Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
DAC-olás
Paksi vagyok.
Egyébként a La Voce és QB9-DSD mozgatja a fantáziám a legjobban. (+még amit elfelejtettem felsorolni: Schiit Yggdrasil.)
Ayre QB-9 DSD van most nagyon jó áron, kipróbálható, elvihető, megvehető: http://www.limar.hu/index.php/second-ha ... e-qb-9-dsd
Sziasztok!
Audia Flight One integrált erősítőhöz keresek PC alapú USB forrásról hajtható DAC-ot. DSD tudás nem szempont.
Rengeteg a kínálat, sajnos nincs lehetőségem kipróbálni őket, magyarul bele kéne ugarojak valamelyikbe. Ehhez viszont mások tapasztalataira kellene hagyatkoznom.
Amiket megfelelőnek találtam a tesztek alapján, és elérhető a használtpiacon:
- Ayre QB9 DSD
- Aqua La Voce
- Auralic Vega
- Exogal Comet Plus
- Lindemann musicbook:10
- PS Audio Perfectwave DAC MKII
Ezek közül talán a legérdekesebb az Aqua La Voce a PCM 1704K régi-új chippel, túlmintavételezés nélkül.
Van valakinek tapasztalata a fenti erősítővel és a felsorolt DAC-ok valamelyikével?
Az Ayre-t és Aqua-t tudom jó szívvel ajánlani. Teljesen más technológiával érik el, de hasonlóan analógos, nyílt, muzikális hangzású mindkettő.
Ebben az árkategóriában érdemes még figyelni a T+A DAC8 DSD-re is, PCM üzemmódban is nagyon jó, de natív vagy felkonvertált DSD-el etetve elképesztően jó hangja van.
DAC-olás
Sziasztok!
Audia Flight One integrált erősítőhöz keresek PC alapú USB forrásról hajtható DAC-ot. DSD tudás nem szempont.
Rengeteg a kínálat, sajnos nincs lehetőségem kipróbálni őket, magyarul bele kéne ugarojak valamelyikbe. Ehhez viszont mások tapasztalataira kellene hagyatkoznom.
- Ayre QB9 DSD
- Aqua La Voce
- Auralic Vega
- Exogal Comet Plus
Ezek közül talán a legérdekesebb az Aqua La Voce a PCM 1704K régi-új chippel, túlmintavételezés nélkül.
Van valakinek tapasztalata a fenti erősítővel és a felsorolt DAC-ok valamelyikével?
Az Ayre-t és Aqua-t tudom jó szívvel ajánlani. Teljesen más technológiával érik el, de hasonlóan analógos, nyílt, muzikális hangzású mindkettő.
Ebben az árkategóriában érdemes még figyelni a T+A DAC8 DSD-re is, PCM üzemmódban is nagyon jó, de natív vagy felkonvertált DSD-el etetve elképesztően jó hangja van.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
DAC-olás
Paksi vagyok.
Inkább rézkábelek (USB összekötő hazai DIY tiszta ezüst), de fontolom egy Gryphon Guideline Ref. beszerzését a Harmonic Tech Magic Link helyett.
Sajna a PC kialakítása nem teszi lehetővé bővítőkártya elhelyezését, bár flexi szalagkábellel ki tudnék vezetni a házon kívülre egy PCI-e x1 aljzatot (viszont esztétikailag elég csúnya lenne). Jelenleg egy iFi iPurifier2 dolgozik az USB-n. De megfontolom a tanácsod. Azt is figyelmbe kell vennem, hogy a Daphile-t szeretném továbbra is használni, ehhez pedig a bővítőkártya szoftveres támogatása is szükséges.
Egyébként a La Voce és QB9-DSD mozgatja a fantáziám a legjobban. (+még amit elfelejtettem felsorolni: Schiit Yggdrasil.)
Szeva colop!
Nem tudom, h alaplapról jössz-e le USB-vel a PC-n, vagy van valamilyen USB-kártyád, ami kicsit kianalógosítja a hangot, de ha ekkora költésbe akarod verni Magad, feltétlenül ajánlanék egy kb 30E árú USB-kártyát, iszonyú sokat számít.
