Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3484

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tibor77beat írta:
2022.05.05., csüt. 16:18

Mi nem tetszett benne? Csak kíváncsi vagyok rá, mert két évig nekem is ilyen összeállításom volt (Quadral Ascent 80LE álló, DEnon PMA800Ne erősítő illetve DCD 800-as CD játszó). Én a magasakat sokalltam, meg elég karcosnak is hallottam őket.
Szia!
A magas és a közép is "karcos" volt. Nézegettem, hogy el van e esetleg a hangszínszabályzó tekergetve, de nem volt. Pedig olyasmi torz és bántó volt a hangja, mintha valaki egy több sávos EQ-t össze, vissza állított volna.
Nem vagyok finnyás (Marantzokkal, hogy is lehetnék :D ), és a kicsit is jó rendszereket el szoktam ismerni, nemcsak a tulajdonosnak, hanem magam fel is. Viszont ez tényleg a (számomra) hallgathatatlan kategória volt.

Egy a tiednél régebbi (15 év körüli) Denon erősítő volt, és talán egy szinttel lentebbi. Ezt már nem tudom megmondani.
Csak a Marantz! :-D

Tibor77beat
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Tibor77beat »

Alex_Aston írta:
2022.05.03., kedd 11:29
xt212 írta:
2022.05.02., hétf. 22:10

Most láttam, hogy akciósak a Quadral Ascent 20 polcsugárzók és ez beindította a fantáziámat. Ezek mennyire passzolnának a fenti használathoz? És milyen erősítőket érdemes figyelembe venni?
Szia!

Álló után kis polc doboz nem biztos, hogy megfelelő lesz. Persze ezt neked kell tudnod. A testes hangzás el fog tűnni. Valamivel próbáld ki, ahogy kolléga is mondja, hogy jó lesz e.

Ami miatt igazából írok, hogy volt szerencsém nemrég hallgatni Quadral Ascent dobozokat, pont (egyszerűbb) Denon erősítővel, CD forrással. Igaz a dobozok álló kivitelben voltak.
Viszont a hangja az valami csapnivaló volt így együtt. Nem szoktam ilyet mondani, de ez tényleg bántotta a fülemet. És ezt most nem költői túlzásként írom, egyszerűen csapnivaló volt. Egyetlen ilyen rendszer volt talán életemben, amire ezt mondom.

Szóval mindenképp hallgasd meg előtte, ha tudod. Akár vidd el az erősítőt, vagy létét ellenében hozd el a dobozokat, és próbáld ki.
Mi nem tetszett benne? Csak kíváncsi vagyok rá, mert két évig nekem is ilyen összeállításom volt (Quadral Ascent 80LE álló, DEnon PMA800Ne erősítő illetve DCD 800-as CD játszó). Én a magasakat sokalltam, meg elég karcosnak is hallottam őket.

Eunos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 73

Hozzászólás Szerző: Eunos »

Kedves xt212!
Saját tapasztalatom mondatja velem, hogy a házimozi erősítőt érdemes elengedni. Ez zenehallgatásra nem elég, maximum a háttér Spotify-ra. Bátran ajánlom neked, hogy keress egy Naim 5-öst használtan. Engem évekig jól szolgált, nincs nála ár/érték arányban jobb. Én 140-ért herdáltam el de 200-ig el lehet menni. Az előttem szólóknak igazuk van abban, hogy a dobozokat lesz nehéz megtalálni. Ha tényleg csak kisebbek jönnek szóba akkor az én tuti tippem a Phonar Monitor IIs. A Naim 5-tel nálam óriási szinergia volt, nem kellett a testes megszólalásról lemondani, holografikus színpad volt, igazi érett, nagyvonalú hang. Eddig max. 250e Ft-nál járunk, keresel egy neked tetsző CD-t és még kábelre is futja:)
Jó vadászatot!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

