Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Minden ami Roon

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Re: Minden ami Roon

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Probaltam, jol mutatja a kHz-eket a Roon a DAC-on, akar 192kHz is van mar. Koszi az infot.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Ma végre megérkezett a Tidal Max-ot hozó frissítés. Ezen kívül újra nem kell internet kapcsolat a saját meghajtón lévő anyagok böngészéséhez.

Ami pedig nekem a legfontosabb, hogy kiadtak egy nyilatkozatot, ami a felhasználók megnyugtatására irányul (lássuk be, nem túl jó kommunikáltak az elmúlt hónapokban). A terveik szerint a jövőben kiemelten fontos szerepet kapnak a fejlesztések. A saját anyagok közötti böngészés pl., de egy frissített lejátszási lista is a csőben van. Illetve én kihallom más streaming szolgáltatók becsatornázását is (ez szuper lenne!).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10965
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tottyi írta:
2024.01.23., kedd 14:20
Valaki olvasott vagy hallott valamit amit fapaci mondott, hogy milyen pletykat hallott a Roon-rol? Jo lenne tudni mert akkor ha veszteseggel is eladom az eletfogytig Roon-om. :D Bar annak tenyleg olyan hivatalos hirnek kellene lennie.
Semmilyen pletykát nem hallottam és nem is szeretnék indítani. Annyit írtam csupán néhány nappal ezelőtt, hogy "van egy rossz érzésem a Roon-nal kapcsolatban".

Te megvetted életfogytig, dőlj hátra és használd örömmel!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Valaki olvasott vagy hallott valamit amit fapaci mondott, hogy milyen pletykat hallott a Roon-rol? Jo lenne tudni mert akkor ha veszteseggel is eladom az eletfogytig Roon-om. :D Bar annak tenyleg olyan hivatalos hirnek kellene lennie.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tottyi írta:
2024.01.13., szomb. 09:46
Azt nem. De mar a gep sincs meg es a hardisken masik windows van, utolag ezt meg lehet tenni?
Ha az új géppel belépsz, a másik automatikusan kilép a Roon fiókodból, mivel egy előfizetéssel egyszerre csak egy szervert futtathatsz. Ezt elvileg ki is írta üzenetben a Roon indításnál.

Ha az új géped az új szerver, akkor a mobilon és a laptopon is váltanod kell, mert azok még a régi szerverhez próbálnak kapcsolódni. Ha nem látják az újat, gond lehet a Roon hálózati elérésével, amit első alkalommal engedélyezned kell a Windows-ban.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

asebestyen írta:
2024.01.13., szomb. 09:43
tottyi írta:
2024.01.13., szomb. 09:33
Hi, amiota felinstalaltam az uj gepemre a Win 10 Pro-t es a Roon-t azota nemtudok csatlakozni mobillal es tablettel sem a gephez. Nemakartam itt zaklatni a forumosokat de mar nemtudok mit megnezni, hogy miert nem megy. Meg a routerben is kikapcsoltam a firewallt es beallitottam az upnp-et amit abszolut nem szoktam a Roon-al es ami eddig mukodott is de most sehogy nemakar. Azert szerettem a Roon-t mert minden egy klikkel ment. Irtam tiketet is de meg arra sem valaszoltak pedig azelott jo volt a support. Valaki valami otlet? A mobil app verzio 2.0.01357 es a pc Roon verzio meg 1359. Roon Arc-on kerestul sem csatlakozik pedig azelott az is egyre ment.
A régi gépedet kiléptetted, mint Roon server mielőtt megszüntetted?
Azt nem. De mar a gep sincs meg es a hardisken masik windows van, utolag ezt meg lehet tenni?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7504

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tottyi írta:
2024.01.13., szomb. 09:33
Hi, amiota felinstalaltam az uj gepemre a Win 10 Pro-t es a Roon-t azota nemtudok csatlakozni mobillal es tablettel sem a gephez. Nemakartam itt zaklatni a forumosokat de mar nemtudok mit megnezni, hogy miert nem megy. Meg a routerben is kikapcsoltam a firewallt es beallitottam az upnp-et amit abszolut nem szoktam a Roon-al es ami eddig mukodott is de most sehogy nemakar. Azert szerettem a Roon-t mert minden egy klikkel ment. Irtam tiketet is de meg arra sem valaszoltak pedig azelott jo volt a support. Valaki valami otlet? A mobil app verzio 2.0.01357 es a pc Roon verzio meg 1359. Roon Arc-on kerestul sem csatlakozik pedig azelott az is egyre ment.
A régi gépedet kiléptetted, mint Roon server mielőtt megszüntetted?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2870
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Jah, elég nagy számot villantottak a kínaiak. A többi szép pr rizsa. Hogy valóban előnyös szimbiózis lesz-e belőle, azt majd meglátjuk, az sajnos csak az egyik lehetséges kifutás. Másik vége az elsorvasztás. Lehet még belőle lehúzó pénzgyár is meg exluziv integracio. Majd kiderül.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: twinastir »

