Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Re: Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2026.03.07., szomb. 13:47
SoundMania írta:
2026.03.05., csüt. 21:34
Rock60 írta:
2026.03.05., csüt. 21:24

Ha már egyrészről egyeres, másrészről Neotech, adja magát a recept. Neotech SOCP 12/14...
Ugyan azt tudja, mint revi kedvence, csak jobban, a (sokkal) tisztább anyagnak köszönhetően.
Ha lenne rá párszázezrem, abból csinálnám az ösvényt.
Mennyi az a sokkal tisztább? Kitől hallottad, hogy a sokkal tisztább mindig/biztosan jobb? Pl a 6 kilences réz pont 10x rosszabb mint a 7 kilences... A 4 kilences ezüst meg 1000x.... Ezt te nagyon benézted ezzel a tisztaság dologgal!
Mennyi a sokkal tisztább ?
Számold ki.

Az MCU kábel anyaga újrahasznált kb ipari hulladék kategória, nem tudom hány kilences.
A Neotech a SOCP kábeleinél UP-OCC rezet használ.
UP : Ultra Purea ( ultratiszta ) 99.99998 - as.
OCC : ( Ohno professzor ) Continuous Casting ( folyamatos öntés).
Az eredmény : Monokristályos szerkezet, nagyságrendszerrel kevesebb kristályhatárral, mint az ipari hulladékban.
Ja, és oxigénmentes.

Kitől hallottam, hogy a tisztább anyag jobb a szennyezettnél ?
Kb. mindenkitől.

Egy kis matek, csak most, csak Neked :smile53: :
A 99.99999 - es réznél a tízszer rosszabb tisztaságú az nem 99.9999, hanem kb. 89.99999 lenne. :D
Még egy matematikus? :)
Szerintem olvasd el újra és gondolkodjatok rajta még....
Hogy mennyit számít az a szennyezettség....
És hogy miért jobb a 99.99 ezüst Kondo, mint a 100x vagy 1000x kevésbé szennyezett bármid!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1550

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:
Rock60 írta:

Ha már egyrészről egyeres, másrészről Neotech, adja magát a recept. Neotech SOCP 12/14...
Ugyan azt tudja, mint revi kedvence, csak jobban, a (sokkal) tisztább anyagnak köszönhetően.
Mennyi az a sokkal tisztább? Kitől hallottad, hogy a sokkal tisztább mindig/biztosan jobb? Pl a 6 kilences réz pont 10x rosszabb mint a 7 kilences... A 4 kilences ezüst meg 1000x.... Ezt te nagyon benézted ezzel a tisztaság dologgal!
Mennyi a sokkal tisztább ?
Számold ki.

Az MCU kábel anyaga újrahasznált kb ipari hulladék kategória, nem tudom hány kilences.
A Neotech a SOCP kábeleinél UP-OCC rezet használ.
UP : Ultra Purea ( ultratiszta ) 99.99998 - as.
OCC : ( Ohno professzor ) Continuous Casting ( folyamatos öntés).
Az eredmény : Monokristályos szerkezet, nagyságrendszerrel kevesebb kristályhatárral, mint az ipari hulladékban.
Ja, és oxigénmentes.

Kitől hallottam, hogy a tisztább anyag jobb a szennyezettnél ?
Kb. mindenkitől.

Egy kis matek, csak most, csak Neked :smile53: :
A 99.99999 - es réznél a tízszer rosszabb tisztaságú az nem 99.9999, hanem kb. 89.99999 lenne. :D

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

wittao írta:
2026.03.07., szomb. 12:34
SoundMania írta:
2026.03.07., szomb. 12:10
wittao írta:
2026.03.07., szomb. 12:02

Nem nagyon akarok belebonyolodni ido hianyaban, de ez kiverte a szememet:
99.9999 ez a 6 kilences tisztasag.
99.99999 ez pedig a 7 kilences.
Biztos velem es/vagy matematikai es kemiai ismereteimmel, de a 10x es 100x szorzo sehogy sem akarodzik kijonni a kabelek tisztasagat illetoen. Az elteres kozottuk 0.00009 egyseg.

