Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

Vendég

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az ehhez hasonló "szűrők" (pl. Russ Andrews - The Silencer) hogy működnek?
A tüskék párhuzamos szűrése csak egyféleképpen képzelhető el. Pár százalékkal a hálózati fesz. csúcsértéke felett erősen be kell terhelni a hálózatra. A terhelés kb. ellentétes irányú feszültségtüskét hoz létre a hálózat belső ellenállán, és végeredményben sokkal kisebb zavarfeszültség impulzusok lesznek jelen a dugaljaknál. Éppen ezért kevésbé hatásosak egy alacsonyabb ellenállású "tápösvény" végére csatlakoztatva. Szerintem szűrni a tésztát kell, a hifit viszont nem a hűtőgép vagy a számitógép és társai áramköréről kellene táplálni

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Van den Hul - Fehér törpéje is hasonló lehet

LINK

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 140

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

Azt írják, hogy a hálózati tüskéktől pl. védi a berendezéseket és szűri a hálózaton jelenlévő zajt.
Vagy a hifivel megegyező elosztóba érdemes dugni, vagy a "zajforrás" közelébe (hűtő/fagyasztó/mosógép stb.)

Egy belső kép:

a kép forrása

Az Isotek Isoplug-ja hatásos,ha a hifitől távol eső konnektorba teszem 5 méterre (az a falba kb 7méter kábel táv) ,még akkor is meghallani.Sőt a szomszédos szobából is hat.Pl modem mellett hatásos,a hifi pedig a másik szobában jobban szól,nagyobb zenei tér ,jóval levegősebb hangkép..Ha valaki rutinos akkor megtalálja a neten a kapcs rajzát és pár ezer forintból ki tudja próbálni.Célszerű az isoplughoz márka azonos alkatrészeket beszerezni.Én nem osztom meg a linket,akit érdekel keresse meg vagy vegyen boltba gyárit.Szerintem jó dolog.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 162

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: hubee »

Azt írják, hogy a hálózati tüskéktől pl. védi a berendezéseket és szűri a hálózaton jelenlévő zajt.
Vagy a hifivel megegyező elosztóba érdemes dugni, vagy a "zajforrás" közelébe (hűtő/fagyasztó/mosógép stb.)

Egy belső kép:

a kép forrása

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Big »

Sziia!
Szerintem ezt ne itt kérdezd, hanem a számítógépes zenehallgatás témában. Valószínűleg a notebook beállításaival vagy magával az oprendszerrel lesznek problémák. Ott vannak IT guruk...Ü
dv,
NL

Köszi opel123 épp ezt akartam írni.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 463

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Sziia!
Szerintem ezt ne itt kérdezd, hanem a számítógépes zenehallgatás témában. Valószínűleg a notebook beállításaival vagy magával az oprendszerrel lesznek problémák. Ott vannak IT guruk...Ü
dv,
NL

Rendben, köszönöm!
Újratervezés

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Üdv.!

Köszönöm válaszod!

Mp3-lejátszó + jack - to - RCA csatlakozóval nem adja a hibát! Hogyan tovább?
És ha ez a gond, akkor mi okozza az esetlegességet?

Sziia!
dv,
NL

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Nem tudod valami más forrással kipróbálni a rendszert? Pl.: CD vagy rádiótuner (szomszédtól kölcsönbe). A számítógépek okozhatnak ilyesmit. Persze ne vedd készpénznek, de egy próbát megér, hogy meggyőződj róla.

Üdv.!

Köszönöm válaszod!

Mp3-lejátszó + jack - to - RCA csatlakozóval nem adja a hibát! Hogyan tovább?
És ha ez a gond, akkor mi okozza az esetlegességet?
Újratervezés

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Big »

Üdv.!

Okozhatja a hálózat zajossága, hogy a hangfalakból (Roth Oli 40) reccsenő/pattogó hangokat hallok? Csak lejátszás ideje alatt, majdnem szabályos időközönként (8-12 mp).
Az erősítő tápkábelét (gyári) egyik aljzatból a másikba átdugva volt, hogy megszünt a zaj, de egy későbbi időpontban történő bekapcsolás után újra jelentkezett. Szóval az a setting, ami egyik nap jó, a másik nap már nem...
(Rendszerem: Notebook, NAD USD audio driver, Supra USB 2.0 kábel, NAD C356BEE DAC erősítő, Qed Silver Ann. XT hangfalkábel, Roth Oli 40 hangfal).

