" Mindenhol ". Úgy értettem, hogy mindenhol...

Földelés/árnyékolás.A karföldelést ne keverjük bele.
Persze,hogy működik.Smart845 írta: ↑2025.05.16., pén. 13:40Háááát nem tudom,hogy ez így működhet-e?
Igen,a fekete drót a karföldelés.
Itt - az ábrán - árnyékolás a harmadik pont. A föld külön van.
Akkor az 1-es pinre nem kell kötni és így is működik.juliush írta: ↑2025.05.16., pén. 13:56A linkelt rajz fölötti hozzászólás mindent elmagyaráz, sőt, ha jobban megnézitek a rajzot, ott az is látható, mit köt(het)nek a föld/árnyékolás pontokra. A hangszedő tekercseiben keletkező jel a két pólus közötti feszültségkülönbségben realizálódik, ami független a referencia földtől, ezért is nevezik "floating"-nak, "lebegőnek". A fonó előerősítő belső földelési architektúrája gondoskodik az illesztésről a rendszer további elemei felé.
Háááát nem tudom,hogy ez így működhet-e?
Szerintem a föld nincs bekötve hisz oda nem kell.
Ugyebár az xlr csati 3 pólusú.Hideg,meleg pont és a föld.
Ezt,hogy érted?
És honnan szerzel föld kábelt mindkét xlr csatlakozóhoz?
Mert minek ha a fonók 90%-a nem szimmetrikus.
Ha ez ennyire egyszerű és kézenfekvő - ránézésre tényleg az - akkor miért nem ezt alkalmazzák mindenhol már ezer éve, hanem az RCA - t ?
Rock60 írta: ↑2025.05.15., csüt. 21:15Mi köze van egymáshoz ?
Szövegkörnyezet kérdése.
Milyen szimmetrikus kimenettel megáldott szerkezet lehet beépítve agy lemezjátszóban ?
Nyilván nem végfok, vagy dac, ha valami, akkor phono...
Tehát, ha valaki szimmetrikus kimenetet emleget egy lemezjátszóban, akkor joggal feltételezhető, hogy az nagy eséllyel beépített phonót tartalmaz.
Kizárásos alapon...![]()
Ez így van.dixie-chicken írta: ↑2025.05.15., csüt. 15:18@SoundMania:a vásárló erő csökkent,lényegesen,főleg a Covid után,amikor a kész termékeknek az árai az egekbe emelkedtek,az életünk minden szegmensében,a béremelések ezt nem követték arányosan,sokkal nehezebb ma elkülöniteni pénzmagot,bármilyen hobbynk is van...nem politizálni akarok,csak a realitásra rávilágitani...
Mi köze van egymáshoz ?
Ez így van. Nincs vita. Ahogy jeleztem, nem kell mindenkinek hifit birtokolnia! Vagy behelyettesíthető mással... Autó, lakás, stb...kinek mire nem futja....dixie-chicken írta: ↑2025.05.15., csüt. 15:18@SoundMania:a vásárló erő csökkent,lényegesen,főleg a Covid után,amikor a kész termékeknek az árai az egekbe emelkedtek,az életünk minden szegmensében,a béremelések ezt nem követték arányosan,sokkal nehezebb ma elkülöniteni pénzmagot,bármilyen hobbynk is van...nem politizálni akarok,csak a realitásra rávilágitani...
Régen sem volt másképp... Nem kell mindenkinek "hifi" .... Akkor is választani kellett meg most is.dixie-chicken írta: ↑2025.05.15., csüt. 12:45ja és lufiban élünk,nincs rezsink,nem eszünk,iszunk,öltözködünk,orvosság sem kell senkinek,csak a hifi az életcélunk és vegetálunkHavi 600 br., kb 400nettó, 1év 4.8M... Ennyiért már nem csak egy vidi tornyot vehet.... De persze vehet azt is, meg jöhet nyafogni.....![]()
ja és lufiban élünk,nincs rezsink,nem eszünk,iszunk,öltözködünk,orvosság sem kell senkinek,csak a hifi az életcélunk és vegetálunkHavi 600 br., kb 400nettó, 1év 4.8M... Ennyiért már nem csak egy vidi tornyot vehet.... De persze vehet azt is, meg jöhet nyafogni.....