Nekem 8 kilences tisztasagu rezkabeleim es 6 kilences ezust kabeleim vannak. Erzem a hatasukat es emiatt hasznalom is a nagy tisztasagu alapanyagokbol keszult drotokat.

De hulyesegeket szakmai forumon ne irkaljunk mar legyszi.
Vagyis akkor hányszoros a szennyezés mértéke!?
Matematikus ön?
Magyarázhatod a bizonyítványt. Nem a szennyezettségre, hanem az anyag-tisztaságra van megadva ez az érték. És nem a kábelbiznisz mozgatja, hanem a vegyipar. Ez pedig egy "picit" erősebb nézőpont. Szóval: egy anyag tisztaságának mértékét jellemezhetjük ezzel, pl. 99.99% Cu, egyszerűbben leírva 4NCu vagy négy 9-es tisztaság. SZÓ NINCS SZENNYEZETTSÉG MÉRTÉKÉRŐL.
És ebben is megpróbálok segíteni, mert egy fém esetén nem feltétlenül minden szennyező, amit a klasszikus értelemben szennyezőanyagnak értünk. Sok fém ötvözet formájában van jelen, pl. AlSiMg1 egy kedvelt audio célokra házak készítésére alkalmas CNC-vel marható ötvözet. Itt a szennyező anyag az AlSiMg összetevőkön FELÜL lévő egyéb anyagokat értik a szakemberek...
Tehát réz mellett előfordulhat más anyag is, ami nem szennyező. És szennyező is.

Szóval tényleg elég, ha csak annyit írsz: bocs, benézted. Részemről semmi gond, én is nézek be dolgokat, milliónyi információval dolgozunk. A vergődést inkább hagyjuk meg borúsabb napokra.
Szerintem olvasd el mégegyszer az elejét mielőtt itt tovább vergődsz és próbáld megérteni! :)

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2236

Hozzászólás Szerző: wittao »

SoundMania írta:
2026.03.07., szomb. 12:10
wittao írta:
SoundMania írta:

Biztos velem es/vagy matematikai es kemiai ismereteimmel, de a 10x es 100x szorzo sehogy sem akarodzik kijonni a kabelek tisztasagat illetoen. Az elteres kozottuk 0.00009 egyseg.

Nekem 8 kilences tisztasagu rezkabeleim es 6 kilences ezust kabeleim vannak. Erzem a hatasukat es emiatt hasznalom is a nagy tisztasagu alapanyagokbol keszult drotokat.

Matematikus ön?
Magyarázhatod a bizonyítványt. Nem a szennyezettségre, hanem az anyag-tisztaságra van megadva ez az érték. És nem a kábelbiznisz mozgatja, hanem a vegyipar. Ez pedig egy "picit" erősebb nézőpont. Szóval: egy anyag tisztaságának mértékét jellemezhetjük ezzel, pl. 99.99% Cu, egyszerűbben leírva 4NCu vagy négy 9-es tisztaság. SZÓ NINCS SZENNYEZETTSÉG MÉRTÉKÉRŐL.
És ebben is megpróbálok segíteni, mert egy fém esetén nem feltétlenül minden szennyező, amit a klasszikus értelemben szennyezőanyagnak értünk. Sok fém ötvözet formájában van jelen, pl. AlSiMg1 egy kedvelt audio célokra házak készítésére alkalmas CNC-vel marható ötvözet. Itt a szennyező anyag az AlSiMg összetevőkön FELÜL lévő egyéb anyagokat értik a szakemberek...
Tehát réz mellett előfordulhat más anyag is, ami nem szennyező. És szennyező is.