xt212 írta:
2022.05.03., kedd 12:00
Köszönöm az alapos választ és a feldobott ötleteket. Igyekszem én is sorban válaszolni.
- a keret nincs egyértelműen meghatározva, de mondjuk kb 500e Ft-ot rá tudok szánni a hangrendszer megújítására
- polcsugárzó: A majdani sarokban lévő hangsugárzó frontja max kb. 50 cm-re kellene legyen a faltól, mert mellette nyílik majd egy teraszajtó. Ezért úgy tervezem, hogy a TV a falra kerül és alatta egy lapos könyvespolc jellegű bútoron kap majd helyet az elektronika, a két szélen a hangsugárzókkal. Az önálló hangszóróállvány valószínűleg nem fér el. Esetleg valamilyen fali tartót tudok még elképzelni, hogy egy kicsit feljebb tudjam emelni a hangsugárzókat a TV aljánál magasabbra.
- Jelenleg Google chromecast audio-t használok streaming-re a saját DAC-jával .....
- Az akciós Quadral-okat most sajnos nem lehet meghallgatni a boltban ...... a HS280-asok hangja még elfogadható volt, bár határozottan érezhető volt a különbség a 606-oshoz képest. A Jamo háttérsugárzókat viszont nem szeretném elsődleges zeneforrásként. De, legalábbis a reklámanyag alapján, a Quadral-okból azért többet nézek ki, mint a belépő szintű Jamo háttérsugárzóktól.
...... A másik verzió, hogy türelmes leszek és várok a zenével, amíg be nem költöztem az új helyre.
Szívesen :smile53:

Az 500eFt audiofil mércével lehet semmiség, de ügyesen válogatva nagyon jó hangú rendszert ki lehet hozni belőle.
Ami egyértelmű, hogy nálad a hangdoboz kiválasztása és elhelyezése lesz a legkeményebb dió (bizony, az a "fránya szobaakusztika" ahogy előttem írta tamagaba), de nem lehetetlen küldetés.
A HS280 valószínűleg azért teszett, mert zárt "nagymonitor", és kevésbé háklis az elhelyezésre. Az idő persze már eljárt felette, nosztalgiának OK, de fő rendszerbe biztosan nem építeném be. A Quadralt is elengedném, neked - a leírásod alapján - olyan doboz kell, ami kimondottan jól viseli (szereti?) a falak közelségét, és a Quadral híre nem ilyen.
Nem ijednék meg a helyedben egy pár szép használt doboztól sem, gyakran vannak Royd monitorok a hirdetőben, azok pl pontosan ilyenek, ezzel szemben vannak olyan dobozok (pl az Epos) amik kifejezeten nem szeretik a szűk(ös) helyeket.
Bármerre indulsz hangdobozkeresőbe, ez legyen a fő szempont: bírja a falra tolt elhelyezést! Esetleg egyes ProAudio (stúdió célú) monitorok érdekesek lehetnek, de erre vannak itt szakemberek a megfelelő topicban ;)

A kis Chomecast Audio egy meglepő kis kütyü, el ne add! Meglepően komoly rendszereket kiszolgál (saját tapasztalat) de kell neki egy normális optikai kábel, és egy külső DAC. A Spotify szerintem jó darabig nem fog losslessre váltani, de a Chromecast nagy előnye, hogy gyakorlatilag minden szolgáltató megy rajta "connect" üzemmódban. Akik megunták várni a Spotify Hifit, a TIDAL-t meg nem szeretik, sorban váltottak mostanában Deezerre a baráti körben, ugyanannyiba kerül, és sokkal jobban szól - sőt többek szerint a kereső/ajánló algoritmusa pont olyan "ügyes" mint a Spoty .... de ez már itt OFF.

Szóval, ahogy írtam, a dobozt kell majd jól kitalálnod, hallgatózni szerintem is erősen ajánlott, és egyetértek azzal, hogy nem érdemes kapkodni! :rolleyes:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

xt212 írta:
2022.05.03., kedd 12:00
- kb 500e Ft-ot rá tudok szánni a hangrendszer megújítására
- Ebből a hármasból a HS280-asok hangja még elfogadható volt
- A másik verzió, hogy türelmes leszek és várok a zenével, amíg be nem költöztem az új helyre.
1 - 500 ezer csak a dobozokra
hamar ki fogod nőni az akciós polcsugárzó szintet
impedanciára figyelni, mert a Denonka overload-ozni fog 4 Ohm-os terhelésen

2. volt HS280-asom. Most már azt vallom, hogy hallgathatatlan

3. a türelem igen hasznos ilyenkor
várj, és gondold át az elrendezést hagyva magadnak variációs lehetőségeket, mert az a fránya szobaakusztika sokszor keresztül húzza az ember számításait

Próbálj minél több cuccot hallgatni valahol valakinél, hogy a viszonyítási pontok és az igények a helyükre kerüljenek
Felesleges kiadások elkerülése végett
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

xt212
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: xt212 »

Alex_Aston írta:
2022.05.03., kedd 11:29
Szóval mindenképp hallgasd meg előtte, ha tudod. Akár vidd el az erősítőt, vagy létét ellenében hozd el a dobozokat, és próbáld ki.
Köszönöm, ezt a tanácsot mindenképpen megfogadom.

xt212

mishow írta:
2022.05.03., kedd 08:52
Nem írtad a legfontosabbat: kb mennyi a keret? Illetve fontos még, hogy a "polcsugárzó" mennyire lesz "polc" sugárzó, azaz hogyan lesz elhelyezve? A leírásból gyanítom, hogy a TV két oldalára szánod, valóban polcra vagy a TV állványra téve ...
De menjünk sorba:
- tapasztalataim szerint a régi házomozi erősítők sztereóban használva eléggé sokáig versenyben tudnak lenni a kommerszebb 2.0 sztereó erősítőkkel; ez elsősorban annak köszönhető, hogy a házimozi miatt muszáj volt ezekbe viszonylag tisztességes(ebb) tápot tenni, így nem fogy el belőlük olyan gyorsan a szufla; úgyhogy a magam részéről nem erre költeném először a pénzt - persze ha már lesz tapasztalatod, és kezded érezi, mit is akarsz, lehet továbblépni;
- nem írtad, milyen streaming eszközről megy a Spotify? Illetve akarsz-e esetleg már streaming szolgáltatóra váltani? A Spoty tömörített zenét ad, előfizetéses változatban is max 320mbps OGG/AAC formátumban - ez a saját tapasztalatom szerint egyébként egészen tisztességesen szól, és nagyon is élvezthető - mindaddig, amíg ki nem próbálsz mást, ami tényleg CD, vagy pláne még annál is nagyobb felbontást ad;
- ha maradnál a Spotifynál hosszabb távon, akkor azt szerintem szintén kiszolgálja a Denon, ha váltanál, akkor viszont a következő lépés, hogy milyen streamer legyen? Ha nem akarsz sok dobozt, el lehet gondolkodni "all-in-one" rendszeren, ma már több gyártónak van olyan rendszere, ami erősítő és streamer is egyben - az általad megjelölt zenéket, pláne háttérnek mind remekül fogják hozni;
- a Quadral dobozt nem ismerem, de a kiválasztásnál fontos szempont lesz a hangsugárzók elhelyezése; aszerint válassz, ne az árlista (akció) és ne a dizájn szerint; elsőre azt javasolnám, hogy amikor átköltözöl az új lakásba, kösd be a Denonhoz a Jamo háttérdobozkákat - fontos tanulság lesz, hogy mennyire tudsz majd abban a nagy térben együtt élni egy pár monitor méretű dobozzal?

Elsőre ennyi, szerintem már érzed, mennyire komplex dolog már a kérdés feltétele is, nem még a válasz megtalálása!
:goodluck:
Köszönöm az alapos választ és a feldobott ötleteket. Igyekszem én is sorban válaszolni.
- a keret nincs egyértelműen meghatározva, de mondjuk kb 500e Ft-ot rá tudok szánni a hangrendszer megújítására
- polcsugárzó: A majdani sarokban lévő hangsugárzó frontja max kb. 50 cm-re kellene legyen a faltól, mert mellette nyílik majd egy teraszajtó. Ezért úgy tervezem, hogy a TV a falra kerül és alatta egy lapos könyvespolc jellegű bútoron kap majd helyet az elektronika, a két szélen a hangsugárzókkal. Az önálló hangszóróállvány valószínűleg nem fér el. Esetleg valamilyen fali tartót tudok még elképzelni, hogy egy kicsit feljebb tudjam emelni a hangsugárzókat a TV aljánál magasabbra.
- Jelenleg Google chromecast audio-t használok streaming-re a saját DAC-jával (az erősítő két optikai bemenete már foglalt TV + WD TV). A spotify adja a háttérzenét, arra tökéletes. Amiket szeretek, abból sok megvan CD-n is. Mondjuk a CD (DVD) játszóm is már nagyon csere érett. Azzal tisztában vagyok, hogy a Spotify jelenleg csak veszteséges tömörítést ad, bár évek óta ígérik ők is a lossless-t. Egyelőre a kényelem miatt nem váltottam, meg persze emiatt őrzöm a CD gyűjteményemet is.
- Az akciós Quadral-okat most sajnos nem lehet meghallgatni a boltban, mert azt mondták, hogy az utolsó darabokat adják el belőlük. A Jamo háttérsugárzóival én is játszottam már korábban. A Denon-ra kötve hasonlítottam össze az álló Jamo 606-osok, egy pár Orion HS280-as és a Jamo háttérsugárzók hangját. Ebből a hármasból a HS280-asok hangja még elfogadható volt, bár határozottan érezhető volt a különbség a 606-oshoz képest. A Jamo háttérsugárzókat viszont nem szeretném elsődleges zeneforrásként. De, legalábbis a reklámanyag alapján, a Quadral-okból azért többet nézek ki, mint a belépő szintű Jamo háttérsugárzóktól.

