Ja, igen. A J1Rock60 írta: ↑2026.05.12., kedd 20:00Ott van még a Lurné J1 is...Hifimad írta: ↑2026.05.11., hétf. 09:05
Igen, a Roksan-t valóban nagyon jó futóműnek találták az angol sajtóban, voltak akik szerint jobb is lett (pl.: Malcolm Stewart), mint az LP12, de voltak akiknél a Linn maradt az etalon (mint az említett Hi-Fi Review magazinból Chris Frankland). A Xerxes '85-ben jött ki, addig semmi sem tudta megszorítani a Linn-t a sajtó szerint, pedig a Gyrodec - ha jól tudom - '81-ben jelent meg és ott volt ugye a Rock is, meg az Oracle Delphi Kanadából, ami szinte egy időben jelent meg a Gyrodec-kel, vagy az MRM Source futómű, ami sokkal komolyabb volt, mint a Sondek a maga 7,5 kg-os tányérjával és 5 rugójával, a Pink Triangle az akril tányérral és balsafa szubsasszival...
... Touraj-nak kellett volna asztalossal konzultálnia a Xerxes megjelenése előtt, mert ha Neked egyből feltűnt, hogy rossz a konstrukció, akkor nyilván egy angol asztalos is erre a következtetésre jutott volna, ha látja.![]()
Az MRM - en kívül mindegyiket hallottam...
Egy ismerősömnek Oraculumja, a másiknak Pinkje volt, mind a kettő Linn-re cserélte.
Ettől függetlenü egy Oraculumot el tudnék képzelni itthon, nagy kedvencem volt...
Sajtó. Ismerve a szaksajtók nemzeti elfogultságát, kíváncsi lennék, hogy anno más országokban hogy ítélték meg a Linnt.
Abból kiindulva, amit erősítővásárlással kapcsolatos böngészésem során láttam, bármi lehetett.
Pl. a német Stereoplay-ben az Accuphase E 205 - öt előrébbsorolták a Naim-nél/nál...![]()
![]()
Ugyan nem német a cucc, de legalább nem angol és halálosan bele voltak szeretve minden akkufázisba.
" Spitzenklasse Reference "![]()
![]()
Touraj-t szerintem különösebben nem izgatta , hogy 10 év múlva elkornyad -e a kardeszka, nem az örökkévalóságnak tervezte a lemezjátszót, hanem hangra hangolta.
Elférne a szobámban Nem igazán értem az ismerőseid, én sem a Pink-et, sem az Oracle-t nem cserélném le Linn-re. Ha már mindenképp csere, akkor egy dupla gombos, alacsony sorozatszámú Ariston RD11-re elcserélném, ha lenne valamelyik (mondjuk ha PT Anniversary lenne, akkor azt szinte semmire sem). Elképesztő, hogy a Linn hová jutott el az agresszív hozzáállásával, ahhoz képest, hogy az első termékük (LP12) egyszerűen lopás volt.
Az MRM Source szerintem jóval magasabb szintet képviselt, mint az akkor mindentverőnek kikiáltott LP12 és Xerxes, drágább is volt náluk. Függesztett vázas, de nem jött zavarba a nehéz karoktól sem, sokan (én is) Zeta karral használták, de a legkomolyabb kiépítést a saját Odyssey hangkarral való párosítás jelentette.
Szerintem a németek nem voltak annyira elájulva az angol cuccoktól, van néhány magazinom a 80-as évekből és ők nem utasították el pl. a francia, japán vagy amerikai készülékeket. Egyedül az utóbbiaknak volt esélye az angol szaksajtóban.
Lehet, hogy igazad van és Touraj nem foglalkozott azzal, hogy mi lesz a Xerxes-szel 10 évvel később, vagy csak eszébe sem jutott, hogy ez gond lehet.