Szóval tényleg elég, ha csak annyit írsz: bocs, benézted. Részemről semmi gond, én is nézek be dolgokat, milliónyi információval dolgozunk. A vergődést inkább hagyjuk meg borúsabb napokra.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

wittao írta:
SoundMania írta:
Rock60 írta:

Matematikus ön?

wittao
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2026.03.05., csüt. 09:16

ha rám hallgatsz,de ne tedd :D csak nincs kedvem újra írni, itt megvan (link).
Mezei 2,5-es rézveteték és ez kerül az elosztókba is. csak a készülék kap spéci kábelt(azon nem kell spórolni). Falban is ez megy kismegszakítótól, tökéletesen elég, nem kell túlbonyolítani. A csoda nem ettől fog eljönni, de itt legalább azon közlekedik az áram,amin kitalálták. annyi,hogy utána a készülékek tápkábelét nem kell mixelni. egyforma mindenhova. inkább legyen olcsóbb,de homogéén a kábelrendszer, mint összevissza mix :rolleyes:

https://www.halfnote.hu/blogs/revox/pry ... egye-vigye
Ez remelem csak valami vicc akarna lenni, es nem egy jotanacs.
Ezeket a tomor villanyszerelesi drotokat a leghitvanyabb ujrahasznositott alapanyagokbol huzzak ujra, alig ugorja meg legtobbjuk a 99.99 rez tisztasagat!
Hogy a rendszerek, amiken teszteltek nem eppen preferaljak a nagy tisztasagu kabelek/vezetekek tiszta hozadekat, az egy dolog. Akkor azt kell tanacsolni TMP/Kondo/AN cuccok taposvenyehez kivalo a villanyszerelesi tomor 2.5mm2 rez. De ne altalanosits legyszives ilyen badarsagokat…

wittao
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
Rock60 írta:
Marcaudio írta:
2026.03.05., csüt. 20:59

Igen az én tapasztalatom is az, hogy a sodort kábel szinez. egyébiránt még mindig ez a kábel a szivemhez legközelebb álló, amit valszeg még plusszban behúzok: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/halozati-kabel-3

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: mishow »

Már az új kábelen jön a villany. Egyértelműen hallani. Most olyan, mint amikor ugyanannak a tápkábel típusnak egy nagyobb tesóját teszed be a rendszerbe, csak még bejáratós.
Szóval nemcsak az utolsó másfél méter …
Majd fülelek és írok még.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Marcaudio írta:
2026.03.06., pén. 09:21
Rock60 írta:
Marcaudio írta:

Igen az én tapasztalatom is az, hogy a sodort kábel szinez.
Én egyeres kábeleket biztosan nem fogok behúzni. A fázist és a nullát egymásra kellene csavargatni, különben nagyobb mágneses hurok alakulna ki, ami növeli annak az esélyét, hogy a kábelek zajt szednek össze. A földnek meg akkor külön vezetés kellene, amihez külön cső vagy plusz megoldás kéne, szóval az egész macerásabb és drágább lenne, miközben szerintem nem hozna valós többletet. Összességében nem látom, hogy ez érdemi előnyt adna a gyakorlatban, ezért inkább egy normál háromeres megoldás felé hajlok. Valószínűleg MBCu-k és a Kacsa 3×5,2 mm többszálas lesz a végleges, de azért köszönöm a javaslatot!
Próbálom követni a logikai vonaladat... gondolkodik.gif
" Egyeres kábeleket biztosan nem fogok behúzni, a fázist és a nullát egymásra kellene csavarni."
Miért kellene ? Revi kedvence sncsen összesodorva a falban.
De, ha már sodrás. Az ebből ( Neotech ) készített DIY tápkábelt mindenki úgy készíti, hogy mind a három szálat összefonja.
Azt mondja a fáma, hogy a tápkábel jellemzői visszaköszönnek az ösvényben is. A Neotech minden paraméterében jobb bármelyik MCU, vagy MBCU - nál, szóval biztosan van érdemi előnye... :smile53: :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4771
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

trane írta:
2026.03.06., pén. 10:24
revox írta:
2026.03.06., pén. 09:06
...De csak megkérdeztem mi ez.. Radnai... Nem szedtem szét, de nagy valószínűséggel valami véknyabb egyeres rézdrót lehet..
mindenféle hátsó szándék nélkül, tárgyilagosan: az első néhány széria óta nem egyerest, hanem (tápkábelnek egészen biztosan, mert láttam) többeres litze-, vagy annak kinéző szerkezetű vezetékeket használ Rudolf leborulok.gif > így az tekinthető sodrottnak és sokeres egyeresnek is :kiss:
köszi a kiegészítést, én nem tudom milyen volt és csak annyi maradt meg, hogy Radnai, de a típust se tudom, csak tudom, hogy szereti az egyeres drótokat használni, igaz, inkább az interkonnektekről tudom ezt.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3034

Hozzászólás Szerző: trane »

revox írta:
2026.03.06., pén. 09:06
...De csak megkérdeztem mi ez.. Radnai... Nem szedtem szét, de nagy valószínűséggel valami véknyabb egyeres rézdrót lehet..
mindenféle hátsó szándék nélkül, tárgyilagosan: az első néhány széria óta nem egyerest, hanem (tápkábelnek egészen biztosan, mert láttam) többeres litze-, vagy annak kinéző szerkezetű vezetékeket használ Rudolf leborulok.gif > így az tekinthető sodrottnak és sokeres egyeresnek is :kiss:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:

Ugyan azt tudja, mint revi kedvence
ezt nem figyeltem, nem kedvencem. Van egy dolog,amit meg kell oldani (delejt a készülékekhez odavazetni) és ennyire egyszerű :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:

nem érzek rá késztetést., de való igaz, hogy nem próbáltam ki.
halfnote.hu

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: Marcaudio »

Rock60 írta:
Marcaudio írta:
revox írta:
2026.03.05., csüt. 16:28

A 2,5-es villanydrót referenciái pl a volt Analog Audio, vagy az esetleg most is létező Clarinet Audio. meg még jó sokan. pl a Kondo bemutatóteremben minden a falba van dugva a normál villanyvezetékre (japánban, a "gyárban"). persze, spéci tápkábellel az utolsó métereken (vagyis az első métereken :rolleyes: )
Igen az én tapasztalatom is az, hogy a sodort kábel szinez. egyébiránt még mindig ez a kábel a szivemhez legközelebb álló, amit valszeg még plusszban behúzok: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/halozati-kabel-3
Én egyeres kábeleket biztosan nem fogok behúzni. A fázist és a nullát egymásra kellene csavargatni, különben nagyobb mágneses hurok alakulna ki, ami növeli annak az esélyét, hogy a kábelek zajt szednek össze. A földnek meg akkor külön vezetés kellene, amihez külön cső vagy plusz megoldás kéne, szóval az egész macerásabb és drágább lenne, miközben szerintem nem hozna valós többletet. Összességében nem látom, hogy ez érdemi előnyt adna a gyakorlatban, ezért inkább egy normál háromeres megoldás felé hajlok. Valószínűleg MBCu-k és a Kacsa 3×5,2 mm többszálas lesz a végleges, de azért köszönöm a javaslatot!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Marcaudio írta:

a tápkábelek esetén vigyázni kell az utolsó/első méterrel :) ott már nem ökölszabály és én is sodrottat használok. De van tömör vezetős tápdrótom is, de az vékony. Nem vagyok kábelszakértő/fejlesztő, így csak a mezei tapasztalatra hagyatkozom és valójában nem tudom,hogy a struktúra, vagy anyag, vagy csak egyszerűen a gyártótól függ (ő mennyire ért hozzá), mi a végtermék, de tápdrótnak már rendben van a sodrat. De mindent a próba dönt el.