Inkább ezüst vagy inkább rézkábelek vannak a rendszeredben?
Ha számít, én is inkább non-oversamplinges DACot ajánlanék.
Merrefelé hallgatózol? Esetleg véletlenül nem Pesten?
Audio Linux | NAD S500i | Pink Faun DAC 2.32 | T+A PA 3000HV | Sonics Allegra | Synergistic Research | Gigawatt
-
Sonny
DAC-olás
Valakinek van - Audioengine D2 - ről véleménye?
Ha minden igaz, jó áron be tudnék szerezni egyet.
S
DAC-olás
Sziasztok!
- Ayre QB9 DSD
- Aqua La Voce
- Auralic Vega
- Exogal Comet Plus
Szeva colop!
Nem tudom, h alaplapról jössz-e le USB-vel a PC-n, vagy van valamilyen USB-kártyád, ami kicsit kianalógosítja a hangot, de ha ekkora költésbe akarod verni Magad, feltétlenül ajánlanék egy kb 30E árú USB-kártyát, iszonyú sokat számít.
Inkább ezüst vagy inkább rézkábelek vannak a rendszeredben?
Ha számít, én is inkább non-oversamplinges DACot ajánlanék.
Merrefelé hallgatózol? Esetleg véletlenül nem Pesten?
DAC-olás
Sziasztok!
- Ayre QB9 DSD
- Aqua La Voce
- Auralic Vega
- Exogal Comet Plus
Pár hónapja Exogal Comet-tel élek együtt, de a gyári táp helyett Sboosterrel. A fejlesztőcsapat wadiás digitális tapasztalata egyértelműen megmutatkozik, sokáig hallgatható, mi több állandóan zenehallgatásra inspiráló hang, NAGY térrel, valósághű hangszínekkel, pont annyi részletezéssel, hogy újra meg újra rácsodálkozhatsz eddig elsikkadt finomságokra, anélkül, hogy mindez fárasztóvá válna. Imádom, nem hiszem, hogy racionálisan értelme lenne feljebb keresgetni egy zeneszerető hallgatónak. De ez nyilván az én szubjektív véleményem.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
DAC-olás
Sziasztok!
- Ayre QB9 DSD
- Aqua La Voce
- Auralic Vega
- Exogal Comet Plus
Ayre QB9 DSD-nk most is van, PA Audio sokáig volt, visszaadtuk a gazdájának, Lindemannok voltak nálunk pár hónapig, majd visszaadtuk őket és átadtuk a forgalmazási jogot a Streamaudionak (nem illett a mi általunk forgalmazott palettába).
Az Ayre más világ ezekhez képest.
DAC-olás
Sziasztok!
- Ayre QB9 DSD
- Aqua La Voce
- Auralic Vega
- Exogal Comet Plus
Audio Linux | NAD S500i | Pink Faun DAC 2.32 | T+A PA 3000HV | Sonics Allegra | Synergistic Research | Gigawatt
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
DAC-olás
Nem reklámképpen írom, de azt egy Lupus is agyoncsapja közepesen profi lineáris táppal.
Ki mondta, hogy a Lupus nem jó?
Hasonlítottam Fiio-hoz, Xonar DX hangkártyához, erősítő dac-jához, stb., ezeket azért mind szépen verte a Dragonfly.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
DAC-olás
Nos ez egy jogos kérdés AQ Dragonfly red + jitterbug volt, ami amúgy egy jó dac csak hát emennek a listaára 5x annyi, valamit csak kellett tudjon pluszban...
Nem reklámképpen írom, de azt egy Lupus is agyoncsapja közepesen profi lineáris táppal.
- ZolaBA
- Törzsvendég

DAC-olás
OK, de miről váltottál, mihez képest írod?
Nos ez egy jogos kérdés AQ Dragonfly red + jitterbug volt, ami amúgy egy jó dac csak hát emennek a listaára 5x annyi, valamit csak kellett tudjon pluszban...
DAC-olás
Megjött a TEAC UD-503
Hát nem bántam meg...