Ha nem a hálózat lesz, milyen irányban érdemes még kutakodnom?

Előre is köszönet a válaszokért!

Nem tudod valami más forrással kipróbálni a rendszert? Pl.: CD vagy rádiótuner (szomszédtól kölcsönbe). A számítógépek okozhatnak ilyesmit. Persze ne vedd készpénznek, de egy próbát megér, hogy meggyőződj róla.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Üdv.!

Okozhatja a hálózat zajossága, hogy a hangfalakból (Roth Oli 40) reccsenő/pattogó hangokat hallok? Csak lejátszás ideje alatt, majdnem szabályos időközönként (8-12 mp).
Az erősítő tápkábelét (gyári) egyik aljzatból a másikba átdugva volt, hogy megszünt a zaj, de egy későbbi időpontban történő bekapcsolás után újra jelentkezett. Szóval az a setting, ami egyik nap jó, a másik nap már nem...
(Rendszerem: Notebook, NAD USD audio driver, Supra USB 2.0 kábel, NAD C356BEE DAC erősítő, Qed Silver Ann. XT hangfalkábel, Roth Oli 40 hangfal).

Ha nem a hálózat lesz, milyen irányban érdemes még kutakodnom?

Előre is köszönet a válaszokért!
Újratervezés

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Használ valaki otthon passzív leválasztó trafót? Tehát ami nem komplett elektronika aktív szűrőelemekkel, csak egy 1-1 áttételű trafó.

Érdekelnének tapasztalatok.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2160

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Most nézegettem a szűrőket, és talán még ez fér majd bele a keretbe: ISOTEK EVO3 Polaris
Van valakinek vele tapasztalata, megéri az árát?

Én is szemezgettem egy ilyennel, csak sajnos és panelpatkány vagyok.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: geller »

Most nézegettem a szűrőket, és talán még ez fér majd bele a keretbe: ISOTEK EVO3 Polaris

Van valakinek vele tapasztalata, megéri az árát?
COPLAND|DENON|ELAC|EVERSOLO|HYDRASOUND|MARANTZ|MONITOR AUDIO|OPPO|S.M.S.L|VALHALLA|ZIDOO

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Beszélnek erős GSM sugárzásról, mert ugye a smart fogyasztásmérőben az is van, a hálózati vezetékek meg antennaként is szolgálnak, szóval elég nagy szinteket mér a fickó:
http://www.youtube.com/watch?v=nD0mKBK4rWw

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Nagy utálatnak örvend amerikában a digitális smart fogyasztás mérő, nem hifis szempontból, hanem sok más egyéb okán. Viszont az elektroszmog egy újabb forrása, az bizonyos.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 609

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Nemrég hallottam vmit erről/ úgy rémlik / és ott is visszarakatták a régi hagyományos órát.

Visszatérve a villanyóra cserére!
Itt olvastam róla: http://www.sztereoma...anitvanyai.html
Bár a dátummal ellentétben ez a cikk 2011-ben íródott és meg is jelent a 2011-es hifi show után egy sound&vision külömszámban.
Suprnova-nak köszönöm a linket.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Pl. az akvárium vízszűrő motor tápkábele. Az aranyhalak sokkal idegesebben úszkálnak, ha új tápkábelt kap a motor.
Kell vagy egy hónap, mire megnyugszanak.

Ne a vízszűrőt tedd be az akváriumba, hanem a merülő forralót, meglátod hamar megnyugszanak!

Vendég

Hálózati szűrők

Kérnék szépen egy másik "alkalmazási területet", ahol normál üzemi körülmények között lényeges -például- a betáp kábelek bejáratottsága.