Egyébként ez az egész ötlet onnan jött, hogy a kiköltözés és az új lakásba beköltözés között el fog telni pár hónap és felmerült bennem, hogy eladom az 5.0 rendszert még a költözés előtt, ha utána úgysem ezt fogom használni. A "kompakt" zenét viszont valószínűleg tudnám használni az átmeneti időben is. A másik verzió, hogy türelmes leszek és várok a zenével, amíg be nem költöztem az új helyre.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

xt212 írta:

Most láttam, hogy akciósak a Quadral Ascent 20 polcsugárzók és ez beindította a fantáziámat. Ezek mennyire passzolnának a fenti használathoz? És milyen erősítőket érdemes figyelembe venni?
Szia!

Álló után kis polc doboz nem biztos, hogy megfelelő lesz. Persze ezt neked kell tudnod. A testes hangzás el fog tűnni. Valamivel próbáld ki, ahogy kolléga is mondja, hogy jó lesz e.

Ami miatt igazából írok, hogy volt szerencsém nemrég hallgatni Quadral Ascent dobozokat, pont (egyszerűbb) Denon erősítővel, CD forrással. Igaz a dobozok álló kivitelben voltak.
Viszont a hangja az valami csapnivaló volt így együtt. Nem szoktam ilyet mondani, de ez tényleg bántotta a fülemet. És ezt most nem költői túlzásként írom, egyszerűen csapnivaló volt. Egyetlen ilyen rendszer volt talán életemben, amire ezt mondom.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

xt212 írta:
- Jelenleg egy 10+ éves belépőszintű Denon AVR-1306-os erősítőm van egy Jamo S 606 HCS 3 hangfalszettel
- az idő 90%-ában spotify-ról szól a háttérzene, de időnként leülök meghallgatni egy-egy CD-t
- stílusban a könnyűzene dominál, pl. Doors, Pink Floyd, Dire Straits, de néha világzenét vagy könnyebb jazzt is hallgatok
- az új helyen egy kb 4x7 m-es amerikai stílusú nappali-étkező-konyha egyik végében lesz a zene/TV sarok. Ide szeretnék egy elérhető árú sztereó rendszert összerakni.

