Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Jelenlegi lakhelyemen (Bp belváros) utóbbi rendszerfejlesztésem óta folyamatosan szembesülök a hálózat terhelésváltozásai okozta hatásokkal. Vasárnaponként van több időm zenét hallgatni és kora délután eléggé elszomorítóan szól a rendszerem. Este 20.30-tól sokkal nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lesz a hang.

Próbélj ki egy Alcest. De simán lehet puszta pszichológia: Estére az ember is lenyugszik, be is sötétedik, tehát nem vonja el a figyelmét mindenféle más dolog. Sokan legyintenek erre és alábecsülik ezeket a dolgokat, pedig...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Jelenlegi lakhelyemen (Bp belváros) utóbbi rendszerfejlesztésem óta folyamatosan szembesülök a hálózat terhelésváltozásai okozta hatásokkal. Vasárnaponként van több időm zenét hallgatni és kora délután eléggé elszomorítóan szól a rendszerem. Este 20.30-tól sokkal nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lesz a hang.
Elgondolkoztam olyan készülék beszerzésén, ami a szűrés mellett a tápkondicionálásra fektet nagyobb hangsúlyt. Nézegettem pl. Isotek, PS Audio termékeket, de mivel sosem idegenkedtem a pro audio cuccoktól sőt…, felfigyeltem a Furman cég termékeire, azon belül is a Furman P2300 IT E-re.
Mivel nem vagyok műszaki ember, kíváncsi lennék, hogy hozzáértők mit gondolnak erről a készülékről. Egy ilyet rendszerbe illesztve feltudná-e venni a versenyt a fenti gyártók hasonló árfekvésű készülékeivel, esetleg képes lehetne azokat túlszárnyalni?
Érdeklődéssel várom a hozzászólásokat.
Egy kapcsolódó cikk: http://www.hangfoglalasonline.hu/gitar/ ... urman.html

Én a Hivox Alces-t javaslom, nekem ez megoldotta a hasonló gondokat...

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 638

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Töki »

Elgondolkoztam olyan készülék beszerzésén, ami a szűrés mellett a tápkondicionálásra fektet nagyobb hangsúlyt. Nézegettem pl. Isotek, PS Audio termékeket, de mivel sosem idegenkedtem a pro audio cuccoktól sőt…, felfigyeltem a Furman cég termékeire, azon belül is a Furman P2300 IT E-re.
Mivel nem vagyok műszaki ember, kíváncsi lennék, hogy hozzáértők mit gondolnak erről a készülékről. Egy ilyet rendszerbe illesztve feltudná-e venni a versenyt a fenti gyártók hasonló árfekvésű készülékeivel, esetleg képes lehetne azokat túlszárnyalni?

MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 638

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Töki »

MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Köszönöm a segítséged!
Időközben egyeztettem a gyártóval is, aki megerősítette, hogy valóban a polaritás okozza a hangot. Természetesen felhívta a figyelmem arra, amit Te is említettél a védőföld kapcsán és hát persze, hogy ott, ahol a hifi kapja az áramot, mindkét pozícióban ciripel! :-(

Mindemellett nagyon hálás lennék, ha a használati utasítást megkaphatnám, mert azért még vannak kérdések bennem! :-)
Fordítsd meg a villásdugót a fali csatlakozónál és megszűnik, a polaritáshelyességet (helytelenséget) mutatja.  Ha viszont ekkor sem szűnik meg akkor nincs védőföld behúzva és nem tudod használni. Én annak idején letöltöttem valahonnan a használatit, majd megkeresem.  
Újratervezés

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Üdv.!

Létezik vajon a Vibavoice Omega 500 készülékhez használati útmutató?
Ma került hozzám egy ilyen készülék, de több a kérdés, mint a válasz. :-)
Valaki adna egy rövid leírást a kijelző által közvetített információkról, a készülék alján lévő görgők használatáról és a többi, számomra egyelőre értelmezhetetlen dologról (sync, level, watt meter, piros led/kék led, stb.)?

Nagyon hálás lennék az információkért! 

U.i.: gyanítom, hogy nem a készülék által hallatott erős "ciripelő" hang design szerint nem része a dolognak! 

Fordítsd meg a villásdugót a fali csatlakozónál és megszűnik, a polaritáshelyességet (helytelenséget) mutatja.  Ha viszont ekkor sem szűnik meg akkor nincs védőföld behúzva és nem tudod használni. Én annak idején letöltöttem valahonnan a használatit, majd megkeresem.  

