Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati szűrők
Megismétlem kérdésem: Miért is hallatszik az ilyen hálózat javító készülékeknél is a hálózati kábelek különbözősége?
a válasz helyett inkább azt mondom, a forráskészülékem nincs hálózati áramhoz kötve, aksiról megy, persze semmi inverter, meg kapcsoló üzemű DC/DC átalakító.
Aztán vannak az elvetemültebbek, például a HumánAudiós full aksis rendszer.
Hálózati szűrők
Megismétlem kérdésem: Miért is hallatszik az ilyen hálózat javító készülékeknél is a hálózati kábelek különbözősége?
a válasz helyett inkább azt mondom, a forráskészülékem nincs hálózati áramhoz kötve, aksiról megy, persze semmi inverter, meg kapcsoló üzemű DC/DC átalakító.
Aztán vannak az elvetemültebbek, például a HumánAudiós full aksis rendszer.
-
Vendég
Hálózati szűrők
Visszafordítom a kérdést: egyáltalán miért is hallatszik a hálózati kábelek közötti különbség?
Miért is hallatszik az összekötő kábelek közötti különbség? Miért is hallatszik a hangfalkábelek közötti különbség? Miért is hallatszik az USB kábelek közötti különbség?
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2782
Hálózati szűrők
miért,miért,miért is.. ?
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Hálózati szűrők
Ezt egy holland barátom írta, aki élt Romániában, majd most Párizsban. Volt kalandja a PPP-vel bőven.
A második PPP-je már nem USA gyártású. Na, azzal voltak is gondjai.
Az enyém nem tudom Kínai vagy USA gyártású, kis meghibásodás nekem is volt,magam javítottam, de olyan durva ami a képen látható, nem.
De, hogy nem csak a kínaik voltak a gyenge pontok, arra azt tudom mondani, a PPP belső szerelése, kábelezése, de még ventilátor, a hálózati feszültség, áramok, hőtermelés, mérhetőség stb. stb felépítése enyhén szólva amatőr, ezt pedig nem Kínában találták ki.
Ezzel együtt, ha nem kell belül piszkálni, a kábelek, nagyfesz alkatrészek nem égnek át, akkor jó ez a készülék. A P5, P10 már ebből a szempontból is korrektebb, kiforrottabb konstrukció, azért persze többet is kell fizetni.
Hálózati szűrők
Ezt egy holland barátom írta, aki élt Romániában, majd most Párizsban. Volt kalandja a PPP-vel bőven.
Az enyém nem tudom Kínai vagy USA gyártású, kis meghibásodás nekem is volt,magam javítottam, de olyan durva ami a képen látható, nem.
De, hogy nem csak a kínaik voltak a gyenge pontok, arra azt tudom mondani, a PPP belső szerelése, kábelezése, de még ventilátor, a hálózati feszültség, áramok, hőtermelés, mérhetőség stb. stb felépítése enyhén szólva amatőr, ezt pedig nem Kínában találták ki.
Ezzel együtt, ha nem kell belül piszkálni, a kábelek, nagyfesz alkatrészek nem égnek át, akkor jó ez a készülék. A P5, P10 már ebből a szempontból is korrektebb, kiforrottabb konstrukció, azért persze többet is kell fizetni.
-
Vendég
Hálózati szűrők
Yes the P10 is super, finally reliable. I still have a PPP from 2007 made in the US still working fine. The service of PS Audio has been remarkable as well, unfortunately the PPP I bought in 2009 in Romania was replaced by the local dealer before we left in 2010 with a new unit without any cost, but in
2011 it broke down in France! After having contact directly with Paul McGowan I took contact with the dealer in Paris, I got full money back to upgrade to the P10 (I did not want the P5). I could even keep the old broken PPP so still in my possession!