Most láttam, hogy akciósak a Quadral Ascent 20 polcsugárzók és ez beindította a fantáziámat.
Ezek mennyire passzolnának a fenti használathoz? És milyen erősítőket érdemes figyelembe venni?
A hangzással kapcsolatos elvárásaimról egyelőre annyit tudok mondani, hogy a Denon receiver hangját is szeretem direkt módban használva a 2 álló Jamo hangsugárzón. De mondjuk más összeállítást ezen kívül nem is hallgattam, úgyhogy lehet, hogy csak nem tudom, hogy eddig miről maradtam le. Az új lakásban viszont a hely mérete miatt polcsugárzókat tervezek.
Nem írtad a legfontosabbat: kb mennyi a keret? Illetve fontos még, hogy a "polcsugárzó" mennyire lesz "polc" sugárzó, azaz hogyan lesz elhelyezve? A leírásból gyanítom, hogy a TV két oldalára szánod, valóban polcra vagy a TV állványra téve ...
De menjünk sorba:
- tapasztalataim szerint a régi házomozi erősítők sztereóban használva eléggé sokáig versenyben tudnak lenni a kommerszebb 2.0 sztereó erősítőkkel; ez elsősorban annak köszönhető, hogy a házimozi miatt muszáj volt ezekbe viszonylag tisztességes(ebb) tápot tenni, így nem fogy el belőlük olyan gyorsan a szufla; úgyhogy a magam részéről nem erre költeném először a pénzt - persze ha már lesz tapasztalatod, és kezded érezi, mit is akarsz, lehet továbblépni;
- nem írtad, milyen streaming eszközről megy a Spotify? Illetve akarsz-e esetleg már streaming szolgáltatóra váltani? A Spoty tömörített zenét ad, előfizetéses változatban is max 320mbps OGG/AAC formátumban - ez a saját tapasztalatom szerint egyébként egészen tisztességesen szól, és nagyon is élvezthető - mindaddig, amíg ki nem próbálsz mást, ami tényleg CD, vagy pláne még annál is nagyobb felbontást ad;
- ha maradnál a Spotifynál hosszabb távon, akkor azt szerintem szintén kiszolgálja a Denon, ha váltanál, akkor viszont a következő lépés, hogy milyen streamer legyen? Ha nem akarsz sok dobozt, el lehet gondolkodni "all-in-one" rendszeren, ma már több gyártónak van olyan rendszere, ami erősítő és streamer is egyben - az általad megjelölt zenéket, pláne háttérnek mind remekül fogják hozni;
- a Quadral dobozt nem ismerem, de a kiválasztásnál fontos szempont lesz a hangsugárzók elhelyezése; aszerint válassz, ne az árlista (akció) és ne a dizájn szerint; elsőre azt javasolnám, hogy amikor átköltözöl az új lakásba, kösd be a Denonhoz a Jamo háttérdobozkákat - fontos tanulság lesz, hogy mennyire tudsz majd abban a nagy térben együtt élni egy pár monitor méretű dobozzal?

Elsőre ennyi, szerintem már érzed, mennyire komplex dolog már a kérdés feltétele is, nem még a válasz megtalálása!
:goodluck:

xt212

Sziasztok!

Egy ideje olvasgattam a fórumot, de ez az első hozzászólásom. Már régebben játszottam a gondolattal, hogy leváltanám az 5.0-s házimozi rendszert egy visszafogottabb kétcsatornásra. Mivel hamarosan költözni fogok családi házból egy 70nm-es lakásba, eljött az idő a megvalósításra. Jelenleg egy 10+ éves belépőszintű Denon AVR-1306-os erősítőm van egy Jamo S 606 HCS 3 hangfalszettel. Az idő 90%-ában spotify-ról szól a háttérzene, de időnként leülök meghallgatni egy-egy CD-t. Stílusban a könnyűzene dominál, pl. Doors, Pink Floyd, Dire Straits, de néha világzenét vagy könnyebb jazzt is hallgatok. Az új helyen egy kb 4x7 m-es amerikai stílusú nappali-étkező-konyha egyik végében lesz a zene/TV sarok. Ide szeretnék egy elérhető árú sztereó rendszert összerakni.

A hangzással kapcsolatos elvárásaimról egyelőre annyit tudok mondani, hogy a Denon receiver hangját is szeretem direkt módban használva a 2 álló Jamo hangsugárzón. De mondjuk más összeállítást ezen kívül nem is hallgattam, úgyhogy lehet, hogy csak nem tudom, hogy eddig miről maradtam le. Az új lakásban viszont a hely mérete miatt polcsugárzókat tervezek.

Üdv,
András

Asinello

Hozzászólás Szerző: Asinello »

trane írta:
2021.12.08., szer. 07:06
sutemenyx írta:
2021.12.07., kedd 23:55
Asinello írta:
2021.11.26., pén. 14:06
...Ha van, akkor érdemes azokat kihúzni, és úgy is megnézni.
..., s amelyik visszadugásánál megjelenik a bizsergés, annak a dugvilláját megfordítva bedugni a fal-oldali aljzatba leborulok.gif
Köszönöm! :)

Asinello

Hozzászólás Szerző: Asinello »

sutemenyx írta:
2021.12.07., kedd 23:55
Asinello írta:
2021.11.26., pén. 14:06
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Teljes tudatlan kezdő vagyok, ebbéli állapotomban vásároltam egy új Yamaha R-N402D erősítőt. Hálózati konnektorhoz való csatlakoztatás után - készenléti és bekapcsolt állapotban is - az erősítő elején egy nagyon minimális bizsergést érezni. Sehol máshol, csak az előlapon. Próbáltam több konnektort is mindenhol ez a jelenség. Próbáltam a villát fordítva is, semmi változás. Ez így rendben van?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Nos talán az újonnan vásárolt készülék közelsége annyira lázba hoz, hogy érintésre már egyből bizseregsz is :D