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Üdv.!Létezik vajon a Vibavoice Omega 500 készülékhez használati útmutató?Ma került hozzám egy ilyen készülék, de több a kérdés, mint a válasz. :-)Valaki adna egy rövid leírást a kijelző által közvetített információkról, a készülék alján lévő görgők használatáról és a többi, számomra egyelőre értelmezhetetlen dologról (sync, level, watt meter, piros led/kék led, stb.)?Nagyon hálás lennék az információkért! U.i.: gyanítom, hogy nem a készülék által hallatott erős "ciripelő" hang design szerint nem része a dolognak! 

Újratervezés

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 166

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: hubee »

Oké!

Vendég

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az ehhez hasonló "szűrők" (pl. Russ Andrews - The Silencer) hogy működnek?
A tüskék párhuzamos szűrése csak egyféleképpen képzelhető el. Pár százalékkal a hálózati fesz. csúcsértéke felett erősen be kell terhelni a hálózatra. A terhelés kb. ellentétes irányú feszültségtüskét hoz létre a hálózat belső ellenállán, és végeredményben sokkal kisebb zavarfeszültség impulzusok lesznek jelen a dugaljaknál. Éppen ezért kevésbé hatásosak egy alacsonyabb ellenállású "tápösvény" végére csatlakoztatva. Szerintem szűrni a tésztát kell, a hifit viszont nem a hűtőgép vagy a számitógép és társai áramköréről kellene táplálni

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3012

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Van den Hul - Fehér törpéje is hasonló lehet

LINK

SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

Azt írják, hogy a hálózati tüskéktől pl. védi a berendezéseket és szűri a hálózaton jelenlévő zajt.
Vagy a hifivel megegyező elosztóba érdemes dugni, vagy a "zajforrás" közelébe (hűtő/fagyasztó/mosógép stb.)

Egy belső kép:

a kép forrása

Az Isotek Isoplug-ja hatásos,ha a hifitől távol eső konnektorba teszem 5 méterre (az a falba kb 7méter kábel táv) ,még akkor is meghallani.Sőt a szomszédos szobából is hat.Pl modem mellett hatásos,a hifi pedig a másik szobában jobban szól,nagyobb zenei tér ,jóval levegősebb hangkép..Ha valaki rutinos akkor megtalálja a neten a kapcs rajzát és pár ezer forintból ki tudja próbálni.Célszerű az isoplughoz márka azonos alkatrészeket beszerezni.Én nem osztom meg a linket,akit érdekel keresse meg vagy vegyen boltba gyárit.Szerintem jó dolog.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 166

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: hubee »

Azt írják, hogy a hálózati tüskéktől pl. védi a berendezéseket és szűri a hálózaton jelenlévő zajt.
Vagy a hifivel megegyező elosztóba érdemes dugni, vagy a "zajforrás" közelébe (hűtő/fagyasztó/mosógép stb.)

Egy belső kép:

a kép forrása

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Big »

Sziia!
Szerintem ezt ne itt kérdezd, hanem a számítógépes zenehallgatás témában. Valószínűleg a notebook beállításaival vagy magával az oprendszerrel lesznek problémák. Ott vannak IT guruk...Ü
dv,
NL

Köszi opel123 épp ezt akartam írni.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Sziia!
Szerintem ezt ne itt kérdezd, hanem a számítógépes zenehallgatás témában. Valószínűleg a notebook beállításaival vagy magával az oprendszerrel lesznek problémák. Ott vannak IT guruk...Ü
dv,
NL

Rendben, köszönöm!
Újratervezés

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Üdv.!

Köszönöm válaszod!

Mp3-lejátszó + jack - to - RCA csatlakozóval nem adja a hibát! Hogyan tovább?
És ha ez a gond, akkor mi okozza az esetlegességet?

Sziia!
dv,
NL

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Nem tudod valami más forrással kipróbálni a rendszert? Pl.: CD vagy rádiótuner (szomszédtól kölcsönbe). A számítógépek okozhatnak ilyesmit. Persze ne vedd készpénznek, de egy próbát megér, hogy meggyőződj róla.

Üdv.!

Köszönöm válaszod!