Pl. az akvárium vízszűrő motor tápkábele. Az aranyhalak sokkal idegesebben úszkálnak, ha új tápkábelt kap a motor.
Kell vagy egy hónap, mire megnyugszanak. :haway:

Vendég

Hálózati szűrők

A hifin kívül már érzékeny alkalmazási területek is vannak, ahol még kevésbé engedhető meg, hogy egy mérő beleszóljon a betáp minőségébe.
Kérnék szépen egy másik "alkalmazási területet", ahol normál üzemi körülmények között lényeges -például- a betáp kábelek bejáratottsága.

Vendég

Hálózati szűrők

Ennyit a segítőkész és nagytudású "zenebarátokról" , amint azt itt lehet olvsani ...
Talán szólnod kellene az ápolóknak, hogy vigyék el a négydiplomás villamosmérnök szomszédot, és különben is, a nagytudású semmitmondók nála is mindent jobban tudnak

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11304
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ez szerintem nem választható opció. Az áramszolgáltató feszültséget és áramkapacitást/teljesítményt vállal a fogyasztó felé...

Elképzelem a szituációt, mikor lankadatlan lelkesedéssel mesélem már a 3. ügyintézőnek az ügyfélszolgálati irodában, hogy nem szól jól a HiFi otthon, mióta lecserélték a fogyasztásmérőt. Ők meg a háttérben azon tanakodnak, hogy a mentőknek szóljanak, vagy Egely Györgyöt hívják ki UFO elhárítási szakértőnek hozzám.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Sziasztok!

Nálunk épp tegnap cserélték a villanyórát digitálisra - Landis + Gyr E110 típus

Én nem tapasztaltam semmilyen minőségbeli változást a hangzásban vagy pl. a tv képminőségén.

Gyuri problémájához kapcsolódóan legfeljebb annyi tippem lenne, hogy én inkább gyanakodnék egyedi szerelési hibára, vagy hibás órára, mintsem rendszerbelire. Szóval ezeket az órákat azért százezer számban szerelhetik fel a világon, észrevehető zavar esetén rengeteg panasz lenne már ezekkel kapcsolatban. Az engedélyezést is rengeteg teszt és próba előzhette meg, ahol hálózati zavarok szempontjából is biztosan volt vizsgálat. A hifin kívül már érzékeny alkalmazási területek is vannak, ahol még kevésbé engedhető meg, hogy egy mérő beleszóljon a betáp minőségébe.

Hibás szereléshez vagy 15 éve volt szerencsém. Több hetes rendszertelen zavarok után (pl. tv-nél, háztartási készülékeknél) derült ki, hogy egy lépcsőházi meglazult kábelkötés miatt van az egész. A helyzet egyre romlott, mindenki a Démászt és a kábelszolgáltatót cseszegette, végül a kötés annyira bizonytalanná vált, hogy egy éjszaka füstölni kezdett az a kapcsolószekrény, amit villanyszerelő "elvileg" előtte felülvizsgált. Javítás után persze minden OK lett. Nem állítom, hogy ebben az esetben is ez a probléma, de valami ilyet valószínűbbnek tartok, mint, hogy a mérő okozza a gondot, legfeljebb akkor, ha maga a beszerelt konkrét eszköz hibás.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Nem igazán értek a digit. fogyasztásmérőkhöz, hogyan lesz tőlük a hálózati feszültség még zajosabb? Ha számottevő mértékben növeli a zajt, az egy komoly és valós érv lehet a visszacserére.

Ez szerintem nem választható opció. Az áramszolgáltató feszültséget és áramkapacitást/teljesítményt vállal a fogyasztó felé

például az EDF DÉMÁSZ a garantált szolgáltatás alatt a feszültség mibenlétére ezt érti:

"IX.Feszültség a kisfeszültségű felhasználási hely csatlakozási pontján
A felhasználási hely csatlakozási pontján a DÉMÁSZ Hálózati Kft. a névleges feszültség ± 7,5 % (leágazási ponton +8/-7%) tartományon belül szolgáltatja a villamos energiát normál üzemállapotú egyhetes mérése alatt (bármely nap) a napi bármely 10 percre átlagolt értékek 95%-ában. Az egyhetes mérés valamennyi 10 perces átlagértékének a névleges érték +10/-10 % tartományába kell esnie. A legnagyobb feszültség-növekedés mértéke a névleges feszültség 115%-át, feszültség-csökkenés mértéke a névleges feszültség 80%-át nem haladhatja meg 1 perces átlagban. "

Szó sincs itt frekvencia és fázis pontosságról, áram/feszültség csúszásról, pláne nem a felharmonikus tartalomról.