Hogy valami értelmeset is mondjak.. szokott ilyen lenni földeletlen készülékeknél. A készülék táptrafója és a ház között előfordulhat némi minimális kapacitív szivárgóáram. Főként akkor, ha végighúzod az ujjbegyedet a fémfelületen. Ha nincs rákötve másik készülék, akkor maga az erősítő ilyen. Ha van, akkor érdemes azokat kihúzni, és úgy is megnézni.
Közben sikerült gyártói információt szerezni, miszerint nem kell aggódnom emiatt, ahogy említetted, előfordulhat. Köszönöm a segítséged!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6305

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A kábelezéssel kapcsolatos dolgok átkerültek a helyükre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 584

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Alex_Aston írta:
2022.01.05., szer. 10:13
Snipi írta:
2022.01.05., szer. 10:09
Alex_Aston írta:
2022.01.05., szer. 08:57

Ez is? :D

A Régi 700-asból én a 703-ast hallottam többször egy barátomnál, nekem bejön a hangja
Az új 702 S2 pedig csilingel, de valahogy nem szólt sehogy sem. Persze ez csak saját ízlés és vélemény.
Azaz ! A 703 ... az - bocsánat a kifejezésért - kurva jó! (A 704 amit nem javallok ... )
Ha nem vettem volna meg a P6-ot lehet nekem is egy 703-asom lenne. De már ez így marad.
Ezeket az újakat meg nem ismerem, ezeket nem hallottam.

Nekem a kedvenceim a már említett 703-as, Mátrix 801, 800D (aminek most valamiért 801D4 néven fut az utódja, aminek semmi köze a legendás 801-hez) és a Diamond Signature, no de abból 2 azaz kettő pár van egész országban. (Legalább is amit ide szállítottak, ha van 2-nél több azt nem itt vették.) Nekem az egyiket volt szerencsém hallani, no az is k..va jó!
Tavasszal, mikor új, fehér hangsugárzó keresést folytattam, szóba jött, mint potenciális jelöl ez az új 702 S2, volt a bemutató darabra akkor nagy (30% körüli) akció, így az árával a zsebemben elmentem meghallgatni az Aymarához. Viszont nagyot csalódtam benne, főleg a régi 703-as után, aminek ez talán a szellemi 2-3 generációval későbbi utódja.
Lehet, hogy csak nem jó erősítővel volt hajtva. Mert a B&W-k háklisak. :D :D
Viccet félretéve : én mostanában már nem nagyon járok ilyen helyekre (tudtommal már nem is az Aymara árulja a B&W-t, és akkor ez lesz a sokadik cég aki Magyarországon igen. Emlékszem régen még a Penna árulta ahol apu un. nyugat-magyarországi területi képviselő volt vagy mi a vihar ... onnan jön a "fertőzésem") mert kb. 15 éve nem éreztem késztetést új hangszóró vásárlásra. Ettől függetlenül mondjuk kíváncsiságból egy 800D-t vagy D2-öt meghallgattam, igaz azt a Lajtától nyugatra ... :D De mivel nincs rá keret (max. úgy hogyha elmegyek a bankba zárás után nyitni :D ) meg a szobám sincs akkora, így csak érdekességként tekintettem rá. Hááát érdekes volt ... piszok jó.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2022.01.05., szer. 10:09
Alex_Aston írta:
Snipi írta:
2022.01.05., szer. 08:52

Bár hallottam én már P6-ost nem túl jól szólni is. Mert nem megfelelő erősítő volt elé kötve, mert a hangsugárzó háklis. :D :D :D

A Régi 700-asból én a 703-ast hallottam többször egy barátomnál, nekem bejön a hangja
Az új 702 S2 pedig csilingel, de valahogy nem szólt sehogy sem. Persze ez csak saját ízlés és vélemény.
Azaz ! A 703 ... az - bocsánat a kifejezésért - kurva jó! (A 704 amit nem javallok ... )
Ha nem vettem volna meg a P6-ot lehet nekem is egy 703-asom lenne. De már ez így marad.