OK, de miről váltottál, mihez képest írod?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
DAC-olás
Ez a Benchmark kifejezetten gyenge a saját árkategóriáján belül is. Simán zsebre teszi egy Oppo Sonica DAC, a Pioneer U-05 vagy pláne egy Heed Abacus.
Ha már ilyen árkategóriáról beszélünk, akkor érdekes hír, hogy a Mytek kihozott egy új DAC-ot a Liberty-t!
Ez az első szériás Mytek Brooklyn-nak egy egyszerűsített, kisebb méretű változata, kihagyták a phono részt, az előerősítőt, valamint a nagyon cool előlapot és kijelzőt. Viszont maradt a minőségi DAC chip (ESS Sabre 9018 K2M), és bizonyos részelemeket átvettek a legújabb Brooklyn + készülékből!
Ezer dolláros áron tud 384 kHz-ig PCM-et, DSD256-ot, DXD-t, teljes MQA dekódolást, és van benne egy nem alap szintű fejhallgató erősítő.
Minimum érdeklődésre számot tartónak nevezhető készülék....úgy érzem, hogy idén a DAC piac fontos szereplője lehet.
Blogom
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9828
DAC-olás
Megjött a TEAC UD-503
Rizsa ON:
Hát nem bántam meg... A fejlődés olyan érzés, mint amikor a HM erősítőt váltottam sztereóra. Pontosabb basszusok, természetesebb ének hang, a magasak pedig nem válnak el a zenétől. Az egész selymesebb, szerethetőbb, hallgathatóbb. Imádni való
Egyelőre lekapcsoltam minden konverziót (pcm filter, upconvert) és csak simán 44.1Khz-en kapja a Spotify-t... Van valakinek tapasztalata mire érdemes állítani? filter, upconvert?
Jól megszívtam az elején, benéztem, mert gyári usb kábel nem volt hozzá, (Luxor IC-vel készültem). Ami volt itthon kínai szar usb nyomtatókábel azzal meg el se indult... el kellett rohanni, lőttem egy pinyurit ezüstözött belépő audioquest forest-et, ezzel legalább megy:)
Aki választ várt a boltra, hogy rendelhet-e, szerintem igen, semmi gond nem volt, dhl hozta ki tulajdonképpen a 2. munkanapon (csütörtök rendeltem, hétfőn itt volt).
Örvendjünk vala!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- ZolaBA
- Törzsvendég

DAC-olás
Megjött a TEAC UD-503
Rizsa ON:
Hát nem bántam meg... A fejlődés olyan érzés, mint amikor a HM erősítőt váltottam sztereóra. Pontosabb basszusok, természetesebb ének hang, a magasak pedig nem válnak el a zenétől. Az egész selymesebb, szerethetőbb, hallgathatóbb. Imádni való
Egyelőre lekapcsoltam minden konverziót (pcm filter, upconvert) és csak simán 44.1Khz-en kapja a Spotify-t... Van valakinek tapasztalata mire érdemes állítani? filter, upconvert?
Jól megszívtam az elején, benéztem, mert gyári usb kábel nem volt hozzá, (Luxor IC-vel készültem). Ami volt itthon kínai szar usb nyomtatókábel azzal meg el se indult... el kellett rohanni, lőttem egy pinyurit ezüstözött belépő audioquest forest-et, ezzel legalább megy:)
Aki választ várt a boltra, hogy rendelhet-e, szerintem igen, semmi gond nem volt, dhl hozta ki tulajdonképpen a 2. munkanapon (csütörtök rendeltem, hétfőn itt volt).
DAC-olás
pláne egy Heed Abacus.
Remelem, hogy hamarosan ezt is kiprobalhatom.
DAC-olás
Ez a Benchmark kifejezetten gyenge a saját árkategóriáján belül is...
nagyon szornak a vélemények erröl is. avx-en is komoly dicseret is olvashato rola.
igaz, amennyire latom alto tapasztalata/összehasonlitasi alapja komoly(abb)
persze az izles az mindenkinek a sajatja - esetleg emiatt nagy a velemenyek szorasa ? sok aspektus van, mindegyik maskepp fontos mindekinek; es pl. itt es most epp ez a konkret tipus: bizonyos aspektusban sokkal gyengebb mig masban kifejezetten jo, es ezert szornak a velemenyek ?
