Ez jó.
Valaki itt feljebb óvatosan bekérdezett, hogy a 'szakértők', az akkor itt mit is jelent.
Igen, a válasz valami ilyesmi.
Ez jó.
Ha a nagy kiszolgáltatottságodban nem csak ahhoz kapnál kedvet, hogy leírd, hogy mit unsz - magánügy - meg hogy egy 40 milliós termék mennyire van szerinted tele annyi alapvető problémával, hogy annak taglalása nem férne el egy A3 - as oldalon sem, tehát a negatív megnyílvánulás és ekézés helyett bedobnál valami friss - kábeles - témát, biztosan pozitív fogadtatásra lelne...shany írta: ↑2025.01.20., hétf. 07:07
Bocsi, csak passzív és kiszolgáltatott olvasóként már annyira elteltem a Csontos-világból extrapolált virtuális valósággal és a milliós kábelt közepes cucchoz instrukciókkal, hogy gondoltam, egy kavics talán pozitív irányba vihetné a folyamatokat.
A FAL nyilván nem idevaló téma ( hiába csak "szemléltető eszköz" ), bár próbáltam szükségszerűen rövid lenni, így is kihagyva a még alapvető problémákat.
Bocsi, csak passzív és kiszolgáltatott olvasóként már annyira elteltem a Csontos-világból extrapolált virtuális valósággal és a milliós kábelt közepes cucchoz instrukciókkal, hogy gondoltam, egy kavics talán pozitív irányba vihetné a folyamatokat.
Mert aki azt mondja, hogy q.jó, még akár a sajátja helyére is hazavinné, ha beférne a szobájába, annak az értékítélete nyilván smafu...chord_ írta: ↑2025.01.19., vas. 16:37
Mert a legnagyobb kérdést feszegeti, pont, ami pl. a nagyon drága kábeleknél is felvetődött, nevezetesen, hogy értem én is a lelkesedést, a technológiai koncepciót, az esetleges ellenvetéseket is,... de a döntő kérdés, hogy mit szólnánk, az itt jelenlévők, a hangjához, konkrétan, ott ülve, előtte, mondjuk egy saját lemezt hallgatva.
Az lenne a fő kérdés, e nélkül, sajna, valóban van egy pici levegőmasszírozás-íze az eszmefuttatásoknak.

Persze, maradjon, szerintem is.
Rock felvetette, de szerintem NE tedd át sehova. Mivel van érintettsége és párhuzam a kábelekkel és azok hangjával (én ugye a geil hangos esszét erre építettem, de az nem a FALról szól, csak félreértelmezésről), értelmetlenné, ill hiányossá válna ez a szál.Aszpirin írta: ↑2025.01.19., vas. 10:52Srácok, nagyon izgalmas és érdekes ez a FAL thread, de lassan átmegy a topik hangfalas topikba, amit azért nem kellene, maradjunk a kábeleknél.
Most nem takarítok, de azt javaslom, hogy ha van még a FAL-threadben szufla, akkor egy áthivatkozással az általános HiFis vagy valamelyik érintett hangfals topikban folytassátok.
![]()

Valóban, élőben nem láttam és nem is hallottam ilyen hangsugárzót. Nem is érdekel ilyesmi.

Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélsz.shany írta: ↑2025.01.18., szomb. 10:55...Hát igen...pl.ezek a FAL hangszórók igazi garázs-barkács produktum, annak megfelelő minőséggel, precizitással...
Gyakorlatilag nincs mérés róluk, nyilván nem véletlenül. Ami fellelhető, az alapján a teljes sávban rezonáns az átvitel, és jókora torzítás is megalapozottan feltételezhető.
Persze pont ettől lesz olyan "jó". Mármint azoknak, akiknek bejön ez a fajta torzítás és színezés kompozíció.......akárcsak a csöves, leginkább SE erősítők esetén....
Én ezt torzítás alapú hangprodukció/hangkreációnak nevezem....furcsa, mikor ilyenekre hivatkoznak valamilyen referenciaként...
ja, persze, chord_ csak egy gyors kitérő.Block írta: ↑2025.01.18., szomb. 18:33"chord_ a maga azokásos módján bedobot egy absztrakt iróniát,"
Így indítottál,...de végigolvasva a hozzászólásodat, szerintem ez inkább sanyi agymenésére volt válasz...
Én is akartam az okossága után valamit beírni,de inkább hagytam a fenébe.
Csodálom,hogy van türelmed hosszasan,baráti hangon magyarázni valamit,olyan valakinek,aki azt amit írsz sosem érti meg....És mindezt úgy,hogy szerintem ezt te is tudod,már amikor írod.

és láncfűrésszel borotválkozik:) sztem tréfált chord csak a hangultajelet mellőzte huszárosan. nade tisztára elkanyarodott a beszélgetés a kábelekről:( az átlag olvasó nem jut így hozzáadott értékhez...PgSpa írta: ↑2025.01.18., szomb. 12:50Én már építettem életemben modellvasutat, repülőmaketteket, csapadékvíz rendszert, kerteket, de hangdobozt még nem. Szóval ez volt a motoszkáló kétség, marcangoló önvád, ami nem hagyott ezidáig nyugodni. Amúgy szerintem más meg azt mondja, hogy erősítőt épít az igazi férfi....Alex_Aston írta: ↑2025.01.18., szomb. 12:15Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg?![]()
![]()

Én már építettem életemben modellvasutat, repülőmaketteket, csapadékvíz rendszert, kerteket, de hangdobozt még nem. Szóval ez volt a motoszkáló kétség, marcangoló önvád, ami nem hagyott ezidáig nyugodni. Amúgy szerintem más meg azt mondja, hogy erősítőt épít az igazi férfi....Alex_Aston írta: ↑2025.01.18., szomb. 12:15Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg?![]()
Nem. Max egy másfajta humorérzéke van... :)Alex_Aston írta: ↑2025.01.18., szomb. 12:15Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg?![]()

Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg?