Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AutóHiFi
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9053
AutóHiFi
Sziasztok!
Szeretném csillapítani az autómban az első ajtókat, később talán a hátsókat is. Melyik öntapadós fóliát érdemes használni? A Dynamat eléggé drága, és nem is találok már itthon. Ezeket ismeritek?
Sinus Live és Gladen:
http://www.miskolc.autohifi.hu/webshop/ ... hcMOtdMOz/
A Conrad-nál csak Sinus Live:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Se ... PerPage=24
köszi!
Én anno a SL amd 50, vagy valami hasonló anyagot használtam. Nekem bevált.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
AutóHiFi
Sziasztok!
Szeretném csillapítani az autómban az első ajtókat, később talán a hátsókat is. Melyik öntapadós fóliát érdemes használni? A Dynamat eléggé drága, és nem is találok már itthon. Ezeket ismeritek?
Sinus Live és Gladen:
http://www.miskolc.autohifi.hu/webshop/ ... hcMOtdMOz/
A Conrad-nál csak Sinus Live:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Se ... PerPage=24
köszi!
AutóHiFi
Üdv mindenkinek.
Új vagyok itt, és csak tapogatózom,hogy autó hifi- be beletartozom e.
Eladtam az autóm és megmaradt néhány cucc,ha érdekel valakit.
Monoblokkok,akksik...stb.
János
AutóHiFi
A Stradisound Set-System a frekvenciák helyett csomagokkal, angolul „set”-ekkel dolgozik.
AutóHiFi
Igen,jó úgy is....de olyan csatlakozót biztosan kapsz,ha más nem a Media Markt-ban,amiből kilóg kb 20cm vezeték....és akkor nem kell a gyárit szétvágni...
Mohácson lakom, és itt nincs semmilyen nagyobb műszaki áruház. Akkor marad a levágás. Köszönöm az eddigi segítségedet.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Új autóba új hifi lesz.. egyelőre most még dobozok..
a vége majd jövő pénteken lesz
AutóHiFi
Új autóba új hifi lesz.. egyelőre most még dobozok..
a vége majd jövő pénteken lesz
Körbenéztem a városban, de sehol sincs szerelhető iso csatlakozó. Rendelni tudnak, de 1-2 hét, nekem meg sürgős lenne. Az nagyon gáz lenne, ha a meglévő csatlakozó bemenetnél levágnám a mostani kábeleket kb 1 cm-re, és oda forrasztanám az új kábeleket? Sajnos úgy van kialakítva az első kábelezés, hogy a front kábel először a műszerfali hangszóróra van kötve, és onnan megy tovább az első ajtókhoz. A tervem pedig, hogy a front menne az ajtóba, a rear pedig a műszerfalba, ezért mindenképpen át kell variálnom a kábelezést, de akkor már jobb lenne valami jobb kábellel. Kaptam a Hivi hangszórókhoz is kábelt, lehet azt építem be. Gondolom jobb minőségű, mint a gyári. Jó lenne az elképzelés?
Igen,jó úgy is....de olyan csatlakozót biztosan kapsz,ha más nem a Media Markt-ban,amiből kilóg kb 20cm vezeték....és akkor nem kell a gyárit szétvágni...
AutóHiFi
Körbenéztem a városban, de sehol sincs szerelhető iso csatlakozó. Rendelni tudnak, de 1-2 hét, nekem meg sürgős lenne. Az nagyon gáz lenne, ha a meglévő csatlakozó bemenetnél levágnám a mostani kábeleket kb 1 cm-re, és oda forrasztanám az új kábeleket? Sajnos úgy van kialakítva az első kábelezés, hogy a front kábel először a műszerfali hangszóróra van kötve, és onnan megy tovább az első ajtókhoz. A tervem pedig, hogy a front menne az ajtóba, a rear pedig a műszerfalba, ezért mindenképpen át kell variálnom a kábelezést, de akkor már jobb lenne valami jobb kábellel. Kaptam a Hivi hangszórókhoz is kábelt, lehet azt építem be. Gondolom jobb minőségű, mint a gyári. Jó lenne az elképzelés?
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
AutóHiFi
Szia!
Van szerelhető ISO csati.....szinte minden ilyen helyen kapható....
Szia! Köszönöm, ezt nem tudtam, akkor probléma megoldva :-)
Segítségre lenne szükségem. Most rendeltem 1 pár Hivi CF140, és egy pár Hivi CF160 tipusú autóhangszórót. Az egyiket az első ajtóba, a másikat a műszerfalba szeretném beépíteni. De gondoltam, ha már jobb minőségű autóhangszórót építek be, akkor esetleg érdemes lenne jobb kábeleket is beépíteni. Van még a régi hifi rendszeremből megmaradt hangfalkábel, csak az lenne a kérdésem, hogy szokták ezt elvégezni. Az ISO csatlakozóra szokták csatlakoztatni az új kábelt? Nem volt még szerencsém ilyen csatlakozóhoz, ezért azt se tudom, hogy kell kiszedni a régit. Esetleg valami mini villás megoldás? Van valakinek tapasztalata ilyen téren?