2015-ben a Sooloos/Meridian veteránokból álló apró csapatunk egy egyoldalas weboldalt hozott létre, amely a böngészés, a felfedezés és a zenehallgatás új módját kínálja. Az azóta eltelt közel kilenc hihetetlen év alatt a Roon tíz egymást követő verzióját mutattuk be, felépítettük a világ legszélesebb körű kompatibilis audiotermékek ökoszisztémáját, és a világ legelhivatottabb zene- és audiorajongóiból álló közösséget vonzottunk. Fantasztikus csapatot építettünk fel, hogy mindez megtörténjen, és a Roon-felhasználók között immár minden kategóriájú zenei és audioprofi „ki kicsoda” számban van jelen.

A helyzet az, hogy többet akarunk tenni.

Ma bejelentjük, hogy találtunk egy olyan partnert, aki elkötelezte magát, hogy segítsen tovább fokozni tevékenységünket: Roon csatlakozott a Harman International tulajdonában lévő márkák családjához. Az audioipar egyik legnagyobb és leghosszabb életű vállalatán belüli üzleti egységként olyan cégekkel dolgozunk együtt, amelyek ugyanolyan elkötelezettek a zene élvezetében, mint mi, amelyek a mikrofonoktól az autós audiorendszereken át a világításig mindent megterveznek és gyártanak. élő előadás. Harman osztja elképzelésünket, miszerint a zene böngészésének, felfedezésének és gyűjtésének egyedi és lebilincselő módjai – valamint a lehető legjobb hangminőség iránti elkötelezettség a gyártók legnagyobb ökoszisztémáján – jelentik a jövőt minden zenerajongó számára.

Szóval mit jelent ez számodra?

Nagy vonalakban Roon pontosan úgy folytatja, ahogy van.

Minden havi, éves és élettartamra szóló előfizetés érvényben marad, és megszakítás nélkül folytatódik.
A próbák a szokásos módon folytatódnak és konvertálódnak.
Számlázási folyamataink nem változnak.
Ez a közösségi oldal továbbra is a Roonról, a hangról és a zenéről szóló viták otthona lesz.
Ügyfeleink sikerét és támogatását szolgáló szolgáltatásaink továbbra is ugyanúgy működnek, mint ma.
Az összes támogatott audiotermék továbbra is együttműködik a Roonnal, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden márka új Roon Ready és Roon Tested termékeit tanúsítsuk.
A csapatunkból ismerős arcok, mint mindig, itt lesznek.
Izgatottak vagyunk, mert itt az ideje, hogy új fejezetet nyissunk Roon és az általa kiszolgált rajongók számára. Ha az évek során olvasta bejegyzéseinket, valószínűleg érezte, hogy egy induló vállalkozás megszerzése a sebesség elkerülése érdekében nehézkes. Ez azért van, mert az; a szenvedélyes alapítócsapatokkal rendelkező startupok minden nap kudarcot vallanak. Fiatal cégként a siker állandó törekvés, hogy egyensúlyba kerüljön az ügyfelek igényeinek kiszolgálása a lámpák égve tartásával és a tehetséges emberek bevonásával a csapat gyarapítására. Ennek az egyensúlynak az eléréséhez – különösen külső finanszírozás nélkül – jövőképre, idegességre és a vakmerő optimizmus mély tárházára van szükség.

Új pozíciónkban, a Harman esernyő alatt, kopott idegek nélkül dőlhetünk bele látásunkba. Bízunk benne, hogy hatalmas támogatással és lendülettel a hátunk mögött ki tudjuk szolgálni ennek a csodálatos közösségnek az igényeit.

Hálásak vagyunk minden embernek, aki belevágott a Roon-perbe, különösen azoknak, akik időt és energiát fektettek abba, hogy az életükre hatással legyen. Köszönöm a tamogatásod!