Mp3-lejátszó + jack - to - RCA csatlakozóval nem adja a hibát! Hogyan tovább?
És ha ez a gond, akkor mi okozza az esetlegességet?
Újratervezés

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Big »

Üdv.!

Okozhatja a hálózat zajossága, hogy a hangfalakból (Roth Oli 40) reccsenő/pattogó hangokat hallok? Csak lejátszás ideje alatt, majdnem szabályos időközönként (8-12 mp).
Az erősítő tápkábelét (gyári) egyik aljzatból a másikba átdugva volt, hogy megszünt a zaj, de egy későbbi időpontban történő bekapcsolás után újra jelentkezett. Szóval az a setting, ami egyik nap jó, a másik nap már nem...
(Rendszerem: Notebook, NAD USD audio driver, Supra USB 2.0 kábel, NAD C356BEE DAC erősítő, Qed Silver Ann. XT hangfalkábel, Roth Oli 40 hangfal).

Ha nem a hálózat lesz, milyen irányban érdemes még kutakodnom?

Előre is köszönet a válaszokért!

Nem tudod valami más forrással kipróbálni a rendszert? Pl.: CD vagy rádiótuner (szomszédtól kölcsönbe). A számítógépek okozhatnak ilyesmit. Persze ne vedd készpénznek, de egy próbát megér, hogy meggyőződj róla.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Üdv.!

Okozhatja a hálózat zajossága, hogy a hangfalakból (Roth Oli 40) reccsenő/pattogó hangokat hallok? Csak lejátszás ideje alatt, majdnem szabályos időközönként (8-12 mp).
Az erősítő tápkábelét (gyári) egyik aljzatból a másikba átdugva volt, hogy megszünt a zaj, de egy későbbi időpontban történő bekapcsolás után újra jelentkezett. Szóval az a setting, ami egyik nap jó, a másik nap már nem...
(Rendszerem: Notebook, NAD USD audio driver, Supra USB 2.0 kábel, NAD C356BEE DAC erősítő, Qed Silver Ann. XT hangfalkábel, Roth Oli 40 hangfal).

Ha nem a hálózat lesz, milyen irányban érdemes még kutakodnom?

Előre is köszönet a válaszokért!
Újratervezés

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Használ valaki otthon passzív leválasztó trafót? Tehát ami nem komplett elektronika aktív szűrőelemekkel, csak egy 1-1 áttételű trafó.

Érdekelnének tapasztalatok.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Most nézegettem a szűrőket, és talán még ez fér majd bele a keretbe: ISOTEK EVO3 Polaris
Van valakinek vele tapasztalata, megéri az árát?

Én is szemezgettem egy ilyennel, csak sajnos és panelpatkány vagyok.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: geller »

Most nézegettem a szűrőket, és talán még ez fér majd bele a keretbe: ISOTEK EVO3 Polaris

Van valakinek vele tapasztalata, megéri az árát?
COPLAND|DENON|ELAC|EVERSOLO|HYDRASOUND|MARANTZ|MONITOR AUDIO|OPPO|S.M.S.L|VALHALLA|ZIDOO

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3721

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Beszélnek erős GSM sugárzásról, mert ugye a smart fogyasztásmérőben az is van, a hálózati vezetékek meg antennaként is szolgálnak, szóval elég nagy szinteket mér a fickó:
http://www.youtube.com/watch?v=nD0mKBK4rWw

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3721

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Nagy utálatnak örvend amerikában a digitális smart fogyasztás mérő, nem hifis szempontból, hanem sok más egyéb okán. Viszont az elektroszmog egy újabb forrása, az bizonyos.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 622

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Nemrég hallottam vmit erről/ úgy rémlik / és ott is visszarakatták a régi hagyományos órát.

Visszatérve a villanyóra cserére!
Itt olvastam róla: http://www.sztereoma...anitvanyai.html
Bár a dátummal ellentétben ez a cikk 2011-ben íródott és meg is jelent a 2011-es hifi show után egy sound&vision külömszámban.
Suprnova-nak köszönöm a linket.
Aurender - Marten Design

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Pl. az akvárium vízszűrő motor tápkábele. Az aranyhalak sokkal idegesebben úszkálnak, ha új tápkábelt kap a motor.
Kell vagy egy hónap, mire megnyugszanak.

Ne a vízszűrőt tedd be az akváriumba, hanem a merülő forralót, meglátod hamar megnyugszanak!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”