-
Vendég
Hálózati szűrők
A PPP határozott előnye a nagyobb teljesítmény és annak elosztási aránya független a hátlap csatlakozóitól. A P1000 230V-os változata egy 110/230 6 szekunderű trafót tartalmaz, mely bekorlátozza az egy csatlakozón kivehető áramot. Minden csatlakozóra egy szekunder tekercs jut. A PPP kimeneti torzítása teljességgel esetleges. Nálam is volt 0,4%-ostól 0,8%-osig mindenféle. Nem lehet vele mit kezdeni. Ráadásul a torzítása erősen függ attól, hogy mekkora a bemeneti torzítás, milyen nagy a különbség a be- és kimeneti feszültség között (10V felett gyakorlatilag használhatatlan). mekkora a terhelés. De általában a kimenet 1% alatt marad a működési tartományban. Mellékesen a mutatott érték kalibrálható, vagyis ha alacsonyabbra kalibrálom, kevesebbet mutat. Ez sokkal jobb, mint a hálózat 3-6%-os torzítása. A kimeneti impedanciája sokkal alacsonyabb, mint a hálózaté, így dinamikus viselkedése jobb. A P1000 dinamikus viselkedése sokkal gyengébb.
A P1000 viszont sokkal tisztább jelet állít elő, valóban hálózattól függetlenül. Ez elsősorban források és előfokok esetében nagyon előnyös. A végfokokkal már gondjai lehetnek.
A PPP legnagyobb gondja a kínai gyártás volt. Ennyire gyakori meghibásodást szinte egyetlen termék sem produkált. A P1000 és az újból Boulderbe vitt gyártású P10, P5 sokkal megbízhatóbbak voltak és azok újra. A PPP maga volt a csőd és a katasztrófa megbízhatóság szerint. Amikor ment, jó volt. Csak előbb utóbb mindegyik tönkrement. Mármint a kínai gyártásúak, mert az első szériás USA darabok valahogy nem akartak tönkremenni, csak a kínai hulladékok. Érdekes módon az USA PPP-k torzítása is kb. fele volt a kínaiaknak.
De az közismert volt Psaudio-fórum szerte, a PPP kiegészítő rendszerű regenerációja többek véleménye szerint határozottan jobb/kellemesebb "hangot" produkált az AB osztályú teljesítmény színuszgenerátor elvű P1000-nél és társainál. Műszaki érv éppen a fordítottját igazolná, miközben a PPP elv lényegesen kevesebb alkatrészből és jobb hatásfokkal kihozható.
Nálam input 3% torzításnál kb 0,4-05% kimeneti torzítás, de ha az input 4,5%, akkor a kimeneti is több, 0,7-0,9%. Azért itt a torzítás nem úgy értékelendő, ahogy a hangerősítőknél szoktuk, de ezt nem neked mondom Gábor.
De az közismert volt Psaudio-fórum szerte, a PPP kiegészítő rendszerű regenerációja többek véleménye szerint határozottan jobb/kellemesebb "hangot" produkált az AB osztályú teljesítmény színuszgenerátor elvű P1000-nél és társainál. Műszaki érv éppen a fordítottját igazolná, miközben a PPP elv lényegesen kevesebb alkatrészből és jobb hatásfokkal kihozható.
Nálam input 3% torzításnál kb 0,4-05% kimeneti torzítás, de ha az input 4,5%, akkor a kimeneti is több, 0,7-0,9%. Azért itt a torzítás nem úgy értékelendő, ahogy a hangerősítőknél szoktuk, de ezt nem neked mondom Gábor.
Látom a kirakatszép torzításokat, az előbbi adatomhoz hozzá tenném, az output torzítások nálam kb 820W terheléssel voltak jellemzők, viszont az üresjáratban sem csökken le 0,0x%-ra, az eltérő elv miatt
Hálózati szűrők
Látom a kirakatszép torzításokat, az előbbi adatomhoz hozzá tenném, az output torzítások nálam kb 820W terheléssel voltak jellemzők, viszont az üresjáratban sem csökken le 0,0x%-ra, az eltérő elv miatt
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Hálózati szűrők
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Az Isotek Genesis újra állítja elő a hálózatot. A PPP-nél kb. 5-6-szor kisebb torzítással. Nem hibafeszültséget ad, vagy vesz el a hálózati feszültségből, hanem újra generál, mint a régi PS Audio P1000-esek. Hátránya, hogy csak forrásokhoz, előfokokhoz elég a teljesítménye. De jó.