lehet már meséltem, de egy érdekes sztori:
Az egyik barátom régi álma volt egy Audio Note / Kondo Ongaku erősítő, amit meg is vásárolt. Felhívott,hogy vigyem már át a Kondo ezüstkábeleket, mert igaz,neki van rengeteg nívós kábele, csak jó lenne kipróbálni saját drótokkal és ha úgy adódik, akkor azokat beszerzi. Vittem tápkábelt is. Átkötöttük, egy kis igazítás, izoláció és a srác akkor döbbent le, hogy miről is szól az Ongaku valójában (saját rendszerben mellbevágóbb,mint máshol hallani, de ezt nem fejteném ki, mert addig,míg valaki le nem ül elé hallgatni, de főleg,míg be nem teszi a saját rendszerébe, úgyse érti, mert olyan fokú élményt ad, amit más megközelíteni is nehezen tud -kivéve Avantgarde tölcsérekkel, de ez más téma. nem illeszkednek, de srácnak nagy Altec van).
Megértette a lényegét, csak utána jött a feketeleves, kiszedtem a drótjaimat és elkezdtük keresni, milyen tápdrótja tud valamit megjeleníteni a Kondo ezüstök tudásából (a tápkábelük ezüst sodrat). A végén elővett egy cingár kis fekete valamit, bedugtuk és a hang nem tudta,amit a Kondo tápdrót, de itt jelent meg egyedül valami abból,amitől a Kondo Kondo. Mondom neki, ezt hagyd bent,míg nem veszel Kondot. De csak megkérdeztem mi ez.. Radnai. Ő, mivel Ausztriában dolgozik, keveset van itthon és nem követi a hazai eseményeket, így nem kapott ellenszelet a kábel terén. Nem szedtem szét, de nagy valószínűséggel valami véknyabb egyeres rézdrót lehet. Azóta bevásárolt :rolleyes:

good luck :D de , ha van favoritod, válaszd azt, ne bolyongj az erdőben éveket :smile53:
halfnote.hu

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Marcaudio írta:
revox írta:
Marcaudio írta:
2026.03.05., csüt. 15:03

Jah a mezei kábel alapból fog menni hátra, ugyan azt nem írtam, de gondoltam, akkor még behúzok mellette másikat is, ha már ásni fognak hozzá. Egy ismerős erre a kábelre esküszik, pont az imént beszéltem vele, de ő nincs fórumon, ő ezt javasolta: https://www.audiophonics.fr/en/cable-me ... -3297.html
ahogy érzitek,de a sodorott kábel tapasztalatunk szerint nem az igazi erre a célra, inkább hangolgat, színez.

a 2,5-es villanydrót referenciái pl a volt Analog Audio, vagy az esetleg most is létező Clarinet Audio. meg még jó sokan. pl a Kondo bemutatóteremben minden a falba van dugva a normál villanyvezetékre (japánban, a "gyárban"). persze, spéci tápkábellel az utolsó métereken (vagyis az első métereken :rolleyes: )
Nemrég kezdtük el berendezni a TMP Audio új bemutatótermét, ott is volt jópár próbálkozás, aztán meguntam, vittem 3 méter Prysmiant, egy Kopp elosztót és megszólalt a zene :rolleyes:

de én csak adtam egy tippet :rolleyes: sokan ezt túlbonyolítják
Javaslom vegyél 1-1 métert néhány kiválasztottadból és hallgasd meg valami normális powerkábel mellett!
Ha a sodrottat színezettnek hallod attól még nem a tömör a feltétlenül jó! Válassz másik sodrottat.....

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
Marcaudio írta:
revox írta:

A 2,5-es villanydrót referenciái pl a volt Analog Audio, vagy az esetleg most is létező Clarinet Audio. meg még jó sokan. pl a Kondo bemutatóteremben minden a falba van dugva a normál villanyvezetékre (japánban, a "gyárban"). persze, spéci tápkábellel az utolsó métereken (vagyis az első métereken :rolleyes: )

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Marcaudio írta:
revox írta:

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút

revox írta:
Marcaudio írta:

Jah a mezei kábel alapból fog menni hátra, ugyan azt nem írtam, de gondoltam, akkor még behúzok mellette másikat is, ha már ásni fognak hozzá. Egy ismerős erre a kábelre esküszik, pont az imént beszéltem vele, de ő nincs fórumon, ő ezt javasolta: https://www.audiophonics.fr/en/cable-me ... -3297.html
ahogy érzitek,de a sodorott kábel tapasztalatunk szerint nem az igazi erre a célra, inkább hangolgat, színez.

