xt212 írta: ↑2022.05.03., kedd 12:00
Köszönöm az alapos választ és a feldobott ötleteket. Igyekszem én is sorban válaszolni.
- a keret nincs egyértelműen meghatározva, de mondjuk kb 500e Ft-ot rá tudok szánni a hangrendszer megújítására
- polcsugárzó: A majdani sarokban lévő hangsugárzó frontja max kb. 50 cm-re kellene legyen a faltól, mert mellette nyílik majd egy teraszajtó. Ezért úgy tervezem, hogy a TV a falra kerül és alatta egy lapos könyvespolc jellegű bútoron kap majd helyet az elektronika, a két szélen a hangsugárzókkal. Az önálló hangszóróállvány valószínűleg nem fér el. Esetleg valamilyen fali tartót tudok még elképzelni, hogy egy kicsit feljebb tudjam emelni a hangsugárzókat a TV aljánál magasabbra.
- Jelenleg Google chromecast audio-t használok streaming-re a saját DAC-jával .....
- Az akciós Quadral-okat most sajnos nem lehet meghallgatni a boltban ...... a HS280-asok hangja még elfogadható volt, bár határozottan érezhető volt a különbség a 606-oshoz képest. A Jamo háttérsugárzókat viszont nem szeretném elsődleges zeneforrásként. De, legalábbis a reklámanyag alapján, a Quadral-okból azért többet nézek ki, mint a belépő szintű Jamo háttérsugárzóktól.
...... A másik verzió, hogy türelmes leszek és várok a zenével, amíg be nem költöztem az új helyre.
Szívesen
Az 500eFt audiofil mércével lehet semmiség, de ügyesen válogatva nagyon jó hangú rendszert ki lehet hozni belőle.
Ami egyértelmű, hogy nálad a hangdoboz kiválasztása és elhelyezése lesz a legkeményebb dió (bizony, az a "fránya szobaakusztika" ahogy előttem írta tamagaba), de nem lehetetlen küldetés.
A HS280 valószínűleg azért teszett, mert zárt "nagymonitor", és kevésbé háklis az elhelyezésre. Az idő persze már eljárt felette, nosztalgiának OK, de fő rendszerbe biztosan nem építeném be. A Quadralt is elengedném, neked - a leírásod alapján - olyan doboz kell, ami kimondottan jól viseli (szereti?) a falak közelségét, és a Quadral híre nem ilyen.
Nem ijednék meg a helyedben egy pár szép használt doboztól sem, gyakran vannak Royd monitorok a hirdetőben, azok pl pontosan ilyenek, ezzel szemben vannak olyan dobozok (pl az Epos) amik kifejezeten nem szeretik a szűk(ös) helyeket.
Bármerre indulsz hangdobozkeresőbe, ez legyen a fő szempont: bírja a falra tolt elhelyezést! Esetleg egyes ProAudio (stúdió célú) monitorok érdekesek lehetnek, de erre vannak itt szakemberek a megfelelő topicban
A kis Chomecast Audio egy meglepő kis kütyü, el ne add! Meglepően komoly rendszereket kiszolgál (saját tapasztalat) de kell neki egy normális optikai kábel, és egy külső DAC. A Spotify szerintem jó darabig nem fog losslessre váltani, de a Chromecast nagy előnye, hogy gyakorlatilag minden szolgáltató megy rajta "connect" üzemmódban. Akik megunták várni a Spotify Hifit, a TIDAL-t meg nem szeretik, sorban váltottak mostanában Deezerre a baráti körben, ugyanannyiba kerül, és sokkal jobban szól - sőt többek szerint a kereső/ajánló algoritmusa pont olyan "ügyes" mint a Spoty .... de ez már itt OFF.
Szóval, ahogy írtam, a dobozt kell majd jól kitalálnod, hallgatózni szerintem is erősen ajánlott, és egyetértek azzal, hogy nem érdemes kapkodni!