Szia!
AutóHiFi
Segítségre lenne szükségem. Most rendeltem 1 pár Hivi CF140, és egy pár Hivi CF160 tipusú autóhangszórót. Az egyiket az első ajtóba, a másikat a műszerfalba szeretném beépíteni. De gondoltam, ha már jobb minőségű autóhangszórót építek be, akkor esetleg érdemes lenne jobb kábeleket is beépíteni. Van még a régi hifi rendszeremből megmaradt hangfalkábel, csak az lenne a kérdésem, hogy szokták ezt elvégezni. Az ISO csatlakozóra szokták csatlakoztatni az új kábelt? Nem volt még szerencsém ilyen csatlakozóhoz, ezért azt se tudom, hogy kell kiszedni a régit. Esetleg valami mini villás megoldás? Van valakinek tapasztalata ilyen téren?
Szia!
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
AutóHiFi
Nálunk csak obi van mint barkácsáruház, ott szétnézek,hogy mik a lehetőségek,és milyen a minőség
Obi kvarchomok megteszi.
AutóHiFi
Nálunk csak obi van mint barkácsáruház, ott szétnézek,hogy mik a lehetőségek,és milyen a minőség
Üdv
Gábor
AutóHiFi
Az obi mág jó alternativa lehet,köszi a tippet!
Szívesen! Érdemes körülnézni több helyen is, mert ki tudja, hogy hol tudsz jó áron vásárolni. pl.: Praktiker, Baumax, stb.
AutóHiFi
Kvarchomok lessz, de a tüzépesben annyira nem bizok hogy tiszta is lesz (és nincs kedvem 20-szor átmosni),akvarisztikai lehet hogy drágább,de tisztább is (persze akváriumhoz öt kell még ezt is mosni,de ide jó) tutira (van itthon 2akvárium is) és csak száritani kell, hogy ne legyen benne nedvesség.
Érdemes megnézni, mert sok tüzépnél tiszta a kvarchomok és szokott előre csomagolt is lenni (nem a tüzép csomagolta), ami igaz drágább, de olcsóbb, mint általában az akvarisztikai. Az építőipari boltokban (pl. Obi) is szokott zsákos kvarchomok lenni, kb. 20kg-os kiszerelésben.
AutóHiFi
Kvarchomok lessz, de a tüzépesben annyira nem bizok hogy tiszta is lesz (és nincs kedvem 20-szor átmosni),akvarisztikai lehet hogy drágább,de tisztább is (persze akváriumhoz öt kell még ezt is mosni,de ide jó) tutira (van itthon 2akvárium is) és csak száritani kell, hogy ne legyen benne nedvesség.
Üdv
Gábor
AutóHiFi
Nem csak izlés kérdése,de való igaz izlés kérdése is.
De nem csak dls szubnál vettem ezt észre. Az autótól is függ mi fekszik neki.
30centis szubok nem érvényesülnek nálam. Ez tapasztalat,és tény. W712 igen jó szub,volt,méghozzá zártban és reflexben is,de nem tudta kifutni magát a kocsiban,elvolt,de nem érvényesült igazán.
Ez a 25-ös meg olyat tol hogy csak figyelek.
Bár ha adatlapot nézzük,akkor a 710-esnek alacsonyabb az fs-e,sőtt a 610-612-nek is alacsonyabb mint a 712-nek
Bár hogy bedobozolva,és kocsiban mit mutat az más kérdés ugye.
Egyébként nem találkoztam versenyre épitett autóval amiben w712 lett volna. W310.no olyan többen is van!
Ezt a bitulapozást nem értem minek...ha megvan a falvastagság,kimerevitve a doboz,akkor minek még a bitulap....mondjuk én most mást próbálok...50-50%-os homok gyanta keverékkel növelni a falvastagságot,és neheziteni az oldalfalakat
A bitumenes lapozásnak köszönhetően azt vettem észre, hogy szebb a hangzás.
A falvastagság mellett kellő merevség is kell. Több féle anyaggal is próbálkoznak (MDF lap, rétegelt fa lemez, kompozit anyagok, beton, gránit, stb.).
Méret terén jó és rossz tapasztalatok is vannak a 10" és 12"-os mélynyomók esetén. Van amelyik nagyon jól szól, van amelyik nem.
Homok terén próbáld ki a kvarchomokot. Tüzépen olcsóbb.
AutóHiFi
Nem csak izlés kérdése,de való igaz izlés kérdése is.
De nem csak dls szubnál vettem ezt észre. Az autótól is függ mi fekszik neki.
30centis szubok nem érvényesülnek nálam. Ez tapasztalat,és tény. W712 igen jó szub,volt,méghozzá zártban és reflexben is,de nem tudta kifutni magát a kocsiban,elvolt,de nem érvényesült igazán.