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: twinastir »

HARMAN Acquires Roon

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3995

Hozzászólás Szerző: juliush »

tottyi írta:
2023.11.29., szer. 10:53
Igen a NAS egy igen jo dolog csak sajnos nekem nincs es pc-rol megy a Roon Core. Megyunk kirandulni egy hetre es gondoltam kihasznalom a Roon-t amiert megvettem, hogy magatol jo zeneket valogat be es igy hallgattuk volna ott is egy bluetoothos hangdalon. Rengeteg jo zenet ismertem meg amiota megvan a Roon.
A Roon rendszer architektúrája három funkcionalitást különböztet meg, a szervert, a lejátszót és az opcionális vezérlőt. Ezek eszközszinten szétszóródhatnak a hálózaton, vagy osztozhatnak egy eszközön is, de a szervernek mindig rendelkezésre kell állnia. Nálad, ha jól értem, az Audio PC tölti be a szerver és a lejátszó funkciót is, a mobillal távvezérelve. Bármilyen rendszerfelépítésről is legyen szó, a szervernek futnia kell és elérhetőnek a Roon használatához, így igen, ha a kirándulás alatt használni szeretnétek, a gépnek otthon futnia kell és a Roon ARC-kal tudtok hozzáférni.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

juliush írta:
2023.11.29., szer. 10:44
tottyi írta:
2023.11.29., szer. 08:46
Akkor igy akkor az otthoni gepemnek mindig be kell lennie kapcsolva. :(
Egyik előnye a NAS-nak, az amúgy is 7x24-ben megy nálam. Gyönyörűen megy rajta a Roon Core is, az audio lejátszásért felelős eszköznek, legyen szó streamerről, vagy PC-ről, vagy mobilról, nem kell a katalógus-menedzsmenttel, vagy épp konverzióval, DSP-vel is foglalkoznia, "koncentrálhat" a muzsikára!
Igen a NAS egy igen jo dolog csak sajnos nekem nincs es pc-rol megy a Roon Core. Megyunk kirandulni egy hetre es gondoltam kihasznalom a Roon-t amiert megvettem, hogy magatol jo zeneket valogat be es igy hallgattuk volna ott is egy bluetoothos hangdalon. Rengeteg jo zenet ismertem meg amiota megvan a Roon.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
Egyik előnye a NAS-nak, az amúgy is 7x24-ben megy nálam. Gyönyörűen megy rajta a Roon Core is, az audio lejátszásért felelős eszköznek, legyen szó streamerről, vagy PC-ről, vagy mobilról, nem kell a katalógus-menedzsmenttel, vagy épp konverzióval, DSP-vel is foglalkoznia, "koncentrálhat" a muzsikára!
Gyula 

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2023.11.29., szer. 09:07
tottyi írta:
Ha már megvetted és használod, talán nem árt megismerkedni a Roon működésével.
Neked mindig oda kell szurnod egy kicsi. Most ismerkedem a tobbi reszevel.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tottyi írta:
Ha már megvetted és használod, talán nem árt megismerkedni a Roon működésével.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

juliush írta:
2023.11.29., szer. 08:40
tottyi írta:
2023.11.29., szer. 08:05
[A tavvezerles mukodik a mobillal ha a pc-et iranyitom de ha csak a mobilon szeretnek Roon-on keresztul pl az utcan zenet hallgatni es nem a Tidal appjat hasznalni az lehetseges?
Arra való a Roon ARC, ami egy önállóan telepítendő alkalmazás a telefonra. A normál alkalmazás 'Settings'->'Roon ARC' menüpontjában lehet beállítani és tesztelni.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2023.11.29., szer. 08:05
[A tavvezerles mukodik a mobillal ha a pc-et iranyitom de ha csak a mobilon szeretnek Roon-on keresztul pl az utcan zenet hallgatni es nem a Tidal appjat hasznalni az lehetseges?
Arra való a Roon ARC, ami egy önállóan telepítendő alkalmazás a telefonra. A normál alkalmazás 'Settings'->'Roon ARC' menüpontjában lehet beállítani és tesztelni.
Gyula 

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

juliush írta:
2023.11.28., kedd 22:59
tottyi írta:
2023.11.28., kedd 20:47
fapaci írta:
2023.11.28., kedd 20:35

