Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 13

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: GaGu »

Üdv. urak

Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi készülékekkel kapcsolatban van e valakinek tapasztalata véleménye?

Számomra is érdekesnek tűnik ez az elosztó (amúgy Dynavox P3500, valamint W-Audio USA és Mistralaudio W4000 márkanevek is alatt kapni), mint laikusnak eléggé hasonlít a belső felépítése az itt korábban dícsért Bada LB-5600 típuséra.

http://www.sonidoa.de/html/mistralaudio ... isten.html
http://blog.daum.net/_blog/BlogTypeView ... 1106192445
http://www.sunds-shop.de/epages/6388501 ... ts/PF-1000#

TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró

Pali82
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 59

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Pali82 »

Üdv. urak

Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi készülékekkel kapcsolatban van e valakinek tapasztalata véleménye?

Vendég

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Egy hálózati zavarszőrő elvi felépítését leírnám, hisz nem minden esetben jobb a gyári. Ahogy Hifigabi vagy ahogy legutóbb ismertük: Angyalmosoly mondaná: a "gyárinál is építhetsz jobbat".

1. Leválasztó toroiddal, természetesen a toroid legyen árnyékolt

2. Kétkörös hálózati zavarszűrő (Noise filter) - itt a Japán modeleket javaslom, amik fém házban vannak. pl. Tokin, TDK, OKAYA...stb.  (első 20A-es, és tovább 16A)3. De nem a legutolsó szempont: a kábelcsatlakozók elhagyása! Mindig (persze ha van rá mód), közvetlenül menjen a készülékbe a kábel!

Kábelezés: OFC 99,999% tisztaságu réz kábel, 2,5mm2 erenként elég, és lehetőleg tömör réz, szilikon szigeteléssel.

Ez egy dobozba szépen belecsomagolva, minden hifi komponenshez illeszthető.

bodzso
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: bodzso »

Szia Milli82 !

Látom a hangsugárzód átesett egy Hivox tuningon.
Javaslom ebben a témában is keresd meg Szabó Zolit.
Nekem egy Alces 6-os van,még a plazma tévé is rá
van dugva.Gondolom próbára is kapsz egyet és otthon
bekötve majd nálad is olyan kiváló lesz az eredmény
mint nálam.

Üdv         bodzso

Milli82
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Milli82 »

Sziasztok

Az aláírásomban és a képen szereplő komponensekhez keresnék hálózati szűrőt. Milyet ajánlotok?
Gondolom nem érdemes túl drága megoldást vennem.

A célom az lenne, hogy elkülönítsem az Audio berendezéseket a többitől. Milyen hangi javulásra számíthatok.

Ugyanakkor azt is szeretném tudni, ha pl PC-ről hallgatok zenét a DAC-on keresztül akkor a PC-t is rá kell tennem a szűrő sekunder oldalára, vagy nem számít. Esetleg okoz-e gondot?

Valamit, ha túláramvédős elosztót használok, arra is rápakolhatom a hálózati szűrőt?

Érdemes-e nekem megépítenem egy leválasztó trafós megoldást?

Üdv M

CD/NWPlayer: Yamaha CD-N500
Erősítő: Cambridge Audio Azur 540A V1
Hangfal: DALI ikon 1 mk1

All-in: Cambridge audio minx-xi
Hangfal: JBL E30(hivox)

DAC: DacMagic

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Üdv!

Mostanában bíbelődős kedvemben vagyok. Hamarosan kész a DAC-om új tápja, utána gondoltam összedobnék valami hálózati szűrőt.
A képen látható leválasztó toroiddal, illetve további passzív szűrőelemekkel. Kérdés, hogy tudja e valaki mit rejtenek a láthatatlan részek No és persze ha van aki tudja el is árulja e

Bármilyen infót szívesen olvasok ebben a témában.

Tamás

a képen látható kondicionáló legfontosabb eleme a leválasztó toroid, csak éppen nem szokványos, Plitron féle keskeny-sávszélességű, amiről a linken olvashatsz ismertetést.

A többi elem nagyjából, a hasábkocka a toroid előtt, valami hagyományos LRC szűrő, a szekunder oldalon közös módusú zajokra ferritszerű gyűrűsor, vagy valami hasonló, kimeneti csatlakozókon pedig kis értékű RC tagok.

http://www.plitron.com/toroidal-oem-pro ... ditioning/
nbt.pdf

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Üdv!

Mostanában bíbelődős kedvemben vagyok. Hamarosan kész a DAC-om új tápja, utána gondoltam összedobnék valami hálózati szűrőt.
A képen látható leválasztó toroiddal, illetve további passzív szűrőelemekkel. Kérdés, hogy tudja e valaki mit rejtenek a láthatatlan részek No és persze ha van aki tudja el is árulja e

Bármilyen infót szívesen olvasok ebben a témában.