Hálózati szűrők
Az Isotek Genesis újra állítja elő a hálózatot. A PPP-nél kb. 5-6-szor kisebb torzítással. Nem hibafeszültséget ad, vagy vesz el a hálózati feszültségből, hanem újra generál, mint a régi PS Audio P1000-esek. Hátránya, hogy csak forrásokhoz, előfokokhoz elég a teljesítménye. De jó.
-
Vendég
Hálózati szűrők
Csak pontosítanék és javítanám az általánosítást: az Isotek és a PS Audio gyártók, és mindekettőnek van aktív és passzív készüléke is.
És márkán belül is eltérő (hangra) hatású készülékeket gyártanak.
Csak pontosítanék és javítanám az általánosítást: az Isotek és a PS Audio gyártók, és mindekettőnek van aktív és passzív készüléke is.
ooppsz, nem vagyok elég termékkörkövető oka is érthető, nincs igényem másikat próbálgatni, keresgélni
Hálózati szűrők
ooppsz, nem vagyok elég termékkörkövető oka is érthető, nincs igényem másikat próbálgatni, keresgélni
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Hálózati szűrők
(...) Isotek passzív jellegűek, azzal a jellemzővel hogy egy kicsit laposítják, álmosítják a tápáramot, A Psaudio meg aktívan regenerálja az ideális áramszinuszt (...)
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Logikusnak tűnik, hogy egy komplett 50Hz teljesítmény generátor a hálózatnál nagyságrenddel kisebb torzítással milyen jó megoldás. Csak akkor miért van az, hogy az ilyen készülékeknél is számít a hálózati kábel milyensége?? Mi az a probléma, amit ezek a készülékek sem tudnak megoldani?
Talán nem emlékszel, nem olvastad tőlem korábban, én voltam (itt valószínű egyedüli), aki PPP általi hangzást többre értékeltem a passzív megoldások majd mindegyikénél, a Psaudio saját Quintessence-nél mindenképpen, és hozzátettem, amit csinál a PPP az kevés, szükséges és hasznos előtte/utána minőségi hálókábel és még valamilyen passzív megoldás is. Természetesen ebből nem következik az, hogy tegyünk egymásután minél több áram javító-korlátozó-szűrő jószágot, mert a sok nagyok ritkán jelent többet is.
Visszatérve a PPP-re, abban nagyon más a passzív kondicionálókhoz képest, hogy az áram harmonikus zavarai 1kHz alatti részét képes jelentősen csökkenteni, de csak csökkenteni és megszüntetni, akár milyen is az aktív technikája, nem tudja. De, mivel aktív, ezért a dinamikai viszonyokra alig van hatással. Az elve nagyon hasonlatos az Accuphase PS regeneratorok-hoz, de még a Vibavoice féle Gemini is hasonlókat próbál csinálni több-kevesebb sikerrel.
Hálózati szűrők
Logikusnak tűnik, hogy egy komplett 50Hz teljesítmény generátor a hálózatnál nagyságrenddel kisebb torzítással milyen jó megoldás. Csak akkor miért van az, hogy az ilyen készülékeknél is számít a hálózati kábel milyensége?? Mi az a probléma, amit ezek a készülékek sem tudnak megoldani?
Talán nem emlékszel, nem olvastad tőlem korábban, én voltam (itt valószínű egyedüli), aki PPP általi hangzást többre értékeltem a passzív megoldások majd mindegyikénél, a Psaudio saját Quintessence-nél mindenképpen, és hozzátettem, amit csinál a PPP az kevés, szükséges és hasznos előtte/utána minőségi hálókábel és még valamilyen passzív megoldás is. Természetesen ebből nem következik az, hogy tegyünk egymásután minél több áram javító-korlátozó-szűrő jószágot, mert a sok nagyok ritkán jelent többet is.