a 2,5-es villanydrót referenciái pl a volt Analog Audio, vagy az esetleg most is létező Clarinet Audio. meg még jó sokan. pl a Kondo bemutatóteremben minden a falba van dugva a normál villanyvezetékre (japánban, a "gyárban"). persze, spéci tápkábellel az utolsó métereken (vagyis az első métereken :rolleyes: )
Nemrég kezdtük el berendezni a TMP Audio új bemutatótermét, ott is volt jópár próbálkozás, aztán meguntam, vittem 3 méter Prysmiant, egy Kopp elosztót és megszólalt a zene :rolleyes:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4403

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
2026.03.05., csüt. 09:22
murasake írta:
2026.03.04., szer. 22:07
"De aztán nehogy kiderüljön, hogy az utolsó 2 méter mégiscsak többet nyom a latban, mint az előtte lévő 30..."

Egészen biztos, hogy többet nyom a latban...
Véleményem szerint az elektromos áram esetében is hasonlóan működik a fizikai törvény, mint az ún 'lamináris' források-szökőkutak esetében.
Gondolom mindenki látott már olyan szökőkutat ami tökéletesen sima, fodrozódásmentes formában lövelli ki a vizet.
Ott is tök mindegy milyen csővezetéken érkezik a víz, a lényeg a végén van, egy csöves szűrő, ami a víz áramlását teljesen egy irányba tereli és egy tökéletesen méretezett hosszúságú és megformált fúvóka a lelke, ami szó szerint "kivasalja" a víz áramlását.
A jól megtervezett szerkezetű, anyagú és hosszúságú tápkábel szintén "megrendszabályozza" az odáig érkező hányattatott sorsú elektronok áramlását.
Persze nem tökéletesen végzi, de az analógia ugyanaz, szvsz.

https://www.youtube.com/watch?v=V4zgdEKPFuA
és mi van,ha nem jó irányból nézitek a problémát? mi van,ha az a drót,nem az áramellátás utolsó métere, hanem a készülék (tápegység) első alkatrésze? Esetleg interfész, de semmiképp nem tekinteném utolsó méternek. Tehát, maga a probléma felvetése alapjaiban hibás. persze, szerintem... meg még néhány ember szerint.
Koscsó Ferit láttam valahol, hogy ezt majd ki akarja fejteni és, bár sokszor kakaskodok vele, ebben nagyon egyet gondolunk. Annyi,még azt nem tudtam eldönteni, interfész e vagy első alkatrész, de semmiképp nem utolsó méter.
De Feri majd kifejti,ha idetalál.
Kb egyetértünk, de most nem fejtem ki. :smile53:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Marcaudio írta:

halfnote.hu

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút

revox írta:
2026.03.05., csüt. 09:16

ha rám hallgatsz,de ne tedd :D csak nincs kedvem újra írni, itt megvan (link).
Mezei 2,5-es rézveteték és ez kerül az elosztókba is. csak a készülék kap spéci kábelt(azon nem kell spórolni). Falban is ez megy kismegszakítótól, tökéletesen elég, nem kell túlbonyolítani. A csoda nem ettől fog eljönni, de itt legalább azon közlekedik az áram,amin kitalálták. annyi,hogy utána a készülékek tápkábelét nem kell mixelni. egyforma mindenhova. inkább legyen olcsóbb,de homogéén a kábelrendszer, mint összevissza mix :rolleyes:

https://www.halfnote.hu/blogs/revox/pry ... egye-vigye

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

istvan01 írta:
2026.03.05., csüt. 10:43
revox írta:
2026.03.05., csüt. 09:22
és mi van,ha nem jó irányból nézitek a problémát? mi van,ha az a drót,nem az áramellátás utolsó métere, hanem a készülék (tápegység) első alkatrésze? Esetleg interfész, de semmiképp nem tekinteném utolsó méternek. Tehát, maga a probléma felvetése alapjaiban hibás. persze, szerintem... meg még néhány ember szerint.
Koscsó Ferit láttam valahol, hogy ezt majd ki akarja fejteni és, bár sokszor kakaskodok vele, ebben nagyon egyet gondolunk. Annyi,még azt nem tudtam eldönteni, interfész e vagy első alkatrész, de semmiképp nem utolsó méter.
De Feri majd kifejti,ha idetalál.
Interfész? Lehetne ez is az áram/energia ellátás kapcsolata leírása. Az interfész lényege itt abból áll, hogy adott mérőhelyhez, fogyasztóhoz oda kell szállítani hálózati AC feszültséget, AC áramot normákkal meghatározott toleranciákkal.
Azonban a hifisek ennél áram/feszültség minőségben többet várnak el energia ellátástól.