Tamás

A signature:
Csatolt képek:

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Hmm
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

iBrumi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 70

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: iBrumi »

Lehet elvesztettem a fonalat, de itt egy PS Audio Noise Harvester lehetséges kölcsönzésről volt szó, erre komment nélkül be lett linkelve, hogy hogyan lehet kölcsönözni egy hálózati zajmérőt, ami persze nem szűr semmit, nem az a dolga, és akkor még mérésre sem alkalmas?

Én használtam a készüléket, mondjuk tesztelni nem teszteltem, segítségével bemértem a legkisebb zajú 230-as aljzatot a lakásban, kíváncsiságból megmértem, hogy mit mutat szűrő előtt és után, néztem, hogy hogy ugrik meg a zaj, ahogy bekapcsolok egy hifi készüléket, szóval nem volt bajom vele...

Volt szerencsém kipróbálni. Az APC elosztóba, ami gajra veri a hangot, 20-as!!!! értéket mutatott, míg máshol 650-800-at. Ha felkapcsoltam a neon világítást, leesett a 800 650-re.
Ráadásul, az Accuphase tápgenerátorából kijövő jelre azt mondja, hogy a legrosszabb, ami lehet, de a fülem (és mások füle) szerint meg jót tesz a hangnak a cucc.
Innentől szerintem nem ér semmit! Szerencsére kölcsönözhető, és max az utiköltséget és időt bukja az ember...

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Sz@rt sem ér!

Lehet elvesztettem a fonalat, de itt egy PS Audio Noise Harvester lehetséges kölcsönzésről volt szó, erre komment nélkül be lett linkelve, hogy hogyan lehet kölcsönözni egy hálózati zajmérőt, ami persze nem szűr semmit, nem az a dolga, és akkor még mérésre sem alkalmas?

Én használtam a készüléket, mondjuk tesztelni nem teszteltem, segítségével bemértem a legkisebb zajú 230-as aljzatot a lakásban, kíváncsiságból megmértem, hogy mit mutat szűrő előtt és után, néztem, hogy hogy ugrik meg a zaj, ahogy bekapcsolok egy hifi készüléket, szóval nem volt bajom vele...
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

iBrumi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 70

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: iBrumi »

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Nem ismerek senkit akitől tudnék kérni.....azért köszönöm!

http://audiocentrum.hu/spd/unas_977091/ ... tesen-kolc
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

pvil
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: pvil »

szerezz, kérj kölcsön egy PSaudio-féle noise harvester-t, vagy hozzá hasonló kütyüt. Ezzel elég egyszerű detektálni a hálózati felharmonikusokat, ha sok van belőle gyorsabban villog, ha kevés, akkor percekig nem villant.

Nem ismerek senkit akitől tudnék kérni.....azért köszönöm!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Ha Hivox Alcesbe dugjuk a PS Noise harvestert, soha nem villan fel...
ha nincs egyéb fogyasztó bekapcsolva házban akkor biztosan.
egyébként Alces nélkül ha 3-4 kompakt égőt bekapcsolok, mást nem, és nappali villamosan csendes időszak van a szomszédoknál, már akkor is fel-fel villan nálam

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

szerezz, kérj kölcsön egy PSaudio-féle noise harvester-t, vagy hozzá hasonló kütyüt. Ezzel elég egyszerű detektálni a hálózati felharmonikusokat, ha sok van belőle gyorsabban villog, ha kevés, akkor percekig nem villant.
Ha Hivox Alcesbe dugjuk a PS Noise harvestert, soha nem villan fel...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Olvasva a korábbi értekezéseket, kérdezem a szakértőket,
hogy milyen elektromos hálózati zavart generál(hat) internet átvitelre
alkalmas power line adapter használata?

pvil

pvil
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: pvil »

Olvasva a korábbi értekezéseket, kérdezem a szakértőket,
hogy milyen elektromos hálózati zavart generál(hat) internet átvitelre
alkalmas power line adapter használata?

pvil

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 609

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Lehet-e egy első generációs Shunyata Hydra8-at az "arcára" állítva használni?

Azon a részén, ahol a Hydra felirat van.

Meglátásom szerint működésében nem fogja befolyásolni. Viszont vigyázz a készülék előlapjára ne sérüljön meg. Gondolom kicsi a hely és ezért gondoltad ezt a megoldást..?
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Lehet-e egy első generációs Shunyata Hydra8-at az "arcára" állítva használni?

Azon a részén, ahol a Hydra felirat van.

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

A PPP és egyéb tápgenerátorok mérik a be- és kimenő áram torzítását, így esetleg mérhetik a generátor elé kötött kábel hatását és ezzel talán egyszerűen mérhető és "érthető" magyarázatot adhatnak....
Most csak erre ..
Nagyon, de nagyon nem azt az áram/feszültség jellemzőt méri a PPP és hozzá hasonló társai, ami a kábeltulajdonsággal arányos, és főleg nem akkora felbontásban ami ehhez kívánatos lenne.

A hifi kábelek mérése nem szokványos mérési módszerekkel és laborműszerekkel történhet, már aki erre adja szakmai bátorságát. 