Nekem a kedvenceim a már említett 703-as, Mátrix 801, 800D (aminek most valamiért 801D4 néven fut az utódja, aminek semmi köze a legendás 801-hez) és a Diamond Signature, no de abból 2 azaz kettő pár van egész országban. (Legalább is amit ide szállítottak, ha van 2-nél több azt nem itt vették.) Nekem az egyiket volt szerencsém hallani, no az is k..va jó!
Tavasszal, mikor új, fehér hangsugárzó keresést folytattam, szóba jött, mint potenciális jelöl ez az új 702 S2, volt a bemutató darabra akkor nagy (30% körüli) akció, így az árával a zsebemben elmentem meghallgatni az Aymarához. Viszont nagyot csalódtam benne, főleg a régi 703-as után, aminek ez talán a szellemi 2-3 generációval későbbi utódja.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
Snipi írta:

Bár hallottam én már P6-ost nem túl jól szólni is. Mert nem megfelelő erősítő volt elé kötve, mert a hangsugárzó háklis. :D :D :D

Nekem a kedvenceim a már említett 703-as, Mátrix 801, 800D (aminek most valamiért 801D4 néven fut az utódja, aminek semmi köze a legendás 801-hez) és a Signature Diamond, no de abból 2 azaz kettő pár van egész országban. (Legalább is amit ide szállítottak, ha van 2-nél több azt nem itt vették.) Nekem az egyiket volt szerencsém hallani, no az is k..va jó!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

zoli73 írta:
2022.01.05., szer. 08:12
Snipi írta:
2022.01.05., szer. 07:31
Alex_Aston írta:
2022.01.04., kedd 18:35

Én ezt abban tudom megerősíteni, hogy a régebbi, 20 évvel ezelőtti 600-as széria szerintem egész jó, és a 700-as is, a mostani 700-as, konkrétan a 702 S2 modell nekem nagyon nem jött be.
Ezt én még annyival egészíteném ki, hogy a régi 700-as sorozatból a 704-es nagyon nem tetszett, a 703-as meg talán az a B&W ami a legjobban tetszett. Ugyanez volt a helyzet az elődjével a CDM7NT - CDM9NT viszonylatban.
Sajnos amikor a CDM9NT képbe került, nem voltam olyan anyagi helyzetben hogy tudtam volna venni, de a 7-es az pl. semmi pénzért nem kellett volna. Aztán jó pár évvel később úgy alakult hogy P6-os lett belőle, és ez van azóta is, nem érzek késztetést a cseréjére. Biztos, hogy 703-as vagy egy CDM9NT jobb lenne, de én már túl vagyok azon a mindenáron javítgassunk a hangminőségen korszakon, most már inkább csak zenét hallgatok (jobb esetben szépen bealszok alatta :D ), de már cserélgetés nem érdekel, max. akkor veszek valamit amikor azért kell cserélni, mert az előző meghalt, és a javítás vagy nem lehetséges (a kora miatt) vagy többe kerülne, mintha vennék egy olyan (vagy hasonló) használtat. (Mint pl. pont most kazettás magnó ügyben.)

-- Bocsánat az ügyetlenkedésért, de céges gépről írok, és az itteni tűzfal szórakozik velem ... kérném a gazdikat, mint ahogy tegnap is, és azt is köszönöm az előző hozzászólásomat törölni ... köszönöm.
Látod ezt nem csodálom, hogy hosszú távon a P6 "ragadt" meg nálad. Talán ez az a B&W hangsugárzó, amit a legtöbbre tartok azok közűl amiket hallottam(na jó, Matrix 801). A P6 nekem némelyik N 800 sorozatúnal is jobban tetszik, pedig a hierarhiát nézve, ennek nem így kellene lennie.
Köszi, hogy ezt mondod, jól esik. :D
Igazából egy kedves ismerős ajánlására lett aztán P6, aki amellett hogy hifista is, a győri filharmónikás zenekarban vitézkedik, így ha valaki tudja hogy kell egy zenének szólni, akkor az ő.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3243