Igen, még távvezérelni is lehet, ha éppen fut a mobilon a Roon app.
Ha mobilon elinditom az appot akkor keresi a Roon servert es nem lehet semmit allitani.
Ahhoz, hogy a telefonod Roon lejátszásra vagy távvezérlésre használhasd, "látnia" kell egy Roon szervert (Core) a hálózaton, praktikusan ugyanazon az alhálózaton kell lennie, vagy megfelelő routinggal elérhetőnek. WiFi hálózati kapcsolat esetén a wifi routernek és a Roon Core-nak ugyanazon alhálózaton kell csücsülnie, ekkor a kapcsolatfelvétel automatikusan megtörténik. Ha nem megy, előfordulhat, hogy a telefonod mobil adatforgalomra van állítva, ekkor a lokális hálózati eszközeid nem láthatók számára közvetlenül. Egyébként a Roon kidolgozott egy Roon ARC megoldást is, amely megfelelő beállítások után külső hálózatról is elérhetővé teszi a szervereket.
A tavvezerles mukodik a mobillal ha a pc-et iranyitom de ha csak a mobilon szeretnek Roon-on keresztul pl az utcan zenet hallgatni es nem a Tidal appjat hasznalni az lehetseges?

juliush
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2023.11.28., kedd 20:47
fapaci írta:
tottyi írta:
2023.11.28., kedd 19:48
A Roon-t lehet ugy hasznalni mobilon, hogy a mobilbol szoljon?
Ha mobilon elinditom az appot akkor keresi a Roon servert es nem lehet semmit allitani.
Ahhoz, hogy a telefonod Roon lejátszásra vagy távvezérlésre használhasd, "látnia" kell egy Roon szervert (Core) a hálózaton, praktikusan ugyanazon az alhálózaton kell lennie, vagy megfelelő routinggal elérhetőnek. WiFi hálózati kapcsolat esetén a wifi routernek és a Roon Core-nak ugyanazon alhálózaton kell csücsülnie, ekkor a kapcsolatfelvétel automatikusan megtörténik. Ha nem megy, előfordulhat, hogy a telefonod mobil adatforgalomra van állítva, ekkor a lokális hálózati eszközeid nem láthatók számára közvetlenül. Egyébként a Roon kidolgozott egy Roon ARC megoldást is, amely megfelelő beállítások után külső hálózatról is elérhetővé teszi a szervereket.
Gyula 

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
tottyi írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tottyi írta:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

juliush
V.I.P.
V.I.P.

A legnagyobb félelmem ezzel a hírrel kapcsolatban, hogy azok a munkatársak, akik az eddigi fejlesztésekért felelősek voltak, kisujjukban van a rendszer, ha úgy tetszik, és akik a kis cég rugalmas szabályozása mellett, vagy épp annak hiányában kényelmesnek találták a környezetet, hirtelen egy befektetői felé időről-időre bevétel- és profit előrejelzést és jelentést előállítani kötelezett, évtizedek szorgos jogi, bürokratikus munkájával az utolsó betűig leszabályozott multinacionális mátrix szervezetben találják magukat, ahonnan belátható időn belül le is lépnek. Sajnos láttam ezt már belülről, nem is egyszer...
Márpedig az ilyen cégek és megoldásaik elsősorban az embereiken állnak vagy buknak. Amíg az AI át nem veszi ugye...
Gyula 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tottyi írta:
2023.11.28., kedd 06:58
Irtak lejebb, hogy egy edeje levegoben volt, hogy eladjak a ceget mar pedig az altalaban olyankor szokott jonni mikor valami gondok vannak a cegnel es en ebbol feltetelezem. De altalaban rosszul dontok, tehet remelhetoleg nem lesz gond es meg jo par evig jol mukodoen fenmarad a Roon.
Mikor egy nagy befektető bejelentkezik és ajánlatot tesz, az sok esetben azért van, mert a kiszemelt cég már komoly piaci szereplővé vált, érdemes benne hosszabb távon gondolkodni, látnak benne potenciált, azaz pénzt. A Harman már rengeteg vállalkozást felvásárolt, a legtöbbet életben tartották, sőt tovább is fejlesztették. A Roon ilyen tulajdonosi és pénzügyi háttérrel olyan lehetőségekhez is juthat, amihez egymaguk eddig nem fértek hozzá.

Más (szkeptikus) szemszögből nézve az eset szépen példázza, miért nem veszünk lifetime licenszt egy szoftvernél.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”