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Megismétlem kérdésem: Miért is hallatszik az ilyen hálózat javító készülékeknél is a hálózati kábelek különbözősége?

A PPP és egyéb tápgenerátorok mérik a be- és kimenő áram torzítását, így esetleg mérhetik a generátor elé kötött kábel hatását és ezzel talán egyszerűen mérhető és "érthető" magyarázatot adhatnak.
Nem tudom, milyen minőségű és mekkora hosszúságú kábellel lehet azt a mérési (kijelzési) határt átlépni, de 5 méter (Siltech SPX 20) kábellel, ami a PPP-t közvetlenül a villanyórához köti már igen. Az említett bekötési móddal a PPP változó, ám szignifikánsan kisebb bejövő torzítási értékeket mutatott mint saját kábelével a legközelebbi fali konnektorhoz csatlakoztatva. Ez csak részválasz a feltett kérdésre, hiszen a bejövő jel torzításának csökkentése nem magyarázat a különböző tápkábelekkel ezúton is jelentkező dinamikai, hangszínbeli, ritmusbeli (stb.) különbségekre.

Más.

Többen alkalmazzátok az akkumulátoros tápellátást, ami elméletileg az egész hálózati szűrős / tápkábeles problémát megoldja.
...de csak elméletben!
Kipróbáltátok már, hogyan változik a hang, amikor az akkumulátor és a készülék közötti tiszta torzítatlan(?!) egyenáramot szállító kábelt kicserélitek valami jobbra? Kipróbáltátok már, hogy az akkumulátor-töltőt jobb hálózati kábellel csatlakoztatjátok az elektromos rendszerhez, esetleg hálózati szűrőre kapcsoljátok?

Én megtettem az iPod-ommal, ami leegyszerűsítve egy akkumulátoros tápellátású audió-rendszernek tekinthető.
Az iPod hangja más, ha közvetlenül az elektromos hálózatra csatlakoztatva töltjük fel, és más, amikor a töltés PPP-n keresztül történik!

Kétkedők szokták mosolyogva azt az ötletet felvetni, hogy a hűtőt és egyéb háztartási készüléket szintén drága audiofil kábellel kössük a hálózatra és majd jobban hűt, meg jobban mikróz... és közben nem is tudják, egyáltalán nem mondtak akkora butaságot, csak persze a jelenség nem az adott háztartási készülékek működésében mutatkozik.
Egyszer, majd ha nem tudtok teljes lélekkel elmerülni a hallgatott zenében, vagy csak hifizhetnétek van, zenehallgatás közben "játsszátok" végig a zenekészülékeknél már elfogadottá vált dugóforgatási procedúrát a háztartási készülékeken - azokon is, amelyek épen nem működnek, csak csatlakoztatva vannak az áramhoz. A Kislámpákról se feledkezzetek meg. A dugó két állása között (pl. a készülékek mögött lévő kislámpán) a hatás messze nem jelentkezik olyan erőteljesen, mint egy CD-játszónál, de felismerhető és ráadásul a lakásban lévő elektromos eszközök "kellemesebb" dugóállásának hatása összeadódik.
Úgy gondolom, ha a dugóállás megfordítása pl. a hűtőn meghallható (nem a hűtő hangján ), akkor ezt a jelenséget végiggondolva, és hozzátéve azon hatásokat, melyeket a hálózati kábeleknek tulajdonítanak, bizony nem lehetetlen, hogy a hűtő által termelt elektromos zajok egy "jó" kábellel kevésbé jutnak vissza a lakás elektromos hálózatára, így kevésbé zavarják hang/ videotechnikai készülékeket. Csak gondoljátok végig, leegyszerűsítve a következő történik: A szokásos esetben a hűtő által termelt elektromos zaj a hűtőből a hálózatra jut, majd a hálózatot ezen zaj csillapítása érdekében drága kábellel csatlakoztatjuk zeneeszközünkhöz. Másik esetben a hűtőnk által termelt zavarok hálózatra jutását már a hűtő audiofil kábellel történő csatlakoztatásával csökkentjük / megszüntetjük...
longkft.hu/audioblog/

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6565

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

miért,miért,miért is.. ? 

Hatalmas a karikatúra, dixie!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Tessék mondani, ez itt a Delphi jósda?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyáltalán van a világon, aki tudja, csak nem mondja el?
Akkor meg minek kell feltenni ilyen költői kérdést?
Eléggé provokatív volt.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Miért kell visszafordítani a kérdést, miért nem lehet azt mondani, hogy NEM TUDOM? Talán szégyellni való dolog? Egyáltalán van a világon, aki tudja, csak nem mondja el? És az a tudás mennyire áll elfogadott mat-fiz alapokon?
Nekem csak sejtéseim vannak, amit nem tudok elfogadott tudományos alapokon bizonyítani. Itt nem mondom el a sejtéseimet, mert  rögtön lehurrognak a főszkeptikusok, hogy ha nem bizonyítható valamilyen egyenlettel, ABX vakteszttel, akkor olyan állat pedig nincs is. 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”