, akkoriban itthon is kapható Aiwák közül a 220-as meg főleg az R450.
Elég bizalomgerjesztő masina, most hogy rákérdeztél rákerestem.
Az a kicsi Orion nagyon jó szerkezet.Én évekig használtam anno párhuzamosan Aiwa R450-el, de az Orion sokkal jobb hangot produkált.Igaz fapadosabb, de ha nem igény a 3 fej és / vagy az oda vissza játszás meg egyéb nyalánkságok (karácsonyfa kijelző, stb...) egy jól karbantartott SM1025 jó pár évig kiszolgálja az embert.SoundMania írta: ↑2019.09.15., vas. 17:07Technics RS-B965- t még nem láttam, de ami nagyon strapabírónak néz ki , pl a Vidi tornyok AKAI magnói. Cs12, 21 azt hiszem ilyesmi neveik voltak. Meg ilyen mechanika volt még az Orion sm1025-ben is. Kb örökbélet +1nap. Persze szíj, görgő, meg fejcserével. De elég tartósnak látszott a fej is.
Tetszett még az Aiwa r450 is , a pultos forgófejes. Csak abban a fej nagyon gyorsan kopott. Nem tudom kapni-e még hozzá.
Technicsnek voltak olyan mechanikái amikben a fogaskerekek elöregedtek és lefogazódtak. Nem is nagyon kapható és ha mégis akkor nagyon drágán. Ha jól tudom......
Gondolom Akaikban is többnél is felhasználták ugyanazt a mechanikát. És voltak legendásan jó magnóik. Körül kell járni a témát.
SoundMania írta: ↑2019.09.15., vas. 19:03Azt írtam, hogy a mechanikáikat jónak, strapabírónak találom és gondolom nagyobb készülékeikben is megtalálhatóak, körül kell járni a témát. Azért egy Akai gx9 talán már nem volt rossz?! Pl.....zoli73 írta: ↑2019.09.15., vas. 18:54
A fent említett készülékekkel szerzett tapasztalataidat természetesen elfogadom, de jó magnóktól ezek még nagyon messze vannak.
AD-R 450-es Aiwa-m nekem is volt a 80` évek végén, 90` évek elején, akkor nekem a csúcsot jelentette, mert ez volt a plafon amit még tudtam fizetni, de már akkor is tisztában voltam vele, hogy a jó magnó nem itt kezdődik.
[/quote
Igen, a GX-9 már jó magnónak néz ki, mivel nem ismerem ezért véleményezni sem tudom.
Azt írtam, hogy a mechanikáikat jónak, strapabírónak találom és gondolom nagyobb készülékeikben is megtalálhatóak, körül kell járni a témát. Azért egy Akai gx9 talán már nem volt rossz?! Pl.....zoli73 írta: ↑2019.09.15., vas. 18:54
A fent említett készülékekkel szerzett tapasztalataidat természetesen elfogadom, de jó magnóktól ezek még nagyon messze vannak.
AD-R 450-es Aiwa-m nekem is volt a 80` évek végén, 90` évek elején, akkor nekem a csúcsot jelentette, mert ez volt a plafon amit még tudtam fizetni, de már akkor is tisztában voltam vele, hogy a jó magnó nem itt kezdődik.
A fent említett készülékekkel szerzett tapasztalataidat természetesen elfogadom, de jó magnóktól ezek még nagyon messze vannak.SoundMania írta: ↑2019.09.15., vas. 17:07Technics RS-B965- t még nem láttam, de ami nagyon strapabírónak néz ki , pl a Vidi tornyok AKAI magnói. Cs12, 21 azt hiszem ilyesmi neveik voltak. Meg ilyen mechanika volt még az Orion sm1025-ben is. Kb örökbélet +1nap. Persze szíj, görgő, meg fejcserével. De elég tartósnak látszott a fej is.
Tetszett még az Aiwa r450 is , a pultos forgófejes. Csak abban a fej nagyon gyorsan kopott. Nem tudom kapni-e még hozzá.
Technicsnek voltak olyan mechanikái amikben a fogaskerekek elöregedtek és lefogazódtak. Nem is nagyon kapható és ha mégis akkor nagyon drágán. Ha jól tudom......
Gondolom Akaikban is többnél is felhasználták ugyanazt a mechanikát. És voltak legendásan jó magnóik. Körül kell járni a témát.
Technics RS-B965- t még nem láttam, de ami nagyon strapabírónak néz ki , pl a Vidi tornyok AKAI magnói. Cs12, 21 azt hiszem ilyesmi neveik voltak. Meg ilyen mechanika volt még az Orion sm1025-ben is. Kb örökbélet +1nap. Persze szíj, görgő, meg fejcserével. De elég tartósnak látszott a fej is.
Nagyon fontos kérdés szerintem, hogy mennyit is szánsz erre a jó deckre?
Szervíz lesz a dolog vége! Köszönöm a segítséget!manman12 írta: ↑2019.05.18., szomb. 11:29Hát de-magnetizálás nem hiszem hogy ,jó lesz,de inkább egy kondi ,valami elszállt vagy ami a trimereket kel megnézni mert elkoszolódik és kontaktot okoz,ha nem tudsz rájőni inkább szerviz,ott a hangokat is be lehet állíttatnicallcap írta: ↑2019.05.16., csüt. 20:10Üdvözletem! Én is segítséget szeretnék kérni! A magnóm lejátszáskor a bal oldalon gyengébben szól.A kivezérlésjelző szerint nagyjából 8-10 dB-vel kevesebb mint a jobb oldali!Természetesen több kazettával is próbáltam amikkel előtte nem produkálta-természetesen nem arra gondolok hogy fullra egyformának kellene a l és R sávnak !Alkoholos fejtisztítás megvolt,esetleg demagnetizálni kellene de jelenleg nincs eszközöm hozzá.Várom a tanácsokat.Köszönettel:Csaba
ha jól tudom idleres a gépsárkán,szíj csere majd ha utána is csinálja idler belleRuben írta: ↑2019.05.09., csüt. 19:05Üdv mindenkinek.
Adott egy Pioneer CT F 9191. A tekerés az egyik irányba nehézkesebb illetve egy idő után meg is áll. Tudnátok ebben segíteni?
Illetve van itt olyan aki foglalkozik javítással? Nem ártana átnézni az egészet. Elvileg le volt szervizelve, de ez a tekerés nekem nem tetszik.
Köszönöm.
Hát de-magnetizálás nem hiszem hogy ,jó lesz,de inkább egy kondi ,valami elszállt vagy ami a trimereket kel megnézni mert elkoszolódik és kontaktot okoz,ha nem tudsz rájőni inkább szerviz,ott a hangokat is be lehet állíttatnicallcap írta: ↑2019.05.16., csüt. 20:10Üdvözletem! Én is segítséget szeretnék kérni! A magnóm lejátszáskor a bal oldalon gyengébben szól.A kivezérlésjelző szerint nagyjából 8-10 dB-vel kevesebb mint a jobb oldali!Természetesen több kazettával is próbáltam amikkel előtte nem produkálta-természetesen nem arra gondolok hogy fullra egyformának kellene a l és R sávnak !Alkoholos fejtisztítás megvolt,esetleg demagnetizálni kellene de jelenleg nincs eszközöm hozzá.Várom a tanácsokat.Köszönettel:Csaba