Visszatérve a PPP-re, abban nagyon más a passzív kondicionálókhoz képest, hogy az áram harmonikus zavarai 1kHz alatti részét képes jelentősen csökkenteni, de csak csökkenteni és megszüntetni, akár milyen is az aktív technikája, nem tudja. De, mivel aktív, ezért a dinamikai viszonyokra alig van hatással. Az elve nagyon hasonlatos az Accuphase PS regeneratorok-hoz, de még a Vibavoice féle Gemini is hasonlókat próbál csinálni több-kevesebb sikerrel.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Hálózati szűrők
"álmosítják a tápáramot" -ez érdekes kifejezés. Szerintem meg kisebb a torzítás, amit a jobb beszédérthetőség is alátámaszt. A torzítások túlnyomó többsége valamilyen többletet rak a jelhez, ha ezt megszokjuk, akkor a hiány "álmosító" érzetet okoz, legalábbis első hallásra.
Hogy miként növelheti meg a hangsugárzókból hallható beszéd és zene torzítását a hálózat milyensége, -nos ezen jókat lehet (ne) vitázni, a szkeptikusok dörzsölhetik a markukat, az odafigyelve hallgatók meg a fülüket...
Köszönöm a válaszokat!
Szerencsére van egy 6-os Alcesem, hétvégén bekötöm és beszámolok.
azt azért vedd fontolóra, az Alces, Isotek és Psaudio készülékei mind mást, és másképpen csinálnak, átfedés van közöttük, de nem ez a jellemző. Alcess és Isotek passzív jellegűek, azzal a jellemzővel hogy egy kicsit laposítják, álmosítják a tápáramot, A Psaudio meg aktívan regenerálja az ideális áramszinuszt, aktívszűrést végez 50-1000Hz között, amit a másik kettő csak néhány kHz feletti zavar-harmonikusokra képes csak. Én a Psaudio PPP-t ismerem már a saját rendszeremben régóta, és bizony egy kevés passzív szűrés még így is tanácsos előtte és/vagy utána. Az újabb P5 és P10-ekkel nem volt saját tapasztalatom, persze az általad kérdezett Furmannal sem.
Hálózati szűrők
Köszönöm a válaszokat!
azt azért vedd fontolóra, az Alces, Isotek és Psaudio készülékei mind mást, és másképpen csinálnak, átfedés van közöttük, de nem ez a jellemző. Alcess és Isotek passzív jellegűek, azzal a jellemzővel hogy egy kicsit laposítják, álmosítják a tápáramot, A Psaudio meg aktívan regenerálja az ideális áramszinuszt, aktívszűrést végez 50-1000Hz között, amit a másik kettő csak néhány kHz feletti zavar-harmonikusokra képes csak. Én a Psaudio PPP-t ismerem már a saját rendszeremben régóta, és bizony egy kevés passzív szűrés még így is tanácsos előtte és/vagy utána. Az újabb P5 és P10-ekkel nem volt saját tapasztalatom, persze az általad kérdezett Furmannal sem.
Hálózati szűrők
Köszönöm a válaszokat!
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
MZX PRE-NR1
Hálózati szűrők
Jelenlegi lakhelyemen (Bp belváros) utóbbi rendszerfejlesztésem óta folyamatosan szembesülök a hálózat terhelésváltozásai okozta hatásokkal. Vasárnaponként van több időm zenét hallgatni és kora délután eléggé elszomorítóan szól a rendszerem. Este 20.30-tól sokkal nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lesz a hang.
Próbélj ki egy Alcest. De simán lehet puszta pszichológia: Estére az ember is lenyugszik, be is sötétedik, tehát nem vonja el a figyelmét mindenféle más dolog. Sokan legyintenek erre és alábecsülik ezeket a dolgokat, pedig...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Hálózati szűrők
Jelenlegi lakhelyemen (Bp belváros) utóbbi rendszerfejlesztésem óta folyamatosan szembesülök a hálózat terhelésváltozásai okozta hatásokkal. Vasárnaponként van több időm zenét hallgatni és kora délután eléggé elszomorítóan szól a rendszerem. Este 20.30-tól sokkal nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lesz a hang.