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Snipi írta:
2022.01.05., szer. 07:31
Alex_Aston írta:
Snipi írta:
2022.01.04., kedd 15:41
És még valami : nagy a szórás a márkán belül az egyes típusok között. Nagyon sok B&W-t hallottam, és van olyan ami semmi pénzért nem kéne, és van olyan is ami csak azért nincs, mert nincs rá 5 millió forintom. (Ami semmi pénzért nem kéne azok között is van nagyon drága.)
Én ezt abban tudom megerősíteni, hogy a régebbi, 20 évvel ezelőtti 600-as széria szerintem egész jó, és a 700-as is, a mostani 700-as, konkrétan a 702 S2 modell nekem nagyon nem jött be.
Ezt én még annyival egészíteném ki, hogy a régi 700-as sorozatból a 704-es nagyon nem tetszett, a 703-as meg talán az a B&W ami a legjobban tetszett. Ugyanez volt a helyzet az elődjével a CDM7NT - CDM9NT viszonylatban.
Sajnos amikor a CDM9NT képbe került, nem voltam olyan anyagi helyzetben hogy tudtam volna venni, de a 7-es az pl. semmi pénzért nem kellett volna. Aztán jó pár évvel később úgy alakult hogy P6-os lett belőle, és ez van azóta is, nem érzek késztetést a cseréjére. Biztos, hogy 703-as vagy egy CDM9NT jobb lenne, de én már túl vagyok azon a mindenáron javítgassunk a hangminőségen korszakon, most már inkább csak zenét hallgatok (jobb esetben szépen bealszok alatta :D ), de már cserélgetés nem érdekel, max. akkor veszek valamit amikor azért kell cserélni, mert az előző meghalt, és a javítás vagy nem lehetséges (a kora miatt) vagy többe kerülne, mintha vennék egy olyan (vagy hasonló) használtat. (Mint pl. pont most kazettás magnó ügyben.)

-- Bocsánat az ügyetlenkedésért, de céges gépről írok, és az itteni tűzfal szórakozik velem ... kérném a gazdikat, mint ahogy tegnap is, és azt is köszönöm az előző hozzászólásomat törölni ... köszönöm.
Látod ezt nem csodálom, hogy hosszú távon a P6 "ragadt" meg nálad. Talán ez az a B&W hangsugárzó, amit a legtöbbre tartok azok közűl amiket hallottam(na jó, Matrix 801). A P6 nekem némelyik N 800 sorozatúnal is jobban tetszik, pedig a hierarhiát nézve, ennek nem így kellene lennie.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
Snipi írta:
És még valami : nagy a szórás a márkán belül az egyes típusok között. Nagyon sok B&W-t hallottam, és van olyan ami semmi pénzért nem kéne, és van olyan is ami csak azért nincs, mert nincs rá 5 millió forintom. (Ami semmi pénzért nem kéne azok között is van nagyon drága.)

aladin66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: aladin66 »

harman13 írta:
2021.12.31., pén. 12:53
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, adott Tidal előfizetés,Sennheiser 660s füles,audioquest cobalt dac.Wifin jön a tidal,tetszik a kapott hang,csak kiváncsi lennék hogy milyen lehetne egy másik dacal.Keret 100.000ft kb,van e másik alternatíva,ebben a kategóriában,köszönöm szépen!

Üdv: István
Szia!
Ha Pesten laksz, tudok adni kipróbálásra IDI Idac2 dacot.
Üdv: Tibor

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

zoli73 írta:
2022.01.04., kedd 13:30
"Szóval ha van elé kötve egy jó (vagy legalább is a hangdoboznak "tetsző") erősítő nagyon jó tud lenni az a doboz."

Ez egy elég köszhelyes megállapítás, ez minden hangsugárzóra igaz.
Ez azért így nem teljesen igaz. Nem gondolnám közhelyesnek. Hallottam már olyan hangsugárzót ami nem volt annyira válogatós mint a B&W-k. 30 év B&W birtoklással a hátam mögött bátran ki merem jelenteni, hogy ez a típus nagyon válogatós. Volt nálam olyan erősítő amivel nagyon pocsékul szóltak a hangdobozaim, de ha olyat kötöttem rá amit szeret (ez elég hosszú folyamat kb. 15 év próbálgatásainak végeredménye) akkor egész meglepően jól tud szólni. De tényleg.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3243

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

"Szóval ha van elé kötve egy jó (vagy legalább is a hangdoboznak "tetsző") erősítő nagyon jó tud lenni az a doboz."

Ez egy elég köszhelyes megállapítás, ez minden hangsugárzóra igaz.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”