A hifit tápláló vezetékek, kábelek nem csupán a lakáselosztóig képezik a hifirendszer első alkatrését, hanem arról a fázisról éppen működő többi berendezés is. Sok esetben nagyobb hatásuk lehet, mint magának a hifiösvénynek. Ezek együttese képez egy nehezen definiálható, változó komplex impedanciát, egymásra hatást is a kiemelten kezelendő hifi berendezésre. Azonban a többi villamos berendezés hatása annál kisebb, minél nagyobb vezeték és légvonal távolságban vannak a hifi rendszertől. A hifiösvény részben azok hatását igyekszik csillapítani.
a kábel nem csak összeköt,el is választ. ez egy egyszerű, megfigyelésen és feltételezésen alapuló gondolat, de sok igazság lapulhat mögötte :rolleyes:

egyébként ezért kell homogén kábelrendszer,amit leírsz. ezek össze-vissza, kersztbe-kasba hatnak egymásra. de ez nem csak a tápdrótokra igaz
halfnote.hu

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1305

Hozzászólás Szerző: pali923 »

zoli73 írta:
2026.03.05., csüt. 11:17
bepereltek a szolgáltatót
Lehet, hogy a falunknak is ezt kellett volna csinálni. Egy időben nagyon gyakoriak voltak a pár másodperces áramszünetek, néha meg hosszabbak is. Nem tudom, mennyi kár volt ebből, de nem pereltünk, csak háborogtunk. Végül itt is voltak fejlesztések, és javult a helyzet, de még lenne mit csinálni itt is ezek szerint. Úgyhogy a hangminőség az másodlagos szempont, sajnos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pali923 2026.03.05., csüt. 12:07-kor.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3424

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

pali923 írta:
2026.03.05., csüt. 09:46
zoli73 írta:
2026.03.05., csüt. 09:17
Nálunk tavaly végezte el a szolgáltató ugyanezeket a munkálatokat, mert már komoly anomáliák voltak a megnövekedett terhelés miatt.
Valaki küldje már el hozzánk is a szakikat. Tavaly rendeltem teljesítménybővítést, és 2027. márciusi határidővel vállalták (azzal a feltétellel, hogy azonnal kifizetek nekik 100K előleget). :smile30: Az indoklás nálunk is az volt, hogy ki kell húzni a trafótól (trafóhoz?) 300 méter zsinórt. Úgy látszik, ez most valami kampány, csak hozzánk lassan érnek ide. Egyelőre a hangminőségnél jobban bosszant, hogy a hajszárító lecsapja az automatát, ha megy mondjuk a mosógép is. :angry:
Nálunk már legalább 5 éve voltak folyamatosan komoly problémák, háztartási gépek, riasztó berendezés, hőszivattyú, a helyi kábeltéve szolgáltató szervere, stb. ment tönkre bizonyítottan az elégtelen áramszolváltató miatt. A károsultak, élükön a kábeltévéssel, alakitottak egy csoportot, szakvéleményekkel megtámogatva bepereltek a szolgáltatót. A szolgáltató(E-On) elvesztette a pert, és minden károsult felé kötbért kellett fizetnie egész addig, amíg a hibát meg nem szünteti. Ez milliós tételt jelentett neki havonta. Ez ment úgy 1,5 évig, aztán felvonultak, és kb. 1 hét leforgása alatt rendbevágták a környék(3-4 utca) hálózatát. Új transzformátor, a trafónak külön betáp, több új oszlop, az érintett utcák légvezetéke szigeteltre cserélve, stb. Ránézésre több tízmilliós tétel, de valamiért mégiy rászánták magukat.
Előtte nem volt ritka a 200V alatti feszültség sem, de most minden hibátlan.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”