Elgondolkoztam olyan készülék beszerzésén, ami a szűrés mellett a tápkondicionálásra fektet nagyobb hangsúlyt. Nézegettem pl. Isotek, PS Audio termékeket, de mivel sosem idegenkedtem a pro audio cuccoktól sőt…, felfigyeltem a Furman cég termékeire, azon belül is a Furman P2300 IT E-re.
Mivel nem vagyok műszaki ember, kíváncsi lennék, hogy hozzáértők mit gondolnak erről a készülékről. Egy ilyet rendszerbe illesztve feltudná-e venni a versenyt a fenti gyártók hasonló árfekvésű készülékeivel, esetleg képes lehetne azokat túlszárnyalni?
Érdeklődéssel várom a hozzászólásokat.
Egy kapcsolódó cikk: http://www.hangfoglalasonline.hu/gitar/ ... urman.html
Én a Hivox Alces-t javaslom, nekem ez megoldotta a hasonló gondokat...
Hálózati szűrők
Elgondolkoztam olyan készülék beszerzésén, ami a szűrés mellett a tápkondicionálásra fektet nagyobb hangsúlyt. Nézegettem pl. Isotek, PS Audio termékeket, de mivel sosem idegenkedtem a pro audio cuccoktól sőt…, felfigyeltem a Furman cég termékeire, azon belül is a Furman P2300 IT E-re.
Mivel nem vagyok műszaki ember, kíváncsi lennék, hogy hozzáértők mit gondolnak erről a készülékről. Egy ilyet rendszerbe illesztve feltudná-e venni a versenyt a fenti gyártók hasonló árfekvésű készülékeivel, esetleg képes lehetne azokat túlszárnyalni?
MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
Hálózati szűrők
MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 463
Hálózati szűrők
Köszönöm a segítséged!
Időközben egyeztettem a gyártóval is, aki megerősítette, hogy valóban a polaritás okozza a hangot. Természetesen felhívta a figyelmem arra, amit Te is említettél a védőföld kapcsán és hát persze, hogy ott, ahol a hifi kapja az áramot, mindkét pozícióban ciripel! :-(
Mindemellett nagyon hálás lennék, ha a használati utasítást megkaphatnám, mert azért még vannak kérdések bennem! :-)
Fordítsd meg a villásdugót a fali csatlakozónál és megszűnik, a polaritáshelyességet (helytelenséget) mutatja. Ha viszont ekkor sem szűnik meg akkor nincs védőföld behúzva és nem tudod használni. Én annak idején letöltöttem valahonnan a használatit, majd megkeresem.
Újratervezés
Hálózati szűrők
Üdv.!
Létezik vajon a Vibavoice Omega 500 készülékhez használati útmutató?
Ma került hozzám egy ilyen készülék, de több a kérdés, mint a válasz. :-)
Valaki adna egy rövid leírást a kijelző által közvetített információkról, a készülék alján lévő görgők használatáról és a többi, számomra egyelőre értelmezhetetlen dologról (sync, level, watt meter, piros led/kék led, stb.)?
Nagyon hálás lennék az információkért!
U.i.: gyanítom, hogy nem a készülék által hallatott erős "ciripelő" hang design szerint nem része a dolognak!
Fordítsd meg a villásdugót a fali csatlakozónál és megszűnik, a polaritáshelyességet (helytelenséget) mutatja. Ha viszont ekkor sem szűnik meg akkor nincs védőföld behúzva és nem tudod használni. Én annak idején letöltöttem valahonnan a használatit, majd megkeresem.
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 463
Hálózati szűrők
Üdv.!Létezik vajon a Vibavoice Omega 500 készülékhez használati útmutató?Ma került hozzám egy ilyen készülék, de több a kérdés, mint a válasz. :-)Valaki adna egy rövid leírást a kijelző által közvetített információkról, a készülék alján lévő görgők használatáról és a többi, számomra egyelőre értelmezhetetlen dologról (sync, level, watt meter, piros led/kék led, stb.)?Nagyon hálás lennék az információkért! U.i.: gyanítom, hogy nem a készülék által hallatott erős "ciripelő" hang design szerint nem része a dolognak!
Újratervezés
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 162
Hálózati szűrők
Oké!