..vagy csak siman nem korrekt összevetesek vannak ?
(nekem nincs rola velemenyem)
Par napja egy baratom Benchmark DAC1-eset hallgatom. Eddig csak futolag volt idom osszevetni, de nem allitanam, hogy nem tetszett jobban, mint egy szinten kolcson kapott 3800 dollaros dac. Nyilvan a Squeezeboxom a szuk keresztmetszet. Hetvegen, nyugodt korulmenyek kozott azert meg probalkozom.
Az a Bel Canto, ami zsebre teszi az alig 1000 dollaros Benchmarkot, 2495 dollar volt a teszt idejen. Bar pont en irom, hogy nehezemre esik jelentos, elsore felismerheto kulonbseget hallani nehany draga es kevesbe draga dac kozott, de ket es felszeres szorzonak azert illene megjelenni a hangban.
Ez a Benchmark kifejezetten gyenge a saját árkategóriáján belül is. Simán zsebre teszi egy Oppo Sonica DAC, a Pioneer U-05 vagy pláne egy Heed Abacus.
DAC-olás
Par napja egy baratom Benchmark DAC1-eset hallgatom. Eddig csak futolag volt idom osszevetni, de nem allitanam, hogy nem tetszett jobban, mint egy szinten kolcson kapott 3800 dollaros dac. Nyilvan a Squeezeboxom a szuk keresztmetszet. Hetvegen, nyugodt korulmenyek kozott azert meg probalkozom.
Az a Bel Canto, ami zsebre teszi az alig 1000 dollaros Benchmarkot, 2495 dollar volt a teszt idejen. Bar pont en irom, hogy nehezemre esik jelentos, elsore felismerheto kulonbseget hallani nehany draga es kevesbe draga dac kozott, de ket es felszeres szorzonak azert illene megjelenni a hangban.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
DAC-olás
Amugy az ethosz elbir a Hi-res audio flaccal,pcm-el?Nem usb-n,hanem optikai bemeneten?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
DAC-olás
Nem tudtam szétszedni.Ha a lábnál csavaros is,az eléggé oda van ragasztva.
Azért érdekelt volna a dolog,mert 24/192 is lejátszik,de a Pioneer pd ct játszóval szemben alul marad.
Régebben vettem itt egy 1541 ethosz dacot,már bánom,hogy eladtam.
egy német teszten a dac-ja negatívot kapott.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

DAC-olás
és ha szétszeded, hátha?
realtek a chip
Nem tudtam szétszedni.Ha a lábnál csavaros is,az eléggé oda van ragasztva.
Azért érdekelt volna a dolog,mert 24/192 is lejátszik,de a Pioneer pd ct játszóval szemben alul marad.
Régebben vettem itt egy 1541 ethosz dacot,már bánom,hogy eladtam.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
DAC-olás
Van egy lc power lc-mp5-fhd médiajátszóm.20000ft körül volt az ára.Milyen dac lehet benne,nem találtam semmi infót róla.
és ha szétszeded, hátha?
realtek a chip
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

DAC-olás
Van egy lc power lc-mp5-fhd médiajátszóm.20000ft körül volt az ára.Milyen dac lehet benne,nem találtam semmi infót róla.
DAC-olás
Ez az én olvasatomban, mivel Atkinson maximálisan udvarias, azt jelenti, hogy ahhoz képest, hogy computeres cucc, nem annyira szar :-).
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone
DAC-olás
A Squeezebox nincs partiban a többivel ezért csak fals eredményt kaphatsz. A különbség megítéléséhez jobb forrás kell.
A Stereophile-os John Atkinson ennel azert tobbre tartja a Squeezeboxot.
"(...) feeding the TosLink output from the bargain-priced Squeezebox to the Bel Canto resulted in a sound that kept distracting me from the computer."
https://www.stereophile.com/content/bel ... sor-page-2