Ez a 25-ös meg olyat tol hogy csak figyelek.
Bár ha adatlapot nézzük,akkor a 710-esnek alacsonyabb az fs-e,sőtt a 610-612-nek is alacsonyabb mint a 712-nek
Bár hogy bedobozolva,és kocsiban mit mutat az más kérdés ugye.
Egyébként nem találkoztam versenyre épitett autóval amiben w712 lett volna. W310.no olyan többen is van!
Ezt a bitulapozást nem értem minek...ha megvan a falvastagság,kimerevitve a doboz,akkor minek még a bitulap....mondjuk én most mást próbálok...50-50%-os homok gyanta keverékkel növelni a falvastagságot,és neheziteni az oldalfalakat
Üdv
Gábor
AutóHiFi
Azt elirtam,,mármint a tipusszámot,csak nem tudtam már szerkeszteni.
Nem 610,hanem 710. Azért nem 712,mert hatalmas helyet foglal,és 710-est találtam makulátlan gyári ládában (igaz ez még alakulni fog)
És azért 25centis,mert gyorsabb,és jobban érvényesül a kocsimban a 25centis szub mint 30centis testvérei.
Volt w712-esem még régebben,és nem érvényesült úgy mint a 710-es
A W712 nekem jobban teccik, mint a W710, de mindenkinek más az ízlése.
Jó dobozt kell a W712-nek és akkor bebizonyítja, hogy sokáig nem véletlenül volt a DLS zászlós hajója és nyertek vele annyi hangminőség versenyt. Sajnos a jó doboznak mérete és súlya is van a nagyobb falvastagságból eredően és a bitumenes lapozás miatt is.
AutóHiFi
Azt elirtam,,mármint a tipusszámot,csak nem tudtam már szerkeszteni.
Nem 610,hanem 710. Azért nem 712,mert hatalmas helyet foglal,és 710-est találtam makulátlan gyári ládában (igaz ez még alakulni fog)
És azért 25centis,mert gyorsabb,és jobban érvényesül a kocsimban a 25centis szub mint 30centis testvérei.
Volt w712-esem még régebben,és nem érvényesült úgy mint a 710-es
Üdv
Gábor
AutóHiFi
Üdv urak!
Napokban elhatározásra jutottam mérőmikrofon kell a beállitások kontrolljához,és finomhangolásához.
Aktiv rendszer lévén,az állitás könnyű,mégis be vihet a fül a málnásba.
A mikrofon és mérőrendszer készülőben (diy).
Itt a kérdésem,a mérésben,méginkább autohifi mérésben gyakorlottakhoz intézném,mivel szobai hangsugárzók márásáről nagyon sokat lehet olvasni,de autohifi mérésről szinte gyakorlatilag semmi, pedig jó volna,mert némiképp picot más a helyzet szerintem.
Gondolom a mérőprogram ugyanaz használható mint szobában (lsplab,truerta,holmimpuls...)
Egyéb épitőjellegű válaszok is jöhetnek
(a rendszer pioneer 80prs fej, full dls hangszórókészlet -iridium magas,R6A mélyközép,w610 szub, helix E40 és E20 csöves hibrid erősitők)
Nem kötekedésként, csak miért nem DLS W712 mély? Mélyebbre megy, mint a DLS W610 és nem lusta. Sok hangminőség versenyt nyertek már W712-vel. Nagyon jó mélynyomó. Ha jól emlékszem olyan 34-38 literes reflex dobozban érzi igazán jól magát. A gyári leírásban meg is van adva a pontos térfogat, reflexcső méretek, stb.
AutóHiFi
Üdv urak!
Napokban elhatározásra jutottam mérőmikrofon kell a beállitások kontrolljához,és finomhangolásához.
Aktiv rendszer lévén,az állitás könnyű,mégis be vihet a fül a málnásba.
A mikrofon és mérőrendszer készülőben (diy).
Itt a kérdésem,a mérésben,méginkább autohifi mérésben gyakorlottakhoz intézném,mivel szobai hangsugárzók márásáről nagyon sokat lehet olvasni,de autohifi mérésről szinte gyakorlatilag semmi, pedig jó volna,mert némiképp picot más a helyzet szerintem.
Gondolom a mérőprogram ugyanaz használható mint szobában (lsplab,truerta,holmimpuls...)
Egyéb épitőjellegű válaszok is jöhetnek
(a rendszer pioneer 80prs fej, full dls hangszórókészlet -iridium magas,R6A mélyközép,w610 szub, helix E40 és E20 csöves hibrid erősitők)
Üdv
Gábor
AutóHiFi
Corolla / Auris tulajoknak egy 2DIN-es fejegység: 8" érintőképernyő, GPS, DVD, rádió, Bluetooth kihangosító, USB/SD/iPod, stb.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... pod-sdusb/
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.