A digit mérő meg az áramszolgáltató érdeke, pontosabb, távlekérdezhető, kétirányú, valószínű még távlekapcsolásra is alkalmas (ebben nem vagyok biztos), és szarik a hifisták igényeire. A szabványok ma már nem kötelezők, azok csupán ajánlások.

https://www.edfdemasz.hu/servlet/downlo ... le&id=1173

Vendég

Hálózati szűrők

itt most a fő kérdés, tudja/akarja használni a digitális fogyasztásmérővel még zajosabbá tett áramszolgáltató hálózatot, vagy nem.
Nem igazán értek a digit. fogyasztásmérőkhöz, hogyan lesz tőlük a hálózati feszültség még zajosabb? Ha számottevő mértékben növeli a zajt, az egy komoly és valós érv lehet a visszacserére.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Tudom, hogy az akkus táplálás híve vagy, én is megtapasztaltam az előnyeit, de nem tartom a minden körülmények között legjobb megoldásnak. Kis fogyasztású digitális és analóg eszközöknél sem volt számomra egyértelmű az akkus hangzás fölénye, inkább csak másnak mondanám. Egyszerű kapcsolóüzemű tápegységekhez képest egyértelműen jobb a produkció, de egy komolyabb lineáris tápellátás szintjét nem éri el (3 rendszerben tapasztaltam ugyanezt). Nagyobb étvágyú készülékeknél, végerősítőknél pedig szerintem még inkább problémás a helyzet, bár ezt nem volt lehetőségem eddig kipróbálni, csak kis D osztályú példányoknál, ahol ugyanaz volt a benyomásom, mint a DAC-oknál, lejátszóknál, előerősítőknél. Továbbá szerintem anyagilag is kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a teljes rendszert akkukról lássák el energiával. Egy mezei, jellemzően 250-400 Wh fogyasztású rendszert akkukkal, töltőkkel, pufferekkel felszerelni több százezer Ft. Persze van, aki egy tápkábelért is többet fizet, én nem tartozom közéjük.

Egyébként a vázolt mérőóra csere más országokban is zajlik és bár többen is jelezték, hogy megváltozott a hangzást, nem olyan negatív a megítélés, mint elkeseredett fórumtársunk beszámolójában. Műszakilag sem tartom megalapozottnak a drámát, hiszen az új óráknál igazából csak a mérésben, adatfeldolgozásban van különbség, az erősáramú részek lényegében nem változnak. Persze azt nem állítom, hogy nem lesz hallható hatása, de szerintem akkora változást nem fog hozni, hogy emiatt le kelljen szoknunk a zenehallgatásról.

itt most a fő kérdés, tudja/akarja használni a digitális fogyasztásmérővel még zajosabbá tett áramszolgáltató hálózatot, vagy nem. A zajosabb 230V-ot további zaj csillapító eszközökkel, minőségi elosztóval, külön hifi ösvénnyel és hifi hálózati kábellel fel lehet-e tornázni egy elfogadható, vagy annál is jobb szintre, kérdés ez az út a könnyebben járható vagy a hálózat független aksi-inverter, esetleg aksi-DC betáplálás. Ez utóbbi természetesen már erősen DIY és készülék függő, tehát ez nem általánosan javasolható.

Amit írtál aksi forrás vagy lineáris tápegység az már egy másik szintje a kérdéskörnek, ebbe most nem érdemes belemenni, csupán annyi tennék hozzá hogy egy jó lineáris táp, elegendő kapacitású, keresztmetszetű aksiról tud jobb is lenni, mintha trafóról/egyenirányítóról kapja az energiát sz.v.sz és tapasztalatom. szerint.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”